ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Συνελήφθησαν σε οικισμούς της Ροδόπης δύο διακινητές μεταναστών

Μετέφεραν συνολικά επτά παράνομους μετανάστες – Κατασχέθηκαν δύο ΙΧ και χρηματικό ποσό

Συνελήφθησαν την Τρίτη 7 και την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου σε περιοχές της Ροδόπης, από αστυνομικούς της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης από κοινού με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, δύο (2) διακινητές, ένας αλλοδαπός και ένας ημεδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, σε αγροτική οδό (πλησίον του οικισμού Αρριανών), οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον αλλοδαπό διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο δράστης προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ μετά την ακινητοποίηση του οχήματος επιχείρησε να διαφύγει πεζός, χωρίς να τα καταφέρει.

Σημειώνεται ότι ο δράστης στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Στη δεύτερη περίπτωση, σήμερα το πρωί, στον οικισμό Κοπτερού οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον ημεδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και χρηματικό ποσό.  

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Τα αιτήματα τους στον Θεοδωρικάκο κατέθεσαν οι Αστυνομικοί της Ροδόπης

Ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό, οχήματα με διαχωριστικό υαλοπίνακα και δημιουργία Τμήματος Μεταγωγών ζητάνε, μεταξύ άλλων, οι Αστυνομικοί της Ροδόπης από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνάντηση του Προεδρείου της  Ένωσής μας, με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, παρουσία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη και του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστρατήγου κ. Κωνσταντίνου Σκούμα, είχε τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου το προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης.

Το προεδρείο της ΕΑΥ Ροδόπης κατέθεσε υπόμνημα και ενημέρωσε τον Υπουργό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικοί, προκειμένου «να εξευρεθούν λύσεις οι οποίες θα συμβάλουν ουσιαστικά στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών ασφάλειας στους πολίτες της Ροδόπης αλλά και στη βελτίωση συνθηκών εργασίας των υπηρετούντων στην περιοχή Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Εστιάσαμε ιδιαίτερα στο μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού το οποίο σε συνάρτηση με την υπεργασία που δημιουργεί τα τελευταία δύο έτη η ευθύνη ελέγχου τήρησης των μέτρων κατά της εξάπλωσης της θανατηφόρας πανδημίας του κορονοϊού (όντας όμως ο μοναδικός κλάδος που παρέχει απλήρωτη υπεργασία καθώς τόσο οι υγειονομικοί, όσο και οι υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας έχουν λάβει δύο φορές σχετικό επίδομα) επιφέρει την καταπόνηση του αστυνομικού προσωπικού μέσω της  καταπάτησης των εργασιακών μας δικαιωμάτων, αλλά επίσης λειτουργεί σε βάρος της ποιοτικής αστυνόμευσης που εμείς οι αστυνομικοί επιθυμούμε να παρέχουμε στους συμπολίτες».

Η ΕΑΥ Ροδόπης αιτείται:

Α) την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων  της Δ.Α. Ροδόπης, την επέκταση καταβολής και στο αστυνομικό προσωπικό του Νομού Ροδόπης του επιδόματος των 100 ευρώ που με τον Ν.4472/2017 νομοθετήθηκε να λαμβάνει (λόγω πρόσθετων καθηκόντων διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών) το ένστολο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που υπηρετεί ή αποσπάται στην Π.Ε. Έβρου και στις Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και εν συνεχεία  με τον Ν.4553/2018  επεκτάθηκε μόνο στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν σε Μονάδες Προκαλύψεως και Μεθορίου Ηπείρου, Μακεδονίας και Θράκης, την επισκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων του Α.Τ. Σαπών ή την μετεγκατάστασή του καθώς το υπάρχον κτίριο είναι σε άθλια και επικίνδυνη κατάσταση,

Β) την τοποθέτηση αλεξίσφαιρων υαλοπινάκων στο φυλάκιο της σκοπιάς έμπροσθεν του Τουρκικού Προξενείου, την άμεση ενίσχυση της Δ.Α. Ροδόπης με οχήματα που να διαθέτουν διαχωριστικό άθραυστο υαλοπίνακα προκειμένου για την ασφάλεια των συναδέλφων μας κατά τις προσαγωγές και μεταγωγές κρατουμένων,

Γ) τη λειτουργία του Τμήματος Μεταγωγών -Δικαστηρίων Κομοτηνής και την  επάνδρωσή του με αστυνομικό προσωπικό από άλλες Διευθύνσεις Αστυνομίας σύμφωνα με τα προβλεπόμενα για τις νεοϊδρυθείσες Υπηρεσίες,

Δ) τη δημιουργία Αστυνομικού Τμήματος Διαβατηριακού ελέγχου Νυμφαίας σε Ελληνικό έδαφος και την στελέχωσή του με αστυνομικό προσωπικό από άλλες Διευθύνσεις Αστυνομίας σύμφωνα με τα προβλεπόμενα για τις νεοϊδρυθείσες Υπηρεσίες,

Ε) την επιδιόρθωση – συντήρηση των δύο (02) εξομοιωτών διαχείρισης κρίσιμων περιστατικών (fatsU.S.A.) που υπάρχουν στο Τ.Δ.Α. Κομοτηνής και είναι μη λειτουργικοί εδώ και δέκα περίπου χρόνια

ΣΤ) την πλήρη συμμόρφωση της Διοίκησης της ΓΕ.Π.Α.Δ.Α.Μ. Θράκης με τις διαταγές του Αρχηγού μας που αφορούν στην ανεύρεση και προσδιορισμό ειδικών χώρων κράτησης καραντίνας  νοσούντων από κορονοϊό κρατουμένων αλλά και για τα ύποπτα κρούσματα καθώς και τήρηση των εντολών – οδηγιών του Ε.Ο.Δ.Υ. οι οποίες αφορούν στην υγειονομική διαχείριση των κρατουμένων στα Αστυνομικά Κρατητήρια.

«Επίσης κάναμε αναφορά σε καυτά κλαδικά μας ζητήματα που αφορούν μεταξύ άλλων στην αναγνώριση του επαγγέλματος μας ως Επικίνδυνο, στην αύξηση του πλαφόν των ωρών νυχτερινής απασχόλησης από 48 σε 64, στην χορήγηση Επιδόματος Παραμεθορίου σε όλους τους αστυνομικούς που υπηρετούν σε νομούς της πατρίδας μας που είναι κοντά σε σύνορα και τέλος στην αναγκαιότητα της αύξησης του αριθμού των εισακτέων στις Σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας μέσω των Πανελληνίων Εξετάσεων σε τουλάχιστον 1000 άτομα κατά το τρέχον εκπαιδευτικό έτος.

Ο κ. Υπουργός αφουγκραζόμενος τα προβλήματά μας, αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων μας, δηλώνοντας πως από την πλευρά του θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυσή τους.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον κ. Υπουργό για το ενδιαφέρον που επέδειξε όσον αφορά στα θέματα που ταλανίζουν τα μέλη μας και αναμένουμε την δρομολόγηση της επίλυσης των δίκαιων αιτημάτων μας», αναφέρει η πρόεδρος της ΕΑΥ Ροδόπης κ. Σταυρούλα Τζατζανά και ο Γ.Γ. Νίκος Κουμανίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Μεγάλη επιχείρηση της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών Κομοτηνής στην Ημαθία

Οι Αστυνομικοί της Ροδόπης κατάσχεσαν 1.240 κιλά αρωματικού καπνού,430 λίτρα πιθανόν χασισέλαιου, 861 κιλά και 260 λίτρα φυτοφάρμακα και 160 κιλά γεωργικοί σπόροι – Στα 280.000 ευρώ περίπου η αξία των διαφυγόντων φόρων και δασμών

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνελήφθησαν το βράδυ της Δευτέρας 17 Ιανουαρίου σε περιοχή της Ημαθίας, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, δύο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός οι οποίοι δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, λαθραίων καπνικών προϊόντων καθώς και παράνομων φυτοφαρμάκων από την Τουρκία στη Χώρα μας.

Η σύλληψη των δραστών επιτεύχθηκε κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης των παραπάνω αστυνομικών στην οποία συνέδραμαν αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας και Αλεξάνδρειας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών και περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον αλλοδαπό δράστη να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου)  στο οποίο επέβαινε ως συνοδηγός ο ένας ημεδαπός και να μεταβαίνουν σε αποθήκη όπου βρισκόταν ο τρίτος δράστης. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 430 λίτρα έλαιου, πιθανόν χασισέλαιου
  • 1.240 κιλά αρωματικού καπνού, για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί, η αξία των οποίων υπολογίζεται περίπου 280.000 ευρώ.
  • 861 κιλά και 260 λίτρα παράνομων φυτοφαρμάκων
  • 160 κιλά γεωργικών σπόρων, για τα οποίαδεν είχαν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί

Επιπλέον κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 5.760 ευρώ, κινητά τηλέφωνα, ιδιόχειρες σημειώσεις, καθώς επίσης έναΙ.Χ.Φ. αυτοκίνητο και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ το προανακριτικό έργο ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Ροδόπη: Σφοδρή σύγκρουση αυτοκινήτου σε γέφυρα – Σώος ο οδηγός

Το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε στην τσιμεντένια γέφυρα – Ο ίδιος βγήκε μόνος του από το αυτοκίνητο και κάλεσε σε βοήθεια

Δημοσιεύθηκε

στις

Άγιο είχε ένας νεαρός οδηγός από το Σώστη, όταν σήμερα λίγο μετά τις τρεις το απόγευμα, το αυτοκίνητο που οδηγούσε ξέφυγε από τον έλεγχο του και χτυπώντας και στην τσιμεντένια γέφυρα του παραποτάμου Τραύου, στην επαρχιακή οδό Κομοτηνής – Ιάσμου, μεταμορφώθηκε σε άμορφη μάζα σιδερικών.

Ο οδηγός βγήκε μόνος του από το αυτοκίνητο και ζήτησε βοήθεια από τους περαστικούς οδηγούς, μην πιστεύοντας και αυτός πως γλίτωσε.

Οι περαστικοί οδηγοί κάλεσαν την Τροχαία ενώ στο σημείο έσπευσαν και οι συγγενείς του οδηγού.

Τα αίτια του ατυχήματος διερευνώνται από την Τροχαία.

Πηγή: ΕΡΤ Κομοτηνής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Κομοτηνή: Δικογραφία σε βάρος τριών ατόμων για κλοπή σε περίπτερο

Η κλοπή έγινε ανήμερα της Πρωτοχρονιάς και δράστες ήταν ένας άνδρας και δύο γυναίκες

Δημοσιεύθηκε

στις

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος τριών ημεδαπών, εκ των οποίων ένας άνδρας και δύο γυναίκες.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πρωτοχρονιάς 1 Ιανουαρίου 2022, ο ένας δράστης διέρρηξε περίπτερο της πόλης, αφαιρώντας από το εσωτερικό του χρήματα, διάφορα πακέτα τσιγάρων και αλκοολούχα ποτά, ενώ λίγη ώρα αργότερα οι δύο δράστιδες εισήλθαν στο παραπάνω περίπτερο και αφαίρεσαν επίσης διάφορα πακέτα τσιγάρων και αλκοολούχα ποτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΛΛΑΔΑ6 ώρες πριν

Τραγωδία στο Παίδων: Νεκρό βρέφος από εγκαύματα, το έκαναν μπάνιο με καυτό νερό

ΠΑΙΔΕΙΑ8 ώρες πριν

Κομοτηνή: Ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση του αμφιθεάτρου της παλιάς Νομικής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ8 ώρες πριν

Δαμιανίδης: «Η θέση του Εκτελεστικού Γραμματέα είναι υπηρεσιακή και όχι πολιτική»

ΔΡΑΜΑ10 ώρες πριν

Χολιγουντιανή ταινία θα κάνει γυρίσματα στη Δράμα – Φήμες ότι έρχεται ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ10 ώρες πριν

Σε επιφυλακή ενόψει κακοκαιρίας ο Δήμος Ιάσμου

ΒΟΥΛΗ10 ώρες πριν

Χαρίτου: «Σοβαρή καθυστέρηση στην ένταξη έργων στο πρόγραμμα Τρίτσης»

ΒΟΥΛΗ10 ώρες πριν

Επίθεση από χάκερ στη Βουλή – Παραβιάστηκαν e-mails βουλευτών

YΓΕΙΑ11 ώρες πριν

Κορωνοϊός: 168 κρούσματα στη Ροδόπη

ΒΟΥΛΗ12 ώρες πριν

Ερώτηση στη Βουλή για την «εικόνα εγκατάλειψης» στους Υφαντές Κομοτηνής

ΞΑΝΘΗ12 ώρες πριν

Ξάνθη: Κατείχε 2.259 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 9,5 κιλά λαθραίου καπνού

ΒΟΥΛΗ10 ώρες πριν

Χαρίτου: «Σοβαρή καθυστέρηση στην ένταξη έργων στο πρόγραμμα Τρίτσης»

ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα πριν

Καταδικάστηκε η πρώτη μητέρα που δεν έστελνε την κόρη της στο σχολείο

ΠΑΙΔΕΙΑ3 ημέρες πριν

Καφέ νερό τρέχουν οι βρύσες στις Φοιτητικές Εστίες Κομοτηνής!

ΞΑΝΘΗ3 ημέρες πριν

Φωτιά στην Ξάνθη: Κάηκε ολοσχερώς η καπναποθήκη, φθορές και σε αυτοκίνητα

ΕΒΡΟΣ3 ημέρες πριν

‘Εβρος: «Αόρατοι» για τους Τούρκους στρατοχωροφύλακες οι μετανάστες

ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες πριν

Βιασμός 24χρονης: «Μιλάμε για ένα κύκλωμα διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων»

TΟΥΡΚΙΑ5 ημέρες πριν

Διαστρέβλωση της ιστορίας από Τούρκο βουλευτή: «Έλληνες και Αρμένιοι έκαψαν τη Σμύρνη»

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜ-Θ1 εβδομάδα πριν

Χειμερινή επιχειρησιακή εκπαίδευση Μονάδων Δ’ ΣΣ στη Θράκη

ΔΙΕΘΝΗ2 εβδομάδες πριν

Έλληνες και Σέρβοι γιόρτασαν την απελευθέρωση Τζόκοβιτς χορεύοντας συρτάκι

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 εβδομάδες πριν

Ικανοποίηση Μέτιου για την υλοποίηση του αναπτυξιακού σχεδίου της ΠΑΜΘ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x