ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΑΙΔΕΙΑ

Εκτός πραγματικότητας οι ισχυρισμοί του Συνδέσμου Σχολικών Εφορειών Μειονοτικών Σχολείων

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης ΑΜΘ Κωνσταντίνος Μπαντίκος χαρακτηρίζει μέχρι και ψευδείς τους ισχυρισμούς για τις εκλογές για την ανάδειξη νέων σχολικών εφορειών

fonirodopis.gr

Εκτός πραγματικότητας έως και ψευδείς, χαρακτηρίζει τους ισχυρισμούς του Συνδέσμου Σχολικών Εφορειών Μειονοτικών Σχολείων ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης ΑΜΘ Κωνσταντίνος Μπαντίκος σχετικά με τις εκλογές για την ανάδειξη νέων σχολικών εφορειών.

Οι απαιτήσεις μειονοτικών φορέων να διεξαχθούν δια ζώσης εκλογές εν μέσω πανδημίας χαρακτηρίζονται από παράλογες έως και υποκινούμενες από εθνικιστικούς κύκλους του τουρκικού Προξενείου, οι οποίοι βρήκαν αφορμή για να δημιουργήσουν για ακόμη μια φορά αναστάτωση στην τοπική κοινωνία.

Ο κ. Μπαντίκος διευκρινίζει ότι μοναδικός λόγος αναβολής των εκλογών αποτελεί ο κορωνοϊός, ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα ότι βούληση της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΑΜΘ είναι η συντομότερη και προσφορότερη διευθέτηση του ζητήματος.

Αναλυτικά, η απάντηση του προς τον Σύνδεσμο Σχολικών Εφορειών Μειονοτικών Σχολείων:

«Αξιότιμοι κύριοι

Προς διασάφηση του περιεχομένου της από 29.03.2021 ανακοίνωσής μας και σε συνέχεια της από 06.04.2021 επιστολής σας, την οποία μελετήσαμε επισταμένα, σας ενημερώνουμε τα ακόλουθα:

Αποκλειστικό κριτήριο για τις αναβολές της δια ζώσης διεξαγωγής των εκλογών των Σχ. Εφορειών των μειονοτικών σχολείων της Θράκης είναι η αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα της πανδημίας του κορωνοϊού και η συνακόλουθη υποχρέωση προστασίας της δημόσιας υγείας και εν προκειμένω της υγείας της σχολικής κοινότητας.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης  επιθυμεί όσο κι εσείς τη συντομότερη και προσφορότερη διευθέτηση του ζητήματος και τον τερματισμό κάθε εκκρεμότητας,  σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος. Η διεξαγωγή εκλογών για τις Σχολικές Εφορείες αποτελεί μια συνήθη διαδικασία που συμβαίνει επί σειρά ετών κανονικά και απροβλημάτιστα. Ωστόσο, σε αυτή την πρωτόγνωρη για όλους περίοδο από υγειονομικής άποψης, οφείλουν να ληφθούν υπόψη αντικειμενικά δεδομένα που ορίζουν το πλαίσιο των ενεργειών όλων μας.

1. Σύμφωνα με τοΝ. 694/1977και την πλέον πρόσφατη κατ΄ εξουσιοδότησή του εκδοθείσα Υπουργική Απόφαση, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης ΑΜΘ εκδίδει κάθε τρία χρόνια κατά μήνα Δεκέμβριο προκήρυξη για τη διεξαγωγή εκλογών μεταξύ των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών των μειονοτικών σχολείων. Σε εκτέλεση της ανωτέρω διάταξης εκδόθηκε από τον Περιφερειακό Διευθυντή η σχετική προκήρυξηγια τις 22.12.2020. Η παραπάνω ενέργεια αποτελεί δέσμια κατά νόμο αρμοδιότητατην οποία δεν μπορείνα παραβεί. Κατά συνέπεια, ισχυρισμοί περί εσκεμμένης προκήρυξης “για να βγουν οι γονείς υποχρεωτικά από τα σπίτια τους για συγκέντρωση δικαιολογητικών” σε συνθήκες εξάπλωσης του ιού είναι εκτός πραγματικότητας.

2. Η ανωτέρω προκήρυξη, πέραν της ανάρτησης στους σχολικούς πίνακες, εστάλη λόγω των περιοριστικών μέτρων στις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ΟΛΩΝ των γονέων. Συνεπώς, ο ισχυρισμός ότι “δεν μπόρεσαν να θέσουν υποψηφιότητα, διότι δεν έλαβαν γνώση” είναι ψευδής. Ενημερώθηκαν πληρέστερα και αμεσότερα από κάθε άλλη φορά. Το γεγονός δε ότι οι υπάρχουσες υποψηφιότητες δεν υπολείπονται σε αριθμό από τις αντίστοιχες των προηγούμενων εκλογών αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

3. Επανέρχεστε αδικαιολόγητα στην πρόταση για παράταση της θητείας των τέως Σχ. Εφορειών και μάλιστα έως 31.12.2021, ενώ γνωρίζετε ότι από το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο αυτό δεν προβλέπεται. Ανεξάρτητα από την έκδοση της προκήρυξης των εκλογών, η θητεία των Σχολικών Εφορειών λήγει, εκ του νόμου, συγκεκριμένη ημερομηνία. Ακόμη και αν δεν είχε εκδοθεί η απόφαση για την προκήρυξη των εκλογών, η θητεία των Σχολικών Εφορειών και πάλι θα είχε λήξει. Από τη στιγμή που έληξε η θητεία, δεν είναι δυνατή η παράτασή της γιατί, πολύ απλά, δεν υφίσταται πλέον το όργανο αυτό για να παραταθεί η θητεία του.

4.Σε 69 μειονοτικά σχολεία που δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για διεξαγωγή εκλογών (δεν υπήρξαν υποψήφιοι ή ήταν λιγότεροι από 5), η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, προχώρησε σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο, στον άμεσο ορισμό νέων Σχ. Εφορειών, κατ’ επιθυμία και γονέων & κηδεμόνων των σχολείων αυτών. Ισχυρισμοί ότι “γονείς (…) με δική σας αυθαίρετη πρωτοβουλία (…) πιέστηκαν να διορισθούν για να μην διεξαχθούν εκλογές” είναι εκτός πραγματικότητας και κοινής λογικής. Όποιος δεν επιθυμεί να είναι μέλος Σχολικής Εφορείας μπορεί ανά πάσα στιγμή να παραιτηθεί.

5. Ούτε εσείς ούτε εμείς έχουμε τις ειδικές γνώσεις για να λάβουμε την ευθύνη διεξαγωγής δια ζώσης εκλογών. Αυτό ισχύει για παρόμοιες εκλογικές διαδικασίες σε ολόκληρη την Ελλάδα. Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, σχετικό αίτημα υποβλήθηκε από την υπηρεσία μας προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, όμως άδεια δεν έχει δοθεί τουλάχιστον έως σήμερα. Επομένως, υποστηρίζοντας ότι «μπορούσαν  στις 9  Μαρτίου να διεξαχθούν οι εκλογές» σημαίνει ότι για τη διεξαγωγή τους  θα έπρεπε κάποιος να αναλάβει την ευθύνη παράβασης του νόμου και τη διακινδύνευση της δημόσιας υγείας.

6. Η πρότασή μας για την διεξαγωγή μόνο για φέτος των εκλογών με ηλεκτρονική ψηφοφορία (με διασφάλιση του αδιάβλητου, του μυστικού της ψηφοφορίας, της προστασίας των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένωνκλπ.), που είναι απολύτως υλοποιήσιμη και θα έλυνε άμεσα κάθε ζήτημα, απορρίφθηκε από εσάς.

7. Είναι αντιφατικό να διαμαρτύρεστε ότι λόγω της πανδημίας κακώς προκηρύχτηκαν οι εκλογές το Δεκέμβριο του 2020 και να διαμαρτύρεστε και τώρα επειδή αυτές δεν διεξάγονται, ενώ σε όλη τη χώρα ισχύουν αυστηρά περιοριστικά μέτρα (απαγόρευσης κυκλοφορίας, συναθροίσεων κλπ.).

8. Αντίφαση, επίσης, συνιστά αφενός ο καταληκτικός αφορισμός σας ότι “δε δεχόμαστε τον οποιονδήποτε διορισμό στις Σχ. Εφορείες των μειονοτικών σχολείων” και αφετέρου η προηγούμενη ομολογία σας ότι σύμφωνα με το νόμο “όταν δεν υποβάλλονται τουλάχιστον 5 υποψηφιότητες από γονείς, διορίζονται οι Σχ. Εφορείες από εσάς”. Σας καλούμε να εξηγήσετε ποια λογική εξυπηρετεί η προκήρυξη εκλογών για τριμελή Σχ. Εφορεία, αν η υποψηφιότητα είναι μία.

Ο ισχυρισμός σας περί “προσπάθειάς μας να αφαιρέσουμε το δικαίωμα του εκλέγειν κι εκλέγεσθαι των Σχ. Εφορειών”, είναι εκτός πραγματικότητας και αδικεί κατάφωρα την προσπάθεια όλων μας να πραγματοποιηθούν, με προϋποθέσεις που διασφαλίζουν την δημόσια υγεία, οι εκλογές για την ανάδειξη σχολικών εφορειών ώστε να λήξει η συγκεκριμένη εκκρεμότητα. Χαιρόμαστε,  ιδιαιτέρως, με την πολύ σωστή επισήμανσή σας ότι «κανείς δεν είναι νομικά στο απυρόβλητο».

Ακόμη επισημαίνουμε ότι η επιστολή συνοδεύεται από ονοματεπώνυμα των μελών των σχολικών εφορειών και αντί της υπογραφής τους, αναφέρεται ο οικισμός που βρίσκεται το σχολείο.

Τέλος, επισημαίνουμε την αταλάντευτη προσήλωσή μας στο νομικό πλαίσιο και συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για την εξεύρεση της βέλτιστης δυνατής λύσης».

ΠΑΙΔΕΙΑ

Κατάληψη παλιάς Νομικής: «Θέλουμε να ζωντανέψουμε ξανά το Πανεπιστήμιο»

Φοιτητές και φοιτήτριες που συμμετέχουν στην κατάληψη διοργανώνουν δρώμενα, από θεατρικά παιχνίδια μέχρι τουρνουά μπάσκετ 3X3 – Τι δηλώνουν στη «Φωνή της Ροδόπης» και τι απαντάνε στην ανακοίνωση του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

Λευτέρης Γλερίδης

Δημοσιεύθηκε

στις

«Θέλουμε να ζωντανέψουμε ξανά το πανεπιστήμιο, να δώσουμε μια άλλη πνοή ζωντάνιας ώστε να ξεφύγουμε από τον τρόπο με τον οποίον λειτουργεί, ο οποίος είναι η προώθηση της αριστείας και ανταγωνιστικότητας μέσω μιας καθαρά τεχνοκρατικής παιδείας», δηλώνει στη «Φωνή της Ροδόπης» εκπρόσωπος του Συντονιστικού Κατάληψης των Τμημάτων που στεγάζονται στο κτίριο της παλιάς Νομικής.

Προς αυτό το σκοπό μάλιστα φοιτητές και φοιτήτριες που συμμετέχουν στην κατάληψη των Σχολών διοργανώνουν αυτές τις ημέρες διάφορα δρώμενα, από θεατρικά παιχνίδια μέχρι συλλογικές κουζίνες και τουρνουά μπάσκετ 3X3.

Κύρια αιτήματα της κατάληψης είναι η άμεση απόσυρση του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, η επανεκκίνηση της δια ζώσης λειτουργίας των Σχολών αλλά και η εναντίωση στη γενικότερη κατάσταση που βιώνει η χώρα εν μέσω πανδημίας.

«Βρισκόμαστε εδώ για την υποβάθμιση της παιδείας και γενικότερα των ζωών μας μέσω του νόμου έκτρωμα Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη αλλά και για την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα εν μέσω πανδημίας.

Αίτημα μας είναι η άμεση απόσυρση του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη αλλά και η επανεκκίνηση των χώρων του Πανεπιστημίου.

Θεωρούμε ότι ο αγώνας μας είναι δίκαιος, θα είμαστε εδώ επ’ αόριστον και καλούμε όλους να μας πλαισιώσουν ώστε να πετύχουμε ότι μπορούμε καθώς όλη η φοιτητική κοινότητα πλήττεται από αυτό», σημειώνει ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού Κατάληψης.

Οι φοιτητές και φοιτήτριες της Κατάληψης δεν παρέλειψαν, δια μέσω του εκπροσώπου τους, να απαντήσουν και στην ανακοίνωση του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, το οποίο έκανε λόγο για «φοιτητές που δεν έχουν ουδεμία σχέση με το Τμήμα» αλλά και για «κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού».

«Τα πανεπιστήμια για εμάς ανήκουν στο λαό και είναι ένας χώρος ελεύθερης διακίνησης ιδεών και όχι μια παραγωγή φθηνών εργατικών χεριών με σκοπό την ενίσχυση του κεφαλαίου.

Μπορεί και να έχουν δίκιο, ότι οι φοιτητές εδώ δεν έχουν καμία σχέση με το Τμήμα τους διότι είναι δεκάδες οι φοιτητές που έρχονται στην κατάληψη της παλιάς Νομικής με σκοπό τη στήριξη και τη συμμετοχή τους στα δρώμενα. Δεν μπορούμε να ξέρουμε από ποιο Τμήμα είναι ο καθένας και η καθεμία. Από την άλλη, όπως προείπα, τα Πανεπιστήμια ανήκουν στο λαό γι’ αυτό καλούμε όχι μόνο τους φοιτητικούς συλλόγους αλλά κάθε φοιτητή, μαθητή, εργαζόμενο ο οποίος θέλει να πλαισιώσει τον αγώνα μας ενάντια στην υποβάθμιση της παιδείας και των ζωών μας.

Επιπλέον, ο Σύλλογος Φοιτητών «Κωνσταντίνος ΙΑ΄ Παλαιολόγος» αν ήθελε όντως το καλό των Σχολών θα έπρεπε να εναντιωθεί στο νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη και όχι σε εμάς που διεκδικούμε τα αυτονόητα.

Όσον αφορά τέλος, τα περί κινδύνου διασποράς κορωνοϊού, εμείς έχουμε λάβει όλα τα μέτρα φορώντας μάσκες και κρατώντας τις αποστάσεις και σε κάθε δρώμενο που γίνεται αλλά και στις γενικές συνελεύσεις», σημειώνουν.

Από την Τετάρτη το πρωί, όποτε τελούν υπό κατάληψη τα Τμήματα που στεγάζονται στη παλιά Νομική και μέχρι σήμερα, κανένα μέλος των Πρυτανικών Αρχών δεν επισκέφτηκε το χώρο προκειμένου να συνομιλήσει με τους φοιτητές και φοιτήτριες.

Ωστόσο, οι ίδιοι δηλώνουν ανοιχτοί στο διάλογο και καλούν τις Πρυτανικές Αρχές να συζητήσουν μαζί τους και το κυριότερο, να στηρίξουν τον αγώνα τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

Υβριστική επίθεση σε βάρος καθηγήτριας Γυμνασίου, καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Ροδόπης

Το περιστατικό συνέβη σε Γυμνάσιο της Κομοτηνής όταν κατά την έναρξη του μαθήματος και κατά τη διαδικασία εισόδου των μαθητών και ταυτοποίησης τους δέχθηκε απρόκλητα χυδαία υβριστική επίθεση

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

Χυδαία υβριστική επίθεση σε βάρος καθηγήτριας Γυμνασίου Κομοτηνής κατά τη διάρκεια τηλεκπαίδευσης, καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Ροδόπης.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Από το προηγούμενο έτος και πριν το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώσει το σχέδιο του για την εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευση, χιλιάδες εκπαιδευτικοί είχαν ήδη επιστρατεύσει τα  μέσα που διέθεταν για τη συνέχιση της επικοινωνίας με τους μαθητές τους. Μιας επικοινωνίας που κάτω από τις παρούσες συνθήκες επεκτείνεται   πέρα από τα στενά διδακτικά  – μαθησιακά πλαίσια, αναδεικνύοντας την ουσιαστική ανθρώπινη  διάσταση της σχέσης δασκάλου – μαθητή.

Η μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις διαδικασίες της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, δείχνει όχι μόνον την θέληση αλλά και την ανάγκη των εκπαιδευτικών να προσφέρουν στους μαθητές τους.  Ψηφιακές κοινότητες εκπαιδευτικών μέσα σε λίγες ημέρες από τη δημιουργία τους  αποκτούν χιλιάδες  μέλη – εκπαιδευτικούς. Πρόκειται για συλλογικές προσπάθειες στις  οποίες όλοι προσφέρουν ό,τι και όσα  μπορούν. Εκπαιδευτικό υλικό, τεχνική υποστήριξη, εμπειρία, γνώσεις και  συμβουλές.

Το έλλειμμα προετοιμασίας και υποδομών αλλά και το έλλειμμα της θεσμικής θωράκισης προς τους εκπαιδευτικούς, στις περιπτώσεις με την τηλεκπαίδευση και την έλλειψη ασφαλιστικών δικλείδων προστασίας στην κλιμάκωση του cyber-bullying σε βάρος των εκπαιδευτικών, διαχρονικά από την πλευρά του Υπουργείου έχει γίνει  πλέον φανερό και αποτυπώνεται στην αδυναμία του συστήματος να εξυπηρετήσει τις ανάγκες αυτές αλλά και το θεσμικό πλαίσιο της προστασίας των εκπαιδευτικών από το cyber-bullying .

Η ΕΛΜΕ Ροδόπης ενημερώθηκε από συναδέλφισσα διδάσκουσα σε Γυμνάσιο της Κομοτηνής ότι κατά την έναρξη του μαθήματός της σε ένα τμήμα και κατά τη διαδικασία εισόδου των μαθητών και ταυτοποίησής τους δέχθηκε απρόκλητα χυδαία υβριστική επίθεση που δεν αρμόζει στην εκπαιδευτική διαδικασία.  Τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι η επίτευξη των στόχων και των σκοπών του σχολείου απαιτεί την αρμονική συνεργασία όλων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας (μαθητών, εκπαιδευτικών και κηδεμόνων). Καθημερινά οι εκπαιδευτικοί δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας και καταθέτουμε ένα κομμάτι της ψυχής μας με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των μαθητών μας. Ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος για τα προβλήματα που προκύπτουν είναι ο καλόπιστος διάλογος. Ωστόσο σε καμιά περίπτωση δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε προσωπικές προσβολές και ύβρεις, μειωτικές συμπεριφορές και την απαξίωση του εκπαιδευτικού  έργου μας και της προσφοράς μας.

Το Υπουργείο οφείλει να αναγνωρίσει και να τιμήσει την προσπάθεια των εκπαιδευτικών με έναν σοβαρό και υπεύθυνο, αυτή τη φορά,  σχεδιασμό για το μέλλον.  Επίσης ζητάμε την θωράκιση και προστασία του θεσμικού πλαισίου σε τέτοιου είδους υβριστικές επιθέσεις με το πρόσωπο της «ανωνυμίας» και την παρέμβαση στον φορέα (CISCO) για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση  των παρόντων μέσα στην ηλεκτρονική τάξη».

Σημείωση: Φωτογραφία αρχείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

Τμήμα Παρευξείνιων Χωρών: «Οι καταληψίες δεν έχουν σχέση με τους φοιτητές μας»

«Η αναστολή λειτουργίας δημιουργεί προβλήματα τόσο στη λειτουργία του Τμήματος όσο και στις σχέσεις με άλλους φορείς», σημειώνει η Συνέλευση του Τμήματος

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

Την αντίθεση της στην κατάληψη των εγκαταστάσεων του από φοιτητές και φοιτήτριες που αντιδρούν στο νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, εκφράζει με επιστολή της η Συνέλευση του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Αναλυτικά, η επιστολή της Συνέλευσης του Τμήματος:

«Η κατάληψη των χώρων του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται και λειτουργεί το Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης το πρωί της Τετάρτης 14 Απριλίου 2021 έχει προβληματίσει τη διοίκηση και τα μέλη της Συνέλευσης, η οποία σε έκτακτη συνεδρίασή της αποφάσισε ομόφωνα τη σύνταξη του παρόντος κειμένου.

Αρχικά οφείλουμε να επισημάνουμε ότι τα πρόσωπα που κατέλαβαν τον χώρο ουδεμία σχέση έχουν με τους/τις φοιτητές/τριες του Τμήματος καθώς το σύνολο των διά ζώσης λειτουργιών βρίσκεται σε αναστολή, ενώ και οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Φοιτητών «Κωνσταντίνος ΙΑ΄ Παλαιολόγος» στη Συνέλευση μας ενημέρωσαν ότι δεν έχει ληφθεί καμιά σχετική απόφαση εκ μέρους τους.

Θα αιτηθούμε να διερευνηθεί διοικητικά, από τις αρμόδιες αρχές του Δ.Π.Θ., η πιθανή ευθύνη των προσώπων που το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα είχαν το καθήκον της φύλαξης του χώρου.

Η κατάσταση που διαμορφώθηκε –επέβαλε αναστολή της λειτουργίας των διοικητικών υπηρεσιών, δηλαδή της γραμματείας του Τμήματος και της γραμματείας του Διακρατικού, Διαπανεπιστημιακού, Διατμηματικού Π.Μ.Σ.

Οι συνέπειες αυτής της αναστολής θα είναι πολύ σημαντικές, καθώς

α. δεν θα εξυπηρετούνται τα αιτήματα των φοιτητών/τριών και αποφοίτων του Τμήματος, εφόσον όλες οι λειτουργίες δεν μπορούν να εκτελεστούν από απόσταση, ειδικά αυτές που αφορούν πρόσβαση στους φακέλους φοιτητών/τριών για στοιχεία που δεν μπορούν να αντληθούν από το πληροφοριακό σύστημα

β. δεν θα εξυπηρετούνται μεταπτυχιακοί/ές φοιτητές/τριες του Δ.Δ.Δ.Π.Μ.Σ. και απόφοιτοι/ές του

γ. υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να αναβληθεί η προγραμματισμένη για τον Μάιο ορκωμοσία των τελειόφοιτων.

–δημιουργεί προβλήματα στις διεθνείς συνεργασίες του Τμήματος

α. με το Ίδρυμα Ρωσικός Κόσμος, του οποίου παράρτημα λειτουργεί στο Τμήμα και η κατάληψη ακυρώνει ή παρακωλύει τις προγραμματισμένες δράσεις του

β. με το ιταλικό Πανεπιστήμιο Suor Orsola Benincasa Νάπολης, με το οποίο το Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών συνεργάζεται για την υλοποίηση του προγράμματος σπουδών του Δ.Δ.Δ.Π.Μ.Σ.

Η αδυναμία του Τμήματος να ανταποκριθεί στις ανειλημμένες υποχρεώσεις του προς τους δύο αυτούς φορείς, εκτός από το πλήγμα που θα επιφέρει στις συνεργασίες, μπορεί να οδηγήσει σε ακύρωση των μελλοντικών δράσεων και της συνέχισης των πρωτοκόλλων συνεργασίας αλλά να έχει και συνέπειες οικονομικές και νομικές, τις οποίες και δεν προτιθέμεθα να επωμιστούμε.

–οδηγεί σε έκθεση το σύνολο της υλικοτεχνικής υποδομής του Τμήματος και του Κέντρου Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού που ανήκει στο Ρωσικό κράτος, το επιστημονικό και ερευνητικό έργο των διδασκόντων/ουσών, καθώς και προσωπικά δεδομένα αποφοίτων του Τμήματος (σε επίπεδο προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών) και των φοιτητών/τριών του (σε επίπεδο προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών).

Είναι πιθανό, επίσης, να σημειωθεί διασπορά του ιού covid-19 και να μετατραπεί το κτίριο σε εστία μόλυνσης λόγω του συγχρωτισμού αριθμού ατόμων πέραν του προβλεπόμενου από τη νομοθεσία και χωρίς να μπορεί να ελεγχθεί η τήρηση των επιβεβλημένων μέτρων.

Βάσει των ανωτέρω η Συνέλευση του Τμήματος αποφάσισε ομόφωνα

(α) να εκφράσει την αντίθεσή της στην κατάληψη των χώρων του και να καλέσει τη διοίκηση του Ιδρύματος να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Τμήματος, προς όφελος των φοιτητών/τριών του

(β) να κοινοποιηθεί η απόφαση αυτή στις Πρυτανικές αρχές του Ιδρύματος, τους Προέδρους των υπολοίπων Τμημάτων που στεγάζονται σε κτίρια στον χώρο της Παλιάς Νομικής και στον Τύπο.

Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

Νέα κατάληψη από σήμερα σε χώρους του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης

Υπό κατάληψη τελούν από το πρωί της Τετάρτης τα Τμήματα Ιστορίας και Εθνολογίας, Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών και Κοινωνικής Διοίκησης – Αίτημα η απόσυρση του νόμου Κεραμέως

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε νέα κατάληψη σε χώρους του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης προχώρησαν από τις 7 το πρωί της Τετάρτης 14 Απριλίου φοιτητές και φοιτήτριες από την «Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στον Κρατικό Αυταρχισμό».

Συγκεκριμένα, προέβησαν σε κατάληψη του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας, του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών καθώς και του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης τα οποία στεγάζονται στις εγκαταστάσεις της παλιάς Νομικής.

Αίτημα της κατάληψης είναι η απόσυρση του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη ενώ η «Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στον Κρατικό Αυταρχισμό» καλεί σε στήριξη και συμμετοχή στη συνέλευση του Συντονιστικού που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 16:00 μμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ7 λεπτά πριν

«Αυτή τη φορά»: Κυκλοφόρησε το νέο single της Κομοτηναίας Αναστασίας Βασιλειάδου

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ17 ώρες πριν

Κομοτηνή: Αλλοδαπός οδηγούσε φορτηγό χωρίς δίπλωμα και με πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ18 ώρες πριν

Μητσοτάκης: Ορόσημο για την επιστροφή στην κανονικότητα τα μέσα Μαΐου

YΓΕΙΑ20 ώρες πριν

Κορωνοϊός: 28 νέα κρούσματα στη Ροδόπη

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ23 ώρες πριν

Οντέρ Μουμίν: «Υποχρέωση μας η ανάδειξη του οικισμού των Σαρακατσάνων»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ23 ώρες πριν

Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων την περίοδο του Πάσχα στην Κομοτηνή

ΕΛΛΑΔΑ23 ώρες πριν

Στις 9 το βράδυ η Ανάσταση – Ανοιχτοί οι ναοί τη Μεγάλη Εβδομάδα

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ1 ημέρα πριν

Ενάντια στην παραχώρηση της Εγνατίας Οδού σε ιδιώτες το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 ημέρα πριν

Ίδρυση Λιμενικού Σταθμού στο Φανάρι Ροδόπης, ζητά ο Δημήτρης Χαρίτου

ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα πριν

Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα: «Επικίνδυνο κοκτέιλ για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα»

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ7 λεπτά πριν

«Αυτή τη φορά»: Κυκλοφόρησε το νέο single της Κομοτηναίας Αναστασίας Βασιλειάδου

TΟΥΡΚΙΑ2 ημέρες πριν

Σύμβουλος Ερντογάν: «H Αλεξανδρούπολη ανήκει στην Τουρκία»

ΕΒΡΟΣ2 ημέρες πριν

Αλεξανδρούπολη: Ραγίζει καρδιές ο σύζυγος της 37χρονης εγκύου που πέθανε

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 ημέρες πριν

Μητσοτάκης και Ιερώνυμος συζήτησαν για τη λειτουργία των εκκλησιών το Πάσχα

TΟΥΡΚΙΑ3 ημέρες πριν

Ταινία για τη ζωή του Αχμέτ Σαδίκ ετοιμάζει το τουρκικό κανάλι TRT

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Θάνατος Βαλυράκη: «Ήταν δολοφονική επίθεση», λέει αυτόπτης μάρτυρας

ΡΟΔΟΠΗ4 ημέρες πριν

Φωτιά σε δύο αυτοκίνητα τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Κομοτηνή

TΟΥΡΚΙΑ5 ημέρες πριν

Τούρκος δημοσιογράφος: «Δύσκολη η επανεκκίνηση συζητήσεων Αθήνας – Άγκυρας»

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ - ΣΑΠΩΝ5 ημέρες πριν

Χαρδαλιάς: Στο «βαθύ κόκκινο» από το Σάββατο ο Δήμος Μαρωνείας – Σαπών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ6 ημέρες πριν

Αντιπαράθεση Δένδια – Τσαβούσογλου για Αιγαίο και μειονότητα της Θράκης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x