ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜ-Θ

ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη σχεδιάζει μια νέα αποικία στη Θράκη»

«Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, παραδομένη και εξαρτώμενη από οικονομικά συμφέροντα, είναι δεδομένο πως θα επιχειρήσει πολύ σύντομα να επεκτείνει τις εξορυκτικές δραστηριότητες και στη Θράκη, να ξεπουλήσει τη Θράκη, όπως ξεπουλάει τη Χαλκιδική»

fonirodopis.gr

Την έντονη ανησυχία της για τη συμφωνία μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της εταιρείας «Ελληνικός χρυσός» για τα Μεταλλεία Κασσάνδρας, εκφράζει η Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή ΑΜΘ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ σημειώνει ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει «να δημιουργήσει μία νέα ειδική οικονομική ζώνη, μία νέα αποικία στη Θράκη, παραδομένη στα συμφέροντα της «Ελληνικός Χρυσός», παραδομένη τελικά στην καταστροφή», τονίζοντας πως «οι τοπικές κοινωνίες της Θράκης και της ΑΜΘ θα οικοδομήσουν τείχος απέναντι στα καταστροφικά σχέδια της κυβέρνησης».

Αναλυτικά:

«Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πέρασε πριν λίγες ημέρες από τη Βουλή νέα σύμβαση με την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός. Στην πραγματικότητα, αν και παρουσιάζεται ως νέα συμφωνία το νομοσχέδιο αποτελεί τροποποίηση της σύμβασης της Ελληνικός Χρυσός, που κυρώθηκε με νόμο του 2004. Αυτή όμως η τροποποίηση καθιστά τη σύμβαση εντελώς και απολύτως αποικιοκρατική.

Παραχωρούνται με αυτήν υπερβολικά προνόμια στην εταιρεία: νομή ακινήτου, δικαιώματα αναζήτησης και εξόρυξης πετρελαίου ή φυσικού αερίου, υλοτομίας, χρήσης αλλά και εκμετάλλευσης των προϊόντων, χρήσης αλλά και εκμετάλλευσης των λατομείων, αποκλειστική και ανεμπόδιστη χρήση αιγιαλού, παραλίας και λιμενικών έργων. Ωστόσο, στη σύμβαση ΔΕΝ αναφέρεται οποιοδήποτε αντάλλαγμα. Δηλαδή, ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΤΙΠΟΤΕ από την Εταιρεία για όλα αυτά που παραχωρεί.

Επίσης, δεσμεύονται όλες οι επόμενες κυβερνήσεις για τα επόμενα 25 + 25 (50) χρόνια. ΔΕΝ θα μπορούν να τροποποιήσουν τους όρους της σύμβασης (νομοθετικά) και, αν το επιχειρήσουν, θα πρέπει να αποζημιώσουν την εταιρεία. Πρόκειται για μία σύμβαση που διαπραγματευόταν η κυβέρνηση με την εταιρεία εν κρυπτώ, χωρίς καμία ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας.

Η τοπική κοινωνία έμαθε για τη σύμβαση, όταν αυτή κατατέθηκε στη Βουλή, αφού δηλαδή είχε υπογραφεί από την κυβέρνηση, οπότε και δεν μπορούσε να τροποποιηθεί ούτε στο ελάχιστο. Μάλιστα, πραγματοποιήθηκε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αριστοτέλη στο οποίο συμμετείχαν ο Υπουργός και η ΓΓ ΥΠΕΝ, αφού είχε ήδη ξεκινήσει η συζήτηση στη Βουλή. Αποκαλυπτικό δε είναι ότι στη συνεδρίαση αυτή ο Υπουργός παραπλάνησε τους τοπικούς φορείς, ότι δήθεν μπορούν κάποια από τα αιτήματα τους να γίνουν αποδεκτά στο μέλλον, μέσω της επικαιροποίησης της ΑΕΠΟ ή της ΣΜΠΕ που θα εκπονηθεί.

Απέκρυψε δηλαδή το γεγονός ότι το μόνο ισχυρό θεσμικό κείμενο έναντι όλων είναι ο νόμος με τον οποίο επικύρωσαν την αποικιοκρατική αυτή σύμβαση. Δυστυχώς, η νέα σύμβαση περιορίζει την όποια μελλοντική περιβαλλοντική αδειοδότηση και δεν προσδιορίζει ούτε δεσμεύει ότι αυτή θα γίνει με νέες μελέτες βάσει θεσμικού πλαισίου και όχι με fast track διαδικασίες χωρίς διαβούλευση.

Η ψήφιση της συγκεκριμένης συμφωνίας δημιουργεί έντονη ανησυχία ΚΑΙ στην περιοχή μας, διότι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αναφερθεί με θετικά λόγια στην προοπτική επέκτασης των δραστηριοτήτων της εν λόγω εταιρείας στη Θράκη.

Είναι έντονη η ανησυχία μας, γιατί, αν ακολουθηθεί το ίδιο μοντέλο και στη Θράκη, ψηφίζεται η παράδοση και η καταστροφή του τόπου μας. Μελετώντας το μοντέλο καταστροφής το οποίο υπογράφηκε για τη Χαλκιδική, αντιλαμβανόμαστε τι ακριβώς σχεδιάζεται και για τη Θράκη.

Διότι το επόμενο βήμα της κυβέρνησης είναι να εγκαταστήσει το μοντέλο της δήθεν ανάπτυξης με χρυσωρυχεία και στη Ροδόπη και τον Έβρο, να δημιουργήσει και εκεί μία νέα ειδική οικονομική ζώνη, μία νέα αποικία στη Θράκη, παραδομένη στα συμφέροντα της «Ελληνικός Χρυσός», παραδομένη τελικά στην καταστροφή. Την καταστροφή του περιβάλλοντος, την εκμετάλλευση των εργαζομένων, την εγκατάλειψη οποιασδήποτε άλλης δραστηριότητας, της γεωργίας, της κτηνοτροφίας, της αλιείας, του τουρισμού, της παραγωγής, του εμπορίου και τελικά την ερήμωση ολόκληρης της ΑΜΘ.

Τα κροκοδείλια δάκρυα που κατά καιρούς χύνει η κυβέρνηση και οι μεγαλοστομίες για την ανάπτυξη της Θράκης, μέσα από ωραία και μεγάλα λόγια, αλλά και διακομματικές επιτροπές για την ανάπτυξη, είναι τόσο υποκριτικά όσο καταστροφική είναι και αυτή η σύμβαση. Είναι γνωστό ότι ήδη έχει μπει σε εφαρμογή η παράδοση της περιοχής του Περάματος Θράκης στους χρυσοθήρες. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός που στελέχη της El Dorado Gold έκαναν λόγο για επέκταση της εξόρυξης χρυσού και στο Πέραμα του Έβρου.

Ανακοίνωσαν μάλιστα και την εκπόνηση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων και αναμένεται, όπως είπαν, το επόμενο διάστημα η εταιρεία να λάβει το πράσινο φως από την Κυβέρνηση. Είναι προφανές ότι για τον λόγο αυτό ψηφίστηκε νομοθετική ρύθμιση με την οποία δίνεται δεσμευτικός χαρακτήρας στα ειδικά χωροταξικά πλαίσια, τα οποία θα υπερβαίνουν τα αντίστοιχα περιφερειακά.

Οφείλουμε να θυμίσουμε ότι το Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, το οποίο εγκρίθηκε κατά τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, περιέγραφε ένα μοντέλο ανάπτυξης ποικίλων δραστηριοτήτων, με σεβασμό στο περιβάλλον, με σεβασμό στην εργασία, με σεβασμό στην υγεία, την αειφορία, τη γεωγραφική θέση της περιοχής και δίνοντας εργαλεία για την ανάπτυξη του τουρισμού, της γεωργίας, της αλιείας, του εμπορίου, των επενδύσεων.

Σε καμία όμως περίπτωση τέτοιων καταστροφικών επενδύσεων. Διότι, αναφέρει ρητά ότι ΔΕΝ επιτρέπονται οι εξορύξεις χρυσού, καθώς ΔΕΝ είναι συμβατές με το μοντέλο ανάπτυξης και τα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά της περιοχής της ΑΜΘ. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, παραδομένη και εξαρτώμενη από οικονομικά συμφέροντα, είναι δεδομένο πως θα επιχειρήσει πολύ σύντομα να επεκτείνει τις εξορυκτικές δραστηριότητες και στη Θράκη, να ξεπουλήσει τη Θράκη, όπως ξεπουλάει τη Χαλκιδική.

Οι τοπικές κοινωνίες της Θράκης και σύσσωμης της ΑΜΘ, θα συγκροτήσουν αρραγές μέτωπο απέναντι στην εξόρυξη χρυσού, γιατί αυτή υπονομεύει όλα τα ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η περιοχή στον πρωτογενή τομέα, στην τουριστική ανάπτυξη, στη γνώση και στην έρευνα.

Γιατί η προώθηση τέτοιων σχεδίων θα αποδυναμώσει την ήδη αδύναμη τοπική οικονομία, θα συρρικνώσει την παραγωγική της δραστηριότητα και θα δημιουργήσει κλίμα εγκατάλειψης και ερημοποίησης της περιοχής. Δεν δικαιούται κανείς να υποβαθμίζει περαιτέρω μια ακριτική περιοχή, όπως είναι η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη. Οι τοπικές κοινωνίες της Θράκης και σύσσωμης της ΑΜΘ δεν θα παραδώσουν εύκολα τη γη τους.

Οι τοπικές κοινωνίες της Θράκης και σύσσωμης της ΑΜΘ, όλες οι κοινωνικές δυνάμεις, όλες οι πολιτικές δυνάμεις, οι φορείς και οι ενεργοί πολίτες του τόπου θα οικοδομήσουν τείχος απέναντι στα καταστροφικά σχέδια της κυβέρνησης. Πάνω σε αυτό το τείχος κατέρρευσε τον Μάρτη του 2013 η υπογραφή από την κυβέρνηση Σαμαρά της συμφωνίας με την Ελντοράντο για το Πέραμα στον Έβρο. Ας προσέξει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να μην επαναλάβει το ίδιο λάθος. Γιατί έχουμε ρητά και κατηγορηματικά δηλώσει πως για εμάς χρυσός είναι τα δάση μας, είναι οι θάλασσές μας, είναι το νερό μας, είναι η υγεία μας, είναι η δουλειά μας, είναι η ίδια μας η ζωή και η ζωή των παιδιών μας».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανάκληση υποχρέωσης εργοδοτών χορήγησης self test, ζητάνε οι ΟΕΒΕΣ ΑΜΘ

«Θεωρούμε ότι είναι ανέφικτο την δεδομένη χρονική στιγμή οι επαγγελματίες να επωμιστούν και αυτό το «εξτρά» έξοδο», αναφέρουν σε επιστολή τους προς τον Υπουργό Εργασίας Κώστα Χατζηδάκη

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

Την ανάκληση υποχρέωσης των εργοδοτών από τη χορήγηση self test στους εργαζόμενους, ζητάνε μέσω κοινής επιστολής από τον Υπουργό Εργασίας Κώστα Χατζηδάκη οι ΟΕΒΕΣ ΑΜΘ.

Στην επιστολή τους αναφέρουν:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου σας από εχθές Δευτέρα οι εργοδότες υποχρεούνται να παρέχουν με δική τους επιβάρυνση ένα εκ των δύο(2) self-test στους εργαζομένους τους. Θα συμφωνήσουμε ως προς το σκέλος διασφάλισης της δημόσιας υγείας με κάθε μέσο καθώς ένα πιθανό «πισωγύρισμα» θα είναι καταστροφικό για την οικονομία μας αλλά και την βιωσιμότητα των επιχειρήσεών μας. Θεωρούμε όμως ότι είναι ανέφικτο την δεδομένη χρονική στιγμή οι επαγγελματίες να επωμιστούν και αυτό το «εξτρά» έξοδο. Η οικονομική συνθήκη πολλών επιχειρήσεων δεν τους επιτρέπει να επιβαρυνθούν με καμία παραπάνω δαπάνη την δεδομένη χρονική στιγμή. Φρονούμε πως η προσπάθεια επαναφοράς του συνόλου της αγοράς στην κανονικότητα θα πρέπει να στηριχθεί με κάθε πρόσφορο μέσο. Σας ζητάμε να αναθεωρήσετε την εν λόγω απόφαση σας και να απαλλάξετε τις επιχειρήσεις από ένα ακόμα έξοδο σε μια τρομερά δύσκολη συγκυρία για το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου».

Την επιστολή υπογράφουν οι πρόεδροι:

ΟΕΒΕ ΞΑΝΘΗΣ ΤΣΙΑΚΙΡΟΓΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΟΕΒΕΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ
ΟΕΒΕ ΕΒΡΟΥ ΧΑΤΖΑΚΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ
ΟΕΒΕ ΚΑΒΑΛΑΣ ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΟΕΒΕ ΔΡΑΜΑΣ ΜΟΥΡΜΟΥΡΗΣ ΟΘΩΝΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέτιος για ΔΕΣΜ-ΟΣ ΑΜΘ: «Οριστικό τέλος στην απαράδεκτη κατάσταση»

«Τώρα είμαι βέβαιος ότι τα χρήματα της μη επιστρεπτέας ενίσχυσης που διαθέτει η Περιφέρεια θα φτάσουν το συντομότερο δυνατό στους δικαιούχους που τα έχουν τόσο ανάγκη», δήλωσε μετά τη συνάντηση του με τον Άδωνι Γεωργιάδη

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

Την απόλυτη ικανοποίηση του για τη λύση που επέλεξε να δώσει ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο θέμα της ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ μέσω του ΕΦΕΠΑΕ, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος μετά από συνάντηση του με τον Άδωνι Γεωργιάδη την Τρίτη 11 Μαΐου.

Αναλυτικότερα, ο Χρήστος Μέτιος δήλωσε:

«Εκφράζω την απόλυτη ικανοποίησή μου για τη λύση που επέλεξε να δώσει ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης στο θέμα της ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ μέσω του ΕΦΕΠΑΕ, μέχρι η δικαστική υπόθεση να τελεσιδικήσει.

Μπαίνει έτσι οριστικό τέλος στην απαράδεκτη κατάσταση στην οποία οδηγήθηκε η ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ λόγω των επιλογών συγκεκριμένων προσώπων.

Τώρα είμαι βέβαιος ότι τα χρήματα της μη επιστρεπτέας ενίσχυσης, που διαθέτει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από το ΕΣΠΑ για να ενισχύσει τους αυτοαπασχολούμενους και τους επιχειρηματίες που επλήγησαν από την πανδημία, θα φτάσουν το συντομότερο δυνατό στους δικαιούχους που τα έχουν τόσο ανάγκη».

Από την πλευρά, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Συναντήθηκα με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, κ. Χρήστο Μέτιο, με τον οποίο συζητήσαμε για τη λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με την απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων λόγω της  ΔΕΣΜ-ΟΣ (Διαχειριστική Έργων Στήριξης μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, Οικονομική-Συμβουλευτική) Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης. Με κοινή συναίνεση, βρίσκουμε λύση μέσω ΕΦΕΠΑΕ για να μην χαθούν τα χρήματα και να λάβουν οι δικαιούχοι όσα δικαιούνται».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΕΣΥ ΑΜΘ: Μεταφέρονται σε νέο φορέα όλα τα προγράμματα της ΔΕΣΜ-ΟΣ

Συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης για τη δυσλειτουργία της ΔΕΣΜ-ΟΣ είχαν οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων ΑΜΘ

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνάντηση στην Αθήνα είχαν το μεσημέρι της Τρίτης 11 Μαΐου οι πέντε Πρόεδροι των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης, Αντώνης Γραβάνης, Νίκος Αγγελίδης, Στέλιος Μωραΐτης και Μάρκος Δέμπας με τον Υπουργό Ανάπτυξης κο Άδωνι Γεωργιάδη και τον Πρόεδρο του Ενδιάμεσου Φορέα Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» (ΕΦΕΠΑΕ) κο Πλάτωνα Μαρλαφέκα.

Το αντικείμενο της συνάντησης ήταν η επίλυση των θεμάτων που ανέκυψαν από τη δυσλειτουργία της αστικής εταιρείας ΔΕΣΜ-ΟΣ ώστε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη διαχείριση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε η άμεση δημιουργία παραρτήματος του Ενδιάμεσου Φορέα Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» (ΕΦΕΠΑΕ) στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και η μεταφορά σ’ αυτό όλων των προγραμμάτων που μέχρι πρότινος διαχειριζόταν η αστική εταιρεία ΔΕΣΜ-ΟΣ.

Η εξέλιξη αυτή διασφαλίζει πλήρως τα συμφέροντα της τοπικής επιχειρηματικότητας, αφού η αξιολόγηση των επενδυτικών προτάσεων θα πραγματοποιείται από τον νέο φορέα εντός της Περιφέρειάς μας και δεν θα χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα τρέχοντα προγράμματα.

Τα Επιμελητήρια της ΑΜΘ μετά από τις πολύμηνες προσπάθειες που κατέβαλαν για την αποκατάσταση της λειτουργίας στην αστική εταιρεία ΔΕΣΜ-ΟΣ και την προάσπιση των συμφερόντων των επιχειρήσεων της περιοχής μας ευχαριστούν θερμά τον Υπουργό Ανάπτυξης κο Άδωνι Γεωργιάδη για το ενδιαφέρον που επέδειξε και την καθοριστική συμβολή του στην επίλυση ενός σημαντικού ζητήματος για το μέλλον της επιχειρηματικότητας στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη», αναφέρουν τα Επιμελητήρια σε κοινή τους ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπογράφηκε η σύμβαση που θα φέρει το φυσικό αέριο σε Ξάνθη και Δράμα

Το έργο, ύψους 17,1 εκατ. ευρώ, ξεκινά να υλοποιείται εντός του Μαΐου και θα ολοκληρωθεί σταδιακά έως το 2023

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

Υπογράφηκε την Παρασκευή 7 Μαΐου από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΑ, Μάριο Τσάκα και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΑΚΤΩΡ, Γεώργιο Κωτούλα, η σύμβαση για το έργο επέκτασης δικτύου διανομής φυσικού αερίου στις πόλεις της Ξάνθης και της Δράμας, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Το έργο αποτελεί σημαντικό βήμα για την ενεργειακή αναβάθμιση των περιοχών αυτών, παρέχοντας σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις τη δυνατότητα πρόσβασης στο φυσικό αέριο που θα αποτελέσει το «καύσιμο – γέφυρα» στη διαδικασία μετάβασης της χώρας προς την οικονομία μηδενικού άνθρακα. Είναι προϋπολογισμού 17,1 εκατ. ευρώ (πλέον Φ.Π.Α.) και χρηματοδοτείται από ίδια κεφάλαια, δανειακά κεφάλαια, καθώς και από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Οι εργασίες επέκτασης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στις πόλεις της Ξάνθης και της Δράμας θα ξεκινήσουν εντός του Μαΐου και παράλληλα με αυτές θα πραγματοποιούνται συνδέσεις καταναλωτών. Το έργο θα ολοκληρωθεί σταδιακά έως το 2023.

Σημειώνεται ότι το παραπάνω έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του εγκεκριμένου, από τη ΡΑΕ, Προγράμματος Ανάπτυξης της ΔΕΔΑ για την περίοδο 2021-2025, συνολικού ύψους 300 εκατ. ευρώ, το οποίο προβλέπει την κατασκευή 1.860 χιλιομέτρων δικτύου διανομής φυσικού αερίου και περισσότερες από 68.000 συνδέσεις καταναλωτών όλων των κατηγοριών σε 34πόλεις της χώρας.

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Μάριος Τσάκας υπογράμμισε: «Με σταθερά και αποφασιστικά βήματα, η ΔΕΔΑ προχωρά στην υλοποίηση του φιλόδοξου Προγράμματος Ανάπτυξης 2021-2025, θωρακίζοντας ενεργειακά κάθε γωνιά της χώρας. Με την υπογραφή της σύμβασης για την επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στη Ξάνθη και τη Δράμα, ακόμη ένα σημαντικό έργο παίρνει το δρόμο της υλοποίησης, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, την προστασία του περιβάλλοντος και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και απασχόλησης».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΔΕΔΑ, Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, Βασίλης Κοτρώνης σημείωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το όραμά μας να φθάσει το φυσικό αέριο σε όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές της χώρας γίνεται πραγματικότητα, μέσα από μεγάλα έργα υποδομών με περιβαλλοντικό και αναπτυξιακό πρόσημο. Σε αυτήν μας την προσπάθεια, πολύτιμος αρωγός είναι ο τεχνικός κόσμος της χώρας τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ12 ώρες πριν

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ: «Να απαλλαγούν οι επιχειρήσεις από το έξοδο των self test»

ΡΟΔΟΠΗ14 ώρες πριν

Ελευθέρια: Τη σεπτή εικόνα Θεομήτορος υποδέχθηκε η πόλη της Κομοτηνής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ14 ώρες πριν

Μητσοτάκης: «Να υπάρξει πλήρης εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών»

YΓΕΙΑ15 ώρες πριν

Κορωνοϊός: 7 νέα κρούσματα στη Ροδόπη

ΡΟΔΟΠΗ19 ώρες πριν

Είδη ρουχισμού σε ορφανά παιδιά παρέδωσε η ΔΕΜΠ Κομοτηνής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ19 ώρες πριν

Την αξία της οικογένειας στην Ελλάδα ανέδειξε σε διεθνές νομικό συνέδριο ο Ευριπίδης Στυλιανίδης

TΟΥΡΚΙΑ19 ώρες πριν

Νέα πρόκληση Ακάρ: «Η Ελλάδα έχει επεκτατικές βλέψεις, δείτε τον χάρτη του 1821»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ19 ώρες πριν

Δημοσιογράφος του BBC αποδόμησε το κυβερνητικό αφήγημα για τα εμβόλια και τον τουρισμό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ21 ώρες πριν

Εκλογές για τις σχολικές εφορείες των μειονοτικών σχολείων, προανήγγειλε ο Ιλχάν Αχμέτ

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ21 ώρες πριν

Ευχές από τον Δήμαρχο Ιάσμου Οντέρ Μουμίν για το Ραμαζάν Μπαϊράμ

ΡΟΔΟΠΗ14 ώρες πριν

Ελευθέρια: Τη σεπτή εικόνα Θεομήτορος υποδέχθηκε η πόλη της Κομοτηνής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ19 ώρες πριν

Δημοσιογράφος του BBC αποδόμησε το κυβερνητικό αφήγημα για τα εμβόλια και τον τουρισμό

ΡΟΔΟΠΗ22 ώρες πριν

Η πόλη της Κομοτηνής γιορτάζει τα 101 χρόνια απελευθέρωσης της

ΕΚΚΛΗΣΙΑ2 ημέρες πριν

Παντελεήμων: «Τα φετινά Ελευθέρια να γίνουν αφετηρία εθνικής και πνευματικής ανάτασης»

ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πριν

Θρόμβωση στο πόδι 11 μέρες μετά το AstraZeneca – «Πώς γλίτωσα τον ακρωτηριασμό»

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ3 ημέρες πριν

Επικήρυξαν με 300.000 ευρώ τους δολοφόνους 20χρονης στα Γλυκά Νερά

ΡΟΔΟΠΗ5 ημέρες πριν

Ημέρα μνήμης για τους αγώνες εθνικής αντίστασης κατά του ναζισμού

ΠΟΛΙΤΙΚΗ6 ημέρες πριν

Ροδόπη: Αγανάκτησε μέχρι και ο Τούρκος Πρόξενος με σκισμένη ελληνική σημαία σε σχολείο!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ6 ημέρες πριν

Άνοιγμα γυμναστηρίων μόνο για τους εμβολιασμένους, ανακοίνωσε ο Γεωργιάδης

ΡΟΔΟΠΗ6 ημέρες πριν

Κομοτηνή – Φωτιά σε ταβέρνα: Προσπαθούσαν να ξηλώσουν το βυθιζόμενο κολωνάκι!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x