ΠΑΙΔΕΙΑ
Α.Φ.Κ. Αιχμή Κομοτηνής: «Είμαστε όλοι παιδιά της ΕΟΚΑ»
Η κυπριακή φοιτητική παράταξη τιμά την επέτειο έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα την αποτίναξη του βρετανικού αποικιοκρατικού ζυγού, από την Εθνική Οργάνωση Κυπρίων Αγωνιστών (ΕΟΚΑ), με αρχηγό τον Στρατηγό Γεώργιο Γρίβα – Διγενή

66 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την 1η Απρίλη 1955 όταν λίγο μετά τα μεσάνυχτα εκείνης της ημέρας ξεκινούσε στην Κύπρο ο απελευθερωτικός αγώνας για την αποτίναξη του βρετανικού αποικιοκρατικού ζυγού, από την Εθνική Οργάνωση Κυπρίων Αγωνιστών (ΕΟΚΑ), με αρχηγό τον Στρατηγό Γεώργιο Γρίβα – Διγενή.
Η κυπριακή φοιτητική παράταξη Α.Φ.Κ. Αιχμή Κομοτηνής τιμά την επέτειο του αγώνα διακηρύσσοντας «Είμαστε όλοι παιδιά της ΕΟΚΑ».
Αναλυτικά, η ανακοίνωση:
«Ήταν πρώτη Απριλίου της ΕΟΚΑ η αρχή, η αρχή του τέλους της Αγγλοκρατίας, η αρχή του πιο ένδοξου αγώνα στην ιστορία του νησιού μας.
Ήταν πρώτη Απριλίου, η μέρα που «Κάθε βρυσούλα μουρμουρίζει: Λευτεριά! Κάθε βουνό φωνάζει: Μάνα Ελλάδα!», η μέρα που καμία δύναμη δεν ήταν ικανή να σταματήσει «τον καινούριο άνεμο που πήρε να φυσάει, που ξεσήκωσε τα φρένα των ανθρώπων».
Η μέρα που ακούστηκε στην Κύπρο η φωνή του Διγενή φωνάζοντας «Με την βοήθειαν του Θεού, με πίστιν εις τον τίμιον αγώνα μας, με τη συμπαράστασιν ολοκλήρου του Ελληνισμού και με την βοήθειαν των Κυπρίων, αναλαμβάνομεν τον αγώνα δια την αποτίναξιν του Αγγλικού ζυγού, με σύνθημα εκείνο το οποίον μας κατέλιπαν οι πρόγονοί μας ως ιεράν παρακαταθήκην: «Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ».
Τί να πει κανείς για τον Αγώνα της ΕΟΚΑ;
Τί να πει κανείς για τα παλλικάρια που έσπευσαν να υπερασπιστούν την Ένωση με τη μάνα Ελλάδα; Ανεξαρτήτως ηλικίας, ανεξαρτήτως ιδιότητας άφησαν «αδέλφια, συγγενείς, την Μάνα, τον Πατέρα» και καθημερινές ευκολίες απολύτως συνειδητά παραδίδοντας την ίδια τους τη ζωή στα ιδανικά τους με τα λόγια του Μάτση στο μυαλό : «Βρόντημα δόνησε τα σωθικά από το σάλεμα των ιδεών σου και ανατάραξε την ψυχή ».
Στρατηγικός στόχος της Ε.Ο.Κ.Α, ήταν η εκπλήρωση της επιταγής του Δημοψηφίσματος της 15ης Ιανουαρίου 1950, το οποίο με συμμετοχή πάνω από 90% και αν και διεξήχθη κάτω από τον βαρύ ίσκιο της Αγγλοκρατίας, αποφάσισε σε ποσοστό 97,5% ΕΝΩΣΗ της Κύπρου με την Ελλάδα. Ο αγώνας τη Ε.Ο.Κ.Α ήταν ένας αγώνας – Έπος που τροφοδότησε με πολλούς ήρωες το Ελληνικό Πάνθεον.
Ο καθένας ξεχωριστά με τον όρκο της Οργάνωσης βαθιά ριζωμένο στην καρδιά χαράσσει τη δική του μάχη στις σελίδες της ιστορίας του ελληνισμού και ο καθένας ξεχωριστά γίνεται σύμβολο «αυτοθυσία, λεβεντιά και απόφαση θα πει Αυξεντίου, Μάτσης. Η αθωότητα και η καρτερία έχει τ’ όνομα: Καραολής. Η υπέρβαση και η καλλιέργεια: Ζάκος. Η ποίηση που ξέρει γιατί γράφεται και γίνεται πράξη: Παλληκαρίδης.Η αφοβία του θανάτου: Δημητρίου, Κουτσόφτας. Η ακλόνητη θρησκευτική πίστη: Πατάτσος, Κάρυος. Η γενναιότητα: Δράκος, Λένας, Πίττας. Η θυσία της νεότητας: Γιάλλουρος ».
Είμαστε όλοι παιδιά της ΕΟΚΑ!
ΖΗΤΩ Η ΕΝΩΣΙΣ! ΖΗΤΩ Η ΕΟΚΑ!».

ΠΑΙΔΕΙΑ
Κατάληψη παλιάς Νομικής: «Θέλουμε να ζωντανέψουμε ξανά το Πανεπιστήμιο»
Φοιτητές και φοιτήτριες που συμμετέχουν στην κατάληψη διοργανώνουν δρώμενα, από θεατρικά παιχνίδια μέχρι τουρνουά μπάσκετ 3X3 – Τι δηλώνουν στη «Φωνή της Ροδόπης» και τι απαντάνε στην ανακοίνωση του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

«Θέλουμε να ζωντανέψουμε ξανά το πανεπιστήμιο, να δώσουμε μια άλλη πνοή ζωντάνιας ώστε να ξεφύγουμε από τον τρόπο με τον οποίον λειτουργεί, ο οποίος είναι η προώθηση της αριστείας και ανταγωνιστικότητας μέσω μιας καθαρά τεχνοκρατικής παιδείας», δηλώνει στη «Φωνή της Ροδόπης» εκπρόσωπος του Συντονιστικού Κατάληψης των Τμημάτων που στεγάζονται στο κτίριο της παλιάς Νομικής.
Προς αυτό το σκοπό μάλιστα φοιτητές και φοιτήτριες που συμμετέχουν στην κατάληψη των Σχολών διοργανώνουν αυτές τις ημέρες διάφορα δρώμενα, από θεατρικά παιχνίδια μέχρι συλλογικές κουζίνες και τουρνουά μπάσκετ 3X3.
Κύρια αιτήματα της κατάληψης είναι η άμεση απόσυρση του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, η επανεκκίνηση της δια ζώσης λειτουργίας των Σχολών αλλά και η εναντίωση στη γενικότερη κατάσταση που βιώνει η χώρα εν μέσω πανδημίας.





«Βρισκόμαστε εδώ για την υποβάθμιση της παιδείας και γενικότερα των ζωών μας μέσω του νόμου έκτρωμα Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη αλλά και για την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα εν μέσω πανδημίας.
Αίτημα μας είναι η άμεση απόσυρση του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη αλλά και η επανεκκίνηση των χώρων του Πανεπιστημίου.
Θεωρούμε ότι ο αγώνας μας είναι δίκαιος, θα είμαστε εδώ επ’ αόριστον και καλούμε όλους να μας πλαισιώσουν ώστε να πετύχουμε ότι μπορούμε καθώς όλη η φοιτητική κοινότητα πλήττεται από αυτό», σημειώνει ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού Κατάληψης.
Οι φοιτητές και φοιτήτριες της Κατάληψης δεν παρέλειψαν, δια μέσω του εκπροσώπου τους, να απαντήσουν και στην ανακοίνωση του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, το οποίο έκανε λόγο για «φοιτητές που δεν έχουν ουδεμία σχέση με το Τμήμα» αλλά και για «κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού».
«Τα πανεπιστήμια για εμάς ανήκουν στο λαό και είναι ένας χώρος ελεύθερης διακίνησης ιδεών και όχι μια παραγωγή φθηνών εργατικών χεριών με σκοπό την ενίσχυση του κεφαλαίου.
Μπορεί και να έχουν δίκιο, ότι οι φοιτητές εδώ δεν έχουν καμία σχέση με το Τμήμα τους διότι είναι δεκάδες οι φοιτητές που έρχονται στην κατάληψη της παλιάς Νομικής με σκοπό τη στήριξη και τη συμμετοχή τους στα δρώμενα. Δεν μπορούμε να ξέρουμε από ποιο Τμήμα είναι ο καθένας και η καθεμία. Από την άλλη, όπως προείπα, τα Πανεπιστήμια ανήκουν στο λαό γι’ αυτό καλούμε όχι μόνο τους φοιτητικούς συλλόγους αλλά κάθε φοιτητή, μαθητή, εργαζόμενο ο οποίος θέλει να πλαισιώσει τον αγώνα μας ενάντια στην υποβάθμιση της παιδείας και των ζωών μας.
Επιπλέον, ο Σύλλογος Φοιτητών «Κωνσταντίνος ΙΑ΄ Παλαιολόγος» αν ήθελε όντως το καλό των Σχολών θα έπρεπε να εναντιωθεί στο νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη και όχι σε εμάς που διεκδικούμε τα αυτονόητα.
Όσον αφορά τέλος, τα περί κινδύνου διασποράς κορωνοϊού, εμείς έχουμε λάβει όλα τα μέτρα φορώντας μάσκες και κρατώντας τις αποστάσεις και σε κάθε δρώμενο που γίνεται αλλά και στις γενικές συνελεύσεις», σημειώνουν.
Από την Τετάρτη το πρωί, όποτε τελούν υπό κατάληψη τα Τμήματα που στεγάζονται στη παλιά Νομική και μέχρι σήμερα, κανένα μέλος των Πρυτανικών Αρχών δεν επισκέφτηκε το χώρο προκειμένου να συνομιλήσει με τους φοιτητές και φοιτήτριες.
Ωστόσο, οι ίδιοι δηλώνουν ανοιχτοί στο διάλογο και καλούν τις Πρυτανικές Αρχές να συζητήσουν μαζί τους και το κυριότερο, να στηρίξουν τον αγώνα τους.

ΠΑΙΔΕΙΑ
Υβριστική επίθεση σε βάρος καθηγήτριας Γυμνασίου, καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Ροδόπης
Το περιστατικό συνέβη σε Γυμνάσιο της Κομοτηνής όταν κατά την έναρξη του μαθήματος και κατά τη διαδικασία εισόδου των μαθητών και ταυτοποίησης τους δέχθηκε απρόκλητα χυδαία υβριστική επίθεση

Χυδαία υβριστική επίθεση σε βάρος καθηγήτριας Γυμνασίου Κομοτηνής κατά τη διάρκεια τηλεκπαίδευσης, καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Ροδόπης.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται:
«Από το προηγούμενο έτος και πριν το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώσει το σχέδιο του για την εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευση, χιλιάδες εκπαιδευτικοί είχαν ήδη επιστρατεύσει τα μέσα που διέθεταν για τη συνέχιση της επικοινωνίας με τους μαθητές τους. Μιας επικοινωνίας που κάτω από τις παρούσες συνθήκες επεκτείνεται πέρα από τα στενά διδακτικά – μαθησιακά πλαίσια, αναδεικνύοντας την ουσιαστική ανθρώπινη διάσταση της σχέσης δασκάλου – μαθητή.
Η μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις διαδικασίες της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, δείχνει όχι μόνον την θέληση αλλά και την ανάγκη των εκπαιδευτικών να προσφέρουν στους μαθητές τους. Ψηφιακές κοινότητες εκπαιδευτικών μέσα σε λίγες ημέρες από τη δημιουργία τους αποκτούν χιλιάδες μέλη – εκπαιδευτικούς. Πρόκειται για συλλογικές προσπάθειες στις οποίες όλοι προσφέρουν ό,τι και όσα μπορούν. Εκπαιδευτικό υλικό, τεχνική υποστήριξη, εμπειρία, γνώσεις και συμβουλές.
Το έλλειμμα προετοιμασίας και υποδομών αλλά και το έλλειμμα της θεσμικής θωράκισης προς τους εκπαιδευτικούς, στις περιπτώσεις με την τηλεκπαίδευση και την έλλειψη ασφαλιστικών δικλείδων προστασίας στην κλιμάκωση του cyber-bullying σε βάρος των εκπαιδευτικών, διαχρονικά από την πλευρά του Υπουργείου έχει γίνει πλέον φανερό και αποτυπώνεται στην αδυναμία του συστήματος να εξυπηρετήσει τις ανάγκες αυτές αλλά και το θεσμικό πλαίσιο της προστασίας των εκπαιδευτικών από το cyber-bullying .
Η ΕΛΜΕ Ροδόπης ενημερώθηκε από συναδέλφισσα διδάσκουσα σε Γυμνάσιο της Κομοτηνής ότι κατά την έναρξη του μαθήματός της σε ένα τμήμα και κατά τη διαδικασία εισόδου των μαθητών και ταυτοποίησής τους δέχθηκε απρόκλητα χυδαία υβριστική επίθεση που δεν αρμόζει στην εκπαιδευτική διαδικασία. Τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι η επίτευξη των στόχων και των σκοπών του σχολείου απαιτεί την αρμονική συνεργασία όλων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας (μαθητών, εκπαιδευτικών και κηδεμόνων). Καθημερινά οι εκπαιδευτικοί δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας και καταθέτουμε ένα κομμάτι της ψυχής μας με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των μαθητών μας. Ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος για τα προβλήματα που προκύπτουν είναι ο καλόπιστος διάλογος. Ωστόσο σε καμιά περίπτωση δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε προσωπικές προσβολές και ύβρεις, μειωτικές συμπεριφορές και την απαξίωση του εκπαιδευτικού έργου μας και της προσφοράς μας.
Το Υπουργείο οφείλει να αναγνωρίσει και να τιμήσει την προσπάθεια των εκπαιδευτικών με έναν σοβαρό και υπεύθυνο, αυτή τη φορά, σχεδιασμό για το μέλλον. Επίσης ζητάμε την θωράκιση και προστασία του θεσμικού πλαισίου σε τέτοιου είδους υβριστικές επιθέσεις με το πρόσωπο της «ανωνυμίας» και την παρέμβαση στον φορέα (CISCO) για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση των παρόντων μέσα στην ηλεκτρονική τάξη».
Σημείωση: Φωτογραφία αρχείου

ΠΑΙΔΕΙΑ
Τμήμα Παρευξείνιων Χωρών: «Οι καταληψίες δεν έχουν σχέση με τους φοιτητές μας»
«Η αναστολή λειτουργίας δημιουργεί προβλήματα τόσο στη λειτουργία του Τμήματος όσο και στις σχέσεις με άλλους φορείς», σημειώνει η Συνέλευση του Τμήματος

Την αντίθεση της στην κατάληψη των εγκαταστάσεων του από φοιτητές και φοιτήτριες που αντιδρούν στο νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, εκφράζει με επιστολή της η Συνέλευση του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Αναλυτικά, η επιστολή της Συνέλευσης του Τμήματος:
«Η κατάληψη των χώρων του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται και λειτουργεί το Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης το πρωί της Τετάρτης 14 Απριλίου 2021 έχει προβληματίσει τη διοίκηση και τα μέλη της Συνέλευσης, η οποία σε έκτακτη συνεδρίασή της αποφάσισε ομόφωνα τη σύνταξη του παρόντος κειμένου.
Αρχικά οφείλουμε να επισημάνουμε ότι τα πρόσωπα που κατέλαβαν τον χώρο ουδεμία σχέση έχουν με τους/τις φοιτητές/τριες του Τμήματος καθώς το σύνολο των διά ζώσης λειτουργιών βρίσκεται σε αναστολή, ενώ και οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Φοιτητών «Κωνσταντίνος ΙΑ΄ Παλαιολόγος» στη Συνέλευση μας ενημέρωσαν ότι δεν έχει ληφθεί καμιά σχετική απόφαση εκ μέρους τους.
Θα αιτηθούμε να διερευνηθεί διοικητικά, από τις αρμόδιες αρχές του Δ.Π.Θ., η πιθανή ευθύνη των προσώπων που το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα είχαν το καθήκον της φύλαξης του χώρου.
Η κατάσταση που διαμορφώθηκε –επέβαλε αναστολή της λειτουργίας των διοικητικών υπηρεσιών, δηλαδή της γραμματείας του Τμήματος και της γραμματείας του Διακρατικού, Διαπανεπιστημιακού, Διατμηματικού Π.Μ.Σ.
Οι συνέπειες αυτής της αναστολής θα είναι πολύ σημαντικές, καθώς
α. δεν θα εξυπηρετούνται τα αιτήματα των φοιτητών/τριών και αποφοίτων του Τμήματος, εφόσον όλες οι λειτουργίες δεν μπορούν να εκτελεστούν από απόσταση, ειδικά αυτές που αφορούν πρόσβαση στους φακέλους φοιτητών/τριών για στοιχεία που δεν μπορούν να αντληθούν από το πληροφοριακό σύστημα
β. δεν θα εξυπηρετούνται μεταπτυχιακοί/ές φοιτητές/τριες του Δ.Δ.Δ.Π.Μ.Σ. και απόφοιτοι/ές του
γ. υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να αναβληθεί η προγραμματισμένη για τον Μάιο ορκωμοσία των τελειόφοιτων.
–δημιουργεί προβλήματα στις διεθνείς συνεργασίες του Τμήματος
α. με το Ίδρυμα Ρωσικός Κόσμος, του οποίου παράρτημα λειτουργεί στο Τμήμα και η κατάληψη ακυρώνει ή παρακωλύει τις προγραμματισμένες δράσεις του
β. με το ιταλικό Πανεπιστήμιο Suor Orsola Benincasa Νάπολης, με το οποίο το Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών συνεργάζεται για την υλοποίηση του προγράμματος σπουδών του Δ.Δ.Δ.Π.Μ.Σ.
Η αδυναμία του Τμήματος να ανταποκριθεί στις ανειλημμένες υποχρεώσεις του προς τους δύο αυτούς φορείς, εκτός από το πλήγμα που θα επιφέρει στις συνεργασίες, μπορεί να οδηγήσει σε ακύρωση των μελλοντικών δράσεων και της συνέχισης των πρωτοκόλλων συνεργασίας αλλά να έχει και συνέπειες οικονομικές και νομικές, τις οποίες και δεν προτιθέμεθα να επωμιστούμε.
–οδηγεί σε έκθεση το σύνολο της υλικοτεχνικής υποδομής του Τμήματος και του Κέντρου Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού που ανήκει στο Ρωσικό κράτος, το επιστημονικό και ερευνητικό έργο των διδασκόντων/ουσών, καθώς και προσωπικά δεδομένα αποφοίτων του Τμήματος (σε επίπεδο προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών) και των φοιτητών/τριών του (σε επίπεδο προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών).
Είναι πιθανό, επίσης, να σημειωθεί διασπορά του ιού covid-19 και να μετατραπεί το κτίριο σε εστία μόλυνσης λόγω του συγχρωτισμού αριθμού ατόμων πέραν του προβλεπόμενου από τη νομοθεσία και χωρίς να μπορεί να ελεγχθεί η τήρηση των επιβεβλημένων μέτρων.
Βάσει των ανωτέρω η Συνέλευση του Τμήματος αποφάσισε ομόφωνα
(α) να εκφράσει την αντίθεσή της στην κατάληψη των χώρων του και να καλέσει τη διοίκηση του Ιδρύματος να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Τμήματος, προς όφελος των φοιτητών/τριών του
(β) να κοινοποιηθεί η απόφαση αυτή στις Πρυτανικές αρχές του Ιδρύματος, τους Προέδρους των υπολοίπων Τμημάτων που στεγάζονται σε κτίρια στον χώρο της Παλιάς Νομικής και στον Τύπο.
Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ».

ΠΑΙΔΕΙΑ
Νέα κατάληψη από σήμερα σε χώρους του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης
Υπό κατάληψη τελούν από το πρωί της Τετάρτης τα Τμήματα Ιστορίας και Εθνολογίας, Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών και Κοινωνικής Διοίκησης – Αίτημα η απόσυρση του νόμου Κεραμέως

Σε νέα κατάληψη σε χώρους του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης προχώρησαν από τις 7 το πρωί της Τετάρτης 14 Απριλίου φοιτητές και φοιτήτριες από την «Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στον Κρατικό Αυταρχισμό».
Συγκεκριμένα, προέβησαν σε κατάληψη του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας, του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών καθώς και του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης τα οποία στεγάζονται στις εγκαταστάσεις της παλιάς Νομικής.
Αίτημα της κατάληψης είναι η απόσυρση του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη ενώ η «Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στον Κρατικό Αυταρχισμό» καλεί σε στήριξη και συμμετοχή στη συνέλευση του Συντονιστικού που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 16:00 μμ.

-
ΕΒΡΟΣ2 ημέρες πριν
Αλεξανδρούπολη: Ραγίζει καρδιές ο σύζυγος της 37χρονης εγκύου που πέθανε
-
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ2 ημέρες πριν
Κομοτηνή: Διακινούσε με μοτοσικλέτα πάνω από 1 κιλό κάνναβης
-
TΟΥΡΚΙΑ3 ημέρες πριν
Ταινία για τη ζωή του Αχμέτ Σαδίκ ετοιμάζει το τουρκικό κανάλι TRT
-
TΟΥΡΚΙΑ2 ημέρες πριν
Σύμβουλος Ερντογάν: «H Αλεξανδρούπολη ανήκει στην Τουρκία»
-
ΡΟΔΟΠΗ2 ημέρες πριν
Ανοίγει από σήμερα για τους ταξιδιώτες ο Συνοριακός Σταθμός Νυμφαίας
-
ΕΛΛΑΔΑ23 ώρες πριν
Στις 9 το βράδυ η Ανάσταση – Ανοιχτοί οι ναοί τη Μεγάλη Εβδομάδα
-
ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ2 ημέρες πριν
Δήμος Κομοτηνής: Καθαρίστε τα οικόπεδα σας από χόρτα, σκουπίδια και άχρηστα υλικά
-
YΓΕΙΑ2 ημέρες πριν
Ι.Σ. Ροδόπης: «Το αρνητικό self test δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε μολυνθεί»