ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

6 Απριλίου 1941: Η γερμανική εισβολή και η μάχη του Οχυρού Νυμφαίας

Η ηρωική αντίσταση των Ελλήνων στρατιωτών στη Ροδόπη ενάντια στη Ναζιστική πολεμική μηχανή που σάρωνε από άκρη σε άκρη την Ευρώπη

fonirodopis.gr

80 χρόνια πέρασαν, από τότε που ο Ελληνικός Στρατός πρόταξε και πάλι τα στήθη του για την ελευθερία και την τιμή της πατρίδας.

Η Γερμανική πολεμική μηχανή σαρώνει απ’ άκρη σ’ άκρη την Ευρώπη. Ο Χίτλερ, βλέποντας την απελπιστική θέση των Ιταλών συμμάχων του στο Ελληνοαλβανικό μέτωπο και για να προλάβει τυχόν δυσάρεστες συνέπειες και καταστάσεις στα Βαλκάνια σε βάρος του Άξονα, εξέδωσε γενικές κατευθύνσεις, για επιχείρηση εναντίον της Ελλάδος, με την κωδική λέξη «ΜΑΡΙΤΑ».

Τα γεγονότα όμως εξελίσσονται ραγδαίως. Στη 1 Μαρτίου 1941, η Βουλγαρία προσχώρησε στον Άξονα, μετά από υπόσχεση του Χίτλερ ότι θα της παραχωρηθεί η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη.

Στις 2 Μαρτίου, η 12η Γερμανική Στρατιά με Δκτή τον Στρατάρχη Φον Λιστ εισέρχεται στη Βουλγαρία και στις 9 Μαρτίου, οι εμπροσθοφυλακές των Γερμανικών Μεραρχιών φτάνουν στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Η Ελλάδα τώρα, έπρεπε να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη της Ευρώπης, το Γερμανικό Στρατό.

Στα βόρεια σύνορά μας, από το 1936, άρχισε να κατασκευάζεται κατά μήκος της Ελληνοβουλγαρικής μεθορίου μία σειρά οχυρωματικών έργων. Τα οχυρωματικά αυτά έργα, που ονομάστηκαν «Γραμμή Μεταξά» και καλύπτουν απόσταση 165 χλμ από το όρος Κερκίνη (Δυτική πλευρά), μέχρι τη Νυμφαία της Κομοτηνής (Ανατολική πλευρά). Δεν αποτελούν συνεχόμενη γραμμή έργων, αλλά εικοσιένα (21) αυτόνομα περίκλειστα έργα (οχυρά), διαφορετικής δυνάμεως το καθένα, που κάλυπταν κυρίως διαβάσεις και εισόδους από τη Βουλγαρία προς την Ελλάδα.

Η όλη οχύρωση απέβλεπε στην κάλυψη της επιστράτευσης και στη χρησιμοποίηση της οχυρωμένης τοποθεσίας, ως βάση για μετέπειτα επιχειρήσεις.

Για την κατάληψη της Θράκης, οι Γερμανοί διέθεσαν το 30ο Σώμα Στρατού, με την 164 Μεραρχία στον άξονα ΕΧΙΝΟΥ-ΞΑΝΘΗΣ που έφρασε το Οχυρό «ΕΧΙΝΟΣ» και την 50η Μηχανοκίνητη Μεραρχία στον άξονα ΝΥΜΦΑΙΑΣ-ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, που έφρασε το Οχυρό «ΝΥΜΦΑΙΑ».

Το Οχυρό «ΝΥΜΦΑΙΑ» υπαγόταν στη δύναμη της Ταξιαρχίας Έβρου και η φρουρά του οχυρού, υπό τον Τχη (ΠΖ) Αναγνωστό Αλέξανδρο, αποτελείτο από 14 Αξιωματικούς και 464 Οπλίτες, με το ήμισυ του οπλισμού – πυρομαχικών και κρισίμων ειδικοτήτων να έχει διατεθεί στο αλβανικό μέτωπο.

6 Απριλίου 1941

Στις 05:05, τα ελληνικά τμήματα προκαλύψεως δέχονται καταιγιστικό πυρ από υπέρτερα γερμανικά τμήματα της 50ης ΜΚ Μεραρχίας και συμπτυσσόμενα καταστρέφουν τμήματα της οδού Κίρτζαλι – Νυμφαία, δίδοντας χώρο στον εχθρό να καταλάβει τα υψώματα εμπρός από το οχυρό, Φρουρός και Δραγάτη.

Στις 07:00, αρχίζει σφοδρός  βομβαρδισμός του οχυρού με πυρά Πυροβολικού, προώθηση Σχηματισμών αρμάτων, τμημάτων μοτοσικλετιστών και Πεζικού. Καπνός, σκόνη και φλόγες τυλίγουν το οχυρό. Το έδαφος ανασκάπτεται, ο αέρας τρέμει, σκίζεται από τις λάμψεις. Το θέαμα και το άκουσμα παίρνει ένα τρομακτικό μεγαλείο, καθώς το σχέδιο πυρός του οχυρού απαντά τώρα σύσσωμο και οι ηρωικοί υπερασπιστές του, εφαρμόζοντας το Σχέδιο Άμυνας, καθηλώνουν τα γερμανικά τμήματα, μη επιτρέποντας τους την επισκευή της κατεστραμμένης οδού και την κάθοδό τους προς την Κομοτηνή.

Οι Γερμανοί, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, παρά τους από εδάφους και αέρος σφοδρούς βομβαρδισμούς, εκτός από την καταστροφή πέντε πολυβολείων της μετωπικής άμυνας, δεν πετυχαίνουν τίποτα. Οι υπερασπιστές του οχυρού ΝΥΜΦΑΙΑ δείχνουν θαυμαστή ψυχραιμία. Η αναμέτρηση φιλοπατρίας και σιδερένιας δύναμης δίνουν μαθήματα αποφασιστικότητας και αγωνιστικού πνεύματος.

7 Απριλίου 1941

Στη 01:30, αρχίζει εκ νέου, σφοδρός βομβαρδισμός, πυροβολικού επί του οχυρού που το σειεί συθέμελα. Με το πέρας του, γερμανικοί λόχοι εφορμούν επί του οχυρού, όμως θερίζονται από τα πολυβόλα των Ελλήνων υπερασπιστών του .

Το σύμπαν φλέγεται. Τα ΣΤΟΥΚΑΣ αυλακώνουν αφηνιασμένα τον ουρανό, πετώντας τόσο χαμηλά, ώστε οι πολεμιστές του οχυρού να περιγράφουν πως έβλεπαν τα πρόσωπα των πιλότων. Τα γερμανικά τμήματα ξεκινούν, αλλά καθηλώνονται ξανά, χωρίς κανένα αποτέλεσμα μέχρι τις απογευματινές ώρες.

Σε λίγο όμως νυχτώνει. Αρχίζει ο φρικτότερος πόλεμος. Ο πόλεμος των στοών. Οι Γερμανοί, προσεγγίζουν το οχυρό και παράλληλα, ειδικά τμήματα με δυναμίτες και φλογοβόλα, επιχειρούν διείσδυση εντός των στοών για την κατάληψή του.

Τα πολυβόλα κροταλίζουν ακατάπαυστα και ο αντίλαλος των στοών τρυπά τα τύμπανα των αυτιών και παραλύει κάθε ανθρώπινο σύστημα. Η κατάσταση στο εσωτερικό έχει γίνει πλέον αποπνικτική από τα αέρια και την καύση των φλογοβόλων.

Ο πόλεμος προκαλεί φρίκη. Αλλά αυτό που γίνεται στον πόλεμο των στοών δεν είναι δυνατό να περιγραφεί.

Στις 23:30, ο ηρωικός Διοικητής του Οχυρού, αποφασίζει την παράδοσή του, για να αποφευχθεί ο μάταιος θάνατος των ανδρών του από ασφυξία.

Με την παράδοση του οχυρού, έλαβε τέλος η οργανωμένη αντίσταση των ελληνικών στρατευμάτων στην περιοχή της Κομοτηνής.

Το χάραμα της νέας ημέρας, βρίσκει τον Τχη Αναγνωστό Αλέξανδρο να οδηγείται αιχμάλωτος πλέον, μπροστά στον Διοικητή του 30ου Γερμανικού Σώματος Στρατού. Ο Γερμανός Στρατηγός έλαβε τη στάση της προσοχής και σφίγγοντάς του το χέρι του είπε:

«Το Γερμανικό Έθνος δι’ εμού, συγχαίρει τους υπερασπιστές του Οχυρού, οι οποίοι επισκίασαν τη δόξα του Λεωνίδα και του Θεμιστοκλή. Σας παρακαλώ πολύ, αυτά να διαβιβάσετε, σε όλους τους Αξιωματικούς και οπλίτες του Οχυρού. Εχθές το βράδυ, τα ραδιόφωνα του Βερολίνου και του Λονδίνου, έψαλλαν ύμνους για εσάς».

Απαντώντας ο Διοικητής του Οχυρού είπε: «Ουδέν πράξαμε Στρατηγέ, παρά μόνο το καθήκον μας, σαν υπερασπιστές τμήματος του πατρίου εδάφους».

Με τον ίδιο ηρωισμό και αυταπάρνηση αντιστάθηκαν όλα τα οχυρά μας, στη μάχη των Οχυρών που διεξήχθη από 6 έως 10 Απριλίου 1941.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτου: «Αφού απαξίωσαν τον ΕΦΚΑ, επιχειρούν τώρα την ιδιωτικοποίησή του»

«Η κυβέρνηση της ΝΔ απαξίωσε τον ΕΦΚΑ και επιδείνωσε δραματικά το πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων, οι οποίες έχουν φτάσει πλέον τις 450.000 προκαλώντας ακόμα και πρόβλημα επιβίωσης στους εν αναμονή συνταξιούχους»

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου με αφορμή την τροπολογία που κατέθεσε ο κ.Χατζηδάκης στη Βουλή για την εμπλοκή ιδιωτών, δικηγόρων και λογιστών, στην απονομή των συντάξεων, δήλωσε:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ αφού απαξίωσε τον ΕΦΚΑ και επιδείνωσε δραματικά το πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων, οι οποίες έχουν φτάσει πλέον τις 450.000 προκαλώντας ακόμα και πρόβλημα επιβίωσης στους εν αναμονή συνταξιούχους, καταθέτει διά του υπουργού της κου Χατζηδάκη προκλητική και απαράδεκτη τροπολογία στη Βουλή που προβλέπει την εμπλοκή ιδιωτών, δικηγόρων και λογιστών, στην απονομή των συντάξεων.

Οι ασφαλισμένοι που περιμένουν περισσότερο από δύο έτη για την έκδοση των συντάξεων, δεν αντέχουν άλλο χωρίς εισοδήματα. Με ευθύνη της κυβέρνησης, οι εν αναμονή συνταξιούχοι έχουν καταστεί «μη επιδοτούμενοι άποροι», που εμπαίζονται από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας με την τμηματική καταβολή μέρους των συντάξεων τους. Και ενώ έχει ευθύνη η ΝΔ για τη γιγάντωση του προβλήματος των εκκρεμών συντάξεων, αντί να προχωρήσει στην ενίσχυση του ΕΦΚΑ με τις αναγκαίες μόνιμες προσλήψεις και στην ψηφιακή αναβάθμιση της λειτουργίας του, που αποτελούν ουσιαστική προϋπόθεση για την επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων, χρησιμοποιεί αυτό το πρόβλημα ως πρόσχημα για να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ και μάλιστα με μόνιμο χαρακτήρα και για το μέλλον.

Ενώ ιδιαίτερα προκλητικό είναι το γεγονός ότι οι ασφαλισμένοι θα κληθούν να πληρώσουν τον λογαριασμό της εμπλοκής ιδιωτών στον ΕΦΚΑ, καθώς όπως αναφέρεται στην τροπολογία οι πιστοποιημένοι επαγγελματίες ασκούν το έργο τους «μετά από ανάθεση» που γίνεται από τον ενδιαφερόμενο ασφαλισμένο. Ο υπουργός Εργασίας οφείλει να απαντήσει με σαφήνεια στη ρύθμιση ότι από αυτήν τη διαδικασία δεν θα επιβαρυνθούν οικονομικά οι ασφαλισμένοι/συνταξιούχοι.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία αποτελεί προτεραιότητα η στήριξη του Δημόσιου Διανεμητικού Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης και αντιτίθεται στα κυβερνητικά σχέδια ιδιωτικοποίησης του ΕΦΚΑ και της Επικουρικής Ασφάλισης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Κομοτηνή: Αλλοδαπός οδηγούσε φορτηγό χωρίς δίπλωμα και με πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας

Ο δράστης, ο οποίος εισήλθε παράνομα στη χώρα, εντοπίστηκε σε χώρο βενζινάδικου στην εθνική οδό Κομοτηνής – Ξάνθης

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας (19/4) στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής ένας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για πλαστογραφία και παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών και του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.  

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη να έχει σταθμεύσει ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο σε χώρο βενζινάδικου, ενώ αντιλαμβανόμενος την αστυνομική παρουσία το εγκατέλειψε επιχειρώντας να διαφύγει πεζός, πλην όμως ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς.

Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι ο δράστης είχε εισέλθει και παρέμενε παράνομα στη χώρα, στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, καθώς και ότι το παραπάνω όχημα έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.  

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής. 

Σημείωση: Φωτογραφία αρχείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ

Οντέρ Μουμίν: «Υποχρέωση μας η ανάδειξη του οικισμού των Σαρακατσάνων»

Τον παραδοσιακό οικισμό στη διασταύρωση Φαναρίου επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ιάσμου

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

Tον παραδοσιακό οικισμό των Σαρακατσάνων στο Γλυκονέρι επισκέφθηκε την Τρίτη 20 Απριλίου ο Δήμαρχος Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν, συνοδευόμενος από συνεργάτες του.

«Θεωρούμε ως υποχρέωση της δημοτικής αρχής την ανάδειξη αυτού του ιστορικού τόπου, προσβλέποντας στην αύξηση της επισκεψιμότητας», είπε ο Δήμαρχος Ιάσμου, δίνοντας έμφαση στη σημασία της πολυπολιτισμικότητας της περιοχής.

Τον Δήμαρχο Ιάσμου και τους συνεργάτες του συνόδευσε στον παραδοσιακό οικισμό ο Πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου των εν Θράκη διαβιούντων Σαρακατσαναίων κ. Γεώργιος Νάκος. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Ενάντια στην παραχώρηση της Εγνατίας Οδού σε ιδιώτες το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής

«Ο υπερδιπλασιασμός του κόστους διέλευσης θα προκαλέσει οικονομικές αναταράξεις στις τοπικές κοινωνίες, ενώ ταυτόχρονα θα προσθέσει ένα ακόμη βάρος στο πολύπαθο εμπόριο»

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

Ενάντια στην παραχώρηση της Εγνατίας Οδού σε ιδιώτες τάσσεται το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής μέσω ψηφίσματος που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στην τελευταία συνεδρίαση του.

Στο ψήφισμα αναφέρεται ότι η παραχώρηση θα επιφέρει «υπερδιπλασιασμό του κόστους διέλευσης», ο οποίος «θα προκαλέσει οικονομικές αναταράξεις στις τοπικές κοινωνίες» ενώ το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής δηλώνει επιπλέον, ότι διεκδικεί «πρόσθετες απαλλαγές για τους μόνιμους κατοίκους».

Αναλυτικά, το ψήφισμα:

«Η παραχώρηση της Εγνατίας Οδού μαζί με τους Κάθετους Άξονες σε ιδιώτες είναι ενάντια στο Δημόσιο συμφέρον αλλά και στα συμφέροντα των χρηστών του μεγαλύτερου αυτοκινητόδρομου της χώρας, που κόστισε 7 δις. ευρώ και κατασκευάστηκε με δαπάνες των Ελλήνων και Ευρωπαίων πολιτών.

Γνωρίζουμε όλοι και αναγνωρίζουμε τον τεράστιο ρόλο της Εγνατίας αλλά και των Καθέτων Αξόνων στη μετακίνηση πολιτών και αγαθών, στην άρση της απομόνωσης, τη διευκόλυνση των εξαγωγών. Προκειμένου να διασφαλιστεί η χρήση αυτών από πολίτες και επαγγελματίες επιβάλλεται να διατηρηθεί η δημόσια διαχείριση του Δικτύου από την εταιρία «Εγνατία Οδός Α.Ε.»

Όπως εξηγούν οι εργαζόμενοι της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» η παραχώρηση αυτή είναι ενάντια στο Δημόσιο συμφέρον για τους παρακάτω λόγους:

1. Το έργο είναι πλήρως κατασκευασμένο και λειτουργικό ήδη από το 2010 και αποπληρώνει τμήμα του Δημόσιου Χρέους.

2. Παρά το χαμηλότερο τίμημα διοδίων από όλους τους άλλους αυτοκινητοδρόμους, παράγει έσοδα τα οποία καλύπτουν πλήρως τα έξοδα λειτουργίας και συντήρησής του, ενώ εξασφαλίζει και υπερβάλλον κεφάλαιο που μπορεί να διατεθεί σε άλλα έργα ή επενδύσεις.

Με βάση τους συνοδευτικούς πίνακες που αναδεικνύουν τις χρεώσεις στους σταθμούς διοδίων πριν και μετά την παραχώρηση διαπιστώνουμε ότι η χρέωση των διοδίων από 0,03 ευρώ/χλμ θα υπερδιπλασιαστεί φτάνοντας τα 0,07 ευρώ/χλμ. Επιπλέον, δεν πρέπει να ξεχνάμε τις σημαντικές απαλλαγές για τις τοπικές κοινωνίες με τη χρήση της e-card.

Ο υπερδιπλασιασμός του κόστους διέλευσης θα προκαλέσει οικονομικές αναταράξεις στις τοπικές κοινωνίες, ειδικά σε όσους μετακινούνται σε καθημερινή βάση για επαγγελματικούς λόγους ενώ ταυτόχρονα θα προσθέσει ένα ακόμη βάρος στο πολύπαθο εμπόριο. Υπό αυτό το πρίσμα θα πρέπει να αναλογιστούμε ότι πολλοί επαγγελματίες οδηγοί τετραξονικών και μεγαλύτερων οχημάτων (κατηγορίες 3 και4) θα διέρχονται από επαρχιακούς δρόμους, επιβαρύνοντάς τους σημαντικά. Στην κατηγορία 3 ανήκουν και τα τουριστικά λεωφορεία που επιδιώκουμε να περνούν από τη Θράκη αλλά και να διαμένουν προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Με το παρόν καθεστώς λειτουργίας του αυτοκινητόδρομου και των διοδίων υπάρχει μέριμνα για απαλλαγές σε οχήματα ΙΧ που ανήκουν κατά πλήρη κυριότητα σε άτομα με αναπηρία, σε αναπήρους πολέμου βαρείας αναπηρίας, σε ανέργους. Ο ιδιωτικός χαρακτήρας της Οδού ενέχει σοβαρό κίνδυνο ανατροπής των όποιων κοινωνικών μέτρων.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής τάσσεται ενάντια στην παραχώρηση της Εγνατίας Οδού σε ιδιώτες, διεκδικεί πρόσθετες απαλλαγές για τους μόνιμους κατοίκους καθώς τα διόδια αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο και παράλληλα διεκδικεί την έγκαιρη και ορθή αποκατάσταση του αυτοκινητόδρομου διότι σε πολλά σημεία κρύβονται παγίδες για τους οδηγούς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 λεπτό πριν

Χαρίτου: «Αφού απαξίωσαν τον ΕΦΚΑ, επιχειρούν τώρα την ιδιωτικοποίησή του»

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ12 λεπτά πριν

«Αυτή τη φορά»: Κυκλοφόρησε το νέο single της Κομοτηναίας Αναστασίας Βασιλειάδου

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ17 ώρες πριν

Κομοτηνή: Αλλοδαπός οδηγούσε φορτηγό χωρίς δίπλωμα και με πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ18 ώρες πριν

Μητσοτάκης: Ορόσημο για την επιστροφή στην κανονικότητα τα μέσα Μαΐου

YΓΕΙΑ20 ώρες πριν

Κορωνοϊός: 28 νέα κρούσματα στη Ροδόπη

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ23 ώρες πριν

Οντέρ Μουμίν: «Υποχρέωση μας η ανάδειξη του οικισμού των Σαρακατσάνων»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ23 ώρες πριν

Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων την περίοδο του Πάσχα στην Κομοτηνή

ΕΛΛΑΔΑ23 ώρες πριν

Στις 9 το βράδυ η Ανάσταση – Ανοιχτοί οι ναοί τη Μεγάλη Εβδομάδα

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ1 ημέρα πριν

Ενάντια στην παραχώρηση της Εγνατίας Οδού σε ιδιώτες το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 ημέρα πριν

Ίδρυση Λιμενικού Σταθμού στο Φανάρι Ροδόπης, ζητά ο Δημήτρης Χαρίτου

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ12 λεπτά πριν

«Αυτή τη φορά»: Κυκλοφόρησε το νέο single της Κομοτηναίας Αναστασίας Βασιλειάδου

TΟΥΡΚΙΑ2 ημέρες πριν

Σύμβουλος Ερντογάν: «H Αλεξανδρούπολη ανήκει στην Τουρκία»

ΕΒΡΟΣ2 ημέρες πριν

Αλεξανδρούπολη: Ραγίζει καρδιές ο σύζυγος της 37χρονης εγκύου που πέθανε

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 ημέρες πριν

Μητσοτάκης και Ιερώνυμος συζήτησαν για τη λειτουργία των εκκλησιών το Πάσχα

TΟΥΡΚΙΑ3 ημέρες πριν

Ταινία για τη ζωή του Αχμέτ Σαδίκ ετοιμάζει το τουρκικό κανάλι TRT

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Θάνατος Βαλυράκη: «Ήταν δολοφονική επίθεση», λέει αυτόπτης μάρτυρας

ΡΟΔΟΠΗ4 ημέρες πριν

Φωτιά σε δύο αυτοκίνητα τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Κομοτηνή

TΟΥΡΚΙΑ5 ημέρες πριν

Τούρκος δημοσιογράφος: «Δύσκολη η επανεκκίνηση συζητήσεων Αθήνας – Άγκυρας»

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ - ΣΑΠΩΝ5 ημέρες πριν

Χαρδαλιάς: Στο «βαθύ κόκκινο» από το Σάββατο ο Δήμος Μαρωνείας – Σαπών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ6 ημέρες πριν

Αντιπαράθεση Δένδια – Τσαβούσογλου για Αιγαίο και μειονότητα της Θράκης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x