ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Νικητιάδης : «Σε νηπιακή κατάσταση ο τουρισμός της Ροδόπης»

Avatar

Αρνητικό γιατί θα χρειαστεί να αναπτυχθεί σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον ξεκινώντας ουσιαστικά από το μηδέν

Θετικό γιατί ανοίγονται τεράστιες προοπτικές να ξεκινήσει με σωστά βήματα και να μη γίνουν λάθη

Συνοδευόμενος από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιώργο Πεταλωτή, επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής, το Συνεδριακό Κέντρο, το παλιό Δικαστικό Μέγαρο, τη αρχαίο θέατρο Μαρώνειας και το κάμπινγκ Φαναρίου

O Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, μαζί με τον  Υφυπουργό Τουρισμού και Πολιτισμού, Γιώργο Νικητιάδη, ο οποίος βρέθηκε στην περιοχή μετά από πρόσκληση του κ. Πεταλωτή, τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010 πραγματοποίησε σειρά επισκέψεων σε χώρους πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος στο Νομό Ροδόπης. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τοπικούς φορείς καθώς και φορείς Τουρισμού και Πολιτισμού.

Οι επισκέψεις σε χώρους που έχουν  πολιτιστικό άλλα και τουριστικό ενδιαφέρον ξεκίνησαν από το Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής, συνεχιστήκαν  στο Συνεδριακό και Εκθεσιακό Κέντρο Κομοτηνής και ολοκληρώθηκαν, στην πόλη της Κομοτηνής,  στο παλιό Δικαστικό Μέγαρο.

Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό προήδρευσε , εν συνέχεια, μαζί με τον Υφυπουργό Τουρισμού και Πολιτισμού σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Νομαρχία Ροδόπης με φορείς Τουρισμού και Πολιτισμού.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο κ. Πεταλωτής δήλωσε ότι η Ροδόπη είναι μια περιοχή που έχει ανάγκη από ανάπτυξη ,σε άλλη στόχευση πλέον, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο και το στίγμα της σύσκεψης ενώ συνέχισε λέγοντας:

Δεν μπορούμε να μιλάμε για τουρισμό για πολιτισμό και τουρισμό χωρίς συγκεκριμένα βήματα, χωρίς συγκεκριμένους στόχους. Η συνδρομή τουλάχιστον της πολιτείας ώστε να δούμε πως διαμορφώνεται το νέο πλαίσιο ανάπτυξης στο όποιο πρέπει να κινηθούμε ως περιοχή, είναι αυτονόητη. Όπως ανέφερε ο κ. Πεταλωτής το νέο στίγμα του τουρισμού, το οποίο δόθηκε και στους αρμόδιους φορείς, έχει να κάνει με την καινοτομία, την ευρηματικότητα, την τεχνολογία και συνέχισε «Έχοντας υπόψιν μας τις δύσκολες εποχές που ζούμε και την οικονομική συγκυρία αλλάζουμε ρότα, δημιουργούμε ευκαιρίες ώστε να βγουν στην επιφάνεια όλα εκείνα τα στοιχεία που θα κάνουν την περιοχή πόλο έλξης πολιτισμού και τουρισμού. Στοχεύουμε σε αναπτυξιακές φλέβες της περιοχής μας ώστε να μιλάμε πλέον για νέο αναπτυξιακό μοντέλο».

«Η Θράκη αποδεικνύει ότι διαθέτει ιστορία, πολιτισμό και ανθρώπους που είναι αφιερωμένοι σε αυτόν», δήλωσε ο κ. Πεταλωτής μετά την επίσκεψη του, μαζί με τον κ. Νικητιάδη, στο Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας.

Το κάμπινγκ Φαναρίου ήταν ο επόμενος σταθμός της περιοδείας στη Ροδόπη για το οποίο ο κ.Πεταλωτής δήλωσε ότι υπάρχει σχέδιο ανάπτυξης και προοπτικής ώστε μετά την περίοδο απαξίωσης που πέρασε και περνάει ακόμα ,να γίνει σημαντικός πόλος έλξης τουρισμού.

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Δήμαρχο Αιγείρου και τοπικούς παράγοντες τουρισμού και πολιτισμού στο Φανάρι. Ο κ. Πεταλωτής στο πλαίσιο των επισκέψεων του προανήγγειλε συγκεκριμένες και στοχευόμενες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα στην Κομοτηνή και θα αφορούν στην ανάπτυξη και τον Τουρισμό.

Γιώργος Νικητιάδης : «Σε νηπιακή κατάσταση ο τουρισμός της Ροδόπης»

Ο Υφυπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού, Γιώργος Νικητιάδης, τόνισε με τη σειρά του ότι ο τουρισμός της περιοχής βρίσκεται σε νηπιακή κατάσταση, κάτι το οποίο και αρνητικό αλλά και θετικό. Αρνητικό γιατί θα χρειαστεί να αναπτυχθεί μέσα σε ένα έντονο και ανταγωνιστικό περιβάλλον, ξεκινώντας ουσιαστικά από το μηδέν και θετικό, γιατί ανοίγονται τεράστιες προοπτικές να ξεκινήσει με σωστά βήματα και να μην γίνουν λάθη, Αναλυτικά σημείωσε πως :

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Πεταλωτή και το κ. Γιαννακίδη για την μοναδική ευκαιρία που μου έδωσαν να είμαι εδώ σήμερα, να επισκεφτώ το νομό Ροδόπης και την πόλη της Κομοτηνής, να συνομιλήσω με τους κοινωνικούς εταίρους του τουρισμού και όχι μόνο και να έχω τη δυνατότητα να εξηγήσω τη νέα στρατηγική της χώρας μας σε ότι σχετίζεται με την τουριστική ανάπτυξη, αλλά και να εξειδικεύσω και τις προοπτικές που ανοίγονται ένεκα αυτής της στρατηγικής και για την περιοχή της Ροδόπης και για την περιοχή της Θράκης.

Είχα έναν πλουσιότατο διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς, αναπτύχθηκε ένας προβληματισμός ιδιαιτέρως ενδιαφέρον και εγώ από την πλευρά μου σχολίασα και έδωσα κατευθύνσεις που κατά την εκτίμησή μας θα πρέπει να ακολουθηθούν και έδωσα το στίγμα εκείνο που νομίζω ότι ακολουθούμενο από τους κοινωνικούς φορείς μπορεί να αποδώσει, να δώσει το αναμενόμενο αποτέλεσμα που δεν είναι τίποτα άλλο από την αύξηση του τουρισμού στην περιοχή.

Σχολίασα ότι ο τουρισμός της περιοχής βρίσκεται ακόμη σε «νηπιακή» κατάσταση και αυτό είναι μεν θετικό γιατί ανοίγονται τεράστιες προοπτικές να ξεκινήσει με σωστά βήματα και να μην γίνουν λάθη, αλλά από την άλλη είναι αρνητικό γιατί ξεκινάς μέσα σε ένα έντονο αρνητικό και ανταγωνιστικό περιβάλλον και δεν είναι εύκολο να επιβιώσει, να αναδειχθεί και να ξεχωρίσει.

Ωστόσο εδώ στην περιοχή εξαιτίας του γεγονότος ότι η χώρα μας προσβλέπει και αποβλέπει σε 52 εβδομάδες τουρισμό το χρόνο, προσβλέπει και αποβλέπει στην ανάπτυξη όλων των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και εξαιτίας του ότι η περιοχή εδώ έχει τις δυνατότητες να αναπτύξει εναλλακτικές μορφές τουρισμού όπως συνεδριακός, ο θρησκευτικός, ο πολιτιστικός με εκπληκτικά μνημεία που υπάρχουν στην περιοχή.

Θεωρώ ότι εξαιτίας αυτών έχουμε ένα πεδίο δόξης λαμπρόν στο οποίο όμως πρέπει να ξεκινήσουμε να έχουμε το πρώτο λόγο οι κοινωνικοί φορείς, ο ενιαίος φορέας τουρισμού που θα πρέπει να διαμορφωθεί στην περιοχή. Έμεινα ενθουσιασμένος από την επίσκεψή μου στο αρχαιολογικό μουσείο Κομοτηνής, στο συνεδριακό πολιτιστικό μέγαρο κέντρο και πιστεύω ότι το ίδιο ενθουσιασμένος θα είμαι όταν θα επισκεφτώ την περιοχή της Μαρώνειας και του Φαναρίου, ειδικά για την περιοχή της Μαρώνειας έχοντας κάποιους φίλους στενούς όπως ο Σταύρος Μπένος και η Λυδία Κονιόρδου, μπορώ να πω πως ξέρω ήδη το χώρο προτού τον δω, υπάρχει λοιπόν και εκεί τεράστιο προοπτική.

Η σημερινή κυβέρνηση έχει βάλει σε τροχιά ανάπτυξης την ελληνική περιφέρεια και τις περιοχές που δεν έχουν αναπτύξει τις εκπληκτικές ομορφιές που έχουν. Είμαστε σε μία σωστή κατεύθυνση, πιστεύω ότι πολύ γρήγορα θα έχουμε αποτελέσματα».

Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ για τις εξαγγελίες του Νικητιάδη

Το καλάθι των προεκλογικών  εξαγγελιών του Υπ. Πολιτισμού κ. Νικιτιάδη όχι μόνο ήταν άδειο άλλα και σφραγισμένο από το «δόγμα» του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ δεν
υπάρχουν λεφτά ούτε για πολιτισμό ούτε για τουριστική ανάπτυξη.
Τις μεγάλες δυνατότητες αναπτύξεις εναλλακτικών μορφών  τουρισμού στην περιοχή μας τις γνωρίζαμε, το ίδιο και την πολιτιστική μας κληρονομιά. Αυτό που δεν γνωρίζαμε και «αποκάλυψε» ο κ. Υπουργός είναι οτι : Το κάμπινγκ του Φαναριού οδεύει για εκμετάλλευση απο ιδιωτικά συμφέροντα.
Δεν υπάρχουν χρήματα για ανάδειξη τού Σπηλαίου της Μαρώνειας. Άλλωστε – όπως είπε – η Ελλάδα έχει πολλά Σπηλαία Αν θέλετε να προστατεύσετε και να αναδείξετε πολιτισμικά και ιστορικά μνημεία απευθυνθείτε στην Ιδιωτική πρωτοβουλία.
Οι τοπικοί φορείς να βάλουν το χέρι στην τσέπη μέσου «ενιαίου φορέα τουρισμού» προκείμενου να υπάρξει τουριστική ανάπτυξη, το κράτος δεν δίνει χρήματα. Τον κ. Υπουργό τον ακούσαμε τον καταλάβαμε και τον ευχαριστούμε. Τον υποψήφιο Περιφερειαρχών του ΠΑΣΟΚ κ. Γιαννακίδη δεν ακούσαμε τι λέει για όλα αυτά

Υ.Γ:  Εδώ  έχουμε ακόμη πληγές από τα κουνούπια του καλοκαιριού, είπαμε το νερό νεράκι στις παραθαλάσσιες τουριστικές περιοχές. Για τόσο μεγάλα ζητήματα όπως τα παραπάνω περιμένουμε απαντήσεις;

Σχολιάστε

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ