ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτου: 52 ερωτήσεις και 18 αναφορές στη Βουλή τους τελευταίους 8 μήνες

«Η Διακομματική Επιτροπή έχασε το νόημα και τη δυναμική της» – Κάλεσμα σε νέους και εργαζόμενους για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο, απηύθυνε ο Βουλευτής Ροδόπης

Τον απολογισμό της κοινοβουλευτικής του δραστηριότητας για το χρονικό διάστημα Οκτώβριος 2020 – αρχές Ιουνίου 2021, έκανε σήμερα Τρίτη 8 Ιουνίου ο Βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου.

Η κοινοβουλευτική δραστηριότητα του Βουλευτή αποτελείται από 52 ερωτήσεις και 18 αναφορές στη Βουλή, ενώ συζητήθηκαν 4 επίκαιρες ερωτήσεις στη Βουλή για τη στήριξη της καπνοκαλλιέργειας, τα δάνεια παλιννοστούντων ομογενών, την προστασία ευάλωτων κοινωνικών ομάδων από διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος και την άναρχη ανάπτυξη των ανεμογεννητριών στην ΠΕ Ροδόπης. 

Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε ο Δημήτρης Χαρίτου:

Αυτό το διάστημα ο κύριος στόχος των παρεμβάσεων μου ήταν και είναι η προστασία της υγείας των συμπολιτών μου, η θωράκιση των δομών του δημοσίου συστήματος υγείας και η δημιουργία εμβολιαστικών κέντρων. Οι επισκέψεις μου, οι συνομιλίες με υγειονομικούς, οι ερωτήσεις στη Βουλή αυτόν το στόχο ήθελαν να υπηρετήσουν.

Μετά από συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με το υγειονομικό προσωπικό στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, στο Αστικό Κέντρο Υγείας Κομοτηνής, στα Κέντρα Υγείας Ιάσμου και Σαπών ανέδειξα με ερωτήσεις τις σοβαρές ελλείψεις και τα προβλήματα στελέχωσης των δομών υγείας στη Ροδόπη εν μέσω πανδημίας. Με επισκέψεις στα εμβολιαστικά κέντρα Κομοτηνής, Σαπών και Ιάσμου, έθεσα την ανάγκη λειτουργίας νέων εμβολιαστικών κέντρων και εμβολιαστικών γραμμών, για να αυξηθεί το χαμηλό ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης του τοπικού πληθυσμού. Είναι θετικό το βήμα που έγινε με την δημιουργία εμβολιαστικού κέντρου στη Φιλύρα, παρότι σταμάτησε να καλύπτει τις άλλες ανάγκες ως Κέντρο Υγείας. Επίσης έγιναν παρεμβάσεις για προτεραιοποίηση στους εμβολιασμούς ειδικών ομάδων, όπως τα άτομα με αναπηρία, αλλά και εργαζομένων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πανδημίας. Ενώ άμεση ήταν η παρέμβαση  μου στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, όταν η Ροδόπη τέθηκε σε lockdown χωρίς αυτό να αιτιολογείται από τα επιδημιολογικά δεδομένα της περιοχής.

Μετά από  συναντήσεις με εκπροσώπους εκπαιδευτικών και σχολικών καθαριστριών ζήτησα από το υπουργείο Παιδείας την αντιμετώπιση των προβλημάτων, ώστε να αποφευχθεί η ανάπτυξη κρουσμάτων κορωνοϊού στις σχολικές μονάδες. Με ερώτηση μου στη Βουλή ζήτησα να διασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβαση όλων των μαθητών της πρωτοβάθμιας στην τηλεκπαίδευση, αφού στη Ροδόπη ένα μεγάλο ποσοστό μαθητών έμεινε εκτός διευρύνοντας τις ανισότητες. Με ερωτήσεις μου ζήτησα την υγειονομικά ασφαλή επαναλειτουργία του ΔΠΘ και την επανέναρξη της πρακτικής άσκησης φοιτητών για να μπορούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Έγιναν παρεμβάσεις μου στη Βουλή στο νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση, όπου η ψήφιση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής ωθεί πάνω από  25.000 νέα παιδιά στα ιδιωτικά κολέγια. Επίσης για την αδικία σε βάρος μαθητών των εσπερινών λυκείων, την υποβάθμιση των σχολών ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ σε μεταγυμνασιακή κατάρτιση, τα προβλήματα του Συλλόγου Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού Δ.Π.Θ. κα.

Στις άμεσες προτεραιότητες μου ήταν η διεκδίκηση της οικονομικής στήριξης του κόσμου της εργασίας, των αυτοαπασχολούμενων, επαγγελματιών, επιστημόνων, παραγωγών στον πρωτογενή τομέα, που το εισόδημα τους δέχθηκε πλήγμα μέσα στην πανδημία. Έγιναν δεκάδες συναντήσεις με φορείς, μεγάλος αριθμός ερωτήσεων και αναφορών  στη Βουλή. Ξεχωρίζει η συζήτηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για την στήριξη της καπνοκαλλιέργειας.

Με κάθε κοινοβουλευτικό μέσο μεταφέρθηκαν στα αρμόδια υπουργεία τα αιτήματα διεκδίκησης οικονομικής στήριξης της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων, του Σωματείου Καφεποτοπωλών, του Εμπορικού Συλλόγου, των επαγγελματιών, ιδιαίτερα του κλάδου της εστίασης που έμεινε για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα κλειστός. Ενώ μετά από συναντήσεις που είχα  έντονα αναδείχθηκαν τα προβλήματα επιστημονικών κλάδων, όπως των δικηγόρων κα, που είχα την ευκαιρία να θέσω με έμφαση στη Βουλή. Κατατέθηκαν προτάσεις για τη στήριξη της επανεκκίνησης του εμπορίου, ώστε να καταστούν βιώσιμες οι επιχειρήσεις και να στηριχτούν στο πρώτο δύσκολο διάστημα της επαναλειτουργίας τους και αναδείχθηκαν ευθύνες για τον αποκλεισμό επιχειρήσεων από το μέτρο της επιδότησης παγίων δαπανών.

Εξίσου δυναμικές ήταν οι παρεμβάσεις μου για την στήριξη του πρωτογενούς τομέα, που δεν υποστηρίχτηκε από την κυβέρνηση όσο θα έπρεπε εν μέσω πανδημίας. Επίκαιρη ερώτηση μου συζητήθηκε στη Βουλή με το αίτημα της άμεσης οικονομικής στήριξης της καπνοκαλλιέργειας στη Θράκη, λόγω της πανδημίας και των χαμηλών τιμών στις φετινές αγοραπωλησίες καπνού. Κατέθεσα ερωτήσεις για την ενίσχυση των βαμβακοπαραγωγών στη Ροδόπη εξαιτίας των χαμηλών τιμών πώλησης του σύσπορου βάμβακος,  την αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος των παραγωγών λαϊκών αγορών του Ν. Ροδόπης, την ενίσχυση των κτηνοτρόφων που έμειναν αβοήθητοι από την κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας. Ζήτησα την ένταξη αγροτών της ΠΕ Ροδόπης στο πρόγραμμα της επιστρεπτέας προκαταβολής και την άμεση οικονομική στήριξη των καλλιεργητών αρωματικών φυτών της Θράκης. Παρακολουθώ με προσοχή τις ζημιές που προκλήθηκαν στις δενδροκαλλιέργειες από παγετό στις αρχές της άνοιξης, έχω καταθέσει, άλλωστε, επίκαιρη ερώτηση που θα συζητηθεί στη Βουλή.

Η στήριξη ευάλωτων οικονομικά κοινωνικών ομάδων και η υπεράσπιση των κοινωνικών δομών βρέθηκαν στο επίκεντρο των παρεμβάσεων μου. Ξεχωρίζουν οι δυο επίκαιρες ερωτήσεις που συζητήθηκαν στη Βουλή με παριστάμενους τους αρμόδιους υπουργούς. Η μια για τις διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΗ μέσα στην πανδημία και η δεύτερη για την ρύθμιση των στεγαστικών δανείων των παλιννοστούντων ομογενών που απειλούνται από το τραπεζικό σύστημα.

Με δυο επίκαιρες ερωτήσεις μου που συζητήθηκαν στην Ολομέλεια της Βουλής ζήτησα να διαγραφεί μεγάλο μέρος των στεγαστικών δανείων που χορηγήθηκαν σε ομογενείς παλιννοστούντες της Θράκης με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου και να προστατευτούν τα ευάλωτα νοικοκυριά από τις διακοπές ρεύματος εν μέσω πανδημίας από τη ΔΕΗ και άλλους πάροχους ενέργειας. Επίσης ζήτησα την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των κατοίκων λόγω τοπικού lockdown στους οικισμούς Στροφή, Νέδα, Αγιοχώρι και Ήπιο του Δήμου Αρριανών, με ερώτησή μου στη Βουλή. Όπως επίσης την αποζημίωση πληγέντων και την αποκατάσταση ζημιών από τις καταστροφικές χαλαζοπτώσεις σε  οικισμούς των Δήμων Μαρωνείας – Σαπών και Ιάσμου. Ζητήθηκε να αποσυρθεί το προσχέδιο που αλλοιώνει τον θεραπευτικό χαρακτήρα του ΚΕΘΕΑ και οδηγεί στη διάλυση του, μετά από συνάντησή μου με τους εργαζόμενους στο ΚΕΘΕΑ Κομοτηνής, κοινοβουλευτική παρέμβαση που καρποφόρησε. Στήριξα τα αιτήματα του Συλλόγου Τριτέκνων, των γυναικών θυμάτων βίας, των ατόμων με αναπηρία και άλλων κοινωνικών ομάδων.

Είχα την ευκαιρία να αναδείξω την αναγκαιότητα να προχωρήσουν σημαντικές υποδομές της περιοχής που μπορούν να δώσουν ώθηση στην τοπική οικονομία, όπως και τα προβλήματα στις υποδομές και τα οδικά δίκτυα που προκλήθηκαν από πλημμυρικά φαινόμενα. Αναφέρομαι στην αναβάθμιση του συνοριακού σταθμού της Νυμφαίας. Την δημιουργία 2ης μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Κομοτηνή. Τη δημιουργία Λιμενικής Αρχής στη Ροδόπη, αλλά και στην ανάγκη ενός σχεδίου διαχείρισης των πλημμυρικών φαινομένων.

Στη Βουλή σε παρέμβαση μου με αφορμή κύρωση συμφωνίας με τη Βουλγαρία είχα θέσει την ανάγκη αναβάθμισης του Συνοριακού Σταθμού Νυμφαίας, διέλευσης λεωφορείων και φορτηγών και διενέργειας ελέγχων για το παρεμπόριο που ανθεί. Ήρθε η πανδημία να αναδείξει ακόμα περισσότερο τα ελλείμματα που υπάρχουν στον συγκεκριμένο σταθμό, όταν χρειάστηκε να γίνουν οι αναγκαίοι υγειονομικοί έλεγχοι. Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ είχαμε εγκαίρως ζητήσει από την κυβέρνηση να ληφθούν όλα τα μέτρα για το ασφαλές υγειονομικό άνοιγμα του σταθμού της Νυμφαίας για τον τουρισμό. Άλλωστε είχε προηγηθεί συνάντηση μου με φορείς του τουρισμού και της αυτοδιοίκησης στη Ροδόπη. Το αιφνιδιαστικό όμως κλείσιμο και η επίσκεψη μου στο σημείο ελέγχου covid στον συνοριακό σταθμό Νυμφαίας ήταν αρκετά για να διαπιστώσουν όλοι ότι η Νυμφαία είναι ο καθρέφτης αποτυχίας της κυβέρνησης στον σχεδιασμό για το άνοιγμα του τουρισμού στην χώρα. Θα αναλάβουμε πρωτοβουλία για το θέμα της Νυμφαίας και το αμέσως επόμενο διάστημα.

Με ερώτηση μου ζήτησα από την κυβέρνηση να προχωρήσει η νέα μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής, που αδειοδοτήθηκε από τη ΡΑΕ, να θέσει το έργο σε άμεση προτεραιότητα, αντί να προωθεί ιδιωτικές μονάδες φυσικού αερίου. Η αντιπλημμυρική θωράκιση  της ΠΕ Ροδόπης, η ανακούφιση των πληγέντων και η αποκατάσταση των υποδομών, ιδιαίτερα μετά τις πλημμύρες της 12ης Ιανουαρίου, ήταν στις άμεσες παρεμβάσεις μου με ερώτηση στους συναρμόδιους υπουργούς.

Οι αυξημένες ανάγκες αρμοδιότητας του Λιμενικού Σώματος στην αλιεία, τον τουρισμό και την ασφάλεια, που προέκυψαν μετά από συναντήσεις με εκπροσώπους της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος ΑΜ-Θ, των αλιέων και της αυτοδιοίκησης, με ώθησαν να καταθέσω ερώτηση στη Βουλή για την ανάγκη δημιουργίας Ανεξάρτητης Λιμενικής Αρχής στην ΠΕ Ροδόπης, ανάγκη που αρνείται να αντιληφθεί και να κατανοήσει η κυβέρνηση θεωρώντας ότι αρκούν τα δύο λιμενικά φυλάκια.

Υποστήριξα με έμφαση σε κάθε συζήτηση στη  Βουλή και με κάθε ευκαιρία την ανάγκη να υπερασπιστούμε το φυσικό περιβάλλον και να διεκδικήσουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής στην εποχή της κλιματικής κρίσης. Αναφέρομαι σε ομιλίες μου, σε ερωτήσεις, σε αναφορές για την εκφρασμένη θέληση της τοπικής κοινωνίας να μην επεκταθεί στην περιοχή η εξορυκτική δραστηριότητα του χρυσού. Όπως επίσης να υπάρξει ένα σχέδιο για να σταματήσει η άναρχη εγκατάσταση των ανεμογεννητριών, θέμα που συζητήθηκε πρόσφατα στη Βουλή με βάση επίκαιρη ερώτησή μου.

Όλα τα μεγάλα περιβαλλοντικά ζητήματα και οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής βρέθηκαν στο επίκεντρο της κοινοβουλευτικής μου δράσης. Κομβική ήταν η ψήφιση της σύμβασης με την Ελληνικός Χρυσός στην Χαλκιδική, που επανέφερε μνήμες για επέκταση της εξορυκτικής δραστηριότητας χρυσού στη Θράκη, αλλά και οι ρυθμίσεις του Νόμου για τον εκσυγχρονισμό της Πολεοδομικής και Χωροταξικής Νομοθεσίας, που στρώνει το έδαφος για τέτοιου είδους δραστηριότητες. Πρόκειται για θέματα που συζήτησα σε διαδοχικές συναντήσεις μου με την Διανομαρχιακή Επιτροπής Ροδόπη-Έβρου και τέθηκαν με συνεχείς παρεμβάσεις μου στη Βουλή. Με επίκαιρη ερώτησή μου συζητήθηκε στη Βουλή η άναρχη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη Ροδόπη, γεγονός που οδηγεί στην απαξίωση τους στη συνείδηση της τοπικής κοινωνίας. Ζήτησα με ερώτηση να επανεξεταστούν οι δασικοί χάρτες της Π.Ε. Ροδόπης, να διορθωθούν τα πρόδηλα σφάλματα και να αναρτηθούν εκ νέου. Κατέθεσα ερώτηση για τη στήριξη του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας – Θάσου με μόνιμο προσωπικό. Τέλος έκανα κοινοβουλευτική παρέμβαση για ένα σοβαρό θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα τους πολίτες, ζητώντας με παρέμβαση μου να αντιμετωπιστεί έγκαιρα η καταπολέμηση κουνουπιών, θέμα για το οποίο υπήρξε θετική εξέλιξη.

Ολοκληρώνοντας για την Διακομματική Επιτροπή Θράκης, που προφανώς μας ενδιαφέρει ως περιοχή, όμως κινδυνεύει να ξεχαστεί  και να χάσει το νόημα της, για να μην πω ότι έχασε ήδη την αρχική της δυναμική και τις όποιες προσδοκίες καλλιεργήθηκαν.

Η Διακομματική Επιτροπή για τη Θράκη έχασε την αρχική δυναμική της και τις προσδοκίες που καλλιέργησε. Στα περιορισμένα πλαίσια λειτουργίας της μέσω των συναντήσεων μου σε παραγωγικά υπουργεία, έθεσα τα σημαντικότερα ζητήματα της περιοχής. Κατατέθηκε στους υπουργούς Οικονομικών και Περιβάλλοντος πρόταση για ένα Ειδικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Θράκης από το Ταμείο Ανάκαμψης, σχέδιο που θα σέβεται το περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους. Ζήτησα από τον υπουργό Υποδομών την ολοκλήρωση βασικών υποδομών και από την υπουργό Παιδείας την ενίσχυση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Έθεσα στην υπουργό Πολιτισμού την ανάγκη να αναδειχθεί και προβληθεί το ισχυρό πολιτιστικό απόθεμα της περιοχής. Στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσα την ανάγκη διεκδίκησης των εμβληματικών έργων που έχει ανάγκη η περιοχή, όπως το Φράγμα Κομψάτου.

Ολοκληρώνοντας τον απολογισμό μου θέλω να ευχαριστήσω τους κοινωνικούς, τους παραγωγικούς φορείς και την αυτοδιοίκηση για τη στενή και ουσιαστική συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα συνεργασία, που προφανώς θα συνεχιστεί, ώστε με τον καλύτερο τρόπο ο καθένας μας από την πλευρά του και βέβαια από κοινού να συμβάλλουμε στην προώθηση των δικαίων αιτημάτων της περιοχής.

Κλείνοντας θέλω να κάνω δύο πολιτικές επισημάνσεις. Ξεκινά σήμερα στη Βουλή η συζήτηση για το εργασιακό νομοσχέδιο που φέρνει τα πάνω κάτω στη ζωή των εργαζομένων και βάζει στο «ψυγείο» τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των εργαζομένων. Πίσω από όλες τις αλλαγές που φέρνει αυτό το νομοσχέδιο, την 10ωρη εργασία που στην πράξη θα γίνει 12ωρη, τις ατομικές συμβάσεις, την προκλητική υπερεργασία και τις φθηνές υπερωρίες, τις «εύκολες» απολύσεις, τους ασφυκτικούς περιορισμούς στις απεργίες και για πρώτη φορά την αστική ευθύνη στα σωματεία και προσωπικά σε συνδικαλιστές, η στόχευση είναι δύο, κυρίως, πράγματα. Το πρώτο είναι η μείωση της αξίας της εργασίας, δηλαδή η μείωση των μισθών, κάτι που θα επηρεάσει αρνητικά τους νέους επιστήμονες και οδηγήσει εκ νέου σε brain drain. Το δεύτερο είναι μια στοχευμένη προσπάθεια να εκφοβίσουν και να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και να «αλυσοδέσουν» το συνδικαλιστικό κίνημα, ώστε να μην αντιδρά και να μην διεκδικεί αυτά που του αναλογούν στη ζωή. Εμείς θα δώσουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους τη μάχη μέσα και έξω από τη Βουλή, καταγγέλλοντας τις ρυθμίσεις και ζητώντας να αποσυρθεί το αντεργατικό νομοσχέδιο. Γι’ αυτό καλούμε όλους τους νέους και τους εργαζόμενους να πάρω μέρος στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν τις επόμενες μέρες.

Τέλος θα ήθελα να γνωρίζετε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε προετοιμασία αφού στα τέλη του μήνα προγραμματίζεται το Προγραμματικό Συνέδριο θέσεων, που ήδη κατατεθεί σε δημόσιο διάλογο. Ενώ οι προτάσεις του για τις αλλαγές που χρειάζεται το νέο ΕΣΥ μετά την πανδημία έχουν κατατεθεί σε δημόσιο διάλογο από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως επίσης και οι προτάσεις του για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης, στην κατεύθυνση να συμβάλλει στη βιώσιμη επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας και στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

ΒΟΥΛΗ

Υπερψηφίστηκε με τις 158 ψήφους της ΝΔ το εργασιακό νομοσχέδιο

Χατζηδάκης: «Ρεσιτάλ πολιτικής τρικυμίας και υποκρισίας από τον ΣΥΡΙΖΑ» – ΣΥΡΙΖΑ: «Η ΝΔ ψήφισε μόνη της την καταστροφή της ζωής των εργαζομένων»

Δημοσιεύθηκε

στις

Με τις 158 ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας ψηφίστηκε, επί της αρχής, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας. Κατά της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκε σύσσωμη η αντιπολίτευση, η οποία καταψήφισε επίσης τον σκληρό πυρήνα των διατάξεων για τα εργασιακά. Αρκετές διατάξεις, κυρίως αυτές που σχετίζονται με την ενσωμάτωση των Οδηγιών και των Συμβάσεων του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, έλαβαν θετική ψήφο από την αντιπολίτευση, με εξαίρεση το ΚΚΕ που έχει καταψηφίσει την αρχή, τα άρθρα και το σύνολο του νομοσχεδίου.

Με την ονομαστική ψηφοφορία ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια η τριήμερη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας για την «Προστασία της Εργασίας – Σύσταση Ανεξάρτητης Αρχής “Επιθεώρηση Εργασίας” – Κύρωση της Σύμβασης 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για την εξάλειψη της βίας και παρενόχλησης στον κόσμο της εργασίας – Κύρωση της Σύμβασης 187 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για το Πλαίσιο Προώθησης της Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία – Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1158 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Ιουνίου 2019 για την ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής και της ιδιωτικής ζωής».

Τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας επί της αρχής, όλων των άρθρων και στο συνόλου του νομοσχεδίου ζήτησε η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ όπως είχε προαναγγείλει νωρίτερα και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας επί της αρχής, ορισμένων άρθρων που αφορούν -όπως θεωρούν- τον πυρήνα του σχεδίου νόμου και επί του συνόλου κατέθεσαν και οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ και του ΚΚΕ.

Κ. Χατζηδάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε περίπου τα μισά άρθρα αυτού του «τρισκατάρατου» νομοσχεδίου – Περιμένουμε μια στοιχειώδη εξήγηση, αν υπάρχει, γι’ αυτό το ρεσιτάλ πολιτικής τρικυμίας και υποκρισίας

«Η ονομαστική ψηφοφορία, που προκαλέσαμε, έκανε τα αποκαλυπτήρια της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε σχεδόν τα μισά άρθρα αυτού του “τρισκατάρατου” νομοσχεδίου» αναφέρει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, σε δήλωσή του, επισημαίνοντας ότι το νομοσχέδιο για την Προστασία της Εργασίας, που υπερψηφίστηκε σήμερα από την πλειοψηφία της Βουλής, είναι μια μεγάλη τομή στο εργατικό δίκαιο της χώρας.

Ειδικότερα, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ονομαστικής ψηφοφορίας για τα άρθρα του νομοσχεδίου για την Προστασία της Εργασίας, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Το νομοσχέδιο για την Προστασία της Εργασίας, που υπερψηφίστηκε σήμερα από την πλειοψηφία της Βουλής, είναι μια μεγάλη τομή στο εργατικό δίκαιο της χώρας. Η Ελλάδα στα ζητήματα της αγοράς εργασίας ακολουθεί πια το δρόμο των προηγμένων ευρωπαϊκών κρατών. Ο νέος νόμος δίνει δύναμη στον εργαζόμενο. Δίνει δύναμη στην οικονομία.

Η ονομαστική ψηφοφορία, που προκαλέσαμε, έκανε τα αποκαλυπτήρια της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε σχεδόν τα μισά άρθρα αυτού του “τρισκατάρατου” νομοσχεδίου. Αποκλειστικά από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας υπερψηφίστηκαν μόλις 42 από τα 128 άρθρα, ενώ τα υπόλοιπα 86 άρθρα υπερψηφίστηκαν και από βουλευτές της αντιπολίτευσης. 56 άρθρα συγκέντρωσαν πάνω από 200 ψήφους.

Υπογραμμίζοντας την πολιτική του σύγχυση, ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε το άρθρο 55 που κατοχυρώνει το 8ωρο!!

Καταψήφισε επίσης τις διατάξεις της Επιθεώρησης Εργασίας, περιλαμβανομένων των άρθρων 122 και 123, που προβλέπουν ευκολότερη διαδικασία επιβολής κυρώσεων και έκδοση διαταγής πληρωμής, ενώ:

– Ψήφισε ΠΑΡΩΝ στο άρθρο 14 που προβλέπει τη δυνατότητα του εργαζομένου να διεκδικεί σε περίπτωση βίας ή παρενόχλησης τα δικαιώματά του, μέσω της συνδικαλιστικής του οργάνωσης!

– Ψήφισε ΠΑΡΩΝ στο άρθρο 31 που ορίζει τη δυνατότητα του εργαζομένου γονέα να ζητήσει ευέλικτα ωράρια, μολονότι προέρχεται από την Οδηγία 1158/2019, που οι ίδιοι υπέγραψαν.

– Ψήφισε ΠΑΡΩΝ στα άρθρα 37 και 45 που ορίζουν την άδεια φροντίδας τέκνου και την άδεια για μονογονεϊκές οικογένειες.

– Ψήφισε ΠΑΡΩΝ στο άρθρο 56 που περιορίζει τη δυνατότητα των εργοδοτών να καταστρατηγούν το διάλειμμα, για να επεκτείνουν αυθαίρετα το ωράριο των εργαζομένων.

– Ψήφισε ΠΑΡΩΝ στο άρθρο 70 που προβλέπει τη δυνατότητα των παρόχων υπηρεσιών delivery να συνδικαλίζονται.

– Ψήφισε ΠΑΡΩΝ στο άρθρο 85 που απαγορεύει τη χρηματοδότηση συνδικαλιστικών οργανώσεων από τους εργοδότες και πολιτικά κόμματα.

Περιμένουμε μια στοιχειώδη εξήγηση, αν υπάρχει, γι’ αυτό το ρεσιτάλ πολιτικής τρικυμίας και υποκρισίας» σημειώνει ο κ. Χατζηδάκης.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Η ΝΔ ψήφισε μόνη της την καταστροφή της ζωής των εργαζομένων»

«Η ΝΔ μόνη της κατέστρεψε το μέλλον και τις ζωές εργαζομένων και νέων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία απαντά σε αντίστοιχη ανακοίνωση του υπουργού Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη και προσθέτει: «Οι Ευρωπαϊκές οδηγίες δεν θα αποτελέσουν βολικό φερετζέ για το αντεργατικό έκτρωμα της ΝΔ».

Συνεχίζοντας υποστηρίζει: «Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης νομίζουν ότι θα εξαπατήσουν τους πολίτες και τους εργαζόμενους όπως εξαπατούν τις τράπεζες φεσώνοντάς τους εκατομμύρια» και προσθέτει: «Σήμερα η ΝΔ ψήφισε μόνης της απομονωμένη από όλα τα κόμματα και από την ελληνική κοινωνία την κατάργηση του 8ώρου, τις απλήρωτες υπερωρίες, τις μειώσεις μισθών, την απελευθέρωση των απολύσεων ασχέτως δικαστικών αποφάσεων και τη μετατροπή της ζωής των εργαζόμενων και ειδικά των νέων σε λάστιχο».

Απαντώντας στην δήλωση του υπουργού Εργασίας αναφέρει: «Όσα ψέματα και να πει ο κ. Χατζηδάκης για να καλύψει αυτή την πραγματικότητα οι πολίτες τους έχουν πάρει χαμπάρι. Ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ καταψήφισε το αντεργατικό νομοσχέδιο! Ψήφισε, όπως και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, μόνο τις ενσωματώσεις των διεθνών συμβάσεων και της Ευρωπαϊκής Οδηγίας που είναι υποχρεώσεις της χώρας και θετικά μέτρα και εκκρεμούν με ευθύνη Μητσοτάκη από το φθινόπωρο του 2019 και καταψήφισε ένα προς ένα όλα τα αντεργατικά μέτρα που υπαγόρευσε ο ΣΕΒ στον κ. Μητσοτάκη».

Ακολούθως εξηγεί την θέση του: «Στο πλαίσιο αυτό, καταψήφισε το άρθρο 55 που υποκριτικά στην πρώτη παράγραφο αναφέρει το οκτάωρο, για να εισάγει στη δεύτερη παράγραφο τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας με τετραήμερη δεκάωρη εργασία χωρίς αύξηση αποδοχών, η πρώτη διάταξη που καταλύει το οκτάωρο και την πενθήμερη εργασία, που ολοκληρώνεται με το άρθρο 59 με την κατάργηση του 8ωρου με τη θέσπιση της ατομικής σύμβασης και την επιβολή της δεκάωρης εργασίας, με δύο ώρες απλήρωτη εργασία και πληρωμή σε ρεπό! Επίσης, καταψήφισε το άρθρο 69 που προβλέπει το απαράδεκτο τεκμήριο ότι οι εργαζόμενοι στις πλατφόρμες δεν είναι μισθωτοί, το οποίο ανέδειξε και με την ένσταση αντισυνταγματικότητας, και συνακόλουθα δεν ψήφισε το άρθρο 70 που τους αναφέρει ως «παρόχους υπηρεσιών» στη συνδικαλιστική τους οργάνωση, προκειμένου να μην έχουν την κάλυψη και εφαρμογή του εργατικού δικαίου και τα δικαιώματά των μισθωτών εργαζόμενων!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Σφαγείο των εργασιακών δικαιωμάτων το νομοσχέδιο Χατζηδάκη»

Αιτία «πολέμου» για τον ΣΥΡΙΖΑ η κατάργηση του 8ωρου και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Ενημερωτική δράση ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή πραγματοποίησαν στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο Χατζηδάκη ως «εργασιακό οδοστρωτήρα» με τα μέλη του να τονίζουν ότι  η κατάργηση του 8ωρου και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας αποτελεί αιτία «πολέμου».

«Αυτή τη στιγμή κορυφώνεται η επίθεση της κυβέρνησης απέναντι στον κόσμο της εργασίας μέσω μιας οικονομικής κρίσης, ενός παρατεταμένου παγώματος της ζωής μας, με τις περισσότερες δουλειές και επιχειρήσεις να προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους και ενώ τα παιδιά δίνουν εξετάσεις», δήλωσε η Συντονίστρια ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Αγγελική Κουγιουμτζόγλου.

«Σε όλο λοιπόν αυτό το χρονικό πλαίσιο επιλέγει κυβέρνηση με συνοπτικές διαδικασίες να πάει να ψηφίσει σήμερα το πιο ακραίο αντικοινωνικό και αντεργατικό νομοσχέδιο. Πάει και βάζει πάνω από τον εργαζόμενο την ατομική διαπραγμάτευση με τον εργοδότη, καταλύοντας τις συλλογικές συμβάσεις που το ίδιο το Σύνταγμα προστατεύει αυτή τη στιγμή. Αντί να θέτουμε θέμα προστασίας της εργασίας και αύξηση του μισθού ώστε να μπορέσει και η ίδια η οικονομία της χώρας μας να επανεκκινήσει, να μιλήσουμε για τα παιδιά των delivery, τον κούριερ, τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία και να μπει θέμα για τα βαρέα και ανθυγιεινά, σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που ένα χρόνο τώρα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή να θέσουμε θέμα για το 35ωρο όταν η εργασία πια βασίζεται στις νέες τεχνολογίες και έχει αυξηθεί η παραγωγικότητα, να μειώσουμε το χρόνο εργασίας χωρίς μείωση μισθού, που κι αυτό θα οδηγήσει σε νέες προσλήψεις.

Γνωρίζουμε ότι υπάρχει παραβατικότητα αυτή τη στιγμή στο στους χώρους εργασίας. Η κυβέρνηση με το νόμο αυτό έρχεται να νομιμοποιήσει αυτή την παραβατικότητα. Ο μεγαλύτερος σύμμαχος της κυβέρνησης αυτή τη στιγμή δεν είναι η πειστικότητα των επιχειρημάτων της, είναι το αίσθημα παραίτησης που έχουν οι εργαζόμενοι ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο για τον κόσμο της εργασίας. Μία ολόκληρη γενιά έχει μπει στην αγορά εργασίας κάτω από τραγικές συνθήκες χωρίς εμπειρίες δικαιωμάτων και συλλογικής εκπροσώπησης, δεν γνωρίζει ποια είναι τα δικαιώματα της για να τα διεκδικήσει. Αναφερόμαστε και περιγράφουμε έναν κόσμο δικαιωμάτων που χάνεται αλλά ένας νέος άνθρωπος δεν το αντιλαμβάνεται γιατί για αυτόν, αυτός ο κόσμος δεν υπήρξε ποτέ», πρόσθεσε.

Ο Οζγκιούρ Φερχάτ, αναπληρωτής Συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, τόνισε με τη σειρά του ότι «βρισκόμαστε σήμερα εδώ απέναντι στο νομοσχέδιο – έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Με αυτό το νομοσχέδιο καταργούνται τα δικαιώματα που έχει αποκτήσει ο κόσμος του μόχθου και της εργασίας εδώ και δεκαετίες. Η κατάργηση του 8ωρου, η άνευ αποδοχών εργασία, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, όλα αυτά αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη και ανοίγουν το δρόμο στην ανεργία και σε ένα μαζικό brain drain. Η νέα γενιά, τα νέα παιδιά που έχουν ζήσει μνημόνια, εξαθλίωση, επισφάλεια, τον φόβο της οικονομικής μετανάστευσης σήμερα βρίσκονται αντιμέτωπα με ένα χάος, με ένα ‘’σφαγείο’’ των εργατικών δικαιωμάτων.

Με το νέο νόμο ο εργαζόμενος δεν θα έχει φωνή, δεν θα έχει δικαιώματα, δεν θα έχει τρόπο αντίδρασης. Ακόμα και οι απεργιακές κινητοποιήσεις δεν θα υπάρχουν πλέον. Όλα αυτά μας βρίσκουν αντίθετους. Ζητάμε η εργασία να περιορίζεται στο 35ωρο χωρίς μείωση αποδοχών, με καλύτερες συνθήκες εργασίας. Αυτές οι απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποιούμε δεν είναι το τέλος αλλά η αρχή του αγώνα που δίνουμε. Θα είμαστε παντού, στους δρόμους, στους χώρους εργασίας, στις συλλογικές κινητοποιήσεις και θα δυναμώσουμε τη φωνή μας με όλο τον εργαζόμενο λαό ώστε η επόμενη κυβέρνηση που θα σχηματιστεί να καταργήσει αυτό το νόμο».

Τέλος ο Αλέκος Σπανός, μέλος Γραμματείας Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ως «αποφράδα αποφράδα μέρα τόσο για τον κόσμο της εργασίας όσο και για την κοινωνία».

«Μια χούφτα από κυβερνητικούς βουλευτές στέλνει στο απόσπασμα και καταδικάζει μια ολόκληρη γενιά. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχασε την ευκαιρία να περάσει μια σειρά από κοινωνιοκτόνα νομοσχέδια, όπως το πτωχευτικό νόμο. Από ένα κόμμα που εκτίναξε το χρέος του στο δημόσιο στα 324 εκ. ευρώ. Αυτή η κυβέρνηση βγάζει σήμερα στο σφυρί την πρώτη κατοικία. Ανοίγει το δρόμο στους χρυσοθήρες ενώ σήμερα αποκλείει 25.000 μαθητές από την ένταξη τους στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα λειτουργώντας ως ντίλερ των ιδιωτικών κολλεγίων. Για εμάς αποτελεί αιτία πολέμου η κατάργηση του 8ωρου, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Πιστεύουμε ότι αυτό το πολιτικό σκηνικό θα πυροδοτήσει μια κοινωνική έκρηξη ούτως ώστε αυτό το σκηνικό να μετουσιωθεί σε Βατερλό της κυβέρνησης. Ευελπιστούμε ότι σύντομα η ελληνική κοινωνία θα κληθεί να διορθώσει τις επιλογές της ούτως ώστε να βάλει στις ράγες της ελευθερίας, της ισονομίας και της δημοκρατίας ολόκληρη την κοινωνία», πρόσθεσε ο κ. Σπανός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Γκαράνης: «Δεν μπορούμε να κάνουμε ασφαλτόστρωση επειδή δεν μας αφήνουν οι κάτοικοι»

Στο «λασπόδρομο» της οδού Χαλκοκονδύλη αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Κομοτηνής ύστερα από ερώτηση της Ελένης Λαφτσή

Δημοσιεύθηκε

στις

Μέσα από λάσπες και λακκούβες είναι αναγκασμένοι να περπατούν περίοικοι και περαστικοί από την οδό Χαλκοκονδύλη, που βρίσκεται πίσω από το Δικαστικό Μέγαρο στην Κομοτηνή, κάθε φορά που σημειώνεται έντονη βροχόπτωση.

Η εικόνα παραπέμπει σε τριτοκοσμικές περιοχές, όμως για την κατάσταση αυτή σύμφωνα με τον Δήμαρχο Κομοτηνής ευθύνονται οι ιδιοκτήτες, οι οποίοι δεν αφήνουν τα συνεργεία του Δήμου να επέμβουν καθώς ζητάνε να ολοκληρωθεί η διάνοιξη της οδού.

Φωτογραφία: Maron News

Το θέμα έφερε στο δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής η επικεφαλής της παράταξης «ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή» Ελένη Λαφτσή, στην οποία ο Γιάννης Γκαράνης απάντησε επί λέξει:

«Στην οδό Χαλκοκονδύλη είναι ένα χρόνιο πρόβλημα το οποίο αφορά τις διανοίξεις που πρέπει να γίνουν. Εγώ δεν θα μείνω όμως στις διανοίξεις γιατί είναι μια κατάσταση που κάποια στιγμή πρέπει να γίνει, όμως θα μείνω στο εξής. Από την πρώτη μέρα που παρέλαβα, έστειλα την Τεχνική Υπηρεσία προκειμένου να ασφαλτοστρώσουν το κομμάτι εκείνο μπροστά στο μάρκετ όπου δημιουργούνται οι λακκούβες. Εκεί όμως δεν υπάρχει συμφωνία των πολιτών. Τόσο ο κύριος που έχει το μάρκετ όσο και κάποιοι άλλοι κύριοι που έχουν κατοικία στις πολυκατοικίες δεν άφησαν τα συνεργεία να κάνουν την ασφαλτόστρωση. Αυτό έγινε την πρώτη χρονιά. Την επόμενη χρονιά στείλαμε την Τεχνική Υπηρεσία να ρίξουν χαλίκι. Για ακόμη μια φορά όμως, οι ίδιοι άνθρωποι τους έδιωξαν. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι η διοίκηση για να κάνει κάτι θα πρέπει να έχει τη σύμφωνη γνώμη των ανθρώπων στους οποίους ανήκει το μέρος. Θα πρέπει και αυτοί να συμβιβαστούν με αυτό που τους προτείνουμε. Ότι προς το παρόν θα έχουμε την τσιμεντόπτωση και αργότερα όταν θα γίνει η διάνοιξη, θα ασφαλτοστρωθεί κανονικά ο δρόμος. Εμείς είμαστε εδώ, τα συνεργεία μας είναι εδώ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Ζωντανά η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής

Συνεδριάζει αυτή την ώρα με εννέα θέματα ημερήσιας διάταξης

Δημοσιεύθηκε

στις

Με εννέα θέματα ημερήσιας διάταξης συνεδριάζει αυτή την ώρα το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής.

Η συνεδρίαση πραγματοποιείται με τηλεδιάσκεψη μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας και μεταδίδεται ζωντανά από το κανάλι του Δήμου Κομοτηνής στο Youtube.

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι:

  1. Έγκριση ή μη παράτασης σύμβασης ειδικού δεσμευμένου λογαριασμού στο πλαίσιο του άξονα  προτεραιότητας 4 “Αστική βιώσιμη κινητικότητα” του χρηματοδοτικού προγράμματος του Πράσινου Ταμείου “Λοιπές Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2016”.
  2. ΄Εγκριση ή μη δωρεάν παραχώρησης της χρήσης τριών (3) δημοτικών γηπέδων στην Οργανωτική Επιτροπή του 36ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.
  3. Τροποποίηση ή μη της αριθ. 39/2019 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής αναφορικά με την παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου.
  4. Έγκριση  ή μη τροποποίησης της αριθμ. 2229/20-06-2018 απόφασης του Ν.Π.Δ.Δ ΚΕΜΕΑ προς  στην Διαχειριστική Αρχή περί τροποποίησης με ίδια μέσα του υποέργου (1), με τίτλο: «Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Δήμου Κομοτηνής» της πράξης «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κομοτηνής» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5002774 λόγω αλλαγής φορέα υλοποίησης του προγράμματος.
  5. ΄Εγκριση ή μη του αριθμ. 1/2021 πρακτικού της “Επιτροπής Αξιολόγησης χορήγησης υποτροφιών” του Δήμου Κομοτηνής που αφορά την εκμίσθωση μίας κατοικίας επί της οδού Κουντουριώτου 3 στην Κομοτηνή του κληροδοτήματος “Ν.Πίσσα” καθώς και ορισμός επιτροπής διεξαγωγής της δημοπρασίας.
  6. ΄Εγκριση ή μη του αριθμ. 2/2021 πρακτικού της “Επιτροπής Αξιολόγησης χορήγησης υποτροφιών” του Δήμου Κομοτηνής που αφορά την κατάρτιση και έγκριση των όρων διακήρυξης κλειστής πλειοδοτικής δημοπρασίας εκμίσθωσης μίας κατοικίας επί της οδού Κουντουριώτου 3 στην Κομοτηνή του κληροδοτήματος “Ν.Πίσσα”.
  7. ΄Εγκριση ή μη διενέργειας ηλεκτρονικού ανοικτού διαγωνισμού για τη σύναψη της δημόσιας σύμβασης με τίτλο: Προμήθεια γραφικής ύλης & λοιπών ειδών γραφείου, εντύπων-υλικών μηχ/σης & πολλαπλών εκτυπώσεων για τα έτη 2022 & 2023.
  8. Έγκριση ή μη μερικής αναμόρφωσης του εν χρήσει προϋπολογισμού του Δήμου, έτους 2021 για 5η φορά (υπ. αριθμ. 185/2021 ΑΟΕ).
  9. Ηλεκτροδοτήσεις ακινήτων σε περιοχές ευθύνης Δήμου Κομοτηνής.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΒΟΥΛΗ5 ώρες πριν

Υπερψηφίστηκε με τις 158 ψήφους της ΝΔ το εργασιακό νομοσχέδιο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ8 ώρες πριν

ΣΥΡΙΖΑ: «Σφαγείο των εργασιακών δικαιωμάτων το νομοσχέδιο Χατζηδάκη»

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ10 ώρες πριν

Γκαράνης: «Δεν μπορούμε να κάνουμε ασφαλτόστρωση επειδή δεν μας αφήνουν οι κάτοικοι»

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ11 ώρες πριν

Ζωντανά η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής

ΒΟΥΛΗ11 ώρες πριν

Σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα στη Βουλή: «Δεν είστε ο Παπανδρέου» – «Είσαι μπαταχτσής»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ12 ώρες πριν

Κλειστά τα καταστήματα στην Κομοτηνή τη Δευτέρα 21 Ιουνίου

ΡΟΔΟΠΗ12 ώρες πριν

Κομοτηνή: Στους δρόμους οι εργαζόμενοι ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο

ΡΟΔΟΠΗ14 ώρες πριν

Ασθενής τα έκανε γυαλιά – καρφιά στο Νοσοκομείο Κομοτηνής

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Θεσσαλονίκη: Νεκρός ένας άνδρας από την κακοκαιρία – Παρασύρθηκε από χείμαρρο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ4 ημέρες πριν

Αναπτυξιακή Ροδόπης: Συνεργασία με τον Δήμο Ρακόβσκι της Βουλγαρίας για το πρόγραμμα LEADER

ΠΟΛΙΤΙΚΗ8 ώρες πριν

ΣΥΡΙΖΑ: «Σφαγείο των εργασιακών δικαιωμάτων το νομοσχέδιο Χατζηδάκη»

ΒΟΥΛΗ11 ώρες πριν

Σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα στη Βουλή: «Δεν είστε ο Παπανδρέου» – «Είσαι μπαταχτσής»

ΡΟΔΟΠΗ12 ώρες πριν

Κομοτηνή: Στους δρόμους οι εργαζόμενοι ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Θεσσαλονίκη: Νεκρός ένας άνδρας από την κακοκαιρία – Παρασύρθηκε από χείμαρρο

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ4 ημέρες πριν

Ο Δήμος Ιάσμου δίνει αίμα και σώζει ζωές

TΟΥΡΚΙΑ4 ημέρες πριν

Απίστευτες εικόνες στην Τουρκία: Άνδρας δέρνει την έγκυο σύζυγο του στη μέση του δρόμου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ5 ημέρες πριν

Άκης Σκέρτσος: «Μέτρα θα υπάρχουν μόνο για τους ανεμβολίαστους»

ΡΟΔΟΠΗ5 ημέρες πριν

Ευχές για καλή επιτυχία από τον Μητροπολίτη στους υποψήφιους των Πανελληνίων

TΟΥΡΚΙΑ5 ημέρες πριν

Ερντογάν σε αντιπολίτευση: «Αν λέτε ότι ο λαός πεινάει, να τους ταΐσετε εσείς»

ΒΟΥΛΗ5 ημέρες πριν

Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα – Ο πρόεδρος της Βουλής φίμωσε τον Τσίπρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x