ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TΟΥΡΚΙΑ

Τσελίκ: «Οι διαφορές με την Τουρκία δεν λύνονται καλώντας ένα γαλλικό πλοίο»

«Οι Γάλλοι έρχονται εδώ επειδή έχουν κάποιο σκοπό. Δεν έρχονται γιατί αγαπούν τόσο πολύ την Ελλάδα. Αυτά τα ζητήματα ή με την Τουρκία θα τα λύσετε ή δεν θα λυθούν αλλιώς», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος του Ερντογάν

Χωρίς πιέσεις και χωρίς προϋποθέσεις επιθυμεί συνομιλίες με την Αθήνα η Άγκυρα, τόνισε σήμερα ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Ομέρ Τσελίκ, μετά τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ομέρ Τσελίκ αναφερόμενος στην επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην Αθήνα την προηγούμενη εβδομάδα, ειρωνεύτηκε τον Νίκο Δένδια για τη γλώσσα που χρησιμοποίησε στην Άγκυρα στις 15 Απριλίου, λέγοντας ότι:

«Είδαμε ότι ο Έλληνας ΥΠΕΞ εγκατέλειψε την ασεβή γλώσσα που είχε χρησιμοποιήσει προηγουμένως στην Άγκυρα». Στη συνέχεια επιβεβαίωσε και το ραντεβού Μητσοτάκη – Ερντογάν στις Βρυξέλλες. «Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθεί μία συνάντηση στις Βρυξέλλες μεταξύ του προέδρου μας και του Μητσοτάκη», είπε.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος εξέφρασε και πάλι τη βούληση της Τουρκίας για συνομιλίες και διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, αλλά χωρίς προϋποθέσεις και κυρίως χωρίς ευρωπαϊκές πιέσεις.

«Η Τουρκία είναι ένα κράτος που διαπραγματεύεται», είπε, «εδώ υπάρχουν κάποια ζητήματα, ένα εκ των οποίων είναι το εξής: η Αθήνα πρέπει να το καταλάβει αυτό. Κανένα πρόβλημα δεν μπορεί να επιλυθεί όταν ασκείται πίεση πάνω στην Τουρκία από την ΕΕ ή από άλλους. Όταν υπάρχει ένα πρόβλημα μεταξύ της Αθήνας και της Άγκυρας και η Αθήνα επιθυμεί την επίλυσή του, καλλιεργώντας ένα εύφορο έδαφος, μόνο μία μέθοδος υπάρχει: πρέπει Τουρκία και Ελλάδα να φτάσουν σε κάποιο συμβιβασμό. Αν η Αθήνα έχει μία τέτοια προσέγγιση…

Ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης είπε ότι ‘καταφέραμε για πρώτη φορά στην ιστορία μας να καταστήσουμε τα τουρκο-ελληνικά προβλήματα ευρω-τουρκικά’. Αυτή η μέθοδος δεν έχει αποτέλεσμα στην Τουρκία. Ζούμε σε αυτή την περιοχή και τα ζητήματα σε αυτή την περιοχή θα τα λύσουμε μόνοι μας».

«Οι διαφορές, που αφορούν στην ΑΟΖ, δεν είναι ζητήματα που μπορούν να επιλυθούν καλώντας ένα γαλλικό πλοίο εκεί και επιδεικνύοντας τη γαλλική σημαία. Αυτά τα ζητήματα ή με την Τουρκία θα τα λύσετε ή δεν θα λυθούν αλλιώς.

Όσοι έρχονται εδώ, έχουν κάποιο σκοπό. Δεν έρχονται γιατί αγαπούν τόσο πολύ την Ελλάδα. Στα δύσκολα, σε ένα σεισμό, εμείς είμαστε αυτοί που τρέχουμε. Υπήρχε οικονομική κρίση, όλοι προσπαθούσαν να υποβαθμίσουν την Ελλάδα και η Τουρκία αντιτέθηκε σε αυτό. Η Τουρκία στέκεται πάντα δίπλα στη γείτονά της, δεν την εκμεταλλεύεται. Η Τουρκία είναι μια χώρα που έχει αποδείξει τη φιλία της, είναι μια χώρα που όλοι έχουν επωφεληθεί στη διάρκεια της ιστορίας από αυτήν.

Αν η Αθήνα εκφράσει τη βούλησή της να επιλύσει τα ζητήματά της με την Άγκυρα, τότε θα υπάρξει εύκολα πρόοδος», εκτίμησε, ενώ στη συνέχεια έκανε λόγο πάλι για μαξιμαλιστικές αξιώσεις της Ελλάδας.

«Δεν θα μεταφέρετε επ’ ουδενί τις μαξιμαλιστικές σας αξιώσεις στο τραπέζι για να διαπραγματευτούμε. Πρέπει να καθίσουμε στο τραπέζι χωρίς προϋποθέσεις. Γιατί αν δεν συμβεί αυτό και θέσουν προϋποθέσεις, δεν πρόκειται να μειωθεί η απόσταση μεταξύ μας. Επιθυμία μας είναι να λυθούν αυτά τα προβλήματα μεταξύ Τουρκίας-Ελλάδας. Κανένας μηχανισμός διαπραγματεύσεων που έχει στηθεί μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας δεν έχει σταματήσει από την Τουρκία. Πάντοτε από την Ελλάδα σταματούσαν. Είμαστε πάντα υπέρ των διαπραγματεύσεων στη βάση των σχέσεων της καλής γειτονίας, του δικαίου και της ευθυδικίας», κατέληξε.

Πληροφορίες: ethnos.gr

TΟΥΡΚΙΑ

Προκλητικό ντελίριο Ερντογάν: «Πριν 100 χρόνια πετάξαμε τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης»

«Ο εχθρός καθώς αποσυρόταν από τον Σαγγάριο, κατέστρεφε και έκαιγε κάθε μέρος και οτιδήποτε έβρισκε μπροστά του κάνοντας αμέτρητες ντροπιαστικές σφαγές και δείχνοντας έτσι το πραγματικό του πρόσωπο», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος κατηγορώντας τους Έλληνες για… σφαγές στη Μικρά Ασία

Δημοσιεύθηκε

στις

«Πριν από 100 χρόνια πετάξαμε τον εχθρό στη θάλασσα» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, εννοώντας τους Έλληνες, στη διάρκεια ομιλίας του σε τελετή για τα 100 χρόνια από τη Μάχη του Σαγγάριου, που οδήγησε στην άτακτη υποχώρηση των ελληνικών δυνάμεων και στη Μικρασιατική Καταστροφή.

«Η μάχη του Σαγγάριου ολοκληρώθηκε με την νίκη της 30ης Αυγούστου, ενώ στις 9 Σεπτεμβρίου έφτασε στον τελικό της στόχο με το πέταγμα του εχθρού στην θάλασσα της Σμύρνης. Ο εχθρός καθώς αποσυρόταν από τον Σαγγάριο, κατέστρεφε και έκαιγε κάθε μέρος και οτιδήποτε έβρισκε μπροστά του κάνοντας αμέτρητες ντροπιαστικές σφαγές και δείχνοντας έτσι το πραγματικό του πρόσωπο» δήλωσε ο Ερντογάν κατηγορώντας τους Έλληνες για… σφαγές στη Μικρά Ασία.

Ο ίδιος προκλητικά συνέδεσε τον Σαγγάριο με το … Ματζικέρτ και την άλωση της Κωνσταντινούπολης, τονίζοντας πως η «ένδοξη τουρκική ιστορία» απλώνεται από τη… Βιέννη έως την Ερυθρά Θάλασσα.

«Η νίκη του Σαγγάριου όπως και του Ματζικέρτ, όπως και αυτές της Προύσας, της Αδριανούπολης, όπως και η άλωση της Κωνσταντινούπολης αποτελούν φύλλα της ένδοξης ιστορίας μας, που αγκαλιάζει από την μια μεριά τις πύλες της Βιέννης και από την άλλην την Ερυθρά Θάλασσα» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

TΟΥΡΚΙΑ

Τούρκος αναλυτής: «Δραματική η κατάσταση της υγείας του Ερντογάν»

«Δυσκολεύεται να απαντήσει σε ερωτήσεις, το ημερήσιο πρόγραμμα του έχει συντομεύσει ενώ έχει παραχωρήσει τον πλήρη έλεγχο των Ενόπλων Δυνάμεων στον Χουλουσί Ακάρ», αποκάλυψε ο Τούρκος αναλυτής Cevheri Güven

Δημοσιεύθηκε

στις

Μετά το πλήθος των δημοσιευμάτων για την κατάσταση της υγείας του Τούρκου Προέδρου, έχουν «φουντώσει» και τα σενάρια για αντικατάστασή του, αν απαιτηθεί.

Θέμα, που συζητήθηκε μάλιστα και στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της χώρας, τον περασμένο Αύγουστο. Για τις φήμες σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Ταγίπ Ερντογάν μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ ο Τούρκος αναλυτής Cevheri Güven.

«Δυσκολεύεται να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, υπάρχει μια μεγάλη οθόνη πίσω από τους δημοσιογράφους και απαντά στις ερωτήσεις τους οι οποίες είναι προετοιμασμένες εκ των προτέρων διαβάζοντας τα κείμενα από την οθόνη. Το ημερήσιο πρόγραμμα του συντομεύεται. Πραγματικά έχει πολύ σοβαρά προβλήματα με την υγεία του. Μετά τις 15 Ιουλίου παραχώρησε πλήρως τη διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων στον Χουλουσί Ακάρ», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

TΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Πιτσιρικάς άφησε σύξυλο τον Ερντογάν κόβοντας πρόωρα την κορδέλα

Τελικά η κορδέλα αντικαταστάθηκε και ο Τούρκος Πρόεδρος έκανε κανονικά τα εγκαίνια

Δημοσιεύθηκε

στις

Τον μάστορα του από έναν πιτσιρικά βρήκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος παραβρέθηκε στα εγκαίνια ενός νέου αυτοκινητοδρόμου στην επαρχία Ριζέ.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, οι τοπικές αρχές ανέθεσαν σε ένα τετράχρονο αγοράκι να κόψει την κορδέλα των εγκαινίων, μόλις ο Ερντογάν ολοκλήρωνε την ομιλία του.

Μόνο που ο πιτσιρικάς φαίνεται πως βιαζόταν και έτσι έκοψε την κορδέλα πρόωρα, αφήνοντας εμβρόντητο τον Τούρκο Πρόεδρο.

Ο δεκάχρονος εισέπραξε την μάλλον αυστηρή αποδοκιμασία από τον Τούρκο πρόεδρο, η κορδέλα αντικαταστάθηκε και ο Ερντογάν έκανε κανονικά τα εγκαίνια κόβοντας πλέον ο ίδιος την καινούρια κορδέλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

TΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Ιμάμης σκότωσε τις τρεις κόρες του γιατί η γυναίκα του ζήτησε διαζύγιο

Η σύζυγος του ιμάμη είχε ζητήσει διαζύγιο μετά από τον βάναυσο ξυλοδαρμό της

Δημοσιεύθηκε

στις

Σοκ έχει προκαλέσει στην Τουρκία το άγριο έγκλημα που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην περιοχή της Τραπεζούντας όταν ένας ιμάμης σκότωσε τα τρία ανήλικα παιδιά του για να εκδικηθεί την γυναίκα του.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα, ο ιμάμης, δολοφόνησε τις τρεις κόρες του, επειδή η γυναίκα του τόλμησε να καταθέσει αίτηση διαζυγίου. Η αστυνομία βρήκε τα πτώματα των τριών παιδιών, ηλικίας 4,7 και 11 ετών στο σπίτι τους στο χωριό Ουλουαγάτς.

Όπως αναφέρει η Hurriyet, ο  ιμάμης στο χωριό Ουλουαγάτς το πρωί της Τρίτης 31 Αυγούστου, πληροφορήθηκε ότι έπρεπε να απομακρυνθεί από την οικογένειά του καθώς πρωτύτερα είχε ξυλοκοπήσει άγρια τη σύζυγό του.

Η επί 12 χρόνια σύζυγός του, μετά τον ξυλοδαρμό κατέθεσε αίτηση διαζυγίου και ασφαλιστικά μέτρα, με το δικαστήριο να διατάζει τον ιμάμη να μείνει μακριά από την οικογένειά του για ένα μήνα.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, ο ιμάμης πήρε τα παιδιά του για μία ημέρα μαζί του, με σκοπό να τα παραδώσει σήμερα στη μητέρα τους, όμως τα οποία θανάτωσε βάναυσα για να πάρει… εκδίκηση.

Όταν έφτασε η αστυνομία, βρήκε τα κορίτσια στην αυλή του σπιτιού μέσα σε μια λίμνη αίματος. Εκεί οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για τις ίδιες τις ανήλικες κόρες του.

Ο ίδιος δήλωσε πως τα κορίτσια ήταν ψυχρά απέναντι του και έχασε την ψυχραιμία του, προσθέτοντας πως: «Δεν θυμάμαι τίποτα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
YΓΕΙΑ4 ώρες πριν

Εγχειρίδιο του Ερυθρού Σταυρού για τη διαχείριση του πένθους με αφορμή τον Covid-19

ΕΒΡΟΣ4 ώρες πριν

Δημιουργία Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Έβρου, προτείνει η Πράσινη Αριστερά

ΠΑΙΔΕΙΑ4 ώρες πριν

Δια ζώσης λειτουργία των Πανεπιστημίων με αυξημένα μέτρα προστασίας

YΓΕΙΑ5 ώρες πριν

Κορωνοϊός: 31 κρούσματα στη Ροδόπη

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ6 ώρες πριν

ΣτΕ: Αντισυνταγματικό το ελάχιστο ανάστημα για την είσοδο σε Στρατιωτικές Σχολές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ7 ώρες πριν

Η efood αλλάζει το εργασιακό καθεστώς των διανομέων: «Ή με μπλοκάκι ή διακοπή συνεργασίας»

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ - ΣΑΠΩΝ7 ώρες πριν

Διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ σε Σάπες και Ξυλαγανή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ8 ώρες πριν

ΥΠΕΞ: «Με ευθύνη της Βουλγαρίας η μη διέλευση τουριστικών λεωφορείων από τη Νυμφαία»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 ημέρα πριν

Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου οι εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ1 ημέρα πριν

Το Σάββατο 18 Σεπτέμβρη στην Κομοτηνή το 47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή»

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

Νέο επεισόδιο μεταξύ Έλληνα και Τούρκου ψαρά στους Φούρνους Ικαρίας

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

Επίθεση με βιτριόλι: «Προσπάθησε να με σκοτώσει, απέδειξε πόσο δειλή είναι»

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

Κατερίνη – Γονείς: «Σατανικά τα τεστ και οι μάσκες, δεν άφησαν την κόρη μας να μπει στο σχολείο»

ΕΒΡΟΣ3 ημέρες πριν

Διακινητές επιχείρησαν να περάσουν στην Ελλάδα πάνω από 60 μετανάστες

TΟΥΡΚΙΑ3 ημέρες πριν

Προκλητικό ντελίριο Ερντογάν: «Πριν 100 χρόνια πετάξαμε τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης»

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ4 ημέρες πριν

Οντέρ Μουμίν: «Να καταστήσουμε τον Δήμο Ιάσμου ως τόπο ειρήνης»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ4 ημέρες πριν

Δημήτρης Χαρίτου: «Είναι ανάγκη τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά»

ΠΑΙΔΕΙΑ4 ημέρες πριν

Σχολεία: «Πρώτο κουδούνι» με μάσκες, πιστοποιητικά εμβολιασμού και self test

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ5 ημέρες πριν

Νεκρός 45χρονος σε τροχαίο στη δυτική είσοδο της Κομοτηνής

ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες πριν

Γερμανία: Ζευγάρι Ελλήνων τσακώνεται και η γυναίκα εμβολίζει το αυτοκίνητο του άνδρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x