ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ

Νέα διαμάχη στον Δήμο Ιάσμου για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος αιτήθηκε επιχορήγηση ύψους 10.000 ευρώ για τις εκδηλώσεις «Προφήτης Ηλίας 2021» και «4η Γιορτή Τσίπουρου 2021» – Απορρίφθηκε το αίτημα της αντιπολίτευσης για έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου

Νέα διαμάχη ξέσπασε στον Δήμο Ιάσμου με αφορμή το αίτημα του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου για επιχορήγηση ύψους 10.000 ευρώ και την παραχώρηση χώρου στο Δημοτικό Σχολείο για τις ανάγκες των εκδηλώσεων «Προφήτης Ηλίας 2021» και «4η Γιορτή Τσίπουρου 2021».

Η αντιπολίτευση με αίτημα που κατέθεσε ζήτησε την έκτακτη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα την επιχορήγηση του Πολιτιστικού Συλλόγου, το οποίο όμως απορρίφθηκε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μεχμέτ Μεχμέτ, ο οποίος και παρέπεμψε λόγω αναρμοδιότητας το θέμα στον Δήμαρχο Ιάσμου Οντέρ Μουμίν.

Ο τελευταίος μάλιστα εξαπέλυσε, μέσω ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ευθεία επίθεση στον επικεφαλής της παράταξης «Δημοκρατική Συνεργασία» Καδή Ισμέτ κατηγορώντας τον για σύμπραξη με τη δημοτική παράταξη του Κυριάκου Αμούτζα.

«Ο ανατραπείς δήμαρχος Ισμέτ, μαζί με το επικίνδυνο μυαλό Τζανέρ, συνυπέγραψαν μαζί με τον συνδυασμό του Αμούτζα, αίτημα επιχορήγησης 10.000 €, για τον σύλλογο του Μπούκα. Πριν την αναμέτρηση Οντέρ – Αμούτζα στον β’ γύρο των εκλογών, το επικίνδυνο μυαλό Τζανέρ πρότεινε ΣΥΜΠΡΑΞΗ στον Αμούτζα με την συγκατάθεση του Ισμέτ.  Ο Αμούτζας δεν πρόδωσε τους υποστηρικτές του και απέρριψε την πρόταση. Προδίδει την εμπιστοσύνη των 2432 ψηφοφόρων που εμπιστεύτηκαν τον συνδυασμό Δημοκρατική Συνεργασία. Ο επί 13 χρόνια θυτεύων ανατραπείς δήμαρχος, αντί να αποχωρήσει ως βεζίρης, προτιμά να συνεχίσει ως ρεζίλης», έγραψε χαρακτηριστικά ο Οντέρ Μουμίν.

Τα αιτήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου και της αντιπολίτευσης:

Η απάντηση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου:

«Με αριθμό πρωτοκόλλου και ημερομηνία 4531/23-06-2021 αίτηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου:

Παραπέμπει στον Δήμαρχο Ιάσμου, κ. Οντέρ Μουμίν, ο οποίος με την ιδιότητα του Δημάρχου έχει αποκλειστική αρμοδιότητα κατά το άρθρο 203 & 2 του Ν.4555/2018 προς έγκριση των δαπανών και τη διάθεση όλων των πιστώσεων των επιχορηγήσεων του άρθρου 202 του Ν. 3463/2006, εφόσον υφίσταται εγγεγραμμένη σχετική πίστωση στον προϋπολογισμό του Δήμου Ιάσμου, σύμφωνα με τις διαδικασίες περί εγγραφής, έγκρισης και αναμόρφωσης προϋπολογισμού των δήμων.

Αναφορικά με τα αιτήματα που αναφέρονται στην 4531/23-06-2021, για τη διάθεση πλαστικών καθισμάτων και την παροχή ρεύματος από το παλαιό Δημοτικό Σχολείο για την τέλεση των δράσεων κατά τις αναφερόμενες ημερομηνίες, παραπέμπει στον Δήμαρχο Ιάσμου.

Με αριθμό πρωτοκόλλου και ημερομηνία  4715/01-07-2021 και 4716/01-07-2021 αιτήσεις των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Ιάσμου :

Σχετικά με το αίτημα σας για έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου  με αποκλειστικό θέμα συζήτησης  «Αίτημα επιχορήγησης του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου για τις εκδηλώσεις Προφήτη Ηλία 2021 και την 4η Γιορτή Τσίπουρου 2021» σας γνωρίζουμε ότι:

α) Στον κωδικό 00-6736.001 προϋπολογισμού του δήμου Ιάσμου δεν υφίσταται πίστωση οποιουδήποτε σχετικού ποσού. Η παροχή χρηματικών επιχορηγήσεων επιτρέπεται μόνον εφόσον έχει εγγραφεί σχετική πίστωση στον οικείο προϋπολογισμό για το σκοπό αυτόν. (άρθρο 202 & 1Β του Ν. 3463/2006, ως ισχύει).

Για την δε τροποποίηση και αναμόρφωση του προϋπολογισμού απαιτείται σύνταξη, εισήγηση και απόφαση Οικονομικής Επιτροπής κατόπιν σύμφωνης γνώμης της Οικονομικής Υπηρεσίας (άρθρο 72 του Ν. 3852/2010, ως ισχύει).

Επίσης σύμφωνα με το άρθρο 203 & 2 Ν.4555/2018 αρμόδιος για την έγκριση των δαπανών και διάθεση πιστώσεων των επιχορηγήσεων του άρθρου 202 του Ν. 3463/2006 είναι ο Δήμαρχος Ιάσμου.

Ως εκ τούτου το Δημοτικό Συμβούλιο είναι αναρμόδιο για τα αιτήματά σας και παραπέμπει τα αιτήματα σας αρμοδίως στον Δήμαρχο Ιάσμου και στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιάσμου.

β) Για την παραχώρηση χρήσης του προαύλιου χώρου του Δημοτικού Σχολείου Ιάσμου, πριν τη λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο,  απαιτείται γνώμη του Συμβουλίου Κοινότητας Ιάσμου, σύμφωνα με το άρθρο 83 & 2 εδάφιο β’ του Ν. 3852/2010 ως ισχύει, στο οποίο Συμβούλιο Κοινότητας Ιάσμου παραπέμπει το εν λόγω αίτημα.

Δεδομένου του γεγονότος ότι στον ίδιο προαύλιο χώρο στεγάζεται και το Νηπιαγωγείο Ιάσμου, πριν τη λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο, σύμφωνα με τα άρθρα 75 του Ν. 3463/2006 και 94 του Ν. 3852/2010, ως ισχύουν, απαιτείται γνώμη της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (με όλες τις συνοδευτικές βεβαιώσεις και εισηγήσεις των συναρμοδίων λοιπών οργάνων), στους οποίους παραπέμπει αρμοδίως το αίτημα. γ) Επίσης σας γνωρίζουμε ότι το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010 έχει εφαρμογή στις περιπτώσεις και μόνο όταν συντρέχει αρμοδιότητα Δημοτικού Συμβουλίου κατά το άρθρο 65 του Ν. 3852/2010 ως ισχύει.

Τέλος, στα πλαίσια εφαρμογής των μέτρων προστασίας από την πανδημία (ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ41332/ΦΕΚ 2879 τεύχος Β’/02-07-2021, περίπτωση 38, σελ. 37516), λειτουργούν πανηγύρια με την προϋπόθεση εμβολιασμού του πληθυσμού της περιφερειακής ενότητας ποσοστού άνω του 50% καθώς και εφαρμογής των μέτρων δημόσιας υγείας, με ευθύνη της οικείας δημοτικής αρχής. Εν προκειμένω το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης είναι 34,71%».

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ

Μαθητές στο Μέγα Πιστό ζωγράφισαν για την ειρήνη

Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν συνάντησε τους μικρούς μαθητές στο Μέγα Πιστό στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης.

Η εκδήλωση έλαβε μέρος στην πλατεία του χωριού, όπου ο Μουμίν μοιράστηκε ευχάριστες στιγμές με τα παιδιά, ζωγραφίζοντας και… ταξιδεύοντας μαζί τους στον κόσμο της ειρήνης.  

«Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης, όλα τα παιδιά, όλων των σχολείων του Δήμου Ιάσμου, ζωγραφίσαμε για την ειρήνη. Είναι μια μέρα, που τα λόγια περισσεύουν, γιατί μιλούν οι μικροί μαθητές και μαθήτριές μας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους μαθητές, όλους τους εκπαιδευτικούς, όλους τους γονείς, από όλη την εδαφική περιφέρεια του δήμου, που συνέβαλαν σε αυτή την σπουδαία προσπάθεια», δήλωσε ο Δήμαρχος Ιάσμου.

Στο τελικό στάδιο οι ετοιμασίες για το 1ο Φεστιβάλ Ειρήνης

Την ίδια ώρα, σε τελικό στάδιο βρίσκονται οι προετοιμασίες για το 1ο Φεστιβάλ Ειρήνης του Δήμου Ιάσμου, που θα διεξαχθεί στις 25-26 Σεπτεμβρίου.

Το διήμερο περιλαμβάνει καλλιτεχνικές, εκπαιδευτικές και αθλητικές δράσεις με συμμετοχή τοπικών μουσικών σχημάτων,  ενώ ξεχωρίζουν οι παρουσίες της Γλυκερίας, της Ντιλέκ Κοτς και της Darina Slavcheva Slavova.

Οι κρατήσεις εισιτηρίων γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου Ιάσμου www.iasmos.gr και είναι δωρεάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ

Διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ στον Δήμο Ιάσμου

Την Τετάρτη 22 και την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου, κατά τις ώρες 09:00-14:00

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Ιάσμου  θα προβεί σε διανομή προϊόντων στους ωφελούμενους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας (ΤΕΒΑ/ FEAD).

Η διανομή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 και την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου, κατά τις ώρες 09:00-14:00.

Υποχρεωτική η προσκόμιση ΑΜΚΑ και ταυτότητας. Θα τηρηθούν τα μέτρα προστασίας κατά του Covid-19.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ

Κράτηση εισιτηρίων για τις συναυλίες του Φεστιβάλ Ειρήνης Δήμου Ιάσμου

Το εισιτήριο είναι δωρεάν και η κράτηση γίνεται ηλεκτρονικά μέσα από την πλατφόρμα του ticketservices.gr ή τηλεφωνικά στο γραφείο Δημάρχου

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη δυνατότητα να εκδώσουν το δικό τους δωρεάν εισιτήριο για τις συναυλίες του Φεστιβάλ Ειρήνης Δήμου Ιάσμου έχουν οι δημότες του Ιάσμου αλλά και οι πολίτες και επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής.

Η κράτηση θέσης είναι υποχρεωτική από τον νόμο στο πλαίσιο των μέτρων Covid-19 και γίνεται με δυο τρόπους:

Με την είσοδο στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Ιάσμου iasmos.gr όπου «πατώντας» πάνω στην εικόνα του Φεστιβάλ Ειρήνης οδηγείται κανείς στο σύστημα κράτησης θέσης μέσω της δωρεάν έκδοσης εισιτηρίου μέσα από το σύστημα της Ticketservices.

Με τηλεφώνημα στο Γραφείο Δημάρχου στο 2534-350100, το οποίο θα συνδράμει όποιον πολίτη δεν έχει γενικότερα τη δυνατότητα κράτησης θέσης από το ίντερνετ, καταχωρώντας τα στοιχεία του και εκδίδοντας το δωρεάν ηλεκτρονικό εισιτήριό του.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ Ειρήνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ

Οντέρ Μουμίν: «Εκτός πραγματικότητας ο Αμούτζας, νόμιμο το Φεστιβάλ»

«Η εκδήλωση του Φεστιβάλ Ειρήνης τέλει υπό την αιγίδα και συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Πολιτισμού, την ΠΑΜ-Θ και την ΠΕΔ ΑΜ-Θ», απαντά ο Δήμαρχος Ιάσμου

Δημοσιεύθηκε

στις

Θέμα νομιμότητας για τις εκδηλώσεις του 1ου Φεστιβάλ Ειρήνης, το οποίο θα διοργανώσει στις 25-26 Σεπτεμβρίου ο Δήμος Ιάσμου, έθεσε νωρίτερα η παράταξη του Κυριάκου Αμούτζα.

Στην ανακοίνωση της, η παράταξη «Όραμα Αναγέννησης» ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι εκδηλώσεις προγραμματίστηκαν «χωρίς προϋπολογισμό και χωρίς καμία απόφαση εγγράφως αποτυπωμένη, νόμιμα δημοσιευμένη».

Απαντώντας στα παραπάνω, ο Δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν σημειώνει:

«Ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας από 12 Μαΐου 2021 είναι ο Στέφαν Γιάνεφ. Κι όχι ο Μπορίσοφ όπως αναφέρει ο κ. Αμούτζας στην ανακοίνωση του. Ο Δήμαρχος Ιάσμου απαξιεί να απαντήσει σε όσους βρίσκονται εκτός πραγματικότητας και εποχής.

Σημειώνει απλά και εμφατικά ότι η εκδήλωση του Φεστιβάλ Ειρήνης τέλει υπό την αιγίδα και συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Πολιτισμού, την ΠΑΜ-Θ και την ΠΕΔ ΑΜ-Θ, εξ ου και τηρούνται όλες οι νόμιμες προϋποθέσεις, διατυπώσεις, με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της πανδημίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΡΟΔΟΠΗ2 ημέρες πριν

Οργή Παλιννοστούντων: «Θα πουλήσουμε τα σπίτια μας στους Τούρκους και θα φύγουμε»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ3 ημέρες πριν

Λοβέρδος: «Εάν εκλεγώ επιστρέφει το ΠΑΣΟΚ και υπερδιπλασιάζουμε τα ποσοστά μας»

YΓΕΙΑ4 ημέρες πριν

Εργαζόμενοι «Σισμανόγλειου»: «Όχι στην αναστολή εργασίας των υγειονομικών»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ5 ημέρες πριν

Τσίπρας: «Αν ο Μητσοτάκης έχει το θάρρος ας προκηρύξει εκλογές»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ6 ημέρες πριν

Τσίπρας: «Νέα αρχή στη χώρα με την κοινωνία στην πρώτη γραμμή»

ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες πριν

Μαζική αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι στη μνήμη του Παύλου Φύσσα

TΟΥΡΚΙΑ6 ημέρες πριν

Τουρκία: «Η Ελλάδα έφτιαξε τον φράχτη στον Έβρο για τα τουρκικά τανκς και όχι για τους πρόσφυγες»

ΕΛΛΑΔΑ1 εβδομάδα πριν

Νέο επεισόδιο μεταξύ Έλληνα και Τούρκου ψαρά στους Φούρνους Ικαρίας

ΕΛΛΑΔΑ1 εβδομάδα πριν

Επίθεση με βιτριόλι: «Προσπάθησε να με σκοτώσει, απέδειξε πόσο δειλή είναι»

ΕΛΛΑΔΑ1 εβδομάδα πριν

Κατερίνη – Γονείς: «Σατανικά τα τεστ και οι μάσκες, δεν άφησαν την κόρη μας να μπει στο σχολείο»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x