ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Μηδενική ανοχή στη σεξουαλική παρενόχληση από τον Δήμο Κομοτηνής

Ο Δήμος Κομοτηνής ενθαρρύνει εργαζόμενες και εργαζόμενους να καταγγέλλουν κάθε περιστατικό παρενόχλησης που υφίστανται από αιρετούς, προϊσταμένους, συναδέλφους ή άλλους πολίτες που προσέρχονται στους χώρους του Δήμου

Μηδενική ανοχή στη σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση, δηλώνει ο Δήμος Κομοτηνής μέσω ψηφίσματος που εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρίαση.

Ο Δήμος Κομοτηνής ενθαρρύνει εργαζόμενες και εργαζόμενους να καταγγέλλουν κάθε περιστατικό παρενόχλησης που υφίστανται από αιρετούς, προϊσταμένους, συναδέλφους ή άλλους πολίτες που προσέρχονται στους χώρους του Δήμου και να αναφέρουν στις αρμόδιες υπηρεσίες ή στα όργανα του Δήμου τυχόν πράξεις τέτοιας φύσεως που υποπίπτουν στην αντίληψη τους ή κατά την άσκηση των καθηκόντων τους σε βάρος συναδέλφων ή πολιτών που συναλλάσσονται με τις υπηρεσίες του Δήμου.

Παράλληλα, δηλώνει ότι προτίθεται να κάνει χρήση των σχετικών διατάξεων με στόχο την τιμωρία των δραστών και τη διασφάλιση ενός υγιούς και ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος.

Αναλυτικά, το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής:

«Μετά τις αποκαλύψεις από πλήθος γυναικών και ανδρών από διάφορους χώρους για τη σεξουαλική κακοποίηση ή παρενόχληση που υπέστησαν από άτομα που καταχράστηκαν την εξουσία τους, η κοινωνία μας δείχνει, επιτέλους, να ωριμάζει ως προς την αντιμετώπιση περιστατικών βίας. Από τα μηνύματα αλληλεγγύης μέχρι την άμεση αντίδραση της δικαιοσύνης και της Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή της στα θύματα, γίνεται σαφές πως το ζητούμενο είναι η μηδενική ανοχή και η ουσιαστική στήριξη των θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης, ανεξαρτήτως φύλου, από όποιον χώρο κι αν προέρχονται, όσο «ψηλά» κι αν βρίσκονται οι υπαίτιοι, οι οποίοι πρέπει να τιμωρηθούν όπως τους αρμόζει.

Ο Δήμος Κομοτηνής δηλώνει μηδενική ανοχή στη σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση, καταδικάζει απερίφραστα όλες τις μορφές βίας, αποδοκιμάζει την ευκολία με την οποία γίνονται ανεκτές οι πράξεις αυτές και υποστηρίζει τη δίωξη των δραστών. Eργάζεται για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, ώστε να μη δημιουργούνται φαινόμενα κατάχρησης εξουσίας, είτε από τους αιρετούς είτε ανάμεσα στους εργαζόμενους των διαφορετικών επιπέδων της υπηρεσιακής ιεραρχίας, κατάσταση που μπορεί να θεωρηθεί ευνοϊκή για την εμφάνιση περιστατικών σεξουαλικών παρενοχλήσεων ή άλλων μορφών βίας. Δεσμεύεται δε, να καταπολεμήσει τη σεξουαλική παρενόχληση στους χώρους εργασίας και στους χώρους που διαθέτει για την εξυπηρέτηση των πολιτών, πρεσβεύοντας ότι σκοπός της εξουσίας είναι να υπηρετεί και όχι να ασκεί βία.

Σύμφωνα με τον Κώδικα Πρακτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Παρενόχλησης και της Σεξουαλικής Παρενόχλησης: «Σεξουαλική παρενόχληση σημαίνει ανεπιθύμητη συμπεριφορά σεξουαλικής φύσεως ή άλλη συμπεριφορά που βασίζεται στο φύλο η οποία πλήττει την αξιοπρέπεια των γυναικών και των ανδρών στην απασχόληση». Η δε Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) για την προαγωγή της ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών, που προϋποθέτει την καταπολέμηση της σεξουαλικής παρενόχλησης, εισήγαγε διατάξεις με τις οποίες απαγορεύεται η διάκριση λόγω φύλου- αλλά και ειδικότερα, η σεξουαλική παρενόχληση- στην απασχόληση, στην εργασία, στον επαγγελματικό προσανατολισμό, στην επαγγελματική κατάρτιση και επαγγελματική εξέλιξη.

Η σεξουαλική παρενόχληση αλλά και η χρήση κάθε μορφής βίας είτε από αιρετό είτε από εργαζόμενο συνιστά πειθαρχικό αδίκημα και διώκεται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Ο Δήμος Κομοτηνής προτίθεται να κάνει χρήση των σχετικών διατάξεων με στόχο την τιμωρία των δραστών και τη διασφάλιση ενός υγιούς και ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος.

Οι Προϊστάμενοι όλων των δομών μας, έχουν την ευθύνη να εξασφαλίζουν ένα εργασιακό περιβάλλον στο οποίο δε θα υφίσταται σεξουαλική παρενόχληση και οποιασδήποτε μορφής βία. Οι εργαζόμενες/οι και οι πολίτες, ενθαρρύνονται να καταγγέλλουν κάθε περιστατικό παρενόχλησης που υφίστανται από αιρετούς, προϊσταμένους, συναδέλφους ή άλλους πολίτες που προσέρχονται στους χώρους του Δήμου, να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια αποτροπής φαινομένων προσβλητικής συμπεριφοράς και σεξουαλικής παρενόχλησης εντός της υπηρεσίας και να αναφέρουν στις αρμόδιες υπηρεσίες ή στα όργανα του Δήμου τυχόν πράξεις τέτοιας φύσεως που υποπίπτουν στην αντίληψη τους ή κατά την άσκηση των καθηκόντων τους σε βάρος συναδέλφων ή πολιτών που συναλλάσσονται με τις υπηρεσίες του Δήμου.

Ο Δήμος Κομοτηνής δηλώνει τη βούλησή του να στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις την εδραίωση της έννοιας της ισότητας των φύλων σε κάθε έκφανση της λειτουργίας του. Αλλά και να διασφαλίσει ότι θα πράξει κάθε τι δυνατό για να εκριζωθεί ο φόβος που προέρχεται από την άσκηση της εξουσίας από άνθρωπο σε άνθρωπο, ούτως ώστε μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία να γίνει ο Δήμος μας πρότυπο πιο υγιούς χώρου εργασίας και παροχής υπηρεσιών. Όλες/οι οι εργαζόμενες/οι, αλλά και οι εξυπηρετούμενες/οι πολίτες έχουν δικαίωμα να τυγχάνουν αξιοπρεπούς μεταχείρισης.

Η σεξουαλική παρενόχληση δεν είναι επιτρεπτή ή ανεκτή σε μια δημοκρατική, ευνομούμενη και ισότιμη κοινωνία».

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Διαψεύδουν τον Δήμαρχο Κομοτηνής οι κάτοικοι στην οδό Χαλκοκονδύλη

«Εννοείται και θέλουμε να ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος, είναι κάτι που ζητάμε εδώ και έξι χρόνια», δήλωσε η ιδιοκτήτρια του μίνι μάρκετ – «Δεν μας αφήνουν οι κάτοικοι να κάνουμε ασφαλτόστρωση», είχε δηλώσει χθες ο Γιάννης Γκαράνης

Δημοσιεύθηκε

στις

«Από την πρώτη μέρα που παρέλαβα, έστειλα την Τεχνική Υπηρεσία προκειμένου να ασφαλτοστρώσουν το κομμάτι εκείνο μπροστά στο μάρκετ όπου δημιουργούνται οι λακκούβες. Τόσο ο κύριος που έχει το μάρκετ όσο και κάποιοι άλλοι κύριοι που έχουν κατοικία στις πολυκατοικίες δεν άφησαν τα συνεργεία να κάνουν την ασφαλτόστρωση. Αυτό έγινε την πρώτη χρονιά. Την επόμενη χρονιά στείλαμε την Τεχνική Υπηρεσία να ρίξουν χαλίκι. Για ακόμη μια φορά όμως, οι ίδιοι άνθρωποι τους έδιωξαν», δήλωσε ο Γιάννης Γκαράνης κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αναφορικά με τον λασπόδρομο της οδού Χαλκοκονδύλη και ύστερα από σχετική ερώτηση της Ελένης Λαφτσή.

Τα παραπάνω ωστόσο διαψεύδουν οι κάτοικοι της περιοχής και ειδικότερα η ιδιοκτήτρια του μίνι μάρκετ, η οποία παρουσιάζει την κατάσταση εντελώς διαφορετική από αυτήν που παρουσίασε ο Δήμαρχος Κομοτηνής.

«Εννοείται και θέλουμε να ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος, είναι κάτι που ζητάμε εδώ και έξι χρόνια», μας είπε χαρακτηριστικά η ιδιοκτήτρια του καταστήματος, η οποία μάλιστα πρόσθεσε ότι έλαβε τη δέσμευση από τη Δημοτική Αρχή ότι την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν εργασίες ασφαλτόστρωσης.

Δείτε στο βίντεο την τοποθέτηση του Δημάρχου Κομοτηνής:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Καταγγελία – Κόσμιο: «Παρακαλάμε εδώ και μια 5ετία να φτιάξουν τους δρόμους»

«Αφού δεν τους αφήνουν οι κάτοικοι στην οδό Χαλκοκονδύλη ας έρθουν στο Κόσμιο να ρίξουν άσφαλτο. Εμείς τους αφήνουμε», δηλώνει αγανακτισμένος κάτοικος του οικισμού με αφορμή τη δήλωση Γκαράνη

Δημοσιεύθηκε

στις

Την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής για τον οικισμό του Κοσμίου καταγγέλλει στη «Φωνή της Ροδόπης» αγανακτισμένος κάτοικος με αφορμή τη δήλωση Γκαράνη για την οδό Χαλκοκονδύλη στην Κομοτηνή.

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και προκειμένου να δικαιολογηθεί για τον λασπόδρομο της οδού Χαλκοκονδύλη δήλωσε ότι, η Δημοτική Αρχή επιχείρησε να ασφαλτοστρώσει το σημείο όμως δεν το κατόρθωσε καθώς… «δεν τους αφήνουν οι κάτοικοι»!!!

«Αφού δεν τους αφήνουν στην οδό Χαλκοκονδύλη να ρίξουν άσφαλτο, μπορούν να έρθουν στο Κόσμιο να φτιάξουν τους δρόμους. Εμείς τους αφήνουμε», μας λέει ο κάτοικος του οικισμού.

«Μετά τις εργασίες της ΔΕΥΑΚ που έγιναν πριν 5 χρόνια και αφού πληρώσαμε 1.000 ευρώ περίπου το κάθε σπίτι για τη σύνδεση στον Βιολογικό, ξέχασαν να επισκευάσουν τους δρόμους. Τους παρακαλάμε εδώ και μια πενταετία αλλά δεν έρχεται κανείς», δηλώνει χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Γκαράνης: «Δεν μπορούμε να κάνουμε ασφαλτόστρωση επειδή δεν μας αφήνουν οι κάτοικοι»

Στο «λασπόδρομο» της οδού Χαλκοκονδύλη αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Κομοτηνής ύστερα από ερώτηση της Ελένης Λαφτσή

Δημοσιεύθηκε

στις

Μέσα από λάσπες και λακκούβες είναι αναγκασμένοι να περπατούν περίοικοι και περαστικοί από την οδό Χαλκοκονδύλη, που βρίσκεται πίσω από το Δικαστικό Μέγαρο στην Κομοτηνή, κάθε φορά που σημειώνεται έντονη βροχόπτωση.

Η εικόνα παραπέμπει σε τριτοκοσμικές περιοχές, όμως για την κατάσταση αυτή σύμφωνα με τον Δήμαρχο Κομοτηνής ευθύνονται οι ιδιοκτήτες, οι οποίοι δεν αφήνουν τα συνεργεία του Δήμου να επέμβουν καθώς ζητάνε να ολοκληρωθεί η διάνοιξη της οδού.

Φωτογραφία: Maron News

Το θέμα έφερε στο δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής η επικεφαλής της παράταξης «ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή» Ελένη Λαφτσή, στην οποία ο Γιάννης Γκαράνης απάντησε επί λέξει:

«Στην οδό Χαλκοκονδύλη είναι ένα χρόνιο πρόβλημα το οποίο αφορά τις διανοίξεις που πρέπει να γίνουν. Εγώ δεν θα μείνω όμως στις διανοίξεις γιατί είναι μια κατάσταση που κάποια στιγμή πρέπει να γίνει, όμως θα μείνω στο εξής. Από την πρώτη μέρα που παρέλαβα, έστειλα την Τεχνική Υπηρεσία προκειμένου να ασφαλτοστρώσουν το κομμάτι εκείνο μπροστά στο μάρκετ όπου δημιουργούνται οι λακκούβες. Εκεί όμως δεν υπάρχει συμφωνία των πολιτών. Τόσο ο κύριος που έχει το μάρκετ όσο και κάποιοι άλλοι κύριοι που έχουν κατοικία στις πολυκατοικίες δεν άφησαν τα συνεργεία να κάνουν την ασφαλτόστρωση. Αυτό έγινε την πρώτη χρονιά. Την επόμενη χρονιά στείλαμε την Τεχνική Υπηρεσία να ρίξουν χαλίκι. Για ακόμη μια φορά όμως, οι ίδιοι άνθρωποι τους έδιωξαν. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι η διοίκηση για να κάνει κάτι θα πρέπει να έχει τη σύμφωνη γνώμη των ανθρώπων στους οποίους ανήκει το μέρος. Θα πρέπει και αυτοί να συμβιβαστούν με αυτό που τους προτείνουμε. Ότι προς το παρόν θα έχουμε την τσιμεντόπτωση και αργότερα όταν θα γίνει η διάνοιξη, θα ασφαλτοστρωθεί κανονικά ο δρόμος. Εμείς είμαστε εδώ, τα συνεργεία μας είναι εδώ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Ζωντανά η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής

Συνεδριάζει αυτή την ώρα με εννέα θέματα ημερήσιας διάταξης

Δημοσιεύθηκε

στις

Με εννέα θέματα ημερήσιας διάταξης συνεδριάζει αυτή την ώρα το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής.

Η συνεδρίαση πραγματοποιείται με τηλεδιάσκεψη μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας και μεταδίδεται ζωντανά από το κανάλι του Δήμου Κομοτηνής στο Youtube.

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι:

  1. Έγκριση ή μη παράτασης σύμβασης ειδικού δεσμευμένου λογαριασμού στο πλαίσιο του άξονα  προτεραιότητας 4 “Αστική βιώσιμη κινητικότητα” του χρηματοδοτικού προγράμματος του Πράσινου Ταμείου “Λοιπές Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2016”.
  2. ΄Εγκριση ή μη δωρεάν παραχώρησης της χρήσης τριών (3) δημοτικών γηπέδων στην Οργανωτική Επιτροπή του 36ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.
  3. Τροποποίηση ή μη της αριθ. 39/2019 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής αναφορικά με την παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου.
  4. Έγκριση  ή μη τροποποίησης της αριθμ. 2229/20-06-2018 απόφασης του Ν.Π.Δ.Δ ΚΕΜΕΑ προς  στην Διαχειριστική Αρχή περί τροποποίησης με ίδια μέσα του υποέργου (1), με τίτλο: «Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Δήμου Κομοτηνής» της πράξης «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κομοτηνής» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5002774 λόγω αλλαγής φορέα υλοποίησης του προγράμματος.
  5. ΄Εγκριση ή μη του αριθμ. 1/2021 πρακτικού της “Επιτροπής Αξιολόγησης χορήγησης υποτροφιών” του Δήμου Κομοτηνής που αφορά την εκμίσθωση μίας κατοικίας επί της οδού Κουντουριώτου 3 στην Κομοτηνή του κληροδοτήματος “Ν.Πίσσα” καθώς και ορισμός επιτροπής διεξαγωγής της δημοπρασίας.
  6. ΄Εγκριση ή μη του αριθμ. 2/2021 πρακτικού της “Επιτροπής Αξιολόγησης χορήγησης υποτροφιών” του Δήμου Κομοτηνής που αφορά την κατάρτιση και έγκριση των όρων διακήρυξης κλειστής πλειοδοτικής δημοπρασίας εκμίσθωσης μίας κατοικίας επί της οδού Κουντουριώτου 3 στην Κομοτηνή του κληροδοτήματος “Ν.Πίσσα”.
  7. ΄Εγκριση ή μη διενέργειας ηλεκτρονικού ανοικτού διαγωνισμού για τη σύναψη της δημόσιας σύμβασης με τίτλο: Προμήθεια γραφικής ύλης & λοιπών ειδών γραφείου, εντύπων-υλικών μηχ/σης & πολλαπλών εκτυπώσεων για τα έτη 2022 & 2023.
  8. Έγκριση ή μη μερικής αναμόρφωσης του εν χρήσει προϋπολογισμού του Δήμου, έτους 2021 για 5η φορά (υπ. αριθμ. 185/2021 ΑΟΕ).
  9. Ηλεκτροδοτήσεις ακινήτων σε περιοχές ευθύνης Δήμου Κομοτηνής.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΒΡΟΣ2 ώρες πριν

Καλαφάτης: «Ουσιαστική η στήριξη της κυβέρνησης Μητσοτάκη στους ακρίτες»

ΕΒΡΟΣ3 ώρες πριν

Καλαφάτης: «Στον Έβρο χτυπά πιο δυνατά η καρδιά της Ελλάδας»

ΒΟΥΛΗ3 ώρες πριν

Χαρίτου: «Δεν θα αποζημιωθούν οι παραγωγοί με βάση την πραγματική ζημιά που έχουν υποστεί»

ΕΛΛΑΔΑ9 ώρες πριν

Καλάβρυτα: Γυναίκα 65 χρονών πέθανε μετά τη δεύτερη δόση εμβολίου

ΕΒΡΟΣ10 ώρες πριν

Καλαφάτης: «Ήρωες γιατροί και νοσηλευτές του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης»

ΔΙΕΘΝΗ11 ώρες πριν

Βόρεια Μακεδονία: Η Βουλγαρία επιμένει στο βέτο κατά των ενταξιακών διαπραγματεύσεων

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ11 ώρες πριν

Γλυκά Νερά: Κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση ο σύζυγος της Καρολάιν

ΡΟΔΟΠΗ11 ώρες πριν

Στο Α’ ΚΑΠΗ Κομοτηνής θα πραγματοποιούνται εφεξής τα rapid tests

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ12 ώρες πριν

Εγκαινιάστηκε η Δομή Σίτισης του Δήμου Ιάσμου

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ13 ώρες πριν

Αποχή των δικηγόρων της Ροδόπης από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

ΒΟΥΛΗ3 ώρες πριν

Χαρίτου: «Δεν θα αποζημιωθούν οι παραγωγοί με βάση την πραγματική ζημιά που έχουν υποστεί»

ΕΛΛΑΔΑ9 ώρες πριν

Καλάβρυτα: Γυναίκα 65 χρονών πέθανε μετά τη δεύτερη δόση εμβολίου

TΟΥΡΚΙΑ13 ώρες πριν

Προκλητική ανακοίνωση Άγκυρας για την καταδίκη του ψευδομουφτή Ξάνθης

ΞΑΝΘΗ1 ημέρα πριν

Καταδικάστηκε ο ψευδομουφτής Ξάνθης για τις δηλώσεις περί «Ντενκτάς της Θράκης»

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ1 ημέρα πριν

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Δολοφόνος της 20χρονης Καρολάιν ο σύζυγος της

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ1 ημέρα πριν

Διαψεύδουν τον Δήμαρχο Κομοτηνής οι κάτοικοι στην οδό Χαλκοκονδύλη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 ημέρες πριν

ΣΥΡΙΖΑ: «Σφαγείο των εργασιακών δικαιωμάτων το νομοσχέδιο Χατζηδάκη»

ΒΟΥΛΗ2 ημέρες πριν

Σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα στη Βουλή: «Δεν είστε ο Παπανδρέου» – «Είσαι μπαταχτσής»

ΡΟΔΟΠΗ2 ημέρες πριν

Κομοτηνή: Στους δρόμους οι εργαζόμενοι ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο

ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες πριν

Θεσσαλονίκη: Νεκρός ένας άνδρας από την κακοκαιρία – Παρασύρθηκε από χείμαρρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x