ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Στάθης Κατρανίδης: «Μην πιστεύετε στο αφήγημα της κακής Αστυνομίας»

«Δεν αρνούμαι σε καμία περίπτωση ότι υπάρχουν και μεμονωμένα περιστατικά υπέρμετρης βίας και αυθαιρεσίας. Αρκούν αυτά όμως να χαρακτηρίζουν ολόκληρο το σώμα;», διερωτάται ο πρόεδρος της ΕΑΥ Ροδόπης

fonirodopis.gr

Ανοιχτή επιστολή με αφορμή τα περιστατικά αστυνομικής βίας τα οποία βρίσκονται στην επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα, δημοσιεύει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης Ευστάθιος Κατρανίδης.

Ο ίδιος, όπως σημειώνει, δεν αρνείται σε καμία περίπτωση ότι υπάρχουν και μεμονωμένα περιστατικά όμως διερωτάται αν «αρκούν αυτά για να χαρακτηρίσουν ολόκληρο το Σώμα».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΕΑΥ Ροδόπης καλεί την κυβέρνηση να αφαιρέσει από την Αστυνομία τις αρμοδιότητες που «μας φέρνουν απέναντι στον πολίτη» για «να επικεντρωθούμε επιτελούς στην κύρια αποστολή μας την πρόληψη και την πάταξη της εγκληματικότητας».

Ακολουθεί, η ανοιχτή επιστολή:

«Το επάγγελμά του Αστυνομικού είναι εξαιρετικά δύσκολο. Οι υψηλές υπηρεσιακές απαιτήσεις, ο κίνδυνος για θανάσιμο τραυματισμό όπως και ο σωματικός τραυματισμός ελλοχεύει σε κάθε ανάληψη υπηρεσίας. Το να σε κατηγορήσουν ψευδώς οι παραβάτες του νόμου είναι η συνήθης τακτική (εντάξει καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται, την ταλαιπωρία όμως που υφίστασαι μέχρι να λάμψει η αλήθεια ποιος την κοστολογεί και με τι πληρώνεται;), η καθημερινή έκθεση στην ανθρώπινη δυστυχία, τον θάνατο, τα φαινόμενα κοινωνικής παθογένειας που βιώνουν οι αστυνομικοί στην εργασία τους και τόσα άλλα.. το κάνουν ή δεν το κάνουν εξαιρετικά στρεσογόνο το λειτούργημα του Αστυνομικού;

Προσπαθήστε να φανταστείτε και να αισθανθείτε το επάγγελμα του Αστυνομικού;

Η κοινωνία μας θέλει ‘’τέλειους’’ και ‘’υπεράνθρωπους‘’, όχι αυτό είναι ανέφικτο. Σκοπός είναι να βελτιωνόμαστε καθημερινά πάντα προς το καλύτερο για να εξασφαλίσουμε στον πολίτη την δημόσια ειρήνη και την ποιοτική ασφάλεια που του αξίζει. Ουδείς διαφημίζει ότι στα τελευταία 20 χρόνια υπήρξε αλματώδη πρόοδο στην ΕΛ.ΑΣ, ότι σήμερα οι Αστυνομικοί είναι μορφωμένοι και εκπαιδευμένοι καλύτερα. Είναι περισσότερο επαγγελματίες από κάθε άλλη φορά!

Δεν αρνούμαι σε καμία περίπτωση ότι υπάρχουν και μεμονωμένα περιστατικά υπέρμετρης βίας και αυθαιρεσίας, όπως υπάρχουν περιστατικά αυθαιρεσίας και σε άλλους κλάδους του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Αρκούν αυτά όμως να χαρακτηρίζουν ολόκληρο το σώμα; Μην αυταπατάστε από τον αριθμό καταγγελιών αλλά από τον αριθμό αυτών που έχουν υπόσταση!

Η ρητορική κατά της Αστυνομίας σαρώνει την Ελλάδα. Συνεχή αναφορά κάνουν ορισμένοι δημοσιογράφοι, πολιτικοί κομμάτων και εξωκοινοβουλευτικοί πολιτικοί για την Αστυνομική βία, εκμεταλλευόμενοι τα αποσπασματικά βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο που φέρονται Αστυνομικοί να κάνουν υπέρβαση της νόμιμης βίας. Βίντεο τα οποία παρουσιάζουν μέρος της πραγματικότητας ή ακόμη και ψευδή γεγονότα! Υπάρχει προφανώς πολιτική σκοπιμότητα!

Μην πιστεύετε το αφήγημα της “κακής” Αστυνομίας που θα μας οδηγήσει σε βίαιες συγκρούσεις!

Στρέψτε την προσοχή στα πραγματικά προβλήματα, γεωπολιτικά, ατομικές ελευθερίες, πανδημία, αντιλαϊκές πολιτικές, στους νόμους που έφεραν την εξαθλίωση και την φτώχια, το έγκλημα, την παιδεία, την υγεία κτλ.

Ακούω και διαβάζω ‘’καταδικάζω την βία από οπού και αν προέρχεται’’. Εγώ καταδικάζω την ιδεολογία του μίσους που οδηγεί στην βία και όλους εκείνους που την καλλιεργούν, όλους εκείνους που τους επιτρέπουν να την διαπερνούν σαν δηλητήριο στις καρδιές εκείνων των ατόμων με αποτέλεσμα να τους στρέφουν εναντίον της Αστυνομίας!

Λυπάμαι που μέχρι σήμερα δεν είδα καμία κομματική παράταξη, συνδικαλιστικές οργανώσεις, ακτιβιστές κτλ, να οργανώνουν πορεία διαμαρτυρίας για τους 138 νεκρούς μας από το 1984 και έπειτα, για τους χιλιάδες τραυματίες μας και τους εκατοντάδες εξ αυτών που απέκτησαν μόνιμη αναπηρία εξαιτίας της υπηρεσίας.

Τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση είναι θετικά για την πρόοδο της ΕΛ.ΑΣ.

Επιπλέον όμως αφαιρέστε τις εκατοντάδες αρμοδιότητες που έχει επιφορτιστεί διαχρονικά η Αστυνομία από τις Κυβερνήσεις την στιγμή που υπάρχουν καθ ύλη αρμόδιες υπηρεσίες. Αρμοδιότητες που μας φέρνουν απέναντι στον πολίτη. Να επικεντρωθούμε επιτελούς στην κύρια αποστολή μας την πρόληψη και την πάταξη της εγκληματικότητας.

Θωρακίστε την Αστυνομία, την επίθεση κατά Αστυνομικού μετατρέψτε την σε ιδιώνυμο αδίκημα.

Ψηφίστε νομοσχέδιο και εντάξετε το σώμα της ΕΛ.ΑΣ στα επικίνδυνα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Ενεργοποιήστε σχολεία, φορείς, συλλόγους κτλ να διδάσκουν από νωρίς στα Ελληνόπουλα να έχουν σεβασμό στο θεσμό της ΕΛ.ΑΣ., κατ’ επέκταση συνταγματικά στην εκτελεστική εξουσία».

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Ροδόπη: Συνελήφθη ημεδαπός διωκόμενος με ένταλμα σύλληψης

Διώκεται για ληστεία από τις ελληνικές Δικαστικές Αρχές

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνελήφθη το μεσημέρι της Κυριακής 11 Απριλίου στην παλαιά Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής ένας ημεδαπός, ο οποίος διώκεται με Ένταλμα Σύλληψης από τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές, για ληστεία.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Βίντεο της ΕΛΑΣ για την ασφάλεια στο διαδίκτυο: «Μην τους το κάνετε τόσο εύκολο»

Το ευφάνταστο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ. έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει για την ασφάλεια στο διαδίκτυο

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

Μία διαφορετική… ληστεία διαδραματίζεται στο βίντεο που δίνει στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να ευαισθητοποιήσει το κοινό για την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Μπήκαν για μία… παραδοσιακή ληστεία, αλλά στελέχη και υπάλληλοι της εταιρείας ήταν παραπάνω από βοηθητικοί και τους παρείχαν απλόχερα στοιχεία, κωδικούς ασφαλείας και ό,τι δεν είχαν φανταστεί.

Το ευφάνταστο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ. έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει για την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

«Προστατεύστε τον εαυτό σας και την εταιρεία σας υιοθετώντας αυστηρές πολιτικές και πρωτόκολλα ασφαλείας, σε εταιρικό και προσωπικό επίπεδο» προτρέπει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Βίντεο ντοκουμέντο με τους δολοφόνους του Γιώργου Καραϊβάζ

Το βίντεο δείχνει τους εκτελεστές να πλησιάζουν με ένα μαύρο σκούτερ προς το σπίτι του δημοσιογράφου

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

Βίντεο ντοκουμέντο στο οποίο φέρονται να απεικονίζονται οι δύο εκτελεστές του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ πάνω στο σκούτερ με το οποίο διέφυγαν, έδωσε στη δημοσιότητα το Mega.

Πέντε λεπτά πριν βάλουν σε εφαρμογή το δολοφονικό τους σχέδιο τα δύο άτομα φαίνονται πάνω στο μαύρο σκούτερ. Ο οδηγός της μοτοσυκλέτας φοράει ασημί κράνος και ακριβώς από πίσω ο εκτελεστής του Γιώργου Καραϊβάζ ο οποίος έχει καλυμμένο το πρόσωπό του.

500 μέτρα από το σπίτι του δημοσιογράφου και 15 λεπτά πριν φτάσει έξω από την οικία του από τον τηλεοπτικό σταθμό όπου εργαζόταν το μεσημέρι της Παρασκευής, οι δύο άντρες φαίνονται στο βίντεο να πλησιάζουν το σπίτι χωρίς να τον ακολουθούν.

Είναι πιθανό το σενάριο να υπήρχε και άλλη ομάδα που παρακολουθούσε τον Γιώργο Καραϊβάζ και να ενημέρωνε τους δράστες της μοτοσυκλέτας.

Το συγκεκριμένο βίντεο είναι ένα μεταξύ των πολλών που έχει στη διάθεσή του το τμήμα Ανθρωποκτονιών, το οποίο αναζητά υλικό από τις κάμερες ασφαλείας όχι μόνο την ημέρα της εκτέλεσης αλλά και τρεις ημέρες πριν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων στη Ροδόπη

Για την ερχόμενη εβδομάδα, από 12 έως 18 Απριλίου

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα, από 12 έως και 18 Απριλίου, τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα είναι τα ακόλουθα:

ΗΜΕΡΑΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟΩΡΑΡΙΟΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ
ΔΕΥΤΕΡΑΜοναχοί, Ιππικό, Τρίκορφο, Μελίταινα, Κρυστάλη, Πόα, Κερασιά15:00-21:00Α.Τ. ΙΑΣΜΟΥ
ΤΡΙΤΗΔρύμη, Κάτω Δροσινή, Οργάνη,  Σμιγάδα, Μυρτίσκη, Βυρσίνη, Δρανιά, Κύμη, Κάρδαμος, Σαρακινή15:00-21:00  Α.Τ. ΑΡΡΙΑΝΩΝ
ΤΕΤΑΡΤΗΚάμπος, Χαράδρα, Μικρός Κέχρος, Κέχρος, Χαμηλό, Άνω και Κάτω Καμπή,  Χλόη, Καλύβια, Βούρλα, Τσούκα,  Κερασιά, Μοναστήρι08:00-15:00Α.Τ. ΑΡΡΙΑΝΩΝ
ΠΕΜΠΤΗΚάμπος, Χαράδρα, Μικρός Κέχρος, Κέχρος, Χαμηλό, Άνω και Κάτω Καμπή, Χλόη, Καλύβια, Βούρλα, Τσούκα, Κερασιά, Μοναστήρι08:00-15:00Α.Τ. ΑΡΡΙΑΝΩΝ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΙάμπολη, Πάτερμα, Δαρμένη, Ραγάδα, Εσοχή, Πλαγιά, Στροφή, Νέδα, Αγιοχώρι, Ήπιο08:00–15:00Α.Τ. ΑΡΡΙΑΝΩΝ
ΚΥΡΙΑΚΗΜεσούνη, Αίγειρος, Καλλίστη, Γλυφάδα, Παραλιακή ζώνη Φαναρίου – Αρωγής – Μέσης, Παραλιακή ζώνη Ξυλαγανής –Μαρώνειας – Άγιος Χαράλαμπος – Προσκυνητές – Προφήτης Ηλίας15:00-21:00Α.Τ. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
Α.Τ. ΣΑΠΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΛΛΑΔΑ2 λεπτά πριν

Θεσσαλονίκη: Έκανε μήνυση στον διευθυντή επειδή δεν άφησε τον γιο της να μπει στο σχολείο χωρίς self test

ΡΟΔΟΠΗ30 λεπτά πριν

Κορωνοϊός: Αρνητικά όλα τα rapid tests σε Κομοτηνή και Ίμερο

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ2 ώρες πριν

Δήμος Κομοτηνής: Ενιαία παράταξη και επίσημα «Κοινωνία Πολιτών» και «Ξε-Κίνημα για την Πόλη»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ3 ώρες πριν

Σακελλίων για Στυλιανίδη: «Ενοχλήθηκε από την κριτική και επιδίδεται σε άλμα στο κενό»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ3 ώρες πριν

Φελίνα Καζάκου: «Στηρίζω τις επενδύσεις Α.Π.Ε. αλλά όχι ανεξέλεγκτα»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ4 ώρες πριν

Συγκέντρωση έξω από στρατόπεδα της Κομοτηνής προγραμματίζει το ΚΚΕ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ5 ώρες πριν

Απάντηση Στυλιανίδη σε Σακελλίωνα: «Το ψέμα σου έχει κοντά πόδια»

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ - ΣΑΠΩΝ6 ώρες πριν

«Λίφτινγκ» στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών

ΠΑΙΔΕΙΑ7 ώρες πριν

Νέα κατάληψη από σήμερα σε χώρους του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης

ΕΛΛΑΔΑ19 ώρες πριν

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»: Μία λαμπάδα… ένα χαμόγελο

ΕΛΛΑΔΑ2 λεπτά πριν

Θεσσαλονίκη: Έκανε μήνυση στον διευθυντή επειδή δεν άφησε τον γιο της να μπει στο σχολείο χωρίς self test

ΕΛΛΑΔΑ19 ώρες πριν

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»: Μία λαμπάδα… ένα χαμόγελο

ΕΛΛΑΔΑ20 ώρες πριν

Κατερίνη: Πατέρας και γιος καταγγέλλουν άγρια επίθεση από αστυνομικούς

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ21 ώρες πριν

Σκέψεις για υποχρεωτικά self tests σε λιανεμπόριο και εστίαση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ22 ώρες πριν

Τσίπρας: Κούρεμα έως 60% χρέους – 120 δόσεις και προστασία πρώτης κατοικίας

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ2 ημέρες πριν

Βίντεο της ΕΛΑΣ για την ασφάλεια στο διαδίκτυο: «Μην τους το κάνετε τόσο εύκολο»

ΡΟΔΟΠΗ3 ημέρες πριν

Μνημόσυνο στην Κομοτηνή για τα θύματα Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού

TΟΥΡΚΙΑ3 ημέρες πριν

Η Τουρκία δοκίμασε πύραυλο για να πάει στη Σελήνη

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ3 ημέρες πριν

Βίντεο ντοκουμέντο με τους δολοφόνους του Γιώργου Καραϊβάζ

ΡΟΔΟΠΗ3 ημέρες πριν

Εικόνες συνωστισμού το πρωί της Κυριακής στο κέντρο της Κομοτηνής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x