ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΑΙΔΕΙΑ

Eπίσκεψη στην Ιταλία εκπαιδευτικών και μαθητών του ΓΕΛ Ιάσμου

Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus, εκπαιδευτικοί και μαθητές από τον Ίασμο φιλοξενήθηκαν στη Roccela Ionica, πόλη της Νότιας Ιταλίας

Σε μικρής διάρκειας ανταλλαγή μαθητών συμμετείχαν έξι μαθητές του ΓΕΛ Ιάσμου συνοδευόμενοι από τη διευθύντρια του σχολείου κ. Βάγια Σερέτη και την εκπαιδευτικό κ. Ελισάβετ Βαφειάδου στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+229 Technology as a solution for Climate Change.

Το πρόγραμμα Erasmus+ χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή επιτροπή και υπεύθυνη μονάδα υλοποίησης για την Ελλάδα είναι το ΙΚΥ. Θέμα του έργου του ΓΕΛ Ιάσμου είναι η κλιματική αλλαγή και η διάρκειά του είναι διετής.  Συμμετέχουν σχολεία από την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Λιθουανία, την Πορτογαλία και την Τουρκία.

Στην ανταλλαγή αυτή των μαθητών που φιλοξένησε το σχολείο Istituto Istruzione Superiore «P. Mazzone» της Ιταλίας στη Roccela Ionica από 18 έως 22 Οκτωβρίου παρουσιάστηκαν από τους μαθητές στοιχεία για το Aποτύπωμα του Άνθρακα και συζητήθηκαν οι ατομικές και οικογενειακές δραστηριότητες που συντελούν στην αύξηση του Αποτυπώματος, καθώς και οι τρόποι μείωσής του. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για δράσεις και πρωτοβουλίες σχετικά με την ανακύκλωση των απορριμμάτων, τα κριτήρια απόκτησης γαλάζιας σημαίας, τα συστήματα καθαρισμού της θάλασσας, την εξοικονόμηση ενέργειας, την ενέργεια από τα κύματα κα.

Η κινητικότητα εκτός από δράσεις σχετικά με την κλιματική αλλαγή περιελάμβανε παρουσιάσεις των σχολείων και των εκπαιδευτικών συστημάτων. Περιελάμβανε επίσης επισκέψεις σε χώρους πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καθώς το σχολείο που φιλοξενούσε το ΓΕΛ Ιάσμου βρίσκεται στην περιοχή της Μεγάλης Ελλάδας, Μagna Graecia , η αντιπροσωπεία του σχολείου επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο των Επιζεφύριων Λοκρών, που ήταν από τις πιο σημαντικές και εύπορες πόλεις της Μεγάλης Ελλάδας.

Οι Επιζεφύριοι Λοκροί ήταν αρχαία Ελληνική αποικία που ιδρύθηκε κατά τον δεύτερο ελληνικό αποικισμό (7ο π.Χ. αιώνα)  από Λοκρούς, από τους οποίους πήρε και το όνομά της. Σήμερα στην περιοχή της αρχαίας πόλης βρίσκεται χτισμένη η Ιταλική κωμόπολη Λόκρι (Locri). Το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσης επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Magna Graecia στο Reggio Calabria, το αρχαίο Ρήγιο, όπου εκπαιδευτικοί και μαθητές θαύμασαν τα περίφημα αρχαιοελληνικά μπρούντζινα αγάλματα, γνωστά ως Riace warriors, σήμα κατατεθέν της πόλης.

Ήταν ιδιαίτερα συγκινητικό το ότι ανάμεσα στους μαθητές του Ιταλικού σχολείου υπήρχαν μαθητές που οι γιαγιάδες τους και οι παππούδες τους μιλούσαν τη Grecanicο, την ελληνική διάλεκτο της Καλαβρίας, τα «αρχαία ελληνικά» σύμφωνα με τους ίδιους. 

Επόμενος σταθμός του προγράμματος θα είναι μικρής διάρκειας ανταλλαγή μαθητών τον ερχόμενο Φεβρουάριο στην Κωνσταντινούπολη και θέμα: Κλίμα και υγεία.

ΠΑΙΔΕΙΑ

Κομοτηνή: Ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση του αμφιθεάτρου της παλιάς Νομικής

Το Νοέμβριο του 2019 τμήμα της οροφής αποκολλήθηκε και έπεσε στα πόδια φοιτητών – «Ελπίζω οι φοιτητές μας οι οποίοι ταλαιπωρήθηκαν την περίοδο των εργασιών κάνοντας μάθημα σε άλλους χώρους, να σεβαστούν το χώρο και την προσπάθεια όλων μας», εύχεται ο Αντιπρύτανης Φώτης Μάρης

Δημοσιεύθηκε

στις

Προς χρήση παραδόθηκε σήμερα το ανακαινισμένο αμφιθέατρο της παλιάς Νομικής που βρίσκεται στις κτιριακές εγκαταστάσεις του ΔΠΘ στην πόλη της Κομοτηνής.

Οι εργασίες αποκατάστασης είχαν ξεκινήσει από το Νοέμβριο του 2019 όταν κομμάτι από το ταβάνι του κτιρίου αποκολλήθηκε εν ώρα μαθήματος και έπεσε ευτυχώς στα πόδια φοιτητών που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην αίθουσα.

Οι Πρυτανικές Αρχές τότε αποφάσισαν την άμεση διακοπή των εκπαιδευτικών εργασιών που πραγματοποιούσαν στον χώρο το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας και το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών και την αναβάθμιση του αμφιθεάτρου.

Ο Αντιπρύτανης ΔΠΘ Φώτης Μάρης αναφέρει σχετικά με την ολοκλήρωση της ανακαίνισης:

«Με ιδιαίτερη χαρά δίνουμε σήμερα σε χρήση το ανακαινισμένο ιστορικό αμφιθέατρο της Παλαιάς Νομικής. Έγινε ολική ανακατασκευή δαπέδων, στεγανοποίηση οροφής, νέα ψευδοροφή, χρωματισμοί, φωτιστικά χαμηλής κατανάλωσης, νέα καθίσματα με αναλόγιο, κα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα στελέχη της τεχνικής μας υπηρεσίας για την συστηματική τους δουλειά, η οποία σε συνδυασμό με την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού συγκροτήματος θα βελτιώσει σημαντικά τις συνθήκες εκπαίδευσης και έρευνας των Τμημάτων μας!! Θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην ευχαριστήσω για την βοήθεια τον αγαπητό συνάδελφο Χαράλαμπο Τσαϊρίδη! Ελπίζω οι φοιτητές μας οι οποίοι ταλαιπωρήθηκαν την περίοδο των εργασιών κάνοντας μάθημα σε άλλους χώρους, να σεβαστούν το χώρο και την προσπάθεια όλων μας! Καλά μαθήματα, συνέδρια, εκδηλώσεις, κα.».

Δείτε φωτογραφίες:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

Ομοσπονδία Γονέων ΑΜΘ: «Τιμωρούν τους γονείς επειδή τα παιδιά τους κόλλησαν κορωνοϊό»

«Αρκετά πληρώσαμε την κωμωδία που λέγεται “διαχείριση της πανδημίας στα σχολεία”. Απαιτούμε άδεια με πλήρεις αποδοχές», αναφέρει η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών ΑΜΘ

Δημοσιεύθηκε

στις

Την οργή της για την απόφαση της κυβέρνησης οι γονείς να μπορούν να απουσιάζουν μόνο 5 ημέρες εάν το παιδί τους νοσήσει με κορωνοϊό, εκφράζει η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών ΑΜΘ.

Η Ομοσπονδία ζητάει ανάκληση αυτής της «απαράδεκτης» απόφασης, απαιτεί άδεια με πλήρεις αποδοχές ενώ χαρακτηρίζει ως «κωμωδία» τη διαχείριση της πανδημίας στα σχολεία.

Στην ανακοίνωση της αναφέρει:

«Μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει η απόφαση της Κυβέρνησης να τιμωρεί ουσιαστικά τους γονείς που πρέπει να απουσιάζουν από τη δουλειά τους για να συνδράμουν το παιδί τους, αν πρέπει και το ίδιο να απουσιάζει από το σχολείο λόγω κρούσματος κορονοϊού.

Οι γονείς μπορούν να απουσιάζουν μόνο 5 ημέρες, ανεξάρτητα της πορείας της υγείας του παιδιού τους, θα χρεώνονται ημέρες από την κανονική τους άδεια και δε θα λαμβάνουν πλήρεις αποδοχές…..

Με άλλα λόγια, οι ίδιοι (Υπ. Παιδείας και Κυβέρνηση) που αποκλειστικά ευθύνονται για την τεράστια διασπορά του κορονοϊού στα σχολεία, που δεν παίρνουν κανένα μέτρο για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία, έρχονται να τιμωρήσουν κι από πάνω τους γονείς επειδή τα παιδιά τους νοσούν (!!!), κόβοντάς τους το μισό μεροκάματο!

Αλήθεια αναρωτιόμαστε, ποιοι επωφελούνται από αυτή την τροπολογία και για ποιους τελικά δουλεύει και νομοθετεί η Κυβέρνηση και το Υπουργείο;

Τέρμα πια η κοροϊδία. Εδώ και τώρα ανάκληση αυτής της απαράδεκτης απόφασης.

Απαιτούμε άδεια με πλήρεις αποδοχές, χωρίς να χρεώνεται η κανονική μας άδεια όσο πρέπει να είμαστε στο σπίτι δίπλα στα παιδιά μας που νοσούν.

Αρκετά πληρώσαμε την κωμωδία που λέγεται “διαχείριση της πανδημίας στα σχολεία”».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

Καφέ νερό τρέχουν οι βρύσες στις Φοιτητικές Εστίες Κομοτηνής!

«Να εξασφαλιστούν προσωρινά εμφιαλωμένα νερά με ευθύνη του Πανεπιστημίου, μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στο δίκτυο ύδρευσης», ζητάει η ΚΝΕ Ροδόπης

Δημοσιεύθηκε

στις

Η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι Φοιτητικές Εστίες Κομοτηνής επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά, με τις βρύσες να βγάζουν καφέ νερό σε δωμάτια, όπως φαίνεται σε βίντεο που δίνει στη δημοσιότητα η ΚΝΕ Ροδόπης.

Στην ανακοίνωση της αναφέρει:

«Βέβαια εικόνες σαν και αυτές που αντικρίζουν καθημερινά οι εστιακοί φοιτητές είναι μάλλον ψιλά γράμματα για την κυβέρνηση, η οποία δίνει εκατομμύρια ευρώ για την πανεπιστημιακή αστυνομία –που δεν πρόκειται να μπει στα πανεπιστήμια- αντί να τα δίνει για τις πραγματικές ανάγκες των φοιτητών. Η Διοίκηση του ΔΠΘ είναι φυσικά και αυτή για άλλη μια φορά εκτεθειμένη

Η νεολαία και ιδιαίτερα οι εστιακοί φοιτητές, έχουν πολλά δείγματα για να βγάλουν συμπεράσματα. Γιατί αν κάτι έχει αποδειχθεί επανειλημμένα είναι ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό! Οι σωτήρες υπάρχουν μόνο στα παραμύθια. Η ελπίδα βρίσκεται στην οργανωμένη διεκδίκηση, για την κάλυψη όλων των αναγκών τους, με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας!

Εδώ και τώρα να εξασφαλιστούν:

  • Θέρμανση για όλα τα δωμάτιά!
  • Πόσιμο νερό! Προσωρινά να εξασφαλίζονται εμφιαλωμένα νερά με ευθύνη του Πανεπιστημίου, μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στο δίκτυο ύδρευσης!
  • Η εκμίσθωση επιπλέον 110 δωματίων, τα οποία μισθώνονταν μέχρι πέρυσι στην οικοδομή «Ευκτήμων» πριν η Πρυτανεία αποφασίσει να κόψει το κονδύλιο, με αποτέλεσμα τα ήδη ελάχιστα δωμάτια να μείνουν ακόμα λιγότερα!
  • Η πραγματοποίηση των αναγκαίων εργασιών συντήρησης σε όλα τα δωμάτια!».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

Πανελλήνιο θέμα οι εργασίες επισκευής στο δημοτικό σχολείο Κοσμίου

Η αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής Γκαράνη αναπληρώθηκε από το ενδιαφέρον της Προεδρίας της Δημοκρατίας και της Γ.Γ. Πρωθυπουργού – Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες και το σχολείο έγινε καινούριο

Δημοσιεύθηκε

στις

Διθυραμβικά σχόλια για «τα γρήγορα αντανακλαστικά της Πολιτείας» όσον αφορά τις εργασίες επισκευής στο Δημοτικό Σχολείο Κοσμίου, φιλοξενούν σήμερα αρκετές ενημερωτικές ιστοσελίδες πανελλήνιας αναγνωσιμότητας όπως το in.gr, το iefimerida.gr, το skai.gr, το newsbomb.gr κ.α.

Φυσικά, τα «γρήγορα αντανακλαστικά» τα οποία αναφέρονται στα δημοσιεύματα δεν αφορούν τη Δημοτική Αρχή Γκαράνη, η οποία αν και όφειλε αδιαφόρησε για την επιδιόρθωση των φθορών στις κτιριακές εγκαταστάσεις παρά τις συνεχείς οχλήσεις τόσο των γονέων όσο και της διεύθυνσης του σχολείου.

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής μάλιστα, είχε το θράσος να «ζητήσει και τα ρέστα» για την παρέμβαση της Γ.Γ. Πρωθυπουργού ενώ έφτασε στο σημείο να κάνει λόγο μέχρι και για πελατειακές σχέσεις (!!!) Μαξίμου – Κοσμίου, εισπράττοντας τη μήνη και τα αρνητικά σχόλια δεκάδων πολιτών.

Διαβάστε ακόμη: «Άκρως προσβλητικοί οι ισχυρισμοί Γκαράνη για πελατειακές σχέσεις»

Τελικά, η λύση δόθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας και τη Γ.Γ Πρωθυπουργού, που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο e-mail που απέστειλε γονέας μαθητή του δημοτικού σχολείου Κοσμίου. Οι εργασίες επισκευής ολοκληρώθηκαν και σήμερα έγιναν τα «άτυπα» εγκαίνια της νέας μορφής που πήρε το δημοτικό σχολείο.

Στο δημοσίευμα που μεταδίδει το in.gr αναφέρεται:

«Τα γρήγορα αντανακλαστικά της Πολιτείας ενεργοποίησε ένα μήνυμα γονέα στην ηλεκτρονική αλληλογραφία της Προεδρίας της Δημοκρατίας που αφορούσε το εξαθέσιο δημοτικό σχολείο στο Κόσμιο της Κομοτηνής.

Σε αυτό ζητούνταν η προσοχή για την ταλαιπωρία που υφίστανται τα 100 παιδιά του σχολείου που καλούνται σ’ ένα διαπολιτισμικό περιβάλλον να μάθουν πώς να είναι άνθρωποι και ταυτόχρονα σύγχρονοι Έλληνες πολίτες.

Πιο συγκεκριμένα ο χώρος του σχολείου αλλά και οι αίθουσες διδασκαλίας μέσα στις οποίες οι μικροί μαθητές μαθαίνουν πώς να σκέφτονται και τα πρώτα τους γράμματα, δεν πληρούσαν τις κατάλληλες προδιαγραφές για τη φιλοξενία τους. Έτσι, στο εν λόγω μήνυμα γινόταν έκκληση έτσι ώστε η πολιτεία να αναζητήσει άμεσα κάθε πρόσφορο μέσο που θα μπορούσε να βοηθήσει στην κατεύθυνση αυτή.

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου ενδιαφέρθηκε προσωπικά για την αποκατάσταση του σχολικού συγκροτήματα. Στη συνέχεια μεταβιβάστηκε στο Πρωθυπουργικό γραφείο η παραπάνω παράκληση και έτσι με τη φροντίδα του γ.γ. του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, εξασφαλίστηκαν οι απαιτούμενοι πόροι μέσω της ενθάρρυνσης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και ακολούθησε η άμεση υλοποίηση της δράσης. Για την πορεία των εργασιών ενημερωνόταν επισταμένα το Μαξίμου και η Προεδρία της Δημοκρατίας και οι εργασίες ολοκληρώθηκαν σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα.

Τέλος, σήμερα, ημέρα εορτής του πολιούχου του χωριού, πραγματοποιούνται και τα «άτυπα» εγκαίνια της νέας μορφής που πήρε το δημοτικό σχολείο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΛΛΑΔΑ6 ώρες πριν

Τραγωδία στο Παίδων: Νεκρό βρέφος από εγκαύματα, το έκαναν μπάνιο με καυτό νερό

ΠΑΙΔΕΙΑ7 ώρες πριν

Κομοτηνή: Ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση του αμφιθεάτρου της παλιάς Νομικής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ8 ώρες πριν

Δαμιανίδης: «Η θέση του Εκτελεστικού Γραμματέα είναι υπηρεσιακή και όχι πολιτική»

ΔΡΑΜΑ9 ώρες πριν

Χολιγουντιανή ταινία θα κάνει γυρίσματα στη Δράμα – Φήμες ότι έρχεται ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ9 ώρες πριν

Σε επιφυλακή ενόψει κακοκαιρίας ο Δήμος Ιάσμου

ΒΟΥΛΗ10 ώρες πριν

Χαρίτου: «Σοβαρή καθυστέρηση στην ένταξη έργων στο πρόγραμμα Τρίτσης»

ΒΟΥΛΗ10 ώρες πριν

Επίθεση από χάκερ στη Βουλή – Παραβιάστηκαν e-mails βουλευτών

YΓΕΙΑ11 ώρες πριν

Κορωνοϊός: 168 κρούσματα στη Ροδόπη

ΒΟΥΛΗ11 ώρες πριν

Ερώτηση στη Βουλή για την «εικόνα εγκατάλειψης» στους Υφαντές Κομοτηνής

ΞΑΝΘΗ12 ώρες πριν

Ξάνθη: Κατείχε 2.259 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 9,5 κιλά λαθραίου καπνού

ΒΟΥΛΗ10 ώρες πριν

Χαρίτου: «Σοβαρή καθυστέρηση στην ένταξη έργων στο πρόγραμμα Τρίτσης»

ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα πριν

Καταδικάστηκε η πρώτη μητέρα που δεν έστελνε την κόρη της στο σχολείο

ΠΑΙΔΕΙΑ3 ημέρες πριν

Καφέ νερό τρέχουν οι βρύσες στις Φοιτητικές Εστίες Κομοτηνής!

ΞΑΝΘΗ3 ημέρες πριν

Φωτιά στην Ξάνθη: Κάηκε ολοσχερώς η καπναποθήκη, φθορές και σε αυτοκίνητα

ΕΒΡΟΣ3 ημέρες πριν

‘Εβρος: «Αόρατοι» για τους Τούρκους στρατοχωροφύλακες οι μετανάστες

ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες πριν

Βιασμός 24χρονης: «Μιλάμε για ένα κύκλωμα διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων»

TΟΥΡΚΙΑ5 ημέρες πριν

Διαστρέβλωση της ιστορίας από Τούρκο βουλευτή: «Έλληνες και Αρμένιοι έκαψαν τη Σμύρνη»

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜ-Θ1 εβδομάδα πριν

Χειμερινή επιχειρησιακή εκπαίδευση Μονάδων Δ’ ΣΣ στη Θράκη

ΔΙΕΘΝΗ2 εβδομάδες πριν

Έλληνες και Σέρβοι γιόρτασαν την απελευθέρωση Τζόκοβιτς χορεύοντας συρτάκι

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 εβδομάδες πριν

Ικανοποίηση Μέτιου για την υλοποίηση του αναπτυξιακού σχεδίου της ΠΑΜΘ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x