ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιλχάν Αχμέτ και φορείς της Ροδόπης στον βατήρα της επανεκκίνησης

«Θέλουμε να δώσουμε το ηχηρό μήνυμα του κόσμου της αγοράς για να κερδίσουμε το στοίχημα της ομαλής επανεκκίνησης», είπε ο Βουλευτής Ροδόπης κατά τη συνάντηση του με τους παραγωγικούς φορείς

Συνάντηση εργασίας με τους προέδρους του ΕΒΕ Ροδόπης, Αντώνη Γραβάνη, της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ροδόπης, Ανέστη Βαφειάδη και του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής, Κικής Κωνσταντινίδου, ενόψει της επανεκκίνησης του εμπορίου και των εορταστικών ημερών του Πάσχα και του Μπαϊραμιού που ακολουθούν, είχαν σήμερα στην έδρα του επιμελητηρίου ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ και ο υπεύθυνος του τομέα των επιχειρήσεων της Ν.Ε. Ροδόπης, Φώτης Πολίτης.         

Ο κ. Ιλχάν Αχμέτ είχε την ευκαιρία να ακούσει τις θέσεις των θεσμικών φορέων της αγοράς και των επαγγελματιών για την κατάσταση που επικρατεί, τις προοπτικές και τα αιτήματα που κατατίθενται αυτή την στιγμή, ενώ ο ίδιος αναφέρθηκε και στις δικές του πρωτοβουλίες και τις θέσεις του Κινήματος Αλλαγής για τον κόσμο των ΜΜΕ επιχειρήσεων.

Ο Ιλχάν Αχμέτ με αφορμή την παράταση των εργασιών της διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη έως τον προσεχή Σεπτέμβριο, πρότεινε στην επόμενη επίσκεψη στην Θράκη της προέδρου και των μελών της διακομματικής επιτροπής να εκπονηθεί ένα πλήρες και ρεαλιστικό σχέδιο στήριξης της επιχειρηματικότητας σε συνεργασία με τους τοπικούς παραγωγικούς φορείς.

«Θα ήθελα σήμερα να ευχαριστήσω  καταρχήν το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο, τον Εμπορικό Σύλλογο Κομοτηνής και την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ροδόπης για την αποδοχή της πρότασής μου να καθίσουμε και να συζητήσουμε τα διάφορα προβλήματα της αγορά ενόψει του καθολικού ανοίγματος των προσεχών ημερών και των εορτών του Πάσχα και του Μπαϊραμιού των μουσουλμάνων συμπολιτών μας», τόνισε πριν την έναρξη της συνάντησης ο βουλευτής Ροδόπης και πρόσθεσε: 

«Ήρθα να στηρίξω με την παρουσία μου τον εμπορικό κόσμο της Κομοτηνής και τα τοπικά προϊόντα και να δώσω το μήνυμα ότι μετά από αυτή την καταστροφική πανδημία και τις συνέπειες που είχε για τους επαγγελματίες και την αγορά, να τους στηρίξουμε προκειμένου να σώσουμε την οικονομία της πόλη μας.

Ήρθα επίσης να ακούσω τις προτάσεις του κόσμου της αγοράς, καθώς και τους παρουσιάσω τις πρωτοβουλίες μου του πρώτου τριμήνου του 2021, όταν και κατέθεσα δύο αναφορές και είχα μία απάντηση έως σήμερα από τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη. Ταυτόχρονα θα παρουσιάσω και το σύνολο των προσωπικών μου πρωτοβουλιών για το νομό Ροδόπης και των πρωτοβουλιών του Κινήματος Αλλαγής από την έναρξη της πανδημίας το 2020 για την στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

Από αυτήν εδώ την συνάντηση θέλουμε να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα εισακουστούν οι προτάσεις του κόσμου της αγοράς για να κερδίσουμε το στοίχημα της ομαλής επανεκκίνησης και του καλοκαιριού που έρχεται.

Ο αγώνας ο δικός μου και του Κινήματος Αλλαγής για να εξασφαλιστούν οι καλύτεροι όροι και προϋποθέσεις για τη επιβίωση της αγοράς θα συνεχιστεί και το επόμενο χρονικό διάστημα».

Ερωτηθείς για το πώς κρίνειτο πιλοτικό άνοιγμα της συνοριακής διάβασης διαβατηριακών ελέγχων της Νυμφαίας, ο κ. Ιλχάν σημείωσε με έμφαση ότι «αποτελεί θετική εξέλιξη με την έννοια ότι λαμβάνονται όλα τα υγειονομικά μέτρα προφύλαξης από την πανδημία,αλλά αυτό πρέπει να συμπληρωθεί με τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων υποδομών για την διευκόλυνση των διερχομένων και των εργαζομένων στην συγκεκριμένη συνοριακή διάβαση».

Παράλληλα, έκανε λόγο και για την ανάγκη για την αύξηση των διελεύσεων και από τους Κήπους προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα, εφόσον το επιτρέπουν οι επιδημιολογικές συνθήκες, με την διενέργεια των rapidtests και της επίδειξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού, να διέρχονται και Τούρκοι πολίτες για να διευκολυνθείη επάνοδος στην ομαλή λειτουργία των ξενοδοχείων της Θράκης.

Αντώνης Γραβάνης:  «Σημασία έχει η επανεκκίνηση της οικονομίας. Τα προβλήματα έχουν μπει κάτω από το χαλί»

«Σήμερα έχουμε συνάντηση με τον βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Αχμέτ Ιλχάν, μετά από δική του πρόσκληση προκειμένου να του μεταφέρουμε τα προβλήματα της επιχειρηματικότητας στην περιοχή μας. Όπως μπορείτε να καταλάβετε η κούραση είναι μεγάλη και ψυχολογικά και οικονομικά. Ευελπιστούμε σύντομα οι επιδημιολογικοί δείκτες να βελτιωθούν, να συνεχιστούν οι διαδικασίες με το εμβόλιο και επιτέλους να μπορέσει να απελευθερωθεί η αγορά και η επιχειρηματικότητα γιατί η κατάσταση είναι δύσκολη και χρειάζεται οι επιχειρήσεις να ορθοποδήσουν ξανά και να μπορέσουμε να μιλάμε για την πολυπόθητη σταθεροποίηση.

Υπάρχουν επιχειρήσεις που είναι έξι και επτά μήνες κλειστές ενώ και ο κόσμος δεν έχει την ψυχολογία να καταναλώσει.

Θέλω να σας θυμίζω ότι μόνο από την έναρξη της πανδημίας τον Μάρτιο το ΕΒΕ έχει κάνει πάνω από είκοσι παρεμβάσεις στον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς με προτάσεις που ζητούμε να εισακουστούν και αυτές είναι που θα συζητήσουμε και με τον κ. Ιλχάν, ο οποίος η αλήθεια είναι ότι δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον και μέσα από του παρεμβάσεις του στην Βουλή και εδώ φυσικά θέλω να πω ότι με όλους τους βουλευτές μας έχουμε μία καλή συνεργασία γιατί τα προβλήματα είναι κοινά και όλοι μαζί θα πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε.

Το μεγάλο θέμα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε είναι το σημείο μηδέν που θέτουμε την αφετηρία με την λήξη της πανδημίας,να δώσουμε στήριξη στις επιχειρήσεις γιατί, όπως ξέρετε, αυτή την στιγμή υπάρχει μεγάλη σώρευση χρεών, μεγάλη μείωση του τζίρου και δυστυχώς μόλις ανοίξουμε θα πρέπει να βρούμε τρόπο να αντιμετωπίσουμε όλα τα προβλήματα που συσσωρεύτηκαν, γιατί έως τώρα με τις αναστολές οι επιχειρήσεις βάζουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί, μπορούν και επιβιώνουν αλλά είναι πολύ σημαντικό το σημείο της επανεκκίνησης».

Ανέστης Βαφειάδης: «Προτείνουμε διαγραφή χρεών της πανδημίας, επιστρεπτέες ως επιχορηγήσεις και όχι ως δάνεια, προγράμματα στήριξης για την εστίαση»

«Κληθήκαμε από τον κ. Ιλχάν Αχμέτ να συμμετέχουμε σε μία συζήτηση με τις παραγωγικές τάξεις του νομού για να δούμε πως πηγαίνει η κατάσταση από την οποία ευελπιστούμε ότι θα βγούμε γρήγορα.

Η επιχειρηματικότητα είναι αυτή που αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα της πανδημίας σε αντίθεση με άλλες ομάδες που πέρασαν όχι απλώς καλά αλλά ίσως και πολύ καλύτερα.

Η όποια στήριξη από την κυβέρνηση δεν ήταν πάντα επαρκής. Εμείς θα ζητήσουμε από τον κ.. Ιλχάν περισσότερο πίεση προς την κυβέρνησηώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την επόμενη μέρα για την οποία πρέπει να γίνει μια σοβαρή συζήτηση πλέον πως θα στηριχθεί η επιχειρηματικότητα.  Δεν μπορούμε να έρθει ο Μάιος και ο Ιούνιος και να εγκταληφθούμε στην τύχη μας. Αυτό θα είναι ό,τι χειρότερο για τα χρέη που έχουν δημιουργηθεί παρότι ανεστάλησαν για τον Δεκέμβριο. Εμείς θα προτείνουμε την διαγραφή αυτών των χρεών που είναι και η πάγια θέση μας – άσχετα που υπάρχει μία αντίθεση με την κυβέρνηση εμείς θα παλέψουμε- όπως και για τις επιστρεπτέες προκαταβολές για όλο το ποσό να χαριστούν και να μην είναι δάνεια, να είναι επιχορηγήσεις, και από εκεί και πέρα να τρέξουν τα όποια προγράμματα στήριξης όπως για παράδειγμα της εστίασης.

Από εκεί και πέρα ζητάμε και την στήριξη του δήμου. Για μένα τα δύσκολα έρχονται και θα δούμε πώς τα αντιμετωπίσουμε».

Κική Κωνσταντινίδου: «Είμαστε μία διασωληνωμένη επιχειρηματικότητα. Θέλουμε ρευστότητα για επιστροφή στην κανονικότητα»

«Σήμερα έχουμε μία συνάντηση με τον βουλευτή κ. Ιλχάν Αχμέτ. Έχουμε πάρα πολλά θέματα κυρίως για το λιανεμπόριο και την επανεκκίνηση της αγοράς από τον ένα χρόνο μεγάλης πανδημίας και των πολλών προβλημάτων τα οποία ζήσαμε.

Εμείς ως Εμπορικός Σύλλογος θέλουμε να επανέλθουμε στην κανονικότητα της λειτουργίας μας και οι καταναλωτές να αισθανθούν ασφαλείς εντός των καταστημάτων για να μπορέσουμε να στηρίξουμε και την οικονομία μας.Κύριο μέλημά μας είναι να δοθεί μία βοήθεια κυρίως στις εμπορικές επιχειρήσεις όσον αφορά και το κομμάτι των επιταγών για τις οποίες έχουμε κάνει πρόταση στην κυβέρνηση και περιμένουμε απάντηση για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν οι επιχειρηματίες που έχουν στα χέρια τους τα αξιόγραφα και πηγαίνουν κάθε μήνα πίσω οι ημερομηνίες τους αλλά κυρίως να δοθεί ένα κεφάλαιο κίνησης για να αγοράσουμε καινούργια εμπορεύματα για να τα βάλουμε στα μαγαζιά μας, γιατί χωρίς ρευστότητα δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε .

Αυτή την στιγμή θεωρούμε ότι είμαστε μια διασωληνωμένη επιχειρηματικότητα με  κάθε είδους παρατάσεις προς τη εφορία, το ΕΦΚΑ, τις επιταγές και θέλουμε όταν θα έρθει η στιγμή της επιστροφής στην κανονικότητα να έχουμε μία υποτυπώδη ρευστότητα που θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να κρατηθούν για να μην δούμε άλλα λουκέτα και εργαζόμενους που θα ψάχνουν δουλειά». 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: «Νέα αρχή στη χώρα με την κοινωνία στην πρώτη γραμμή»

Αύξηση κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ και διαγραφή μέρους χρεών της πανδημίας, εξήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – «Ο Μητσοτάκης εξαπάτησε την κοινωνία»

Δημοσιεύθηκε

στις

Η προστασία της εργασίας αποτελεί προτεραιότητα της «Νέας Αρχής», που αποτελεί και το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι όπως το ανέπτυξε ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στο Βελλίδειο, στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ.

Για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης, αλλά και ως αναγκαία συνθήκη οικονομικής ανάπτυξης, τόνισε ο κ. Τσίπρας, στο πλαίσιο αυτό, «έχουμε ήδη έτοιμες τις πρώτες νομοθετικές παρεμβάσεις», με πρώτη και σημαντικότερη την αύξηση του Κατώτου μισθού στα 800 ευρώ.

Αναλυτικά, τα μέτρα που παρέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, για την προστασία της εργασίας:

 • Την πρώτη μέρα της νέας προοδευτικής διακυβέρνησης θεσμοθετούμε τη γενναία αύξηση του Κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ.
 • Καταργούμε τον Νόμο Χατζηδάκη που καταργεί το οκτάωρο εργασίας και θεσμοθετεί απλήρωτες υπερωρίες.
 • Εγκαθιδρύουμε ισχυρό σύστημα συλλογικών διαπραγματεύσεων.
 • Αποκαθιστούμε και διευρύνουμε τις Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας.
 • Επαναφέρουμε τον βάσιμο λόγο απόλυσης.
 • Ενισχύουμε ξανά το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.
 • Αποκαθιστούμε το Συνταγματικό δικαίωμα μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία.
 • Ρυθμίζουμε τη τηλεργασία.
 • Μετατρέπουμε σε αορίστου χρόνου τις συμβάσεις όσων εργάζονται με μπλοκάκια και διαρκώς ανανεούμενες συμβάσεις ορισμένου χρόνου.
 • Μειώνουμε το όριο των υπερωριών και καταργούμε το θεσμό της υπερεργασίας.
 • Αποκαθιστούμε και κατοχυρώνουμε θεσμικά το δικαίωμα στην απεργία.
 • Εφαρμόζουμε πιλοτικά το 35ώρο, χωρίς μείωση αποδοχών και με αντισταθμιστικά μείωσης του μη μισθολογικού κόστους για όσες επιχειρήσεις το επιλέξουν.
 • Ενισχύουμε τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας στο Δημόσιο τομέα.
 • Προχωρούμε άμεσα σε ένα ειδικό πρόγραμμα brain gain, με ενίσχυση της απασχόλησης για 50.000 νέους επιστήμονες διάρκειας 24 μηνών, με αυξημένες αμοιβές.
 • Υλοποιούμε άμεσα πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 100.000 εργαζόμενους, με έμφαση στις γυναίκες, διάρκειας 12 μηνών, με παράλληλη κατάρτιση και επανακατάρτιση.
 • Τέλος, αναγνωρίζουμε τους αόρατους εργαζόμενους σε πλατφόρμες ως μισθωτούς με εξαρτημένη εργασία, δίνοντάς τους δικαιώματα σε κατοχυρωμένο μισθό, ωράρια και ασφάλεια.

«Διαγραφή μέρους χρεών της πανδημίας»

Για τα χρέη επιχειρήσεων και νοικοκυριών, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως είναι ήδη έτοιμες οι πρώτες παρεμβάσεις.

Και τόνισε πως «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» θα διαγράψει μέρος του ιδιωτικού χρέους της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, δήλωσε:

 • Προχωρούμε σε διαγραφή μέρους του ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε στο διάστημα της πανδημίας για φυσικά πρόσωπα, επιχειρήσεις και αγρότες.
 • Καταργούμε τον πτωχευτικό Κώδικα Μητσοτάκη που οδηγεί χιλιάδες νοικοκυριά, επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα, σε πτώχευση.
 • Θεσμοθετούμε μόνιμο ολιστικό πλαίσιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους.
 • Θεσμοθετούμε την προστασία της πρώτης κατοικίας και της αγροτικής γης.

Η πατρίδα έχει ανάγκη από μία νέα αρχή με την κοινωνία στην πρώτη γραμμή

Το κυρίαρχο συναίσθημα των πολιτών είναι η ανασφάλεια. Την κοινωνική ανασφάλεια την αυξάνει η πολιτική της κυβέρνησης που διευρύνει ραγδαία τις κοινωνικές ανισότητες. Χρειάζεται επιστροφή της πολιτικής και τολμηρές αποφάσεις, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από το βήμα της ΔΕΘ και σημείωσε:

«Η πατρίδα έχει ανάγκη από μία νέα αρχή με την κοινωνία στην πρώτη γραμμή, μία νέα αρχή για το κράτος και την διακυβέρνηση και για την οικονομία και το παραγωγικό μοντέλο». «Απαιτείται μία ισχυρή προοδευτική κυβέρνηση που θα κλείσει τις πληγές που άνοιξε η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσέθεσε.

«Κάποιοι γεννήθηκαν πορφυρογέννητοι και δεν προσπάθησαν ποτέ»

Κάποιοι γεννήθηκαν πορφυρογέννητοι και δεν προσπάθησαν ποτέ. Η Ελλάδα δεν χτίστηκε από αυτούς που ακόμη και τώρα βγάζουν τα λεφτά τους σε offshore για να μην φορολογούνται. Η Ελλάδα φτιάχτηκε από τους ανθρώπους του μόχθου και της παραγωγής, ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο κ. Μητσοτάκης εξαπάτησε τη μεσαία τάξη»

Συνεχίζοντας ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «εξαπάτησε τη μεσαία τάξη» και εξήγησε: «Η μεσαία τάξη δεν είναι οι συνδαιτυμόνες του κ. Μητσοτάκη. Οι λιγότεροι φόροι έγιναν λιγότερα χρήματα. Οι καλύτερες δουλειές έγιναν κακοπληρωμένες δουλειές, η ασφάλεια έγινε γενικευμένη ανασφάλεια».

Ο Αλ. Τσίπρας συνέχισε ασκώντας κριτική στον πρωθυπουργό.

«Πρωθυπουργός των λίγων και των ισχυρών»

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει χάσει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Ο κ. Μητσοτάκης κυβερνά για τον κομματικό του στρατό… Το επιτελικό κράτος διπλασίασε τους μετακλητούς υπαλλήλους. Ο κ. Μητσοτάκης κυβερνά μόνος σαν άλλος καίσαρας και επιστρατεύοντας τον αυταρχισμό και το δόγμα του νόμου και της τάξης. Ο κ. Μητσοτάκης δεν κυβερνά για την πλειοψηφία των Ελλήνων, ούτε για εκείνους που τον εξέλεξαν αλλά για μία ελίτ λίγων και ισχυρών που τρέφεται από το δημόσιο χρήμα που επιβάλλει ρύθμιση για τα ιδιοτελή της συμφέροντα. Κάθε μέρα που περνά ο κ. Μητσοτάκης κάνει δυσκολότερη τη ζωή των Ελλήνων» ανέφερε και τόνισε:

«Ο μόνος άνεμος που θα φυσά όλο και πιο δυνατά είναι της κοινωνικής οργής και της αποδοκιμασίας».

«Ριζική τομή για νέο μοντέλο διακυβέρνησης»

«Χρειάζεται ένα νέο κράτος που δεν θα χειραγωγείται από τις ελίτ, θα είναι δίκαιο στον πυρήνα του και θα είναι μακριά από την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και την διαφθορά» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δεσμεύτηκε ότι «η προοδευτική κυβέρνηση που θα προκύψει δεν θα είναι κυβέρνηση ενός κόμματος» και προσέθεσε:

Δεσμεύομαι ότι θα κόψουμε τον ομφάλιο λώρο ανάμεσα στο κόμμα και στο κράτος.

 • Καταργούμε τις υπέρογκες και σκανδαλώδεις αμοιβές των golden boys.
 • Δημιουργούμε Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας.
 • Ενισχύουμε το ΑΣΕΠ, όλες οι προσλήψεις θα γίνονται μέσω ΑΣΕΠ.
 • Η διοίκηση της ΕΡΤ και του ΑΠΕ θα διορίζονται από την διάσκεψη των προέδρων της Βουλής και η αρμοδιότητα θα επιστρέψει στα υπουργεία.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην τελική ευθεία για το 47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ στην Κομοτηνή

Μέλη της ΚΝΕ γέμισαν την πόλη με αφίσες ενώ δημιούργησαν και τοιχογραφία για τον Παύλο Φύσσα – Στις 19:30 σήμερα η έναρξη του Φεστιβάλ στην παλιά Νομική

Δημοσιεύθηκε

στις

«Κοκκίνισε» η πόλη της Κομοτηνής με τις αφίσες που καλούν στο 47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ- ΟΔΗΓΗΤΗ το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου στις 19:30 στον προαύλιο χώρο της Παλιάς Νομικής. Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ ήδη απ’ την Παρασκευή διαμορφώνουν το χώρο που θα υποδεχθεί το φεστιβάλ.

Μάλιστα με αφορμή την επετείου απ’ τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα απ’ τους ναζί εγκληματίες χρυσαυγίτες, μέλη και φίλοι της ΚΝΕ μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου ετοίμαζαν τοιχογραφία στο χώρο του φεστιβάλ με αντιφασιστικό σύνθημα! Οι πόρτες του φεστιβάλ ανοίγουν σήμερα στις 19:30.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ: 

-7.30 μ.μ. έναρξη συζητήσεων στα στέκια.    

-8.30 μ.μ. hip-hop συναυλία με τους Dejavou crew.     

-9.15 μ.μ. χαιρετισμός από τον Νικόλα Καλομοίρη, γραμματέα του Τομεακού Συμβουλίου Ροδόπης της ΚΝΕ.     

-9.30 μ.μ. πολιτική ομιλία από την Βιβή Δάγκα, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

 -10.15 μ.μ. συναυλία με τους Αλέξανδρο Κεβόπουλο και Αφρόκρεμα.     

-11.00 μ.μ. συναυλία με την Ιουλία Καραπατάκη. 

Οι καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ έχουν εντάξει στο μουσικό τους πρόγραμμα τραγούδια του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη που έφυγε πρόσφατα απ’ τη ζωή, αλλά τα τραγούδια του θα μας συντροφεύουν στους αγώνες του μέλλοντος. 

Στο χώρο του Φεστιβάλ θα υπάρχουν:

-Μαθητικό στέκι με έκθεση για τους αγώνες των μαθητών και το σχολείο που έχουν ανάγκη. Εκεί, στις 7.30 μ.μ., θα γίνει πρωτότυπο παιχνίδι «Σημάδεψε σωστά και ρίξε!» και στις 8 μ.μ. συζήτηση (small talk) «Για το σχολείο που έχουμε ανάγκη σήμερα!».     

-Φοιτητικό στέκι με έκθεση για τους αγώνες των φοιτητών και το Πανεπιστήμιο των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων.     

-Παιδότοπος και γωνιά του περιοδικού «Κόκκινο Αερόστατο». 

Ακόμη, στον χώρο του φεστιβάλ στην Κομοτηνή θα συγκεντρώνεται υλική βοήθεια για τους πυρόπληκτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: «Με ευθύνη της Βουλγαρίας η μη διέλευση τουριστικών λεωφορείων από τη Νυμφαία»

«Μέχρι σήμερα η βουλγαρική πλευρά δεν έχει προβεί στην εκτέλεση των απαραίτητων έργων βελτίωσης των υποδομών που θα επέτρεπε την απρόσκοπτη διέλευση τουριστικών λεωφορείων άνω των 3,5 τόνων» – Δημήτρης Χαρίτου: «Δεν αποτελεί προτεραιότητα της Κυβέρνησης η αναβάθμιση του συνοριακού σταθμού Νυμφαίας»

Δημοσιεύθηκε

στις

Ευθύνες στη βουλγαρική πλευρά για τη μη διέλευση βαρέων οχημάτων και τουριστικών λεωφορείων από τον Συνοριακό Σταθμό Νυμφαίας, επιρρίπτει το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Δημήτρη Χαρίτου, την οποία συνυπέγραφαν ακόμα 14 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο έγγραφο, που υπογράφει ο ΥΦΥΠΕΞ Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης, αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι: «η βουλγαρική πλευρά είχε ζητήσει, το καλοκαίρι του 2013, τη μείωση του βάρους των διερχόμενων από τη διάβαση οχημάτων σε 3,5 τόνους, αντί των 5 τόνων που είχαν αρχικά προτείνει, το οποίο είχε τότε αποδεχθεί η ελληνική πλευρά, μέχρι την εγκατάσταση γεφυροπλάστιγγας από τις αρχές της γειτονικής χώρας.

Ειδικότερα όσον αφορά τη διέλευση τουριστικών λεωφορείων από τη συνοριακή διάβαση Νυμφαία–Μακάζα, σύμφωνα με πληροφορίες μας από την Πρεσβεία της Ελλάδας στη Σόφια, το υφιστάμενο καθεστώς μη παροχής αδείας στα ανωτέρω οχήματα εξακολουθεί να οφείλεται στην ελλιπή διεξαγωγή έργων διαπλάτυνσης, στο βουλγαρικό τμήμα της διάβασης.

Σημειώνεται ότι, από πλευράς Υπουργείου Εξωτερικών, το ανωτέρω θέμα έχει επανειλημμένως τεθεί στη βουλγαρική πλευρά, τόσο από την Πρεσβεία μας στη Σόφια, όσο και σε ανώτερο πολιτικό επίπεδο. Μέχρι σήμερα η βουλγαρική πλευρά δεν έχει προβεί στην εκτέλεση των απαραίτητων έργων βελτίωσης των υποδομών στην εν λόγω διάβαση που θα επέτρεπε και την απρόσκοπτη διέλευση τουριστικών λεωφορείων άνω των 3,5 τόνων».

Δημήτρης Χαρίτου: «Δεν αποτελεί προτεραιότητα της Κυβέρνησης η αναβάθμιση του συνοριακού σταθμού Νυμφαίας»

Με την αριθμ. 7670/30-6-2021 ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου είχε ζητήσει από τα συναρμόδια Υπουργεία να γνωστοποιήσουν τα μέτρα που προτίθενται να λάβουν, ώστε να ολοκληρωθεί η λειτουργία του συνοριακού σταθμού της Νυμφαίας με την διέλευση λεωφορείων και φορτηγών μεγαλύτερων των 3,5 τόνων, με την ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών για το παραεμπόριο κ.α., αλλά και με την δημιουργία των αναγκαίων κτιριακών υποδομών, ώστε να καταστεί σύγχρονη και λειτουργική η σημαντική αυτή πύλη εισόδου για όλη την χώρα.

Ο Βουλευτής Ροδόπης, σχολιάζοντας την απάντηση του ΥΠΕΞ αναφέρει:

«Αντί απάντησης σε ένα τόσο σημαντικό θέμα, που συμβάλει στην αξιοποίηση του συγκριτικού πλεονεκτήματος της περιοχής μας, της διασυνοριακότητας, και κατ’  επέκταση στην ανάπτυξη της περιοχής, τα Υπουργεία  επιβεβαίωσαν  πως αγνοούν πλήρως τα προβλήματα του συνοριακού σταθμού και ότι δεν είναι στις προτεραιότητές τους η αντιμετώπισή τους. 

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν έχει απαντήσει μέχρι σήμερα για θέματα που αφορούν στην αρμοδιότητά του, όπως η αναγκαιότητα ενίσχυσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης.

Ενώ τα Υπουργεία Οικονομικών και Υποδομών & Μεταφορών δήλωσαν στις απαντήσεις τους αναρμόδια και παρέπεμψαν το θέμα σε άλλα Υπουργεία.  

Ενώ και το Υπουργείο Εξωτερικών, στο κύριο ζήτημα που θέσαμε – γιατί εξακολουθεί σήμερα ο συνοριακός σταθμός να λειτουργεί με την προσωρινή εξάμηνης διάρκειας ρηματική διακοίνωση του 2013 ανάμεσα στις δυο χώρες – μας έκανε γνωστό ότι όλες οι ενέργειες από Ελληνικής πλευράς εξαντλήθηκαν στην αλληλογραφία που είχε η πρεσβεία μας στην Σόφια με την γείτονα χώρα! Επίσης αναφέρθηκε σε συνομιλίες σε ανώτερο πολιτικό επίπεδο, που δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα, ενώ δεν έκανε καμία αναφορά στις πρωτοβουλίες που πρόκειται να αναλάβει στην συνέχεια η ελληνική πλευρά  για την προώθηση των αιτημάτων μας.

Δυστυχώς επιβεβαιώνεται ότι δεν είναι στις προτεραιότητες της Ελληνικής Κυβέρνησης η αναβάθμιση του συνοριακού σταθμού της Νυμφαίας ως βασική πύλη εισόδου της χώρας. Και ότι οι δεσμεύσεις που ανέλαβε ο πρωθυπουργός στην σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς της Κομοτηνής τον Φεβρουάριο του 2020 ήταν κούφια λόγια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου οι εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία

Το επόμενο διάστημα θα δημοσιοποιηθούν οι προθεσμίες υποβολής υποψηφιοτήτων

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021 θα διενεργηθούν οι «γαλάζιες» εσωκομματικές εκλογές, στις οποίες τα μέλη θα ψηφίσουν μέσω του υπολογιστή τους.

Οι επιμέρους λεπτομέρειες για την διεξαγωγή των εκλογών όσο και για τις προθεσμίες υποβολής υποψηφιοτήτων θα καθοριστούν σε εγκύκλιο που θα ακολουθήσει στο επόμενο διάστημα.

Τον Μάιο του 2018 ανακηρύχθηκαν τα μέλη της τοπικής Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας (ΔΕΕΠ) πρώην ΝΟΔΕ και οι εκλογές, βάσει καταστατικού αναμένονταν για τον Μάιο του 2020, μετά δηλαδή από θητεία 2 ετών, όμως αναβλήθηκαν λόγω κορωνοϊού.

Η ΔΕΕΠ Ροδόπης στην ανακοίνωση της αναφέρει:

«Οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των μελών των νέων αιρετών διοικήσεων των οργανώσεων Δ.Ε.Ε.Π και ΔΗΜ.Τ.Ο θα διεξαχθούν την Κυριακή 24 Οκτωβρίου.

Με δελτίου τύπου που θα εκδοθεί άμεσα θα δημοσιοποιηθούν οι χρόνοι, οι τόποι, οι προθεσμίες των προβλεπόμενων ενεργειών, καθώς και οι αναγκαίες οργανωτικές και άλλες λεπτομέρειες για την διενέργεια των εκλογικών διαδικασιών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ18 ώρες πριν

Τσίπρας: «Νέα αρχή στη χώρα με την κοινωνία στην πρώτη γραμμή»

ΕΛΛΑΔΑ18 ώρες πριν

Μαζική αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι στη μνήμη του Παύλου Φύσσα

TΟΥΡΚΙΑ1 ημέρα πριν

Τουρκία: «Η Ελλάδα έφτιαξε τον φράχτη στον Έβρο για τα τουρκικά τανκς και όχι για τους πρόσφυγες»

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Νέο επεισόδιο μεταξύ Έλληνα και Τούρκου ψαρά στους Φούρνους Ικαρίας

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Επίθεση με βιτριόλι: «Προσπάθησε να με σκοτώσει, απέδειξε πόσο δειλή είναι»

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Κατερίνη – Γονείς: «Σατανικά τα τεστ και οι μάσκες, δεν άφησαν την κόρη μας να μπει στο σχολείο»

ΕΒΡΟΣ5 ημέρες πριν

Διακινητές επιχείρησαν να περάσουν στην Ελλάδα πάνω από 60 μετανάστες

TΟΥΡΚΙΑ5 ημέρες πριν

Προκλητικό ντελίριο Ερντογάν: «Πριν 100 χρόνια πετάξαμε τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης»

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ6 ημέρες πριν

Οντέρ Μουμίν: «Να καταστήσουμε τον Δήμο Ιάσμου ως τόπο ειρήνης»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ6 ημέρες πριν

Δημήτρης Χαρίτου: «Είναι ανάγκη τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x