Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2022
ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ
No Result
Όλα τα αποτελέσματα
ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ
No Result
Όλα τα αποτελέσματα
ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Άρειος Πάγος: Απολύθηκε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Κέρκυρας για τις 3.010 εκκρεμείς υποθέσεις

fonirodopis.gr by fonirodopis.gr
15 Απριλίου 2022
in ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
A A
0
Share on FacebookShare on Twitter

Σε βάρος της ασκήθηκε ποινική δίωξη για κατάχρηση εξουσίας και υπεξαίρεση δημοσίων εγγράφων

Την πόρτα της οριστικής εξόδου από το δικαστικό σώμα είδε η εισαγγελέας Κέρκυρας, με την Πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου να αποφασίζει την απόλυσή της μετά τις 3.010 εκκρεμείς υποθέσεις που εντοπίστηκαν, εκ των οποίων οι 153 αναζητιούνται ακόμη. Εκτός της 54χρονης εισαγγελέως Πρωτοδικών, οι ανώτατοι δικαστές απέλυσαν ακόμα έναν δικαστή, επίσης με μεγάλες καθυστερήσεις στην έκδοση αποφάσεων.

Παράλληλα, σε μία τρίτη δικαστή, πρόεδρο Πρωτοδικών, επιβλήθηκε προσωρινή παύση 6 μηνών από τα καθήκοντά της. Τους τελευταίους μήνες συνολικά 15 δικαστικοί λειτουργοί κρίθηκαν ανεπαρκείς υπηρεσιακά και απολύθηκαν. Η εισαγγελέας Κέρκυρας όταν κλήθηκε από την προϊσταμένη του Πρωτοδικείου να επιστρέψει τις εκκρεμείς υποθέσεις ώστε να χρεωθούν σε άλλο συνάδελφό της, καθώς υπήρχε κίνδυνος ακόμα και παραγραφής, αρνήθηκε ότι τις είχε.

Αργότερα, περίπου 1.800 δικογραφίες βρέθηκαν στο σπίτι της, οι 324 κατασχέθηκαν σε φιλικό της σπίτι, άλλες 626 βρέθηκαν σε άλλο φιλικό της σπίτι και κατασχέθηκαν, ενώ 31 δικογραφίες ήταν ενσωματωμένες μέσα σε άλλες δικογραφίες. Σε βάρος της έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κατάχρηση εξουσίας και υπεξαίρεση δημοσίων εγγράφων.

Η εισαγγελέας πρωτοδικών ζήτησε μέσω «αγγελιοφόρου» δικηγόρου, την αναβολή της υπόθεσης επικαλούμενη προβλήματα υγείας και κώλυμα του συνηγόρου της. Το αίτημα της απορρίφθηκε με τον εισηγητή αρεοπαγίτη να αναφέρει ότι η εισαγγελέας έχει επιδείξει βαριά αμέλεια, παντελή έλλειψη δικαστικής συνείδησης, προτείνοντας την οριστική παύση της από το εισαγγελικό σώμα.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, τόνισε στην Ολομέλεια ότι η συμπεριφορά της εισαγγελέως Πρωτοδικών έχει μοναδικότητα και αποτελεί μια θλιβερή κατάσταση που έθιξε το κύρος της Δικαιοσύνης. Παράλληλα, εξέφρασε τα ερωτήματα πώς είναι δυνατόν να παρέμεινε στην Κέρκυρα επί 18 ολόκληρα χρόνια (2002 έως 2020), αλλά και γιατί δεν γινόταν ενημέρωση των βιβλίων της γραμματείας για τις καταθέσεις μηνύσεων και άλλων ένδικων μέσων, όπως και την πορεία των υποθέσεων. Ομόφωνα η Πειθαρχική Ολομέλεια όχι μόνο την απέλυσε οριστικά, λόγω υπηρεσιακής ανεπάρκειας, αλλά δεν της έδωσε τη δυνατότητα να εργαστεί σε άλλη θέση του Δημοσίου.

Πηγή: reader.gr
Tags: Άρειος ΠάγοςΔικαιοσύνη
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Κορωνοϊός: 33 κρούσματα στη Ροδόπη

ΕΠΟΜΕΝΟ

Καβάλα: Εξιχνιάσθηκε η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε beach bar στους Αμμόλοφους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Ελεύθερος ο Κορκονέας με απόφαση του Εφετείου Λαμίας 

28 Ιουνίου 2022
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αναβολή ζήτησε ο δικηγόρος Μιχαλολιάκου – Μεγάλη συγκέντρωση στο Εφετείο

15 Ιουνίου 2022
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Ειδικό Δικαστήριο παραπέμπονται Παππάς – Καλογρίτσας για τις τηλεοπτικές άδειες

14 Ιουνίου 2022
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Novartis – Καταγγελία Τουλουπάκη: Σβήστηκε όνομα πρώην υπουργού από επίσημα έγγραφα του FBI

2 Ιουνίου 2022
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρήτρα αναπροσαρμογής: Απαγορεύεται προσωρινά η διακοπή ρεύματος στα ευάλωτα νοικοκυριά

2 Ιουνίου 2022
ΡΟΔΟΠΗ

Εισαγγελική παρέμβαση για το ιφτάρ με τους Τούρκους αξιωματούχους στην Κομοτηνή

2 Ιουνίου 2022

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΗ 24 ΩΡΩΝ

  • Δώδεκα σύμβουλοι του Δήμου Ιάσμου αρνήθηκαν να συζητηθεί ψήφισμα κατά του χρυσού!

    595 shares
    Share 238 Tweet 149
  • Καβάλα: Νέο βίντεο από το φαρμακείο – Της έδειξε τα μπράτσα του και μετά την σκότωσε

    764 shares
    Share 306 Tweet 191
  • Ξάνθη: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά

    534 shares
    Share 214 Tweet 134
  • Πρωτοφανές εθνικιστικό ντελίριο Μουμίν σε ανθελληνική εκδήλωση στην Προύσα

    522 shares
    Share 209 Tweet 131
  • Ροδόπη: Εταιρεία αναζητά οδηγούς και χειριστές για το εργοτάξιο Πολύανθου

    660 shares
    Share 264 Tweet 165
  • Κυψέλη: Έκλεισαν 22χρονη σε υπόγειο επειδή δεν ενέκριναν τη σχέση της!

    513 shares
    Share 205 Tweet 128
ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Copyright © 2022

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

SOCIAL MEDIA

No Result
Όλα τα αποτελέσματα

Copyright © 2022