ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΒΡΟΣ

Έβρος: Αίθουσες ρομποτικής σε σχολεία από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και τη Skroutz

Οι νέες τάξεις ρομποτικής θα προσφέρουν πολλαπλά οφέλη όχι μόνο σε μαθητές αλλά και σε εκπαιδευτικούς και στους φοιτητές του Παιδαγωγικού Τμήματος  Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» συνεχίζει να είναι δίπλα στα παιδιά των ακριτικών περιοχών και σε συνεργασία με τη Skroutz προχώρησε σε μια καινοτόμα εκπαιδευτική ενέργεια δημιουργώντας δύο αίθουσες ρομποτικής στο 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σουφλίου.

Η συνέργεια της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» με την Skroutz δημιουργεί νέες συνθήκες εκπαίδευσης  για 1.600 ακρίτες μαθητές σε βάθος  πενταετίας.

Ο εξοπλισμός

Οι τάξεις ρομποτικής εξοπλίστηκαν με kit WE DO2 και συλλογές spike της lego, laptops, ειδικά τραπέζια, καρέκλες, συρταριέρες αποθήκευσης και βιντεοπροβολείς.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί με την χρήση των εργαστηρίων ρομποτικής θα έχουν καθημερινά πρόσβαση στον κόσμο της τεχνολογίας και των θετικών επιστημών (φυσική, τεχνολογία, μηχανική, μαθηματικά, προγραμματισμός).

Πλέον έχουν στη διάθεση τους τα εργαλεία για να υλοποιήσουν τις πιο ανατρεπτικές ιδέες τους και τα εφόδια να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Συγχρόνως, τα παιδιά θα μπορούν να καλλιεργήσουν την κριτική τους σκέψη αλλά και σύγχρονες δεξιότητες.

Πολλαπλά oφέλη

Οι νέες τάξεις ρομποτικής θα προσφέρουν πολλαπλά οφέλη όχι μόνο σε μαθητές αλλά και σε εκπαιδευτικούς και στους φοιτητές του Παιδαγωγικού Τμήματος  Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης οι οποίοι πραγματοποιούν την πρακτική τους άσκηση  στο 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης.  Οι νέες αίθουσες ρομποτικής προσφέρουν μοναδική ευκαιρία περαιτέρω άσκησης, με στόχο να μπορέσουν με τη σειρά τους, να διδάξουν τη ρομποτική σε μαθητές στο άμεσο μέλλον.

Παράλληλα, το σχολείο θα προσφέρει τη δυνατότητα για επιπλέον επιμόρφωση εκπαιδευτικών από άλλα σχολεία της ευρύτερης περιοχής, αλλά και τη δυνατότητα σε μαθήματα και παρουσιάσεις ρομποτικής από τους εκπαιδευτικούς σε μαθητές όμορων σχολείων.

Τέλος, η αίθουσα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σουφλίου, θα φιλοξενεί και τους μαθητές του γειτονικού 2ου Δημοτικού Σχολείου Σουφλίου.

Τατιάνα Μουλούλη,Υπεύθυνη Ανάπτυξης και Εθελοντισμού της Ένωση «Μαζί για το Παιδί»:  «Δημιουργούμε συνθήκες για να εκπαιδευτούν τα παιδιά στις επιστήμες του αύριο»

Η κυρίαΤατιάνα Μουλούλη, Υπεύθυνη Ανάπτυξης και Εθελοντισμού της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» δήλωσε:  «Η  Ένωση «Μαζί για το Παιδί», βρίσκεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον Έβρο για να προσφέρει ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση των μαθητών της περιοχής. Χαιρόμαστε πολύ που η Skroutz ανταποκρίθηκε άμεσα στο όραμα μας να δημιουργήσουμε σχολικές αίθουσες ρομποτικής όπου τα παιδιά θα εκπαιδεύονται στην επιστήμη του μέλλοντος καλλιεργώντας παράλληλα γνώσεις και δεξιότητες».

 Θάλεια Γελαδάκη,Chief Marketing Officer της Skroutz: «Δίνουμε τα βασικά εργαλεία ανάπτυξης και εξέλιξης»

Η κυρία Θάλεια Γελαδάκη, Chief Marketing Officer της Skroutz, ανέφερε σχετικά:

 «Στη Skroutz πιστεύουμε πως η τεχνολογία είναι ένα από τα βασικά εργαλεία ανάπτυξης και εξέλιξης και η πρόσβαση σε αυτή πρέπει να είναι παρέχεται απρόσκοπτα σε όλους. Οι ρομποτικές αίθουσες αποτελούν για εμάς ένα σημαντικό έργο που με τη βοήθεια της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» έγινε πράξη με τον καλύτερο και πιο ουσιαστικό τρόπο. Ήταν ιδιαίτερη η χαρά μας που επισκεφτήκαμε τις περιοχές της Αλεξανδρούπολης και του Σουφλίου, για την υλοποίηση αυτής της ενέργειας, λαμβάνοντας την πιο θερμή ανταπόκριση τόσο από τους μαθητές όσο και από τους εκπαιδευτικούς των σχολείων».

Αντιόπη-Ελένη Τεμπρίδου-Διευθύντρια, 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης: «Τα παιδιά είναι μέσα στην μαθησιακή διαδικασία όταν ξεχνούν τι υπάρχει στον περίγυρο»

Η κυρία Τεμπρίδου, Διευθύντρια του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης  τόνισε:  «Σήμερα είχαμε τη χαρά να ανοίξουμε μαζί με τους μαθητές μας τα πακέτα της ρομποτικής.  Είναι εντυπωσιακό πως τα παιδιά ανταποκρίθηκαν σε όλη τη διαδικασία. Για εμάς τους εκπαιδευτικούς, το σημαντικότερο ήταν η στιγμή που χτύπησε το κουδούνι, τα παιδιά ήταν τόσο αφοσιωμένα στο unboxing που δεν ενδιαφέρθηκαν να βγουν έξω. Αυτή είναι η στιγμή που σημαίνει ότι τα παιδιά είναι μέσα στην μαθησιακή διαδικασία, όταν ξεχνούν τι υπάρχει στον περίγυρο. Αυτό είναι που θέλουμε από τα παιδιά για να εντρυφήσουν μέσα στη γνώση. Η απόλυτη προσοχή. Σας ευχαριστούμε θερμά για την ανταπόκριση στο αίτημα μας. »

Δημήτρης Αντωνιάδης, Διευθυντής 1ο Δημοτικό Σχολείο Σουφλίου: «Οι μαθητές μας ανυπομονούν να δημιουργήσουνς επιτεύγματα τεχνολογίας»

Ο κύριος Αντωνιάδης, Διευθυντής  του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σουφλίου ανέφερε «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί σήμερα, με την υποστήριξη σας,  δημιουργήθηκε η αίθουσα ρομποτικής η οποία θα είναι πολύ χρήσιμη για τους μαθητές του σχολείου μας αλλά και των όμορων σχολείων. Η ρομποτική πλέον έχει μπει στα σχολεία. Θα ήθελα να σας μεταφέρω τον ενθουσιασμό και την ανυπομονησία των μαθητών μας για να δημιουργήσουν επιτεύγματα τεχνολογίας».

ΕΒΡΟΣ

Σταμάτησαν οι εργασίες επέκτασης στο ΚΥΤ Φυλακίου – Αποσύρθηκε ο εργολάβος

Στον απόηχο της χθεσινής διαμαρτυρίας και επεισοδίων, ο εργολάβος απέσυρε σήμερα τα μηχανήματα του

Δημοσιεύθηκε

στις

Στον απόηχο της διαμαρτυρίας και των επεισοδίων που έλαβαν χώρα το μεσημέρι της Τρίτης στο Φυλάκιο, αποσύρθηκαν σήμερα τα μηχανήματα και σταμάτησαν οι εργασίες επέκταση στο ΚΥΤ Φυλακίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπεργολάβος απέσυρε τα μηχανήματα και σταμάτησαν οι εργασίες επέκτασης, οι οποίες ήταν η αφορμή των τελευταίων κινητοποιήσεων στην περιοχή. Το θέμα επιβεβαίωσε και ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης σε επικοινωνία του με το radioevros.gr.  Όπως ανέφερε, ο υπεργολάβος που εκτελούσε τις εργασίες τις τελευταίες ημέρες αποσύρθηκε και λόγω των αντιδράσεων της τοπικής κοινωνίας τις τελευταίες ημέρες.

Μιλώντας στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Φυλακίου Χρήστος Τυρμπάκης επιβεβαίωσε πως σήμερα δεν πραγματοποιήθηκαν εργασίες στο σημείο, κάνοντας λόγο για θετική εξέλιξη και αναφέροντας πως στη συνέχεια αναμένονται και θετικότερες.

Παράλληλα, ανέφερε τη συνάντηση προέδρων των τοπικών κοινοτήτων Ορεστιάδας με σκοπό τη λήψη αποφάσεων για κοινή αντιμετώπιση του θέματος. Οι πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Διδυμοτείχου θα βρεθούν στο πλευρό τους ενώ παράλληλα γίνονται προσπάθειες και επαφές και με προέδρους τοπικών κοινοτήτων απ’ όλο το νομό Έβρου ώστε να υπάρχει μαζική και κοινή αντίδραση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΒΡΟΣ

Προχωρά η οδική σύνδεση της Εγνατίας με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Ξεκινάνε σύντομα οι εργασίες κατασκευής εξόδου που θα διευκολύνει τη διακομιδή ασθενών στο ΠΓΝΑ

Δημοσιεύθηκε

στις

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς για τη δέσμευση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εγνατίας Οδού Α.Ε. Κωσταντίνου Κουτσούκου αναφορικά με τη διάνοιξη σύνδεσης με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης (ΠΓΝΑ) και τη συνέχιση των εργασιών ολοκλήρωσης του κάθετου άξονα Ορμενίου – Αρδανίου, σε συνάντηση που είχαν σήμερα στο γραφείο του.

Ένα πάγιο αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου και των τοπικών φορέων, που εκφράστηκε και στη σύσκεψη των δύο ανδρών στις αρχές του 2020, προχωρά προς υλοποίηση. Ο κ. Κουτσούκος ενημέρωσε τον κ. Πέτροβιτς πως σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής εξόδου που θα διευκολύνει τη διακομιδή ασθενών στο ΠΓΝΑ. Επίσης, ανέφερε πως η δημοπράτηση για το έργο  ολοκλήρωσης της κατασκευής της οδικής παράκαμψης του οικισμού Προβατώνα θα πραγματοποιηθεί στις 22 Φεβρουαρίου, στις 28 του μήνα θα γίνει η αποσφράγιση των προσφορών, ενώ η παράδοση του δρόμου σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα εργασιών θα γίνει μέσα στο 2023.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου ευχαρίστησε τον κ. Κουτσούκο για την ανταπόκριση και την άριστη συνεργασία στα έργα που είναι καθοριστικά για την ποιότητα ζωής και την υγεία των πολιτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΒΡΟΣ

‘Εβρος: «Αόρατοι» για τους Τούρκους στρατοχωροφύλακες οι μετανάστες

Τα «στραβά μάτια» κάνουν Τούρκοι στρατοχωροφύλακες σε μια ομάδα παράτυπων μεταναστών

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα «στραβά μάτια» κάνουν Τούρκοι στρατοχωροφύλακες σε μια ομάδα παράτυπων μεταναστών που -όπως έχει καταγράψει κάμερα και αποκάλυψε το ΟΡΕΝ- κινούνται παράλληλα με το ποτάμι, ψάχνοντας πέρασμα για τα ελληνικά σύνορα.

Οι περιπολίες των Ελλήνων συνοριοφυλάκων συνεχίζονται 24 ώρες το 24ωρο για να αποτρέψουν τα παράνομα κυκλώματα διακινητών, ενώ βασική ασπίδα από την πλευρά της Ελλάδας αποτελούν οι κάμερες που έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος του ποταμού Έβρου και τα δύο επιχειρησιακά κέντρα που έχουν στηθεί στην περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΒΡΟΣ

Γκαρά για ΚΥΤ Φυλακίου: «Ο εμπαιγμός των Εβριτών από τη ΝΔ συνεχίζεται»

«Επιλέγουν να τσαλαπατήσουν την εκπεφρασμένη αντίθεση σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας», σχολιάζει η Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσιεύθηκε

στις

Την αντίθεση της στο σχέδιο της κυβέρνησης για τη «μετατροπή του Έβρου σε φυλακή και αποθήκη ψυχών», εκφράζει η Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά, σχετικά με τις εξελίξεις στο ΚΥΤ Φυλακίου.

Αναλυτικά, στη δήλωση της αναφέρει:

«Ο εμπαιγμός των Εβριτών από τη ΝΔ συνεχίζεται. Με βία, αυταρχισμό, ψέματα και χωρίς καμία διαβούλευση, η κυβέρνηση προχωρά στην αύξηση της χωρητικότητας και την επέκταση των εγκαταστάσεων στο ΚΥΤ – ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. Φυλακίου.

Επιλέγουν να τσαλαπατήσουν την εκπεφρασμένη αντίθεση σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας για αυτές τις εξελίξεις.

Όλο το προηγούμενο διάστημα προχώρησα σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις στη Βουλή, επιχειρώντας να αποτρέψω όσα συμβαίνουν αυτές τις μέρες, επισημαίνοντας την υποκρισία της κυβέρνησης.

Αλήθεια, ποιά είναι η θέση των βουλευτών της ΝΔ; Επιλέγουν για μία ακόμη φορά να κρυφτούν πίσω από μια ένοχη σιωπή.

Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεση μας στο σχέδιο της κυβέρνησης μετατροπής του Έβρου σε φυλακή και αποθήκη ψυχών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΛΛΑΔΑ6 ώρες πριν

Τραγωδία στο Παίδων: Νεκρό βρέφος από εγκαύματα, το έκαναν μπάνιο με καυτό νερό

ΠΑΙΔΕΙΑ8 ώρες πριν

Κομοτηνή: Ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση του αμφιθεάτρου της παλιάς Νομικής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ8 ώρες πριν

Δαμιανίδης: «Η θέση του Εκτελεστικού Γραμματέα είναι υπηρεσιακή και όχι πολιτική»

ΔΡΑΜΑ10 ώρες πριν

Χολιγουντιανή ταινία θα κάνει γυρίσματα στη Δράμα – Φήμες ότι έρχεται ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ10 ώρες πριν

Σε επιφυλακή ενόψει κακοκαιρίας ο Δήμος Ιάσμου

ΒΟΥΛΗ10 ώρες πριν

Χαρίτου: «Σοβαρή καθυστέρηση στην ένταξη έργων στο πρόγραμμα Τρίτσης»

ΒΟΥΛΗ10 ώρες πριν

Επίθεση από χάκερ στη Βουλή – Παραβιάστηκαν e-mails βουλευτών

YΓΕΙΑ11 ώρες πριν

Κορωνοϊός: 168 κρούσματα στη Ροδόπη

ΒΟΥΛΗ12 ώρες πριν

Ερώτηση στη Βουλή για την «εικόνα εγκατάλειψης» στους Υφαντές Κομοτηνής

ΞΑΝΘΗ12 ώρες πριν

Ξάνθη: Κατείχε 2.259 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 9,5 κιλά λαθραίου καπνού

ΒΟΥΛΗ10 ώρες πριν

Χαρίτου: «Σοβαρή καθυστέρηση στην ένταξη έργων στο πρόγραμμα Τρίτσης»

ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα πριν

Καταδικάστηκε η πρώτη μητέρα που δεν έστελνε την κόρη της στο σχολείο

ΠΑΙΔΕΙΑ3 ημέρες πριν

Καφέ νερό τρέχουν οι βρύσες στις Φοιτητικές Εστίες Κομοτηνής!

ΞΑΝΘΗ3 ημέρες πριν

Φωτιά στην Ξάνθη: Κάηκε ολοσχερώς η καπναποθήκη, φθορές και σε αυτοκίνητα

ΕΒΡΟΣ3 ημέρες πριν

‘Εβρος: «Αόρατοι» για τους Τούρκους στρατοχωροφύλακες οι μετανάστες

ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες πριν

Βιασμός 24χρονης: «Μιλάμε για ένα κύκλωμα διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων»

TΟΥΡΚΙΑ5 ημέρες πριν

Διαστρέβλωση της ιστορίας από Τούρκο βουλευτή: «Έλληνες και Αρμένιοι έκαψαν τη Σμύρνη»

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜ-Θ1 εβδομάδα πριν

Χειμερινή επιχειρησιακή εκπαίδευση Μονάδων Δ’ ΣΣ στη Θράκη

ΔΙΕΘΝΗ2 εβδομάδες πριν

Έλληνες και Σέρβοι γιόρτασαν την απελευθέρωση Τζόκοβιτς χορεύοντας συρτάκι

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 εβδομάδες πριν

Ικανοποίηση Μέτιου για την υλοποίηση του αναπτυξιακού σχεδίου της ΠΑΜΘ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x