ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Συγκέντρωση ενάντια στην κρατική βία στην Κομοτηνή

Καθιστική διαμαρτυρία για τα φαινόμενα αυθαιρεσίας και αστυνομικής βίας το πρωί του Σαββάτου στο πάρκο της Περιφέρειας

fonirodopis.gr

Με σύνθημα «Να πάρουμε πίσω τις γειτονιές μας» μέλη της «Ανοιχτής Συνέλευσης ενάντια στον Κρατικό Αυταρχισμό» διαδήλωσαν ειρηνικά το Σάββατο 27 Μαρτίου ενάντια στην κρατική βία.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στις 12 το μεσημέρι στο πάρκο της Περιφέρειας στην Κομοτηνή με τους διαδηλωτές να προχωρούν σε καθιστική διαμαρτυρία για τα φαινόμενα αυθαιρεσίας και αστυνομικής βίας.

ΡΟΔΟΠΗ

Κορωνοϊός: Αρνητικά όλα τα rapid tests σε Κομοτηνή και Ίμερο

Στην Κομοτηνή διενεργήθηκαν σήμερα 40 έλεγχοι ενώ σε rapid test υποβλήθηκαν την Τρίτη 60 κάτοικοι στον οικισμό του Ιμέρου

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

Αρνητικά ήταν σήμερα Τετάρτη 14 Απριλίου όλα τα rapid tests που διενεργήθηκαν στην παλιά Δημοτική Κομοτηνής από κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τον Δήμο Κομοτηνής.

Συνολικά, διενεργήθηκαν 40 τεστ ανίχνευσης αντιγόνων του κορωνοϊού, ενώ οι έλεγχοι στον γενικό πληθυσμό θα συνεχιστούν και αύριο σε δύο διαφορετικά σημεία στην πόλη της Κομοτηνής.

Συγκεκριμένα, κατά τις ώρες 10:00-15:00 θα πραγματοποιηθούν έλεγχοι στην κεντρική πλατεία Ειρήνης ενώ κατά τις ώρες 11:00-14:00 ακόμη ένα συνεργείο του ΕΟΔΥ θα διενεργεί ελέγχους στον χώρο της Λαϊκής Αγοράς με τη διαδικασία drive through.

Τέλος, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αρνητικά προέκυψαν και τα 60 rapid tests που διενεργήθηκαν στον οικισμό του Ιμέρου την Τρίτη 13 Απριλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Δήμος Κομοτηνής: Ενιαία παράταξη και επίσημα «Κοινωνία Πολιτών» και «Ξε-Κίνημα για την Πόλη»

Δημοσιεύθηκε το πρακτικό σύμπραξης με το οποίο οι δύο δημοτικές παρατάξεις συνενώνονται σε μία – Πλειοψηφία αποκτά στο δημοτικό συμβούλιο η Δημοτική Αρχή

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

Επικυρώθηκε και επίσημα με την υπ’ αριθμόν 8910/14.04.2021 απόφαση που υπογράφει η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, η σύμπραξη μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων «Κοινωνία Πολιτών» και «Ξε-Κίνημα για την Πόλη».

Η παραπάνω σύμπραξη δρομολογήθηκε ουσιαστικά μετά τον θάνατο του Τάσου Βαβατσικλή στις 30 Ιανουαρίου και ο επικείμενος «γάμος» αποτελούσε κοινό μυστικό σε όσους ασχολούνται με τα αυτοδιοικητικά δρώμενα της περιοχής.

Οι συμπράττουσες παρατάξεις λογίζονται πλέον ως μία ενιαία ενώ μετά και από αυτή την εξέλιξη η διοικούσα παράταξη του Δήμου Κομοτηνής αποκτά πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο, καθώς θα έχει πλέον 21 συμβούλους σε σύνολο 41.

Δείτε παρακάτω την πράξη επικύρωσης:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σακελλίων για Στυλιανίδη: «Ενοχλήθηκε από την κριτική και επιδίδεται σε άλμα στο κενό»

«Βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος είσαι κάτι πρέπει να πεις ως απολογία», τονίζει ο πρώην Συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης ανταπαντώντας στον τοπικό Βουλευτή

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

Κόντρα μεταξύ του Ευριπίδη Στυλιανίδη και του Σταμάτη Σακελλίωνα ξέσπασε σήμερα με αφορμή κριτική που άσκησε ο πρώην Συντονιστικής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης στον τοπικό Βουλευτή για τα νομοσχέδια που ψήφισε.

Το Γραφείο Τύπου του Βουλευτή Ροδόπης εξέδωσε νωρίτερα ανακοίνωση στην οποία έκανε λόγο για «ανακρίβειες και ψέματα» ενώ στο θέμα επανήλθε ο Σταμάτης Σακελλίων, ο οποίος μιλά για «άλμα στο κενό» του Ευριπίδη Στυλιανίδη ο οποίος «κάτι πρέπει να πει ως απολογία».

Αναλυτικά, αναφέρει:

«Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης μου απάντησε. Και ενώ λέει ότι δέχεται την άσκηση πολιτικής κριτικής εντούτοις με κατηγορεί για ψεύδη και λαϊκισμό. Φαίνεται ότι ενοχλήθηκε από την κριτική μου και επιδίδεται σε άλμα στο κενό. Να προσέξει όμως μήπως πέσει. Ας τα πάρουμε ενδεικτικά τα όσα αναφέρει.

1) Μιλά για την εναλλακτική οικολογική του πρόταση το 2013. Δεν αμφισβητώ ότι είχε τότε εκφραστεί κατά του χρυσού. Τι άλλαξε και το 2021 στηρίζει την αποικιοκρατική σύμβαση που υπέγραψε η κυβέρνηση του με την Eldorado Gold;

2) Αναφέρεται στον προϋπολογισμό του Δ.Π.Θ. το 2007. Και αίφνης πηδά το 2019. Μάλλον απασχολημένος κάποια χρόνια στην ιδιωτική Νομική της Λευκωσίας που εργαζόταν θα διέλαθε της προσοχής του ότι η χώρα είχε χρεωκοπήσει με ευθύνη του κόμματος του και του ΠΑΣΟΚ, και παρόλο που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε μια άθλια οικονομικά κατάσταση στα ΑΕΙ, κατάφερε να αυξήσει τον προϋπολογισμό συνολικά για την παιδεία πάνω από 2,5% του ΑΕΠ, ενώ το κόμμα του μείωνε το ποσοστό κάτω από το 1,9% του ΑΕΠ. Αυτή η μικρή “λεπτομέρεια” του ξέφυγε.

3) Για την 4η Νομική. Στην φόρα της η κυβέρνηση να καταργήσει την 4η Νομική, παρασύρθηκε και ακύρωσε και τα 7 τμήματα που ήταν έτοιμα να λειτουργήσουν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν διαμαρτυρήθηκε τότε.

4) Να του θυμίσω ότι η κυβέρνηση του ψήφισε την αλλαγή του καθεστώτος του Νοσοκομείου. Να του θυμίσω ότι με στενά δημοσιονομικά φτιάξαμε τα νέα χειρουργεία στο Σισμανόγλειο και παραδώσαμε ταμειακά διαθέσιμα πάνω από 4.000.000, απότοκο της χρηστής διοίκησης του Γιώργου Φιλιππίδη. Να θυμίσω σε τι κατάσταση το παραλάβαμε το 2015. Οι πάντες γνωρίζουν.

5) Υπερψήφισε τους νόμους Κεραμέως που θα στερήσουν 25.000 φοιτητές από τα ελληνικά πανεπιστήμια και τα περιφερειακά θα πληγούν περισσότερο. Μεταξύ αυτών και το Δημοκρίτειο.

6) Ψήφισε τον περιβαλλοντοκτόνο νόμο Χατζηδάκη.

7) Όσο για την κατάργηση του οκταώρου τον παρακαλώ μην μου φέρει το επιχείρημα Χατζηδάκη για τις ελιές. Έλεος η νοημοσύνη μας δεν είναι τόσο χαμηλή.

8). Για την Συμφωνία των Πρεσπών. Είμαι περήφανος που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έφερε αυτήν την συμφωνία, μια συμφωνία που έβαλε στην γωνία κάθε είδους αλυτρωτισμό προστάτεψε την αρχαία Μακεδονία και την ιστορία της χώρας μας, ε και σήμερα ελληνικά αεροπλάνα περιφρουρούν τον εναέριο χώρο της βόρειας Μακεδονίας.

Αγαπητέ Ευριπίδη ούτε ψέματα είπα, ούτε επιδόθηκα σε λαικισμό. Τουναντίον καταλαβαίνω το άλμα σου στο κενό, πλην όμως δεν σου βγήκε. Βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος είσαι κάτι πρέπει να πεις ως απολογία. Αλλά να ανατρέχεις στο μακρινό 2007, είναι κομμάτι αφελές να θεωρείς ότι δεν θα καταλάβαινα την αλχημεία. Υπάρχει το π.χ και το μετά χ. Πριν την χρεωκοπία και μετά από αυτήν. Όσο για την 4η Νομική; Τι να κάνουμε η Αριστερά υπερασπίζεται το δημόσιο πανεπιστήμιο, εσείς εξομοιώνετε τα ιδιωτικά τριετή κολλέγια με το Μετσόβιο. Αυτά προσώρας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φελίνα Καζάκου: «Στηρίζω τις επενδύσεις Α.Π.Ε. αλλά όχι ανεξέλεγκτα»

«Μόνο σύμφωνα με συγκεκριμένο σχέδιο η ανάπτυξη αιολικών σταθμών στη Ροδόπη», δηλώνει η περιφερειακή σύμβουλος

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο περιφερειακό συμβούλιο συζητήθηκε την Τρίτη 13 Απριλίου η έγκριση περιβαλλοντικών όρων για την εγκατάσταση τεσσάρων αιολικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Ροδόπη, ο ένας εκ των οποίων σε πεδινή έκταση και σε απόσταση μόλις 3,5 χιλιομέτρων από την πόλη της Κομοτηνής.

Η Φελίνα Καζάκου, περιφερειακή σύμβουλος Ροδόπης με την παράταξη της «Περιφερειακής Σύνθεσης», καταψήφισε την έγκριση περιβαλλοντικών όρων με την επισήμανση ότι «στηρίζω τις επενδύσεις Α.Π.Ε, αλλά όχι ανεξέλεγκτα. Μόνο, σύμφωνα με συγκεκριμένο σχέδιο».

Αναλυτικά, αναφέρει:

«Κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου συζητήθηκε εκτενώς το θέμα δημιουργίας επιπλέον τεσσάρων Αιολικών Σταθμών στη Ροδόπη.

Ήμουν και είμαι, υπέρ της ανάπτυξης επενδύσεων που αφορούν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ως αναγκαία προτεραιότητα προστασίας του περιβάλλοντος και της οικονομίας.

Θεωρώ όμως αδιανόητο και εκπλήσσομαι με την επιμονή κάποιων που θέλουν να μετατρέψουν τη Ροδόπη σε ένα τεράστιο Αιολικό Πάρκο, με τους σταθμούς αιολικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας να τοποθετούνται σε απόσταση μόλις τριών και τεσσάρων χιλιομέτρων έξω από οικισμούς, ακόμη και από την πόλη της Κομοτηνής.

Υπέρμαχοι αυτών των επενδύσεων είναι πολλοί αυτοδιοικητικοί της Ροδόπης και διερωτώμαι ποιο το αναλογικό όφελος των κατοίκων της Ροδόπης.

Η ανεξέλικτη δημιουργία αιολικών σταθμών δεν μπορεί να συνεχιστεί χωρίς να λαμβάνονται υπόψη όλα τα περιβαλλοντικά και κοινωνικοοικονομικά χαρακτηριστικά της περιοχής. Και δεν αναφέρομαι μόνο στις συνήθεις αντιδράσεις που αφορούν την αλλοίωση του φυσικού οικοσυστήματος. Οι συνεχείς εγκρίσεις αντίστοιχων επενδύσεων στερούν από την περιοχή μας από άλλου τύπου επενδύσεις. Επιφέρουν επιπτώσεις στο περιβάλλον, στην κτηνοτροφία, στην τουριστική προοπτική των εναλλακτικών μορφών τουρισμού (οικοτουρισμός) ακόμη και στη γεωργία.

Κρίνεται απαραίτητη προϋπόθεση η πραγματοποίηση εκ μέρους της διοίκησης της περιφέρειας, μελέτης των προϋποθέσεων, των δυνατοτήτων και των προδιαγραφών αντίστοιχων επενδύσεων τόσο για την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης αλλά και για τις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες.

Διατυπώνω δημοσίως την άποψη μου επιχειρηματολογώντας για την στάση μου και την ψήφο μου, στο χθεσινό περιφερειακό συμβούλιο. Στηρίζω τις επενδύσεις Α.Π.Ε, αλλά όχι ανεξέλεγκτα. Μόνο, σύμφωνα με συγκεκριμένο σχέδιο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΛΛΑΔΑ3 λεπτά πριν

Θεσσαλονίκη: Έκανε μήνυση στον διευθυντή επειδή δεν άφησε τον γιο της να μπει στο σχολείο χωρίς self test

ΡΟΔΟΠΗ31 λεπτά πριν

Κορωνοϊός: Αρνητικά όλα τα rapid tests σε Κομοτηνή και Ίμερο

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ2 ώρες πριν

Δήμος Κομοτηνής: Ενιαία παράταξη και επίσημα «Κοινωνία Πολιτών» και «Ξε-Κίνημα για την Πόλη»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ3 ώρες πριν

Σακελλίων για Στυλιανίδη: «Ενοχλήθηκε από την κριτική και επιδίδεται σε άλμα στο κενό»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ3 ώρες πριν

Φελίνα Καζάκου: «Στηρίζω τις επενδύσεις Α.Π.Ε. αλλά όχι ανεξέλεγκτα»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ4 ώρες πριν

Συγκέντρωση έξω από στρατόπεδα της Κομοτηνής προγραμματίζει το ΚΚΕ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ5 ώρες πριν

Απάντηση Στυλιανίδη σε Σακελλίωνα: «Το ψέμα σου έχει κοντά πόδια»

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ - ΣΑΠΩΝ6 ώρες πριν

«Λίφτινγκ» στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών

ΠΑΙΔΕΙΑ7 ώρες πριν

Νέα κατάληψη από σήμερα σε χώρους του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης

ΕΛΛΑΔΑ19 ώρες πριν

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»: Μία λαμπάδα… ένα χαμόγελο

ΕΛΛΑΔΑ3 λεπτά πριν

Θεσσαλονίκη: Έκανε μήνυση στον διευθυντή επειδή δεν άφησε τον γιο της να μπει στο σχολείο χωρίς self test

ΕΛΛΑΔΑ19 ώρες πριν

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»: Μία λαμπάδα… ένα χαμόγελο

ΕΛΛΑΔΑ20 ώρες πριν

Κατερίνη: Πατέρας και γιος καταγγέλλουν άγρια επίθεση από αστυνομικούς

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ21 ώρες πριν

Σκέψεις για υποχρεωτικά self tests σε λιανεμπόριο και εστίαση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ22 ώρες πριν

Τσίπρας: Κούρεμα έως 60% χρέους – 120 δόσεις και προστασία πρώτης κατοικίας

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ2 ημέρες πριν

Βίντεο της ΕΛΑΣ για την ασφάλεια στο διαδίκτυο: «Μην τους το κάνετε τόσο εύκολο»

ΡΟΔΟΠΗ3 ημέρες πριν

Μνημόσυνο στην Κομοτηνή για τα θύματα Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού

TΟΥΡΚΙΑ3 ημέρες πριν

Η Τουρκία δοκίμασε πύραυλο για να πάει στη Σελήνη

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ3 ημέρες πριν

Βίντεο ντοκουμέντο με τους δολοφόνους του Γιώργου Καραϊβάζ

ΡΟΔΟΠΗ3 ημέρες πριν

Εικόνες συνωστισμού το πρωί της Κυριακής στο κέντρο της Κομοτηνής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x