ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Δήμος Κομοτηνής: Καθαρίστε τα οικόπεδα σας από χόρτα, σκουπίδια και άχρηστα υλικά

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης θα υπάρξουν κυρώσεις, προειδοποιεί ο Δήμος

Εν όψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου από 1-5-2021 έως 31-10-2021, ο Δήμος Κομοτηνής καλεί όλους τους Δημότες του Δήμου Κομοτηνής που είναι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, να τους καθαρίσουν από χόρτα, άχρηστα υλικά, σκουπίδια διότι αποτελούν εστίες εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων, θα πρέπει να ισχύσουν και να εφαρμόζονται οι κυρώσεις του άρθρου 94 παρ. 1 περ. 26 εδαφ. β’ του Ν. 3852/2010 «Καλλικράτης» και της υπ’ αριθ. 4/2012 Πυροσβεστικής Διάταξης.

Η παρούσα ειδοποίηση θεωρείται και ως προσωπική ειδοποίηση προς όλους τους πιο πάνω αναφερόμενους ιδιοκτήτες ή υπεύθυνα πρόσωπα.

Για επικοινωνία:
Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης
Τηλ: 2531022810
e-mail: n.dermentzi@komotini.gr

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Διευρυμένο ωράριο λειτουργίας από τη Δευτέρα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής

Η βιβλιοθήκη θα λειτουργεί καθημερινά κατά τις ώρες 08:00-20:00 και το Σάββατο 09:00-14:00

Δημοσιεύθηκε

στις

Από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου η  Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής, που πλέον στεγάζεται στο ανακαινισμένο διώροφο ιστορικό κτίριο «Νέστορος Τσανακλή»,  με την υποστήριξη της ΚΟΙΝ.ΣΕΠ. «ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΕΝ ΔΡΑΣΗ», θα λειτουργεί με διευρυμένο ωράριο, προκειμένου να  ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες του ευρύτερου αναγνωστικού κοινού της.

Αναλυτικά, το ωράριο λειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής διαμορφώνεται ως εξής:

Δευτέρα έως Παρασκευή: 08:00 έως 20:00
Σάββατο: 09:00 έως 14:00

Το κοινό μπορεί να επισκεφθεί τον ηλεκτρονικό κατάλογο της Βιβλιοθήκης στον σύνδεσμο που ακολουθεί: komotinilib.openabekt.gr και  στη συνέχεια να επιλέξει  από τα  βιβλία που διατίθενται στη συλλογή, όπως ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας, παιδικά, ιστορικά, δοκίμια, παιδαγωγικά, και άλλα.

Για παραγγελίες τηλεφωνείτε  ή εναλλακτικά στέλνετε email. Η διακίνηση των βιβλίων γίνεται τηρώντας πάντα  τα μέτρα προστασίας της δημοσίας υγείας.

Για δανεισμό βιβλίων, εγγραφή νέων μελών, υποστήριξη και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής στο τηλέφωνο 2531022589 ή στο e-mail vivkomot@otenet.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Δήμος Κομοτηνής: Ανακατασκευή πλατειών σε Ροδίτη, Θρυλόριο και οδό Γοργοποτάμου

Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ

Δημοσιεύθηκε

στις

Ολοκληρώθηκε η ολική ανακατασκευή των πλατειών Θρυλορίου και οδό Γοργοποτάμου ενώ αναμένεται, σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή, να ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι η ανακατασκευή της πλατείας στον οικισμό Ροδίτη.

Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, το οποίο χρηματοδοτήθηκε με ιδίους πόρους του Δήμου Κομοτηνής.

«Στόχος του έργου ήταν η παράδοση στους χρήστες σύγχρονων πλατειών που πληρούν τις προϋποθέσεις ασφάλειας και αισθητικής. Ταυτόχρονα, η δημιουργία λειτουργικότερων υπαίθριων χώρων που θα επιτρέπουν στους κατοίκους ν’ απολαμβάνουν τον ελεύθερο χρόνο σε ελεύθερο χώρο.

Οι παρεμβάσεις στις τρεις πλατείες αφορούν στην ολική ανακατασκευή τους  με νέα υλικά υψηλής ποιότητας και αισθητικής.  Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκαν στοιχεία αστικού εξοπλισμού όπως πέργκολες, παγκάκια, καθιστικοί πάγκοι, κάδοι, βρύσες. Επίσης, ενισχύθηκε το πράσινο στις πλατείες με τη δημιουργία  παρτεριών και τη φύτευση δέντρων και λουλουδιών. Παράλληλα, βελτιώθηκε ο φωτισμός με νέο φωτισμό LED. Επιπλέον, δημιουργήθηκαν  κεκλιμένα επίπεδα για την εξυπηρέτηση πρόσβασης ΑΜΕΑ, γονιών με καροτσάκια, ποδηλάτων κλπ. Επίσης, στην πλατεία Γοργοποτάμου δημιουργήθηκε νέα παιδική χαρά με σύγχρονες προδιαγραφές.

Στην περίπτωση των πλατειών Θρυλορίου και Ροδίτη οι παρεμβάσεις σεβάστηκαν τα Ηρώα των οικισμών», σημειώνει η Δημοτική Αρχή.

Η πλατεία Θρυλορίου:

Η πλατεία στην οδό Γοργοποτάμου:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Γκάφα του Δήμου Κομοτηνής με τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Όρισαν συνεδρίαση σε κλειστό χώρο και στη συνέχεια, αφού κατάλαβαν την γκάφα τους, την ματαίωσαν άρον άρον

Δημοσιεύθηκε

στις

Μάρτυρες ενός ακόμη δείγματος της προχειρότητας που διακατέχει τη Δημοτική Αρχή Γκαράνη γίνανε σήμερα οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ στην Κομοτηνή.

Συγκεκριμένα, η Δημοτική Αρχή αγνοώντας –προφανώς- τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού, βάσει των οποίων απαγορεύονται οι συνεδριάσεις σε κλειστούς χώρους, όρισε τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για σήμερα Δευτέρα 31 Μαΐου στις 20:00 στο κτίριο της Καπναποθήκης.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η συνεδρίαση είχε αρχικά προγραμματιστεί να γίνει στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Κομοτηνής όμως λόγω των καιρικών συνθηκών, η Δημοτική Αρχή αντί να την αναβάλλει τελείως είχε τη «φαεινή» ιδέα να την πραγματοποιήσει σε άλλο χώρο.

Η «γκάφα» τελικά έγινε αντιληπτή από συμβούλους της αντιπολίτευσης, οι οποίοι και ενημέρωσαν τη Δημοτική Αρχή, με αποτέλεσμα αυτή με τη σειρά της να ματαιώσει τη συνεδρίαση άρον άρον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Γκαράνης: Τέλη Μαΐου θυμήθηκε την αξιοποίηση της παραλιακής ζώνης

«Κάλλιο αργά παρά ποτέ» για τον Δήμαρχο Κομοτηνής, ο οποίος αφού ξεκίνησε η θερινή σεζόν θυμήθηκε να συνομιλήσει με τον πρόεδρο της ΕΤΑΔ για την παραχώρηση παραλιακών εκτάσεων στο Φανάρι

Δημοσιεύθηκε

στις

«Κάλλιο αργά παρά ποτέ» θα μπορούσε να σχολιάσει κανείς για τον Γιάννη Γκαράνη, ο οποίος αφού ξεκίνησε η θερινή σεζόν θυμήθηκε να ζητήσει από τον πρόεδρο της ΕΤΑΔ την παραχώρηση προς χρήση παραλιακών εκτάσεων στο Φανάρι προκειμένου ο Δήμος να τα αξιοποιήσει οικονομικά.

Συγκεκριμένα, σε τηλεδιάσκεψη που είχε το πρωί της Παρασκευής 28 Μαΐου με τον πρόεδρο της ΕΤΑΔ Αντώνη Μπέζα, ο Δήμαρχος Κομοτηνής έθεσε το ζήτημα αξιοποίησης της παραλίας Ιουλίας στο Φανάρι που «έχει δημοπρατηθεί αρκετές φορές από την ΕΤΑΔ, αλλά ο διαγωνισμός αποβαίνει άγονος».

Ζήτησε, επίσης, την παραχώρηση της έκτασης στον Δήμο Κομοτηνής με σκοπό αυτός να προχωρήσει στην αξιοποίησή της ενώ έθεσε το αίτημα αξιοποίησης των bungalows του Camping Φαναρίου τα οποία παραχωρήθηκαν το 2003 στον τότε Δήμο Αιγείρου για περίοδο 30 ετών με συγκεκριμένους όρους. Ο Δήμαρχος ζήτησε τη μετατροπή της σύμβασης με νέους όρους, που θα επιτρέπουν στον Δήμο Κομοτηνής τον εκσυγχρονισμό και την αναμόρφωση των bungalows  μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος, ώστε να είναι λειτουργικότερα και ελκυστικότερα. 

«Μετά το πέρας της επικοινωνίας του με τον κ. Μπέζα ο Δήμαρχος Κομοτηνής εξέφρασε την ικανοποίησή του, καθώς ο κ. Μπέζας εμφανίστηκε θετικός απέναντι στις δύο προτάσεις που τέθηκαν. Οι προτάσεις σε εύθετο χρόνο (!!!) θα κατατεθούν και γραπτά στην ΕΤΑΔ. Επίσης, συμφωνήθηκε μια δια ζώσης συνάντηση με τον διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ, Στέφανο – Διονύση Βλαστό, και την αρμόδια υπηρεσία», σημειώνει το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου.

Φυσικά όλα τα παραπάνω μετατίθενται για το επόμενο τουλάχιστον καλοκαίρι του 2022 μιας και φαίνεται χρονικά αδύνατο οι προτάσεις Γκαράνη να γίνουν σύντομα αποδεκτές και να προλάβει φέτος ο Δήμος να αξιοποιήσει τις παραλιακές εκτάσεις και τα ακίνητα της ΕΤΑΔ.

Η παραπάνω κωλυσιεργία φανερώνει αν μη τι άλλο την προχειρότητα που διακατέχει τον ίδιο τον Δήμαρχο και τη διοίκηση του για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, η οποία μάλλον μετατίθεται στις καλένδες.

Τέλος, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η παραπάνω πρωτοβουλία ανήκει μάλλον στον Ευριπίδη Στυλιανίδη ο οποίος πριν λίγες μέρες με παρέμβαση του στην ΕΤΑΔ ζήτησε, μεταξύ άλλων, την αξιοποίηση του Κάμπινγκ Φαναρίου και την παραχώρηση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα των παραλιών, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι «προγραμματίστηκε συνάντηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤΑΔ με τον Δήμαρχο Κομοτηνής».

Τα όποια εύσημα λοιπόν ίσως θα πρέπει να αποδοθούν στον Βουλευτή Ροδόπης της ΝΔ, ο οποίος τρέχει για θέματα εκτός αρμοδιότητας του προκειμένου να καλύψει την ανεπάρκεια διάφορων τοπικών παραγόντων, εν προκειμένω του Γιάννη Γκαράνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα πριν

Θεσσαλονίκη: Νεκρός ένας άνδρας από την κακοκαιρία – Παρασύρθηκε από χείμαρρο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ1 ημέρα πριν

Αναπτυξιακή Ροδόπης: Συνεργασία με τον Δήμο Ρακόβσκι της Βουλγαρίας για το πρόγραμμα LEADER

TΟΥΡΚΙΑ1 ημέρα πριν

Nordic Monitor: Απόρρητο τουρκικό σχέδιο επίθεσης σε Ελλάδα και Αρμενία

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ1 ημέρα πριν

Ο Δήμος Ιάσμου δίνει αίμα και σώζει ζωές

TΟΥΡΚΙΑ1 ημέρα πριν

Απίστευτες εικόνες στην Τουρκία: Άνδρας δέρνει την έγκυο σύζυγο του στη μέση του δρόμου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 ημέρα πριν

Άκης Σκέρτσος: «Μέτρα θα υπάρχουν μόνο για τους ανεμβολίαστους»

ΡΟΔΟΠΗ1 ημέρα πριν

Ευχές για καλή επιτυχία από τον Μητροπολίτη στους υποψήφιους των Πανελληνίων

ΑΘΛΗΤΙΚΑ2 ημέρες πριν

Γιάννης Πεταλωτής: «Η ομοσπονδία μπάσκετ είναι σε τέλμα εδώ και δέκα χρόνια»

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

Lockdown: Μουσική στην εστίαση και νέο ωράριο στην απαγόρευση κυκλοφορίας από σήμερα

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ2 ημέρες πριν

Υγειονομική «βόμβα» τα κρατητήρια Ροδόπης, Ξάνθης και Καβάλας

ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα πριν

Θεσσαλονίκη: Νεκρός ένας άνδρας από την κακοκαιρία – Παρασύρθηκε από χείμαρρο

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ1 ημέρα πριν

Ο Δήμος Ιάσμου δίνει αίμα και σώζει ζωές

TΟΥΡΚΙΑ1 ημέρα πριν

Απίστευτες εικόνες στην Τουρκία: Άνδρας δέρνει την έγκυο σύζυγο του στη μέση του δρόμου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 ημέρα πριν

Άκης Σκέρτσος: «Μέτρα θα υπάρχουν μόνο για τους ανεμβολίαστους»

ΡΟΔΟΠΗ1 ημέρα πριν

Ευχές για καλή επιτυχία από τον Μητροπολίτη στους υποψήφιους των Πανελληνίων

TΟΥΡΚΙΑ2 ημέρες πριν

Ερντογάν σε αντιπολίτευση: «Αν λέτε ότι ο λαός πεινάει, να τους ταΐσετε εσείς»

ΒΟΥΛΗ2 ημέρες πριν

Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα – Ο πρόεδρος της Βουλής φίμωσε τον Τσίπρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ5 ημέρες πριν

Χαρίτου: 52 ερωτήσεις και 18 αναφορές στη Βουλή τους τελευταίους 8 μήνες

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ6 ημέρες πριν

Σοκαριστικό βίντεο από την εν ψυχρώ εκτέλεση 32χρονου στα Σεπόλια

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ1 εβδομάδα πριν

Επίτιμο μέλος του ΕΒΕ Ροδόπης ανακηρύχθηκε ο Μαργαρίτης Σχοινάς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x