ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TΟΥΡΚΙΑ

Φιέστα για τον Αχμέτ Σαδίκ στην Άγκυρα με προκλήσεις από τον Ακάρ

«Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τις ελευθερίες των Τούρκων της Δυτικής Θράκης» – «Η Ελλάδα παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάνης, προκλητικό το πάθος της για τους εξοπλισμούς» – «Παντού θα φωνάζουμε ότι είμαστε Τούρκοι», είπε ο γιος του ιδρυτή του ΚΙΕΦ

Εκδήλωση μνήμης για τον Αχμέτ Σαδίκ διοργάνωσε την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου η Προεδρία για τους Τούρκους Εξωτερικού και τις Συναφείς Κοινότητες (YTB) με αφορμή την 75η επέτειο από τη γέννηση του εκλιπόντος ιδρυτή του κόμματος ΚΙΕΦ.

Στην εκδήλωση παρέστησαν η οικογένεια του Αχμέτ Σαδίκ, η πρόεδρος του ΚΙΕΦ Τσιγδέμ Ασάφογλου, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης μεταξύ των οποίων ο Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Γιασάρ Γκιουλέρ και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Γιαβούζ Σελίμ Κιράν.

Στο πλαίσιο του προγράμματος εκτέθηκαν προσωπικά αντικείμενα του Αχμέτ Σαδίκ έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων, ενώ παρουσιάστηκε το βιβλίο με τον τίτλο «Doctor Sadik Ahmet», που εκπονήθηκε από κοινού από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και την YTB και το οποίο περιλαμβάνει άρθρα ακαδημαϊκών και ειδικών.

Εκτός από ενότητες όπως «Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης και τα προβλήματά τους», «Η ζωή και η προσωπικότητα του γιατρού Αχμέτ Σαδίκ» και «Ο αγώνας του Dr. Sadik Ahmet», το βιβλίο περιλαμβάνει συνεντεύξεις με πολλά άτομα που σχετίζονται με τον ιδρυτή του ΚΙΕΦ.

Μετά το πρόγραμμα ακολούθησε η απαγγελία του Κορανίου καθώς και προβολή του βίντεο για τη ζωή και τον αγώνα του Αχμέτ Σαδίκ.

«Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τις ελευθερίες των Τούρκων της Δυτικής Θράκης»

Ο υπουργός Αμύνης της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, αφού χαρακτήρισε τον Αχμέτ Σαδίκ ως «πηγή έμπνευσης για την τουρκική νεολαία στη δυτική Θράκη» εξαπέλυσε επίθεση στην Ελλάδα κατηγορώντας την για παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης, για επεκτατισμό καθώς και για «προκλητικό πάθος με τους εξοπλισμούς».

«Αποτελεί χρέος όλων μας να στηρίξουμε και να μεταδώσουμε στις επόμενες γενεές την κληρονομιά του Δρ. Αχμέτ Σαδίκ, του οποίου η ζωή, το θάρρος, η αγωνιστικότητα και η θυσία αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για την τουρκική νεολαία στη Δυτική Θράκη και την Τουρκία. Πιστεύω πως μετά από τον Αχμέτ Σαδίκ, με τον αγώνα των δικών σας, των δικών μας και όλων των νέων Αχμέτ Σαδίκ, ο δίκαιος αγώνας των Τούρκων της δυτικής Θράκης, θα φτάσει στο σημείο που του αξίζει.

Η Τουρκία στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των οικουμενικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα συνεχίσει με ισχυρό τρόπο να υπερασπίζεται τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Τούρκων της δυτικής Θράκης και να είναι ενάντια στις πολιτικές απόρριψης της ταυτότητάς τους. Κανείς να μην αμφιβάλλει για αυτό», τόνισε ο Χουλουσί Ακάρ.

«Βιώνουμε μια σειρά από προβλήματα με την Ελλάδα στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο και την Κύπρο. Όπως γνωρίζετε και μάλιστα βιώνετε, αυτά τα προβλήματα διευρύνονται ακόμη περισσότερο από τις λαϊκιστικές και αδιάλλακτες συμπεριφορές ορισμένων Ελλήνων πολιτικών, που απέχουν πολύ από το διεθνές δίκαιο και την πραγματικότητα.

Παρά τις καλοπροαίρετες εκκλήσεις μας, για διάλογο η Ελλάδα, διαστρεβλώνοντας κάθε είδους αλήθεια, προσπαθεί να δώσει την εικόνα μιας χώρας θύματος, προσφεύγει στην ιδιότητα μέλους της ΕΕ, για να καλύψει τις παράνομες και επιθετικές της ενέργειες, επιχειρεί να στήσει συμμαχία μέσα στη συμμαχία, δημιουργώντας μία τεχνητή αντίληψη απειλής και επίσης προσπαθεί να μετατρέψει τα προβλήματα της με την Τουρκία σε προβλήματα Τουρκίας-ΕΕ-ΗΠΑ ή Τουρκίας-ΝΑΤΟ.

Η Ελλάδα σχεδόν σε κάθε μεταξύ μας ζήτημα που αναμένει λύση, ενεργεί εκτός διεθνούς δικαίου λογικής, σχέσεων καλής γειτονίας και ιστορικών γεγονότων.

Ο ισχυρισμός πως τα νησιά έχουν 6 ναυτικά μίλια χωρικά ύδατα και 19 μίλια εναέριο χώρο δεν είναι δυνατόν να εξηγηθεί με βάση τη λογική και το δίκαιο. Στην ιστορία, στις μέρες μας και στο διεθνές δίκαιο ποτέ δεν υπήρξε κάτι τέτοιο, δεν υπάρχει.

Η Ελλάδα κατά παραβίαση της συνθήκης της Λωζάνης και άλλων διεθνών συμφωνιών παραβιάζει σε τουλάχιστον 16 από τα 23 νησιά το αποστρατικοποιημένο καθεστώς τους και τα εξοπλίζει.

Μάλιστα εντάσσοντας αυτά τα νησιά σε διάφορες ασκήσεις, επιχειρεί να εργαλειοποιήσει για τους ισχυρισμούς της το ΝΑΤΟ και άλλες τρίτες χώρες, προσπαθώντας να τις ξεγελάσει.

Το γεγονός ότι η Ελλάδα, που ιδρύθηκε το 1832 με έκταση τότε 47 χιλιάδες 517 τετραγωνικά χιλιόμετρα, έχει σχεδόν τριπλασιάσει το μέγεθός της σε 7 στάδια, αποτελεί σαφή ένδειξη αυτού του επεκτατισμού της. Όλα αυτά είναι ενέργειες που δεν συμβάλλουν στην περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια, αντίθετα κλιμακώνουν τις εντάσεις και είναι ενάντια στο πνεύμα της γειτονίας και της συμμαχίας. Επιπλέον, η Ελλάδα, με την ενθάρρυνση και την πρόκληση ορισμένων χωρών, έχει περιπέσει σε ένα προκλητικό πάθος για εξοπλισμούς.

Ορισμένοι Έλληνες ακαδημαϊκοί, διπλωμάτες και στρατιωτικοί εκφράζουν ανοιχτά ότι αυτή η προσέγγιση είναι μια μάταιη προσπάθεια, δήλωσε υποστηρίζοντας επίσης ότι η Ελλάδα συνεχίζει τις πρακτικές αποκλεισμού και καταπίεσης των Τούρκων», δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Παντού θα φωνάζουμε ότι είμαστε Τούρκοι»

Τα λεγόμενα του πατέρα του, όταν καταδικάστηκε από την ελληνική Δικαιοσύνη για διατάραξη κοινής ειρήνης και οδηγήθηκε στη φυλακή, μετέφερε ο γιος του ιδρυτή του ΚΙΕΦ Λεβέντ Σαδίκ.

«Με πηγαίνουν στη φυλακή επειδή είμαι Τούρκος. Αν το να είσαι Τούρκος είναι έγκλημα, το επαναλαμβάνω εδώ για άλλη μια φορά, είμαι Τούρκος και έτσι θα παραμείνω», είπε.

Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Λεβέντ Σαδίκ χαρακτήρισε το τροχαίο ατύχημα του πατέρα τους ως «δολοφονία», δίνοντας την υπόσχεση ότι «η σημαία δεν θα πέσει στο έδαφος, η υπόθεση δεν θα τελειώσει εδώ. Η οικογένειά μου, που φέρει το επώνυμο του Σαδίκ Αχμέτ, θα κάνει τα πάντα και κάτω από όλες τις συνθήκες με κάθε κόστος. Θα φωνάζουμε πάντα και παντού ότι είμαστε Τούρκοι». 

Ο Λεβέντ Σαδίκ εξέφρασε επίσης την επιθυμία του να αναγνωριστούν ως Τούρκοι, κατηγορώντας την Ελλάδα που «θεωρείται το λίκνο της δημοκρατίας», όπως είπε, να «συνεχίζει να διαπράττει παραβιάσεις δικαιωμάτων κατά των Τούρκων».

Ο Αχμέτ Σαδίκ είχε καταδικαστεί για διατάραξη κοινής ειρήνης από ελληνικό δικαστήριο, γιατί κατά την προεκλογική εκστρατεία του 1989 δημοσίευσε στην εφημερίδα του (Guven) διακηρύξεις ότι η μουσουλμανική μειονότητα της  Θράκης είναι «τουρκική».

Πρωτόδικα η ποινή ήταν 18 μήνες φυλακή χωρίς αναστολή και χωρίς δυνατότητα χρηματικής μετατροπής και για αυτό οδηγήθηκε στη φυλακή, όπου παρέμεινε περίπου δύο μήνες. Στο Εφετείο η ποινή μειώθηκε σε 15 μήνες εξαγοράσιμους. Ακολούθως ο Αχμέτ Σαδίκ προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο που τον δικαίωσε εν μέρει, αλλά δεν καταδίκασε την Ελλάδα.

Στην Κωνσταντινούπολη ο δρόμος που βρίσκεται το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι έχει μετονομαστεί σε οδό Αχμέτ Σαδίκ, ενώ το ίδιο όνομα έλαβε πρόσφατα και ο δρόμος που βρίσκεται το τουρκικό ΥΠΕΞ στην Άγκυρα, προκειμένου η τουρκική κυβέρνηση να τιμήσει τη μνήμη του.

TΟΥΡΚΙΑ

Διαστρέβλωση της ιστορίας από Τούρκο βουλευτή: «Έλληνες και Αρμένιοι έκαψαν τη Σμύρνη»

Προκλητική διαστρέβλωση των ιστορικών γεγονότων από τον βουλευτή του κόμματος AKP του Ερντογάν

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχίζονται οι βολές Τούρκων αξιωματούχων κατά της Ελληνίδας Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, εξαιτίας των όσων πρόσφατα δήλωσε στην εκδήλωση παρουσίασης του σχεδίου ανέγερσης του Μεγάρου Παγκόσμιου Ποντιακού Ελληνισμού Σουρμένων, για την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο βουλευτής του κυβερνώντος Κόμματος Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης Χαλίλ Οζσαβλί, επιτέθηκε κατά της Προέδρου της Δημοκρατίας, λέγοντας πως «η Ελλάδα δεν μπορεί να δώσει μαθήματα ιστορίας» στην Τουρκία, ενώ αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα, κατά τη συνήθη τουρκική τακτική.

«Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ελλάδας σε κάποια εγκαίνια έκανε κάποιες δηλώσεις με στόχο την χώρα μας και ιδιαίτερα σχετικά με την ιστορία. Η Ελλάδα δεν μπορεί με τίποτε να μας δώσει μαθήματα ιστορίας Η ιστορία της Ελλάδας είναι γεμάτη με σφαγές, βιασμούς αρπαγές και κλοπές ιστορικών μνημείων» δήλωσε προκλητικά ο βουλευτής του AKP, παρουσιάζοντας μια φωτογραφία από την φλεγόμενη Σμύρνη το 1922, κατηγορώντας Έλληνες και Αρμένιους πως ευθύνονται για την καταστροφή της πόλης.

«Δείτε φωτογραφία της Σμύρνης από την θάλασσα, η Σμύρνη καίγεται για τα καλά. Την Σμύρνη την έκαψαν οι Έλληνες μαζί με τους Αρμένιους. Επί μέρες, για μία εβδομάδα περίπου η Σμύρνη, όλη η παραλιακή γραμμή με αυτόν τον τρόπο κάηκε και αυτά είναι έργα των Ελλήνων» δήλωσε, αντιστρέφοντας χωρίς ντροπή, τα ιστορικά γεγονότα που κορυφώθηκαν με την Μικρασιατική Καταστροφή πριν από 100 χρόνια.

Πηγή: protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

TΟΥΡΚΙΑ

Τουρκική ανάλυση: «Ανοιχτή η Ελλάδα σε αποβάσεις – Τρωτή μέχρι τον Νέστο»

«Δεν υπάρχει κανένα φυσικό στοιχείο που να μπορεί να αντέξει η ελληνική άμυνα μέχρι τον ποταμό Νέστο, απέναντι σε επίθεση (της Τουρκίας) από την Ανατολική Θράκη»

Δημοσιεύθηκε

στις

Το τουρκικό περιοδικό C4Defence, το οποίο ειδικεύεται σε στρατιωτικά θέματα, στο τεύχος του περασμένου Δεκεμβρίου φιλοξενεί άρθρο-ανάλυση που αναφέρεται στο πόσο ευάλωτη είναι η Ελλάδα σε επίθεση της Τουρκίας και στο γεγονός ότι οι Έλληνες θεωρούν τον εαυτό τους ως εκπροσώπους του Ελληνικού Πολιτισμού.

Το άρθρο που φέρει τον τίτλο «Αξιολόγηση της Ελλάδας» (Yunanistan Değerlendirmesi), και το οποίο υπογράφεται από τον Δρ Μπασάλ Μπαϊσάλ (Başar Baysal), επισημαίνει ότι «Η Ελλάδα που βλέπει τον εαυτό της ως εκπρόσωπο του Ελληνικού Πολιτισμού, είναι μια χώρα που έχει πολλά νησιά, και είναι ανοιχτή σε ναυτικές αποβάσεις».

Ο Μπασάλ Μπαϊσάλ γράφει ότι «Η πρωτεύουσα και οι μεγάλες πόλεις βρίσκονται συνήθως στις πεδιάδες στα νότια και ανατολικά της χώρας. Σε μια επιχείρηση που θα γίνει από τη θάλασσα, είναι πιθανό ο στρατός που διαθέτει μεγάλο αριθμό προσωπικού να φτάσει γρήγορα στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας».

Και προσθέτει: «Δεδομένου ότι η Ελλάδα δεν είναι πολύ μεγάλη σε έκταση, το βάθος άμυνας είναι περιορισμένο. Η ύπαρξη πολλών νησιών μακριά από την ηπειρωτική χώρα δυσκολεύει επίσης την Ελλάδα να τα υπερασπιστεί κατά τη διάρκεια του πολέμου».

Συνεχίζοντας την ανάλυσή του αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως «Δεν υπάρχει κανένα φυσικό στοιχείο που να μπορεί να αντέξει η ελληνική άμυνα μέχρι τον ποταμό Νέστο, απέναντι σε επίθεση από την Ανατολική Θράκη».

Και θεωρεί ότι «Η γεωγραφία τη φέρνει σε μειονεκτική θέση όσον αφορά την άμυνα στη γραμμή ανατολής-δύσης. Απέναντι στις επιθέσεις που μπορεί να προέρχονται από τη γραμμή βορρά-νότου, το βάθος άμυνας είναι σχετικά υψηλότερο».

Ο Μπαϊσάλ που είναι λέκτορας στο πανεπιστήμιο Μπιλίμ της Αγκυρας, στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης, επισημαίνει ότι η Ελλάδα θέλει στρατηγικά να κυριαρχήσει στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Σημειώνει ότι αυτή η στρατηγική καλύπτει πολλούς κοινωνικούς, οικονομικούς και στρατιωτικούς τομείς, από την κυριαρχία στους εμπορικούς δρόμους, τη χρήση των ενεργειακών πόρων στην περιοχή και την απόκτηση μέγιστου εισοδήματος από τον περιφερειακό τουρισμό.

«Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα ασκεί ενεργή πολιτική σε πολλά θέματα, από το ζήτημα της επέκτασης των χωρικών υδάτων της στο Αιγαίο στα 12 μίλια, μέχρι την προστασία και χρήση της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της ελληνοκυπριακής διοίκησης (σ.σ.: η Κυπριακή Δημοκρατία) και αναλαμβάνει ενέργειες για να αυξήσει την κυριαρχία της στην περιοχή προκειμένου να πετύχει τους στόχους της», γράφει ο Μπαϊσάλ.

«Μια από αυτές είναι η διεκδίκηση της κυριαρχίας σχεδόν όλων των χερσαίων τμημάτων στο Αιγαίο, διεκδικώντας δικαιώματα στα «egeaydak» (νησιά, νησίδες και βράχοι των οποίων η κυριαρχία δεν μεταβιβάστηκε στην Ελλάδα με συμφωνίες) μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, η ιδιοκτησία των οποίων δεν προσδιορίστηκε στη συνθήκη της Λωζάνης και επακόλουθες συμφωνίες», ισχυρίζεται ο Τούρκος αναλυτής.

«Εάν η Ελλάδα καταφέρει να εφαρμόσει επιτυχώς αυτόν τον στόχο, θα μπορέσει να ελέγξει όλη την κίνηση των πλοίων στα Στενά των Δαρδανελίων και της Κωνσταντινούπολης, άρα και όλο το θαλάσσιο εμπόριο στη Μαύρη Θάλασσα», προσθέτει.

Αναφερόμενος στο θέμα της επέκτασης των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στα 12 μίλια και την ελληνοτουρκική διένεξη, σημειώνει:

«Και πάλι, προς υποστήριξη αυτής της διατριβής, η Ελλάδα θέλει να αυξήσει τα χωρικά ύδατα των νησιών και των βραχονησίδων από τα 6 μίλια που ισχύουν σήμερα στο Αιγαίο Πέλαγος στα 12 μίλια. Η ένσταση της Τουρκίας σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι (το διεθνές δίκαιο) δεν μπορεί να εφαρμοστεί στο Αιγαίο Πέλαγος όπως σε άλλες θάλασσες και ότι το Αιγαίο έχει ειδικό καθεστώς.

Αυτή η κατάσταση έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας στο παρελθόν και οι δύο χώρες δεν έχουν καταφέρει ακόμα να καταλήξουν σε συμφωνία. Επιπλέον, η Ελλάδα υποστηρίζει ότι τα κατοικημένα νησιά του Αιγαίου, όπως τα νησιά της ανοιχτής θάλασσας και των ωκεανών, έχουν Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, όπως η ηπειρωτική χώρα.

Ωστόσο, η περιοχή της ΑΟΖ της ηπειρωτικής Τουρκίας στο Αιγαίο Πέλαγος καλύπτει πολλά μεγάλα και μικρά νησιά της Ελλάδας. Λόγω αυτής της κατάστασης, η διαμάχη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αυξάνεται τα τελευταία χρόνια.

Συνεχίζεται η σύγκρουση των δύο κρατών για τη θαλάσσια δικαιοδοσία και στην Κύπρο. Η Ελλάδα και η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση Νότιας Κύπρου (σ.σ.: η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας), που δεν αναγνωρίζουν την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (σ.σ.: το ψευδοκράτος), ισχυρίζονται ότι ένα πολύ σημαντικό τμήμα της περιοχής της ΑΟΖ της νήσου Κύπρου βρίσκεται υπό την ελληνική διοίκηση. Αυτή η κατάσταση δεν γίνεται αποδεκτή από την ΤΔΒΚ και την Τουρκία».

Πηγή: c4defence.com, savunmasanayi.org, echedoros-a.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

TΟΥΡΚΙΑ

Θεοφάνεια – Φανάρι: Τούρκος που βαπτίστηκε χριστιανός έπιασε τον Σταυρό

«Αυτή την πίστη την αισθάνθηκα πιο κοντά σε μένα. Αποφάσισα να επιλέξω τον Χριστιανισμό γιατί είναι μια θρησκεία συμβατή με το χώμα αυτού του τόπου. Γιατί αυτή η πίστη έχει μια πολύ βαθιά ριζωμένη ιστορία», δήλωσε ο 36χρονος Τούρκος

Δημοσιεύθηκε

στις

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στο Φανάρι με την παράσταση να κλέβει ένας Τούρκος, ο Βίκτορ, που βαπτίστηκε Χριστιανός.

Για πρώτη φορά βούτηξε και έπιασε τον Τίμιο Σταυρό στον Κεράτιο Κόλπο, κατά τη συγκινητική τελετή αγιασμού των υδάτων στο Φανάρι από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Μέσα μάλιστα στα παγωμένα νερά ασπάζεται με ευλάβεια τον Σταυρό και στην συνέχεια τον έδωσε και στους άλλους κολυμβητές. Ο 36χρονος Τούρκος δέχτηκε και τα συγχαρητήρια του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ, ο Βίκτορ αναφέρεται στη μεγάλη επιθυμία του να πιάσει τον σταυρό και να λάβει την ευλογία, ενώ εξηγεί τους λόγους για τους οποίους επέλεξε να βαπτιστεί Χριστιανός.

«Είμαι πολύ χαρούμενος και καλή χρονιά. Είμαι Χριστιανός», είπε μιλώντας σπαστά ελληνικά.

«Αυτή την πίστη την αισθάνθηκα πιο κοντά σε μένα. Αποφάσισα να επιλέξω τον Χριστιανισμό γιατί είναι μια θρησκεία συμβατή με το χώμα αυτού του τόπου. Γιατί αυτή η πίστη έχει μια πολύ βαθιά ριζωμένη ιστορία», πρόσθεσε.

Ο Βίκτορ βαπτίστηκε Χριστιανός στην Τουρκία, πράγμα εξαιρετικά σπάνιο και δηλώνει περήφανος για αυτό.

Να σημειωθεί ότι πολλοί ήταν οι νέοι από την Ελλάδα και την Κωνσταντινούπολη που βούτηξαν στα νερά για να πιάσουν τον Σταυρό.

Για τη σημερινή μέρα λουλούδια απέστειλε στο Φανάρι ο Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

TΟΥΡΚΙΑ

Ξέφυγε ο Μπαχτσελί: «Η Ελλάδα είναι ταραξίας και υποτελές κράτος»

«Αυτό το έμμισθο υποτελές κράτος, που αγκαλιάζει το PKK και τους Γκιουλενιστές και τους στήνει στρατόπεδα, θα πρέπει αμέσως να σταματήσει να δοκιμάζει περαιτέρω την υπομονή μας», είπε για την Ελλάδα ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν

Δημοσιεύθηκε

στις

Σφοδρή επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε σήμερα ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, ο εθνικιστής ηγέτης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Μιλώντας στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής του ομάδας, αναφέρθηκε στην κούρσα των εξοπλισμών -όπως την αποκάλεσε- της Ελλάδας, κάνοντας λόγο για παραβίαση του διεθνούς δικαίου στο Αιγαίο και για κινήσεις που δεν πρόκειται «να χωνευτούν εύκολα από την Τουρκία», ενώ σημείωσε ότι η υποστήριξη των ΗΠΑ προς την Ελλάδα «απειλεί την εθνική επιβίωση της Τουρκίας».

«Η απόφαση των ΗΠΑ να διατηρούν μόνιμα ένα αεροπλανοφόρο στη Μεσόγειο και να εξοπλίζουν την Ελλάδα με στρατιωτικές βάσεις, έχει φτάσει σε στάδιο που απειλεί την εθνική επιβίωση της Τουρκίας κι αυτό δεν μπορεί να εκληφθεί ως φιλία, συμμαχία ή κινήσεις καλής θέλησης.

Η κούρσα των εξοπλισμών της Ελλάδας, η παραβίαση της Λωζάνης και του διεθνούς δικαίου στο Αιγαίο, θεωρώντας την Τουρκία ως απειλή, και η παραβίαση των περιοχών της θαλάσσιας δικαιοδοσίας μας σε συντονισμό με τον ελληνο-κυπριακό τομέα στο νότο είναι πρωτόγονες κινήσεις κυριαρχίας που δεν χωνεύονται εύκολα…

Ο συνεχής οπορτουνισμός της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια δείχνει ότι προχωρά με γοργούς ρυθμούς προς το να γίνει ένα κράτος-ταραξίας. Αυτό το έμμισθο υποτελές κράτος, που αγκαλιάζει το PKK και τους Γκιουλενιστές και τους στήνει στρατόπεδα, θα πρέπει αμέσως να σταματήσει να δοκιμάζει περαιτέρω την υπομονή μας.

Το τέλος όσων ραντίζουν τις διαμάχες στο Αιγαίο είναι η απογοήτευση και το αποτέλεσμα των ανίερων φιλοδοξιών τους είναι η ήττα. Η Ελλάδα δεν πρέπει να βασίζεται πολύ στα πολεμικά αεροσκάφη και τα πολεμικά πλοία που αγόρασε από τη Γαλλία.

Η ατσάλινη θέληση του Τούρκου θα είναι αρκετή για να κάψει τα κέντρα των αντιπάλων και να θερίσει σαν σοδειά τη βούλησή του, όπου θέλει, είτε στον αέρα, είτε στη στεριά, είτε στη θάλασσα. Κανείς δεν πρέπει να μας κάνει επίδειξη δύναμης ούτε να μας απειλεί δειλά.

Το Αιγαίο είτε θα γίνει θάλασσα γαλήνης και ειρήνης, είτε το τουρκικό έθνος ξέρει πώς να υπογράψει μια νέα νίκη με το αίμα ή τη ζωή του. Η πρόσφατη δήλωση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών ότι ‘πρέπει να αντισταθούμε στις τουρκικές προκλήσεις’ είναι μια χυδαία και αβάσιμη πρόκληση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Μπαχτσελί αναφέρθηκε και στο προσφυγικό λέγοντας ότι «οι πρόσφυγες που συσσωρεύονται στα σύνορα μεταξύ Λευκορωσίας και Πολωνίας, η απάνθρωπη μεταχείριση των μεταναστών από την Ελλάδα σε ξηρά και θάλασσα και η διασυνοριακή απάνθρωπη μεταχείριση των ευρωπαϊκών χωρών είναι σοβαρά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν όχι μόνο μόνο με χρήματα και με σιωπή. Η Τουρκία είναι μια χώρα που φέρει το μέγιστο βάρος της μετανάστευσης με τις περιορισμένες ευκαιρίες της».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΛΛΑΔΑ5 ώρες πριν

Τραγωδία στο Παίδων: Νεκρό βρέφος από εγκαύματα, το έκαναν μπάνιο με καυτό νερό

ΠΑΙΔΕΙΑ7 ώρες πριν

Κομοτηνή: Ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση του αμφιθεάτρου της παλιάς Νομικής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ8 ώρες πριν

Δαμιανίδης: «Η θέση του Εκτελεστικού Γραμματέα είναι υπηρεσιακή και όχι πολιτική»

ΔΡΑΜΑ9 ώρες πριν

Χολιγουντιανή ταινία θα κάνει γυρίσματα στη Δράμα – Φήμες ότι έρχεται ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ9 ώρες πριν

Σε επιφυλακή ενόψει κακοκαιρίας ο Δήμος Ιάσμου

ΒΟΥΛΗ10 ώρες πριν

Χαρίτου: «Σοβαρή καθυστέρηση στην ένταξη έργων στο πρόγραμμα Τρίτσης»

ΒΟΥΛΗ10 ώρες πριν

Επίθεση από χάκερ στη Βουλή – Παραβιάστηκαν e-mails βουλευτών

YΓΕΙΑ11 ώρες πριν

Κορωνοϊός: 168 κρούσματα στη Ροδόπη

ΒΟΥΛΗ11 ώρες πριν

Ερώτηση στη Βουλή για την «εικόνα εγκατάλειψης» στους Υφαντές Κομοτηνής

ΞΑΝΘΗ12 ώρες πριν

Ξάνθη: Κατείχε 2.259 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 9,5 κιλά λαθραίου καπνού

ΒΟΥΛΗ10 ώρες πριν

Χαρίτου: «Σοβαρή καθυστέρηση στην ένταξη έργων στο πρόγραμμα Τρίτσης»

ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα πριν

Καταδικάστηκε η πρώτη μητέρα που δεν έστελνε την κόρη της στο σχολείο

ΠΑΙΔΕΙΑ3 ημέρες πριν

Καφέ νερό τρέχουν οι βρύσες στις Φοιτητικές Εστίες Κομοτηνής!

ΞΑΝΘΗ3 ημέρες πριν

Φωτιά στην Ξάνθη: Κάηκε ολοσχερώς η καπναποθήκη, φθορές και σε αυτοκίνητα

ΕΒΡΟΣ3 ημέρες πριν

‘Εβρος: «Αόρατοι» για τους Τούρκους στρατοχωροφύλακες οι μετανάστες

ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες πριν

Βιασμός 24χρονης: «Μιλάμε για ένα κύκλωμα διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων»

TΟΥΡΚΙΑ5 ημέρες πριν

Διαστρέβλωση της ιστορίας από Τούρκο βουλευτή: «Έλληνες και Αρμένιοι έκαψαν τη Σμύρνη»

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜ-Θ1 εβδομάδα πριν

Χειμερινή επιχειρησιακή εκπαίδευση Μονάδων Δ’ ΣΣ στη Θράκη

ΔΙΕΘΝΗ2 εβδομάδες πριν

Έλληνες και Σέρβοι γιόρτασαν την απελευθέρωση Τζόκοβιτς χορεύοντας συρτάκι

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 εβδομάδες πριν

Ικανοποίηση Μέτιου για την υλοποίηση του αναπτυξιακού σχεδίου της ΠΑΜΘ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x