ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Κουτιά πρώτων βοηθειών δώρισαν οι φαρμακοποιοί στους Αστυνομικούς της Ροδόπης

Συνολικά, παραδόθηκαν 22 κουτιά φαρμακείου με υλικά πρώτων βοηθειών

fonirodopis.gr

22 φορητά κουτιά φαρμακείου με υλικά πρώτων βοηθειών προκειμένου να διανεμηθούν στις εποχούμενες περιπολίες και στους Αξιωματικούς Υπηρεσίας όλων των Αστυνομικών Υπηρεσιών του Νομού Ροδόπης, δώρισαν οι φαρμακοποιοί της Ροδόπης.

Η δωρεά προήλθε ύστερα από επαφές που είχε το μέλος Εκτελεστικής Γραμματείας ΠΟΑΣΥ και Αντιπρόσωπος της Ε.Α.Υ. Ροδόπης  κ. Σταυρούλα Τζατζνά με τον Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης κ. Αλέξανδρο Τσαπέκο και τον Γενικό Διευθυντή του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Ροδόπης κ. Παναγιώτη Μπάρμπα, κατά τις οποίες συζητήθηκαν οι ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικοί της Ροδόπης.

Τα κουτιά πρώτων βοηθειών παραδόθηκαν στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Απριλίου μεταξύ των ανωτέρω και του προέδρου της ΕΑΥ Ροδόπης κ. Ευστάθιου Κατρανίδη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης εκφράζει τις εγκάρδιες ευχαριστίες του για την σημαντική δωρεά, η οποία «σηματοδοτεί την αναγνώριση και στήριξη του έργου που προσφέρουν οι Αστυνομικοί του Νομού Ροδόπης στην τοπική κοινωνία, γεγονός που μας τιμά ιδιαίτερα και ανυψώνει το ηθικό μας».

ΡΟΔΟΠΗ

Σκηνή για τον εμβολιασμό στήθηκε στο πεζοδρόμιο του Κέντρου Υγείας Κομοτηνής

Από εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού Κομοτηνής

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

Σκηνή με σκοπό την εξυπηρέτηση των πολιτών που θα εμβολιάζονται στήθηκε σήμερα στο πεζοδρόμιο μπροστά στο Κέντρο Υγείας Κομοτηνής (ΙΚΑ) από εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού Κομοτηνής.

Οι Ερυθροσταυρίτες συνεχίζουν επίσης ανελλιπώς τις διακομιδές πολιτών προς τα εμβολιαστικά κέντρα του Νομού.

Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης δεν μπορεί να μεταβεί μόνος του στο εμβολιαστικό κέντρο μπορεί να επικοινωνήσει με τον Ερυθρό Σταυρό Κομοτηνής στο 2531072414.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΔΟΠΗ

Π.Ε. Ροδόπης: Σε εξέλιξη εργασίες καθαρισμού από χόρτα του οδικού δικτύου

Παράλληλα, διενεργούνται αεροψεκασμοί από ειδικά συνεργεία για την καταπολέμηση των κουνουπιών

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες συντηρήσεων και καθαρισμών κατά μήκος του Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου, αναφέρει η Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης.

Οι παρεμβάσεις  πραγματοποιούνται με τη συνδρομή μηχανημάτων και προσωπικού της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και αφορούν στην κοπή χόρτων, θάμνων και κλαδιών από δέντρα που εμποδίζουν την ορατότητα, αποσκοπώντας στη λειτουργική κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς και στην πρόληψη κατά της αντιπυρικής περιόδου που ξεκινά.

Σύμφωνα με τις Τεχνικές Υπηρεσίες Ροδόπης, μέχρι και τις 07-05-2021 έχουν καθαριστεί από χόρτα σημεία του οδικού δικτύου από Εθνική Οδό Νο2 Πόρτο Λάγος – Κομοτηνή – Όρια Νομών Ροδόπης – Έβρου, καθώς και των επαρχιακών οδών από διασταύρωση μέχρι Φανάρι, προς Ίασμο έως όρια Νομών Ροδόπης – Ξάνθης και από Κομοτηνή έως Μαρώνεια.

Πιο συγκεκριμένα, στην ίδια κατεύθυνση αποβλέπουν και εργασίες κοπής χόρτων που αναμένεται να υλοποιηθούν την τρέχουσα εβδομάδα από 10-5-2021 έως 13-5-2021 στην επαρχιακή οδό Ξυλαγανής – Ιμέρου – Πλατανίτη, στην επαρχιακή οδό Κομοτηνής – Πόρπης – Αρωγής καθώς και στην επαρχιακή οδό Μέσης – Παραλία Μέσης.

Παράλληλα, προς ενημέρωση των πολιτών, εξακολουθούν σε εβδομαδιαίο επίπεδο συστηματικές εφαρμογές για την αποτελεσματικότερη  καταπολέμηση των κουνουπιών από ειδικά συνεργεία που εκτελούν ψεκασμούς από εδάφους καθώς και εναέριους. Σε αυτό το πλαίσιο, αξίζει να σημειωθεί ότι:

  • Αεροψεκασμοί εκπληρώθηκαν το περασμένο Σάββατο, στις 08-05-2021 σε φυσικό και αγροτικό περιβάλλον της ΠΕ Ροδόπης, και ειδικότερα σε ευρύτερες περιοχές των οικισμών Γλυκονερίου, Φαναρίου, Μέσης, Γλυφάδας, Ιμέρου και σε περιοχές γύρω από τις λίμνες Βιστωνίδας και Ισμαρίδας, της παραλίας Μέσης και Γλυφάδας, του Λιμανιού Ιμέρου και του Δέλτα ποταμού Φιλιουρί.
  • Επίγειοι ψεκασμοί θα διενεργηθούν το διάστημα 10-05-2021 έως 14-05-2021 σε οικισμούς της ΠΕ Ροδόπης, βάσει του προγράμματος που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας.

Σημειώνεται ότι σχετικά με την εξέλιξη του προγράμματος δράσης για την αντιμετώπιση των κουνουπιών, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Ροδόπης είναι στη διάθεση των πολιτών για οποιαδήποτε πληροφορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΔΟΠΗ

Κομοτηνή: Συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα τα rapid tests στην πλατεία Ειρήνης

Τα rapid tests θα διενεργούνται μέχρι και την Παρασκευή κατά τις ώρες 10:00-15:00 καθώς και την Κυριακή τις ώρες 11:00-14:00

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχίζονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στον γενικό πληθυσμό που προγραμμάτισε ο  Δήμος Κομοτηνής, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου COVID-19.

Από την Δευτέρα 10 Μαΐου μέχρι την Παρασκευή 14 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν τεστ ανίχνευσης αντιγόνων του νέου κορωνοϊού τις ώρες 10:00 με 15:00 στην Πλατεία Ειρήνης. Επίσης, την Κυριακή 16 Μαΐου θα γίνουν τεστ τις ώρες 11:00 με 14:00 στην Πλατεία Ειρήνης. 

Σε περίπτωση κακοκαιρίας τα τεστ θα γίνουν στην Παλιά Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής (Σαμοθράκης 12, πλατεία ΧΕΝ).

Όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε rapid test αποστέλλουν sms με αριθμό 1 στο 13033 και  προσέρχονται γνωρίζοντας τον προσωπικό αριθμό υγείας ΑΜΚΑ ενώ χρειάζεται να δίνουν τον αριθμό του  κινητού τους ώστε να ενημερώνονται για το αποτέλεσμα από τον ΕΟΔΥ. Τη διαδικασία στηρίζει το Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΒΟΥΛΗ

Ιλχάν Αχμέτ: Ερώτηση σε Κικίλια για τα εξαφανισμένα εμβολιαστικά κέντρα του Δήμου Αρριανών

«Γιατί μέχρι σήμερα δεν άνοιξε καμία εμβολιαστική γραμμή στον Δήμο Αρριανών;», ρωτάει ο Βουλευτής Ροδόπης τον Υπ. Υγείας

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

Πρωτοφανές χαρακτηρίζει ο Βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ το γεγονός ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας άφησε χωρίς εμβολιαστικό κέντρο τον Δήμο Αρριανών, παρ’ ότι κάτι τέτοιο προβλεπόταν αρχικά από το Εθνικό Σχέδιο για την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού.

Ο Βουλευτής Ροδόπης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, στην οποία αναφέρεται:

«Το Εθνικό Σχέδιο για την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού για την COVID-19, προέβλεπε αρχικά ανάμεσα στα πρώτα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα όλης της χώρας και τα περιφερειακά ιατρεία Φιλλύρας και Κέχρου του Δήμου Αρριανών της Π.Ε. Ροδόπης.

Παρά το γεγονός ότι η επιλογή των συγκεκριμένων ιατρείων ήταν προφανές ότι δεν κάλυπτε συνολικά τις ανάγκες του τοπικού πληθυσμού, ενός Δήμου με 20.000 κατοίκους και 58 οικισμούς, ορισμένοι εκ των οποίων είναι ορεινοί και απομακρυσμένοι μεταξύ τους, εντούτοις μέχρι και σήμερα και ενώ τα εμβολιαστικά κέντρα πανελλαδικά έχουν αυξηθεί σε έως και 1.500, στον Δήμο Αρριανών δεν έχει δημιουργηθεί ούτε ένα!

Παραμένει έτσι ο μεγάλος αυτός Δήμος της Π.Ε. Ροδόπης χωρίς εμβολιαστικό κέντρο και είναι ο μοναδικός που δεν διαθέτει μια ανάλογη δομή! 

Την ίδια στιγμή στην Π.Ε. Ροδόπης η εμβολιαστική κάλυψη παραμένει κάτω από τον πανελλαδικό μέσο όρο στις επτά εμβολιαστικές γραμμές που βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία σε αυτήν.

Μετά τα παραπάνω ερωτάσθε:

Α) Γιατί μέχρι και σήμερα δεν άνοιξε καμία εμβολιαστική γραμμή στον Δήμο Αρριανών της Π.Ε. Ροδόπης αν και αρχικώς είχαν προβλεφθεί τα περιφερειακά ιατρεία Φιλλύρας και Κέχρου;

Β) Σχεδιάζετε να προβείτε άμεσα στο άνοιγμα περισσοτέρων εμβολιαστικών γραμμών στον Δήμο Αρριανών, ώστε αυτές να αντιπροσωπεύουν τις πραγματικές χωροταξικές και εμβολιαστικές ανάγκες του τοπικού πληθυσμού, προκειμένου να αποκτήσουν όλες οι ηλικιακές κατηγορίες άνετη, γρήγορη και ασφαλή πρόσβαση σε εμβολιαστικά κέντρα και να επιταχυνθεί η εμβολιαστική διαδικασία, όπως είχε ζητήσει και ο ίδιος ο Δήμαρχος της περιοχής με παλαιότερη επιστολή του προς το Υπουργείο σας;».    

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΛΛΑΔΑ11 ώρες πριν

Θρόμβωση στο πόδι 11 μέρες μετά το AstraZeneca – «Πώς γλίτωσα τον ακρωτηριασμό»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ11 ώρες πριν

Μέτιος για ΔΕΣΜ-ΟΣ ΑΜΘ: «Οριστικό τέλος στην απαράδεκτη κατάσταση»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ11 ώρες πριν

ΠΕΣΥ ΑΜΘ: Μεταφέρονται σε νέο φορέα όλα τα προγράμματα της ΔΕΣΜ-ΟΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ12 ώρες πριν

Επικήρυξαν με 300.000 ευρώ τους δολοφόνους 20χρονης στα Γλυκά Νερά

YΓΕΙΑ12 ώρες πριν

Κορωνοϊός: 9 νέα κρούσματα στη Ροδόπη

ΡΟΔΟΠΗ1 ημέρα πριν

Σκηνή για τον εμβολιασμό στήθηκε στο πεζοδρόμιο του Κέντρου Υγείας Κομοτηνής

ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα πριν

Καταγγελία: Εκατοντάδες self tests βρέθηκαν θετικά ενώ δεν ήταν

ΡΟΔΟΠΗ1 ημέρα πριν

Π.Ε. Ροδόπης: Σε εξέλιξη εργασίες καθαρισμού από χόρτα του οδικού δικτύου

ΡΟΔΟΠΗ1 ημέρα πριν

Κομοτηνή: Συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα τα rapid tests στην πλατεία Ειρήνης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ1 ημέρα πριν

Υπογράφηκε η σύμβαση που θα φέρει το φυσικό αέριο σε Ξάνθη και Δράμα

ΕΛΛΑΔΑ11 ώρες πριν

Θρόμβωση στο πόδι 11 μέρες μετά το AstraZeneca – «Πώς γλίτωσα τον ακρωτηριασμό»

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ12 ώρες πριν

Επικήρυξαν με 300.000 ευρώ τους δολοφόνους 20χρονης στα Γλυκά Νερά

ΡΟΔΟΠΗ3 ημέρες πριν

Ημέρα μνήμης για τους αγώνες εθνικής αντίστασης κατά του ναζισμού

ΠΟΛΙΤΙΚΗ4 ημέρες πριν

Ροδόπη: Αγανάκτησε μέχρι και ο Τούρκος Πρόξενος με σκισμένη ελληνική σημαία σε σχολείο!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ4 ημέρες πριν

Άνοιγμα γυμναστηρίων μόνο για τους εμβολιασμένους, ανακοίνωσε ο Γεωργιάδης

ΡΟΔΟΠΗ4 ημέρες πριν

Κομοτηνή – Φωτιά σε ταβέρνα: Προσπαθούσαν να ξηλώσουν το βυθιζόμενο κολωνάκι!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ4 ημέρες πριν

Εκπαιδευτική ψηφιακή πλατφόρμα για τον κορωνοϊό δημιούργησε η Π.Ε. Ροδόπης

ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες πριν

Στις 17 Μαΐου ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί

ΡΟΔΟΠΗ5 ημέρες πριν

Εργασίες ασφαλτόστρωσης στο οδικό δίκτυο Ροδόπης ενόψει θερινής περιόδου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ6 ημέρες πριν

Στεφάνι στον τάφο του Αχμέτ Σαδίκ κατέθεσε ο Τούρκος Υφ. Εξωτερικών

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x