ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΔΡΑΜΑ

Δράμα: Προσπάθησαν να αποσπάσουν από ηλικιωμένη 800 ευρώ

Με το πρόσχημα ότι η ηλικιωμένη κέρδισε σε κλήρωση 18.000 ευρώ, της ζήτησαν το ποσό των 800 ευρώ ως αμοιβή για να κινήσουν τη διαδικασία είσπραξης

Συνελήφθησαν το μεσημέρι της Παρασκευής 28 Μαΐου στο νομό Δράμας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας δύο (2) ημεδαπές,  κατηγορούμενες για απόπειρα απάτης.  

Ειδικότερα, οι δράστιδες επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέβησαν στην οικία ηλικιωμένης σε χωριό της Δράμας και επιχείρησαν να την εξαπατήσουν και να της αποσπάσουν χρήματα.

Συγκεκριμένα, με το πρόσχημα ότι η ηλικιωμένη κέρδισε σε κλήρωση 18.000 ευρώ, της ζήτησαν το ποσό των 800 ευρώ ως αμοιβή για να κινήσουν τη διαδικασία είσπραξης του κερδηθέντος ποσού, πλην όμως οι απατηλές προθέσεις τους έγιναν αντιληπτές.

Μετά την καταγγελία του περιστατικού, υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, οι οποίοι πραγματοποίησαν σχετικές έρευνες και αναζητήσεις, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν και να συλλάβουν τις δράστιδες.

Σημειώνεται ότι και οι δύο δράστιδες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παρόμοιες πράξεις.

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας. 

ΔΡΑΜΑ

Δράμα: Σε οριακή κατάσταση το νοσοκομείο – Δραματικές οι ελλείψεις σε προσωπικό

Το νοσοκομείο είναι «τραγικά υποστελεχωμένο» και η λειτουργία του είναι από «οριακή» έως «επισφαλής», αναφέρει η Γ.Σ. του Συλλόγου Ιατρών της πόλης

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε οριακή κατάσταση λειτουργεί το νοσοκομείο Δράμας, όπως διαπιστώνει η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Ιατρών της πόλης.

Όπως αναφέρουν σε δελτίο τύπου, το νοσοκομείο είναι «τραγικά υποστελεχωμένο» και η λειτουργία του είναι από «οριακή» έως «επισφαλής», ενώ όπως σημειώνεται, «…σενάρια αναφέρουν ως πιθανό το κλείσιμο του Γ. Ν. Δράμας ή την συνένωσή του με νοσοκομεία όμορων νομών».

Οι γιατροί υπογραμμίζουν ότι το νοσοκομείο έχει μείνει με μία αναισθησιολόγο, και ότι με το υπάρχον προσωπικό, δεν είναι δυνατή η συνέχιση της λειτουργίας της κλινικής Covid.

«Mετά την αποχώρηση ενός αναισθησιολόγου προς το νοσοκομείο Σερρών, από τον Ιούλιο το ΓΝ Δράμας λειτουργεί με 2 αναισθησιολόγους, κάνοντας από 15 εφημερίες έκαστος. Δυστυχώς η κατάσταση αυτή και η μη επίλυση της οδήγησε εχθές ( 6/9/21) τη διευθύντρια του αναισθησιολογικού να υποβάλλει την παραίτηση της. Έτσι από σήμερα στο ΓΝ Δράμας απομένει μία και μοναδική αναισθησιολόγος», αναφέρουν στο δελτίο τύπου, σημειώνοντας πως αναστέλλονται όλα τα προγραμματισμένα χειρουργεία.

Αδυναμία λειτουργίας της κλινικής Covid

Όπως επισημαίνουν οι Νοσοκομειακοί Γιατροί της Δράμας, «ένα νοσοκομείο που εξυπηρετεί 100.000 κατοίκους του νομού, αλλά και μεγάλο όγκο ασθενών από γειτονικά χωριά του νομού Σερρών, εν μέσω μάλιστα του 4ου κύματος της πανδημίας, που πλήττει την περιοχή, δεν μπορεί να συνεχίσει τη λειτουργία του με το υπάρχον προσωπικό».

Υπογραμμίζουν επίσης, ότι ήδη υπάρχει μεγάλη δυσκολία και καθυστέρηση στη διαχείριση των ύποπτων περιστατικών Covid-19, καθώς δεν διενεργούνται πλέον PCR στο νοσοκομείο Δράμας με συνέπεια το αποτέλεσμα να καθυστερεί 2-3 μέρες, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την πιθανή ενδονοσοκομειακή διασπορά, ενώ υπάρχει και τεράστια καθυστέρηση στην προώθηση των θετικών περιστατικών στα νοσοκομεία αναφοράς, λόγω της έλλειψης πληρωμάτων του ΕΚΑΒ.

Σε ανακοίνωσή τους παραθέτουν τις ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό σε κάθε τμήμα του Νοσοκομείου, υπενθυμίζουν τον υπεράνθρωπο αγώνα που έδωσαν κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας αλλά και την απώλεια τριών συναδέλφων τους νοσηλευτών εκείνη την περίοδο.

Οι Νοσοκομειακοί Γιατροί της Δράμας όπως σημειώνεται και σε δημοσίευμα της ΕΡΤ καλούν τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ κ. Τσαλικάκη να δώσει άμεσες και επείγουσες λύσεις όπου απαιτούνται και τη διοίκηση του Ιδρύματος να στηρίξει ενεργά με πράξεις και να συμπλεύσει με τους εργαζόμενους στη διεκδίκηση λύσεων.

Ζητούν από όλους τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς (Ιατρικό σύλλογο, Περιφέρεια, Δήμοι και κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι), την άμεση κινητοποίηση τους προς την επείγουσα εξεύρεση λύσης και από τους πολίτες να συνειδητοποιήσουν την κρισιμότητα της κατάστασης και να απαιτήσουν την στήριξη του Νοσοκομείου.

Απαιτούν μια ξεκάθαρη απάντηση του Υπουργείου Υγείας για την πρόθεση της κυβέρνησης όσον αφορά στη λειτουργία του Νοσοκομείου Δράμας, αλλά και συνολικά στη λειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας

Παράλληλα επισημαίνουν ότι δεν θα γίνουν οι αποδιοπομπαίοι τράγοι του συστήματος και οι αποδέκτες της δυσφορίας των ασθενών τους.

«Εμείς ως εργαζόμενοι, που εδώ και 1,5 χρόνο δουλεύουμε ασταμάτητα, σε επικίνδυνες συνθήκες, χωρίς ρεπό, με αναστολή αδειών και με πλήρη σωματική και ψυχολογική εξουθένωση θέλουμε με κάθε τρόπο και τίμημα να συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στο δραμινό λαό», τονίζουν.

Μόλις 4 παθολόγοι

Όσον αφορά την Παθολογική Κλινική, σύμφωνα και με την τοπική ιστοσελίδα proinos-typos.gr σημειώνεται ότι «4 συνολικά παθολόγοι, από τους οποίους ο ένας δεν μπορεί να προσφέρει πλήρως τις υπηρεσίες του λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας, καλύπτουν την λειτουργία μιας κλινικής με 52 κλίνες και επιπλέον διαχειρίζονται τα περιστατικά Covid19 και τη λειτουργία της κλινικής για τα ύποπτα Covid19, με την βοήθεια μίας και μοναδικής επικουρικής πνευμονολόγου».

Αναλυτικά η κατάσταση στις υπόλοιπες κλινικές:

«Χειρουργική Κλινική: λειτουργούσε τα τελευταία χρόνια με 4 χειρουργούς. Μετά την αποχώρηση ενός με το μέτρο της αναστολής εργασίας , απέμειναν 3 μόνιμοι χειρουργοί.

Ουρολογική Κλινική: λειτουργούσε για χρόνια με 2 ειδικούς ουρολόγους. Μετά την παραίτηση του ενός προς τον ιδιωτικό τομέα, απέμεινε ένας και μοναδικός ουρολόγος.

ΜΕΘ: λειτουργεί για non-Covid19 περιστατικά και δέχεται ασθενείς από όλη τη Β. Ελλάδα , με 7 κρεβάτια σε λειτουργία. Στελεχώνεται με 4 γιατρούς , από τους οποίους ο ένας βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας.

Αιμοδοσία: αναμένεται η συνταξιοδότηση του διευθυντή της τους επόμενους μήνες , οπότε και θα απομείνει με μία και μοναδική γιατρό.

ΩΡΛ: λειτουργεί με έναν μόνιμο γιατρό, ο οποίος θα συνταξιοδοτηθεί τους επόμενους μήνες. Οι 2 επικουρικοί γιατροί, που θα απομείνουν μετά την αποχώρηση του τρίτου τον επόμενο μήνα, θα αναγκαστούν να στηρίξουν τη λειτουργία της κλινικής χωρίς την παρουσία μόνιμου γιατρού.

Μονάδα Τεχνητού Νεφρού: εξυπηρετεί 70 αιμοκαθαιρόμενους ασθενείς σε μόνιμη βάση , με καθημερινή εφημέρευση και στηρίζει τη λειτουργία της ιδιωτικής ΜΧΑ για τα επείγοντα περιστατικά της , με 3 Νεφρολόγους , οι οποίοι κάνουν μηνιαίως 10-11 εφημερίες.

Ακτινολογικό: έχοντας επωμιστεί τεράστιο φόρτο εργασίας , και λόγω Covid19, λειτουργεί με 2 μόνιμους και 2 επικουρικούς ακτινολόγους, ενώ αδυνατεί να λειτουργήσει τον μαστογράφο και το μηχάνημα μέτρησης οστικής πυκνότητας , λόγω έλλειψης επαρκούς αριθμού τεχνολόγων χειριστών.

Παιδιατρική: λειτουργεί με 4 ειδικούς και 3 ειδικευόμενους , οι οποίοι δεν καλύπτουν όλο το πρόγραμμα εφημέρευσης με αποτέλεσμα οι ειδικοί να καλύπτουν σε διπλή εφημέρευση τον μήνα.

Ορθοπεδική: αν και επαρκώς στελεχωμένη με ειδικούς γιατρούς, οι οποίοι ωστόσο δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν εδώ και χρόνια εξειδικευμένα χειρουργεία , πέρα από τα κατάγματα, λόγω της χρόνιας έλλειψης των αναισθησιολόγων

Γυναικολογική: λειτουργεί με 3 μόνιμους γυναικολόγους και μία επικουρική

Καρδιολογική: στελεχώνεται από 5 μόνιμους καρδιολόγους , από τους οποίους ο ένας απουσιάζει με μακροχρόνια αναρρωτική άδεια και από 2 επικουρικούς

Μικροβιολογικό: στελεχώνεται από 5 μόνιμους και από 2 επικουρικούς μικροβιολόγους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΡΑΜΑ

Δράμα: Έκλεισαν τα ΚΑΠΗ επειδή οι εργαζόμενοι ήταν ανεμβολίαστοι

Η επαναλειτουργία τους θα ξεκινήσει όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία εμβολιασμού του προσωπικού

Δημοσιεύθηκε

στις

Λουκέτο σε όλα τα ΚΑΠΗ της πόλης έβαλε ο Δήμος Δράμας επειδή οι εργαζόμενοι σε αυτά δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ο Δήμος μάλιστα δίνει ραντεβού στους ηλικιωμένους δημότες 14 μέρες μετά τον εμβολιασμό των εργαζομένων στα ΚΑΠΗ με τη σχετική απόφαση να αποτελεί την αδιάψευστη απόδειξη των προβλημάτων που δημιουργούνται στο κοινωνικό σύνολο:

«Αποφασίζουμε τη μη επαναλειτουργία των Κέντρων Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) του Δήμου Δράμας για το διάστημα από τη Δευτέρα, 16 Αυγούστου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021 και ώρα 6:00, επειδή το προσωπικό των ΚΑΠΗ δεν είναι εμβολιασμένο για κορονοϊό COVID-19, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 10 της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.50907/2021. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία πλήρως εμβολιασμού του προσωπικού και αφού παρέλθουν οι 14 ημέρες από τη μοναδική ή δεύτερη δόση εμβολιασμού, η μη επαναλειτουργία αίρεται με όμοια απόφαση». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΡΑΜΑ

Αναστάτωση στη Δράμα από τον απίστευτο συνωστισμό σε κηδεία εφημέριου

Εκατοντάδες πιστοί συνέρρευσαν σε κηδεία στην περιοχή της Προσοτσάνης

Δημοσιεύθηκε

στις

Μια κηδεία 350 ατόμων, μια νεκρική πομπή 500 μέτρων και 2 ιερείς που προσπαθούσαν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν αποστάσεις μεταξύ των εκατοντάδων πιστών που συνέρρεαν στην περιοχή Προσοτσάνης για να προσκυνήσουν τη σορό του πατέρα Αριστείδη.

«Μ’ έναν όχλο μαινόμενο δύο παπάδες ανίδεοι προς την αστυνομική εκπαίδευση μπορούν να τα βγάλουν πέρα;» σημειώνει ένας από τους δύο ιερέες.

Ο ιερέας που τέλεσε την κηδεία με τον απίστευτο συνωστισμό στην Δράμα, μιλάει αποκλειστικά στο LIVE NEWS για την εικόνα που συνάντησε φτάνοντας στον Ιερό Ναό Υψώσεως Τιμίου Σταυρού.

«Καταρχήν όταν πήγα εγώ είδα ένα πλήθος έξω από τον ναό. Δύο κυρίες της Μητροπόλεως μου είπαν ‘πάτερ Γεώργιε σε παρακαλώ πρόσεξε γιατί έχουν γίνει φασαρίες’. Λέω ‘δηλαδή;’. Και μου λένε ‘προσπαθεί ο εφημέριος να επιβληθεί, να βγάλει τον κόσμο έξω, ζητάει τη χρήση μάσκας και του επιτέθηκαν λεκτικά και φραστικά με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς’», λέει ο πατέρας Γεώργιος Βαμβακίδης.

Ο πατέρας Γεώργιος με υπομονή καταφέρνει να βγάλει τον κόσμο έξω από την εκκλησία για να αρχίσει την τελετή. Ο συνωστισμός όμως που επικρατούσε απ’ έξω ήταν τεράστιος.

«Ήταν γύρω στα 300 – 350 άτομα, αλλά όλο αυτό το πλήθος που συγκεντρώθηκε των 400 ατόμων ήταν από άλλους δήμους από άλλο νομό. Όλοι μας διερωτώμεθα πώς μπόρεσε και μετακινήθηκε τόσος πολύς λαός από άλλη περιοχή σε άλλη περιοχή».

Ο ιερέας σημειώνει ότι έπεσε θύμα και αυτός αλλά και ο εφημέριος της εκκλησίας που προσπαθούσαν να επιβάλλουν την τάξη, από ανθρώπους που είχαν πάει να προσκυνήσουν.

Η εξόδιος ακολουθία εντός του ναού έγινε τελικά με τον προβλεπόμενο αριθμό ατόμων όμως, στη νεκρική πομπή, η κατάσταση και πάλι εκτροχιάστηκε.

«Από τον ιερό ναό μέχρι το κοιμητήριο μια πορεία των 500 μέτρων, είμαι λειτουργός προσπαθώ να επιτελέσω το καθήκον μου. Δεν μπορώ ούτε αστυνομικά μέτρα να επιβάλλω έξω στον ναό, ούτε άλλου είδους περιοριστικά μέτρα».

Στο σημείο υπήρχε και αστυνομική δύναμη, η οποία έκανε «σε απόλυτο βαθμό το καθήκον που μπορούσαν να κάνουν», σύμφωνα με τον ιερέα.

Ο πατέρας Αριστείδης διετέλεσε επί σειρά ετών Εφημέριος και πνευματικός πατέρας της Ενορίας του Ιερού Ναού Υψώσεως Τιμίου Σταυρού. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και είχε πολλά πνευματικά παιδιά.

Σε ελέγχους του ΕΟΔΥ στους κατοίκους της Μικρόπολης, τα δείγματα βγήκαν αρνητικά ενώ θα υποβληθούν σε νέα τεστ την ερχόμενη εβδομάδα.

Πηγή: megatv.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΡΑΜΑ

Διερεύνηση καταγγελίας για βασανιστήρια μεταναστών από αστυνομικούς στη Δράμα

Η ΚΕΕΡΦΑ καταγγέλλει ότι αστυνομικοί στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης στο Παρανέστι της Δράμας, απάντησαν με ξύλο στις διαμαρτυρίες μεταναστών για τη μη αποφυλάκισή τους μετά από 18 μήνες κράτησης

Δημοσιεύθηκε

στις

Βασανιστήρια αστυνομικών σε βάρος μεταναστών στο κέντρο κράτησης στο Παρανέστι Δράμας καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την «Κίνηση Ενωμένοι ενάντια στον ρατσισμό και τη φασιστική απειλή», αρχικά, μετανάστες που είχαν συμπληρώσει 18 μήνες κράτησης έμαθαν ότι δεν θα απελευθερωθούν και προχώρησαν σε διαμαρτυρία. Στη συνέχεια, αστυνομικοί εισέβαλαν στους χώρους όπου κρατούνται οι μετανάστες χτυπώντας τους βάναυσα.

Με ανακοίνωση της το πρωί του Σαββάτου, η ΕΛΑΣ κάνει γνωστό ότι «με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη ανατέθηκε στην Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας η διερεύνηση της καταγγελίας για βιαιοπραγία αστυνομικών σε βάρος μεταναστών που κρατούνται στο Προαναχωρισιακό Κεντρο Κράτησης Αλλοδαπών στο Παρανέστι Δράμας. Για την υπόθεση θα ενημερωθεί ο Συνήγορος του Πολίτη».

Αποκαλυπτικές είναι οι φωτογραφίες που δημοσιοποιεί η ΚΕΕΡΦΑ, με τα σημάδια στις πλάτες των μεταναστών από τα χτυπήματα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
YΓΕΙΑ3 ώρες πριν

Εγχειρίδιο του Ερυθρού Σταυρού για τη διαχείριση του πένθους με αφορμή τον Covid-19

ΕΒΡΟΣ4 ώρες πριν

Δημιουργία Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Έβρου, προτείνει η Πράσινη Αριστερά

ΠΑΙΔΕΙΑ4 ώρες πριν

Δια ζώσης λειτουργία των Πανεπιστημίων με αυξημένα μέτρα προστασίας

YΓΕΙΑ4 ώρες πριν

Κορωνοϊός: 31 κρούσματα στη Ροδόπη

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ6 ώρες πριν

ΣτΕ: Αντισυνταγματικό το ελάχιστο ανάστημα για την είσοδο σε Στρατιωτικές Σχολές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ7 ώρες πριν

Η efood αλλάζει το εργασιακό καθεστώς των διανομέων: «Ή με μπλοκάκι ή διακοπή συνεργασίας»

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ - ΣΑΠΩΝ7 ώρες πριν

Διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ σε Σάπες και Ξυλαγανή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ7 ώρες πριν

ΥΠΕΞ: «Με ευθύνη της Βουλγαρίας η μη διέλευση τουριστικών λεωφορείων από τη Νυμφαία»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 ημέρα πριν

Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου οι εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ1 ημέρα πριν

Το Σάββατο 18 Σεπτέμβρη στην Κομοτηνή το 47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή»

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

Νέο επεισόδιο μεταξύ Έλληνα και Τούρκου ψαρά στους Φούρνους Ικαρίας

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

Επίθεση με βιτριόλι: «Προσπάθησε να με σκοτώσει, απέδειξε πόσο δειλή είναι»

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

Κατερίνη – Γονείς: «Σατανικά τα τεστ και οι μάσκες, δεν άφησαν την κόρη μας να μπει στο σχολείο»

ΕΒΡΟΣ3 ημέρες πριν

Διακινητές επιχείρησαν να περάσουν στην Ελλάδα πάνω από 60 μετανάστες

TΟΥΡΚΙΑ3 ημέρες πριν

Προκλητικό ντελίριο Ερντογάν: «Πριν 100 χρόνια πετάξαμε τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης»

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ4 ημέρες πριν

Οντέρ Μουμίν: «Να καταστήσουμε τον Δήμο Ιάσμου ως τόπο ειρήνης»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ4 ημέρες πριν

Δημήτρης Χαρίτου: «Είναι ανάγκη τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά»

ΠΑΙΔΕΙΑ4 ημέρες πριν

Σχολεία: «Πρώτο κουδούνι» με μάσκες, πιστοποιητικά εμβολιασμού και self test

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ5 ημέρες πριν

Νεκρός 45χρονος σε τροχαίο στη δυτική είσοδο της Κομοτηνής

ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες πριν

Γερμανία: Ζευγάρι Ελλήνων τσακώνεται και η γυναίκα εμβολίζει το αυτοκίνητο του άνδρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x