ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τη στήριξη στον Δημήτρη Κοτσάκη ενόψει των δημοτικών εκλογών ανακοίνωσε και επίσημα η Ν.Ε. ΛΑΟΣ Ροδόπης

Avatar

«Η κυβέρνηση εμπαίζει τους εργαζομένους στα Κλωστήρια»

Καταγγελία για απλήρωτους εργαζομένους στο έργο «Κάθετος άξονας Κομοτηνής – Νυμφαίας»

Κοτσάκης : «Ευπρόσδεκτη η στήριξη από όπου κι αν προέρχεται»

Τη στήριξη της ΝΕ ΛΑΟΣ Ροδόπης στο ψηφοδέλτιο του νυν Δημάρχου Κομοτηνής, Δημήτρη Κοτσάκη, για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου ανακοίνωσε και επίσημα ο πρόεδρος της Νομαρχιακής του ΛΑΟΣ, Μιχάλης Κακουλίδης, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη (1/9) στα τοπικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Κακουλίδη, η απόφαση αυτή πάρθηκε ομόφωνα από τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής για τους εξής λόγους :

«Πρώτον για το ήθος και τη νοοτροπία που τον διακρίνει, ήθος και νοοτροπία που έφερε το Δήμο Κομοτηνής με τη δημοσίευση του πόθεν έσχες του ιδίου και των δημοτικών συμβούλων της παράταξης της οποίας ηγείται, αλλά και γενικότερα με την καθημερινή πρακτική άσκησης των καθηκόντων του.

Δεύτερον, για την κοινωνική ευαισθησία που επιδεικνύει ο Δήμος επί των ημερών του εν μέσω κρίσης, η οποία εκφράστηκε μέσα από τη μείωση των τροφείων στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, την απαλλαγή των δημοτικών τελών για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, την ίδρυση του κοινωνικού παντοπωλείου κ.α.

Τρίτον, για το νοικοκύρεμα που πέτυχε ο Δήμος Κομοτηνής, καθώς όταν ανέλαβε καθήκοντα ο Δήμος όφειλε πάνω από 5 εκ. ευρώ σε επαγγελματίες της πόλης μας και πλέον δεν χρωστά σε κανέναν Κομοτηναίο και φυσικά τα χρέη προς τις τράπεζες είναι λιγότερα σε σχέση με τους άλλους ΟΤΑ της χώρας.

Τέταρτον, για τα μεγάλα έργα υποδομής που υλοποίησε στη διάρκεια της θητείας του όπως η Καπναποθήκη, το Δημοτικό Άλσος, τη Σχολή χορού, την Τσανάκλειο και μια σειρά από μικρά και μεγάλα έργα που δίνουν αναπτυξιακή πνοή στην πόλη και στους οικισμούς του Δήμου Κομοτηνής, αλλά και την υποστήριξη της τοπικής αγοράς, των επαγγελματιών του Δήμου μας.

Στην προκειμένη περίπτωση ο Δημήτρης Κοτσάκης με τη θητεία του στο Δήμο, αλλά και την προσφορά του μέσα από την ΤΕΔΚ και τη ΔΙΑΑΜΑΘ ΑΕ, αλλά και οι συνεργάτες του μπορούν να συνεχίσουν το σημαντικό έργο της τετραετίας και να ηγηθούν της Κομοτηνής στο εξαιρετικά δυσχερές περιβάλλον που διαμορφώνει η οικονομική κρίση και το νέο θεσμικό πλαίσιο».

«Είχαμε επαφές και με Μαρούδα αλλά με κουκουλοφόρους και αναρχικούς δεν μπορούμε να συνυπάρξουμε»

Στη συνέχεια ο κ. Κακουλίδης αποκάλυψε ότι συναντήθηκε και με τον επικεφαλής της παράταξης «Αναγέννηση Κομοτηνής» κ. Σταμάτη Μαρούδα όμως τελικά δεν επετεύχθη καμία συμφωνία καθώς ο κ. Μαρούδας επέλεξε τη συνεργασία με τον Συνασπισμό.

«Μας ήθελε μαζί του αλλά εμείς ως κόμμα με καθαρές αρχές και καθαρές ιδεολογικές επιλογές δεν μπορούμε να συνυπάρχουμε σε ψηφοδέλτιο μαζί με αναρχικούς και κουκουλοφόρους. Είναι πολύ κοντά τα γεγονότα που έγιναν στην Κομοτηνή τον Δεκέμβριο του 2009 όταν στην πορεία των αναρχικών που είχαν έρθει από την Ξάνθη μπροστάρηδες ήταν ο κ. Χαρίτου και ο κ. Δαμιανός. Υπάρχουν σε βίντεο, υπάρχουν σε φωτογραφίες. Ήρθαν να καταστρέψουν την πόλη μας. Μπήκε μπροστά ο κόσμος της Κομοτηνής σε Περιφέρεια και Πανεπιστήμιο για να μην κάψουν με την Περιφέρεια. Εμείς με τέτοιου είδους ανθρώπους και με τέτοια ιδανικά είναι ιδεολογικά αδύνατο να συνεργαστούμε» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κακουλίδης.

Επίσης, ο κ. Κακουλίδης αναφέρθηκε και στον Γιώργο Πετρίδη λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Πετρίδης, ο οποίος είναι κομματικός υποψήφιος δεν μας έκανε ούτε ένα τηλέφωνο να βρεθούμε, έστω να πιούμε ένα καφέ και να συζητήσουμε για τυπικούς λόγους τα προβλήματα της πόλης που απασχολούν όλους τους κατοίκους. Οπότε δεν υπάρχει περαιτέρω θέμα συζήτησης».

Ο πρόεδρος της ΝΕ ΛΑΟΣ Ροδόπης σημείωσε ότι μετά και από όλες τις συναντήσεις «η επιλογή η οποία κρίθηκε καλύτερη για το Δήμο Κομοτηνής και τους οικισμούς, καλύτερη για εμάς και πιο κοντά ιδεολογικά είναι να στηρίξουμε ομόφωνα και με όλες μας τις δυνάμεις τον νυν δήμαρχο της πόλης, Δημήτρη Κοτσάκη, ο οποίος την 4ετία που πέρασε έχει κάνει ένα κοινωνικό Δήμο» ενώ τόνισε ξεκάθαρα ότι αυτή η στήριξη αποτελεί στήριξη σε πρόσωπο και όχι σε κόμμα. «Για να μη θεωρηθεί ότι στηρίζουμε τη ΝΔ, σας θυμίζω ότι ο κ. Κοτσάκης εξεδήλωσε ότι θα είναι υποψήφιος πριν από δύο μήνες και πριν από 20 μέρες ανακοίνωσε η ΝΔ ότι τον στηρίζει. Άρα, ο κ. Κοτσάκης θα κατέβαινε όπως και να είχε και δε θεωρείται κομματική υποψηφιότητα» τόνισε ο Μιχάλης Κακουλίδης.

Όσον αφορά τις κινήσεις του ΛΑΟΣ Ροδόπης για τους υπόλοιπους Δήμους της Ροδόπης, ο κ. Κακουλίδης τόνισε ότι «έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις. Επειδή όμως δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα ονόματα και γίνονται ζυμώσεις επαφιόμαστε σε μια νεότερη ενημέρωση για τις επόμενες ημέρες».

Για την Περιφέρεια, ο πρόεδρος της ΝΕ ΛΑΟΣ Ροδόπης είπε ότι «ακόμα δεν έχουμε καταλήξει κάπου καθώς περιμένουμε να δούμε όλες τις υποψηφιότητες. Περιμένουμε να δούμε την επιλογή του ΠΑΣΟΚ. Για εμάς σημαντικό ρόλο για το ποιον θα στηρίξουμε στην Περιφέρεια θα παίξει σημαντικό ρόλο το ποιος θα είναι ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, γιατί αυτός θα έχει σχέση με τα καθημερινά προβλήματα του Νομού. Θα παίξει σημαντικό ρόλο για το ποιον θα στηρίξουμε αν ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης είναι ένα άτομο το οποίο είναι βγαλμένο από τα σπλάχνα του λαού της Ροδόπης. Έχουμε βαρεθεί τους κομματικά πεφωτισμένους, τους διάφορες αστέρες οι οποίοι έρχονται και κάνουν πολιτική μόνο για τον εαυτό τους. Θέλουμε ένα παιδί του λαού, το οποίο θα είναι βγαλμένο από τα προβλήματα της βάσης και θα είναι γνώστης των προβλημάτων των κατοίκων».

Εδώ να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες της «Φωνής», η Ν.Ε. ΛΑΟΣ Ροδόπης θα στελεχώσει το ψηφοδέλτιο του κ. Κοτσάκη με δύο υποψηφίους συμβούλους, ο ένας εκ των οποίων θα είναι ο Μιχάλης Κακουλίδης.

«Δεν υπάρχει διάθεση από την κυβέρνηση να λυθεί το πρόβλημα των Κλωστηρίων»

Ο πρόεδρος της ΝΕ ΛΑΟΣ Ροδόπης εκτός από εκλογικά θέματα αναφέρθηκε και σε τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας που απασχολούν την κοινωνία της Κομοτηνής. Καταρχάς αναφέρθηκε στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα τεράστιο θέμα με τα Κλωστήρια. Πριν 3 μήνες ήρθε ο Παπανδρέου εδώ και έδωσε υπόσχεση για άμεση διευθέτηση των προβλημάτων, για άμεση χρηματοδότηση. Έχουν περάσει ήδη τρεις μήνες και προσπαθούν με παραμύθια να κρατήσουν τον κόσμο μακριά από κινητοποιήσεις. Εμείς λέμε ότι δεν υπάρχει διάθεση για να λύσουν το πρόβλημα και ο κόσμος παραμένει ξεκρέμαστος» σημείωσε ο κ. Κακουλίδης.

«Απλήρωτοι επί 4 μήνες οι εργαζόμενοι της Ιόνιος ΑΕ»

Στη συνέχεια ο Μιχάλης Κακουλίδης αποκάλυψε ότι έχει δεχθεί το κόμμα του πολλές καταγγελίες για το έργο «Κάθετος Άξονας Κομοτηνής – Νυμφαίας» και το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «Ιόνιος ΑΕ» είναι εδώ και 4 μήνες απλήρωτοι.

«Εγώ πιστεύω ότι θα σταματήσουν οι εργασίες. Έχουμε καταγγελίες στο κόμμα μας ότι οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι εδώ και τέσσερις μήνες. Δεν έχουν πάρει ούτε καν το επίδομα αδείας, το οποίο η εταιρεία ήταν υποχρεωμένη να δώσει από τον Ιούνιο. Είναι 150 εργαζόμενοι από την Κομοτηνή και δημιουργείται ένα τεράστιο θέμα για αυτούς και τις οικογένειες τους» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΕ ΛΑΟΣ Ροδόπης.

«Δεν πρόκειται να γίνει νέο Νοσοκομείο στην Κομοτηνή»

Τέλος, ο Μιχάλης Κακουλίδης αναφέρθηκε στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τη δημιουργία νέου νοσοκομείου Κομοτηνής χαρακτηρίζοντας το ως «φανταστικό παραμύθι» καθώς «θέλουμε να το πιστεύουμε αλλά τα παραδείγματα όπου έχει πάει το ΔΝΤ δείχνουν άλλα πράγματα. Σε όλες τις χώρες που πήγε το ΔΝΤ δεν έχει γίνει κανένα καινούριο Νοσοκομείο, αντιθέτως έχουν γίνει συγχωνεύσεις. Είναι πολύ παράδοξο και μας προβληματίζει ότι ανακοινώνεται μέσα σε 20 μέρες δύο φορές ακόμα και ο τόπος του νοσοκομείου και κάτι τέτοιο κατ’ εμάς θα είναι πολύ δύσκολο να υλοποιηθεί».

Δημήτρης Κοτσάκης : «Η στήριξη από όπου κι αν προέρχεται είναι ευπρόσδεκτη»

Ερωτηθείς από τη «Φωνή» ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Δημήτρης Κοτσάκης, να σχολιάσει τη στήριξη του ΛΑΟΣ Ροδόπης στο πρόσωπο του απάντησε ότι «όταν αναγνωρίζεται το έργο και υπάρχει στήριξη σε αυτό, η στήριξη από όπου κι αν προέρχεται είναι ευπρόσδεκτη. Θεωρώ ότι ένας Δήμαρχος ποτέ δεν πρέπει να κρύβει την ιδεολογία του. Όποιος κρύβει την ιδεολογία του ή θεωρεί ότι αυτή πάει στράφι, δεν είναι σοβαρός άνθρωπος και δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά. Από κει και πέρα, ξέχωρα από τις ιδεολογίες ένας Δήμαρχος κινείται για την επίλυση των προβλημάτων.

Όταν αυτή έχει αποτελεσματικότητα και αυτή αναγνωρίζεται από φορείς και μεγάλα πολιτικά κόμματα ή μικρότερα είναι ενθαρρυντικό της προσπάθειας που κάνουμε και της στήριξης που παίρνουμε».

Τέλος, ο κ. Κοτσάκης όσον αφορά την κατάρτιση του ψηφοδελτίου του και την ανακοίνωση των υποψηφίων δημοτικών συμβουλίων είπε πως «είναι πολύ νωρίς ακόμα. Έχουμε πολύ χρόνο, αργούμε πολύ ακόμα για την επίσημη κατάθεση των συνδυασμών. Όλα θα γίνουν γνωστά στον καιρό τους. Τα περισσότερα τα γνωρίζετε αλλά επίσημα θα τα μάθετε στον χρόνο που ορίζεται από τη νομοθεσία».

Σχολιάστε

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΗΡΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ