ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγανάκτηση κυνηγών Μακεδονίας – Θράκης για το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς

Οι 63 Κυνηγετικοί Σύλλογοι Βορείου Ελλάδος διαμαρτύρονται μεταξύ άλλων για την υποχρεωτική στείρωση των σκύλων που προβλέπεται στο νέο νομοσχέδιο

Αντιπροσωπεία της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης κατέθεσε το ψήφισμα στον Υφυπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρο Καλαφάτη επισκεπτόμενος τον στο γραφείο του στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης με το οποίο τονίζεται η μεγάλη αγανάκτηση του κυνηγετικού κόσμου της Βόρειας Ελλάδας εναντίον του νομοσχεδίου για τα ζώα συντροφιάς.

Ο Υπουργός δέχθηκε τους εκπροσώπους της ΚΟΜΑΘ και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί αναλυτικά για τις θέσεις των κυνηγετικών οργανώσεων για όλα τα επίμαχα σημεία και άρθρα του εν λόγω νομοσχεδίου. Έγινε κατανοητό ότι υπάρχει μεγάλη αναστάτωση και διαμαρτυρία στον κυνηγετικό κόσμο, αλλά και στον κυνοφυλικό κόσμο, ενώ τα σχόλια των πολιτών που μετείχαν στη διαβούλευση, κάνουν ολοφάνερη τη διάσταση που υπάρχει μεταξύ του νομοσχεδίου και του λαϊκού αισθήματος.

Ο Υπουργός άκουσε με προσοχή όλες τις αιτιάσεις της ΚΟΜΑΘ και υποσχέθηκε ότι θα συνεργαστεί με τους αρμόδιους Υπουργούς για τη θεραπεία και αποκατάσταση των επίμαχων άρθρων. Η συνάντηση διεξήχθη σε καλό κλίμα, καθότι ο κ. Καλαφάτης και από τη θητεία του σε προηγούμενες υπουργικές θέσεις γνωρίζει το έργο των κυνηγετικών οργανώσεων, έδειξε δε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη θεσμική επίλυση όλων των αμφισβητούμενων προτάσεων.

Ακολουθεί αναλυτικά το ψήφισμα διαμαρτυρίας των 63 Κυνηγετικών Συλλόγων της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης:

«Κύριε Υφυπουργέ,

Με αφορμή τη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση της πρωτοβουλίας του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Πρόγραμμα ‘‘ΆΡΓΟΣ’’» οι 63 Κυνηγετικοί Σύλλογοι μέλη της Κ.Ο.ΜΑ.Θ, εκπροσωπώντας περισσότερους από 40.000 κυνηγούς σε Μακεδονία και Θράκη, εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας και ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας είτε για την θεραπεία συγκεκριμένων άρθρων είτε για την πλήρη απόσυρσή του.

Η υποχρεωτική στείρωση όλων των αρσενικών ή θηλυκών σκύλων, τιμωρεί στην ουσία ΟΛΟΥΣ τους ευσυνείδητους κατόχους σκύλων. Αν ρίξετε μία ματιά στα σχόλια των πολιτών που μετέχουν στη διαβούλευση, θα κατανοήσετε αμέσως και εσείς τη διάσταση που υπάρχει μεταξύ του νομοσχεδίου και του λαϊκού αισθήματος. Προβλέπει την υποχρεωτική και καθολική στείρωση για όλα τα σκυλιά, είτε αρσενικά είτε θηλυκά είναι αυτά, χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση για το εάν είναι κυνηγετικά, ποιμενικά, φύλακες, εργασίας, συντροφιάς, καθαρόαιμα ή ημίαιμα, κ.λπ.

Επιπροσθέτως, κανένας σκύλος δεν θα επιτρέπεται στο εξής να γεννάει ούτε και μία φορά στη ζωή του, και ο μόνος τρόπος που θα επιτρέπεται να αποκτά κανείς σκύλο είναι από επαγγελματίες εκτροφείς (μετά την απόκτηση τους, και αυτοί οι σκύλοι θα στειρώνονται). Η ερασιτεχνική εκτροφή ή η αναπαραγωγή του δικού του σκύλου από τον ίδιο τον κυνηγό, ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ.

Όπως γίνεται αντιληπτό, πρόκειται για ένα κορυφαίο ΠΛΗΓΜΑ για το κυνήγι και τους κυνηγούς

Συγκεκριμένα διαμαρτυρόμαστε για τα παρακάτω :
• Στο Άρθρο 2, παρ.3,6,8, χαρακτηρίζονται οι σκύλοι εργασίας ως ζώα συντροφιάς. Διαφωνούμε με τον χαρακτηρισμό των σκύλων εργασίας ως ζώα συντροφιάς και ζητούμε να απαλειφθεί η φράση «Ζώα συντροφιάς είναι και οι σκύλοι βοήθειας, οι σκύλοι εργασίας καθώς και τα ζώα θεραπείας» .
• Στο Άρθρο 5. παρ. 1, προβλέπεται η υποχρεωτική στείρωση όλων των δεσποζόμενων ζωών συντροφιάς. Μιας πράξης βάρβαρης και ακρωτηριαστικής απέναντι στα ζώα με τα οποία ζούνε οι οικογένειες μας. Η αιτιολόγηση της παραπάνω διάταξης, συσχετίζει την παρουσία και τον πληθυσμό των αδέσποτων ζώων με τις γέννες των δεσποζόμενων ζώων συνολικά και οριζόντια. Kάθε απόπειρα συσχέτισης του πληθυσμού των αδέσποτων με τα δεσποζόμενα ζώα είναι αυθαίρετη και καταχρηστική ελλείψει τεκμηριωμένων μελετών. Επιπλέον η Πανελλήνια Ένωση Κτηνιάτρων Δημοσίων Υπαλλήλων, όσο και ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, που εκπροσωπεί τους ιδιώτες κτηνιάτρους, έχουν τοποθετηθεί ενάντια στην υποχρεωτική στείρωση των δεσποζόμενων ζώων χωρίς να συντρέχει ιατρικός λόγος. Διαμαρτυρόμαστε καταδικάζουμε και ζητούμε να απαλειφθεί πλήρως η διάταξη περί υποχρεωτικής στείρωσης όλων των δεσποζόμενων ζώων.
• Στο Άρθρο 5. παρ 6, 7, γίνονται διακρίσεις εις βάρος των κυνηγών με ειδικά πρόστιμα και παραβάσεις αποκλειστικά για τους κυνηγούς – πολίτες. Διαμαρτυρόμαστε, καταδικάζουμε και δηλώνουμε με αποφασιστικότητα ότι δε θα δεχτούμε καμία ειδική διάκριση εις βάρος των κυνηγών – πολιτών. Οποιαδήποτε ειδική αρνητική διάκριση εις βάρος μίας κατηγορίας πολιτών, θα έπρεπε να αποκλείεται εξ ορισμού σε οποιαδήποτε νομοπαρασκευαστική διαδικασία και θα εκπέσει άμεσα σε τυχόν προσφυγές στη δικαιοσύνη.
• Στο άρθρο 6: Ως προς την «ερασιτεχνική εκτροφή» κάθε παλαιότερη νομική πρόβλεψη έχει απαλειφθεί!!! Να δοθεί ένα ρεαλιστικό πλαίσιο σχετικά με την ιδιωτική εκτροφή κυνηγητικών σκύλων, η οποία δεν έχει ως στόχο το κέρδος (εμπόριο) αλλά την προαγωγή της κυνοφιλίας και τη διάδοση και διατήρηση ντόπιων και ξένων φυλών.
• Για το Άρθρο 7, παρ 8 ,διαμαρτυρόμαστε για τον λόγο του ότι δεν προβλέπεται η συμμετοχή εκπροσώπου στην Ειδική Επιτροπή Παρακολούθησης του Νόμου τουλάχιστον ενός μέλους της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας (ΚΣΕ) και ενός μέλους του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος (ΚΟΕ). Είναι αντιδημοκρατικό και ταυτόχρονα προκλητικό ,οι κάτοχοι του μεγαλύτερου αριθμού ιδιοκτησίας σκύλων στην Ελλάδα να απουσιάζουν και να μην εκπροσωπούνται στην Ειδική Επιτροπή Παρακολούθησης του Νόμου. Ζητούμε η εκπροσώπηση να είναι από ειδικούς και γνώστες των συγκεκριμένων κατηγοριών ζώων εργασίας όπως η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος για τα κυνηγετικά σκυλιά, εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων για τα ποιμενικά σκυλιά, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας για σκύλους έρευνας και διάσωσης κλπ.
• Για το Άρθρο 21, παρ. 8 ζητούμε να μην παρίσταται αυτοτελώς στις περιπτώσεις εγκλημάτων του παρόντος νόμου κάθε φιλοζωικό σωματείο ή φιλοζωική οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που δραστηριοποιείται σε τοπικό ή εθνικό επίπεδο και είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο Φιλοζωικών Σωματείων και Οργανώσεων του ΕΜΖΣ, αν δεν έχει υποστεί περιουσιακή ζημία, προς υποστήριξη της κατηγορίας και μόνο.
• Είμαστε κάθετα αρνητικοί και ζητάμε για το Άρθρο 37 να απαλειφθεί πλήρως από το κείμενο του σχεδίου νόμου, κάθε διάταξη που προβλέπει επιχορήγηση των φιλοζωικών οργανώσεων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα από το Ελληνικό Δημόσιο ή την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ζητούμε η δράση τους να παραμείνει εθελοντική, έτσι ώστε να μη δημιουργούνται οικονομικά κίνητρα για αυτή, αλλά να βασίζεται στην ειλικρινή φιλοζωία. Διαμαρτυρόμαστε για την ευκολία που μπορεί να χαρακτηρισθεί μια ομάδα ατόμων ως φιλοζωικό σωματείο και να διαχειριστεί δημόσιο χρήμα. Οποιαδήποτε επιχορήγηση θα πρέπει να δίνεται αποκλειστικά και μόνο στους κτηνιάτρους του Δημοσίου Τομέα και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Κύριε Υφυπουργέ των Εσωτερικών η διαμαρτυρία μας αυτή είναι ένα πρώτο βήμα προς επίλυση των αστοχιών του υπό διαβούλευση σχεδίου νόμου.

Εμείς οι χιλιάδες κυνηγοί της Μακεδονίας – Θράκης, οι χιλιάδες κυνηγοί της Ελλάδας και οι οικογένειες, καθώς και κάθε κυνόφιλος, νιώθουμε, ότι αδικούμαστε για μια ακόμη φορά από αυτή τη κυβέρνησή.

Εμείς οι χιλιάδες κυνηγοί είμαστε πάντα δίπλα στη φύση και με την οργάνωση, το επιστημονικό προσωπικό και μέσα που διαθέτουμε μπορούμε και προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σε κάθε δύσκολη κατάσταση που μας ζητήθηκε να συνδράμουμε προς την Πολιτεία.

Θεωρούμε ότι ως Μακεδόνας πολιτικός θα φανείτε αντάξιος των προσδοκιών μας και θα παρέμβετε προκειμένου να διορθώσετε τις αστοχίες του νομοσχεδίου του υπουργείου σας, αποκαθιστώντας κατάφωρες αδικίες και παραμερίζοντας τις ιδεοληψίες ανθρώπων που δεν γνωρίζουν στοιχεία κυνοφιλίας».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας ο Ιλχάν Αχμέτ

«Δίνουμε καθημερινά την μάχη, σε μια περίοδο με πολλές ανοιχτές προκλήσεις μπροστά μας, ώστε η Δημοκρατία στον τόπο μας να έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που δικαιώνουν το πνεύμα ενός φιλελεύθερου πολιτεύματος»

Δημοσιεύθηκε

στις

Στη δεξίωση που έλαβε χώρα το Σάββατο 24 Ιουλίου στο Προεδρικό Μέγαρο για την 47η επέτειο από την αποκατάσταση της Ελληνικής Δημοκρατίας, στις 24 Ιουλίου 1974, παραβρέθηκε ο Βουλευτής Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής Ιλχάν Αχμέτ.

«Μια γιορτή που διοργανώνεται από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και στην οποία τιμώνται οι αγωνιστές της Δημοκρατίας καθώς και σημαντικές προσωπικότητες της κοινωνίας μας. Δίνουμε καθημερινά την μάχη, σε μια περίοδο με πολλές ανοιχτές προκλήσεις μπροστά μας, ώστε η Δημοκρατία στον τόπο μας να έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που δικαιώνουν το πνεύμα ενός φιλελεύθερου πολιτεύματος. Με πλήρη σεβασμό στα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα. Η μάχη είναι καθημερινή και δίνεται στα πεδία λήψης των αποφάσεων. Κόντρα σε λογικές στείρας άρνησης και απομονωτισμού, αλλά πάντα με γνώμονα την πρόοδο και την βελτίωση συνθηκών ζωής των συμπολιτών μας», δήλωσε ο Βουλευτής Ροδόπης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με περιορισμένη συμμετοχή και σε χαμηλούς τόνους το μνημόσυνο του Αχμέτ Σαδίκ

Η Άγκυρα επέλεξε να κρατήσει φέτος χαμηλούς τόνους καθώς στην Κομοτηνή αφίχθη από τη γείτονα για τις εκδηλώσεις μνήμης μόνο μία πολιτικός, η Υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικών Υποθέσεων Derya Yanik

Δημοσιεύθηκε

στις

Με περιορισμένη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 24 Ιουλίου στην Κομοτηνή το μνημόσυνο για τον θάνατο του ιδρυτή του ΚΙΕΦ Αχμέτ Σαδίκ, ο οποίος έχασε τη ζωή του το 1995 σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Φέτος η Άγκυρα επέλεξε να κρατήσει χαμηλούς τόνους καθώς στην Κομοτηνή αφίχθη από την Τουρκία μόνο μία πολιτικός, η Υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικών Υποθέσεων Derya Yanik η οποία εκπροσώπησε στην τελετή την τουρκική κυβέρνηση.

Η επίσκεψη της Υπουργού Derya Yanik ήταν μάλιστα ολιγόωρη καθώς αφίχθη στην Ελλάδα περίπου στις 3 το μεσημέρι ενώ μετά την τελετή και τις προγραμματισμένες συναντήσεις αναχώρησε αυθημερόν, στις 10 το βράδυ, για την Τουρκία.

Η κ. Derya Yanik πριν το μνημόσυνο, το οποίο τελέστηκε στις 19:00, επισκέφθηκε το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής όπου συναντήθηκε με την οικογένεια Σαδίκ, τους ψευδομουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης, Ιμπραήμ Σερήφ και Αχμέτ Μετέ αντίστοιχα, καθώς και με γυναίκες της μειονότητας που δραστηριοποιούνται σε μειονοτικούς συλλόγους.

Στο μνημόσυνο παρέστηκαν περίπου 250 άτομα, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, ο Δήμαρχος Αρριανών Αμέτ Ριτβάν, ο Αντιπεριφερειάρχης Ιμπράμ Αχμέτ ενώ αίσθηση προκάλεσε η απουσία των μειονοτικών βουλευτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα Σακελλαροπούλου σε Τουρκία: «Η συμπαράστασή μας στην Κύπρο είναι απόλυτη»

«Το ίδιο και η αποφασιστικότητά μας απέναντι στην τουρκική παραβατικότητα και επιθετικότητα»

Δημοσιεύθηκε

στις

Μήνυμα ενότητας και ελπίδας για το μέλλον της χώρας, εξόδου από την υγειονομική κρίση με υπευθυνότητα και αλληλεγγύη αλλά και αποφασιστικότητας έναντι της τουρκικής παραβατικότητας και επιθετικότητας, απηύθυνε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά την ομιλία της στη δεξίωση για την 47η επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας, στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου.

Όπως τόνισε η κυρία Σακελλαροπούλου, «η φιλελεύθερη δημοκρατία δεν αποτελεί για τους Έλληνες απλά μια πολιτειακή σύμβαση, αλλά βίωμα καθημερινό, πολιτικό και προσωπικό» και προσέθεσε ότι «σήμερα είναι μια ημέρα τιμής για τους αγωνιστές της δημοκρατίας. Αφιερωμένη σε εκείνους που δεν συμβιβάστηκαν με τη δικτατορία και διακινδύνευσαν ακόμη και τη ζωή τους για την ελευθερία όλων μας. Η μνήμη και το παράδειγμά τους μαρτυρούν ότι η δημοκρατία δεν είναι ποτέ δεδομένη. Η αποκατάστασή της, τον Ιούλιο του 1974, στάθηκε το εφαλτήριο για την επούλωση των πληγών του παρελθόντος, την ομαλότητα και την ευημερία μας».

Υπενθύμισε, επίσης, ότι η επέτειος δεν μας γεμίζει μόνο με συναισθήματα χαράς και υπερηφάνειας, καθώς η τραγωδία της Κύπρου παραμένει το πιο μεγάλο τραύμα του Ελληνισμού. Ωστόσο, τόνισε ότι «με αδελφική συνεργασία και ακλόνητη προσήλωση στη διεθνή νομιμότητα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη λύση του Κυπριακού, στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί τετελεσμένα και επεκτατικές ενέργειες. Καμία υποχώρηση δεν χωρεί στις απαράδεκτες εξαγγελίες της Τουρκίας για την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου. Η συμπαράστασή μας στην Κύπρο είναι απόλυτη. Το ίδιο και η αποφασιστικότητά μας απέναντι στην τουρκική παραβατικότητα και επιθετικότητα».

Ακολούθως, υπογράμμισε ότι το βλέμμα μας, όμως, δεν είναι στραμμένο μονάχα στο παρελθόν και στα γεγονότα που σημάδεψαν την έλευση της Μεταπολίτευσης. Όπως είπε, «έχουμε τη χαρά να υποδεχόμαστε και να αποδίδουμε τιμή σε συμπολίτες μας που συμβολίζουν τη δυναμική του τόπου μας στον 21ο αιώνα. Προέρχονται από όλο το κοινωνικό φάσμα και έχουν καταβολές και ιστορίες διαφορετικές. Τους ενώνει, εν τέλει, η υπέρβαση του εγώ για χάρη του εμείς, η ακούραστη και πολλές φορές σιωπηλή προσφορά τους στην πατρίδα και σε αυτούς που έχουν ανάγκη. Είναι εκείνοι που στη διάρκεια της πανδημίας μας κράτησαν όρθιους. Ειδικοί επιστήμονες και λοιμωξιολόγοι, διευθυντές Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, υπεύθυνοι σε εμβολιαστικά κέντρα. Θα ήθελα να σφίξω το χέρι όλων των παιδιών που προσπάθησαν στις πανελλήνιες εξετάσεις – τους εκπροσωπούν η Σοφία και ο Δημήτρης. Ανάμεσά μας βρίσκονται γιατροί στις ακριτικές περιοχές, εργαζόμενοι σε δομές για τα ασυνόδευτα ανήλικα, νέοι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται για την προστασία του περιβάλλοντος, εθελοντές αιμοδότες, επιχειρηματίες και οινοποιοί που συνδυάζουν την παράδοση και την καινοτομία».

Ειδικότερα, επισήμανε ότι «στα πρόσωπά τους ζωντανεύει η Ελλάδα που οραματιζόμαστε: εξωστρεφής και δημιουργική, με πνεύμα ελευθερίας και αλληλεγγύης. Με ενσυναίσθηση και αφοσίωση στο γενικό συμφέρον. Μακριά από αντιλήψεις οπισθοδρομικές και μορφές εργαλειοποίησης που προσβάλλουν την αξιοπρέπειά μας. Η πολιτεία μας δεν διαλέγεται με την πολιτική βία, ούτε ανέχεται την έμφυλη καταπίεση και τις διακρίσεις σε βάρος των ευάλωτων και μειοψηφικών ομάδων. Κάθε θύμα εκμετάλλευσης, κάθε χαμένη ευκαιρία για τις ζωές των ανθρώπων, είναι και μια οδυνηρή αποτυχία της συνύπαρξής μας».

Αναφερόμενη στην αναγκαιότητα του εμβολιασμού, υπογράμμισε ότι «η δημοκρατία δεν προάγει μόνο τα ατομικά δικαιώματα» και σημείωσε ότι «η ενάρετη άσκηση της ιδιότητας του πολίτη προϋποθέτει την απόσταση από τον ιδιοτελή εγωισμό και την αναγνώριση του καθολικού. Η ελευθερία μας δεν είναι απεριόριστη και δεν εμπεριέχει τη βλάβη των τρίτων. Η ισχύς της βρίσκεται εντός και όχι εκτός του νόμου. Στην υγειονομική κρίση, συνειδητοποιήσαμε πόσο επιδρούν οι πράξεις και οι αποφάσεις μας στους συνανθρώπους μας. Οι υποχρεώσεις μας στο κοινωνικό σύνολο είναι η άλλη όψη των δικαιωμάτων μας».

Μάλιστα, σημείωσε ότι «καθώς το τέταρτο κύμα εμφανίζεται ακόμη πιο μεταδοτικό, αντιλαμβανόμαστε τη σπουδαιότητα και την επείγουσα ανάγκη του μαζικού εμβολιασμού. Δεν υπάρχει καμία αμφισημία και αμφιβολία: το τέλος της πανδημίας δεν είναι πια ζήτημα καλής τύχης ή μεταφυσικής· είναι δική μας επιλογή και ευθύνη».

Μιλώντας για τις μεγάλες αλλαγές που έφερε στη χώρα μας η Μεταπολίτευση, υποστήριξε ότι η ελληνική κοινωνία μετασχηματίστηκε. «Έγινε πιο ανοικτή και πλουραλιστική, ενσωμάτωσε νέες ιδέες, ήθη και δικαιώματα. Οι Έλληνες ταξίδεψαν, σπούδασαν και προόδευσαν. Η πατρίδα μας κατάφερε, ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να εμπεδώσει τη θέση της στον αναπτυγμένο κόσμο. Η ευρωπαϊκή ενοποίηση υπήρξε διαχρονικά ο πιο σταθερός και κρίσιμος παράγοντας για την οικονομία και την κοινωνική μας συνοχή. Διόλου τυχαία, σε πείσμα ακόμη και των πιο διαλυτικών κρίσεων, η ευρωπαϊκή μας ταυτότητα είναι ισχυρή και επικρατούσα» συμπλήρωσε.

Ωστόσο, παρατήρησε ότι οι μεγάλες προκλήσεις και οι δοκιμασίες μας, η πανδημία και η κλιματική αλλαγή, το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα, η δίκαιη ανάπτυξη και η άμβλυνση των ανισοτήτων, ξεπερνούν τα εθνικά σύνορα και σημείωσε ότι «στην εποχή της διακινδύνευσης και της ανασφάλειας, η θέση μας δεν στηρίζεται στην εσωστρέφεια και τον εξαιρετισμό. Ανοίγεται σε ορίζοντες διακρατικούς και διεθνείς, καθώς και στα ευρηματικά δίκτυα της κοινωνίας των πολιτών, που φέρουν την ανανέωση των δημόσιων πολιτικών».

Τέλος, τόνισε ότι στα 200 χρόνια της σύγχρονης ιστορίας μας, διατηρήσαμε αναλλοίωτα τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά της εθνικής μας ταυτότητας και σημείωσε ότι «στην Επανάσταση του 1821 εντοπίζεται η μήτρα του δημοκρατικού και φιλελεύθερου κεκτημένου μας, το αξιακό περίγραμμα του νεοελληνικού μας βίου».

Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι «παρά τα λάθη και τις διαιρέσεις, οι Έλληνες διέκριναν, στις κρίσιμες στιγμές, το ουσιώδες και το αληθές και οικοδόμησαν μια συμπεριληπτική πολιτική κοινωνία. Μια κοινωνία που επιθυμούμε να είναι γενναιόδωρη και την ίδια στιγμή απαιτητική, ως ένα συλλογικό σχέδιο ελευθερίας και ευθύνης. Όχι μόνο για τις παρούσες, αλλά και για τις μελλοντικές γενιές, στις οποίες θα λογοδοτήσουμε. Οι βάσεις της Δημοκρατίας μας είναι ισχυρές και οι προοπτικές της ευοίωνες. Αρκεί όλοι μας, η πολιτική ηγεσία και ο καθένας ξεχωριστά, να κρατάμε αμείωτη την εμπιστοσύνη μας σε αυτή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φελίνα Καζάκου: Άμεση αποκατάσταση της ύδρευσης σε Μαρώνεια, Ίμερο και Πλατανίτη

«Οι αρμόδιοι φορείς φαίνεται να μην αντιλαμβάνονται την κατάσταση», τονίζει η περιφερειακή σύμβουλος Ροδόπης

Δημοσιεύθηκε

στις

Την άμεση αποκατάσταση της ύδρευσης στους οικισμούς Μαρώνεια, Ίμερο και Πλατανίτη ζητάει από τους αρμόδιους φορείς η περιφερειακή σύμβουλος Ροδόπης Φελίνα Καζάκου.

Η ίδια σημειώνει ότι έγινε αποδέκτης δεκάδων παραπόνων κυρίως για την στάση των αρμοδίων φορέων, οι οποίοι «φαίνεται να μην αντιλαμβάνονται την κατάσταση», ενώ ζητάει επιπλέον αποζημίωση των τοπικών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την όλη κατάσταση.

Αναλυτικά, αναφέρει:

«Κατανοώ πλήρως την αγανάκτηση και συμμερίζομαι την αγωνία των κατοίκων, παραθεριστών και επαγγελματιών της Ροδόπης.

Τις τελευταίες μέρες η νοτιοανατολική παράκτια περιοχή της Ροδόπης, κατά κύριο λόγο τουριστικός προορισμός, των ελαχίστων πλέον επισκεπτών του τόπου μας, παραμένει με ακατάλληλο προς χρήση νερό.

Τα ερωτήματα πολλά, καθώς δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση εκτός από τις ανακοινώσεις απαγόρευσης χρήσης.

Έγινα αποδέκτης δεκάδων τηλεφωνημάτων και παραπόνων κυρίως για την στάση των αρμοδίων φορέων, οι οποίοι φαίνεται να μην αντιλαμβάνονται την κατάσταση.

Δυστυχώς, μετράμε ένα ακόμη πλήγμα για τις επιχειρήσεις και την οικονομία της Ροδόπης καθώς στην περιοχή εδρεύουν τουριστικές επιχειρήσεις (ξενοδοχεία και εστίαση).

Είναι απαίτηση όλων, η άμεση ενημέρωση των πολιτών, η αποκατάσταση του προβλήματος, η επέκταση των ελέγχων στην ευρύτερη εκεί περιοχή και η αποζημίωση των τοπικών επιχειρήσεων. Αναμένουμε τις σχετικές ενέργειες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΚΑΒΑΛΑ15 ώρες πριν

Καβάλα: Τροχαίο με τραυματίες 11 μετανάστες μετά από καταδίωξη Ι.Χ.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ16 ώρες πριν

Αλλοδαπός διωκόμενος από την Ιντερπόλ επιχείρησε να εισέλθει στην Ελλάδα μέσω Νυμφαίας

ΕΛΛΑΔΑ16 ώρες πριν

Ποινικός Κώδικας: Έρχονται αυστηρές ποινές για ειδεχθή εγκλήματα

ΕΛΛΑΔΑ16 ώρες πριν

Πυροτεχνήματα: η αβάσταχτη γοητεία των σπινθηροβόλων αναμνήσεων

ΡΟΔΟΠΗ16 ώρες πριν

Κάλεσμα στήριξης στο λαό της Κούβας από ΕΝΙΔΥΚ και Σύλλογο Γυναικών Ροδόπης

ΕΒΡΟΣ17 ώρες πριν

Καλεσμένη της Προέδρου στην επέτειο γυναίκα με ακροδεξιά δράση και αμετάκλητη καταδίκη

ΡΟΔΟΠΗ17 ώρες πριν

Καταγγελία: «Στρατιώτης βίασε κοπέλα στην Κομοτηνή»

ΡΟΔΟΠΗ2 ημέρες πριν

Η πόλη της Κομοτηνής γιορτάζει την πολιούχο της Αγία Παρασκευή

ΚΑΒΑΛΑ2 ημέρες πριν

Συναγερμός στην Καβάλα έπειτα από 16 κρούσματα σε παιδική κατασκήνωση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 ημέρες πριν

Στη δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας ο Ιλχάν Αχμέτ

ΡΟΔΟΠΗ2 ημέρες πριν

Η πόλη της Κομοτηνής γιορτάζει την πολιούχο της Αγία Παρασκευή

ΡΟΔΟΠΗ3 ημέρες πριν

Νεκρός άντρας ύστερα από έκρηξη σε λυόμενη οικία στις Σάπες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ3 ημέρες πριν

Μήνυμα Σακελλαροπούλου σε Τουρκία: «Η συμπαράστασή μας στην Κύπρο είναι απόλυτη»

ΡΟΔΟΠΗ3 ημέρες πριν

Νέα συγκέντρωση αρνητών του εμβολίου: «Θέλουν να μας εξαφανίσουν»

TΟΥΡΚΙΑ4 ημέρες πριν

Τουρκία: Ο Πόντος «βούλιαξε» και ο Ερντογάν μοίραζε τσάι στους πλημμυροπαθείς!

ΒΟΥΛΗ4 ημέρες πριν

Ιλ. Αχμέτ: «Χωρίς δασικούς χάρτες δεν υφίσταται εκσυγχρονισμός του Κτηματολογίου»

ΡΟΔΟΠΗ4 ημέρες πριν

Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στον Μίσχο – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

ΡΟΔΟΠΗ6 ημέρες πριν

Πολυπληθής συγκέντρωση κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού στην Κομοτηνή

ΕΛΛΑΔΑ7 ημέρες πριν

Αστυνομικοί εισέβαλαν σε χωράφι και κατέβασαν πανό κατά του Μητσοτάκη

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ7 ημέρες πριν

Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου: «Παράνομο το κορωνο-πρόστιμο των 8.000 ευρώ»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x