ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Υπαίθρια σύσκεψη ενόψει Πρωτομαγιάς την Παρασκευή στην Κομοτηνή

Κάλεσμα για συμμετοχή για την προετοιμασία της πρωτομαγιάτικης συγκέντρωσης απευθύνουν για τις 5:30 το απόγευμα στο πάρκο της Περιφέρειας, ΕΝΙΔΥΚ και Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης

Η ΕΝΙΔΥΚ και ο Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης καλούν όλους τους εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα σε δια ζώσης σύσκεψη, παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας, την Παρασκευή 23 Απριλίου, στις 17.30 στο Πάρκο της Περιφέρειας για την προετοιμασία της Πρωτομαγιάτικης Συγκέντρωσης.

Στο κάλεσμα τους αναφέρουν:

«135 χρόνια από την 1η Μάη του Σικάγο, όταν οι εργάτες διεκδίκησαν και κέρδισαν την θέσπιση του 8ωρου με σύνθημα «8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ξεκούραση, 8 ώρες ελεύθερο χρόνο» και 101 χρόνια μετά την καθιέρωση με νόμο του 8ωρου στην Ελλάδα, η κυβέρνηση επιδιώκει καταργήσει το 8ωρο και να νομιμοποιήσει την υπερωριακή 10ωρη απλήρωτη εργασία. Γκρεμίζονται κατακτήσεις οι οποίες είχαν κερδηθεί με αίμα.

Δε θα δεχτούμε το νέο εργασιακό μεσαίωνα! Πάνω από 1 χρόνο τώρα ο λαός μας πληρώνει με χιλιάδες νεκρούς την «προστασία της οικονομίας», αφήνονται όλα στην «ατομική ευθύνη». Η νέα κρίση θα φορτωθεί και πάλι στις πλάτες του λαού και αυτό προσπαθούν να πετύχουν με το νέο νομοσχέδιο που καταργεί το 8ωρο: πιο φθηνούς εργαζόμενους, χωρίς δικαιώματα, με 10ωρη δουλειά. Θέλουν να νομοθετήσουν τον οδοστρωτήρα των εργατικών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει. Βέβαια, το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση δεν είναι ούτε κεραυνός εν αιθρία, ούτε ελληνική πρωτοτυπία.

Βασίζεται στις «βέλτιστες πρακτικές» της Ε.Ε. για τη «διευθέτηση» του χρόνου εργασίας και την «ευελιξία» στις εργασιακές σχέσεις. Στόχος τους είναι ακόμα πιο φθηνοί εργαζόμενοι, αφού ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης, ο εργοδότης θα μπορεί να αυξάνει ή να μειώνει τον ημερήσιο χρόνο εργασίας όπως τον βολεύει, χωρίς να πληρώνει υπερωρίες και χωρίς να χρειάζεται να προσλαμβάνει επιπλέον προσωπικό. Το ξεχαρβάλωμα του ημερήσιου χρόνου εργασίας για τον εργαζόμενο, την εργαζόμενη και τις οικογένειές τους σημαίνει:

Από τη μία, όταν ο εργάσιμος χρόνος καλύπτει 10 – 12 ώρες μέσα στη μέρα, μαζί και με τις μετακινήσεις από και προς την εργασία, έχουμε μεγάλη φθορά του οργανισμού. Γι αυτό το λόγο και οι υπερωρίες πληρώνονται περισσότερο, ως «αντάλλαγμα» λόγω της μεγαλύτερης καταπόνησης του εργαζόμενου και βέβαια αποτελεί κατάκτηση του εργατικού κινήματος, δεν χαρίστηκε.

Από την άλλη, έχουμε απορρύθμιση της οικογενειακής ζωής και του ελεύθερου χρόνου. Το χτύπημα στον σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, μας αλυσοδένει στη δουλειά και ο εργοδότης αποκτά επιπλέον διευθυντικό δικαίωμα στον ελεύθερο χρόνο μας, στην ξεκούρασή μας, στην επαφή με τα παιδιά μας, με τις οικογένειές μας.

Τέλος, η εντατικοποίηση της εργασίας μας εκθέτει σε περισσότερους κινδύνους για περισσότερο χρόνο, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες να συμβούν εργατικά «ατυχήματα», αυξάνει την έκθεση σε επαγγελματικές ασθένειες, την εξουθένωση του οργανισμού.

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!

Στο νομοσχέδιο που διαλύει τη ζωή μας, εξαφανίζει τον ελεύθερο χρόνο και το εισόδημά μας, έχουμε μια και μόνο επιλογή: ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ! ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

• Σταθερή εργασία, με σταθερό ωράριο εργασίας, 8ωρο-5ήμερο- 40ωρο. Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, των διακεκομμένων ωραρίων! Με μέτρα προστασίας της μητρότητας (άδειες, επιδόματα, γονικές) για τις εργαζόμενες μητέρες.

 Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας χωρίς αποζημίωση των κλινικαρχών.

• Μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ. Να ενισχυθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί.

• Επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας. Επίσπευση των εμβολιασμών.

• Γιατρός εργασίας σε κάθε μεγάλο εργασιακό χώρο.

• Καμία απόλυση! Οι απώλειες των εργαζομένων να αναγνωριστούν ως εργατικά ατυχήματα καθώς υπάρχει δεδομένος επαγγελματικός κίνδυνος.

• Να δοθεί χωρίς καμία καθυστέρηση όλο το δώρο Πάσχα.

• Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού με πρόσχημα τον κορωνοϊό.

Η ΕΝΙΔΥΚ και ο Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης καλούν όλους τους εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα σε δια ζώσης σύσκεψη, παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας, την Παρασκευή 23 Απριλίου, στις 17.30 στο Πάρκο της Περιφέρειας για την προετοιμασία της Πρωτομαγιάτικης Συγκέντρωσης.

Όλες και όλοι στην Πρωτομαγιάτικη Συγκέντρωση την Πέμπτη 6 Μάη στις 10.30 π.μ. στην κ. πλατεία Κομοτηνής!».

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Αλλοδαπός διωκόμενος από την Ιντερπόλ επιχείρησε να εισέλθει στην Ελλάδα μέσω Νυμφαίας

Διώκεται για απάτη που διαπράχθηκε το 2008 στη Μολδαβία

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνελήφθη το πρωί της Κυριακής 25 Ιουλίου στη Ροδόπη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής ένας αλλοδαπός, ο οποίος διώκεται με Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων της Interpol Μολδαβίας, για απάτη που διαπράχθηκε το έτος 2008 στη Μολδαβία.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη κατά την είσοδο του στη χώρα μέσω του Συνοριακού Σημείου Διέλευσης Νυμφαίας, διότι από τον έλεγχο που πραγματοποίησαν διαπίστωσαν ότι σε βάρος του έχει εκδοθεί η παραπάνω Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΔΟΠΗ

Κάλεσμα στήριξης στο λαό της Κούβας από ΕΝΙΔΥΚ και Σύλλογο Γυναικών Ροδόπης

«H Κούβα δίνει τη μάχη της ζωής και του αύριο, κόντρα στις συνέπειες ενός δολοφονικού εμπάργκο 6 δεκαετιών, που ακόμη και σε συνθήκες πανδημίας της αποτρέπει την εισαγωγή μιας σειράς ιατρικών ειδών και προμηθειών πρώτης ανάγκης»

Δημοσιεύθηκε

στις

Κείμενο στήριξης και αλληλεγγύης προς τον δοκιμαζόμενο λαό της Κούβας, εξέδωσαν η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής και ο Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης.

Στο κείμενο αναφέρεται:

«Τα Δ.Σ. της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής και του Συλλόγου Γυναικών Ροδόπης, εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους και το λαό της Κούβας. Καταδικάζουμε την τεράστια υποκρισία και τους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, της αντικουβανικής μαφίας και των μισθοφόρων τους μέσα στην Κούβα. Αξιοποιώντας τις δυσκολίες που προκαλεί ο ίδιος ο ασφυκτικός αποκλεισμός των ΗΠΑ, προσπαθούν να μεθοδεύσουν αντιδραστικές εξελίξεις, έως και ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Κούβα.

H Κούβα δίνει τη μάχη της ζωής και του αύριο, κόντρα στις συνέπειες ενός δολοφονικού εμπάργκο 6 δεκαετιών, που ακόμη και σε συνθήκες πανδημίας της αποτρέπει την εισαγωγή μιας σειράς ιατρικών ειδών και προμηθειών πρώτης ανάγκης. Η όξυνση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο λαός της Κούβας είναι συνέπεια της κλιμάκωσης των μέτρων του εμπάργκο από τον πρόεδρο Τραμπ, που διατηρεί και συνεχίζει ο Μπάιντεν.  

Αυτοί που επέβαλαν και συνεχίζουν το δολοφονικό εμπάργκο, έρχονται σήμερα και μιλούν για “ανθρωπιστική κρίση” στην Κούβα και δήθεν αγωνιούν για τη “Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα” των Κουβανών. Οι ίδιες δυνάμεις είναι που δολοφονούν λαούς σε Ιράκ, Αφγανιστάν, Παλαιστίνη, ενώ παράλληλα οι ρατσιστικές δολοφονίες αφροαμερικανών από αστυνομικούς στις ΗΠΑ είναι καθημερινό φαινόμενο. Αυτές είναι οι δυνάμεις που δήθεν νοιάζονται για τα δικαιώματα του λαού της Κούβας. Η υποκρισία και τα ψέματα των ιμπεριαλιστών είναι καλυμμένες με το αίμα παλαιότερων επεμβάσεών τους για τη “Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα”.

Τη στιγμή που στις ΗΠΑ έσκαβαν μαζικούς τάφους για τα θύματα της πανδημίας και της ιδιωτικοποιημένης Υγείας, τη στιγμή που στην ΕΕ και στη χώρα μας οι κυβερνήσεις αξιοποιούσαν την πανδημία για το χτύπημα των μισθών, των συντάξεων, των εργασιακών δικαιωμάτων, που κλείνουν νοσοκομεία γιατί είναι περιττά, το νησί του Φιντέλ και του Τσε πήρε μέτρα προστασίας της υγείας των κατοίκων του. Ανέπτυξε 5 εμβόλια ενάντια στον κορονοϊό και έστειλε ιατρική βοήθεια σε μια σειρά χώρες σε όλο τον πλανήτη!

Εκατομμύρια εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο χαιρετίζουν και εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους στο λαό της Κούβας για τη σταθερή του διεθνιστική και ανθρωπιστική προσφορά στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, του Πολιτισμού. Οι αγώνες του κουβανικού λαού κόντρα σε όλες τις δυσκολίες αποτελούν σύμβολο για τους αγώνες των εργαζομένων διεθνώς!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΔΟΠΗ

Καταγγελία: «Στρατιώτης βίασε κοπέλα στην Κομοτηνή»

Σύμφωνα με το Δίκτυο Φαντάρων «Σπάρτακος», το περιστατικό συνέβη όταν ο στρατιώτης ήταν έξω με άδεια ενώ το θύμα έχει ήδη καταθέσει μήνυση

Δημοσιεύθηκε

στις

Περιστατικό βιασμού εις βάρος κοπέλας από έναν στρατιώτη που υπηρετεί τη θητεία του στην Κομοτηνή, καταγγέλλει το Δίκτυο Φαντάρων «Σπάρτακος» με δημοσίευμα στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα «ο δράστης είναι στρατευμένος στην 21 ΛΜΧ και βρισκόταν έξω με άδεια τη στιγμή που συνέβη το έγκλημα ενώ το θύμα του βιασμού έχει ήδη προβεί σε μήνυση εναντίον του στρατευμένου».

«Το παραπάνω έγκλημα έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά βιασμών, σεξουαλικών παρενοχλήσεων και γυναικοκτονιών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό τόσο μέσα στο στρατό (βλ. βιασμός φαντάρου στο ΚΕΕΔ, σεξουαλική επίθεση Ανώτερου Αξιωματικού της Π.Α. σε γυναίκα Αξιωματικό, σεξιστικά σχόλια από στρατιωτικούς γιατρούς κατά τη διάρκεια Υγειονομικών εξετάσεων) όσο και ευρύτερα στην κοινωνία.

Εμείς να δηλώσουμε καταρχάς την αμέριστη συμπαράσταση μας στην κοπέλα και να θέσουμε εξαρχής ότι την πιστεύουμε και είμαστε μαζί της. Θα εναντιωθούμε με όλες με τις δυνάμεις σε οποιαδήποτε προσπάθεια συγκάλυψης του γεγονότος, εντός και εκτός στρατού ή επίρριψη ευθυνών στο θύμα, με επιχειρήματα που θα προσπαθούν να βρουν την αιτία του βιασμού στο τι φόραγε ή τι είπε η κοπέλα», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΔΟΠΗ

Η πόλη της Κομοτηνής γιορτάζει την πολιούχο της Αγία Παρασκευή

Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στο κεντρικό άλσος της πόλης – Δεν πραγματοποιήθηκε φέτος λόγω των περιοριστικών μέτρων η περιφορά της εικόνας

Δημοσιεύθηκε

στις

Την πολιούχο της Αγία Παρασκευή γιορτάζει η πόλη της Κομοτηνής. Το απόγευμα της Κυριακής 25 Ιουλίου τελέστηκε παρουσία τοπικών Αρχών στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό, στο άλσος της Αγίας Παρασκευής, η ακολουθία του Εσπερινού χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος.

Φέτος, λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού δεν πραγματοποιήθηκε η περιφορά της εικόνας, ωστόσο, πλήθος πιστών συνέρρευσε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό προκειμένου να παρακολουθήσει τον Εσπερινό, να προσκυνήσει την εικόνα και να ανάψει ένα κερί.

Δείτε βίντεο και εικόνες από τον Εσπερινό στο άλσος Αγίας Παρασκευής:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΚΑΒΑΛΑ15 ώρες πριν

Καβάλα: Τροχαίο με τραυματίες 11 μετανάστες μετά από καταδίωξη Ι.Χ.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ16 ώρες πριν

Αλλοδαπός διωκόμενος από την Ιντερπόλ επιχείρησε να εισέλθει στην Ελλάδα μέσω Νυμφαίας

ΕΛΛΑΔΑ16 ώρες πριν

Ποινικός Κώδικας: Έρχονται αυστηρές ποινές για ειδεχθή εγκλήματα

ΕΛΛΑΔΑ16 ώρες πριν

Πυροτεχνήματα: η αβάσταχτη γοητεία των σπινθηροβόλων αναμνήσεων

ΡΟΔΟΠΗ17 ώρες πριν

Κάλεσμα στήριξης στο λαό της Κούβας από ΕΝΙΔΥΚ και Σύλλογο Γυναικών Ροδόπης

ΕΒΡΟΣ17 ώρες πριν

Καλεσμένη της Προέδρου στην επέτειο γυναίκα με ακροδεξιά δράση και αμετάκλητη καταδίκη

ΡΟΔΟΠΗ17 ώρες πριν

Καταγγελία: «Στρατιώτης βίασε κοπέλα στην Κομοτηνή»

ΡΟΔΟΠΗ2 ημέρες πριν

Η πόλη της Κομοτηνής γιορτάζει την πολιούχο της Αγία Παρασκευή

ΚΑΒΑΛΑ2 ημέρες πριν

Συναγερμός στην Καβάλα έπειτα από 16 κρούσματα σε παιδική κατασκήνωση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 ημέρες πριν

Στη δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας ο Ιλχάν Αχμέτ

ΡΟΔΟΠΗ2 ημέρες πριν

Η πόλη της Κομοτηνής γιορτάζει την πολιούχο της Αγία Παρασκευή

ΡΟΔΟΠΗ3 ημέρες πριν

Νεκρός άντρας ύστερα από έκρηξη σε λυόμενη οικία στις Σάπες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ3 ημέρες πριν

Μήνυμα Σακελλαροπούλου σε Τουρκία: «Η συμπαράστασή μας στην Κύπρο είναι απόλυτη»

ΡΟΔΟΠΗ3 ημέρες πριν

Νέα συγκέντρωση αρνητών του εμβολίου: «Θέλουν να μας εξαφανίσουν»

TΟΥΡΚΙΑ4 ημέρες πριν

Τουρκία: Ο Πόντος «βούλιαξε» και ο Ερντογάν μοίραζε τσάι στους πλημμυροπαθείς!

ΒΟΥΛΗ4 ημέρες πριν

Ιλ. Αχμέτ: «Χωρίς δασικούς χάρτες δεν υφίσταται εκσυγχρονισμός του Κτηματολογίου»

ΡΟΔΟΠΗ4 ημέρες πριν

Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στον Μίσχο – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

ΡΟΔΟΠΗ6 ημέρες πριν

Πολυπληθής συγκέντρωση κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού στην Κομοτηνή

ΕΛΛΑΔΑ7 ημέρες πριν

Αστυνομικοί εισέβαλαν σε χωράφι και κατέβασαν πανό κατά του Μητσοτάκη

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ7 ημέρες πριν

Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου: «Παράνομο το κορωνο-πρόστιμο των 8.000 ευρώ»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x