ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ

Αμούτζας: «Συγχαρητήρια Οντέρ, κατάφερες ότι κανένας άλλος Δήμαρχος»

«Κατάφερες μετά από 38 χρόνια να μην γίνουν εκδηλώσεις που αρμόζουν στην ποιότητα ενός πολιτιστικού συλλόγου όπως αυτός του Ιάσμου», αναφέρει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης

Τα συγχαρητήρια του στον Οντέρ Μουμίν για τα όσα συνέβησαν στις εκδηλώσεις «Προφήτης Ηλίας 2021» του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου, δίνει με μάλλον σκωπτικό ύφος ο Κυριάκος Αμούτζας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διαψεύδονται οι ισχυρισμοί περί συλλήψεων μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου

Ο επικεφαλής της παράταξης «Όραμα Αναγέννησης» αναφέρει συγκεκριμένα:

«Συγχαρητήρια αξιότιμε κ. Οντέρ

Λίγες μόνο ημέρες μετά τα θλιβερά γεγονότα που πάλι έκαναν τον Ίασμο πρωτοσέλιδο και αφού η καταιγίδα πέρασε απολογιστικά πρέπει να σε συγχαρούμε γιατί πραγματικά κατάφερες ότι κανένας άλλος Δήμαρχος ως σήμερα. Κατάφερες:

  • Μετά από 38 χρόνια να μην γίνουν εκδηλώσεις που αρμόζουν στην ποιότητα ενός πολιτιστικού συλλόγου όπως αυτός του Ιάσμου.
  • Να κλείσεις όλον τον Χριστιανικό κόσμο στα σπίτια τους, όπως και τους περισσότερους Μουσουλμάνους συγχωριανούς μας που πάντα παρακολουθούσαν και στήριζαν τις εκδηλώσεις.
  • Να έχεις επί ποδός όλη την Αστυνομική δύναμη του Ιάσμου, της Περιφέρειας αλλά και τις Δικαστικές αρχές μετά τις ανούσιες έγγραφες καταγγελίες σου κατά την εβδομάδα των εκδηλώσεων με επαναλαμβανόμενα προσωπικά σου τηλεφωνήματα να προσπαθείς να αποτρέψεις τους συντελεστές των εκδηλώσεων (manager, ηθοποιούς, τραγουδιστές, συγγραφείς), από το να δεχτούν την πρόσκληση διότι κινδυνεύουν με αυτόφωρο.
  • Να κρατήσεις έξω από τον χώρο των εκδηλώσεων τον Δεσπότη μας που για πρώτη φορά δεν προλόγησε και δεν ευλόγησε τις εκδηλώσεις όπως τόσα χρόνια κάνει (με την σεμνότητα που τον διακρίνει για να μην δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα στον σύλλογο).
  • Χωρίς καμιά απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, εντελώς παράνομα να σπάσεις και να αντικαταστήσεις τις κλειδαριές στο μουσείο και τα γραφεία του συλλόγου. Ενώ με ένα απόλυτα φασιστικό έγγραφο καλούσες τον σύλλογο να εγκαταλείψει τα κτήρια, που οι προηγούμενες διοικήσεις νόμιμα του είχαν παραχωρήσει.

Για την ιστορία, το Μουσείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς υποβλήθηκε σαν μελέτη από τη διοίκηση του κ. Καζάκη στο πρόγραμμα Interreg, και εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση του με 796.500 ευρώ με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια. Έπρεπε να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου το 2004 και να ολοκληρωθεί μέχρι τις 31/08/2007. Δυστυχώς, δεν έγινε τίποτα.

Επί διοικήσεως κ. Αμούτζα (2007-2010), με παρέμβασή του στον τότε Υπουργό Γεωργίας κ. Κοντό που ήταν υπεύθυνος του προγράμματος, κατάφερε και πήρε παράταση υλοποίησης του έργου ενός έτους.

Δημοπράτησε την κατασκευή του έργου και αφού αγόρασε με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου έναντι του ποσού των 85.000 ευρώ το γειτονικό σπίτι και το κατεδάφισε κατασκεύασε το κτήριο και τον περιβάλλοντα χώρο μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Η διοίκηση του κ. Ισμέτ Καδή παρεχώρησε τον χώρο στον Πολιτιστικό Σύλλογο και βοήθησε για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων.

Κόντρα σε όλα τα παραπάνω υποσχεθήκατε σε δημόσια δήλωσή σας στο «αμέσως πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο» να παραχωρήσετε το ήδη παραχωρημένο κτήριο τιμώντας όπως είχατε πει τους Ιασμιώτες και τον πολιτιστικό Σύλλογο. Την Παρασκευή 30 Ιουλίου ο Δήμος έχει Δημοτικό Συμβούλιο με τέσσερα θέματα ρουτίνας. Κανένα από αυτά δεν είναι για την παραχώρηση του «παραχωρημένου». Για άλλη μια φορά εσύ και ο Πρόεδρος του Δ.Σ δείξατε την συνέπεια σας στους δημότες μας.

Τέλος, κατάφερες το ακατόρθωτο: Μάλλον σε Πανελλήνια πρώτη, η απίθανη Ελληνική πολιτεία επέβαλλε πρόστιμο 8,000 ευρώ στον Πρόεδρο και στον Πολιτιστικό Σύλλογο. Βέβαια, μην κρυφτείτε πίσω από απαντήσεις όπως την ΚΥΑ που απαγόρευε τις εκδηλώσεις, η οποία ήρθε 24 ώρες πριν την έναρξη των εκδηλώσεων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος σεβάστηκε. Μοναδικό του σφάλμα ένα τραγούδι και μια αναμνηστική φωτογραφία που εσείς τα μεταφράσατε ως «χορούς και πανηγύρια» και στείλατε στις αστυνομικές και δικαστικές αρχές επιλεκτικά στιγμιότυπα της ζωντανής μετάδοσης.

Τίποτα από όλα αυτά δε θα συνέβαινε αν το Δημοτικό Συμβούλιο συζητούσε την αίτηση του Συλλόγου και του έδινε τη δυνατότητα να προγραμματίσει τις εκδηλώσεις του ακριβώς όπως κι εσείς, που καλά κάνετε, προγραμματίζετε εδώ και έναν χρόνο το φεστιβάλ Ειρήνης με προσκεκλημένους τους υπουργούς Εξωτερικών Ελλάδος- Τουρκίας- Βουλγαρίας και εξαγγείλατε ήδη ημερομηνία και χρηματοδότηση, χωρίς να ξέρουμε τα μέτρα που θα επιβάλλονται τότε λόγω κορονοϊού. Αφήνουμε στην κρίση των δημοτών μας τις προσωπικές σας ενέργειές. Και πάλι τα συγχαρητήρια μας!».

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ

Κράτηση εισιτηρίων για τις συναυλίες του Φεστιβάλ Ειρήνης Δήμου Ιάσμου

Το εισιτήριο είναι δωρεάν και η κράτηση γίνεται ηλεκτρονικά μέσα από την πλατφόρμα του ticketservices.gr ή τηλεφωνικά στο γραφείο Δημάρχου

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη δυνατότητα να εκδώσουν το δικό τους δωρεάν εισιτήριο για τις συναυλίες του Φεστιβάλ Ειρήνης Δήμου Ιάσμου έχουν οι δημότες του Ιάσμου αλλά και οι πολίτες και επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής.

Η κράτηση θέσης είναι υποχρεωτική από τον νόμο στο πλαίσιο των μέτρων Covid-19 και γίνεται με δυο τρόπους:

Με την είσοδο στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Ιάσμου iasmos.gr όπου «πατώντας» πάνω στην εικόνα του Φεστιβάλ Ειρήνης οδηγείται κανείς στο σύστημα κράτησης θέσης μέσω της δωρεάν έκδοσης εισιτηρίου μέσα από το σύστημα της Ticketservices.

Με τηλεφώνημα στο Γραφείο Δημάρχου στο 2534-350100, το οποίο θα συνδράμει όποιον πολίτη δεν έχει γενικότερα τη δυνατότητα κράτησης θέσης από το ίντερνετ, καταχωρώντας τα στοιχεία του και εκδίδοντας το δωρεάν ηλεκτρονικό εισιτήριό του.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ Ειρήνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ

Οντέρ Μουμίν: «Εκτός πραγματικότητας ο Αμούτζας, νόμιμο το Φεστιβάλ»

«Η εκδήλωση του Φεστιβάλ Ειρήνης τέλει υπό την αιγίδα και συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Πολιτισμού, την ΠΑΜ-Θ και την ΠΕΔ ΑΜ-Θ», απαντά ο Δήμαρχος Ιάσμου

Δημοσιεύθηκε

στις

Θέμα νομιμότητας για τις εκδηλώσεις του 1ου Φεστιβάλ Ειρήνης, το οποίο θα διοργανώσει στις 25-26 Σεπτεμβρίου ο Δήμος Ιάσμου, έθεσε νωρίτερα η παράταξη του Κυριάκου Αμούτζα.

Στην ανακοίνωση της, η παράταξη «Όραμα Αναγέννησης» ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι εκδηλώσεις προγραμματίστηκαν «χωρίς προϋπολογισμό και χωρίς καμία απόφαση εγγράφως αποτυπωμένη, νόμιμα δημοσιευμένη».

Απαντώντας στα παραπάνω, ο Δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν σημειώνει:

«Ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας από 12 Μαΐου 2021 είναι ο Στέφαν Γιάνεφ. Κι όχι ο Μπορίσοφ όπως αναφέρει ο κ. Αμούτζας στην ανακοίνωση του. Ο Δήμαρχος Ιάσμου απαξιεί να απαντήσει σε όσους βρίσκονται εκτός πραγματικότητας και εποχής.

Σημειώνει απλά και εμφατικά ότι η εκδήλωση του Φεστιβάλ Ειρήνης τέλει υπό την αιγίδα και συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Πολιτισμού, την ΠΑΜ-Θ και την ΠΕΔ ΑΜ-Θ, εξ ου και τηρούνται όλες οι νόμιμες προϋποθέσεις, διατυπώσεις, με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της πανδημίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ

Θέμα νομιμότητας για το Φεστιβάλ Ειρήνης θέτει η παράταξη Αμούτζα

«Άλλα… ήθη κι αυτά. Να μαθαίνουμε από τις… συνεντεύξεις εκδηλώσεις που δεν έχουν προϋπολογιστεί, δεν έχουν κοστολογηθεί, δεν έχουν εγκριθεί»

Δημοσιεύθηκε

στις

Θέμα νομιμότητας για τις εκδηλώσεις του 1ου Φεστιβάλ Ειρήνης που θα διοργανώσει ο Δήμος Ιάσμου στις 25-26 Σεπτεμβρίου θέτει η παράταξη «Όραμα Αναγέννησης».

Στην ανακοίνωση της, η παράταξη Αμούτζα, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι οι εκδηλώσεις προγραμματίστηκαν «χωρίς προϋπολογισμό και χωρίς καμία απόφαση εγγράφως αποτυπωμένη, νόμιμα δημοσιευμένη».

Αναλυτικά, αναφέρει:

«Φεστιβάλ στον… αέρα!

Κι εκεί που ετοιμαζόμασταν να υποδεχτούμε τους Μητσοτάκη, Ερντογάν και Μπορίσοφ, ή έστω τους Υπουργούς των Εξωτερικών, πιστεύοντας πως… ακούστηκαν και πέραν του Ιάσμου τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» του Οντέρ, τελικά αρκούμαστε σε ένα φεστιβάλ περιορισμένο στο… μπόι του δημάρχου της μειοψηφίας, με την συμμετοχή του Δήμου Yildirim Προύσας (στον οποίο έταξε “αδελφοποίηση” κατά την περυσινή επεισοδιακή εκδήλωση) και του Δήμου Smolyan, συνεργάτη στο πρόγραμμα Interreg.   

Κι όλα είναι στον αέρα. Χωρίς εγκριτικές αποφάσεις συλλογικών οργάνων. Χωρίς προϋπολογισμό. Χωρίς καμία απόφαση εγγράφως αποτυπωμένη, νόμιμα δημοσιευμένη. Άλλα… ήθη κι αυτά. Να μαθαίνουμε από τις… συνεντεύξεις εκδηλώσεις που δεν έχουν προϋπολογιστεί, δεν έχουν κοστολογηθεί, δεν έχουν εγκριθεί. Λες και περνούν όλα από το μυαλό και ΚΥΡΙΩΣ από την τσέπη του δημάρχου της μειοψηφίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ

Χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία του Δήμου Ιάσμου

«Νιώθοντας υπερηφάνεια για τη συνολική εικόνα και τις κτιριακές υποδομές που δημιουργήσαμε, θα συνεχίσουμε απρόσκοπτα τις κοινές μας προσπάθειες με την εκπαιδευτική κοινότητα», δήλωσε κατά την τελετή του αγιασμού ο Οντέρ Μουμίν

Δημοσιεύθηκε

στις

Πρώτο κουδούνι σήμερα για τη χρονιά 2021-2022 και στα σχολεία του Δήμου Ιάσμου, όπως σε όλη τη χώρα, με την τήρηση και εφαρμογή των απαιτούμενων υγειονομικών μέτρων για τον Covid-19.

Ο Δήμαρχος Οντέρ Μουμίν, μαζί με Αντιδημάρχους και μέλη της παράταξης «ΕΜΠΡΟΣ», επισκέφθηκε τα σχολεία της περιοχής και ευχήθηκε καλή αρχή σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Βλέποντας τον ενθουσιασμό και τη χαρά των μαθητών, που ύστερα από καιρό γέμισαν ξανά τα προαύλια και τις αίθουσες, ο κ. Μουμίν δήλωσε τα εξής: «Νιώθοντας υπερηφάνεια για τη συνολική εικόνα και τις κτιριακές υποδομές που δημιουργήσαμε στις εκπαιδευτικές μονάδες, ως δημοτική αρχή θα συνεχίσουμε απρόσκοπτα τις κοινές μας προσπάθειες με την εκπαιδευτική κοινότητα. Εύχομαι το σχολικό έτος 2021-2022, να είναι εποικοδομητικό και παραγωγικό πρωτίστως για τους μικρούς μας μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ20 ώρες πριν

Τσίπρας: «Νέα αρχή στη χώρα με την κοινωνία στην πρώτη γραμμή»

ΕΛΛΑΔΑ21 ώρες πριν

Μαζική αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι στη μνήμη του Παύλου Φύσσα

TΟΥΡΚΙΑ1 ημέρα πριν

Τουρκία: «Η Ελλάδα έφτιαξε τον φράχτη στον Έβρο για τα τουρκικά τανκς και όχι για τους πρόσφυγες»

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Νέο επεισόδιο μεταξύ Έλληνα και Τούρκου ψαρά στους Φούρνους Ικαρίας

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Επίθεση με βιτριόλι: «Προσπάθησε να με σκοτώσει, απέδειξε πόσο δειλή είναι»

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Κατερίνη – Γονείς: «Σατανικά τα τεστ και οι μάσκες, δεν άφησαν την κόρη μας να μπει στο σχολείο»

ΕΒΡΟΣ5 ημέρες πριν

Διακινητές επιχείρησαν να περάσουν στην Ελλάδα πάνω από 60 μετανάστες

TΟΥΡΚΙΑ5 ημέρες πριν

Προκλητικό ντελίριο Ερντογάν: «Πριν 100 χρόνια πετάξαμε τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης»

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ6 ημέρες πριν

Οντέρ Μουμίν: «Να καταστήσουμε τον Δήμο Ιάσμου ως τόπο ειρήνης»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ6 ημέρες πριν

Δημήτρης Χαρίτου: «Είναι ανάγκη τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x