ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Η ευγνωμοσύνη ενός πρόσφυγα για την Ελλάδα

«Ως μουσουλμάνοι πολίτες της Ελλάδας, είμαστε ευγνώμονες προς την Ελλάδα για αυτήν την ελευθερία που μας εξασφαλίζει και, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη μας, διακηρύσσουμε: Ζήτω η Ελλάδα!», αναφέρει στο μήνυμα της η Μουσουλμανική Κοινότητα Αχμαντίγια

fonirodopis.gr

Την ευγνωμοσύνη ενός πρόσφυγα για την Ελλάδα, εκφράζει η Μουσουλμανική Κοινότητα Αχμαντίγια μέσω επιστολή της ενόψει του εορτασμού των 200 χρόνων από την εθνική παλιγγενεσία.

Στην επιστολή αναφέρεται:

«Καθώς γιορτάζουμε τη 200η Επέτειο από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, ως Αχμάντι Μουσουλμάνος που ζει στην Ελλάδα, θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για τη θρησκευτική ελευθερία που εξασφαλίζει η Ελλάδα σε εμένα και τα υπόλοιπα μέλη της μουσουλμανικής κοινότητας Αχμαντίγια.

Μένοντας στο Πακιστάν, δεν είμαι ελεύθερος να αποκαλώ τον εαυτό μου μουσουλμάνο. Δεν είμαι ελεύθερος να αποκαλώ τη θρησκεία μου Ισλάμ. Δεν είμαι ελεύθερος να ισχυρίζομαι ότι υπάρχει μόνο ένας Θεός και ο Μωάμεθ είναι ο αγγελιοφόρος Του. Δεν είμαι ελεύθερος να ασκώ τη λατρεία της θρησκείας μου, του Ισλάμ. Δεν είμαι ελεύθερος να προσεύχομαι ως μουσουλμάνος. Δεν είμαι ελεύθερος να αποκαλώ τον χώρο λατρείας μου τζαμί. Εάν κάποιος μου ζητήσει να του πω έναν στίχο του Ιερού Κορανίου, δεν είμαι ελεύθερος να παραθέσω έναν στίχο του Ιερού Κορανίου.

Δεν είμαι ελεύθερος να έχω στην κατοχή μου Ιερό Κοράνιο. Δεν είμαι ελεύθερος να καλέσω σε προσευχή (Αδδάν) μέσα στο Τζαμί, πόσο μάλλον από μεγάφωνο. Εάν τολμήσω να κάνω κάτι από αυτά, μπορεί να φυλακιστώ για 3 χρόνια, να καταδικαστώ σε ισόβια κάθειρξη, σε θανατική ποινή, καθώς και να μου επιβληθούν βαριά πρόστιμα. Μπορεί να αντιμετωπίσω τις ίδιες τιμωρίες, ακόμη και αν τολμήσω να προκαλέσω το θρησκευτικό αίσθημα των «επίσημων» μουσουλμάνων της χώρας.

Οι δυσκολίες όμως δεν τελειώνουν εδώ. Επειδή είμαι Αχμάντι μουσουλμάνος, δεν μπορώ να παρακολουθήσω με ασφάλεια μαθήματα σε σχολεία, κολλέγια ή πανεπιστήμια. Δεν είμαι ασφαλής σε κανένα επάγγελμα, τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα. Αξίζω να με σκοτώσουν, γιατί σύμφωνα με τους επίσημους μουσουλμάνους είμαι αποστάτης, διότι αποδέχτηκα έναν προφήτη, μετά τον προφήτη Μωάμεθ, που ισχυρίστηκε ότι είναι μεταρρυθμιστής του Ισλάμ. Αυτές οι ετυμηγορίες είναι γραμμένες σε χαρτονομίσματα, σε τοίχους, σε πανό που κρέμονται σε κεντρικές αγορές.

Γι’ αυτό, ευχαριστώ την Ελλάδα που έδωσε στέγη σε Αχμάντι μουσουλμάνους και πολλούς άλλους πρόσφυγες από όλο τον κόσμο. Είμαστε ευγνώμονες που είμαστε ελεύθεροι να αποκαλούμαστε μουσουλμάνοι, να προσευχόμαστε ως μουσουλμάνοι και να εκπληρώνουμε όλες τις θρησκευτικές μας υποχρεώσεις. Οι Αχμάντι μουσουλμάνοι της Ελλάδας επέλεξαν την Ελλάδα ως νέο τους σπίτι. Ως Μουσουλμάνοι, διδασκόμαστε να αγαπάμε, να προστατεύουμε και να υπηρετούμε τη χώρα στην οποία ζούμε. Έτσι, έχουμε μόνο αγάπη και συμπόνια για όλους τους συμπολίτες μας που ζουν στην Ελλάδα και δεν μένουμε μόνο στα λόγια, αλλά αυτό είναι προφανές και από τις πράξεις και το έργο μας στην Ελλάδα.

Ως Αχμάντι Μουσουλμάνοι, καθαρίζουμε εθελοντικά τους δρόμους, τα πάρκα και τις πλατείες της Ελλάδας. Προσφέρουμε εθελοντική βοήθεια στους συμπολίτες μας όποτε μας χρειάζονται. Έχουμε σερβίρει πάνω από 35000 ζεστά γεύματα στους απόρους που ζουν στην Ελλάδα. Έχουμε δωρίσει μερίδες ξηρών τροφίμων σε χιλιάδες απόρους που δεν μπορούσαν να στηρίξουν τον εαυτό τους. Έχουμε δωρίσει φορητούς υπολογιστές για να συμβάλουμε στην εκπαίδευση των απόρων. Έχουμε στηρίξει διάφορες κοινότητες με ποικίλα ανθρωπιστικά προγράμματα.

Για την άρση των παρανοήσεων και την ενίσχυση της διαθρησκευτικής κατανόησης, διοργανώσαμε Συμπόσια Ειρήνης, καμπάνιες ειρήνης και διαθρησκευτικά συνέδρια. Έχουμε διανύσει χιλιάδες μίλια για να μεταδώσουμε το μήνυμα της ειρήνης και της πίστης στους αδελφούς και τις αδελφές μας στην Ελλάδα. Ως μουσουλμάνοι πολίτες της Ελλάδας, είμαστε ευγνώμονες προς την Ελλάδα για αυτήν την ελευθερία που μας εξασφαλίζει και, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη μας, διακηρύσσουμε: Ζήτω η Ελλάδα!».

1 Σχόλιο
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Νεότερα
Παλαιότερα Δημοφιλή
Inline Feedbacks
View all comments
Mubarik Ahmed
Mubarik Ahmed
20 ημέρες πριν

National president Jamaat Ahmadiyya
Greece Respected Atta ul Naseer work very hard for his community’s we alway prayers for his success. May almighty Allah blessed him

ΕΛΛΑΔΑ

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»: Μία λαμπάδα… ένα χαμόγελο

Για να έχουν όλα τα παιδιά το πιο όμορφο Πάσχα!

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

Για κάθε παιδί η λαμπάδα του Πάσχα συμβολίζει τη χαρά και την αισιοδοξία. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και αυτό το Πάσχα, κάνει ό,τι είναι δυνατό, για να εξασφαλίσει σε κάθε παιδί και την οικογένειά του όμορφες γιορτές.

«Για να τα καταφέρουμε, καλούμε όλους εσάς να συμμετέχετε στη μεγάλη αυτή προσπάθεια, ώστε κάθε παιδί, κυριολεκτικά αλλά και συμβολικά, να αποκτήσει τη λαμπάδα του και την ουσιαστική φροντίδα που έχει ανάγκη.

Η κάθε προσφορά είναι πολύτιμη για να συνεχίσει η ομάδα του «Χαμόγελου» να είναι αποτελεσματικά και καθημερινά δίπλα σε χιλιάδες παιδιά…

… Στα παιδιά που μεγαλώνουν στα 11 σπίτια μας πανελλαδικά
… Στα νεογνά και παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας, που χρειάζονται ιατρική και φαρμακευτική υποστήριξη
… Στα παιδιά που ζουν στο όριο της Φτώχειας και στις οικογένειές τους
… Στα παιδιά που υφίστανται βία και κινδυνεύουν και πρέπει άμεσα να μεταφερθούν σε ασφαλές περιβάλλον
… Στα παιδιά και τους εφήβους που εξαφανίζονται
25 χρόνια είμαστε δίπλα σε κάθε παιδί, σε κάθε σημείο της Ελλάδας, κάθε στιγμή …
… χάρη σε όλους εσάς.
25 χρόνια «Το Χαμόγελο του Παιδιού» … χωρίς εσένα δεν γίνεται».

Στείλτε με SMS τη λέξη ΧΑΜΟΓΕΛΟ στο 19810*
Καλέστε από κινητό ή σταθερό στο 19810*

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Κατερίνη: Πατέρας και γιος καταγγέλλουν άγρια επίθεση από αστυνομικούς

Mετά τον ξυλοδαρμό του ο 58χρονος συλληφθέντας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

«Χτυπούσαν με μπουνιές και είχαν τα γόνατά τους πάνω στον γιο μου…». Είναι η μαρτυρία της γυναίκας και μητέρας έξι παιδιών, που είδε, όπως ισχυρίζεται, μπροστά στα μάτια της, τουλάχιστον 10 αστυνομικούς να χτυπούν τον άντρα και τον γιο της.

Είναι οι εικόνες έξω από το γήπεδο του Νέου Κεραμιδίου Κατερίνης. O 58χρονος και ο 28χρονος γιος του, μαζί με άλλους φιλάθλους, έχουν συγκεντρωθεί, παρά τον κορωνοϊό, έξω από την περίφραξη και παρακολουθούν τον αγώνα. Αστυνομικοί ειδοποιούνται για να εφαρμόσουν τα προβλεπόμενα και καταγράφονται σε βίντεο να πιάνονται στα χέρια με τους συγκεντρωμένους.

«Ζήτησε ταυτότητα από τον σύζυγό μου, δεν είχε, τους είπε ότι έχει προβλήματα υγείας, είπε ότι δεν τον ενδιαφέρει και ότι θα τον συλλάβει και μετά άρχισε ο ξυλοδαρμός…

Ρίξανε τον άντρα μου κάτω, έχασε τις αισθήσεις του, ήρθε γιατρός να τον συνεφέρει και μετά τους συλλάβανε, τους βάλανε σε ένα κελί»

«Βλέπουμε μια αγέλη να επιτίθεται σε δύο ανθρώπους, ο ένας δεν μπορούσε να αντιδράσει και επάνω στον γιο να πέφτουν τουλάχιστον 10 να τον χτυπούν και να προσπαθούν να τον ακινητοποιήσουν».

Πατέρας και γιος, συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς για αντίσταση κατά της αρχής, απείθεια και εξύβριση και μεταφέρθηκαν στην γενική αστυνομική διεύθυνση Πιερίας. Ο 58χρονος ωστόσο, δεν αισθανόταν καλά και σύμφωνα με τη σύζυγό του, ζητούσε επανειλημμένα, επί δύο ώρες, χωρίς ανταπόκριση από τους αστυνομικούς, να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

«Μετά από δύο ώρες, κάλεσε η κόρη μου ασθενοφόρο, πήρε τον σύζυγό μου, τον μετέφερε στο νοσοκομείο και μόλις έφτασε εκεί, έπαθε οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου».

Οι γιατροί του νοσοκομείου Κατερίνης κατάφεραν να τον σταθεροποιήσουν, ωστόσο, κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στην γενική κλινική Θεσσαλονίκης, όπου και τα ξημερώματα της Δευτέρας, υποβλήθηκε σε κατεπείγουσα επέμβαση.

«Το να προσαγάγεις έναν άνθρωπο βίαια και ενώ σου λέει ότι είναι άρρωστος και να αδιαφορείς, αυτό είναι το λιγότερο απάνθρωπο».

Σύμφωνα με την οικογένεια, ο 58χρονος φαίνεται να έχει διαφύγει τον κίνδυνο, ωστόσο, ήδη έχουν καταθέσει μήνυση για τα όσα συνέβησαν και είχαν ως αποτέλεσμα, όπως λένε, να κινδυνεύσει η ζωή του πατέρα αλλά και τον τραυματισμό του γιου του.

Ο Χρήστος Μυστρίδης ένα από τα θύματα του ξυλοδαρμού μίλησε στο LIVE NEWS.

«Ο πατέρας μου είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Δέχθηκε χτυπήματα πίσω στο κεφάλι του…», είπε αρχικά.

«Ήταν κι άλλοι άνθρωποι εκεί. Ξαφνικά έρχεται η αστυνομία να μας κάνουν έλεγχο. Στα 30 μέτρα βλέπω τον μπαμπά μου να αρχίζουν να τον χτυπάνε επειδή δεν είχε την ταυτότητά του μαζί, τρομοκρατήθηκα, πήγα εκεί πέρα και όπως φαίνεται και στο βίντεο και ένας αστυνομικός προσπαθεί με βία να έρθει προς τα πάνω μου.

Ο άλλος αστυνομικός τον κρατάει, του ξεφεύγει, έρχεται προς τα επάνω μου, ορμάνε όλοι μαζί επάνω μου και με έχουν χτυπήσει σε όλο μου το σώμα μου, στον αυχένα, μου το κορμί, μου στο πρόσωπό μου…», ανέφερε περιγράφοντας την βίαια αστυνομική επίθεση.

«15 αστυνομικοί μόνο πάνω μου και με χτυπούσαν με γροθιές παντού. Ο πατέρας μου έχει 80% αναπηρία και δεν μπορούσε να κάνει κάτι και τον άφησαν και κάπου… κόντεψαμε να χάσουμε τον πατέρα μας», πρόσθεσε.

Πηγή: megatv.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

YΓΕΙΑ

Κορωνοϊός: Επιδείνωση πανδημίας στη Ροδόπη με 23 νέα κρούσματα

Συνολικά 156 κρούσματα στην ΑΜΘ και 4.033 σε όλη τη χώρα – 802 διασωληνωμένοι και 93 νέοι θάνατοι

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέα εκτόξευση παρουσιάζουν τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, με τις μολύνσεις να ξεπερνούν και πάλι τις 4.000. Την ίδια στιγμή, οι διασωληνωμένοι κατέγραψαν αρνητικό ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας, ενώ οι θάνατοι αρνητικό ρεκόρ για το 2021.

Σε τοπικό επίπεδο, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη 13 Απριλίου 23 νέα κρούσματα για τη Ροδόπη και 156 συνολικά σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Σε όλη τη χώρα, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 4.033, εκ των οποίων 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 301.103 (ημερήσια μεταβολή +1.4%), εκ των οποίων 51.3% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 55 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.401 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 93, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 9.054 θάνατοι. Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 802 (63.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 83.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.901 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 458 (ημερήσια μεταβολή -15.03%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 520 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Δείτε ΕΔΩ την ημερήσια (13/4) επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτο: Ήθελαν να τιμήσουν τους Ναζί αλεξιπτωτιστές που κατέλαβαν την Κρήτη!

Η εκδήλωση με τίτλο «Kreta Memorial» είχε σκοπό να τιμήσει την… «Επιχείρηση Ερμής» των Ναζί! Δηλαδή την αεροπορική έφοδο των Γερμανών στην Κρήτη το 1941!

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

Θυελλώδεις αντιδράσεις προκάλεσε μία εκδήλωση που διοργάνωσε μία οργάνωση που αυτοαποκαλείται «Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών».

Η εκδήλωση είχε τίτλο «Kreta Memorial» και είχε σκοπό να τιμήσει την… «Επιχείρηση Ερμής» των Ναζί! Δηλαδή την αεροπορική έφοδο των Γερμανών στην Κρήτη το 1941.

Η εκδήλωση των «europeanparatroopers» όπως αυτοαποκαλούνται, που ήταν προγραμματισμένη για το διάστημα από 17 έως 23 Μαΐου και εκτός από ρίψεις αλεξιπτωτιστών θα περιλάμβανε και ξενάγηση στο γερμανικό νεκροταφείο και Μουσείο, μετά τον σάλο, έπαψε να εμφανίζεται στην ιστοσελίδα τους. Όπως μπορεί να διακρίνει κανείς στις αφίσες, οι οποίες «κατέβηκαν» από την ιστοσελίδα αλλά είναι ακόμα διαθέσιμες στο google, εμφανίζονται σταυροί και άλλα σύμβολα που μοιάζουν με εκείνα του Γ’ Ράιχ.

Η αφίσα της εκδήλωσης αναφέρει επί λέξει:

«ΚΡΗΤΗ, ΕΛΛΑΔΑ. Πέρασαν ακριβώς 80 χρόνια από το άλμα των ειδικών δυνάμεων του Τρίτου Ράιχ που κατέκτησαν το νησί της Κρήτης. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την γενναιότητά τους», ενώ δίπλα προσθέτει: «17-23 Μαΐου 2021. Ας τιμήσουμε τους πεσόντες αλεξιπτωτιστές αδερφούς μας που πραγματοποίησαν με επιτυχία την πρώτη εναέρια στρατηγική επιχείρηση στην Ιστορία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ24 λεπτά πριν

Δήμος Κομοτηνής: Ενιαία παράταξη και επίσημα «Κοινωνία Πολιτών» και «Ξε-Κίνημα για την Πόλη»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 ώρα πριν

Σακελλίων για Στυλιανίδη: «Ενοχλήθηκε από την κριτική και επιδίδεται σε άλμα στο κενό»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 ώρα πριν

Φελίνα Καζάκου: «Στηρίζω τις επενδύσεις Α.Π.Ε. αλλά όχι ανεξέλεγκτα»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ3 ώρες πριν

Συγκέντρωση έξω από στρατόπεδα της Κομοτηνής προγραμματίζει το ΚΚΕ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ3 ώρες πριν

Απάντηση Στυλιανίδη σε Σακελλίωνα: «Το ψέμα σου έχει κοντά πόδια»

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ - ΣΑΠΩΝ5 ώρες πριν

«Λίφτινγκ» στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών

ΠΑΙΔΕΙΑ5 ώρες πριν

Νέα κατάληψη από σήμερα σε χώρους του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης

ΕΛΛΑΔΑ18 ώρες πριν

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»: Μία λαμπάδα… ένα χαμόγελο

ΕΒΡΟΣ18 ώρες πριν

Στη Βουλή ο αποκλεισμός εκατοντάδων μαθητών και φοιτητών στον Έβρο από την τηλεκπαίδευση

ΕΛΛΑΔΑ19 ώρες πριν

Κατερίνη: Πατέρας και γιος καταγγέλλουν άγρια επίθεση από αστυνομικούς

ΕΛΛΑΔΑ18 ώρες πριν

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»: Μία λαμπάδα… ένα χαμόγελο

ΕΛΛΑΔΑ19 ώρες πριν

Κατερίνη: Πατέρας και γιος καταγγέλλουν άγρια επίθεση από αστυνομικούς

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ20 ώρες πριν

Σκέψεις για υποχρεωτικά self tests σε λιανεμπόριο και εστίαση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ20 ώρες πριν

Τσίπρας: Κούρεμα έως 60% χρέους – 120 δόσεις και προστασία πρώτης κατοικίας

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ2 ημέρες πριν

Βίντεο της ΕΛΑΣ για την ασφάλεια στο διαδίκτυο: «Μην τους το κάνετε τόσο εύκολο»

ΡΟΔΟΠΗ3 ημέρες πριν

Μνημόσυνο στην Κομοτηνή για τα θύματα Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού

TΟΥΡΚΙΑ3 ημέρες πριν

Η Τουρκία δοκίμασε πύραυλο για να πάει στη Σελήνη

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ3 ημέρες πριν

Βίντεο ντοκουμέντο με τους δολοφόνους του Γιώργου Καραϊβάζ

ΡΟΔΟΠΗ3 ημέρες πριν

Εικόνες συνωστισμού το πρωί της Κυριακής στο κέντρο της Κομοτηνής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ5 ημέρες πριν

Στήριξη Πανεπιστημίου και Εκκλησίας, ζήτησε ο Στυλιανίδης από τον Συρίγο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x