ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Γκαράνης: 20.000 ευρώ σε ΜΜΕ για να κάνουν αναρτήσεις στα social media

Οσμή σκανδάλου από τις αναθέσεις προκλητικών ποσών σε τοπικό ΜΜΕ – Ο Δήμαρχος Κομοτηνής απέφυγε να απαντήσει στα ερωτήματα μας

Οσμή σκανδάλου αναδύεται από τις προκλητικές αναθέσεις του Δημάρχου Κομοτηνής σε τοπικό ΜΜΕ, συνολικού ποσού 20.993,20 ευρώ για το έργο «Παρακολούθηση, ενίσχυση και αξιοποίηση των ηλεκτρονικών Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης του Δήμου Κομοτηνής».

Το παραπάνω έργο με τα προκλητικά ποσά δόθηκε στην εφημερίδα «Χρόνος» μέσω δύο διαγωνισμών, με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν να είναι μεν νομιμοφανείς όμως να εγείρουν δε πολλά ερωτηματικά.

Ο πρώτος διαγωνισμός, για το έργο ύψους 6.200 ευρώ, πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο και σε αυτόν συμμετείχαν μόνο δύο επιχειρήσεις, η «I-Magic» και «Ο Χρόνος», οι οποίες κατέθεσαν προσφορά την ίδια ημέρα (2/9/20). Η πρώτη εξ αυτών συμμετείχε στον διαγωνισμό καταθέτοντας ως προσφορά την ανώτατη τιμή, δηλαδή με μηδενική έκπτωση, ενώ η δεύτερη στην οποία δόθηκε τελικά το έργο κατέθεσε προσφορά μόλις με 0,01% έκπτωση.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι  προκήρυξη του διαγωνισμού και πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το έργο δεν δημοσιεύθηκε ποτέ στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Κομοτηνής, komotini.gr, όπως συνήθως συμβαίνει σε άλλες περιπτώσεις, γεγονός που κινεί βάσιμες υποψίες ότι επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής ήταν να μην ενημερωθούν για τον διαγωνισμό άλλοι πιθανοί ενδιαφερόμενοι.

Ο δεύτερος διαγωνισμός για το ίδιο έργο, ύψους 14.880 ευρώ, πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2021 και σε αυτόν συμμετείχαν –όλως τυχαίως- πάλι οι δύο ίδιες επιχειρήσεις, η «I-Magic» και «Ο Χρόνος». Η πρώτη κατέθεσε την προσφορά της με μηδενική πάλι έκπτωση ενώ η δεύτερη που έλαβε τελικά το έργο κατέθεσε προσφορά με έκπτωση μόλις 20 ευρώ, ήτοι 0,002%!!! Και σε αυτή την περίπτωση η προκήρυξη του διαγωνισμού δεν δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ενώ είναι άγνωστο σε ποια έντυπα και ποια ημέρα δημοσιεύθηκε.

Έχει σημασία να αναφέρουμε ότι οι δύο επιχειρήσεις, μοναδικές που συμμετείχαν στους διαγωνισμούς, φέρεται πως συνεργάζονται στενά μεταξύ τους σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Χρόνος», ενώ η επιχείρηση «I-Magic» συνεργάζεται και με τον Δήμο Κομοτηνής καθώς εδώ και χρόνια συνάπτει σε ετήσια βάση συμβόλαιο για τη φιλοξενία και υποστήριξη του ιστότοπου komotini.gr.

Δηλαδή, δεν πρόκειται για δύο άγνωστους ενδιαφερόμενους που έτυχε απλά να καταθέσουν προσφορά με ελάχιστη έως μηδενική έκπτωση για ένα υπερκοστολογημένο έργο αλλά για στενά συνεργαζόμενους τόσο μεταξύ τους όσο και χωριστά έκαστος με τον Δήμο Κομοτηνής.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι τα παραπάνω προκλητικά ποσά φανερώνουν αν μη τι άλλο κακοδιαχείριση και αλόγιστη σπατάλη δημοσίου χρήματος από τον Δήμαρχο Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη μιας και αυτά θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Κομοτηνής προσέλαβε τον περασμένο Σεπτέμβριο για τη στελέχωση του Γραφείου Τύπου του τη δημοσιογράφο Μαρία Αμπάτζη, η οποία κάλλιστα θα μπορούσε να κάνει τις λιγοστές αναρτήσεις ημερησίως που κάνουν πλέον άλλοι συνάδελφοι της από ιδιωτικά ΜΜΕ έναντι… 20.000 ευρώ!

Άλλωστε, όπως φαίνεται και από τις αναρτήσεις στην επίσημη σελίδα του Δήμου Κομοτηνής στο Facebook, το περιεχόμενο των αναρτήσεων αποτελεί σχεδόν πιστή «αντιγραφή – επικόλληση» των δελτίων Τύπου που συντάσσει και στέλνει καθημερινά το Γραφείο του Δημάρχου σε όλα τα τοπικά ΜΜΕ.


Αριστερά, δύο από τα δελτία Τύπου που έστειλε τις τελευταίες ημέρες στα τοπικά ΜΜΕ ο Δήμος Κομοτηνής. Δεξιά, οι αντίστοιχες αναρτήσεις στη σελίδα του Δήμου Κομοτηνής στο facebook. Με μηδενικό κόστος, μιας και οι πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης παρέχονται στους χρήστες δωρεάν, και για μια απλή «αντιγραφή – επικόλληση», η εφημερίδα «Χρόνος» θα εισπράξει 20.000 ευρώ!


Εκτός από τις παραπάνω αναθέσεις, η Δημοτική Αρχή Κομοτηνής ανέθεσε και σε ένα ακόμη τοπικό ΜΜΕ τη διαχείριση σελίδων κοινωνικής δικτύωσης. Ειδικότερα, η δημοτική επιχείρηση «Κ. Καραθεοδωρή» ανέθεσε το ποσό των 1.240 ευρώ στον Γιάννη Πετρακόπουλο, ιδιοκτήτη του inkomotini.news, για την «υποστήριξη της ιστοσελίδας τουρισμού του Δήμου Κομοτηνής και των αντίστοιχων μέσων κοινωνικής δικτύωσης».

Απέφυγε να απαντήσει στα ερωτήματα μας ο Δήμαρχος Κομοτηνής

Για όλα τα παραπάνω, απευθυνθήκαμε στον Δήμαρχο Κομοτηνής με ερωτήματα που στείλαμε στο Γραφείο του μέσω e-mail. Αν και πέρασαν πάνω από 48 ώρες, και μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, δεν λάβαμε καμία απάντηση.

Τα παραθέτουμε παρακάτω αυτούσια, προκειμένου ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματα του:

  1. Για ποιο λόγο δεν δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Κομοτηνής, komotini.gr, πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τους παραπάνω διαγωνισμούς, όπως συμβαίνει σε άλλες περιπτώσεις;
  2. Σε ποια έντυπα δημοσιεύθηκαν οι περιλήψεις προκηρύξεων και ποια ημέρα;
  3. Δεδομένου ότι οι αναρτήσεις στις σελίδες του Δήμου Κομοτηνής, ιδίως στο Facebook, αποτελούν σχεδόν πιστή «αντιγραφή – επικόλληση» των δελτίων Τύπου που εκδίδει το Γραφείο σας, ποια ακριβώς είναι η πρωτότυπη εργασία που παράγει ο ανάδοχος και η οποία κοστολογήθηκε σε τόσο μεγάλο ποσό;
  4. Επειδή σε προηγούμενη απάντηση σας προς εμένα είπατε ότι «τα χρήματα του Δήμου είναι περιορισμένα…», τη συγκεκριμένη εργασία δεν θα μπορούσε να την αναλάβει η κ. Μαρία Αμπατζή, την οποία προσλάβατε ως δημοσιογράφο – συνεργάτη τον περασμένο Σεπτέμβριο, έτσι ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα και να διασφαλιστεί περαιτέρω το δημόσιο συμφέρον;
  5. Επιπλέον, η αναπτυξιακή εταιρεία του Δήμου Κομοτηνής «Κ. Καραθεοδωρή» ανέθεσε, με την υπ’ αριθμόν 20210119.01/19-1-2021 απόφαση, το ποσό των 1.240 ευρώ σε έναν ακόμη δημοσιογράφο, τον κ. Ιωάννη Πετρακόπουλο, για την υποστήριξη της ιστοσελίδας τουρισμού και των αντίστοιχων μέσων κοινωνικής δικτύωσης του Δήμου. Ποιες ιστοσελίδες διαχειρίζεται ο εν λόγω, ποιες ακριβώς οι υποχρεώσεις του και για πόσο χρονικό διάστημα;

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Άγιοι Θεόδωροι: «Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Κομοτηνής μας αγνοεί επιδεικτικά»

«Από πέρσι τον Οκτώβριο δεν έρχονται να μαζέψουν τα μπάζα και τα σκουπίδια», καταγγέλλει ο τοπικός σύμβουλος Κομοτηνής Αθανάσιος Κιουτσούκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε σκουπιδότοπο έχει μετατραπεί από πέρσι τον Οκτώβριο ο χώρος δίπλα από το γήπεδο των Αγίων Θεοδώρων, καθώς η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Κομοτηνής δεν έχει μεριμνήσει μέχρι σήμερα για την απομάκρυνση μπαζών και σκουπιδιών που βρίσκονται στο σημείο.

Το γεγονός μας κατήγγειλε ο τοπικός σύμβουλος Κομοτηνής Αθανάσιος Κιουτσούκης, ο οποίος μας είπε ότι «από πέρσι τον Οκτώβριο όποτε και έγιναν εργασίες στο δίκτυο ύδρευσης υπάρχουν τα μπάζα στο σημείο. Παρά τις συνεχείς οχλήσεις προς την Υπηρεσία Καθαριότητας, μας αγνοούν επιδεικτικά».

Όλα αυτά την ώρα που ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης μοιράζει χιλιάδες ευρώ σε ΜΜΕ για την προβολή διαφημιστικών σποτ για δράσεις όπως αυτές της ανακύκλωσης και της προστασίας περιβάλλοντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

ΔΚΕΠΠΑΚ: iPhone αξίας 678 ευρώ για τις… «ανάγκες της προέδρου»!

Κακοδιαχείριση και αλόγιστη σπατάλη από τη Δημοτική Αρχή Γκαράνη – Με δημόσιο χρήμα αγοράζουν κινητά τηλέφωνα για τις…. ανάγκες τους!!!

Δημοσιεύθηκε

στις

Κακοδιαχείριση και αλόγιστη σπατάλη αναδεικνύεται στον Δήμο Κομοτηνής και τις δημοτικές επιχειρήσεις του μέσα από τη δημοσιογραφική έρευνα που διεξάγουμε το τελευταίο διάστημα για τη διαχείριση του δημοσίου χρήματος από τη Δημοτική Αρχή Γκαράνη.

Η έρευνα αφορά τα προκλητικά ποσά χιλιάδων ευρώ που δίνει η Δημοτική Αρχή σε μερίδα τοπικών ΜΜΕ όμως όσο αυτή προχωρά ανακαλύπτουμε και άλλα «μαργαριτάρια», όπως αυτό που παρουσιάζουμε σήμερα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την υπ’ αριθμόν 1167/04.12.2020 απόφαση της ΔΚΕΠΠΑΚ που υπογράφει η πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης Νατάσα Λιβεριάδου, αποφασίστηκε η αγορά ενός κινητού τηλεφώνου μάρκας iPhone αξίας 677,97 ευρώ για τις… «ανάγκες της προέδρου της επιχείρησης».

Εκτός της παραπάνω απόφασης, εντοπίσαμε ακόμα δύο αποφάσεις που αφορούν ανάληψη δαπάνης για αγορά κινητού τηλέφωνου για τις ίδιες ανάγκες, δηλαδή της προέδρου της ΔΚΕΠΠΑΚ!

Ειδικότερα, με την υπ’ αριθμόν 1091/24.11.2020 εγκρίθηκε το ποσό των 400 ευρώ για αγορά συσκευής κινητού τηλεφώνου όπως επίσης και με την υπ’ αριθμόν 1160/04.12.2020 απόφαση εγκρίθηκε το ποσό των 1.000 ευρώ για τον ίδιο λόγο.

Δεν γνωρίζουμε ποιες ακριβώς είναι οι πολυδάπανες ανάγκες της κ. Προέδρου που να δικαιολογούν τις παραπάνω αποφάσεις και γι’ αυτό το λόγο απευθύναμε στην ίδια μέσω e-mail τα ερωτήματα μας, τα οποία κοινοποιήσαμε επίσης και στον Δήμαρχο Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη.

Δυστυχώς, ούτε η ίδια αλλά ούτε και ο Δήμαρχος ανταποκρίθηκαν, δείχνοντας έτσι με τη στάση τους ότι δεν διακατέχονται μάλλον και από ιδιαίτερες δημοκρατικές αντιλήψεις όσον αφορά τη δημόσια διοίκηση και τις απαντήσεις που οφείλουν να δίνουν σε δημοσιογράφους και πολίτες για τη διαχείριση του δημοσίου χρήματος.

Δείτε παρακάτω τις προκλητικές αποφάσεις:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Κομοτηνή δεν είναι μόνο η κεντρική πλατεία κ. Γκαράνη

«Η υπόλοιπη πόλη καίγεται από την εγκατάλειψη», σχολιάζουν Κομοτηναίοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή την πρόταση ανάπλασης που παρουσίασε ο Δήμος Κομοτηνής

Δημοσιεύθηκε

στις

Αρνητικά σχόλια στα social media προκαλεί η απόφαση της Δημοτικής Αρχής Γκαράνη να προχωρήσει στην ανάπλαση της κεντρικής πλατείας και του άλσους της Αγίας Παρασκευής.

Με αφορμή την πρόταση ανάπλασης που διαμόρφωσε η αρχιτεκτονική ομάδα «Minas Kosmidis Architects» και παρουσίασε πρόσφατα ο Δήμος Κομοτηνής, η συζήτηση για την ανάπλαση των δύο κεντρικότερων σημείων της Κομοτηνής αναζωπυρώθηκε με τα σχόλια όμως αρκετών να μην είναι τα αναμενόμενα για τη Δημοτική Αρχή.

«Πότε έγιναν τελευταία παρεμβάσεις στις γειτονιές που βρίσκονται σε μαύρο χάλι;», «Έλεος με την πλατεία. Έχει καταντήσει ανέκδοτο. Κάθε δεκαετία είναι η εύκολη λύση», «Έχει λεφτά για πέταμα ο Δήμος; Σε τι εξυπηρετεί αυτή η ανακαίνιση;», «Η υπόλοιπη πόλη καίγεται από την εγκατάλειψη», είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά σχόλια.

Ίσως θα ήταν καλό ο Δήμαρχος Κομοτηνής να αφήσει τα έργα «βιτρίνας» και να ασχοληθεί με τις γειτονιές και τους οικισμούς του Δήμου, όπως για παράδειγμα τους Υφαντές, όπου οι κάτοικοι φωνάζουν εδώ και χρόνια για εγκατάλειψη και αδιαφορία.

Δείτε μερικά από τα σχόλια:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Ελ. Λαφτσή για Γενοκτονία Αρμενίων: «Που είναι ο Δήμος Κομοτηνής;»

«Κρυμμένος πίσω από τις γρίλιες, φοβούμενος μην αγγίξει τις ευαίσθητες χορδές κάποιων συμπολιτών;»

Δημοσιεύθηκε

στις

Ημέρα μνήμης για τα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων η 24η Απριλίου και η Ελένη Λαφτσή αναρωτιέται που είναι ο Δήμος Κομοτηνής;

«Αναρωτιέμαι και θλίβομαι για την κατάντια», τονίζει χαρακτηριστικά η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΠΟΛΗτική Ανατροπή».

Αναλυτικά, αναφέρει:

«106 η επέτειος της Γενοκτονίας των Αρμενίων! Εκδηλώσεις μιας μνήμης που δεν πρέπει να ξεχαστεί γιατί διδάσκει. Διδάσκει ιστορία, διδάσκει ζωή!

Ο Δήμος Κομοτηνής πού είναι σε όλα αυτά;; Κρυμμένος πίσω από τις γρίλιες, φοβούμενος μην αγγίξει τις ευαίσθητες χορδές κάποιων συμπολιτών; Αναρωτιέμαι και θλίβομαι για την κατάντια!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 ώρα πριν

«Ελλάδα+»: Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 ώρα πριν

Γεννηματά για Νυμφαία: «Κυβέρνηση με πελατειακού τύπου παρεμβάσεις»

ΡΟΔΟΠΗ2 ώρες πριν

Στον Μεθοριακό Σταθμό Νυμφαίας αύριο ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Π. Αρκουμανέας

ΕΛΛΑΔΑ3 ώρες πριν

Η κυβέρνηση έκοψε το επίδομα ενοικίου σε ανασφάλιστους υπερήλικες

ΔΗΜΟΣ ΑΡΡΙΑΝΩΝ3 ώρες πριν

Ξεκινά τη λειτουργία του το εμβολιαστικό κέντρο στον Δήμο Αρριανών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ4 ώρες πριν

Δ. Χαρίτου: «Έκθετη η κυβέρνηση για το κλείσιμο της Νυμφαίας»

ΡΟΔΟΠΗ4 ώρες πριν

Εξοπλισμό για το σημείο ελέγχου της Νυμφαίας παρέδωσαν τα Επιμελητήρια

ΡΟΔΟΠΗ1 ημέρα πριν

Κομοτηνή: Συνεχίζονται τα rapid tests και την ερχόμενη εβδομάδα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 ημέρα πριν

Πληρωμένα και συκοφαντικά δημοσιεύματα εις βάρος του, καταγγέλλει ο Στυλιανίδης

ΡΟΔΟΠΗ1 ημέρα πριν

Νυμφαία: Ξεκίνησαν οι εργασίες για τη λειτουργία του isobox ως σημείο ελέγχου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 ώρα πριν

«Ελλάδα+»: Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης

ΡΟΔΟΠΗ4 ώρες πριν

Εξοπλισμό για το σημείο ελέγχου της Νυμφαίας παρέδωσαν τα Επιμελητήρια

ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 ημέρα πριν

Πληρωμένα και συκοφαντικά δημοσιεύματα εις βάρος του, καταγγέλλει ο Στυλιανίδης

ΕΒΡΟΣ2 ημέρες πριν

Σακελλαροπούλου: «Η Ελλάδα δεν δέχεται απαράδεκτες διεκδικήσεις και απειλές από κανέναν»

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ3 ημέρες πριν

Παραδοσιακή «πινελιά» στα Ελευθέρια Θράκης από τους Φιλοτέχνες Κομοτηνής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ3 ημέρες πριν

Χαρίτου: «Η χώρα μας πέτυχε όποτε άσκησε ενεργητική εξωτερική πολιτική»

ΡΟΔΟΠΗ3 ημέρες πριν

Παρουσία Στεφανή ο εορτασμός για τα 101 χρόνια από την απελευθέρωση της Κομοτηνής

ΡΟΔΟΠΗ4 ημέρες πριν

Ελευθέρια: Τη σεπτή εικόνα Θεομήτορος υποδέχθηκε η πόλη της Κομοτηνής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ4 ημέρες πριν

Δημοσιογράφος του BBC αποδόμησε το κυβερνητικό αφήγημα για τα εμβόλια και τον τουρισμό

ΡΟΔΟΠΗ4 ημέρες πριν

Η πόλη της Κομοτηνής γιορτάζει τα 101 χρόνια απελευθέρωσης της

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x