ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΒΡΟΣ

Αγωγές εναντίον τριών ΜΜΕ του Έβρου κατέθεσε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

Ο Γιάννης Ζαμπούκης ζητάει αποζημίωση 30.000 ευρώ από το κάθε ΜΜΕ για διάφορα δημοσιεύματα – Για «προσπάθεια φίμωσης» ενός δημάρχου «κατώτερου των περιστάσεων», κάνει λόγο το e-evros.gr

fonirodopis.gr

Αγωγές εναντίον τριών τοπικών ΜΜΕ του Έβρου κατέθεσε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης με αφορμή δημοσιεύματα του Ιουλίου 2020 που έκαναν λόγο για «προκλητικές απευθείας αναθέσεις».

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης ζητάει μέσω των αγωγών αποζημίωση 30.000 ευρώ από το κάθε ΜΜΕ ενώ εκτός αυτού, ζητάει επιπλέον να διαταχθεί και η προσωποκράτηση (!!!) του εναγόμενου ιδιοκτήτη του e-evros.gr για ένα χρόνο.

Το e-evros.gr με τη σειρά του κάνει λόγο για «προσπάθεια φίμωσης» από έναν δήμαρχο «κατώτερο των περιστάσεων» που «αποφεύγει τον δημόσιο διάλογο» και «σέρνει στις αίθουσες των δικαστηρίων ανθρώπους που δεν μπορεί να τους αντιμετωπίσει πολιτικά».

Χαρακτηριστικά, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Προφανώς κουράστηκε από τις “βολές” των τοπικών ΜΜΕ ο νέος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και άρχισε να μοιράζει εξώδικα και αγωγές με τη “σέσουλα” (μιας και είναι επαγγελματίας δικηγόρος επί σειρά ετών) χωρίς φυσικά να προτιμά το δημόσιο διάλογο. Τουλάχιστον έτσι κάνουν όλοι οι υπόλοιποι δήμαρχοι του κόσμου, σε όσα τους καταγγέλλονται και τους καταλογίζονται από τα ΜΜΕ. Εξάλλου πότε απάντησε δημοσίως κοιτώντας στα μάτια κάποιους από εμάς; Μέχρι στιγμής ούτε μία φορά!

Σε αυτή την πορεία μόλις 20 μηνών ο Δήμαρχος έχει αποδείξει πολλές φορές πως είναι πολιτικά κατώτερος των περιστάσεων και αυτή του η κίνηση αποδεικνύει περίτρανα δια του λόγου το αληθές. Προφανώς θεωρεί πως βρίσκεται στο δικηγορικό του γραφείο όταν διαβάζει τις ειδήσεις και όχι στο δημαρχιακό θώκο που οι πολίτες αυτού του τόπου τον τοποθέτησαν για να τους υπηρετήσει και όχι να τον υπηρετούν.

Προφανώς έχει την εντύπωση ότι η κριτική σε πολιτικό επίπεδο δεν είναι για αυτόν μιας και με τις στρατιές δικηγόρων που έχει στο γραφείο του θεωρεί πως λύνονται όλα στις αίθουσες των δικαστηρίων. Δεν είναι η πρώτη φορά εξάλλου που “σέρνει” στις αίθουσες ανθρώπους που δεν μπορεί να τους αντιμετωπίσει πολιτικά, δημοσιογράφους ή ακόμη και πολιτικούς του αντιπάλους. Είναι γνωστή η μέθοδος εξάλλου όταν προσπαθείς να “φιμώσεις” αυτόν που έχεις απέναντι.

Ας δούμε όμως το χρονικό και τι έχει συμβεί:

Τον Ιούλιο του 2020, απέστειλε στο e-evros.gr και σε άλλα δύο τοπικά site εξώδικα (παρότι δημοσιεύσαμε την επόμενη ημέρα την απάντηση του γραφείου του) σχετικά με το ζήτημα που είχε ανακύψει από δημοσιεύματα του alexandroupolisonline.com και evrosonline.gr με τίτλο: “Προκλητική απευθείας ανάθεση Ζαμπούκη σε αδερφή Αντιδημάρχου” και “Οικογενειακή υπόθεση άλλη μία απευθείας ανάθεση στο Δήμο Αλεξανδρούπολης” αντίστοιχα. Στο e-evros.gr κάναμε αναπαραγωγή με αναφορά της πηγής φυσικά την πρώτη ανάρτηση.

Την επόμενη κιόλας ημέρα το e-evros.gr ανάρτησε την απάντηση όπως αυτή ήρθε από το γραφείο του Δημάρχου με τίτλο: “Όλη η αλήθεια για την απευθείας ανάθεση των δύο ηλεκτρικών ποδηλάτων – “Άνθρακας”… το σκάνδαλο;”.

Εντός ολίγων ημερών, το evrosonline και το alexandroupolionline  παρέλαβαν αγωγές όπου ο Δήμαρχος ζητά να αποζημιωθεί με 30.000 ευρώ από τον καθένα διότι του έθιξαν όπως λέει, την υπόληψή του. Στο e-evros.gr δεν απέστειλε τότε αγωγή. Ίσως είχε κατανοήσει πόσο άστοχη και άσκοπη θα ήταν μία τέτοια κίνηση. Το θέμα είχε “λήξει” εκεί.

Ερχόμαστε στο παρόν. 8 μήνες αργότερα ο Δήμαρχος θυμάται ξαφνικά να καταθέσει αγωγή κατά του ιδιοκτήτη του μέσου (και όχι κατά του ΜΜΕ μίας και είναι νομικό πρόσωπο, δηλαδή εταιρεία) όπου ζητά ακόμα 30.000 ευρώ αποζημίωση για ηθική βλάβη, όπως ακριβώς ζητά και από τους δύο άλλους κατόχους των ΜΜΕ αλλά εδώ με καθυστέρηση 8 μηνών. Μάλιστα ζητά να διαταχθεί και η προσωποκράτηση του εναγομένου για ένα χρόνο! Να τον κλείσουν “μέσα” δηλαδή. Προφανώς γιατί στο μεσοδιάστημα, δημοσιεύσαμε κάποια από τα κακώς κείμενα της καθημερινότητας στην πόλη, που δεν του άρεσαν και τώρα είπε να χρησιμοποιήσει την “τέχνη” του, για να αλλάξει η κατάσταση αυτή. Εκδίκηση; Εμπάθεια; Μένος; Τι από όλα αυτά;

Αυτή η θλιβερή κατάσταση είναι η πρώτη φορά τα τελευταία 17 χρόνια διαδραματίζεται. Δηλαδή οι ατελείωτες μηνύσεις και αγωγές του πρώτου πολίτη της πόλης προς διάφορες κατευθύνσεις και παραλήπτες. Αδιαπραγμάτευτος και απόμακρος όλο αυτό το διάστημα από τα ΜΜΕ ο δήμαρχος. Ακριβώς το αντίθετο από αυτό που πρέπει δηλαδή.

Πως να εμπιστευτείς ένα Δήμαρχο που βάζει πρώτα τη νομική του ιδιότητα αντί την πολιτική και δεν συζητά;

Πως να εμπιστευτείς ένα Δήμαρχο που τον περισσότερο πολιτικό του χρόνο τον διαθέτει για να καλύψει την πολιτική του ανικανότητα και απειρία με νομικά τερτίπια αντί να ασχοληθεί με την καθημερινότητα του πολίτη και την ουσία των πραγμάτων; Ίσως τελικά να είναι μόνο καλός δικηγόρος και όχι δήμαρχος αφού καταφεύγει τόσο νωρίς και με τόση μανία σε αγωγές πολλών χιλιάδων ευρώ. 

Πως να εμπιστευτείς ένα Δήμαρχο που στέλνει δημόσιες απαντήσεις χλευάζοντας τα ΜΜΕ και τους ανθρώπους που εργάζονται εδώ και περισσότερα από 17 χρόνια στον στίβο; Στον στίβο της ελεύθερης συνετής έκφρασης, της ελεύθερης αποτύπωσης των ιδεών και των απόψεων». 

ΕΒΡΟΣ

Αλεξανδρούπολη: Ραγίζει καρδιές ο σύζυγος της 37χρονης εγκύου που πέθανε

Συντετριμμένος είναι ο σύζυγος της 37χρονης Δέσποινας, που άφησε την τελευταία πνοή της στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ενώ ήταν 7 μηνών έγκυος

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

«Έμαθα από τους χειρουργούς που ήταν μέσα στο χειρουργείο ότι και η σύζυγός μου και το παιδί μου εξέπνευσαν μη μπορώντας να κάνουν τίποτα γιατί ήταν πολύ αργά», είπε ο Κώστας Μπακαλάκης μιλώντας στον Alpha.

Η γυναίκα πέθανε από αιμορραγία ενώ οι γιατροί, της έκαναν εξετάσεις και της έδιναν φάρμακα για ουρολοίμωξη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha.

«Ήταν χλωμή, ήταν μούσκεμα στον ιδρώτα. Την ρωτούσαν να τους πει πού πονάει. Τους έδειχνε την κοιλιά της. Το μέλημά τους ήταν να πάρουν ούρα εκείνη τη στιγμή», πρόσθεσε ο σύζυγος της 37χρονης.

«Πιστεύω έπρεπε να αντιδράσουν γρήγορα και όχι να φτάσει 1.30 ώρα το βράδυ, να την ανεβάσουν στο θάλαμο χωρίς να κάνουν τίποτα. Μίλησα με την Δέσποινα 2.30 το βράδυ και μου λέει “οι πόνοι μου έχουν γίνει αβάσταχτοι. Δεν αντέχω άλλο”… 2.50 δεν απαντούσε πλέον στα τηλεφωνήματά μου», υπογράμμισε ο κ. Μπακαλάκης.

«Εγώ θα κινήσω ό,τι είναι δυνατόν να δικαιωθεί και προπάντων να μην ξανασυμβεί σε κανέναν άλλον» τόνισε ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΒΡΟΣ

Έβρος: Μετέφεραν από την Τουρκία περισσότερα από 5,5 κιλά ηρωίνης

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στην παρέβρια περιοχή Φερών

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνελήφθησαν χθες πρωί του Σαββάτου (17/4) στην παρέβρια περιοχή Φερών Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης δύο αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί αλλοδαπών.

Αναλυτικότερα, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνέλαβαν τους δράστες, διότι εισήλθαν παράνομα στη χώρα μας από την Τουρκία μέσω του ποταμού Έβρου, μεταφέροντας  ποσότητα ηρωίνης.   

Συγκεκριμένα, σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στην τσάντα που κατείχαν οι δράστες, διαπίστωσαν ότι εισήγαγαν στην Ελληνική Επικράτεια έξι (6) νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη, συνολικού βάρους 5.575 γραμμαρίων.

Κατασχέθηκε η παραπάνω ποσότητα ηρωίνης και μία πλαστική βάρκα, με την οποία οι δράστες διέσχισαν τον ποταμό Έβρο.  

Την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΒΡΟΣ

Αλεξανδρούπολη: Σε αιμορραγία αποδίδεται ο θάνατος της 37χρονης εγκύου

H νεαρή γυναίκα, που διένυε την 30η εβδομάδα της κύησης, εισήχθη στο ΠΓΝΑ την Τετάρτη και κατέληξε το πρωί της Πέμπτης μαζί με το αγέννητο παιδί της

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε αιμορραγία αποδίδεται ο θάνατος της 37χρονης εγκύου που κατέληξε χθες, μαζί με το αγέννητο παιδί της, ενώ νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ιατροδικαστής, καθηγητής Παύλος Παυλίδης, «από τη νεκροτομή που έγινε διαπιστώσαμε ότι η γυναίκα πέθανε από αιμορραγία. Έχει σταλεί υλικό για πλήρη ιστολογικό και τοξικολογικό έλεγχο, προκειμένου να διαπιστώσουμε τη γενεσιουργό αιτία της αιμορραγίας».

H νεαρή γυναίκα, που διένυε την 30η εβδομάδα της κύησης, εισήχθη, σύμφωνα με τον διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος, Βαγγέλη Ρούφο, στο ΠΓΝΑ την Τετάρτη και κατέληξε το πρωί της Πέμπτης. «Ξεκίνησε η νεκροψία, η οποία θα ολοκληρωθεί αφού δούμε τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων και το πόρισμα του ιατροδικαστή. Από εκεί και μετά θα κινηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ρούφος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΒΡΟΣ

Στη Βουλή ο αποκλεισμός εκατοντάδων μαθητών και φοιτητών στον Έβρο από την τηλεκπαίδευση

Χωρίς διαδίκτυο τουλάχιστον 500 κάτοικοι στον Έβρο – Ερώτηση κατέθεσε η Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

Ερώτηση για τον αποκλεισμό εκατοντάδων μαθητών και φοιτητών στον Έβρο από τον θεσμό της τηλεκπαίδευσης, κατέθεσε στη Βουλή η Νατάσα Γκαρά, Βουλευτής Έβρου και Αν. Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ενημέρωσης & Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Την ερώτηση συνυπογράφουν ακόμη 27 Βουλευτές.

Στην ερώτηση αναδεικνύεται το τεράστιο πρόβλημα του αποκλεισμού από την τηλεκπαίδευση μαθητών και φοιτητών σε οικισμούς, λόγω έλλειψης υποδομής δικτύου ίντερνετ, με το πρόβλημα να εντοπίζεται σε τουλάχιστον τρεις περιοχές στον Έβρο (οικισμοί Λύρα, Λυκόφη και στο χωριό Αγριάνη).

Η κα Γκαρά ζητά από τους Υπουργούς να παρέμβουν άμεσα ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα, υπενθυμίζοντας πως το αγαθό της εκπαίδευσης και η ίση πρόσβαση σε αυτήν, είναι δικαίωμα όλων των παιδιών.

Κλείνοντας, η Βουλευτής Έβρου ρωτά τους αρμόδιους Υπουργούς Παιδείας & Θρησκευμάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης:

– Αν είναι στις προθέσεις του Υπουργείου η άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος της ανισότιμης συμμετοχής των μαθητών στην τηλεκπαίδευση

– Ποια ιδιαίτερη μέριμνα θα δοθεί για να καλυφθεί η χαμένη ύλη και  για τις απουσίες των μαθητών/τριων που έγιναν, χωρίς δική τους υπαιτιότητα, αλλά από το γεγονός ότι δεν υπάρχει δίκτυο;

– Με ποιο τρόπο θα εξασφαλίσει την αναβάθμιση των συνδέσεων διαδικτύου, στις περιοχές του Έβρου που αναφέρθηκαν, ώστε να εξασφαλιστεί η συμμετοχή μαθητών και φοιτητών στην τηλεκπαίδευση;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ17 ώρες πριν

Κομοτηνή: Αλλοδαπός οδηγούσε φορτηγό χωρίς δίπλωμα και με πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ17 ώρες πριν

Μητσοτάκης: Ορόσημο για την επιστροφή στην κανονικότητα τα μέσα Μαΐου

YΓΕΙΑ19 ώρες πριν

Κορωνοϊός: 28 νέα κρούσματα στη Ροδόπη

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ22 ώρες πριν

Οντέρ Μουμίν: «Υποχρέωση μας η ανάδειξη του οικισμού των Σαρακατσάνων»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ22 ώρες πριν

Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων την περίοδο του Πάσχα στην Κομοτηνή

ΕΛΛΑΔΑ23 ώρες πριν

Στις 9 το βράδυ η Ανάσταση – Ανοιχτοί οι ναοί τη Μεγάλη Εβδομάδα

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ24 ώρες πριν

Ενάντια στην παραχώρηση της Εγνατίας Οδού σε ιδιώτες το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 ημέρα πριν

Ίδρυση Λιμενικού Σταθμού στο Φανάρι Ροδόπης, ζητά ο Δημήτρης Χαρίτου

ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα πριν

Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα: «Επικίνδυνο κοκτέιλ για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα»

TΟΥΡΚΙΑ2 ημέρες πριν

Σύμβουλος Ερντογάν: «H Αλεξανδρούπολη ανήκει στην Τουρκία»

TΟΥΡΚΙΑ2 ημέρες πριν

Σύμβουλος Ερντογάν: «H Αλεξανδρούπολη ανήκει στην Τουρκία»

ΕΒΡΟΣ2 ημέρες πριν

Αλεξανδρούπολη: Ραγίζει καρδιές ο σύζυγος της 37χρονης εγκύου που πέθανε

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 ημέρες πριν

Μητσοτάκης και Ιερώνυμος συζήτησαν για τη λειτουργία των εκκλησιών το Πάσχα

TΟΥΡΚΙΑ3 ημέρες πριν

Ταινία για τη ζωή του Αχμέτ Σαδίκ ετοιμάζει το τουρκικό κανάλι TRT

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Θάνατος Βαλυράκη: «Ήταν δολοφονική επίθεση», λέει αυτόπτης μάρτυρας

ΡΟΔΟΠΗ4 ημέρες πριν

Φωτιά σε δύο αυτοκίνητα τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Κομοτηνή

TΟΥΡΚΙΑ5 ημέρες πριν

Τούρκος δημοσιογράφος: «Δύσκολη η επανεκκίνηση συζητήσεων Αθήνας – Άγκυρας»

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ - ΣΑΠΩΝ5 ημέρες πριν

Χαρδαλιάς: Στο «βαθύ κόκκινο» από το Σάββατο ο Δήμος Μαρωνείας – Σαπών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ6 ημέρες πριν

Αντιπαράθεση Δένδια – Τσαβούσογλου για Αιγαίο και μειονότητα της Θράκης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ7 ημέρες πριν

Υποχρεωτικά self tests σε λιανεμπόριο, εστίαση, μεταφορές, κομμωτήρια

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x