ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Γκαράνης: 20.000 ευρώ σε ΜΜΕ για να κάνουν αναρτήσεις στα social media

Οσμή σκανδάλου από τις αναθέσεις προκλητικών ποσών σε τοπικό ΜΜΕ – Ο Δήμαρχος Κομοτηνής απέφυγε να απαντήσει στα ερωτήματα μας

Οσμή σκανδάλου αναδύεται από τις προκλητικές αναθέσεις του Δημάρχου Κομοτηνής σε τοπικό ΜΜΕ, συνολικού ποσού 20.993,20 ευρώ για το έργο «Παρακολούθηση, ενίσχυση και αξιοποίηση των ηλεκτρονικών Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης του Δήμου Κομοτηνής».

Το παραπάνω έργο με τα προκλητικά ποσά δόθηκε στην εφημερίδα «Χρόνος» μέσω δύο διαγωνισμών, με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν να είναι μεν νομιμοφανείς όμως να εγείρουν δε πολλά ερωτηματικά.

Ο πρώτος διαγωνισμός, για το έργο ύψους 6.200 ευρώ, πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο και σε αυτόν συμμετείχαν μόνο δύο επιχειρήσεις, η «I-Magic» και «Ο Χρόνος», οι οποίες κατέθεσαν προσφορά την ίδια ημέρα (2/9/20). Η πρώτη εξ αυτών συμμετείχε στον διαγωνισμό καταθέτοντας ως προσφορά την ανώτατη τιμή, δηλαδή με μηδενική έκπτωση, ενώ η δεύτερη στην οποία δόθηκε τελικά το έργο κατέθεσε προσφορά μόλις με 0,01% έκπτωση.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι  προκήρυξη του διαγωνισμού και πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το έργο δεν δημοσιεύθηκε ποτέ στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Κομοτηνής, komotini.gr, όπως συνήθως συμβαίνει σε άλλες περιπτώσεις, γεγονός που κινεί βάσιμες υποψίες ότι επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής ήταν να μην ενημερωθούν για τον διαγωνισμό άλλοι πιθανοί ενδιαφερόμενοι.

Ο δεύτερος διαγωνισμός για το ίδιο έργο, ύψους 14.880 ευρώ, πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2021 και σε αυτόν συμμετείχαν –όλως τυχαίως- πάλι οι δύο ίδιες επιχειρήσεις, η «I-Magic» και «Ο Χρόνος». Η πρώτη κατέθεσε την προσφορά της με μηδενική πάλι έκπτωση ενώ η δεύτερη που έλαβε τελικά το έργο κατέθεσε προσφορά με έκπτωση μόλις 20 ευρώ, ήτοι 0,002%!!! Και σε αυτή την περίπτωση η προκήρυξη του διαγωνισμού δεν δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ενώ είναι άγνωστο σε ποια έντυπα και ποια ημέρα δημοσιεύθηκε.

Έχει σημασία να αναφέρουμε ότι οι δύο επιχειρήσεις, μοναδικές που συμμετείχαν στους διαγωνισμούς, φέρεται πως συνεργάζονται στενά μεταξύ τους σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Χρόνος», ενώ η επιχείρηση «I-Magic» συνεργάζεται και με τον Δήμο Κομοτηνής καθώς εδώ και χρόνια συνάπτει σε ετήσια βάση συμβόλαιο για τη φιλοξενία και υποστήριξη του ιστότοπου komotini.gr.

Δηλαδή, δεν πρόκειται για δύο άγνωστους ενδιαφερόμενους που έτυχε απλά να καταθέσουν προσφορά με ελάχιστη έως μηδενική έκπτωση για ένα υπερκοστολογημένο έργο αλλά για στενά συνεργαζόμενους τόσο μεταξύ τους όσο και χωριστά έκαστος με τον Δήμο Κομοτηνής.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι τα παραπάνω προκλητικά ποσά φανερώνουν αν μη τι άλλο κακοδιαχείριση και αλόγιστη σπατάλη δημοσίου χρήματος από τον Δήμαρχο Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη μιας και αυτά θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Κομοτηνής προσέλαβε τον περασμένο Σεπτέμβριο για τη στελέχωση του Γραφείου Τύπου του τη δημοσιογράφο Μαρία Αμπάτζη, η οποία κάλλιστα θα μπορούσε να κάνει τις λιγοστές αναρτήσεις ημερησίως που κάνουν πλέον άλλοι συνάδελφοι της από ιδιωτικά ΜΜΕ έναντι… 20.000 ευρώ!

Άλλωστε, όπως φαίνεται και από τις αναρτήσεις στην επίσημη σελίδα του Δήμου Κομοτηνής στο Facebook, το περιεχόμενο των αναρτήσεων αποτελεί σχεδόν πιστή «αντιγραφή – επικόλληση» των δελτίων Τύπου που συντάσσει και στέλνει καθημερινά το Γραφείο του Δημάρχου σε όλα τα τοπικά ΜΜΕ.


Αριστερά, δύο από τα δελτία Τύπου που έστειλε τις τελευταίες ημέρες στα τοπικά ΜΜΕ ο Δήμος Κομοτηνής. Δεξιά, οι αντίστοιχες αναρτήσεις στη σελίδα του Δήμου Κομοτηνής στο facebook. Με μηδενικό κόστος, μιας και οι πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης παρέχονται στους χρήστες δωρεάν, και για μια απλή «αντιγραφή – επικόλληση», η εφημερίδα «Χρόνος» θα εισπράξει 20.000 ευρώ!


Εκτός από τις παραπάνω αναθέσεις, η Δημοτική Αρχή Κομοτηνής ανέθεσε και σε ένα ακόμη τοπικό ΜΜΕ τη διαχείριση σελίδων κοινωνικής δικτύωσης. Ειδικότερα, η δημοτική επιχείρηση «Κ. Καραθεοδωρή» ανέθεσε το ποσό των 1.240 ευρώ στον Γιάννη Πετρακόπουλο, ιδιοκτήτη του inkomotini.news, για την «υποστήριξη της ιστοσελίδας τουρισμού του Δήμου Κομοτηνής και των αντίστοιχων μέσων κοινωνικής δικτύωσης».

Απέφυγε να απαντήσει στα ερωτήματα μας ο Δήμαρχος Κομοτηνής

Για όλα τα παραπάνω, απευθυνθήκαμε στον Δήμαρχο Κομοτηνής με ερωτήματα που στείλαμε στο Γραφείο του μέσω e-mail. Αν και πέρασαν πάνω από 48 ώρες, και μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, δεν λάβαμε καμία απάντηση.

Τα παραθέτουμε παρακάτω αυτούσια, προκειμένου ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματα του:

  1. Για ποιο λόγο δεν δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Κομοτηνής, komotini.gr, πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τους παραπάνω διαγωνισμούς, όπως συμβαίνει σε άλλες περιπτώσεις;
  2. Σε ποια έντυπα δημοσιεύθηκαν οι περιλήψεις προκηρύξεων και ποια ημέρα;
  3. Δεδομένου ότι οι αναρτήσεις στις σελίδες του Δήμου Κομοτηνής, ιδίως στο Facebook, αποτελούν σχεδόν πιστή «αντιγραφή – επικόλληση» των δελτίων Τύπου που εκδίδει το Γραφείο σας, ποια ακριβώς είναι η πρωτότυπη εργασία που παράγει ο ανάδοχος και η οποία κοστολογήθηκε σε τόσο μεγάλο ποσό;
  4. Επειδή σε προηγούμενη απάντηση σας προς εμένα είπατε ότι «τα χρήματα του Δήμου είναι περιορισμένα…», τη συγκεκριμένη εργασία δεν θα μπορούσε να την αναλάβει η κ. Μαρία Αμπατζή, την οποία προσλάβατε ως δημοσιογράφο – συνεργάτη τον περασμένο Σεπτέμβριο, έτσι ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα και να διασφαλιστεί περαιτέρω το δημόσιο συμφέρον;
  5. Επιπλέον, η αναπτυξιακή εταιρεία του Δήμου Κομοτηνής «Κ. Καραθεοδωρή» ανέθεσε, με την υπ’ αριθμόν 20210119.01/19-1-2021 απόφαση, το ποσό των 1.240 ευρώ σε έναν ακόμη δημοσιογράφο, τον κ. Ιωάννη Πετρακόπουλο, για την υποστήριξη της ιστοσελίδας τουρισμού και των αντίστοιχων μέσων κοινωνικής δικτύωσης του Δήμου. Ποιες ιστοσελίδες διαχειρίζεται ο εν λόγω, ποιες ακριβώς οι υποχρεώσεις του και για πόσο χρονικό διάστημα;

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ στο Πολυλειτουργικό στις 21-23 Σεπτεμβρίου

Οι ωφελούμενοι θα εξυπηρετούνται αποκλειστικά την ημέρα για την οποία έχουν ειδοποιηθεί να προσέλθουν

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Κομοτηνής ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης ΠΕ Ροδόπης ενημερώνει τους ωφελούμενους του προγράμματος ΕΕΕ (Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα), οι οποίοι έχουν δηλώσει  ότι επιθυμούν να συμμετέχουν και στο πρόγραμμα ΤΕΒΑ, ότι από την Τρίτη 21 έως και την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου από τις 08:30 π.μ έως τις 14:30 μ.μ θα πραγματοποιηθεί διανομή προϊόντων στους ωφελούμενους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας (ΤΕΒΑ/FEAD).  

Οι δικαιούχοι θα παραλαμβάνουν: Νωπό προϊόν (μοσχάρι), ρύζι, γάλα μακράς διάρκειας, ζάχαρη, ζυμαρικά, κριθαράκι, μπισκότα, πελτέ, ρεβίθια, ρύζι, φακές, φέτα, υγρό πλυντηρίου, καθαριστικό υγρό γενικής χρήσης, αφρόλουτρο, υγρό σαπούνι χεριών.

Το σημείο διανομής είναι: το Πολυλειτουργικό Κέντρο (Γρ. Μαρασλή 1) και οι ωφελούμενοι θα εξυπηρετούνται αποκλειστικά την ημέρα για την οποία έχουν ειδοποιηθεί να προσέλθουν.

Για τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθή ομάδα και τους ηλικιωμένους τα προϊόντα θα διανεμηθούν κατ’ οίκoν. 

Οι ωφελούμενοι των Δήμων Μαρωνείας – Σαπών, Αρριανών και Ιάσμου θα ενημερωθούν με αντίστοιχο Δελτίο Τύπου του Δήμου τους.

Οι δικαιούχοι κατά την προσέλευσή τους είναι αναγκαίο να προσκομίζουν:

α) Δελτίο Ταυτότητας και

β) Αίτηση Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΚΕΑ)

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν ο ωφελούμενος δεν δύναται να προσέλθει αυτοπροσώπως στο σημείο διανομής, τα προϊόντα μπορούν να παραλαμβάνονται από τρίτο άτομο που θα φέρει Υπεύθυνη Δήλωση του Νόμου 1599/86.

Για την προστασία της υγείας και την ασφάλεια όλων, συστήνεται η χρήση μάσκας, η τήρηση αποστάσεων και η υγιεινή των χεριών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Εθελοντές εκπαιδευτικούς αναζητά ο Δήμος Κομοτηνής

Προκειμένου να στελεχώσουν το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο πλαίσιο της λειτουργίας τμημάτων ενισχυτικής – υποστηρικτικής διδασκαλίας σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, o Δήμος Κομοτηνής καλεί τους εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται να διδάξουν εθελοντικά να υποβάλλουν αίτηση εγγράφως ή ηλεκτρονικά στη Διεύθυνση Κοινωνικών Πολιτικών. Τηλ. επικοινωνίας: 2531083344 και email: kpkomotinis@gmail.com). Στην αίτηση χρειάζεται να αναγράφονται η ειδικότητα, το τηλέφωνο και το email επικοινωνίας.

Οι απαιτούμενες ειδικότητες: Μαθηματικοί, Φυσικοί, Βιολόγοι, Χημικοί.

Ο Δήμος Κομοτηνής αποφάσισε στην αρχή τα μαθήματα να γίνονται εξ αποστάσεως, λαμβάνοντας υπόψη τις νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν λόγω COVID-19.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

ΔΕΥΑΚ: Διακοπή νερού την Τετάρτη σε Μικρό Δουκάτο και Αγίους Θεοδώρους

Λόγω σύνδεσης με το νέο δίκτυο ύδρευσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Την διακοπή παροχής νερού την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου στους οικισμούς Μικρό Δουκάτο και Αγίους Θεοδώρους, ανακοίνωσε η ΔΕΥΑΚ.

Η διακοπή παροχής θα γίνει κατά τις ώρες 10:00-14:00 και σύμφωνα με την ΔΕΥΑΚ οφείλεται στη σύνδεση νερού με το νέο δίκτυο ύδρευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Απάντηση Καρασταύρου σε Χασάν για τις εντάξεις έργων στο «Αντώνης Τρίτσης»

«Το δε έργο μας είναι πολλαπλό, μετρήσιμο και αξιολογημένο, γι᾽ αυτό και αφήνουμε στην κρίση των πολιτών της Κομοτηνής τους προσωπικούς σας χαρακτηρισμούς», αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Έργων του Δήμου Κομοτηνής

Δημοσιεύθηκε

στις

Απάντηση στον δημοτικό σύμβουλο με την παράταξη «Σύμπραξη Προοπτικής» Χασάν Χασάν αναφορικά με τις εντάξεις στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», εξέδωσε ο Αντιδήμαρχος Έργων του Δήμου Κομοτηνής Δημήτρης Καρασταύρου.

Στην απάντηση του, η οποία απευθύνεται και στον επικεφαλής της παράταξης Αντώνη Γραβάνη, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Κομοτηνής υπεραμύνεται της αρχικής του τοποθέτησης περί «καμίας ένταξης σε επίπεδο χώρας», παραθέτοντας αναλυτικά στοιχεία για την πορεία του προγράμματος.

Αναλυτικά, η δήλωση του:

 «Σε πρόσφατη συνέντευξή μου που αφορούσε στην ανάπλαση της Δημοτικής Αγοράς Κομοτηνής και της παραλιακής περιοχής του οικισμού Φαναρίου μετά από ερώτηση που δέχθηκα, αναφέρθηκα στην πορεία υλοποίησης του Προγράμματος Αντώνης Τρίτσης, επισημαίνοντας ότι από τις προτάσεις που καταθέσαμε ως Δήμος Κομοτηνής δεν έχει γίνει μέχρι και σήμερα καμία ένταξη έργου, ότι οι αξιολογητές έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και ότι αυτό ισχύει και σε επίπεδο χώρας. Η διαπίστωση για τις καθυστερήσεις στην αξιολόγηση των υποβληθεισών προτάσεων δεν είναι βεβαίως μόνο δική μου, αλλά πανελλαδική και έχει εκφρασθεί από συλλογικά όργανα και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης (βλ. ειδική συνεδρίαση στη ΚΕΔΕ παρουσία υπουργού πριν την υποβολή του πλαφόν, παρεμβάσεις της ΕΔΕΥΑ στις οποίες φυσικά και έχω βασικό ρόλο ως πρόεδρος της επιτροπής ΕΣΠΑ κλπ.). Παρά ταύτα οι κ.κ. Γραβάνης και Χασάν εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τους ρυθμούς αξιολόγησης του Προγράμματος Αντώνης Τρίτσης, λέγοντας ότι «η δημοτική αρχή και οι εκπρόσωποί της διακατέχονται από παντελή άγνοια για την πορεία εφαρμογής των εν λόγω και λοιπών αντίστοιχων προγραμμάτων, είτε συνειδητά ψεύδονται δημοσίως για να καλύψουν την δική της ανεπάρκεια και τα δικά τους λάθη».

Κύριοι Γραβάνη και Χασάν, δυστυχώς προκύπτει ότι ακόμη και τα στοιχεία που επικαλεστήκατε από την ιστοσελίδα του Προγράμματος Αντώνης Τρίτσης και τα αποτυπώσατε στο δημοσίευμά σας, διαψεύστηκαν από ρεπορτάζ δημοσιογράφου τοπικής εφημερίδας μόλις την επόμενη ημέρα, γεγονός που δείχνει ότι εσείς που φέρεστε ως έμπειροι και διεκδικείτε τη διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής, δεν κατανοείτε ούτε αυτά, που μπόρεσαν και είδαν τα μάτια του δημοσιογράφου.

Η πρώτη ένταξη στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης ήταν η μεταφορά στις 30-07-20 από το Πρόγραμμα Φιλόδημος I στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης 459 έργων συνολικού προϋπολογισμού 1.090.382.473,29 €, στα οποία φυσικά συμπεριλαμβάνονται 4 έργα του Δήμου Κομοτηνής προϋπολογισμού 11 εκ. ευρώ, τα οποία όμως δεν αφορούν σε προσκλήσεις του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης.

Ομοίως, από τα επικαλούμενα 18 έργα της ΠΑΜΘ, που έτυχαν ένταξης μετά την 30η-07-20, τα 9 είναι και αυτά μεταφερόμενα από το Πρόγραμμα Φιλόδημος Ι, γεγονός που προκύπτει ευχερώς από τις αντίστοιχες αποφάσεις ένταξης (βλ. την παράγραφο 28 εκάστης απόφασης, όπου ρητά αναφέρεται ότι είναι μεταφερόμενο έργο από το Φιλόδημος Ι) και μόνο 9 έργα αφορούν πράγματι στις προσκλήσεις του Προγράμματος Αντώνης Τρίτσης και μάλιστα σε αυτά και όπως φαίνεται από την εικόνα 2, η τελευταία ένταξη έγινε την 16η-7-2021 δύο δηλαδή περίπου μήνες πριν από σήμερα.

Αυτό σημαίνει ότι επί 13 προσκλήσεων του Προγράμματος Αντώνης Τρίτσης, οι 13 αντίστοιχες Επιτροπές Αξιολόγησης,  δεν έχουν προχωρήσει σε καμία ένταξη κανενός έργου σε όλη την Ελλάδα τους τελευταίους 2 μήνες, δηλαδή διάστημα σημαντικό, κατά το οποίο η αξιολόγηση των υποβληθεισών προτάσεων καρκινοβατεί με ό,τι αυτό σημαίνει για την ανάπτυξη κάθε Δήμου.

Εν κατακλείδι, από τα 263 έργα σε σύνολο χώρας τα 171 είναι του Προγράμματος Αντώνης Τρίτσης και τα 92 μεταφερόμενα από το Φιλόδημο Ι. Η ένταξη μόλις 171 έργων από το Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης σε επίπεδο χώρας, σημαίνει ότι επί 465 φορέων-δυνητικών δικαιούχων (332 Δήμοι, 120 ΔΕΥΑ και 13 Περιφέρειες=465), έχουμε μέχρι σήμερα εντάξεις της τάξεως των 0,37 έργων ανά δικαιούχο (171/465=0,37).

Δηλαδή ενάμιση χρόνο μετά την εφαρμογή του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης (14-04-20) έχουμε εντάξεις 0,37 του έργου ανά δικαιούχο. Σημειωτέον ότι οι εντάξεις αυτές αφορούν μόνο σε συγκεκριμένες προσκλήσεις και όχι σε όλες, καθώς σε κάποιες από τις 13 προσκλήσεις δεν έχουμε καμία απολύτως ένταξη σε επίπεδο χώρας (ΑΤ08).

Αυτή λοιπόν την απογοητευτική κατά την άποψή μου εικόνα εξέλιξης του Προγράμματος Αντώνης Τρίτσης, χαρακτήρισα στο πλαίσιο της συνέντευξης ως «κατέβασμα μολυβιών από τις επιτροπές αξιολόγησης» και «καμία ένταξη σε επίπεδο χώρας» και λίγα -νομίζω- ότι είπα.

Αφήνω στην κρίση της τοπικής κοινωνίας αυτούς, που με την ίδια εικόνα δηλώνουν ικανοποιημένοι,  αυτούς που δεν διστάζουν δημόσια να την υποστηρίζουν και να κατηγορούν ως άσχετο ή ψεύτη όποιον λέει το αντίθετο. Αυτοί προφανώς είναι οι ρυθμοί ανάπτυξης, που έχουν στο μυαλό τους οι κ.κ. Γραβάνης και Χασάν.

Επιπλέον, οι ανωτέρω αναφερόμενοι στα 18 έργα σε επίπεδο ΠΑΜΘ, επαινούν τους δήμους που έχουν αυτές τις εντάξεις κατηγορώντας μας, ότι εμείς ως διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής δεν είχαμε δήθεν ετοιμότητα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να δώσει τόσες παρατάσεις, δυσαρεστώντας Δήμους που είχαν κάνει ορθό προγραμματισμό, εξαιτίας αδυναμίας και ανικανότητας Δημοτικών αρχών όπως της Κομοτηνής».

Υπενθυμίζουμε ότι τα 9 από τα 18 αυτά έργα προέρχονται από προσκλήσεις του Φιλόδημου Ι, και γι αυτά ο Δήμος Κομοτηνής είχε εντάξεις πολύ πιο νωρίς, πλην όμως αυτά μεταφέρθηκαν στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης.

Κύριοι Γραβάνη και Χασάν, όταν οι άλλοι δήμοι πασχίζουν να πετύχουν εντάξεις (και εσείς τους επαινείτε), εμείς είμαστε ήδη στο στάδιο της υλοποίησης (Αντικαταστάσεις δικτύων ύδρευσης σε 8 οικισμούς) και μάλιστα κάποια από αυτά τα έχουμε ήδη ολοκληρώσει (Δίκτυο ομβρίων οικισμού Κικιδίου), γεγονός που συνεπάγεται πολλαπλά οφέλη για τον Δήμο Κομοτηνής. Διότι, όπως οφείλετε να γνωρίζετε, κατά τον προσδιορισμό του πλαφόν στα έργα του Προγράμματος Αντώνης Τρίτσης, προσμετρήθηκαν τα έργα του Δήμου Κομοτηνής, όχι με βάση τον αρχικό προύπολογισμό τους, αλλά βάσει των ποσών που προέκυψαν μετά τη δημοπράτησή τους, γεγονός που απέφερε όφελος 5.625.270,84 ευρώ για τον Δήμο μας. Η πραγματικότητα λοιπόν, όχι μόνο σας διαψεύδει, αλλά δείχνει και πόσο αναξιόπιστοι είστε, δεδομένου ότι στην οικονομική επιτροπή ψηφίσατε ως παράταξη θετικά υπέρ της υποβολής των προτάσεων του Δήμου Κομοτηνής που είχαν προϋπολογισμό 23,6 εκ. ευρώ, όταν το πλαφόν ήταν μόλις 16,5 εκ. ευρώ. Φυσικά η ετοιμότητά μας για υποβολή προτάσεων ήταν πολύ μεγαλύτερη καθώς ανερχόταν στα 50.096 057.33 ευρώ.

Όσο για τις απευθείας αναθέσεις μελετών που αναφέρετε, για ακόμα μια φορά συνεχίζετε να προσβάλετε τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κομοτηνής και της Δ.Ε.Υ.Α. Κομοτηνής, που παρά τον περιορισμένο αριθμό τους, με την πολύτιμη συμβολή και των εξωτερικών συνεργατών που ήταν αναγκαίοι και επέλεξε να χρησιμοποιήσει ο Δήμος Κομοτηνής από τοπικά γραφεία και όχι όπως άλλοτε  από γραφεία των Αθηνών, κατάφεραν μόνο σε αυτά τα δύο προγράμματα («ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» & «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» ) να καταθέσουν 18 προτάσεις συνολικού αρχικού προϋπολογισμού 73.004.302,97 ευρώ.

Η αναλυτική παράθεση των παραπάνω στοιχείων σας διαψεύδει, αποδεικνύει την ποιοτική διαφορά μας και το ποιος έχει άγνοια ή ψεύδεται. Επίσης αποδεικνύει ότι εμείς λειτουργούμε με γνώμονα το συμφέρον του Δήμου και τίποτα άλλο, γι’ αυτό και διεκδικούμε τα μέγιστα και δεν διστάζουμε να ασκήσουμε κριτική στις καθυστερήσεις.  Το δε έργο μας είναι πολλαπλό, μετρήσιμο και αξιολογημένο, γι᾽ αυτό και αφήνουμε στην κρίση των πολιτών της Κομοτηνής τους προσωπικούς σας χαρακτηρισμούς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ16 ώρες πριν

Τσίπρας: «Νέα αρχή στη χώρα με την κοινωνία στην πρώτη γραμμή»

ΕΛΛΑΔΑ16 ώρες πριν

Μαζική αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι στη μνήμη του Παύλου Φύσσα

TΟΥΡΚΙΑ24 ώρες πριν

Τουρκία: «Η Ελλάδα έφτιαξε τον φράχτη στον Έβρο για τα τουρκικά τανκς και όχι για τους πρόσφυγες»

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Νέο επεισόδιο μεταξύ Έλληνα και Τούρκου ψαρά στους Φούρνους Ικαρίας

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Επίθεση με βιτριόλι: «Προσπάθησε να με σκοτώσει, απέδειξε πόσο δειλή είναι»

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Κατερίνη – Γονείς: «Σατανικά τα τεστ και οι μάσκες, δεν άφησαν την κόρη μας να μπει στο σχολείο»

ΕΒΡΟΣ5 ημέρες πριν

Διακινητές επιχείρησαν να περάσουν στην Ελλάδα πάνω από 60 μετανάστες

TΟΥΡΚΙΑ5 ημέρες πριν

Προκλητικό ντελίριο Ερντογάν: «Πριν 100 χρόνια πετάξαμε τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης»

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ6 ημέρες πριν

Οντέρ Μουμίν: «Να καταστήσουμε τον Δήμο Ιάσμου ως τόπο ειρήνης»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ6 ημέρες πριν

Δημήτρης Χαρίτου: «Είναι ανάγκη τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x