ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Τουριστική ανάπτυξη χωρίς υποδομές στον Δήμο Κομοτηνής

«Η περιοχή δεν διαθέτει τις κλίνες για τη φιλοξενία μεγάλου αριθμού τουριστών», παραδέχτηκε ο εισηγητής της μελέτης Κώστας Καπόπουλος – «Πολλά από αυτά τα είχαμε αποφασίσει και μόνοι μας, όμως δυστυχώς δεν έγινε τίποτα τα τελευταία χρόνια», τόνισε ο Αντώνης Γραβάνης – «Πρόβλημα το ιδιοκτησιακό καθεστώς της παραλιακής ζώνης», σύμφωνα με τον Δημήτρη Καρασταύρου

Τα αποτελέσματα της μελέτης για την στρατηγική της τουριστικής ανάπτυξης στον Δήμο Κομοτηνής παρουσίασε τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου στο δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής, ο ανάδοχος του έργου Κώστας Καπόπουλος, συνιδρυτής της εταιρείας W2Strategy που εξειδικεύεται σε θέματα τουρισμού.

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι «η περιοχή δεν διαθέτει τις υποδομές και τις κλίνες για τη φιλοξενία μεγάλου αριθμού τουριστών», ενώ σε μια αποστροφή του λόγου του τόνισε ότι στόχος της μελέτης είναι «να ‘’κλέψουμε’’ έστω και μια μέρα από τους διερχόμενους επισκέπτες».

Παρουσιάζοντας τη μελέτη, ο κ. Καπόπουλος πρότεινε μεταξύ άλλων τη δημιουργία Φεστιβάλ Θρακιώτικης Γαστρονομίας, διοργάνωση τριήμερου αθλητικού event, συμμετοχή του Δήμου σε εκθέσεις του εξωτερικού μέσω της Περιφέρειας, υλοποίηση καμπάνιας στη Βουλγαρία και αλλού, προσέγγιση ανθρώπων που σχετίζομαι με την Κομοτηνή και θα λειτουργήσουν ως «πρεσβευτές», συνεργασία με τον ΕΟΤ και τη δημιουργία δικτύου εθελοντών τουρισμού.

Σύμφωνα με τον εισηγητή, η μελέτη εστιάζει περισσότερο στην προσέλκυση τουριστών από την ενδοχώρα των Βαλκανίων και συγκεκριμένα τις αγορές της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας αλλά και της Σερβίας, όπου οι κάτοικοι είναι συνηθισμένοι στον οδικό τουρισμό τους καλοκαιρινούς μήνες με προορισμό τη χώρα μας.

Τα αποτελέσματα της μελέτης, ωστόσο, δεν ενθουσίασαν ιδιαίτερα τους δημοτικούς συμβούλους καθώς όπως τόνισε και ο επικεφαλής της «Σύμπραξης Προοπτικής» Αντώνης Γραβάνης, «πολλά από αυτά που παρουσιάστηκαν, τα είχαμε και από μόνοι μας στο παρελθόν αποφασίσει στην Τουριστική Επιτροπή του Δήμου όταν υπήρχε».

«Υπήρχε ένα παρόμοιο πλάνο δράσεων αλλά δυστυχώς δεν έγινε τίποτα τα τελευταία χρόνια. Η συγκεκριμένη μελέτη απ’ ότι καταλαβαίνω δεν είναι τόσο μελέτη τουριστικής ανάπτυξης όσο μελέτη επικοινωνίας και εξωστρέφειας», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Γραβάνης, ο οποίος ζήτησε να δοθεί η μελέτη προκειμένου να τη μελετήσει περαιτέρω και να τοποθετηθεί σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Με τη σειρά της η Ελένη Λαφτσή, επικεφαλής της παράταξης «ΠΟΛΗτική Ανατροπή», επισήμανε ότι «η μελέτη παρουσιάστηκε με πολύ συλλεκτικό τρόπο και θα πρέπει να γίνει αντικείμενο συζήτησης» ενώ παραδέχτηκε ότι «θαύματα δεν μπορούμε να περιμένουμε».

«Η ουσία είναι αυτή τη μελέτη να τη χωρίσουμε σε τμήματα και να δούμε τι είναι εφικτό να γίνει σε συνεργασία και με άλλους φορείς. Να ακούσουμε και τις προτάσεις των τουριστικών φορέων της περιοχής», είπε χαρακτηριστικά.

Στο δημοτικό συμβούλιο τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης, Δημήτρης Λουρίκας, ο οποίος πρότεινε τη στροφή στον θεματικό τουρισμό, με έμφαση στο εσωτερικό της χώρας, καθώς όπως τόνισε με βάση στατιστικά στοιχεία που παρουσίασε, «υπάρχουν υψηλά περιθώρια βελτίωσης».

«Οι τουριστικές αφίξεις στην Περιφέρεια ΑΜΘ αναλογούν σε ένα πολύ χαμηλό ποσοστό της χώρας και η πληρότητα των ξενοδοχείων πλησιάζει το 30% στις καλές εποχές. Καθίσταται σαφές ότι έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε να παράγουμε υψηλά περιθώρια βελτίωσης. Η φυσική και πολιτιστική κληρονομιά ενδείκνυται για την προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού καθώς και εσωτερικού τουρισμού που πρέπει να αποτελέσουν τους βασικούς στόχους ανάπτυξης του τουριστικού τομέα», είπε ο κ. Λουρίκας.

«Η μελέτη έγινε με βάση τις υποδομές που έχουμε», είπε ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης για να προσθέσει ότι «δεν πάμε να κάνουμε καινούριες υποδομές. Αυτό που συζητάμε σήμερα δεν είναι αν θα γίνουμε Παρίσι ή ένα τουριστικό λιμάνι, αλλά τι μπορούμε να προσθέσουμε για να πάμε τον τουρισμό μας ένα βήμα πιο μπροστά».

Τέλος, ο Αντιδήμαρχος Έργων, Προγραμματισμού, Πολεοδομίας και Χωροταξικού Σχεδιασμού Δημήτρης Καρασταύρου στάθηκε στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της παραλιακής ζώνης, που δεν ανήκει στον Δήμο Κομοτηνής, και ως εκ τούτου «δεν μπορείς να φέρεις ανάπτυξη όταν εφαρμόζονται δύο μέτρα και δύο σταθμά». «Θα πρέπει να γίνει μια κουβέντα όσον αφορά τη διαχείριση της έκτασης που σχετίζεται με την ΕΤΑΔ», πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Μαθητές δημοτικού ζητάνε «δραστικά μέτρα» για τα σκουπίδια στη Νυμφαία

«Να λάβει άμεσα δραστικά μέτρα», καλούν τον Δήμαρχο Κομοτηνής μαθητές και μαθήτριες του 5ου Δημοτικού Σχολείου

Δημοσιεύθηκε

στις

Επίσκεψη στο δάσος της Νυμφαίας πραγματοποίησαν πρόσφατα μαθητές των τμημάτων Δ1 και Δ2 του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΔΑΣΟΣ» που υλοποιεί το Δασαρχείο σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ροδόπης.

Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν μεν από τον πνεύμονα οξυγόνου της περιοχής, γνωρίζοντας τον πλούτο της χλωρίδας και τα ίχνη της πανίδας, όμως οι έντονες εικόνες που εισέπραξαν από την επίσκεψη στο δάσος περιελάμβαναν τα πεταμένα σκουπίδια στους χώρους στάθμευσης των επισκεπτών.

Η παραπάνω κατάσταση οδήγησε τους μικρούς μαθητές σε διάλογο με τις δασκάλες τους και στη συνέχεια στη σύνταξη μιας επιστολής προς τον Δήμαρχο Κομοτηνής όπου με σαφήνεια του ζήτησαν να «λάβει άμεσα δραστικά μέτρα».

Με αφορμή την επιστολή, ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης 23 Νοεμβρίου το 5ο Δημοτικό Σχολείο, όπου είχε συζήτηση με μαθητές και μαθήτριες για το περιβάλλον και ειδικότερα, για το δάσος της Νυμφαίας.

Τα παιδιά μετέφεραν στον Δήμαρχο την ανάγκη να υπάρχουν περισσότερες σακούλες και κάδοι για σκουπίδια όπως και περισσότερο πράσινο στην πόλη. Επιπλέον, ζήτησαν δασοφύλακες για να φροντίζουν το δάσος και ρώτησαν αν μπορούν να γράψουν και να βάλουν ενημερωτικές πινακίδες στο δάσος αλλά και να προγραμματίσουν μια επίσκεψη μαζί με τον Δήμαρχο στη Νυμφαία για να καθαρίσουν το δάσος. Επίσης, μια σειρά ζητημάτων σχετικών με την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος έθεσε η πρόεδρος του Δ2 σε επιστολή που διάβασε και παρέδωσε στον Δήμαρχο. Την «παράσταση» έκλεψε μια ερώτηση για το αν έχει πολιτικούς αντιπάλους ως δήμαρχος, προβληματισμός που προέκυψε μέσα από τη διδασκαλία του Κλεισθένη.   

Ο Δήμαρχος αφουγκράστηκε τα προβλήματα – αιτήματά τους και δήλωσε πως είναι στη διάθεση των παιδιών να διατηρήσουν την επικοινωνία μέσα από επιστολές αλλά και συναντήσεις. Τους μίλησε επίσης για την αναγκαιότητα της ανακύκλωσης και της διαλογής στην πηγή, ενημερώνοντάς τους ότι στον μπλε κάδο ανακύκλωσης, τον πράσινο συμβατικό κάδο και την καμπάνα για το γυαλί προστέθηκε πρόσφατα και ο καφές κάδος για τα υπολλείμματα τροφών. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Δήμος Κομοτηνής: Παρατείνεται η άδεια για επιπλέον τραπεζοκαθίσματα

Οι καταστηματάρχες οφείλουν να περάσουν από τον Δήμο Κομοτηνής, προκειμένου να σφραγίσουν την άδειά τους ώστε να διασφαλιστεί η παράτασή της

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Κομοτηνής ενημερώνει τους επαγγελματίες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος ότι παρατείνεται  μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021 η ισχύς της άδειάς τους για την επιπλέον ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων λόγω COVID-19 σε κοινοχρήστους χώρους, δυνάμει της διάταξης της παραγράφου 1 του άρθρου 65 του Ν. 4688/2020, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 83 του Ν. 4850/2021.

Επίσης, ενημερώνει ότι οφείλουν να περάσουν από το Γραφείο Εσόδων του Δήμου Κομοτηνής, στο ισόγειο του Δημαρχείου, προκειμένου να σφραγίσουν την άδειά τους ώστε να διασφαλιστεί η παράτασή της.

Πληροφορίες στην κ. Δήμητρα Σιδερούδη.
Τηλέφωνο: 2531352455.
Mail: d.sideroudi@komotini.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Τέσσερα νέα απορριμματοφόρα στην Υπηρεσία Καθαριότητας Δήμου Κομοτηνής

Η αξία τους ανέρχεται σε 760.492 ευρώ, εκ των οποίων τα 660.000 ευρώ προέρχονται από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξεκίνησε την Παρασκευή η παραλαβή των τεσσάρων απορριμματοφόρων τύπου πρέσας 16μ3 σύμμεικτων απορριμμάτων από τον Δήμο Κομοτηνής, εκ των οποίων το ένα διαθέτει υδραυλικό γερανό ανύψωσης κάδων.

«Η προμήθειά τους έγινε μέσα από ηλεκτρονικό διαγωνισµό και η αξία τους ανέρχεται σε 760.492 ευρώ με Φ.Π.Α. 24%, εκ των οποίων οι 660.000 ευρώ προέρχονται από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ και το υπόλοιπο ποσό κάλυψε ο Δήμος Κομοτηνής με ίδιους πόρους, στην προσπάθειά του ν’ αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τα ταμειακά διαθέσιμα.

Με τα συγκεκριμένα απορριμματοφόρα ο στόλος αποκομιδής απορριμμάτων του Δήμου Κομοτηνής ανανεώνεται στο 100% και η Υπηρεσία Καθαριότητας είναι σε θέση να καλύψει τις σημαντικές ανάγκες καθημερινής αποκομιδής, μειώνοντας το λειτουργικό κόστος και παρέχοντας καλύτερες υπηρεσίες στους δημότες. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η προμήθεια απορριμματοφόρου με υδραυλικό γερανό που έρχεται να προστεθεί στο ένα και μοναδικό μέχρι στιγμής απορριμματοφόρο που κάνει την αποκομιδή των 30 και πλέον ημιυπόγειων κάδων, με άριστο περιβαλλοντικά τρόπο και με σεβασμό στη δημόσια υγεία», αναφέρει η Δημοτική Αρχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέα σκανδαλώδης ανάθεση Γκαράνη: 20.000 ευρώ σε ΜΜΕ για… τουριστική έκθεση!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Νέα σκανδαλώδης ανάθεση Γκαράνη: 20.000 ευρώ σε ΜΜΕ για… τουριστική έκθεση!

Σε «χρυσό χορηγό» των τοπικών ΜΜΕ εξελίσσεται ο Δήμαρχος Κομοτηνής… με το δημόσιο χρήμα φυσικά!

Δημοσιεύθηκε

στις

Πάρτι με τα τοπικά ΜΜΕ έχει στήσει ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, ο οποίος εξελίσσεται κυριολεκτικά σε «χρυσό χορηγό» των εκλεκτών του στον τοπικό Τύπο.

Τα ποσά που έχει μοιράσει σε τοπικά ΜΜΕ της αρεσκείας του ο Δήμαρχος Κομοτηνής, από την αρχή της θητείας του μέχρι και σήμερα, ξεπερνούν με έναν πρόχειρο υπολογισμό τα 80.000 ευρώ, τα οποία έχουν δοθεί με σκανδαλώδεις απευθείας αναθέσεις και αδιαφανείς διαγωνισμούς.

Μια τέτοια περίπτωση αποτελεί και η απευθείας ανάθεση του ποσού των 19.767,58 ευρώ στην τοπική εφημερίδα «Χρόνος» για την παροχή υπηρεσιών (!!!) στην 36η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «PHILOXENIA», που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη στις 12-14 Νοεμβρίου.

Θυμίζουμε ότι ο Γιάννης Γκαράνης έχει ήδη δώσει στο ίδιο Μέσο το συνολικό ποσό των 20.993,20 ευρώ προκειμένου οι δημοσιογράφοι του να κάνουν αναρτήσεις στα social media του Δήμου Κομοτηνής!!!

Οι προκλητικές αναθέσεις αγγίζουν –αν δεν ξεπερνούν- τα όρια της διαπλοκής μεταξύ ενός πολιτικού και ενός ΜΜΕ. Ο Γιάννης Γκαράνης χρησιμοποιεί το δημόσιο χρήμα για την προσωπική πολιτική του προβολή, με σκοπό τη χειραγώγηση των τοπικών Μέσων και προκειμένου να καλύψει την πολιτική του γύμνια. Ενισχύει οικονομικά τα αρεστά σε αυτόν ΜΜΕ ενώ αποκλείει παράλληλα από τις προβολές δράσεων του Δήμου τα «ενοχλητικά» Μέσα που τιμούν το λειτούργημα τους και ασκούν κριτική.

Φυσικά, οι παραπάνω πρακτικές αφορούν όλους τους δημότες καθώς πρόκειται για δημόσιο χρήμα. Η κακοδιαχείριση και η αλόγιστη σπατάλη της διοίκησης Γκαράνη ήδη αποτυπώθηκε στον ισολογισμό του Δήμου Κομοτηνής για το έτος 2020, καθώς παρουσιάζει έλλειμμα της τάξεως των 595.000 ευρώ.

Δείτε παρακάτω την προκλητική ανάθεση:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ36 λεπτά πριν

Βιβλία στη Βιβλιοθήκη Ξυλαγανής πρόσφερε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ45 λεπτά πριν

Γραβάνης: Ανάγκη αλλαγής θεσμικού πλαισίου για Τειρεσία και φορολογική ενημερότητα

ΡΟΔΟΠΗ2 ώρες πριν

Εορτάστηκε στην Κομοτηνή η επέτειος της Εθνικής Αντίστασης κατά του φασισμού

ΡΟΔΟΠΗ2 ώρες πριν

Νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης ο Δημήτρης Ερελιάδης

YΓΕΙΑ4 ώρες πριν

Κορωνοϊός: 57 κρούσματα στη Ροδόπη

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ2 ημέρες πριν

Ροδόπη: Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων την επόμενη εβδομάδα

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ2 ημέρες πριν

Ροδόπη: Αλλοδαποί διακινητές μετέφεραν 12 παράνομους μετανάστες

ΠΑΙΔΕΙΑ2 ημέρες πριν

Η Τσικνοπέμπτη έγινε… Chikno Thursday σε βιβλίο αγγλικών της Γ’ Γυμνασίου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 ημέρες πριν

Γιώργος Μανανάς: «Πάμε μαζί μπροστά με τον Νίκο Ανδρουλάκη»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 ημέρες πριν

Τις ελλείψεις στο ΕΚΑΒ Ροδόπης κατέγραψε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης

ΡΟΔΟΠΗ2 ώρες πριν

Εορτάστηκε στην Κομοτηνή η επέτειος της Εθνικής Αντίστασης κατά του φασισμού

ΡΟΔΟΠΗ2 ώρες πριν

Νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης ο Δημήτρης Ερελιάδης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ3 ημέρες πριν

Λοβέρδος: «Είναι η τελευταία μας ευκαιρία, αν ο ΣΥΡΙΖΑ καθιερωθεί τελειώσαμε»

YΓΕΙΑ3 ημέρες πριν

Κορωνοϊός: Σκέψεις για επαναφορά της χρήσης μάσκας παντού

ΕΒΡΟΣ3 ημέρες πριν

Αφίχθησαν στην Αλεξανδρούπολη 375 Αμερικανοί στρατιώτες

ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πριν

Απογραφή 2021: Παράταση έως τις 13 Δεκεμβρίου για την αυτοαπογραφή

ΕΒΡΟΣ3 ημέρες πριν

Έβρος: Αίθουσες ρομποτικής σε σχολεία από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και τη Skroutz

ΒΟΥΛΗ3 ημέρες πριν

Φίλης: «Ο φράχτης στον Έβρο διαχωρίζει τη Θράκη από την υπόλοιπη χώρα»

ΒΟΥΛΗ5 ημέρες πριν

Χαρίτου: «Το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να δώσει την ελπίδα στη Θράκη»

ΒΟΥΛΗ6 ημέρες πριν

Στυλιανίδης: «Τραγικός ο ισχυρισμός Ζεϊμπέκ ότι η Ελλάδα δεν είναι κοσμικό κράτος»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x