ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

YΓΕΙΑ

Ανδρική Τριχόπτωση: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις!

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ανάλογα με την ακριβή αιτία της τριχόπτωσης, μπορεί να είναι δυνατή η πρόληψη ή τουλάχιστον η επιβράδυνση της τριχόπτωσης

Πολλοί άντρες επηρεάζονται από την τριχόπτωση. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Τριχόπτωσης, σχεδόν τα δύο τρίτα των ανδρών θα αντιμετωπίσουν κάποιο βαθμό τριχόπτωσης μέχρι τα 40 τους. Στην ηλικία των 50 ετών, έως και το 85% των ανδρών αντιμετωπίζουν τριχόπτωση και αραίωση.

Αιτίες

Οι άνδρες μπορεί να εμφανίσουν φαλάκρα ή τριχόπτωση για διαφορετικούς λόγους.

Ενώ υπάρχουν πολλές αιτίες για την τριχόπτωση, η πιο πιθανή αιτία είναι η κληρονομικότητα. Η διαπίστωση εάν η τριχόπτωση σε ένα συγκεκριμένο άτομο προκαλείται ή όχι από την κληρονομικότητα ή άλλο λόγο μπορεί να βοηθήσει στον προσδιορισμό της καλύτερης πορείας θεραπείας.

Η ανδρογενετική αλωπεκία είναι μια κληρονομική κατάσταση και είναι η πιο κοινή αιτία της ανδρικής φαλάκρας. Μπορεί να ξεκινήσει ήδη από την εφηβεία ή να αναπτυχθεί πολύ αργότερα στη ζωή. Συχνά εμφανίζεται σταδιακά και σε προβλέψιμα μοτίβα.

Τις περισσότερες φορές, ο άντρας θα μείνει με ένα «πέταλο» μαλλιών. Η κληρονομικότητα επηρεάζει πόσο γρήγορα, σε ποια ηλικία και σε ποιο βαθμό ένας άνδρας θα αντιμετωπίσει την τριχόπτωση.

Οι άνδρες με ανδρογενετική αλωπεκία κληρονομούν μαλλιά ευαίσθητα στην DHT, την ορμόνη που μπορεί να μειώσει τη διάρκεια ζωής των μεμονωμένων θυλάκων της τρίχας.

Ενώ υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι άνδρες χάνουν τα μαλλιά τους, υπάρχουν επίσης πολλές διαθέσιμες επιλογές θεραπείας που βοηθούν στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης.

Πρόληψη και θεραπεία

Η πρόληψη είναι συχνά ένας από τους καλύτερους τρόπους αντιμετώπισης οποιασδήποτε πάθησης. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ανάλογα με την ακριβή αιτία της τριχόπτωσης, μπορεί να είναι δυνατή η πρόληψη ή τουλάχιστον η επιβράδυνση της τριχόπτωσης.

Μερικές από τις καλύτερες μεθόδους πρόληψης περιλαμβάνουν:

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι δεν μπορούν να προληφθούν όλοι οι τύποι τριχόπτωσης ή ακόμη και να επιβραδυνθούν με προληπτικά μέτρα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορεί να γίνει προσπάθεια καταπολέμησης της τριχόπτωσης μέσω ενεργητικής θεραπείας.

Ορισμένες μέθοδοι που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι άνδρες για τη θεραπεία της τριχόπτωσης περιλαμβάνουν τις ακόλουθες:

Φάρμακα

Υπάρχουν ορισμένα φάρμακα που μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία της τριχόπτωσης. Τα δύο πιο συνηθισμένα φάρμακα είναι η μινοξιδίλη (Rogaine) και η φιναστερίδη (Propecia).

Μινοξιδίλη: Η Mινοξιδίλη αναπτύχθηκε αρχικά για τη θεραπεία της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε την «παρενέργεια» της υπερβολικής, ανεπιθύμητης τριχοφυΐας. Αυτό το αποτέλεσμα έδωσε στις εταιρείες φαρμάκων λόγο να την εξετάσουν ως θεραπεία για την ανδρική φαλάκρα.

Ο ακριβής τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η Μινοξιδίλη δεν είναι πλήρως γνωστός. Φαίνεται να παρατείνει την περίοδο ανάπτυξης μιας τρίχας, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα μακρύτερα μαλλιά και μεγαλύτερο αριθμό τριχών. Όταν χρησιμοποιείται σωστά, η Μινοξιδίλη έχει αποδειχθεί ότι είναι ασφαλής και αποτελεσματική.

Φιναστερίδη: Αυτό το φάρμακο φέρει αρκετές προειδοποιήσεις σχετικά με τη χρήση του. Θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο σε ενήλικες άνδρες και μετά από τη συμβουλή γιατρού, ενώ πρέπει να φυλάσσεται μακριά από παιδιά και γυναίκες που μπορεί να είναι έγκυες ή να θηλάζουν.

Η Φιναστερίδη δημιουργήθηκε αρχικά για την καταπολέμηση του καρκίνου του προστάτη. Λειτουργεί μειώνοντας την ποσότητα μιας ορμόνης που ονομάζεται DHT στο τριχωτό της κεφαλής. Μειώνοντας τα επίπεδα της DHT, η αναγέννηση των μαλλιών μπορεί να αυξηθεί και η τριχόπτωση να επιβραδυνθεί.

Σε αντίθεση με τη μινοξιδίλη, η φιναστερίδη δεν επηρεάζει την ανάπτυξη των τριχών σε άλλα μέρη του σώματος.

Θεραπείες

Οι θεραπείες για την τριχόπτωση συχνά περιλαμβάνουν συνδυασμούς φαρμάκων, αλοιφών, μασκών και σαμπουάν. Μια πολύ αποτελεσματική θεραπεία κατά της τριχόπτωσης είναι η Medavita Lotion Concentree.

Χειρουργική επέμβαση

Μια χειρουργική επέμβαση μπορεί να είναι μια κατάλληλη θεραπεία για την τριχόπτωση. Η μόνη διαθέσιμη χειρουργική επέμβαση για την τριχόπτωση είναι η επέμβαση μεταμόσχευσης μαλλιών. Η μεταμόσχευση περιλαμβάνει την αφαίρεση των τριχοθυλακίων που είναι ανθεκτικά στην DHT από το πίσω μέρος του κεφαλιού και την τοποθέτησή τους στα σημεία που τα μαλλιά έχουν πέσει ή είναι αραιά.

Λέιζερ

Το λέιζερ είναι μια νεότερη μορφή θεραπείας για την τριχόπτωση. Αυτές οι συσκευές προάγουν την ανάπτυξη των μαλλιών χρησιμοποιώντας συμπυκνωμένο φως που διεγείρει τους θύλακες των τριχών. Αυτή η θεραπεία έχει μικτά αποτελέσματα και μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα όταν συνδυάζεται με άλλες μορφές θεραπείας.

Όλες αυτές οι επιλογές αποδεικνύουν ότι η τριχόπτωση, η αραίωση και η φαλάκρα μπορούν να αντιμετωπιστούν. Η δερματολογία και η κομμωτική έχουν εξελιχθεί αρκετά, έτσι ώστε η κληρονομικότητα να μην είναι «καταδίκη» για τους περισσότερους άνδρες που θα εμφανίσουν τριχόπτωση.

Συμβουλέψου τον HairExpert σου και το γιατρό σου, για το ποιες είναι οι καταλληλότερες επιλογές για εσένα για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης!

Δες κι άλλα ενδιαφέροντα άρθρα στο blog του Orama Beauty Salon!

YΓΕΙΑ

Κορωνοϊός: 86 κρούσματα στη Ροδόπη

Συνολικά, 398 κρούσματα στην ΑΜΘ και 3.585 σε όλη τη χώρα – 36 νέοι θάνατοι και 348 διασωληνωμένοι

Δημοσιεύθηκε

στις

86 κρούσματα στη Ροδόπη και 398 συνολικά στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή 22 Οκτωβρίου ο ΕΟΔΥ.

Σε όλη τη χώρα, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.585 , εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 711.128 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 50.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 153 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.107 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 36, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 15.555 θάνατοι. Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 348 (62.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 81.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 308 (88.51%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 40 (11.49%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.279 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 250 (ημερήσια μεταβολή +13.64%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 213 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Τα κρούσματα στην ΑΜΘ:

Δράμα 97
Έβρος 88
Θάσος 3
Καβάλα 57
Ξάνθη 67
Ροδόπη 86

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

YΓΕΙΑ

Κορωνοϊός: 58 κρούσματα στη Ροδόπη

Συνολικά, 337 κρούσματα στην ΑΜΘ και 3.407 σε όλη τη χώρα – 34 νέοι θάνατοι και 347 διασωληνωμένοι

Δημοσιεύθηκε

στις

58 κρούσματα στη Ροδόπη και 337 συνολικά στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη 21 Οκτωβρίου ο ΕΟΔΥ.

Σε όλη τη χώρα, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.407, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 707.587 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 50.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 144 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.646 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 34, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 15.519 θάνατοι. Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 347 (63.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 81.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 306 (88.18%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 41 (11.82%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.270 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 220 (ημερήσια μεταβολή +3.29%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 207 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Τα κρούσματα στην ΑΜΘ:

Δράμα 89
Έβρος 83
Θάσος 1
Καβάλα 39
Ξάνθη 67
Ροδόπη 58

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

YΓΕΙΑ

Ξεκινά τη λειτουργία του το ιατρείο post covid στο Νοσοκομείο Κομοτηνής

Το ιατρείο θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα και θα δέχεται ασθενείς με προβλήματα μετά τη νόσηση τους από κορωνοϊό

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξεκίνησε τη λειτουργία του στο Νοσοκομείο Κομοτηνής ιατρείο post – covid για την παρακολούθηση ασθενών που νόσησαν με κορωνοϊό.

Ανάλογα ιατρεία λειτουργούν στα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας καθώς το λεγόμενο post COVID ή long COVID Syndrome απασχολεί όλο και περισσότερο την παγκόσμια ιατρική κοινότητα.

Οι περισσότεροι από τους αναρρώσαντες από τη νόσο covid-19, βελτιώνονται σε μερικές εβδομάδες. Εντούτοις, κάποιοι συνεχίζουν να υφίστανται παρατεταμένα και υποτροπιάζοντα συμπτώματα για μήνες.

Η παρατεταμένη νόσος covid, το «longcovid» ή «postcovid» όπως συνηθίζεται να λέγεται, είναι ένα πολυσυστηματικό σύνδρομο με συμπτώματα και σημεία που ακολουθούν την οξεία φάση covid και μπορούν να συνεχίζονται για παραπάνω από 4 εβδομάδες και πολλές φορές για αρκετούς μήνες.

Τα συμπτώματα μπορούν να αφορούν οποιοδήποτε σύστημα του οργανισμού με συνηθέστερα την γενικευμένη κακουχία, καταβολή, μυαλγίες, δύσπνοια, θωρακαλγία, βήχα, διαταραχές σε γεύση και όσφρηση, κεφαλαλγία, διάρροιες, ίλιγγο, αίσθημα παλμών, διαταραχές ύπνου και διάθεσης, εξανθήματα.

Για το λόγο αυτό θα μπορούν να προσέρχονται κάθε Δευτέρα κατά τις ώρες 09:00-12:00 στο Νοσοκομείο Κομοτηνής όπου θα τους παρακολουθεί γιατρός.

Η ανακοίνωση του «Σισμανόγλειου» Νοσοκομείου:

«Το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής ‘’Σισμανόγλειο’’ ξεκινά τη λειτουργία τακτικού εξωτερικού ιατείου Post-Covid, για ασθενείς με προβλήματα μετά τη νόσησή τους από covid-19.

Το ιατρείο θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα, 09:00-12:00.

Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού, μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα 25313 51332/51529, πρωινές ώρες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

YΓΕΙΑ

Κορωνοϊός: 78 κρούσματα στη Ροδόπη

Συνολικά, 335 κρούσματα στην ΑΜΘ και 3.279 σε όλη τη χώρα – 38 νέοι θάνατοι και 351 διασωληνωμένοι

Δημοσιεύθηκε

στις

78 νέα κρούσματα στη Ροδόπη και 335 συνολικά στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη 20 Οκτωβρίου ο ΕΟΔΥ.

Σε όλη τη χώρα, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.279, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 704.211 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 50.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 139 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.400 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 38, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 15.485 θάνατοι. Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 351 (65.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 81.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 311 (88.6%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 40 (11.4%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.259 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 213 (ημερήσια μεταβολή +10.94%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 207 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Τα κρούσματα στην ΑΜΘ:

Δράμα 87
Έβρος 80
Καβάλα 35
Ξάνθη 55
Ροδόπη 78

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ3 ώρες πριν

Ροδόπη: Αλλοδαπός μετέφερε τέσσερις παράνομους μετανάστες

ΡΟΔΟΠΗ3 ώρες πριν

Ροδόπη: Εργασίες αποκατάστασης οδοστρώματος στην Εγνατία Οδό

ΕΛΛΑΔΑ4 ώρες πριν

Χανιά: Επέστρεψε 40 ευρώ σε μπάρμαν μετά από 10 χρόνια

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ4 ώρες πριν

Διαδικτυακό σεμινάριο μηχανικών για τα δίκτυα διανομής φυσικού αερίου στην ΑΜΘ

ΞΑΝΘΗ4 ώρες πριν

Ξάνθη: Άγριος ξυλοδαρμός 13χρονου μαθητή στο προαύλιο του σχολείου

ΡΟΔΟΠΗ5 ώρες πριν

Εντυπωσιασμένη η Ρένα Δούρου από το Μουσείο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ6 ώρες πριν

Ρένα Δούρου: «Αντιμέτωποι με την ενεργειακή φτώχεια οι πολίτες εξαιτίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη»

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ7 ώρες πριν

Αποποίηση ευθυνών από Γκαράνη για τη διαχείριση των αδέσποτων

YΓΕΙΑ8 ώρες πριν

Κορωνοϊός: 86 κρούσματα στη Ροδόπη

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜ-Θ10 ώρες πριν

Με 2,1 εκ. ευρώ χρηματοδοτεί η ΠΑΜΘ την ενίσχυση του στόλου του ΕΚΑΒ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ6 ώρες πριν

Ρένα Δούρου: «Αντιμέτωποι με την ενεργειακή φτώχεια οι πολίτες εξαιτίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ13 ώρες πριν

Έκκληση Δούρου σε υγειονομικούς: «Εμβολιαστείτε, μη γίνεστε εργαλείο της κυβέρνησης»

ΕΒΡΟΣ1 ημέρα πριν

Σε λειτουργία το αυτοματοποιημένο σύστημα παρακολούθησης στον Έβρο

ΡΟΔΟΠΗ2 εβδομάδες πριν

Βίντεο – Κομοτηνή: Σκυλί σφαδάζει από δηλητηρίαση από φόλα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 εβδομάδες πριν

Η φωτογραφία που εξόργισε: Ο Μπογδάνος καταθέτει στεφάνι στο Βίτσι με βασιλόφρονες και Χρυσή Αυγή

ΕΛΛΑΔΑ2 εβδομάδες πριν

Πύργος: Δικογραφία για την 87χρονη που πυροβόλησε ληστή με αεροβόλο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 εβδομάδες πριν

Ιλχάν Αχμέτ: «Έργο μεγάλης σημασίας η νέα γέφυρα στους Κήπους Έβρου»

ΒΟΥΛΗ2 εβδομάδες πριν

Διαγραφή Μπογδάνου από την ΚΟ της ΝΔ μετά το θερμό επεισόδιο με Δένδια

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ3 εβδομάδες πριν

Καταγγελίες Μουμίν για προσπάθεια υπονόμευσης του Φεστιβάλ Ειρήνης

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ3 εβδομάδες πριν

Πτυχία σε 149 νέους Αστυφύλακες στο Τ.Δ.Α. Κομοτηνής επέδωσε ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x