ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εισαγγελική έρευνα για τη δημοσίευση της λίστας με ονόματα παιδιών από τον Μπογδάνο

Η εισαγγελία παρενέβη άμεσα και ζήτησε τη διενέργεια ποινικής έρευνας που θα στρέφεται προς πάσα κατεύθυνση

Την παρέμβαση της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, προκάλεσε το θέμα της δημοσίευσης αλλά και της αναδημοσίευσης από τον βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνο Μπογδάνο, της λίστας με ονόματα παιδιών σε νηπιαγωγείο της Αθήνας.

Ειδικότερα, τη λίστα αναδημοσίευσε ο κ. Μπογδάνος σχολιάζοντας ότι τα ονόματα των αλλοδαπών παιδιών στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο είναι η συντριπτική πλειοψηφία.

Η εισαγγελία παρενέβη άμεσα και ζήτησε τη διενέργεια ποινικής έρευνας που θα στρέφεται προς πάσα κατεύθυνση.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της έρευνας που διατάχθηκε, αναμένεται να ζητηθεί συνδρομή του ηλεκτρονικού εγκλήματος προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος έκανε τη διαρροή της λίστας.

Ακολούθως, τα όποια στοιχεία συγκεντρωθούν θα αποσταλούν στον εισαγγελέα που θα ερευνήσει αν εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα στη διαχείριση της επίμαχης λίστας.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι την έρευνα θα διενργήσει ο εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριάνος.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρένα Δούρου: «Αντιμέτωποι με την ενεργειακή φτώχεια οι πολίτες εξαιτίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη»

Διήμερη περιοδεία στη Ροδόπη πραγματοποιεί η Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ – Συναντήσεις με αυτοδιοικητικούς και φορείς της περιοχής

Δημοσιεύθηκε

στις

«Οι πολίτες φέτος στην πατρίδα μας, από την Κομοτηνή ως τα Χανιά, βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της ενεργειακής φτώχειας, έχοντας απέναντί τους, και όχι στο πλευρό τους, την κυβέρνηση Μητσοτάκη να παρακολουθεί ως παρατηρητής. Αμέτοχη, χωρίς την πολιτική βούληση να παρέμβει, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη, με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ», παρατήρησε, μεταξύ άλλων η Ρένα Δούρου ύστερα από τη συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Κομοτηνής, Γιάννη Γκαράνη, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας της στην Κομοτηνή.

«Στο σημείο αυτό βρίσκεται ο αναντικατάστατος ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των δύο βαθμίδων», συνέχισε η ίδια προσθέτοντας ότι «στη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, την πολύ δύσκολη περίοδο 2014 – 2019, δείξαμε πως μπορούν τα πράγματα να γίνουν αλλιώς. Σε συνεργασία με την τότε Διοίκηση της ΔΕΗ και τους εργαζομένους της, η δική μας Διοίκηση εφάρμοσε το πρόγραμμα ‘Ρεύμα για Όλους’, προστατεύσαμε ευάλωτα νοικοκυριά, αποτρέψαμε να τους κοπεί το ρεύμα. Δείξαμε πώς η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να διαφυλάξει το δημόσιο αγαθό που είναι το ηλεκτρικό ρεύμα, να διασφαλίσει το δικαίωμα πρόσβασης σε αυτό των πολιτών σε δύσκολες συνθήκες».

Στη συνάντηση με τον Δήμαρχο, Γ. Γκαράνη και τον Αντιδήμαρχο Διοίκησης και Συντονισμού Στράτο Τσακιρίδη, η Ρένα Δούρου συνοδευόταν από αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αποτελούμενη από τον Βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δ. Χαρίτου, τη Συντονίστρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ροδόπης Α. Κουγιουμτζόγλου, τον αναπληρωτή Συντονιστή Ο. Φερχάτ, τις συντονίστριες ΟΜ Κομοτηνής Κ. Κιορόγλου και Κ. Πανέρη, τα μέλη της Ν.Ε. Τ. Μουμτζίδη, Κ. Παπαχρήστου, τον Συντονιστή της Περιφερειακής Επιτροπής ΑΜΘ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δ. Καρβούνη και την Ελ. Λαφτσή.

Είχε προηγηθεί επίσκεψη της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Πολυλειτουργικό Κέντρο Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου, συνοδευόμενη από τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών Γ. Μουρτίδη και την Αρχ. Τσατσίκου, προϊστάμενη κοινωνική λειτουργό.

Συνάντηση με τους εργαζόμενους στο «Σισμανόγλειο» Νοσοκομείο: «Επικίνδυνη η κυβέρνηση Μητσοτάκη»

Ακολούθως η Ρένα Δούρου επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής «Σισμανόγλειο», όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο των εργαζομένων Γ. Τσουγκρανά, τον Αντιπρόεδρο, Αλ. Σπανό, τη Γραμματέα, Μ. Ντικούδη, τον Διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, Χρ. Διακάλης, νοσηλευτές καθώς και τη γιατρό Μ. Κουρτούμα, εκπρόσωπο των 37 ανεμβολίαστων εργαζόμενων που βρίσκονται σε αναστολή.

«Είμαστε εδώ για τη δημόσια υγεία, τη μόνη ασπίδα κατά της πανδημίας σήμερα, και κατά των απειλών του μέλλοντος», δήλωσε η Ρένα Δούρου, προσθέτοντας ότι «με κυβερνητική ευθύνη, η χώρα μας βρίσκεται μακράν τελευταία από τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου σε εμβολιαστική κάλυψη».

«Η επικίνδυνη, όπως αποδεικνύεται, κυβέρνηση Μητσοτάκη δίνει λάθος σήματα, ότι δήθεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία ενώ αδυνατεί να πείσει για τους εμβολιασμούς, όπως για παράδειγμα κατάφερε να κάνει η κυβέρνηση στην Πορτογαλία, με 88% εμβολιαστική κάλυψη. Εδώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξακολουθεί να απορρίπτει τη στήριξη του ΕΣΥ», πρόσθεσε.

«Δεν είναι τυχαίο ότι σε ό,τι αφορά το υπό ανέγερση νέο νοσοκομείο, η κυβέρνηση Μητσοτάκη άλλαξε τη νομοθετική ρύθμιση που είχε υπογράψει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για να κάνει το νοσοκομείο Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, από Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου. Δεν είναι τυχαία αυτή η επιλογή. Ούτε είναι τυχαίο και το γεγονός ότι εν μέσω πανδημίας, ο κ. Μητσοτάκης συζητά συγχωνεύσεις νοσοκομείων, κλείσιμο άλλων και κόβει 900 εκατομμύρια από τη δημόσια υγεία σύμφωνα με το σχέδιο προϋπολογισμού για το 2022!».

Συνάντηση με τον Σύλλογο «Περπατώ»

Νωρίτερα η Ρένα Δούρου και η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συναντήθηκαν με εκπροσώπους του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία «Περπατώ», στο Κέντρο Αυτόνομης Διαβίωσης Ατόμων με Αναπηρία.

Συγκεκριμένα συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο, παραολυμπιονίκη Αλ. Ταξιλδάρη, το μέλος του ΔΣ, Σ. Νταντανίδη, την Project manager προγράμματος Στ. Αργυροπούλου. Ξεναγήθηκαν στους χώρους του Κέντρου και γνώρισαν το προσωπικό, γυμναστές, φυσικοθεραπευτές, ψυχολόγους, εργοθεραπευτές, οδηγούς, κοινωνικούς λειτουργούς και νοσηλευτές. 

«Η σχέση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με το αναπηρικό κίνημα οφείλει να είναι προτεραιότητα γιατί αποτελεί θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η ακροδεξιά, που σήμερα δυστυχώς ξανασηκώνει κεφάλι, ανέκαθεν στοχοποιούσε τα ανάπηρα άτομα, τη διαφορετικότητα. Και ακριβώς σε αυτό το πεδίο, του αγώνα κατά του κοινωνικού αποκλεισμού των αναπήρων, η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει τη δυνατότητα και μπορεί να κάνει πάρα πολλά για να διασφαλίσει την ισότιμη πρόσβαση και συμμετοχή των αναπήρων συμπολιτών μας σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας. Όπως άλλωστε απέδειξε και η εμπειρία της Δύναμης Ζωής στη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, από την Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο για Θέματα Αναπηρίας Βιβή Τσαβαλιά και τη στήριξη της λειτουργίας Κέντρων Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία ως την εγκατάσταση 35 μηχανισμών seatrack για την απρόσκοπτη πρόσβαση των κινητικά αναπήρων και των εμποδιζόμενων ατόμων στις παραλίες μας», σχολίασε η Ρ. Δούρου.

Αργότερα ακολούθησε περιοδεία της Ρένας Δούρου στον Δήμο Ιάσμου και συνάντησή της με τον Δήμαρχο Οντέρ Μουμίν καθώς και με τοπικές κοινότητες. Ακολούθως η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στην οποία προστέθηκαν ο Οζγκιούρ Φερχάτ και Αγγελική Κουγιουμτζόγλου, μέλη της Ν.Ε., και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σ. Γερασίμου και Μ. Τσιουμάκα, περιηγήθηκε στην πόλη και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου, Η. Μπούκα που μαζί με την Α. Μαρκοπούλου και Χρ. Βίδουρα, τη ξενάγησαν στο Λαογραφικό Μουσείο. Η επίσκεψη στον Ίασμο ολοκληρώθηκε με συνομιλία με τον επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου, Κ. Αμούτζα.

Συνάντηση στη ΔΕΗ: «Η απόφαση της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση υπονομεύει και τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών και την οικονομία του τόπου»

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αποτελούμενη από τον Βουλευτή, Δ. Χαρίτου, τη Συντονίστρια Αγγ. Κουγιουμτζόγλου και το μέλος της ΝΕ, Τ. Μουμτζίδη, είχε συνάντηση με τον διευθυντή της ΔΕΗ ΑΗΣ Κομοτηνής, Περικλή Στρατηγόπουλο και τους εκπροσώπους του Σωματείου των Εργαζομένων, Αθ. Τσακμακίδη, Θ. Μπίκο. 

Η Ρένα Δούρου αφού θύμισε ότι επί κυβέρνησης Τσίπρα, «δεν έγινε ούτε ένα ευρώ αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ και η ενεργειακή φτώχεια άρχισε να υποχωρεί», σχολίασε ότι «ο αγώνας για να παραμείνει το Δ της ΔΕΗ, για να παραμείνει ο δημόσιος χαρακτήρας της, συνεχίζεται, παρά την πρόσφατη απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων».

«Συνεχίζουμε, όλοι μαζί, γιατί αυτός δεν είναι ένας συντεχνιακός αγώνας. Η απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει τη ΔΕΗ και μάλιστα εν μέσω διεθνούς ενεργειακής κρίσης, υπονομεύει όχι μόνο τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών αλλά και την οικονομία του τόπου. Για αυτό και μας βρίσκει όλους και όλες απέναντι. Τα πράγματα δεν είναι εύκολα αλλά ο αγώνας μας είναι μονόδρομος».

Τέλος, το απόγευμα η Ρένα Δούρου είχε συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Χρ. Μέτιο, τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, Ν. Τσαλικίδη, εκπροσώπους παραγωγικών φορών (Επιμελητηρίων, επαγγελματικών ομοσπονδιών, κ.α.) καθώς και με τον Σύλλογο Παιδιών και Ενηλίκων με Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή, Αυτισμό και Asperger.

Η περιοδεία της Ρ. Δούρου συνεχίζεται αύριο Σάββατο και θα ολοκληρωθεί το απόγευμα με συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Αποποίηση ευθυνών από Γκαράνη για τη διαχείριση των αδέσποτων

Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής ο Δήμαρχος Κομοτηνής κατηγόρησε όλους τους υπόλοιπους, μη διστάζοντας μάλιστα να πει ψέματα μέχρι και για την Αστυνομία – Τον διαψεύδουν οι «Φίλοι Αδέσποτων Κομοτηνής»: «Δεν μας έδωσε ποτέ τροφές ο Δήμος για τα αδέσποτα»

Δημοσιεύθηκε

στις

Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής και προσπαθώντας να αποποιηθεί τις ευθύνες του για τη διαχείριση των αδέσποτων στην Κομοτηνή και στους οικισμούς, εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου.

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγόρησε για το πρόβλημα όλους τους υπολοίπους, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να πει ψέματα μέχρι και για την Αστυνομία.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση του Αντώνη Γραβάνη «τι ενέργειες έχουν γίνει και αν έχει ζητηθεί η συνδρομή της Αστυνομίας προκειμένου να γίνονται έλεγχοι ώστε να διαπιστωθεί αν τα δεσποζόμενα είναι τσιπαρισμένα και στειρωμένα», ο Δήμαρχος Κομοτηνής απάντησε ότι «η Αστυνομία με τις αυξημένες ανάγκες που έχει στην περιοχή, δεν μπορεί να βγει έξω να γράψει τα αυτοκίνητα. Προσπαθήσαμε στις αρχές τις προηγούμενης χρονιάς να βγάλουμε ένα συνεργείο, για να δούμε τουλάχιστον στην πλατεία ποια είναι τσιπαρισμένα. Είναι δύσκολο, γιατί το συνεργείο πρέπει να έχει αστυνομικό, κτηνίατρο, άνθρωπο της Περιφέρειας και του Δήμου».

Φυσικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει καθώς, απ’ όσο πληροφορούμαστε, η Αστυνομία όχι απλά διαθέτει το προσωπικό αλλά έχει εκφράσει επανειλημμένα την πρόθεση και τη βούληση της –ιδίως στους φιλόζωους που ασχολούνται με το ζήτημα- να διενεργήσει ελέγχους.

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής, ωστόσο, δεν σταμάτησε σε αυτό το σημείο αλλά επέρριψε ευθύνες ακόμα και στους γειτονικούς Δήμους, οι οποίοι δεν έχουν κυνοκομείο, με αποτέλεσμα όπως πρόσθεσε και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Λεβέντ Ισμαήλ «μεγάλα σκυλιά να ‘’φυτρώνουν’’ στην Κομοτηνή»!

Με την τοποθέτηση του, ο Γιάννης Γκαράνης φανέρωσε ότι μοναδικό όραμα και σχέδιο του για την αντιμετώπιση του προβλήματος είναι απλά ο εγκλεισμός των αδέσποτων σε κυνοκομεία, καθώς ο Δήμος αδυνατεί όπως ομολόγησε άλλωστε και ο ίδιος να εφαρμόσει τα προβλεπόμενα από το νόμο.

Προσπάθησε δε, να «ευλογήσει τα γένια του» λέγοντας ότι «ο Δήμος Κομοτηνής εφαρμόζει τη νομοθεσία», όμως κάτι τέτοιο τίθεται εν αμφιβόλω.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σήμερα στο δημοτικό κυνοκομείο Κομοτηνής βρίσκονται έγκλειστα 300 και πλέον αδέσποτα, εκ των οποίων αρκετά εξ αυτών κρατούνται μάλλον παρανόμως. Για πόσα από αυτά τα αδέσποτα συνεδρίασε η πενταμελής επιτροπή του Δήμου; Πόσα απ’ αυτά κρίθηκαν επιθετικά ή άρρωστα ώστε να περισυλλεχθούν και για πόσο χρονικό διάστημα βρίσκεται το καθένα εξ αυτών έγκλειστο; Μπορεί άραγε να απαντήσει ο Δήμαρχος Κομοτηνής σε αυτά τα ερωτήματα; Πιστεύει όντως ότι ο Δήμος εφαρμόζει στο ακέραιο τη νομοθεσία;

Τις υποχρεώσεις του Δήμου Κομοτηνής για τους ελέγχους και τη σίτιση των αδέσποτων υπενθυμίζουν στον Γιάννη Γκαράνη και οι «Φίλοι Αδέσποτων Κομοτηνής», οι οποίοι διαψεύδουν παράλληλα τον ισχυρισμό του ότι δήθεν ο Δήμος τους προμηθεύει με τροφές.

Με γραπτή δήλωση στη «Φωνή της Ροδόπης», η φιλοζωική ομάδα αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Οι Φίλοι Αδέσποτων Κομοτηνής εκφράζουν την έκπληξή τους για τη δήλωση του δημάρχου κ. Γκαράνη, ότι τους προμηθεύει με σκυλοτροφές. Ποιά είναι τα μέλη που παίρνουν τροφές και εμείς δεν το γνωρίζουμε; Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους δημότες ότι με το νέο νόμο για τα ζώα συντροφιάς η σίτιση των αδέσποτων (σκύλων και γατών) είναι πλέον ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ για  όλους τους δήμους της Ελλάδας και κατά συνέπεια και ο Δήμος Κομοτηνής, θα έπρεπε ήδη να έχει φροντίσει να τοποθετήσει ταΐστρες και ποτίστρες σε διάφορα σημεία της πόλης, ώστε να σταματήσει η προσωπική οικονομική μας αιμορραγία. Ο Δήμος έπρεπε να έχει ξεκινήσει και τους ελέγχους για τα τσιπάκια (ηλεκτρονική σήμανση) και όχι να υπεκφεύγει. Δίδεται η εικόνα στην φιλοζωϊκή κοινότητα, ότι δεν επιθυμεί να συγκρουστεί με ψηφοφόρους – παραβάτες του νόμου. Έτσι όμως το πρόβλημα των αδέσποτων δεν θα λυθεί ποτέ και το μέγα όραμα θα είναι να κάνουμε και άλλες φυλακές σκύλων, τις κατ’ ευφημισμόν αποκαλούμενες… κυνοκομεία».

Τέλος, δεν θα πρέπει να αφήσουμε ασχολίαστη και τη στάση της αντιπολίτευσης, η οποία για ακόμη μια φορά φάνηκε αδιάβαστη σε ένα σημαντικό ζήτημα που απασχολεί όλη την πόλη. Κατώτεροι των προσδοκιών, οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης άκουγαν απλά τον Δήμαρχο να ωραιοποιεί μια κατάσταση και να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, χωρίς να έχουν την ικανότητα να ασκήσουν την παραμικρή κριτική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜ-Θ

Περιφερειακή Σύνθεση: «Κομπάρσος σε παράσταση ο Μιχάλης Αμοιρίδης»

«Το χειροκρότημα γι’ αυτόν δεν θα είναι τόσο δυνατό όσο ήλπιζε», σχολιάζει η παράταξη του Χριστόδουλου Τοψίδη για τη συνεργασία Μέτιου – Αμοιρίδη

Δημοσιεύθηκε

στις

«Κομπάρσο σε παράσταση» χαρακτηρίζει τον Μιχάλη Αμοιρίδη η «Περιφερειακή Σύνθεση», με αφορμή τη συνεργασία του με τον Χρήστο Μέτιο.

Στην ανακοίνωση της αναφέρει:

«Την ώρα που στην Περιφέρεια μας χρονίζουν σημαντικά προβλήματα που αφορούν είτε το αναπτυξιακό της μέλλον, είτε την καθημερινότητά των πολιτών, ο Χρήστος Μέτιος τελεί σε αδράνεια και αυτό το γνωρίζουν όλοι.

Κι όσο κάποιοι διερωτώνται «πού είναι ο Περιφερειάρχης;», την απάντηση τη δίνει μόνος του μέσα από τα δελτία τύπου που επιλέγει να δημοσιεύει. Σε ένα από αυτά «διαφημίζει» τη συνάντησή του με τον Μιχάλη Αμοιρίδη κι έτσι καταλάβαμε όλοι ότι ο Χρήστος Μέτιος αναλώνει τον χρόνο του σε προσωπικές επαφές και συναντήσεις που ουδόλως σχετίζονται με το μέλλον της Περιφέρειας μας.

Όσο για τον ίδιο τον Μιχάλη Αμοιρίδη, η παράταξή μας δεν προβαίνει σε κανέναν σχολιασμό. Ούτε και θα σχολιάσουμε το γεγονός ότι «δεν θα αναλάβει ρόλο συγκεκριμένο ρόλο στη Διοίκηση της Περιφέρειας»!.

Ο Μιχάλης Αμοιρίδης έπαιξε ήδη το ρόλο του στο πολιτικό σκηνικό που κάποιοι (ανεπιτυχώς) επιχειρούν να στήσουν στην Περιφέρεια μας.

Δυστυχώς γι’ αυτόν όμως, επέλεξε να συμμετέχει σε μία παράσταση ως κομπάρσος και κατά συνέπεια το «χειροκρότημα» γι’ αυτόν δεν θα είναι τόσο δυνατό, όσο ήλπιζε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκκληση Δούρου σε υγειονομικούς: «Εμβολιαστείτε, μη γίνεστε εργαλείο της κυβέρνησης»

Αντιδράσεις στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς του Νοσοκομείου Κομοτηνής προκάλεσε η προτροπή της Ρένας Δούρου – «Όλοι ίδιοι είστε», ήταν η απάντηση τους προς την Τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσιεύθηκε

στις

«Να εμβολιαστείτε ώστε να προστατεύσετε πρώτα την υγεία σας», κάλεσε τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς του «Σισμανόγλειου» Νοσοκομείου Κομοτηνής η Ρένα Δούρου το πρωί της Παρασκευής 22 Οκτωβρίου.

Η Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία πραγματοποιεί από σήμερα διήμερη επίσκεψη στη Ροδόπη, επισκέφθηκε το νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης προκειμένου να συμμετάσχει σε σύσκεψη με τον Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, η Ρένα Δούρου προέτρεψε τους υγειονομικούς να εμβολιαστούν προκειμένου να προστατεύσουν την υγεία τους αλλά και για να μην καθιστούν τον εαυτό τους «εργαλείο» της κυβέρνησης, την οποία κατηγόρησε για «ανάλγητη» πολιτική και για τις ελλείψεις στο ΕΣΥ.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, η Τομεράρχης του ΣΥΡΙΖΑ συνομίλησε με ανεμβολίαστους υγειονομικούς, που βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής εργασίας και οι οποίοι την περίμεναν στην πύλη του Νοσοκομείου, επαναλαμβάνοντας την προτροπή της να εμβολιαστούν.

Η προτροπή αυτή προκάλεσε την αντίδραση των υγειονομικών, οι οποίοι απευθυνόμενοι προς την κ. Δούρου είπαν «όλοι ίδιοι είστε. Τι θα γίνει με την υποχρεωτικότητα; Τα παιδιά μας πως θα ζήσουν;» και την Τομεράρχη του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά «άλλο ο εμβολιασμός και άλλο η υποχρεωτικότητα και τα εργασιακά δικαιώματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ2 ώρες πριν

Ροδόπη: Αλλοδαπός μετέφερε τέσσερις παράνομους μετανάστες

ΡΟΔΟΠΗ2 ώρες πριν

Ροδόπη: Εργασίες αποκατάστασης οδοστρώματος στην Εγνατία Οδό

ΕΛΛΑΔΑ2 ώρες πριν

Χανιά: Επέστρεψε 40 ευρώ σε μπάρμαν μετά από 10 χρόνια

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ3 ώρες πριν

Διαδικτυακό σεμινάριο μηχανικών για τα δίκτυα διανομής φυσικού αερίου στην ΑΜΘ

ΞΑΝΘΗ3 ώρες πριν

Ξάνθη: Άγριος ξυλοδαρμός 13χρονου μαθητή στο προαύλιο του σχολείου

ΡΟΔΟΠΗ4 ώρες πριν

Εντυπωσιασμένη η Ρένα Δούρου από το Μουσείο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ4 ώρες πριν

Ρένα Δούρου: «Αντιμέτωποι με την ενεργειακή φτώχεια οι πολίτες εξαιτίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη»

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ6 ώρες πριν

Αποποίηση ευθυνών από Γκαράνη για τη διαχείριση των αδέσποτων

YΓΕΙΑ7 ώρες πριν

Κορωνοϊός: 86 κρούσματα στη Ροδόπη

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜ-Θ8 ώρες πριν

Με 2,1 εκ. ευρώ χρηματοδοτεί η ΠΑΜΘ την ενίσχυση του στόλου του ΕΚΑΒ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ4 ώρες πριν

Ρένα Δούρου: «Αντιμέτωποι με την ενεργειακή φτώχεια οι πολίτες εξαιτίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ12 ώρες πριν

Έκκληση Δούρου σε υγειονομικούς: «Εμβολιαστείτε, μη γίνεστε εργαλείο της κυβέρνησης»

ΕΒΡΟΣ1 ημέρα πριν

Σε λειτουργία το αυτοματοποιημένο σύστημα παρακολούθησης στον Έβρο

ΡΟΔΟΠΗ2 εβδομάδες πριν

Βίντεο – Κομοτηνή: Σκυλί σφαδάζει από δηλητηρίαση από φόλα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 εβδομάδες πριν

Η φωτογραφία που εξόργισε: Ο Μπογδάνος καταθέτει στεφάνι στο Βίτσι με βασιλόφρονες και Χρυσή Αυγή

ΕΛΛΑΔΑ2 εβδομάδες πριν

Πύργος: Δικογραφία για την 87χρονη που πυροβόλησε ληστή με αεροβόλο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 εβδομάδες πριν

Ιλχάν Αχμέτ: «Έργο μεγάλης σημασίας η νέα γέφυρα στους Κήπους Έβρου»

ΒΟΥΛΗ2 εβδομάδες πριν

Διαγραφή Μπογδάνου από την ΚΟ της ΝΔ μετά το θερμό επεισόδιο με Δένδια

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ3 εβδομάδες πριν

Καταγγελίες Μουμίν για προσπάθεια υπονόμευσης του Φεστιβάλ Ειρήνης

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ3 εβδομάδες πριν

Πτυχία σε 149 νέους Αστυφύλακες στο Τ.Δ.Α. Κομοτηνής επέδωσε ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x