ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Το ωράριο λειτουργίας Τμήματος Εσόδων Δήμου Κομοτηνής

Καθημερινά, κατά τις ώρες 09:00-13:00

Η εξυπηρέτηση των δημοτών από το Τμήμα Εσόδων και Περιουσίας του Δήμου Κομοτηνής αναφορικά με χορήγηση βεβαιώσεων ΤΑΠ, ηλεκτροδοτήσεις ακινήτων, δημοτικά τέλη, δηλώσεις διόρθωσης εμβαδού ακινήτων, πραγματοποιείται καθημερινά από τις 9:00 έως τις 13:00, ανακοινώνει ο Δήμος Κομοτηνής.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2531352455.  

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Κόσμιο: «Συναντούσαμε πάντα την αδιαφορία και την περιφρόνηση της Δημοτικής Αρχής»

«Παρακαλέσαμε, διαμαρτυρηθήκαμε, προειδοποιήσαμε. Χωρίς αποτέλεσμα. Αλλού ΕΜΕΙΣ, αλλού ΑΥΤΟΙ», γράφει ο δημοσιογράφος και πατέρας μαθητή στο δημοτικό σχολείο Κοσμίου, Νίκος Αρβανίτης

Δημοσιεύθηκε

στις

Την αδιαφορία, την περιφρόνηση αλλά και τη χλεύη που εισέπραξαν από τη Δημοτική Αρχή Κομοτηνής τα τελευταία χρόνια οι γονείς μαθητών του δημοτικού σχολείου Κομοτηνής, περιγράφει ο Νίκος Αρβανίτης, δημοσιογράφος και πατέρας μαθητή στο σχολείο.

Τα αιτήματα τους για την αντιμετώπιση των αναγκών του σχολείου παρέμεναν αναπάντητα με αποτέλεσμα οι γονείς να αναγκαστούν να απευθυνθούν στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στη Γ.Γ. Πρωθυπουργού, οι οποίοι τελικά παρενέβησαν και έδωσαν λύση.

Διαβάστε ακόμη: Κόσμιο: «Άκρως προσβλητικοί οι ισχυρισμοί Γκαράνη για πελατειακές σχέσεις»

«Δεν ζητούσαμε τίποτα περισσότερο από ένα βάψιμο και στοιχειώδεις εργασίες συντήρησης, απαραίτητες για την ασφάλειά των παιδιών τους», γράφει χαρακτηριστικά,  επισημαίνοντας ότι «έχουμε εξαντλήσει κάθε επαφή με τους τοπικούς παράγοντες που αδιαφορούν για ένα ιστορικό προάστιο της Κομοτηνής».

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, λοιπόν, μπορεί να βρίσκει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για τα αγαπημένα του ΜΜΕ αλλά δεν μπορεί να βρει μερικές χιλιάδες για τις ανάγκες ενός σχολείου. Από αυτό και μόνο το γεγονός, μπορεί ο οποιοσδήποτε να συμπεράνει ότι αυτό που τον ενδιαφέρει πρώτιστα είναι η εικόνα του και μετά οι ανάγκες των δημοτών.

Ακολουθεί, το άρθρο του Νίκου Αρβανίτη στο komotinipress.gr:

«Τέσσερα χρόνια κάτοικοι, γονείς, δάσκαλοι και μαθητές (τα χρόνια για τα οποία έχω ιδία αντίληψη) προσπαθούσαμε να βρούμε λύσεις για την αντιμετώπιση των αναγκών του σχολείου αλλά συναντούσαμε πάντοτε την αδιαφορία, την περιφρόνηση και την χλεύη σε κάποιες περιπτώσεις. Αιτήματα, υπομνήματα, δημοσιεύσεις, αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφορές από τα μέλη του τοπικού συμβουλίου αμέτρητες… Χωρίς αποτέλεσμα…

Ακολούθησαν τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας με την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια να κυριεύουν την καθημερινότητά μας και το πρώτο ζήτημα που μας απασχολούσε στον πρωϊνό καφέ ή τον μεσημεριανό σχολιασμό αφορούσε στην καθημερινότητα των παιδιών μας. Γονείς κυριευμένοι από αγχώδεις διαταραχές προσπαθούσαν στα νέα δεδομένα και ν’ αντιμετωπίσουν τα ατομικά και συλλογικά τραύματα της περιόδου που διανύουμε.

Απευθυνθήκαμε όπου μπορούσαμε και ξέραμε, προκαλέσαμε συζητήσεις σε δημοτικά συμβούλια, παρακαλέσαμε, διαμαρτυρηθήκαμε, προειδοποιήσαμε. Χωρίς αποτέλεσμα. Αλλού ΕΜΕΙΣ , αλλού ΑΥΤΟΙ.

100 χρόνια Ελεύθερης Κομοτηνής, 200 χρόνια Ελεύθερης Ελλάδας και γκρεμισμένο σχολείο στο Κόσμιο. Έπρεπε κάτι να γίνει! Η Ανδριάννα, η Λίτσα, η Βάσω, η Μαρία, η Αθανασία, ο Νάσος, ο Βασίλης, ο Νίκος, η Λένα , η Λαμπρινή, ο Χουσεΐν, ο Μεχμέτ, η Χατιτζέ και τόσοι άλλοι γονείς έλεγαν, πρότειναν, έπρατταν.

Τα πληκτρολόγια πήραν φωτιά: Δημοσιεύματα, κείμενα και μηνύματα απεστάλησαν στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Έλληνα Πρωθυπουργό, το Υπουργείο Παιδείας, το Υπουργείο Εσωτερικών, σε αρχηγούς κομμάτων, σε βουλευτές σε ιδιωτικές εταιρείες, σε κοινωφελή ιδρύματα , σε ιδιώτες.

Ήταν κάπου στο Νοέμβρη όταν στο μήνυμα ενός γονιού προς την ΠτΔ κ. Αικ. Σακελλαροπούλου διατυπωνόταν η αγωνία για την ταλαιπωρία που υφίστανται 107+ μαθητές και 23+ διδάσκοντες που αγωνίζονται για να μάθουν στα παιδιά (τους) πως θα γίνουν Άνθρωποι και σύγχρονοι Έλληνες σε ένα διαπολιτισμικό περιβάλλον μέσα στην υγρασία και στους ετοιμόρροπους σοβάδες .

Σ’ ένα άλλο μήνυμα προς την Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού γονείς από το Κόσμιο “δεν ζητούσαν τίποτα περισσότερο από ένα βάψιμο και στοιχειώδεις εργασίες συντήρησης, απαραίτητες για την ασφάλειά των παιδιών τους” επισημαίνοντας ότι έχουν εξαντλήσει κάθε επαφή με τους τοπικούς παράγοντες που αδιαφορούν για ένα ιστορικό προάστιο της Κομοτηνής , τονίζοντας ότι “Σχολεία σαν αυτό του Κοσμιου, αποτελούν το κύτταρο για την ανάπτυξη μιας ακριτικής περιοχής.”

Η συνέχεια είναι γνωστή στην τοπική κοινωνία όπως και η ευτυχής , σχεδόν παραμυθένια, κατάληξη της αυθόρμητης κίνησης των Ενεργών Πολιτών!

Μία αντισυμβατική Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η πρώτη μη πολιτικός σε πολιτική θέση, κινήθηκε -όπως απεδείχθη- αντισυμβατικά κι εντός των ορίων του ρόλου της προς την πλέον ενδεδειγμένη κι ευέλικτη λύση  ενημερώνοντας την Γενική Γραμματεια του Πρωθυπουργού επισημαίνοντας το κατεπείγον της υπόθεσης!

Με την σειρά της η Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού , στα πλαίσια της κυβερνητικής δομής για έναν μακροπρόθεσμο σχεδιασμό (foresight) της Χώρας και μέσα από διάφορα καινοτόμα προγράμματα με κεντρική στόχευση τη δημιουργία ενός “οικοσυστήματος πρόβλεψης” στην ελληνική κοινωνία, το οποίο θα λειτουργεί παράλληλα και διαχρονικά, πέρα από την εκάστοτε εκτελεστική εξουσία, ενέταξε και το Δημοτικό Σχολείο του Κοσμίου σε μία πλειάδα μικρών και μεγάλων δράσεων για το “μεθαύριο” της Χώρας.

Στη συνέχεια με την φροντίδα του γ.γ. του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, εξασφαλίστηκαν οι απαιτούμενοι πόροι μέσω της ενθάρρυνσης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και ακολούθησε η άμεση υλοποίηση της δράσης.Για την πορεία των εργασιών ενημερωνόταν επισταμένα το Μαξίμου και η Προεδρία της Δημοκρατίας και οι εργασίες ολοκληρώθηκαν σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα.

Ο Ανδρέας, ο Γιώργος, ο Ταξιάρχης, ο Γιαννάκης, ο Δημήτρης, ο Μάριος, η Αιμιλία,η Χριστίνα, ο Γρηγόρης, ο Στεργιος, ο Εφέ, ο Εμρέ, η Τζερέμ, ο Σεμπαχετίν, ο Αράζ,ο Σαμέτ, η Ιλάϊντα, η Λεϊλά, ο Γκιουνούζ, η Γωγώ, η Μάγδα, η Μένια, η Ελένη, η Κωνσταντίνα και όλα τα παιδιά μαζί με τους άξιους εκπαιδευτικούς θα κρατήσουν τον Χορό για τα επόμενα χρόνια Ελευθερίας και Ανάπτυξης και θα τραγουδούν περήφανα ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΙΑ ΣΟΥ!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Φιλοξενία αστέγων λόγω ψύχους στο 1ο ΚΑΠΗ Κομοτηνής

Η φιλοξενία των αστέγων θα γίνεται επί 24ώρου βάσεως, από το Σάββατο 22 Ιανουαρίου μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη 26 Ιανουαρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι ακραίες καιρικές συνθήκες που αναμένεται να επικρατήσουν από αύριο Σάββατο 22 Ιανουαρίου μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη 26 Ιανουαρίου, με την έλευση της κακοκαιρίας «ΕΛΠΙΣ», ορίζουν τη φιλοξενία αστέγων από τον Δήμο Κομοτηνής. Ο Δήμος και η Διεύθυνση του Κέντρου Μέριμνας και Αλληλεγγύης (ΚΕΜΕΑ) λαμβάνουν συγκεκριμένα μέτρα για τη φιλοξενία αστέγων.

Σε αίθουσα του 1ου ΚΑΠΗ Κομοτηνής (στην οδό Φιλίππου 2-4), θα μπορούν να φιλοξενηθούν όσοι πολίτες στερούνται στέγης.    

Υπεύθυνη για τον συντονισμό της δράσης ορίστηκε η Αναστασία Παπανικολάου, υπάλληλος της Διεύθυνσης του Κέντρου Μέριμνας και Αλληλεγγύης (ΚΕΜΕΑ) και αναπληρώτριά της η υπάλληλος της ίδιας Διεύθυνσης, Μαρία Γαβριήλ.

Η φιλοξενία των αστέγων θα γίνεται επί 24ώρου βάσεως, από το Σάββατο 22 Ιανουαρίου μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη 26 Ιανουαρίου.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2531027702 ώρες γραφείου και τις υπόλοιπες ώρες στο 6946796063. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Κομοτηνή: Παράταση της χρήσης επιπλέον κοινόχρηστου χώρου για τους επαγγελματίες

Οι επαγγελματίες θα πρέπει να εκδώσουν σχετική άδεια, αφού προηγούμενα φροντίσουν την έκδοση άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου για το έτος 2022

Δημοσιεύθηκε

στις

Παρατάθηκε η χρήση επιπλέον κοινόχρηστου χώρου λόγω της πανδημίας COVID-19 σύμφωνα με τον Ν.4876/21, αρ. 105 (ΦΕΚ251/Α/23.12.2021) μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022. Ο Δήμος Κομοτηνής ενημερώνει τους επαγγελματίες που επιθυμούν να κάνουν χρήση των διατάξεων της παραπάνω απόφασης να εκδώσουν σχετική άδεια, αφού προηγούμενα φροντίσουν την έκδοση άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου για το έτος 2022.

Όσοι επαγγελματίες έχουν εκδώσει άδειες κοινόχρηστου χώρου τα προηγούμενα έτη και δεν επιθυμούν τη χρήση αυτών για το 2022 θα πρέπει να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση στο Τμήμα Εσόδων του Δήμου Κομοτηνής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Σεμινάρια πρώτων βοηθειών στον Δήμο Κομοτηνής από τον Ερυθρό Σταυρό

Διασώστες Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού Κομοτηνής παρείχαν σεμινάρια σε εργαζόμενους του Δήμου Κομοτηνής στο Δημαρχείο και την Υπηρεσία Καθαριότητας

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Κομοτηνής σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού διοργάνωσαν στις 18 και 20 Ιανουαρίου εντός του Δημαρχείου και στην Υπηρεσία Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών για τους εργαζόμενους.

Στόχος των σεμιναρίων ήταν να ενημερωθούν οι συμμετέχοντες για τους τρόπους αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών, όπως είναι η ξαφνική καρδιακή ανακοπή, με τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (AED) που βρίσκεται εντός του δημαρχιακού καταστήματος αλλά και στην υπηρεσία.

Οι εργαζόμενοι συμμετείχαν ενεργά θέτοντας ερωτήσεις για μια σειρά ζητημάτων εξηγώντας πως τους έχουν συμβεί έκτακτα περιστατικά στον χώρο εργασίας και όχι μόνο. Επίσης, εξειδίκευσαν τις ερωτήσεις τους ως προς συγκεκριμένα συμβάντα, για παράδειγμα περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων, πυρκαγιάς, ηλεκτροπληξίας, αλλά για και τη νομοθεσία που αφορά στην παρέμβαση ενός πολίτη για τη σωτηρία μιας ανθρώπινης ζωής.

Από την εκπαιδεύτρια του Ερυθρού Σταυρού δόθηκαν αναλυτικά απαντήσεις για τις πρώτες κινήσεις που πρέπει να κάνει ένας πολίτης, αν παραστεί ανάγκη, μέχρι να καταφθάσει ένα ασθενοφόρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΛΛΑΔΑ5 ώρες πριν

Τραγωδία στο Παίδων: Νεκρό βρέφος από εγκαύματα, το έκαναν μπάνιο με καυτό νερό

ΠΑΙΔΕΙΑ6 ώρες πριν

Κομοτηνή: Ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση του αμφιθεάτρου της παλιάς Νομικής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ7 ώρες πριν

Δαμιανίδης: «Η θέση του Εκτελεστικού Γραμματέα είναι υπηρεσιακή και όχι πολιτική»

ΔΡΑΜΑ8 ώρες πριν

Χολιγουντιανή ταινία θα κάνει γυρίσματα στη Δράμα – Φήμες ότι έρχεται ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ9 ώρες πριν

Σε επιφυλακή ενόψει κακοκαιρίας ο Δήμος Ιάσμου

ΒΟΥΛΗ9 ώρες πριν

Χαρίτου: «Σοβαρή καθυστέρηση στην ένταξη έργων στο πρόγραμμα Τρίτσης»

ΒΟΥΛΗ9 ώρες πριν

Επίθεση από χάκερ στη Βουλή – Παραβιάστηκαν e-mails βουλευτών

YΓΕΙΑ10 ώρες πριν

Κορωνοϊός: 168 κρούσματα στη Ροδόπη

ΒΟΥΛΗ11 ώρες πριν

Ερώτηση στη Βουλή για την «εικόνα εγκατάλειψης» στους Υφαντές Κομοτηνής

ΞΑΝΘΗ11 ώρες πριν

Ξάνθη: Κατείχε 2.259 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 9,5 κιλά λαθραίου καπνού

ΒΟΥΛΗ9 ώρες πριν

Χαρίτου: «Σοβαρή καθυστέρηση στην ένταξη έργων στο πρόγραμμα Τρίτσης»

ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα πριν

Καταδικάστηκε η πρώτη μητέρα που δεν έστελνε την κόρη της στο σχολείο

ΠΑΙΔΕΙΑ3 ημέρες πριν

Καφέ νερό τρέχουν οι βρύσες στις Φοιτητικές Εστίες Κομοτηνής!

ΞΑΝΘΗ3 ημέρες πριν

Φωτιά στην Ξάνθη: Κάηκε ολοσχερώς η καπναποθήκη, φθορές και σε αυτοκίνητα

ΕΒΡΟΣ3 ημέρες πριν

‘Εβρος: «Αόρατοι» για τους Τούρκους στρατοχωροφύλακες οι μετανάστες

ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες πριν

Βιασμός 24χρονης: «Μιλάμε για ένα κύκλωμα διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων»

TΟΥΡΚΙΑ5 ημέρες πριν

Διαστρέβλωση της ιστορίας από Τούρκο βουλευτή: «Έλληνες και Αρμένιοι έκαψαν τη Σμύρνη»

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜ-Θ1 εβδομάδα πριν

Χειμερινή επιχειρησιακή εκπαίδευση Μονάδων Δ’ ΣΣ στη Θράκη

ΔΙΕΘΝΗ2 εβδομάδες πριν

Έλληνες και Σέρβοι γιόρτασαν την απελευθέρωση Τζόκοβιτς χορεύοντας συρτάκι

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 εβδομάδες πριν

Ικανοποίηση Μέτιου για την υλοποίηση του αναπτυξιακού σχεδίου της ΠΑΜΘ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x