ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ

Ο Δήμος Ιάσμου δίνει αίμα και σώζει ζωές

Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Βίντεο με αφορμή την 14η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, δημιούργησε ο Δήμος Ιάσμου σε συνεργασία με τον Αιμοδοτικό Σύλλογο Ιάσμου, το Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Ιάσμου και το Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Ιάσμου.

Με σύνθημα «Δίνουμε αίμα – Χαρίζουμε ζωή», ο Δήμος Ιάσμου στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για την εθελοντική αιμοδοσία και την ανάγκη για ασφαλές και επαρκές αίμα για όσους το χρειάζονται.

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ

Χείρα συνεργασίας στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιάσμου τείνει ο Οντέρ Μουμίν

Ο Δήμαρχος Ιάσμου προτείνει οι εκδηλώσεις «Προφήτης Ηλίας 2021» να πραγματοποιηθούν υπό την αιγίδα του Δήμου προκειμένου να μην ανασταλούν ύστερα και από τη νέα ΚΥΑ

Δημοσιεύθηκε

στις

Αναστάτωση στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Προφήτης Ηλίας 2021», που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου το τετραήμερο 17-20 Ιουλίου, προκάλεσε η υπ’ αριθμόν 44779/16-07-2021 ΚΥΑ σύμφωνα με την οποία αναστέλλονται σε όλη την επικράτεια έως και τις 26 Ιουλίου οι εκδηλώσεις των πολιτιστικών και ψυχαγωγικών ενώσεων.

Για το λόγο αυτό, ο Δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν παραχώρησε το απόγευμα του Σαββάτου έκτακτη συνέντευξη Τύπου προκειμένου να ενημερώσει την κοινή γνώμη για τις εξελίξεις, ζητώντας παράλληλα την πιστή τήρηση των μέτρων και της νομιμότητας.

«Παρά τις γνωστές πολιτικές διαφωνίες μας πρόθεση μου ήταν να παραστώ στο τετραήμερο εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου για να τιμήσω τη μεγάλη θρησκευτική γιορτή των συνδημοτών μου και την ιστορία του αρχαιότερου πολιτιστικού συλλόγου του Δήμου μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Ιάσμου ξεκαθαρίζοντας κατ’ αρχάς τις προθέσεις του.

«Οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου πρέπει υποχρεωτικά να ανασταλούν. Ενημέρωσα θεσμικά και εγγράφως και τον Σύλλογο και τις αρμόδιες Αρχές. Δηλώνω ότι η Δημοτική Αρχή έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις εισαγγελικές και αστυνομικές Αρχές για την πιστή τήρηση του νόμου», τόνισε ο Οντέρ Μουμίν ο οποίος χαρακτήρισε ως «μεγάλο ψέμα» αυτά που διαδίδονται ότι «θα ήθελα με οποιοδήποτε τρόπο να μπλοκάρω πολιτιστικές εκδηλώσεις, πολύ περισσότερο όταν αυτές αφορούν τον θρησκευτικό χαρακτήρα της περιοχής».

Ερωτηθείς μάλιστα σχετικά, όσον αφορά το αίτημα του Πολιτιστικού Συλλόγου για επιχορήγηση ύψους 10.000 ευρώ για τις εκδηλώσεις του, ο Δήμαρχος Ιάσμου διευκρίνισε πως «εφόσον εξειδικευτεί το αίτημα σε λογικά πλαίσια και στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων που έχει ο Δήμος μας δεν έχω καμία αντίθετη άποψη για να μην ανταποκριθώ».

Λίγη ώρα αργότερα, τα μέλη του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου σε δηλώσεις που παραχώρησαν σε τοπικά ΜΜΕ από το Μουσείο Αγροτικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς όπου επρόκειτο σήμερα να ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις, ανέφεραν ότι αυτές θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά προς το παρόν και μέχρι έως ότου δοθεί η ερμηνεία του νόμου από το Υπουργείο Εσωτερικών όσον αφορά την εφαρμογή της ΚΥΑ.

Η παραπάνω δήλωση χαιρετίστηκε από τον Δήμαρχο Ιάσμου, ο οποίος έτεινε χείρα συνεργασίας προς τον Πολιτιστικό Σύλλογο, προτείνοντας οι εκδηλώσεις του «Προφήτη Ηλία» να διοργανωθούν υπό την αιγίδα του Δήμου προκειμένου να μην ανασταλούν.

«Ο Δήμαρχος Ιάσμου χαιρετίζει την απόφαση αναπροσαρμογής των εκδηλώσεων από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιάσμου. Δημοσίως δε προτείνει, από αύριο, με το ίδιο πρόγραμμα, να τεθούν υπό την αποκλειστική αιγίδα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ιάσμου και να πραγματοποιηθούν με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα στην κεντρική πλατεία Ιάσμου. Οι εορτές του Προφήτη Ηλία και το Κουρμπάν Μπαϊράμ, επιβάλλουν την ενότητα, ομοψυχία και την αρμονική συμβίωση σε κάθε επίπεδο. Ο Πολιτισμός είναι πάνω από πρόσωπα και πρέπει να επιβιώσει», ανακοίνωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ

Δήμος Ιάσμου: «Δυναμική η στήριξη των δημοτών στον Οντέρ Μουμίν»

Δημότες στα social media εκφράζουν τη στήριξη τους στον Δήμαρχο Ιάσμου στη διαμάχη με τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο

Δημοσιεύθηκε

στις

«Δυναμικό μήνυμα στήριξης υπέρ του Οντέρ Μουμίν στέλνουν οι δημότες του Δήμου Ιάσμου στη διαμάχη που έχει προκαλέσει το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου», αναφέρει η Δημοτική Αρχή Ιάσμου, η οποία παραθέτει screenshots από χρήστες του διαδικτύου που αναπαράγουν το μήνυμα του Δημάρχου.

«Ο πολιτισμός δεν πρέπει να συγχέεται με την πολιτική. Στηρίζουμε απόλυτα τον Δήμαρχο Ιάσμου», είναι συγκεκριμένα το μήνυμα που μεταδίδουν αρκετοί χρήστες στους λογαριασμούς τους στο Facebook.

«Πολλοί σύλλογοι αρνήθηκαν κατηγορηματικά να υπογράψουν την… περιβόητη επιστολή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου. Από τους 592 Συλλόγους της Ροδόπης υπέγραψαν μόνο οι 42. Από τους Συλλόγους του Δήμου Ιάσμου υπέγραψαν μόνο οι 2,  εκ των οποίων ο ένας είναι εντελώς ανενεργός, ενώ ο 2ος την ανακάλεσε.

Η στήριξη της Μπούκα, του Γεωργιτσόπουλου, της Σταυροπούλου απέδειξε ότι ο Οντέρ Μουμίν έχει ισχυρά παγιωμένα ερείσματα στους Χριστιανούς δημότες. Δεδομένου ότι πολλοί δεν εκφράζονται δημόσια αλλά στηρίζουν σε συζητήσεις τον Μουμίν, δείχνει ότι δημιουργείται ένα ισχυρό αντίπαλο πολιτικό κομμάτι στον Δήμο Ιάσμου μεταξύ Χριστιανών υπέρ του Δημάρχου», επισημαίνει η Δημοτική Αρχή στην ανακοίνωση της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σάλπης «αδειάζει» τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιάσμου

«Πρόθεση του Συλλόγου μας είναι να παραμείνει αμέτοχος σε οποιαδήποτε πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ του Δημάρχου Ιάσμου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου ή του προέδρου του», διευκρινίζει στην ανακοίνωση του

Δημοσιεύθηκε

στις

Την πρόθεση του να παραμείνει αμέτοχος σε οποιαδήποτε πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ του Δημάρχου Ιάσμου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου ή του προέδρου του, ξεκαθαρίζει με ανακοίνωση του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σάλπης.

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας κοινή επιστολή στήριξης προς τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιάσμου, την οποία συνυπέγραφαν 42 συνολικά πολιτιστικοί σύλλογοι και φορείς της περιοχής, μεταξύ των οποίων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σάλπης.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Στη Σάλπη σήμερα ημέρα Δευτέρα 5 Ιουλίου και στην έδρα του Πολιτιστικού Συλλόγου Σάλπης συνήλθε σε σώμα το Δ.Σ. του Συλλόγου, με μοναδικό θέμα συζήτησης την πρόσφατη δήλωση συμπαράστασης του Συλλόγου προς τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιάσμου σε σχέση με το ζήτημα που προέκυψε με τον Δήμαρχο Ιάσμου.

Σχετικά με την απερίφραστη συμπαράσταση του Συλλόγου μας προς τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιάσμου διευκρινίζεται ότι πρόθεση του Συλλόγου μας είναι να παραμείνει αμέτοχος σε οποιαδήποτε πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ του Δημάρχου Ιάσμου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου ή του Προέδρου του καθώς θεωρούμε ότι οι αρμοδιότητες του Πολιτιστικού μας Συλλόγου όχι μόνο δεν επιτρέπουν αλλά περιορίζουν αυστηρά οποιαδήποτε ενέργεια εκφεύγει των καταστατικών σκοπών του Συλλόγου μας.

Ο Σύλλογος μας έχει αποδείξει στην πολυετή θητεία του ότι ενεργεί πάντα εντός των αρμοδιοτήτων του διαπνεόμενος από πνεύμα συνεργασίας και αλληλοβοήθειας.

Μετά το πέρας της διαλογικής συζήτησης, και με ομόφωνη απόφαση, αποφασίσθηκε να δημοσιευθεί το παρόν στην ιστοσελίδα του Συλλόγου μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ

Νέα διαμάχη στον Δήμο Ιάσμου για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος αιτήθηκε επιχορήγηση ύψους 10.000 ευρώ για τις εκδηλώσεις «Προφήτης Ηλίας 2021» και «4η Γιορτή Τσίπουρου 2021» – Απορρίφθηκε το αίτημα της αντιπολίτευσης για έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέα διαμάχη ξέσπασε στον Δήμο Ιάσμου με αφορμή το αίτημα του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου για επιχορήγηση ύψους 10.000 ευρώ και την παραχώρηση χώρου στο Δημοτικό Σχολείο για τις ανάγκες των εκδηλώσεων «Προφήτης Ηλίας 2021» και «4η Γιορτή Τσίπουρου 2021».

Η αντιπολίτευση με αίτημα που κατέθεσε ζήτησε την έκτακτη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα την επιχορήγηση του Πολιτιστικού Συλλόγου, το οποίο όμως απορρίφθηκε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μεχμέτ Μεχμέτ, ο οποίος και παρέπεμψε λόγω αναρμοδιότητας το θέμα στον Δήμαρχο Ιάσμου Οντέρ Μουμίν.

Ο τελευταίος μάλιστα εξαπέλυσε, μέσω ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ευθεία επίθεση στον επικεφαλής της παράταξης «Δημοκρατική Συνεργασία» Καδή Ισμέτ κατηγορώντας τον για σύμπραξη με τη δημοτική παράταξη του Κυριάκου Αμούτζα.

«Ο ανατραπείς δήμαρχος Ισμέτ, μαζί με το επικίνδυνο μυαλό Τζανέρ, συνυπέγραψαν μαζί με τον συνδυασμό του Αμούτζα, αίτημα επιχορήγησης 10.000 €, για τον σύλλογο του Μπούκα. Πριν την αναμέτρηση Οντέρ – Αμούτζα στον β’ γύρο των εκλογών, το επικίνδυνο μυαλό Τζανέρ πρότεινε ΣΥΜΠΡΑΞΗ στον Αμούτζα με την συγκατάθεση του Ισμέτ.  Ο Αμούτζας δεν πρόδωσε τους υποστηρικτές του και απέρριψε την πρόταση. Προδίδει την εμπιστοσύνη των 2432 ψηφοφόρων που εμπιστεύτηκαν τον συνδυασμό Δημοκρατική Συνεργασία. Ο επί 13 χρόνια θυτεύων ανατραπείς δήμαρχος, αντί να αποχωρήσει ως βεζίρης, προτιμά να συνεχίσει ως ρεζίλης», έγραψε χαρακτηριστικά ο Οντέρ Μουμίν.

Τα αιτήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου και της αντιπολίτευσης:

Η απάντηση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου:

«Με αριθμό πρωτοκόλλου και ημερομηνία 4531/23-06-2021 αίτηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου:

Παραπέμπει στον Δήμαρχο Ιάσμου, κ. Οντέρ Μουμίν, ο οποίος με την ιδιότητα του Δημάρχου έχει αποκλειστική αρμοδιότητα κατά το άρθρο 203 & 2 του Ν.4555/2018 προς έγκριση των δαπανών και τη διάθεση όλων των πιστώσεων των επιχορηγήσεων του άρθρου 202 του Ν. 3463/2006, εφόσον υφίσταται εγγεγραμμένη σχετική πίστωση στον προϋπολογισμό του Δήμου Ιάσμου, σύμφωνα με τις διαδικασίες περί εγγραφής, έγκρισης και αναμόρφωσης προϋπολογισμού των δήμων.

Αναφορικά με τα αιτήματα που αναφέρονται στην 4531/23-06-2021, για τη διάθεση πλαστικών καθισμάτων και την παροχή ρεύματος από το παλαιό Δημοτικό Σχολείο για την τέλεση των δράσεων κατά τις αναφερόμενες ημερομηνίες, παραπέμπει στον Δήμαρχο Ιάσμου.

Με αριθμό πρωτοκόλλου και ημερομηνία  4715/01-07-2021 και 4716/01-07-2021 αιτήσεις των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Ιάσμου :

Σχετικά με το αίτημα σας για έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου  με αποκλειστικό θέμα συζήτησης  «Αίτημα επιχορήγησης του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου για τις εκδηλώσεις Προφήτη Ηλία 2021 και την 4η Γιορτή Τσίπουρου 2021» σας γνωρίζουμε ότι:

α) Στον κωδικό 00-6736.001 προϋπολογισμού του δήμου Ιάσμου δεν υφίσταται πίστωση οποιουδήποτε σχετικού ποσού. Η παροχή χρηματικών επιχορηγήσεων επιτρέπεται μόνον εφόσον έχει εγγραφεί σχετική πίστωση στον οικείο προϋπολογισμό για το σκοπό αυτόν. (άρθρο 202 & 1Β του Ν. 3463/2006, ως ισχύει).

Για την δε τροποποίηση και αναμόρφωση του προϋπολογισμού απαιτείται σύνταξη, εισήγηση και απόφαση Οικονομικής Επιτροπής κατόπιν σύμφωνης γνώμης της Οικονομικής Υπηρεσίας (άρθρο 72 του Ν. 3852/2010, ως ισχύει).

Επίσης σύμφωνα με το άρθρο 203 & 2 Ν.4555/2018 αρμόδιος για την έγκριση των δαπανών και διάθεση πιστώσεων των επιχορηγήσεων του άρθρου 202 του Ν. 3463/2006 είναι ο Δήμαρχος Ιάσμου.

Ως εκ τούτου το Δημοτικό Συμβούλιο είναι αναρμόδιο για τα αιτήματά σας και παραπέμπει τα αιτήματα σας αρμοδίως στον Δήμαρχο Ιάσμου και στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιάσμου.

β) Για την παραχώρηση χρήσης του προαύλιου χώρου του Δημοτικού Σχολείου Ιάσμου, πριν τη λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο,  απαιτείται γνώμη του Συμβουλίου Κοινότητας Ιάσμου, σύμφωνα με το άρθρο 83 & 2 εδάφιο β’ του Ν. 3852/2010 ως ισχύει, στο οποίο Συμβούλιο Κοινότητας Ιάσμου παραπέμπει το εν λόγω αίτημα.

Δεδομένου του γεγονότος ότι στον ίδιο προαύλιο χώρο στεγάζεται και το Νηπιαγωγείο Ιάσμου, πριν τη λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο, σύμφωνα με τα άρθρα 75 του Ν. 3463/2006 και 94 του Ν. 3852/2010, ως ισχύουν, απαιτείται γνώμη της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (με όλες τις συνοδευτικές βεβαιώσεις και εισηγήσεις των συναρμοδίων λοιπών οργάνων), στους οποίους παραπέμπει αρμοδίως το αίτημα. γ) Επίσης σας γνωρίζουμε ότι το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010 έχει εφαρμογή στις περιπτώσεις και μόνο όταν συντρέχει αρμοδιότητα Δημοτικού Συμβουλίου κατά το άρθρο 65 του Ν. 3852/2010 ως ισχύει.

Τέλος, στα πλαίσια εφαρμογής των μέτρων προστασίας από την πανδημία (ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ41332/ΦΕΚ 2879 τεύχος Β’/02-07-2021, περίπτωση 38, σελ. 37516), λειτουργούν πανηγύρια με την προϋπόθεση εμβολιασμού του πληθυσμού της περιφερειακής ενότητας ποσοστού άνω του 50% καθώς και εφαρμογής των μέτρων δημόσιας υγείας, με ευθύνη της οικείας δημοτικής αρχής. Εν προκειμένω το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης είναι 34,71%».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΚΑΒΑΛΑ15 ώρες πριν

Καβάλα: Τροχαίο με τραυματίες 11 μετανάστες μετά από καταδίωξη Ι.Χ.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ16 ώρες πριν

Αλλοδαπός διωκόμενος από την Ιντερπόλ επιχείρησε να εισέλθει στην Ελλάδα μέσω Νυμφαίας

ΕΛΛΑΔΑ16 ώρες πριν

Ποινικός Κώδικας: Έρχονται αυστηρές ποινές για ειδεχθή εγκλήματα

ΕΛΛΑΔΑ16 ώρες πριν

Πυροτεχνήματα: η αβάσταχτη γοητεία των σπινθηροβόλων αναμνήσεων

ΡΟΔΟΠΗ17 ώρες πριν

Κάλεσμα στήριξης στο λαό της Κούβας από ΕΝΙΔΥΚ και Σύλλογο Γυναικών Ροδόπης

ΕΒΡΟΣ17 ώρες πριν

Καλεσμένη της Προέδρου στην επέτειο γυναίκα με ακροδεξιά δράση και αμετάκλητη καταδίκη

ΡΟΔΟΠΗ18 ώρες πριν

Καταγγελία: «Στρατιώτης βίασε κοπέλα στην Κομοτηνή»

ΡΟΔΟΠΗ2 ημέρες πριν

Η πόλη της Κομοτηνής γιορτάζει την πολιούχο της Αγία Παρασκευή

ΚΑΒΑΛΑ2 ημέρες πριν

Συναγερμός στην Καβάλα έπειτα από 16 κρούσματα σε παιδική κατασκήνωση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 ημέρες πριν

Στη δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας ο Ιλχάν Αχμέτ

ΡΟΔΟΠΗ2 ημέρες πριν

Η πόλη της Κομοτηνής γιορτάζει την πολιούχο της Αγία Παρασκευή

ΡΟΔΟΠΗ3 ημέρες πριν

Νεκρός άντρας ύστερα από έκρηξη σε λυόμενη οικία στις Σάπες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ3 ημέρες πριν

Μήνυμα Σακελλαροπούλου σε Τουρκία: «Η συμπαράστασή μας στην Κύπρο είναι απόλυτη»

ΡΟΔΟΠΗ3 ημέρες πριν

Νέα συγκέντρωση αρνητών του εμβολίου: «Θέλουν να μας εξαφανίσουν»

TΟΥΡΚΙΑ4 ημέρες πριν

Τουρκία: Ο Πόντος «βούλιαξε» και ο Ερντογάν μοίραζε τσάι στους πλημμυροπαθείς!

ΒΟΥΛΗ4 ημέρες πριν

Ιλ. Αχμέτ: «Χωρίς δασικούς χάρτες δεν υφίσταται εκσυγχρονισμός του Κτηματολογίου»

ΡΟΔΟΠΗ4 ημέρες πριν

Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στον Μίσχο – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

ΡΟΔΟΠΗ6 ημέρες πριν

Πολυπληθής συγκέντρωση κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού στην Κομοτηνή

ΕΛΛΑΔΑ7 ημέρες πριν

Αστυνομικοί εισέβαλαν σε χωράφι και κατέβασαν πανό κατά του Μητσοτάκη

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ7 ημέρες πριν

Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου: «Παράνομο το κορωνο-πρόστιμο των 8.000 ευρώ»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x