ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ - ΣΑΠΩΝ

Συνάντηση Χαριτόπουλου – Πέτσα για ζητήματα του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών

Την αναγκαιότητα χρηματοδότησης για έργα στον οικισμό Ποντίων στις Σάπες καθώς και θέματα προσωπικού, έθεσε ο Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών στον Αν. Υπουργό Εσωτερικών

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα αυτοδιοίκησης, κ. Στυλιανό Πέτσα είχε σήμερα στην Αθήνα ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος.

Στη διάρκεια της, η οποία διεξήχθη σε κλίμα αλληλοκατανόησης και συνεργασίας, ο Δήμαρχος έθεσε στον Υπουργό σειρά αιτημάτων, από τα οποία ξεχωρίζουν:

  1. Η παρουσίαση των πέντε προτάσεων του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών για ένταξη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», συνολικού ποσού ύψους 12.122.770,40 ευρώ, που αφορούν σε έργα ύδρευσης, αγροτικής οδοποιίας, υποδομές διαχείρισης λυμάτων, την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την εξυπηρέτηση των πολιτών.
  2. Η αναγκαιότητα χρηματοδότησης από το Υπουργείο Εσωτερικών της ασφαλτόστρωσης των οδών του μόνιμου οικισμού Ποντίων Σαπών, οι οποίες από αστοχίες έργων που υλοποιηθήκαν στο παρελθόν έμειναν ημιτελείς.
  3. Η οριστική επίλυση του τεράστιου προβλήματος που δημιουργεί η λειτουργία του προσωρινού οικισμού Ποντίων στις Σάπες, με το κλείσιμο του και την άμεση στεγαστική αποκατάσταση των νόμιμα διαβιούντων σε αυτόν.
  4. Θέματα προσωπικού των Ο.Τ.Α., όπως η παράταση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας και έναρξης του νέου και πρόσληψης εποχιακού προσωπικού τεσσάρων μηνών με τις ρυθμίσεις των ευεργετικών παλαιότερων διατάξεων.

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ - ΣΑΠΩΝ

Επιτρέπεται και πάλι από σήμερα η χρήση νερού σε Μαρώνεια, Ίμερο και Πλατανίτη

Η χρήση νερού είχε απαγορευτεί ύστερα από τον εντοπισμό μικροβίων στο δίκτυο ύδρευσης – Την απόφαση άρσης περιορισμού προανήγγειλε προχθές ο Περιφερειάρχης μιλώντας στη «Φωνή της Ροδόπης»

Δημοσιεύθηκε

στις

Επιτρέπεται και πάλι από σήμερα Κυριακή 25 Ιουλίου η χρήση νερού στους οικισμούς Μαρώνεια, Ίμερο και Πλατανίτη σύμφωνα με απόφαση του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια».

Η χρήση νερού στους παραπάνω οικισμούς είχε απαγορευτεί για την προστασία της δημόσιας υγείας, λόγω μικροβίων που εντοπίστηκαν στο δίκτυο ύδρευσης ύστερα από τη διενέργεια τριών δειγματοληπτικών ελέγχων.

Μιλώντας στη «Φωνή της Ροδόπης», ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος εμφανίστηκε καθησυχαστικός καθώς όπως δήλωσε «είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται κατά καιρούς. Πριν λίγες μέρες άλλωστε το ίδιο πρόβλημα παρουσιάστηκε και στον οικισμό του Δοκού όπου έγινε σύσταση για μη χρήση νερού. Το πρόβλημα εκεί λύθηκε άμεσα ύστερα από τον καθαρισμό της δεξαμενής».

Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης προανήγγειλε την απόφαση άρσης περιορισμού εκτιμώντας ότι και σε αυτή την περίπτωση, όπως την αντίστοιχη του Δοκού, το πρόβλημα θα λυθεί σύντομα, όπως και έγινε.

Δείτε ΕΔΩ την απόφαση Περιφερειάρχη όπως αναρτήθηκε στη «Διαύγεια»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ - ΣΑΠΩΝ

Απαγορεύτηκε η χρήση νερού σε Ίμερο, Μαρώνεια και Πλατανίτη

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, δεν επιτρέπεται μέχρι νεωτέρας η χρήση του νερού του δικτύου των οικισμών για πόση, μαγειρική, ατομική υγιεινή και καθαριότητα

Δημοσιεύθηκε

στις

Τον περιορισμό για προληπτικούς λόγους μέχρι νεωτέρας της χρήσης του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης από τα δίκτυα ύδρευσης Ιμέρου και Μαρώνειας – Πλατανίτη του Δήμου Μαρώνειας – Σαπών της Π.Ε. Ροδόπης, ανακοίνωσε η Περιφέρεια ΑΜΘ ύστερα από σχετική απόφαση του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου.

Η παραπάνω απόφαση ελήφθη ύστερα από τρεις δειγματοληπτικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν στις 28/6, 5/7 και 13/7 και σύμφωνα με αυτήν, δεν επιτρέπεται η χρήση του νερού του δικτύου των παραπάνω οικισμών για πόση, μαγειρική, ατομική υγιεινή και καθαριότητα.

Στην απόφαση αναφέρεται:

«Αποφασίζουμε τον περιορισμό για προληπτικούς λόγους της χρήσης του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης από τα δίκτυα ύδρευσης Ιμέρου και Μαρώνειας – Πλατανίτη του Δήμου Μαρώνειας – Σαπών της Π.Ε. Ροδόπης.

Συγκεκριμένα δεν επιτρέπεται η χρήση του νερού του δικτύου των παραπάνω οικισμών για πόση, την μαγειρική και την ατομική υγιεινή και καθαριότητα. Ο Δήμος Μαρώνειας – Σαπών ως υπεύθυνος ύδρευσης σύμφωνα με την (3) σχετική οφείλει:

1. Να ενημερώσει το καταναλωτικό κοινό και τις επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών των παραπάνω οικισμών για την αποτροπή χρήσης του νερού του δικτύου ύδρευσης για την πόση, την παρασκευή τροφίμων και ποτών, την ατομική υγιεινή και καθαριότητα και τον περιορισμό μόνο για τις λοιπές οικιακές ή άλλες χρήσεις, όπως η καθαριότητα χώρων, το πότισμα κ.τ.ο.

2. Να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση του περιορισμού της υδροδότησης των κατοίκων των οικισμών μεριμνώντας για την τροφοδοσία τους με κατάλληλης ποιότητας πόσιμο νερό απαλλαγμένο από κάθε υγειονομικό κίνδυνο 3 (πχ. εμφιαλωμένο νερό ή μεταφορά με βυτίο) σε επαρκή ποσότητα για την κάλυψη των αναγκών του υδρευόμενου πληθυσμού.

3. Να πραγματοποιήσει σε συνεργασία με την αρμόδια αρχή (Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Ροδόπης) υγειονομική αναγνώριση των συστημάτων υδροληψίας και υδροδότησης των οικισμών, παρέχοντας όλα τα απαραίτητα μέσα και στοιχεία.

4. Να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των πηγών ύδρευσης (γεωτρήσεις, υδρομαστεύσεις, φυσικές δεξαμενές ύδατος κλπ) και να ελέγξει την τήρηση αποστάσεων ασφαλείας από τυχόν γειτονικές εστίες ρύπανσης και μόλυνσης.

5. Να ελέγξει το δίκτυο ύδρευσης συνολικά για την διαπίστωση τυχόν φθορών και βλαβών και να φροντίσει για την άμεση επιδιόρθωση ή αντικατάσταση όπου απαιτείται.

6. Μετά τον εντοπισμό του προβλήματος και την αντιμετώπισή του (την αποκατάσταση της βλάβης του δικτύου, την λήψη μέτρων προστασίας της πηγής, γεωτρήσεων και δεξαμενών κλπ), εφόσον το πρόβλημα είναι γενικευμένο, να εφαρμοστεί το μέτρο της υπερχλωρίωσης της δεξαμενής υδροδότησης και όλου του μήκους του συστήματος ύδρευσης με διάλυμα χλωρίου υψηλής συγκέντρωσης και αντίστοιχο χρόνο παραμονής, το οποίο στη συνέχεια θα απορριφθεί και μετά να ξεκινήσει η επαναλειτουργία του δικτύου.

7. Να ελέγξει το σύστημα χλωρίωσης του νερού, πραγματοποιώντας μετρήσεις υπολειμματικού χλωρίου σε διάφορα σημεία του δικτύου, ώστε να διασφαλιστεί ότι τηρούνται οι τιμές σύμφωνα με την (4) σχετική, δηλαδή η ποσότητα του εισαγόμενου χλωρίου να είναι τόση, ώστε η συγκέντρωση του υπολειμματικού χλωρίου στα ακρότατα σημεία ύδρευσης να είναι τουλάχιστον 0,2 mg/l. Επίσης να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των συστημάτων χλωρίωσης από τυχόν παράνομες επεμβάσεις τρίτων.

8. Να προβεί σε πραγματοποίηση επαναλαμβανόμενων δειγματοληψιών και εργαστηριακών αναλύσεων σε διάφορα χρονικά διαστήματα τα αποτελέσματα των οποίων πρέπει να αποστείλει στην αρμόδια αρχή (Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Ροδόπης) για ενημέρωση.

Τα εργαστήρια πρέπει να πληρούν τις απαιτήσεις της σχετικής νομοθεσίας. Η παρούσα απόφαση ισχύει μέχρι να διαπιστωθεί η οριστική αποκατάσταση της ποιότητας του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης του δικτύου του οικισμού, όταν δηλαδή ο υπεύθυνος ύδρευσης αποδείξει με επανειλημμένες αναλύσεις ότι οι μικροβιολογικές παράμετροι συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις της (3) σχετικής.

Η παρούσα απόφαση αίρεται με νεότερη μετά από αίτηση του υπευθύνου ύδρευσης και σχετική εισήγηση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Ροδόπης,  η οποία στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της σύμφωνα με την (3) σχετική ασκεί εποπτικό έλεγχο».

Δείτε ΕΔΩ την απόφαση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ - ΣΑΠΩΝ

Επίσκεψη του Διοικητή Δ’ Σώματος Στρατού στον Δήμαρχο Μαρωνείας – Σαπών

Στη συνάντηση εκφράστηκε η επιθυμία διεύρυνσης συνεργασίας μεταξύ Δ’ ΣΣ και Δήμου Μαρωνείας – Σαπών

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνάντηση με τον Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη, που τον συνόδευε ο Διοικητής της 29ης Ταξιαρχίας Μ/Π Πεζικού, Ταξίαρχος Δημήτριος Καμπουρίδης, είχε σήμερα στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών, κ. Ντίνος Χαριτόπουλος.

Στη διάρκεια της, που πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά θετικό κλίμα και πνεύμα αλληλοκατανόησης, οι δύο άνδρες εξέφρασαν την αναγκαιότητα ενδυνάμωσης των σχέσεων Στρατού και Λαού και διεύρυνσης της συνεργασίας του Δ’ Σώματος Στρατού και του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών, σε μία νευραλγική ακριτική περιοχή της χώρας, ενώ παράλληλα επισημάνθηκε ένα πλαίσιο κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών προς όφελος των δύο πλευρών.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων μεταξύ του Δημάρχου και του Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ - ΣΑΠΩΝ

Ιστορική έδρα του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών ορίστηκε η Μαρώνεια

Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Μαρωνείας – Σαπών

Δημοσιεύθηκε

στις

Τον ορισμό της Μαρώνειας ως ιστορική έδρα του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών αποφάσισε σήμερα, μεταξύ άλλων θεμάτων το δημοτικό συμβούλιο.

Το δημοτικό συμβούλιο έλαβε επίσης τις εξής αποφάσεις:

  • Την έκδοση ψηφίσματος για τη μόνιμη παρουσία ασθενοφόρου στην παραλιακή ζώνη του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών κατά τη θερινή περίοδο.
  • Την έκδοση ψηφίσματος για την αναβάθμιση του Περιφερειακού Ιατρείου Μαρώνειας σε Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο.
  • Την έγκριση δωρεάν παραχώρησης της χρήσης χώρου στο δημοτικό κατάστημα Μαρώνειας στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης, για τις ανάγκες στέγασης του Λιμενικού Φυλακίου Μαρώνειας.
  • Την ονοματοδοσία της κεντρικής πλατείας Μαρώνειας, προς τιμήν του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Μιχαήλ Κωνσταντινίδη.
  • Την ονοματοδοσία οδού της Μαρώνειας προς τιμήν της Βασιλικής (Κικής) Περβανά, προέδρου του Συλλόγου Γυναικών Μαρώνειας «Ιππαρχία».
  • Την έγκριση δωρεάν παραχώρησης της χρήσης του παλαιού δημοτικού σχολείου Προσκυνητών στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΚΑΒΑΛΑ15 ώρες πριν

Καβάλα: Τροχαίο με τραυματίες 11 μετανάστες μετά από καταδίωξη Ι.Χ.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ16 ώρες πριν

Αλλοδαπός διωκόμενος από την Ιντερπόλ επιχείρησε να εισέλθει στην Ελλάδα μέσω Νυμφαίας

ΕΛΛΑΔΑ16 ώρες πριν

Ποινικός Κώδικας: Έρχονται αυστηρές ποινές για ειδεχθή εγκλήματα

ΕΛΛΑΔΑ16 ώρες πριν

Πυροτεχνήματα: η αβάσταχτη γοητεία των σπινθηροβόλων αναμνήσεων

ΡΟΔΟΠΗ17 ώρες πριν

Κάλεσμα στήριξης στο λαό της Κούβας από ΕΝΙΔΥΚ και Σύλλογο Γυναικών Ροδόπης

ΕΒΡΟΣ17 ώρες πριν

Καλεσμένη της Προέδρου στην επέτειο γυναίκα με ακροδεξιά δράση και αμετάκλητη καταδίκη

ΡΟΔΟΠΗ18 ώρες πριν

Καταγγελία: «Στρατιώτης βίασε κοπέλα στην Κομοτηνή»

ΡΟΔΟΠΗ2 ημέρες πριν

Η πόλη της Κομοτηνής γιορτάζει την πολιούχο της Αγία Παρασκευή

ΚΑΒΑΛΑ2 ημέρες πριν

Συναγερμός στην Καβάλα έπειτα από 16 κρούσματα σε παιδική κατασκήνωση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 ημέρες πριν

Στη δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας ο Ιλχάν Αχμέτ

ΡΟΔΟΠΗ2 ημέρες πριν

Η πόλη της Κομοτηνής γιορτάζει την πολιούχο της Αγία Παρασκευή

ΡΟΔΟΠΗ3 ημέρες πριν

Νεκρός άντρας ύστερα από έκρηξη σε λυόμενη οικία στις Σάπες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ3 ημέρες πριν

Μήνυμα Σακελλαροπούλου σε Τουρκία: «Η συμπαράστασή μας στην Κύπρο είναι απόλυτη»

ΡΟΔΟΠΗ3 ημέρες πριν

Νέα συγκέντρωση αρνητών του εμβολίου: «Θέλουν να μας εξαφανίσουν»

TΟΥΡΚΙΑ4 ημέρες πριν

Τουρκία: Ο Πόντος «βούλιαξε» και ο Ερντογάν μοίραζε τσάι στους πλημμυροπαθείς!

ΒΟΥΛΗ4 ημέρες πριν

Ιλ. Αχμέτ: «Χωρίς δασικούς χάρτες δεν υφίσταται εκσυγχρονισμός του Κτηματολογίου»

ΡΟΔΟΠΗ4 ημέρες πριν

Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στον Μίσχο – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

ΡΟΔΟΠΗ6 ημέρες πριν

Πολυπληθής συγκέντρωση κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού στην Κομοτηνή

ΕΛΛΑΔΑ7 ημέρες πριν

Αστυνομικοί εισέβαλαν σε χωράφι και κατέβασαν πανό κατά του Μητσοτάκη

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ7 ημέρες πριν

Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου: «Παράνομο το κορωνο-πρόστιμο των 8.000 ευρώ»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x