ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Λειτουργία Τμήματος Μεταγωγών – Δικαστηρίων στην ΑΜΘ, ζητάνε οι Αστυνομικές Ενώσεις

«Θα απελευθερωθεί ικανός αριθμός συναδέλφων άλλων Αστυνομικών Υπηρεσιών και θα διασφαλιστεί καλύτερο επίπεδο συνθηκών πολιτισμένης φύλαξης και μετακίνησης των κρατουμένων», επικαλούνται μεταξύ άλλων στην επιστολή τους

Την ανάγκη λειτουργίας Τμήματος Μεταγωγών – Δικαστηρίων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ζητάνε μέσω επιστολή τους στην πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. οι Αστυνομικές Ενώσεις Υπαλλήλων ΑΜΘ.

Στην επιστολή τους αναφέρουν:

«Με προηγούμενο μας έγγραφο θέσαμε το ζήτημα της πολυήμερης διαμονής ποινικών κρατουμένων, δικαιοδοσίας Κ.Κ. Κομοτηνής σε αστυνομικά κρατητήρια, το οποίο χάρη στα άμεσα αντανακλαστικά του Υπουργείου μας λύθηκε τάχιστα. Επειδή όμως φρονούμε πως ανάλογες καταστάσεις θα έρθουν στο μέλλον, ως συνδικαλιστικές οργανώσεις θεωρούμε ηθική μας υποχρέωση τόσο απέναντι στους συναδέλφους, αλλά και στην εύρυθμη λειτουργία του Σώματος, να προτείνουμε μία λύση, η οποία δεν είναι σε καμία περίπτωση ανέφικτη.

Με το υπ’ αριθ. 25/2011 Π.Δ. δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ 75/τ.Α΄/11-04-2011, σύμφωνα με το οποίο ιδρύθηκε στην έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης το Τμήμα Μεταγωγών – Δικαστηρίων Κομοτηνής, το οποίο όμως ουδέποτε λειτούργησε, για διάφορους λόγους, τους οποίους δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, αλλά και δεν άπτονται της αρμοδιότητας μας.

Οι Ενώσεις της Περιφέρειας μας θέλουν να τονίσουν την ανάγκη λειτουργίας του εν λόγω Τμήματος καθόσον φρονούμε ότι μια τέτοια Υπηρεσία θα έχει εξαιρετική σημασία σε όλη την έκταση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, με πολλά οφέλη όχι μόνο για τις αστυνομικές υπηρεσίες αλλά και για τα σωφρονιστικά καταστήματα της Χώρας καθώς και τους πολίτες.

Ειδικότερα:

 • 1ον: Θα απελευθερωθεί ικανός αριθμός συναδέλφων άλλων Αστυνομικών Υπηρεσιών που τώρα απασχολούνται στις μεταγωγές κρατουμένων από και προς τις Δικαστικές Αρχές, τα Νοσοκομεία, καθώς και την τήρηση της τάξης στους χώρους συνεδριάσεων των δικαστηρίων αλλά και τη φρούρηση καταδίκων – υποδίκων. Ο απεγκλωβισμός από τις εν λόγω μεταγωγές θα ανακουφίσει κατά πολύ τις ήδη υποστελεχωμένες Αστυνομικές Υπηρεσίες που θα προσηλωθούν στο κύριο έργο τους, με τον αριθμό του ανθρώπινου δυναμικού που θα απεμπλακεί, να επικεντρωθεί στο κύριο του καθήκον, που είναι η ασφάλεια των πολιτών. 
 • 2ον: Η οργανωμένη λειτουργία μιας τέτοιας υπηρεσίας (Μεταγωγών) θα διασφαλίσει καλύτερο επίπεδο συνθηκών πολιτισμένης φύλαξης και μετακίνησης των κρατουμένων.
 • 3ον: Θα συμβάλλει με την ύπαρξη της στην αποσυμφόρηση των σωφρονιστικών καταστημάτων, εφόσον θα στελεχωθεί με κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό, οπότε μια μεταγωγή δεν θα χρειάζεται πλέον για να πραγματοποιηθεί μακρό χρονικό διάστημα, εξορθολογίζοντας έτσι και το σύστημα μεταγωγών από φυλακή σε φυλακή, εφόσον θα ικανοποιείται το αίτημα της άμεσης μετακίνησης.
 • 4ον: Θα διευκολύνει τη λειτουργία του συστήματος απονομής δικαιοσύνης, εφόσον θα μεταγάγει και προς τα δικαστήρια, επαυξάνοντας μάλιστα τα συναισθήματα προστασίας των πολιτών.
 • 5ον: Θα συμβάλλει στην ανακούφιση της Υποδ/νσης Μεταγωγών – Δικαστηρίων Θεσ/νίκης.

Τέλος, θα θέλαμε να εκφράσουμε και την πικρία μας, καθώς η περιφέρεια μας, αν και στη δικαιοδοσία της διαθέτει Κατάστημα Κράτησης Κρατουμένων στην Κομοτηνή, είναι η μόνη που στην έδρα της δεν λειτουργεί τμήμα μεταγωγών, όπως συμβαίνει σε όλα τα καταστήματα κράτησης της χώρας. Μία τόσο ιδιαίτερη Περιφέρεια, όπως η δική μας, χρήζει της ανάλογης μεταχείρισης, με την ενίσχυση της να αποτελεί το κύριο μας αίτημα τα τελευταία χρόνια. Οπότε ενδεχόμενη λειτουργία του τμήματος μεταγωγών, αλλά και κάθε νέας υπηρεσίας, προϋποθέτει την επάνδρωση από εξωτερικές μεταθέσεις και σε καμία περίπτωση εκ των έσω».

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Αλλοδαπός διωκόμενος από την Ιντερπόλ επιχείρησε να εισέλθει στην Ελλάδα μέσω Νυμφαίας

Διώκεται για απάτη που διαπράχθηκε το 2008 στη Μολδαβία

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνελήφθη το πρωί της Κυριακής 25 Ιουλίου στη Ροδόπη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής ένας αλλοδαπός, ο οποίος διώκεται με Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων της Interpol Μολδαβίας, για απάτη που διαπράχθηκε το έτος 2008 στη Μολδαβία.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη κατά την είσοδο του στη χώρα μέσω του Συνοριακού Σημείου Διέλευσης Νυμφαίας, διότι από τον έλεγχο που πραγματοποίησαν διαπίστωσαν ότι σε βάρος του έχει εκδοθεί η παραπάνω Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Εγκληματική οργάνωση με δράση στη Θράκη διακινούσε παράνομα αλλοδαπούς

Η οργάνωση προωθούσε τους αλλοδαπούς στη χώρα μας από την Τουρκία και στη συνέχεια τους μετέφερε σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης – Περισσότερα από 700.000 ευρώ τα κέρδη

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης συμμετείχε σε κοινή αστυνομική επιχείρηση διεθνικού χαρακτήρα, που πραγματοποιήθηκε από κοινού με τις Αρχές της Βουλγαρίας και της Ουγγαρίας, στο πλαίσιο της οποίας εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην παράνομη μεταφορά αλλοδαπών στη χώρα μας.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε προχθές (21-07-2021) σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Ουγγαρία, κατά την οποία συνελήφθησαν, με εθνικά και ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης, συνολικά 14 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Στη χώρα μας η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε υπό το συντονισμό της Διεύθυνσης Προστασίας Συνόρων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ την προανακριτική έρευνα συνέδραμαν η Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών, Σουφλίου, Φερών, Ιάσμου, Τυχερού, το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, τα Τμήματα Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης. Επιπλέον, κατά την ημέρα της επιχείρησης συνέδραμε επιχειρησιακά και κλιμάκιο της EUROPOL στην Ελλάδα. Παράλληλα, επιχειρησιακή υποστήριξη το τελευταίο χρονικό διάστημα παρείχαν και οι διωκτικές Αρχές της Ουγγαρίας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα στη χώρα μας, η οργάνωση από τον Ιούνιο του 2019 εμπλέκεται σε τουλάχιστον 56 περιπτώσεις διακίνησης μεταναστών, για τις οποίες συνελήφθησαν 35 οδηγοί διακινητές, 355 παράνομοι μετανάστες και κατασχέθηκαν 55 οχήματα, από τα οποία 52 ήταν οχήματα μεταφοράς και 3 συνοδευτικά οχήματα.

Εκτιμάται ότι η εγκληματική οργάνωση από τις περιπτώσεις αυτές αποκόμισε περισσότερα από 700.000 ευρώ, καθώς για την πραγματοποίηση της μεταφοράς λάμβανε για κάθε διακινούμενο από 2.000 έως 2.500 ευρώ.

Ως προς τον τρόπο δράσης (modus operandi), η οργάνωση λειτουργούσε σε τρία στάδια, λειτουργικά αυτόνομα αλλά αλληλένδετα μεταξύ τους και συγκεκριμένα τα μέλη της:

 • στη Βουλγαρία, προμήθευαν με πολυτελή αυτοκίνητα υψηλού κυβισμού τα μέλη της οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στη χώρα μας,
 • στην Τουρκία, προωθούσαν τους μη νόμιμους αλλοδαπούς στη χώρα μας, μέσω των ελληνοτουρκικών συνόρων, ενώ
 • στη χώρα μας, χρησιμοποιούσαν τα οχήματα, με τα οποία μετέφεραν τους αλλοδαπούς και τους αποβίβαζαν σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Χαρακτηριστικά στοιχεία της δράσης τους, ήταν η χρήση πολυτελών αυτοκινήτων υψηλού κυβισμού και η ιδιαίτερα επικίνδυνη και αντικοινωνική συμπεριφορά που επεδείκνυαν. Συγκεκριμένα, οι οδηγοί αρνούνταν να συμμορφωθούν σε σήματα στάσης αστυνομικών και ανέπτυσσαν υψηλές ταχύτητες για να διαφύγουν τη σύλληψη, με αποτέλεσμα την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων, ορισμένα από τα οποία σοβαρά και θανατηφόρα.

Κατά τη διάρκεια της προχθεσινής (21-07-2021) επιχείρησης στη χώρα μας, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικίες και συνεργείο αυτοκινήτων στη Θεσσαλονίκη και στη Βέροια, όπου συνελήφθησαν 5 μέλη της οργάνωσης (2 ημεδαποί και 3 αλλοδαποί) και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

 • 3 αυτοκίνητα και γερανοφόρο όχημα μεταφοράς οχημάτων,
 • 4 πλαστά ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας,
 • βιβλιάρια τραπεζικών καταθέσεων,
 • ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά τηλέφωνα, ταμπλέτες) και 3.500 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η επιχείρηση υποστηρίχτηκε πληροφοριακά από την Europol, ενώ εξειδικευμένοι αναλυτές και εμπειρογνώμονες του Οργανισμού συνέδραμαν και κατά το στάδιο των ερευνών με αναλυτική υποστήριξη, ελέγχους στις βάσεις δεδομένων και τακτικές επιχειρησιακές συναντήσεις με στελέχη των Αρχών της χώρας μας. Επιπρόσθετα, η επιχείρηση ενισχύθηκε με την κινητή μονάδα ανάλυσης δεδομένων ( MOBILE OFFICE ) του Οργανισμού.

Από ελληνικής πλευράς, υλοποιήθηκε στο πλαίσιο εφαρμογής του Εθνικού Σχεδίου Επιχειρήσεων (Ε.Σ.Ε.) της χώρας μας και εντάσσεται στο Πρόγραμμα «EMPACT» του Κύκλου Πολιτικής της Ε.Ε για την καταπολέμηση του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος και πιο συγκεκριμένα, πανευρωπαϊκής Δράσης της οποίας ηγείται η Ελλάδα και αποσκοπεί στην εξάρθρωση οργανωμένων δικτύων διακίνησης μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα και εν συνεχεία σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση υπάρχουν στις ιστοσελίδες της Europol εδώ και της Eurojust εδώ .

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν ενώπιον των αρμόδιων δικαστικών Αρχών στη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Ροδόπη: Ημεδαπός προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας επτά παράνομους μετανάστες

Συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης στον Πολύανθο Ροδόπης

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 22 Ιουλίου, στον Πολύανθο Ροδόπης, από αστυνομικούς της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης ένας ημεδαπός, ο οποίος προωθούσε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Απάτη σε βάρος γυναίκας στη Ροδόπη – Της απέσπασαν 1.200 ευρώ

Η παθούσα έλαβε sms στο οποίο ως αποστολέας εμφανιζόταν τράπεζα και την ειδοποιούσε ότι ο λογαριασμός της έχει ανασταλεί

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη ο οποίος εξαπάτησε ημεδαπή στη Ροδόπη την περασμένη Πέμπτη 15 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, η παθούσα έλαβε μήνυμα (sms) στο κινητό της τηλέφωνο στο οποίο ως αποστολέας εμφανιζόταν τράπεζα και την ειδοποιούσε ότι ο λογαριασμός της έχει ανασταλεί. Επιπλέον, το μήνυμα  περιείχε προτεινόμενο υπερσύνδεσμο (link), ο οποίος οδηγούσε σε ιστοσελίδα που προσομοίαζε την επίσημη ιστοσελίδα του τραπεζικού ιδρύματος, όπου η παθούσα καταχώρησε τα προσωπικά της τραπεζικά στοιχεία και κωδικούς που έλαβε στο κινητό της τηλέφωνο, ακολουθώντας την προτεινόμενη διαδικασία από την κάλπικη ιστοσελίδα.

Με τον τρόπο αυτόν ο δράστης κατάφερε να αποσπάσει από τον τραπεζικό λογαριασμό της παθούσας συνολικά το χρηματικό ποσό των 1.200 ευρώ. Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΚΑΒΑΛΑ16 ώρες πριν

Καβάλα: Τροχαίο με τραυματίες 11 μετανάστες μετά από καταδίωξη Ι.Χ.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ17 ώρες πριν

Αλλοδαπός διωκόμενος από την Ιντερπόλ επιχείρησε να εισέλθει στην Ελλάδα μέσω Νυμφαίας

ΕΛΛΑΔΑ17 ώρες πριν

Ποινικός Κώδικας: Έρχονται αυστηρές ποινές για ειδεχθή εγκλήματα

ΕΛΛΑΔΑ17 ώρες πριν

Πυροτεχνήματα: η αβάσταχτη γοητεία των σπινθηροβόλων αναμνήσεων

ΡΟΔΟΠΗ17 ώρες πριν

Κάλεσμα στήριξης στο λαό της Κούβας από ΕΝΙΔΥΚ και Σύλλογο Γυναικών Ροδόπης

ΕΒΡΟΣ18 ώρες πριν

Καλεσμένη της Προέδρου στην επέτειο γυναίκα με ακροδεξιά δράση και αμετάκλητη καταδίκη

ΡΟΔΟΠΗ18 ώρες πριν

Καταγγελία: «Στρατιώτης βίασε κοπέλα στην Κομοτηνή»

ΡΟΔΟΠΗ2 ημέρες πριν

Η πόλη της Κομοτηνής γιορτάζει την πολιούχο της Αγία Παρασκευή

ΚΑΒΑΛΑ2 ημέρες πριν

Συναγερμός στην Καβάλα έπειτα από 16 κρούσματα σε παιδική κατασκήνωση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 ημέρες πριν

Στη δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας ο Ιλχάν Αχμέτ

ΡΟΔΟΠΗ2 ημέρες πριν

Η πόλη της Κομοτηνής γιορτάζει την πολιούχο της Αγία Παρασκευή

ΡΟΔΟΠΗ3 ημέρες πριν

Νεκρός άντρας ύστερα από έκρηξη σε λυόμενη οικία στις Σάπες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ3 ημέρες πριν

Μήνυμα Σακελλαροπούλου σε Τουρκία: «Η συμπαράστασή μας στην Κύπρο είναι απόλυτη»

ΡΟΔΟΠΗ3 ημέρες πριν

Νέα συγκέντρωση αρνητών του εμβολίου: «Θέλουν να μας εξαφανίσουν»

TΟΥΡΚΙΑ4 ημέρες πριν

Τουρκία: Ο Πόντος «βούλιαξε» και ο Ερντογάν μοίραζε τσάι στους πλημμυροπαθείς!

ΒΟΥΛΗ4 ημέρες πριν

Ιλ. Αχμέτ: «Χωρίς δασικούς χάρτες δεν υφίσταται εκσυγχρονισμός του Κτηματολογίου»

ΡΟΔΟΠΗ4 ημέρες πριν

Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στον Μίσχο – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

ΡΟΔΟΠΗ6 ημέρες πριν

Πολυπληθής συγκέντρωση κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού στην Κομοτηνή

ΕΛΛΑΔΑ7 ημέρες πριν

Αστυνομικοί εισέβαλαν σε χωράφι και κατέβασαν πανό κατά του Μητσοτάκη

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ7 ημέρες πριν

Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου: «Παράνομο το κορωνο-πρόστιμο των 8.000 ευρώ»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x