ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η απάντηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Πομάκων Ξάνθης στην πρόεδρο του ΚΙΕΦ

«Εσείς μπορείτε να νιώθετε Τουρκάλα και να πονάτε για την Τουρκία αλλά και εμείς πονάμε για την πατρίδα μας την Ελλάδα και νιώθουμε Έλληνες»

fonirodopis.gr

Προσβλητική χαρακτηρίζει τη δήλωση της προέδρου του ΚΙΕΦ Τσιγδέμ Ασάφογλου για τη μειονότητα της Θράκης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πομάκων Ξάνθης.

Η πρόεδρος του ΚΙΕΦ μιλώντας στην εκπομπή «Ειδικές Αποστολές» της ΕΡΤ το βράδυ της Δευτέρας 15 Μαρτίου επιχείρησε να ομογενοποιήσει –κατά τη γραμμή του Προξενείου- τη μουσουλμανική μειονότητα «εξαφανίζοντας» τους Πομάκους και κάνοντας λόγο για «τουρκική μειονότητα».

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πομάκων Ξάνθης διευκρινίζει χαρακτηριστικά:

«Ακούσαμε για άλλη μια φορά την κυρία Ασάφογλου να θέλει να ‘’βαφτίσει’’ την μειονότητα ως τουρκική. Αυτή η δήλωση της είναι τουλάχιστον προσβλητική τόσο για τους ίδιους τους μουσουλμάνους της Θράκης όσο και για τους χριστιανούς. Ο καθένας έχει το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού όπως και η μερίδα των Πομάκων που αντιπροσωπεύει ο σύλλογος μας που είναι και νιώθουν Έλληνες Πομάκοι.

Όπως ανέφερε στην συνέντευξη της δεν μπορεί η ταυτότητα να αφαιρεθεί, να αλλάξει ή να βαφτιστεί όπως την θέλει κάποιος άλλος! Η μειονότητα είναι Μουσουλμανική καθώς αποτελείται από τρεις συνιστώσες, τους Πομάκους, τους Ρομά και τους Τουρκογενείς. Μπορείτε να νιώθετε Τουρκάλα και να πονάτε για την Τουρκία αλλά και εμείς πονάμε για την πατρίδα μας την Ελλάδα και νιώθουμε Έλληνες».

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Δήμος Κομοτηνής: Ενιαία παράταξη και επίσημα «Κοινωνία Πολιτών» και «Ξε-Κίνημα για την Πόλη»

Δημοσιεύθηκε το πρακτικό σύμπραξης με το οποίο οι δύο δημοτικές παρατάξεις συνενώνονται σε μία – Πλειοψηφία αποκτά στο δημοτικό συμβούλιο η Δημοτική Αρχή

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

Επικυρώθηκε και επίσημα με την υπ’ αριθμόν 8910/14.04.2021 απόφαση που υπογράφει η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, η σύμπραξη μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων «Κοινωνία Πολιτών» και «Ξε-Κίνημα για την Πόλη».

Η παραπάνω σύμπραξη δρομολογήθηκε ουσιαστικά μετά τον θάνατο του Τάσου Βαβατσικλή στις 30 Ιανουαρίου και ο επικείμενος «γάμος» αποτελούσε κοινό μυστικό σε όσους ασχολούνται με τα αυτοδιοικητικά δρώμενα της περιοχής.

Οι συμπράττουσες παρατάξεις λογίζονται πλέον ως μία ενιαία ενώ μετά και από αυτή την εξέλιξη η διοικούσα παράταξη του Δήμου Κομοτηνής αποκτά πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο, καθώς θα έχει πλέον 21 συμβούλους σε σύνολο 41.

Δείτε παρακάτω την πράξη επικύρωσης:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σακελλίων για Στυλιανίδη: «Ενοχλήθηκε από την κριτική και επιδίδεται σε άλμα στο κενό»

«Βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος είσαι κάτι πρέπει να πεις ως απολογία», τονίζει ο πρώην Συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης ανταπαντώντας στον τοπικό Βουλευτή

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

Κόντρα μεταξύ του Ευριπίδη Στυλιανίδη και του Σταμάτη Σακελλίωνα ξέσπασε σήμερα με αφορμή κριτική που άσκησε ο πρώην Συντονιστικής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης στον τοπικό Βουλευτή για τα νομοσχέδια που ψήφισε.

Το Γραφείο Τύπου του Βουλευτή Ροδόπης εξέδωσε νωρίτερα ανακοίνωση στην οποία έκανε λόγο για «ανακρίβειες και ψέματα» ενώ στο θέμα επανήλθε ο Σταμάτης Σακελλίων, ο οποίος μιλά για «άλμα στο κενό» του Ευριπίδη Στυλιανίδη ο οποίος «κάτι πρέπει να πει ως απολογία».

Αναλυτικά, αναφέρει:

«Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης μου απάντησε. Και ενώ λέει ότι δέχεται την άσκηση πολιτικής κριτικής εντούτοις με κατηγορεί για ψεύδη και λαϊκισμό. Φαίνεται ότι ενοχλήθηκε από την κριτική μου και επιδίδεται σε άλμα στο κενό. Να προσέξει όμως μήπως πέσει. Ας τα πάρουμε ενδεικτικά τα όσα αναφέρει.

1) Μιλά για την εναλλακτική οικολογική του πρόταση το 2013. Δεν αμφισβητώ ότι είχε τότε εκφραστεί κατά του χρυσού. Τι άλλαξε και το 2021 στηρίζει την αποικιοκρατική σύμβαση που υπέγραψε η κυβέρνηση του με την Eldorado Gold;

2) Αναφέρεται στον προϋπολογισμό του Δ.Π.Θ. το 2007. Και αίφνης πηδά το 2019. Μάλλον απασχολημένος κάποια χρόνια στην ιδιωτική Νομική της Λευκωσίας που εργαζόταν θα διέλαθε της προσοχής του ότι η χώρα είχε χρεωκοπήσει με ευθύνη του κόμματος του και του ΠΑΣΟΚ, και παρόλο που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε μια άθλια οικονομικά κατάσταση στα ΑΕΙ, κατάφερε να αυξήσει τον προϋπολογισμό συνολικά για την παιδεία πάνω από 2,5% του ΑΕΠ, ενώ το κόμμα του μείωνε το ποσοστό κάτω από το 1,9% του ΑΕΠ. Αυτή η μικρή “λεπτομέρεια” του ξέφυγε.

3) Για την 4η Νομική. Στην φόρα της η κυβέρνηση να καταργήσει την 4η Νομική, παρασύρθηκε και ακύρωσε και τα 7 τμήματα που ήταν έτοιμα να λειτουργήσουν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν διαμαρτυρήθηκε τότε.

4) Να του θυμίσω ότι η κυβέρνηση του ψήφισε την αλλαγή του καθεστώτος του Νοσοκομείου. Να του θυμίσω ότι με στενά δημοσιονομικά φτιάξαμε τα νέα χειρουργεία στο Σισμανόγλειο και παραδώσαμε ταμειακά διαθέσιμα πάνω από 4.000.000, απότοκο της χρηστής διοίκησης του Γιώργου Φιλιππίδη. Να θυμίσω σε τι κατάσταση το παραλάβαμε το 2015. Οι πάντες γνωρίζουν.

5) Υπερψήφισε τους νόμους Κεραμέως που θα στερήσουν 25.000 φοιτητές από τα ελληνικά πανεπιστήμια και τα περιφερειακά θα πληγούν περισσότερο. Μεταξύ αυτών και το Δημοκρίτειο.

6) Ψήφισε τον περιβαλλοντοκτόνο νόμο Χατζηδάκη.

7) Όσο για την κατάργηση του οκταώρου τον παρακαλώ μην μου φέρει το επιχείρημα Χατζηδάκη για τις ελιές. Έλεος η νοημοσύνη μας δεν είναι τόσο χαμηλή.

8). Για την Συμφωνία των Πρεσπών. Είμαι περήφανος που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έφερε αυτήν την συμφωνία, μια συμφωνία που έβαλε στην γωνία κάθε είδους αλυτρωτισμό προστάτεψε την αρχαία Μακεδονία και την ιστορία της χώρας μας, ε και σήμερα ελληνικά αεροπλάνα περιφρουρούν τον εναέριο χώρο της βόρειας Μακεδονίας.

Αγαπητέ Ευριπίδη ούτε ψέματα είπα, ούτε επιδόθηκα σε λαικισμό. Τουναντίον καταλαβαίνω το άλμα σου στο κενό, πλην όμως δεν σου βγήκε. Βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος είσαι κάτι πρέπει να πεις ως απολογία. Αλλά να ανατρέχεις στο μακρινό 2007, είναι κομμάτι αφελές να θεωρείς ότι δεν θα καταλάβαινα την αλχημεία. Υπάρχει το π.χ και το μετά χ. Πριν την χρεωκοπία και μετά από αυτήν. Όσο για την 4η Νομική; Τι να κάνουμε η Αριστερά υπερασπίζεται το δημόσιο πανεπιστήμιο, εσείς εξομοιώνετε τα ιδιωτικά τριετή κολλέγια με το Μετσόβιο. Αυτά προσώρας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φελίνα Καζάκου: «Στηρίζω τις επενδύσεις Α.Π.Ε. αλλά όχι ανεξέλεγκτα»

«Μόνο σύμφωνα με συγκεκριμένο σχέδιο η ανάπτυξη αιολικών σταθμών στη Ροδόπη», δηλώνει η περιφερειακή σύμβουλος

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο περιφερειακό συμβούλιο συζητήθηκε την Τρίτη 13 Απριλίου η έγκριση περιβαλλοντικών όρων για την εγκατάσταση τεσσάρων αιολικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Ροδόπη, ο ένας εκ των οποίων σε πεδινή έκταση και σε απόσταση μόλις 3,5 χιλιομέτρων από την πόλη της Κομοτηνής.

Η Φελίνα Καζάκου, περιφερειακή σύμβουλος Ροδόπης με την παράταξη της «Περιφερειακής Σύνθεσης», καταψήφισε την έγκριση περιβαλλοντικών όρων με την επισήμανση ότι «στηρίζω τις επενδύσεις Α.Π.Ε, αλλά όχι ανεξέλεγκτα. Μόνο, σύμφωνα με συγκεκριμένο σχέδιο».

Αναλυτικά, αναφέρει:

«Κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου συζητήθηκε εκτενώς το θέμα δημιουργίας επιπλέον τεσσάρων Αιολικών Σταθμών στη Ροδόπη.

Ήμουν και είμαι, υπέρ της ανάπτυξης επενδύσεων που αφορούν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ως αναγκαία προτεραιότητα προστασίας του περιβάλλοντος και της οικονομίας.

Θεωρώ όμως αδιανόητο και εκπλήσσομαι με την επιμονή κάποιων που θέλουν να μετατρέψουν τη Ροδόπη σε ένα τεράστιο Αιολικό Πάρκο, με τους σταθμούς αιολικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας να τοποθετούνται σε απόσταση μόλις τριών και τεσσάρων χιλιομέτρων έξω από οικισμούς, ακόμη και από την πόλη της Κομοτηνής.

Υπέρμαχοι αυτών των επενδύσεων είναι πολλοί αυτοδιοικητικοί της Ροδόπης και διερωτώμαι ποιο το αναλογικό όφελος των κατοίκων της Ροδόπης.

Η ανεξέλικτη δημιουργία αιολικών σταθμών δεν μπορεί να συνεχιστεί χωρίς να λαμβάνονται υπόψη όλα τα περιβαλλοντικά και κοινωνικοοικονομικά χαρακτηριστικά της περιοχής. Και δεν αναφέρομαι μόνο στις συνήθεις αντιδράσεις που αφορούν την αλλοίωση του φυσικού οικοσυστήματος. Οι συνεχείς εγκρίσεις αντίστοιχων επενδύσεων στερούν από την περιοχή μας από άλλου τύπου επενδύσεις. Επιφέρουν επιπτώσεις στο περιβάλλον, στην κτηνοτροφία, στην τουριστική προοπτική των εναλλακτικών μορφών τουρισμού (οικοτουρισμός) ακόμη και στη γεωργία.

Κρίνεται απαραίτητη προϋπόθεση η πραγματοποίηση εκ μέρους της διοίκησης της περιφέρειας, μελέτης των προϋποθέσεων, των δυνατοτήτων και των προδιαγραφών αντίστοιχων επενδύσεων τόσο για την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης αλλά και για τις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες.

Διατυπώνω δημοσίως την άποψη μου επιχειρηματολογώντας για την στάση μου και την ψήφο μου, στο χθεσινό περιφερειακό συμβούλιο. Στηρίζω τις επενδύσεις Α.Π.Ε, αλλά όχι ανεξέλεγκτα. Μόνο, σύμφωνα με συγκεκριμένο σχέδιο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συγκέντρωση έξω από στρατόπεδα της Κομοτηνής προγραμματίζει το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ διεκδικεί να μην αυξηθεί η θητεία στον Στρατό Ξηράς και να παρθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας των στρατευμένων από την πανδημία

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Κομματική Οργάνωση KKE της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης ανακοίνωσε ότι προγραμματίζει τις παρακάτω συγκεντρώσεις- παρεμβάσεις:

 • Αλεξανδρούπολη στο στρατόπεδο Κανδηλάπτη την Παρασκευή 16/4 στις 14:30 και το απόγευμα 16/4 θα γίνει εξόρμηση στην παραλία – Φάρο που συχνάζουν φαντάροι.
 • Ξάνθη στο στρατόπεδο Τριανταφυλλίδη στο Πετροχώρι, το Σάββατο 17/4 στις 12:00.
 • Κομοτηνή θα πραγματοποιηθούν εξορμήσεις σε στρατόπεδα της πόλης και στην κεντρική πλατεία το Σαββατοκύριακο 17-18/4.
 • Ορεστιάδα θα πραγματοποιηθεί εξόρμηση  στην κεντρική πλατεία το Σάββατο 17/4.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Διεκδικούμε:

Όχι στην αύξηση της θητείας στον στρατό ξηράς

Να παρθούν τώρα ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και προστασίας των στρατευμένων από την πανδημία

Να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους στρατευμένους

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ απευθύνονται στους νέους στρατευμένους που σήμερα υπηρετείς τη στρατιωτική τους θητεία, έχουν όνειρα και αγωνίες, όπως κάθε νέος άνθρωπος.

Που παλεύουν να ξεπεράσουν τα εμπόδια και τις δυσκολίες μέσα στο στρατόπεδο, θυμώνουν με αυτά που αντιμετωπίζουν από την πρώτη μέρα στη θητεία, αλλά και για αυτά που μαθαίνουν ότι γίνονται έξω, αυτά που περνάει η οικογένειά τους και οι φίλοι τους.

Ίδια είναι η αιτία, ίδιοι είναι οι ένοχοι!

Η κυβέρνηση, την ίδια στιγμή που έχει κλείσει όλον τον κόσμο εδώ και μήνες μέσα στα σπίτια του και στέρησε σε πολλούς στρατευμένους τις άδειες και τις εξόδους που έχουν ανάγκη, αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας στις μονάδες, να προσλάβει όλο τα απαιτούμενο υγειονομικό προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία, να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα της υγείας που θησαυρίζει εν μέσω πανδημίας σε βάρος του λαού. Εσύ κλεισμένος στο στρατόπεδο, ενώ οι μεγαλοξενοδόχοι ετοιμάζονται να υποδεχτούν τους πρώτους τουρίστες.

Η ίδια πολιτική που αντιμετωπίζει προκλητικά, ως κόστος, τη λήψη μέτρων προστασίας της υγείας σε χώρους δουλειάς, σχολεία, πανεπιστήμια και μέσα μεταφοράς είναι υπεύθυνη που οι στρατιώτες ζουν σε επικίνδυνες σε καιρό πανδημίας συνθήκες, με αποτέλεσμα περιστατικά, όπως τα δεκάδες κρούσματα στο Σ.ΥΠ.Ο. στη Λαμία, τη διασπορά που έχει προκαλέσει στις μονάδες όλης της χώρας η ελλιπής πρόληψη και προστασία στο Σ.ΥΠ.Ο. της Θήβας.

Η ίδια πολιτική, τη στιγμή που αυξάνεται η θητεία στο στρατό ξηράς με τη δικαιολογία της στελέχωσης στην παραμεθόριο, στέλνει δεκάδες αποστολές των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, με προσωπικό και μέσα, σε ασκήσεις – πρόβες πολέμου εκτός συνόρων.

Την ώρα που επικαλούνται τη φύλαξη της παραμεθορίου για την αύξηση της θητείας, χώνουν το λαό της χώρας μας ακόμα πιο βαθιά στους ανταγωνισμούς που βρωμάνε μπαρούτι στην περιοχή, για να εξυπηρετήσουν ελληνικούς και ξένους επιχειρηματικούς ομίλους, που σκοπό έχουν να βάλουν χέρι στη μοιρασιά της ενεργειακή πίτας και των θαλάσσιων δρόμων μεταφοράς.

Δίνουν “γη και ύδωρ” στη δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έχουν αφήσει πίσω τους εκατομμύρια νεκρών, σακατεμένων, και ξεσπιτωμένων οικογενειών.

Τα προβλήματά μας δεν σταματάνε στις πύλες των στρατοπέδων…

…το ίδιο και η διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας!

Απαιτούμε:

 • Όχι στην αύξηση της θητείας. Η κυβέρνηση να εξασφαλίσει εδώ και τώρα την έκτακτη οικονομική στήριξη των στρατευμένων, ώστε σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες να μην επιβαρύνονται οι οικογένειές τους με το μεγάλο κόστος της θητείας τους.
 • Αντί να δίνουν 4 δισ. ευρώ κάθε χρόνο για τις στρατιωτικές δαπάνες που απαιτούν η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, που αιματοκυλούν τους λαούς, να εξασφαλίσουν τώρα μέτρα για την αποσυμφόρηση θαλάμων και κοινόχρηστων χώρων, συνεχή απολύμανση, επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ.
 • Να επιταχτούν άμεσα από την κυβέρνηση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όλες οι ιδιωτικές μονάδες υγείας και πρόνοιας με το προσωπικό τους, έτσι ώστε να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας με περισσότερες κλίνες, ΜΕΘ, γιατρούς και νοσηλευτές. Να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
 • Να αξιοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα ασφαλή εμβόλια για να προχωρήσει γρήγορα ο εμβολιασμός των στρατιωτών και η υπεύθυνη ενημέρωσή τους από υγειονομικούς.
 • Να δοθούν όλες οι άδειες, και άδειες ορκωμοσίας, και να πραγματοποιούνται όλες οι έξοδοι των στρατιωτών, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας. Να πραγματοποιούνται δωρεάν επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ πριν την άδεια και πριν την επιστροφή από αυτή.

Όχι στην καταστολή και τον αυταρχισμό!

Ξέρουν ότι τα προβλήματα που συσσωρεύονται, η ανεργία που θα μεγαλώσει στις συνθήκες της νέας καπιταλιστικής κρίσης, οι «ανατροπές του αιώνα» που φέρνουν με την κατάργηση του 8ώρου και τη θεσμοθέτηση της 10ωρης δουλειάς, την ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης και της σύνταξης, οι χειρισμοί της κυβέρνησης για την πανδημία και η ισοπέδωση των δικαιωμάτων του λαού θα γεννήσουν μεγαλύτερη αγανάκτηση, αντιδράσεις και κινητοποιήσεις του λαού.

Στη χώρα μας, όπως και στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η αστική τάξη και η κυβέρνηση με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς της θωρακίζεται και επιχειρεί να εκφοβίσει και να τρομοκρατήσει το λαό. Γι’ αυτό εντείνουν τον αυταρχισμό και την καταστολή. Γι’ αυτό χτυπούν τις δίκαιες διαδηλώσεις του λαού και της νεολαίας, βάζουν αστυνομία στα πανεπιστήμια που έχουν έναν χρόνο κλειστά, διώκουν και απολύουν αγωνιστές γιατρούς που δίνουν μάχη για όλους μας, τρομοκρατούν και χτυπούν κόσμο σε πάρκα και πλατείες, όπως στη Νέα Σμύρνη και αλλού.

Η στρατηγική της καταστολής -και με τη λεγόμενη “Λευκή Βίβλο” της κυβέρνησης- εναρμονίζεται πλήρως με τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, όπου συνολικά καταπατούνται τα δικαιώματα του λαού. Τέτοια σχέδια έχουν και για τις ένοπλες δυνάμεις. Ανάμεσα στα σενάρια της αμερικανοΝΑΤΟϊκής άσκησης – πρόβας πολέμου “Defender Europe ’21”, που διεξάγεται αυτήν την περίοδο με τη συμμετοχή της Ελλάδας, εντάσσεται και η καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων από τα ΝΑΤΟϊκά στρατεύματα. Την εφαρμογή αυτών των άκρως αντιδραστικών και επικινδύνων για τους λαούς εξελίξεων εξυπηρετεί το νέο δόγμα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στα πρότυπα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

 Ούτε να το σκέφτονται!

Ένωσε τη φωνή σου μαζί μας, για να απαιτήσουμε:

 • Να καταργηθούν τώρα τα ΜΑΤ, η ΟΔΟΣ, η ΔΡΑΣΗ, οι ΟΠΚΕ, τα ΕΚΑΜ, η ΔΙΑΣ, η πανεπιστημιακή αστυνομία και όλες οι ειδικές κατασταλτικές μονάδες.
 • Να αποσυρθούν και να καταστραφούν οι «Αίαντες» και κάθε άλλο μέσο κατασταλτικού ρόλου.
 • Να σταματήσει η αστυνόμευση των διαδηλώσεων, των πορειών και όλων των διαμαρτυριών του λαού. Σε κάθε περίπτωση να απαγορευτεί η χρήση πυροβόλων όπλων όλων των τύπων, δακρυγόνων, καπνογόνων, χημικών, χειροβομβίδων κρότου λάμψης εναντίον τους.
 • Να σταματήσουν άμεσα οι ασκήσεις των ενόπλων δυνάμεων με σενάρια καταστολής σε βάρος του λαού.

Σπάμε τον φόβο! Παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας!

Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από τις πολιτικές δυνάμεις που πίνουν νερό στο όνομα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ και αυτού του σάπιου συστήματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έστρωσε την μπάλα για να βάλει γκολ η ΝΔ ενάντια στα δικαιώματά μας:

 • Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις αναβάθμισαν τους μηχανισμούς καταστολής και φακελώματος που χρησιμοποιεί τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ ενάντια στο λαό.
 • Το αστυνομικό εξοπλιστικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ υλοποιεί η κυβέρνηση, τις ίδιες “αύρες” βγάζουν στους δρόμους, με τα ίδια χημικά ψεκάζουν διαδηλωτές, τα σπασμένα πλευρά από τα γκλομπς των δυνάμεων καταστολής πονούν το ίδιο με όλες τις κυβερνήσεις.
 • Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έβαλε τη θηλιά στο λαιμό των εργαζομένων με το χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας και της συνδικαλιστικής δράσης, για να τη σφίξει η σημερινή κυβέρνηση μαζί με την εργοδοσία, με τους νόμους για τις διαδηλώσεις.
 • Συμφωνούν να ξεζουμίζονται από τους φόρους οι οικογένειές μας, για να δίνονται δισεκατομμύρια σε επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές στους κάθε λογής “επενδυτές”.
 • Λένε το ίδιο ψέμα, ότι οι φονιάδες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, οι ξένες πολεμικές βάσεις στην Ελλάδα, προστατεύουν τα κυριαρχικά δικαιώματα του λαού, ενώ την ίδια στιγμή Ρωσία και Ιράν διαμηνύουν πως όταν νιώσουν πως απειλούνται από τις κινήσεις των ανταγωνιστών τους θα πλήξουν στόχους των ίδιων και συμμάχων τους.  Ξεσκεπάστηκαν ξανά πριν λίγες μέρες, όταν το αμερικανικό αεροπλανοφόρο “Αϊζενχάουερ”, πριν δέσει στην αμερικανική βάση της Σούδας, όπου το επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός, έκανε ασκήσεις με το Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας.

Γυρίζουμε την πλάτη σε δυνάμεις που με δήθεν επαναστατικά λόγια μας καλούν να αδιαφορήσουμε για τα δικαιώματα του λαού της χώρας μας και τον αγώνα ώστε ο λαός με τη δική του εργατική εξουσία να βάλει τέλος στη φτώχεια και την εκμετάλλευση.

Απομονώνουμε κάθε φασιστική και ρατσιστική φωνή που με τις πλάτες του υπουργείου ξερνάνε μίσος στους ταλαιπωρημένους ανθρώπους που βρέθηκαν στη χώρα μας κυνηγημένοι από τους πολέμους και τις επεμβάσεις των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ. Εχθροί μας δεν είναι οι γείτονες λαοί, αλλά οι κυβερνήσεις και τα μονοπώλια σε κάθε χώρα που μας καταδικάζουν στη φτώχεια, την ανασφάλεια, τους πολέμους.

Απομονώνουμε τις φωνές που κρύβουν πως για το μοίρασμα της πίτας των αγορών και των πηγών ενέργειας χύνεται αίμα αθώων, διαλύονται οικογένειες και ξεσπιτώνονται λαοί ολόκληροι, ενέργειες και πράξεις οι οποίες ανοίγουν το δρόμο και το “επενδυτικό ενδιαφέρον” σε ελληνικούς και ξένους επιχειρηματικούς ομίλους και στηρίζουν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα.

– Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκή Ένωση

– Να κλείσουν τώρα η Σούδα και όλες οι ξένες βάσεις.

Με τη δύναμή μας, με την αλληλεγγύη μας, σηκώνουμε ψηλά το κεφάλι και διεκδικούμε τα δικαιώματά μας και τη ζωή που μας αξίζει!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΡΟΔΟΠΗ2 λεπτά πριν

Κορωνοϊός: Αρνητικά όλα τα rapid tests σε Κομοτηνή και Ίμερο

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ2 ώρες πριν

Δήμος Κομοτηνής: Ενιαία παράταξη και επίσημα «Κοινωνία Πολιτών» και «Ξε-Κίνημα για την Πόλη»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 ώρες πριν

Σακελλίων για Στυλιανίδη: «Ενοχλήθηκε από την κριτική και επιδίδεται σε άλμα στο κενό»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ3 ώρες πριν

Φελίνα Καζάκου: «Στηρίζω τις επενδύσεις Α.Π.Ε. αλλά όχι ανεξέλεγκτα»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ4 ώρες πριν

Συγκέντρωση έξω από στρατόπεδα της Κομοτηνής προγραμματίζει το ΚΚΕ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ4 ώρες πριν

Απάντηση Στυλιανίδη σε Σακελλίωνα: «Το ψέμα σου έχει κοντά πόδια»

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ - ΣΑΠΩΝ6 ώρες πριν

«Λίφτινγκ» στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών

ΠΑΙΔΕΙΑ6 ώρες πριν

Νέα κατάληψη από σήμερα σε χώρους του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης

ΕΛΛΑΔΑ19 ώρες πριν

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»: Μία λαμπάδα… ένα χαμόγελο

ΕΒΡΟΣ19 ώρες πριν

Στη Βουλή ο αποκλεισμός εκατοντάδων μαθητών και φοιτητών στον Έβρο από την τηλεκπαίδευση

ΕΛΛΑΔΑ19 ώρες πριν

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»: Μία λαμπάδα… ένα χαμόγελο

ΕΛΛΑΔΑ20 ώρες πριν

Κατερίνη: Πατέρας και γιος καταγγέλλουν άγρια επίθεση από αστυνομικούς

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ21 ώρες πριν

Σκέψεις για υποχρεωτικά self tests σε λιανεμπόριο και εστίαση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ21 ώρες πριν

Τσίπρας: Κούρεμα έως 60% χρέους – 120 δόσεις και προστασία πρώτης κατοικίας

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ2 ημέρες πριν

Βίντεο της ΕΛΑΣ για την ασφάλεια στο διαδίκτυο: «Μην τους το κάνετε τόσο εύκολο»

ΡΟΔΟΠΗ3 ημέρες πριν

Μνημόσυνο στην Κομοτηνή για τα θύματα Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού

TΟΥΡΚΙΑ3 ημέρες πριν

Η Τουρκία δοκίμασε πύραυλο για να πάει στη Σελήνη

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ3 ημέρες πριν

Βίντεο ντοκουμέντο με τους δολοφόνους του Γιώργου Καραϊβάζ

ΡΟΔΟΠΗ3 ημέρες πριν

Εικόνες συνωστισμού το πρωί της Κυριακής στο κέντρο της Κομοτηνής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ5 ημέρες πριν

Στήριξη Πανεπιστημίου και Εκκλησίας, ζήτησε ο Στυλιανίδης από τον Συρίγο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x