ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΒΡΟΣ

Αγωγές εναντίον τριών ΜΜΕ του Έβρου κατέθεσε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

Ο Γιάννης Ζαμπούκης ζητάει αποζημίωση 30.000 ευρώ από το κάθε ΜΜΕ για διάφορα δημοσιεύματα – Για «προσπάθεια φίμωσης» ενός δημάρχου «κατώτερου των περιστάσεων», κάνει λόγο το e-evros.gr

Αγωγές εναντίον τριών τοπικών ΜΜΕ του Έβρου κατέθεσε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης με αφορμή δημοσιεύματα του Ιουλίου 2020 που έκαναν λόγο για «προκλητικές απευθείας αναθέσεις».

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης ζητάει μέσω των αγωγών αποζημίωση 30.000 ευρώ από το κάθε ΜΜΕ ενώ εκτός αυτού, ζητάει επιπλέον να διαταχθεί και η προσωποκράτηση (!!!) του εναγόμενου ιδιοκτήτη του e-evros.gr για ένα χρόνο.

Το e-evros.gr με τη σειρά του κάνει λόγο για «προσπάθεια φίμωσης» από έναν δήμαρχο «κατώτερο των περιστάσεων» που «αποφεύγει τον δημόσιο διάλογο» και «σέρνει στις αίθουσες των δικαστηρίων ανθρώπους που δεν μπορεί να τους αντιμετωπίσει πολιτικά».

Χαρακτηριστικά, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Προφανώς κουράστηκε από τις “βολές” των τοπικών ΜΜΕ ο νέος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και άρχισε να μοιράζει εξώδικα και αγωγές με τη “σέσουλα” (μιας και είναι επαγγελματίας δικηγόρος επί σειρά ετών) χωρίς φυσικά να προτιμά το δημόσιο διάλογο. Τουλάχιστον έτσι κάνουν όλοι οι υπόλοιποι δήμαρχοι του κόσμου, σε όσα τους καταγγέλλονται και τους καταλογίζονται από τα ΜΜΕ. Εξάλλου πότε απάντησε δημοσίως κοιτώντας στα μάτια κάποιους από εμάς; Μέχρι στιγμής ούτε μία φορά!

Σε αυτή την πορεία μόλις 20 μηνών ο Δήμαρχος έχει αποδείξει πολλές φορές πως είναι πολιτικά κατώτερος των περιστάσεων και αυτή του η κίνηση αποδεικνύει περίτρανα δια του λόγου το αληθές. Προφανώς θεωρεί πως βρίσκεται στο δικηγορικό του γραφείο όταν διαβάζει τις ειδήσεις και όχι στο δημαρχιακό θώκο που οι πολίτες αυτού του τόπου τον τοποθέτησαν για να τους υπηρετήσει και όχι να τον υπηρετούν.

Προφανώς έχει την εντύπωση ότι η κριτική σε πολιτικό επίπεδο δεν είναι για αυτόν μιας και με τις στρατιές δικηγόρων που έχει στο γραφείο του θεωρεί πως λύνονται όλα στις αίθουσες των δικαστηρίων. Δεν είναι η πρώτη φορά εξάλλου που “σέρνει” στις αίθουσες ανθρώπους που δεν μπορεί να τους αντιμετωπίσει πολιτικά, δημοσιογράφους ή ακόμη και πολιτικούς του αντιπάλους. Είναι γνωστή η μέθοδος εξάλλου όταν προσπαθείς να “φιμώσεις” αυτόν που έχεις απέναντι.

Ας δούμε όμως το χρονικό και τι έχει συμβεί:

Τον Ιούλιο του 2020, απέστειλε στο e-evros.gr και σε άλλα δύο τοπικά site εξώδικα (παρότι δημοσιεύσαμε την επόμενη ημέρα την απάντηση του γραφείου του) σχετικά με το ζήτημα που είχε ανακύψει από δημοσιεύματα του alexandroupolisonline.com και evrosonline.gr με τίτλο: “Προκλητική απευθείας ανάθεση Ζαμπούκη σε αδερφή Αντιδημάρχου” και “Οικογενειακή υπόθεση άλλη μία απευθείας ανάθεση στο Δήμο Αλεξανδρούπολης” αντίστοιχα. Στο e-evros.gr κάναμε αναπαραγωγή με αναφορά της πηγής φυσικά την πρώτη ανάρτηση.

Την επόμενη κιόλας ημέρα το e-evros.gr ανάρτησε την απάντηση όπως αυτή ήρθε από το γραφείο του Δημάρχου με τίτλο: “Όλη η αλήθεια για την απευθείας ανάθεση των δύο ηλεκτρικών ποδηλάτων – “Άνθρακας”… το σκάνδαλο;”.

Εντός ολίγων ημερών, το evrosonline και το alexandroupolionline  παρέλαβαν αγωγές όπου ο Δήμαρχος ζητά να αποζημιωθεί με 30.000 ευρώ από τον καθένα διότι του έθιξαν όπως λέει, την υπόληψή του. Στο e-evros.gr δεν απέστειλε τότε αγωγή. Ίσως είχε κατανοήσει πόσο άστοχη και άσκοπη θα ήταν μία τέτοια κίνηση. Το θέμα είχε “λήξει” εκεί.

Ερχόμαστε στο παρόν. 8 μήνες αργότερα ο Δήμαρχος θυμάται ξαφνικά να καταθέσει αγωγή κατά του ιδιοκτήτη του μέσου (και όχι κατά του ΜΜΕ μίας και είναι νομικό πρόσωπο, δηλαδή εταιρεία) όπου ζητά ακόμα 30.000 ευρώ αποζημίωση για ηθική βλάβη, όπως ακριβώς ζητά και από τους δύο άλλους κατόχους των ΜΜΕ αλλά εδώ με καθυστέρηση 8 μηνών. Μάλιστα ζητά να διαταχθεί και η προσωποκράτηση του εναγομένου για ένα χρόνο! Να τον κλείσουν “μέσα” δηλαδή. Προφανώς γιατί στο μεσοδιάστημα, δημοσιεύσαμε κάποια από τα κακώς κείμενα της καθημερινότητας στην πόλη, που δεν του άρεσαν και τώρα είπε να χρησιμοποιήσει την “τέχνη” του, για να αλλάξει η κατάσταση αυτή. Εκδίκηση; Εμπάθεια; Μένος; Τι από όλα αυτά;

Αυτή η θλιβερή κατάσταση είναι η πρώτη φορά τα τελευταία 17 χρόνια διαδραματίζεται. Δηλαδή οι ατελείωτες μηνύσεις και αγωγές του πρώτου πολίτη της πόλης προς διάφορες κατευθύνσεις και παραλήπτες. Αδιαπραγμάτευτος και απόμακρος όλο αυτό το διάστημα από τα ΜΜΕ ο δήμαρχος. Ακριβώς το αντίθετο από αυτό που πρέπει δηλαδή.

Πως να εμπιστευτείς ένα Δήμαρχο που βάζει πρώτα τη νομική του ιδιότητα αντί την πολιτική και δεν συζητά;

Πως να εμπιστευτείς ένα Δήμαρχο που τον περισσότερο πολιτικό του χρόνο τον διαθέτει για να καλύψει την πολιτική του ανικανότητα και απειρία με νομικά τερτίπια αντί να ασχοληθεί με την καθημερινότητα του πολίτη και την ουσία των πραγμάτων; Ίσως τελικά να είναι μόνο καλός δικηγόρος και όχι δήμαρχος αφού καταφεύγει τόσο νωρίς και με τόση μανία σε αγωγές πολλών χιλιάδων ευρώ. 

Πως να εμπιστευτείς ένα Δήμαρχο που στέλνει δημόσιες απαντήσεις χλευάζοντας τα ΜΜΕ και τους ανθρώπους που εργάζονται εδώ και περισσότερα από 17 χρόνια στον στίβο; Στον στίβο της ελεύθερης συνετής έκφρασης, της ελεύθερης αποτύπωσης των ιδεών και των απόψεων». 

ΕΒΡΟΣ

Έβρος: 1,9 εκ. ευρώ τα χρέη των αγροτών προς το ΤΟΕΒ Φερών – Πέπλου

Ο Οργανισμός καλεί τους αγρότες να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους μέχρι τη 1 Νοεμβρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Διοικητικό Συμβούλιο ΤΟΕΒ Φερών-Πέπλου στα πλαίσια της διαφάνειας και της ισονομίας και θέλοντας να εξασφαλίσει τη νομιμότητα και την εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού δημοσιοποιεί την έως και σήμερα οικονομική κατάσταση του Οργανισμού όπως φαίνεται παρακάτω.

 • Οφειλές προς είσπραξη παρελθούσης χρήσης προς τον Οργανισμό που δεν έχουν αποσταλλεί στη Δ.Ο.Υ : 728.521,95€
 • Βεβαιωμένες οφειλές προς είσπραξη από Δ.Ο.Υ: 514.075,80€
 • Οφειλές προς είσπραξη για το καλλιεργητικό έτος 2021 : 684.311,95€
 • Συνολικό ποσό είσπραξης που οφείλουν οι αγρότες προς τον Οργανισμό είναι 1.926.909,70€.

«Σε ότι αφορά το ποσό της υπεξαίρεσης το οποίο ανέρχεται περίπου στις 392.000,00€ μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον Οργανισμό από την αρμόδια υπηρεσία το έτος 2020 σας γνωστοποιούμε ότι η υπόθεση βρίσκεται ακόμη σε διαδικασία ελέγχου έχοντας πάρει τη νομική οδό.

Οι οικονομικές υποχρεώσεις του Οργανισμού προς τρίτους μέχρι και τη δεδομένη χρονική στιγμή ανέρχονται περίπου στις 300.000,00 €. Εκτός από τις άνωθεν υποχρεώσεις τα μηνιαία έξοδα του Οργανισμού για την κάλυψη των λειτουργικών του αναγκών ανέρχονται κατά προσέγγιση στις 100.000,00 €.

Με βάση τα ανωτέρω και θέλοντας να επιτευχθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την ομαλή λειτουργία του Οργανισμού παρακαλούμε όλα τα μέλη και μη να τακτοποιήσουν τις ληξιπρόθεσμες ανεξόφλητες οφειλές τους προς τον Οργανισμό, σε διαφορετική περίπτωση ο Οργανισμός με βάση τις διατάξεις του άρθρου 61 του 2538/1997 και βάση του ελέγχου που πραγματοποιείται τόσο από την Περιφέρεια όσο και από Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα αποστείλει στη Δ.Ο.Υ κατάσταση των οφειλετών  προς είσπραξη. Τις επόμενες ημέρες θα αποσταλεί και ατομική ειδοποίηση προς όλους τους οφειλέτες με ληξιπρόθεσμες οφειλές. Η αποπληρωμή θα πρέπει να πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι τη 1 Νοεμβρίου 2021 καθώς μετά το πέρας της ημερομηνίας αυτής θα ξεκινήσει η διαδικασία αποστολής των ανεξόφλητων οφειλών στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΒΡΟΣ

Έβρος: Είχε κρυμμένους στην καρότσα φορτηγού 22 παράνομους μετανάστες

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί διακινητές οι οποίοι μετέφεραν, σε δύο περιπτώσεις, συνολικά 29 μετανάστες

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνελήφθησαν την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου στο νομό Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εγνατία οδό Κήπων – Ηγουμενίτσας, συνελήφθη από τους αστυνομικούς  ένας (1) αλλοδαπός διακινητής, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου) και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας είκοσι δύο (22) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχε αποκρύψει στην καρότσα του φορτηγού.

Στη δεύτερη περίπτωση, το απόγευμα, στην Εγνατία οδό Αλεξανδρούπολης- Κήπων, συνελήφθη από τους αστυνομικούς ο δεύτερος διακινητής, διότι τον εντόπισαν να μεταφέρει με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, παράνομα, στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Επιπλέον ο οδηγός – διακινητής στερείται άδεια ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου) και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση και για τις δύο υποθέσεις ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΒΡΟΣ

Δημιουργία Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Έβρου, προτείνει η Πράσινη Αριστερά

«Η δημιουργία αυτόνομης Περιφερειακής Ενότητας θα αναβαθμίσει τη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου ενώ θα μπορεί να διεκδικεί τα απαραίτητα κονδύλια για την ανάπτυξη της», ισχυρίζεται μεταξύ άλλων

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη δημιουργία αυτόνομης Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Έβρου προκειμένου να αντιμετωπιστεί «η συνεχιζόμενη υποβάθμιση της περιοχής», προτείνει η Πράσινη Αριστερά.

Αναλυτικά, στην πρόταση της αναφέρει:

«Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ στηρίζει τις προσπάθειες των μαζικών φορέων και των πολιτών για την δημιουργία αυτόνομης Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Έβρου, όπως επίσης και κάθε προσπάθεια που οδηγεί στην αποκέντρωση του κράτους και αναβαθμίζει τον ρόλο των Περιφερειών προς όφελος των πολιτών.

Η συνεχιζόμενη υποβάθμιση του Βορείου Έβρου, έχει από καιρό επισημανθεί από την ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

Η νέα Περιφερειακή Ενότητα που προτείνεται, είναι απολύτως αναγκαία κατ’ αρχήν για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών και προοπτικά για την ενδυνάμωση και ανάπτυξη αυτής της εξαιρετικά ευαίσθητης περιοχής.

Τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, προκύπτουν λόγω:

 1. της έλλειψης προγραμματισμού έργων για την περιοχή, με αποτέλεσμα την μαζική μετανάστευση από τον Βόρειο Έβρο και την δημιουργία δημογραφικού προβλήματος και αύξηση του μέσου όρου ηλικίας,
 2. της μεγάλης απόσταση από την έδρα της Περιφέρειας (150 χλμ.) και την έλλειψη συγκοινωνιών που αναγκάζει τους κατοίκους του Β. Έβρου να μετακινούνται έως την Αλεξανδρούπολη.
 3. της υπολειτουργίας του Γ. Ν. Διδυμοτείχου και της μη λειτουργίας πολλών ειδικοτήτων που αναγκάζουν  τους κατοίκους να ταλαιπωρούνται και να επιβαρύνονται οικονομικά για να φτάσουν έως το Π.Ν. Αλεξανδρούπολης,

Η δημιουργία αυτόνομης Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Έβρου:

 • θα αναβαθμίσει την λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου,
 • όπως επίσης και τις Σχολές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου που θα αντιμετωπίζονται ως ισότιμες με τις έδρες που ανήκουν στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες και άρα θα εξασφαλιστεί η συνέχεια της λειτουργίας τους,
 • θα μπορεί να διεκδικεί τα απαραίτητα κονδύλια για την ανάπτυξη της,
 • θα εξασφαλίσει συνθήκες για την ανάπτυξη του αγροτουρισμού και οικοτουρισμού που έχει απόλυτη ανάγκη η περιοχή,
 • θα μπορέσει να διεκπεραιώσει -άμεσα- τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα στον Β. Έβρο, θωρακίζοντας τον. 
 • θα πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος
 • θα λάβει  όλα τα αναγκαία μέτρα για την στήριξη της  οικονομίας που στηρίζεται κυρίως στον αγροτικό και  κτηνοτροφικό τομέα».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΒΡΟΣ

Σταϊκούρας: «Προτεραιότητα της κυβέρνησης η αξιοποίηση του Λιμένα Αλεξανδρούπολης»

Συναντήσεις με παράγοντες της Αυτοδιοίκησης και παραγωγικούς φορείς είχε στην Αλεξανδρούπολη ο Υπουργός Οικονομικών

Δημοσιεύθηκε

στις

Την αισιοδοξία του για την πορεία της οικονομίας το επόμενο διάστημα αλλά και για το σύνολο του 2021, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, σε δηλώσεις του από την Αλεξανδρούπολη. 

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα «με βάση τα τελευταία στοιχεία και τις εκτιμήσεις που έχουμε φαίνεται ότι η οικονομία ανακάμπτει ισχυρά το 2021. Προσδοκούμε και εργαζόμαστε κυβέρνηση, κοινοβουλευτική ομάδα και κοινωνία έτσι ώστε να ανακάμψουμε ακόμα πιο ισχυρά, ακόμα γρηγορότερα, για να έχουμε τα περιθώρια να βοηθήσουμε ακόμη περισσότερο την κοινωνία».

Παράλληλα επεσήμανε ότι  η αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών δεν ανέκοψε την πορεία του μεταρρυθμιστικού έργου της κυβέρνησης και στην περιοχή του Έβρου «τουλάχιστον σε ότι αφορά στο υπουργείο Οικονομικών, δίνω πολύ μεγάλη σημασία στην παραχώρηση της Εγνατίας Οδού, με ότι σημαίνει αυτό για την ανάπτυξη γενικότερα της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και στην αξιοποίηση του Λιμένα Αλεξανδρούπολης, που είναι ένα περιουσιακό στοιχείο, από τις προτεραιότητες που έχει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και η κυβέρνηση ν’ αξιοποιήσει επ’ ωφελεία της ανάπτυξης της περιοχής», σημείωσε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως «ταυτόχρονα υπάρχουν μία σειρά από προτεραιότητες, κυρίως στη δημοσιονομική πολιτική, για να βοηθήσουμε την ελληνική οικονομία να ανακάμψει τάχιστα και βιώσιμα…».

Ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο και τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη, τον διευθύνοντα σύμβουλο και τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, Κώστα Χατζηκωνσταντίνου και Κώστα Χατζημιχαήλ αντίστοιχα, καθώς και με παραγωγικούς φορείς του Νομού Έβρου, εξέφρασε την εκτίμηση ότι κυβέρνηση αλλά και υπουργείο Οικονομικών έδειξαν «γρήγορα αντανακλαστικά» και κάλυψαν στο μέτρο του δυνατού και όσο πιο γρήγορα μπορούσαν, έκτακτες ανάγκες οι οποίες προέκυψαν, όπως ο κορωνοϊός, η πανδημία και οι φυσικές καταστροφές.

Φωτογραφίες: Γιώργος Δάφνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ17 ώρες πριν

Τσίπρας: «Νέα αρχή στη χώρα με την κοινωνία στην πρώτη γραμμή»

ΕΛΛΑΔΑ17 ώρες πριν

Μαζική αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι στη μνήμη του Παύλου Φύσσα

TΟΥΡΚΙΑ1 ημέρα πριν

Τουρκία: «Η Ελλάδα έφτιαξε τον φράχτη στον Έβρο για τα τουρκικά τανκς και όχι για τους πρόσφυγες»

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Νέο επεισόδιο μεταξύ Έλληνα και Τούρκου ψαρά στους Φούρνους Ικαρίας

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Επίθεση με βιτριόλι: «Προσπάθησε να με σκοτώσει, απέδειξε πόσο δειλή είναι»

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Κατερίνη – Γονείς: «Σατανικά τα τεστ και οι μάσκες, δεν άφησαν την κόρη μας να μπει στο σχολείο»

ΕΒΡΟΣ5 ημέρες πριν

Διακινητές επιχείρησαν να περάσουν στην Ελλάδα πάνω από 60 μετανάστες

TΟΥΡΚΙΑ5 ημέρες πριν

Προκλητικό ντελίριο Ερντογάν: «Πριν 100 χρόνια πετάξαμε τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης»

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ6 ημέρες πριν

Οντέρ Μουμίν: «Να καταστήσουμε τον Δήμο Ιάσμου ως τόπο ειρήνης»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ6 ημέρες πριν

Δημήτρης Χαρίτου: «Είναι ανάγκη τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x