• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΔΟΠΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜ-Θ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • NEWSROOM
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Σάββατο, 13 Αυγούστου 2022
ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ
No Result
Όλα τα αποτελέσματα
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΔΟΠΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜ-Θ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • NEWSROOM
ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ
No Result
Όλα τα αποτελέσματα
ADVERTISEMENT

Αλέξης Τσίπρας: «Να ζητήσει συγγνώμη ο Μητσοτάκης για το απάτη pass»

fonirodopis.gr by fonirodopis.gr
15 Ιουλίου 2022
in ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
A A
0
Share on FacebookShare on Twitter

«Ψάχνει ο κόσμος να βρει τα 600αρια, βρίσκει εικοσάρικα και τριαντάρια και τρελαίνεται», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας για το Power Pass

Σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το Power Pass που «μοιράζει ψίχουλα στους καταναλωτές παρόλο που πλήρωσαν υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος» εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια της περιοδείας του στην Άμφισσα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κάλεσε τον πρωθυπουργό να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για το φιάσκο με το power pass που αποδείχθηκε «απάτη pass» κατηγορώντας τον ότι εξαπάτησε τους πολίτες αφού αντί για 600 ευρώ η επιστροφή για τους περισσότερους ήταν 30 και 40 ευρώ.

«Πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να ζητήσει μια συγγνώμη για την εξαπάτηση και πρέπει να βγει και να δώσει ένα πραγματικά γενναίο πρόγραμμα στήριξης. Αντί του απάτη pass που είναι 30 ευρώ και 40, να δώσει ένα πραγματικό power pass που να μπορεί να στηρίξει  τα νοικοκυριά», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κατά την διάρκεια της περιοδείας του στην Άμφισσα.

Όπως τόνισε κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε με τους δημάρχους Δελφών και Δωρίδας, είχε προειδοποιήσει εγκαίρως για την εξαπάτηση των πολιτών.

«Όταν βγήκε ο πρωθυπουργός και ανακοίνωσε  το φοβερό αυτό power pass για την ρήτρα αναπροσαρμογής, ρήτρα απάτης την είχαμε πει εμείς τότε, εγώ είχα βγει αν θυμάστε και είπα προσέξτε γιατί η οργή που θα αντιμετωπίσετε  είναι χειρότερη από τους πολίτες αν λέτε ψέματα. Διότι έχουν κάνει το ψέμα επάγγελμα. Είχαν βγει τότε και είχαν πει 600 ευρώ  σε κάθε καταναλωτή. Δηλαδή σε 4,3 εκατομμύρια καταναλωτές. Πρώτον 1,7 εκατομμύρια δεν παίρνει τίποτα. Άρα 2,5 εκατομμύρια παίρνουνε μια επιστροφή, το power pass, το οποίο τελικά είναι 260 εκατομμύρια για 2,5 εκατομμύρια καταναλωτές, μεσοσταθμικά είναι 17 ευρώ το μήνα για έξι μήνες», υπενθύμισε και συμπλήρωσε: «Αποτέλεσμα τώρα πια είναι να βρίσκεται η κυβέρνηση απέναντι σε ένα κύμα οργής».

«Ψάχνει να βρει ο κόσμος τα 600άρια και βρίσκει 20 και 30 ευρώ και τρελαίνεται.  Εξοργίζετε ακόμη περισσότερο. Είναι πιο έντιμο, πιο τίμιο, να έβγαιναν και να λέγανε “αυτά θα δώσουμε”»,  είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία  και κατηγόρησε την κυβέρνηση για επικοινωνιακά παιχνίδια.  

«Τα πάντα είναι επικοινωνία. Τα πάντα να είναι μια ωραία φούσκα. Κάποια στιγμή όμως αυτή η επικοινωνία τελειώνει. Γιατί έρχεται η ώρα  της κρίσης. Και  ο κόσμος  βλέπει τον λογαριασμό. Τον παίρνει τον λογαριασμό.  Ό,τι και να του λέει το κανάλι που ωραιοποιεί όλα τα πράγματα, ο άλλος βλέπει τον λογαριασμό στην τσέπη του», επεσήμανε.

Πανευρωπαϊκή αρνητική πρωτιά στην ακρίβεια

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι συνολικά  η ακρίβεια που πλήττει όλους. Επαγγελματίες, εμπόρους, επιχειρηματίες και πολίτες.

«Η αίσθηση είναι αν όχι τις δύο πρώτες βδομάδες, την τρίτη βδομάδα σώνεται το εισόδημα ακόμη και για νοικοκυριά που έχουν δύο εργαζόμενους. Η ενεργειακή ακρίβεια είναι τρομακτική, σύμφωνα με τα στοιχεία της Κομισιόν είμαστε πρώτοι στην ΕΕ. Αυτό το πράγμα να είμαστε διαρκώς πρώτοι στις αρνητικές πρωτιές είναι φοβερό. Πρώτοι στις τιμές του ρεύματος, στο κόστος του ρεύματος για τις μικρομεσαίες και μεγαλύτερες  επιχειρήσεις και τρίτοι για τα νοικοκυριά. Στον ενεργειακό πληθωρισμό ο μέσος όρος της ΕΕ σε ετήσια βάση είναι 39% ενώ ο μέσος όρος στην Ελλάδα 62%», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως εξήγησε αυτό είναι αποτέλεσμα της ασύδοτης αισχροκέρδειας. «Αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχει ένα πλαίσιο ασύδοτης αισχροκέρδειας ενός καρτέλ  στο οποίο πρωταγωνιστεί η κατά τα άλλα  Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού και άλλες 3-4 επιχειρήσεις ιδιωτών με τρομακτικά υπερκέρδη τα οποία δεν φορολογούνται», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Tags: NewsroomVideoΑλέξης ΤσίπραςΚυριάκος ΜητσοτάκηςΣΥΡΙΖΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Μητσοτάκης για power pass: «Είμαστε σε πόλεμο – Αποκαθιστούμε μια αδικία»

ΕΠΟΜΕΝΟ

Περιφερειακή Σύνθεση: «Αποπληρωμή γραμματίων και αυτοδιαψεύσεις από τον Χρήστο Μέτιο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ

Οντέρ Μουμίν: «Προσβολή Σαρακατσάνων από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιάσμου»

30 Ιουλίου 2022
ΡΟΔΟΠΗ

Η ΕΣΗΕΜΘ καταδικάζει τη στοχοποίηση του δημοσιογράφου Νίκου Αρβανίτη

30 Ιουλίου 2022
ΡΟΔΟΠΗ

Με παρέμβαση Δασαρχείου ακυρώθηκε η συγκέντρωση μοτοσικλετιστών στον Ίμερο

30 Ιουλίου 2022
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Τσαλικίδη με το νέο Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Αβδήρων

27 Ιουλίου 2022
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Την επανέναρξη της συντηρητικής εκπαίδευσης, ζητάνε οι Αστυνομικοί της Ροδόπης

27 Ιουλίου 2022
ΕΒΡΟΣ

WWF: Τα ερωτήματα που «καίνε» τη Δαδιά

27 Ιουλίου 2022
ΕΛΛΑΔΑ

Το myEFKA live επεκτείνει τη λειτουργία του και στην Κομοτηνή

27 Ιουλίου 2022
ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Το ωράριο λειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής τον Αύγουστο

27 Ιουλίου 2022
ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ - ΣΑΠΩΝ

Συμμετοχή Χαριτόπουλου σε τηλεδιάσκεψη της ΠΕΔ ΑΜΘ για τον χρυσό

27 Ιουλίου 2022
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Συνεχίζεται το όργιο επαναπροωθήσεων στον Έβρο»

26 Ιουλίου 2022

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΗ 24 ΩΡΩΝ

  • Η αποκάλυψη των μελών της Μασονικής Στοάς «Κάβειρος» Κομοτηνής !!!

    2651 shares
    Share 1060 Tweet 663
  • Η όμορφη Πομάκα που αναστάτωσε τη Μουφτεία Ξάνθης

    662 shares
    Share 265 Tweet 166
  • Ροδόπη: Τροφική δηλητηρίαση 200 και πλέον ατόμων σε εκδήλωση στα Αρριανά

    1803 shares
    Share 721 Tweet 451
  • Αλεβίτες και Αστυνομία έβαλαν «φρένο» στο καπέλωμα της πολιτιστικής κληρονομιάς

    521 shares
    Share 208 Tweet 130
  • Άρθρο κόλαφος του Κούγια για τη δράση της οικογένειας Σαββίδη

    496 shares
    Share 198 Tweet 124
  • Πρόεδρος Πομάκων σε Ερντογάν: «Και ο Μουσολίνι πριν εισβάλλει στην Ελλάδα έλεγε μεγάλα λόγια…»

    4514 shares
    Share 1806 Tweet 1129
ADVERTISEMENT
ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Copyright © 2022

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

SOCIAL MEDIA

No Result
Όλα τα αποτελέσματα
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
  • NEWSROOM
    • ΡΟΔΟΠΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • OΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΛΛΑΔΑ

Copyright © 2022