ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Πρωτοφανής απάντηση Δημάρχου: «Τελευταία φορά απαντάμε σε ερωτήματα αντιπολίτευσης μέσω ΜΜΕ»

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής στην απάντηση του στον Αντώνη Γραβάνη, για την αντισεισμική θωράκιση των δημοτικών κτιρίων, απαξιώνει και περιφρονεί τον ρόλο του Τύπου και τον δημόσιο διάλογο

Σε μια πρωτοφανής τοποθέτηση που όμοια της δεν θυμόμαστε να έχουμε συναντήσει από κανέναν πολιτικό σε όλη τη χώρα, προέβη σήμερα ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης.

Απαντώντας στον επικεφαλής της παράταξης «Σύμπραξη Προοπτικής» Αντώνη Γραβάνη, για την αντισεισμική θωράκιση των δημοτικών κτιρίων, ο Δήμαρχος Κομοτηνής δηλώνει ότι «αυτή είναι η τελευταία φορά που απαντάμε σε ερωτήματά τους που τίθενται διά των ΜΜΕ».

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής φτάνει μάλιστα στο σημείο να χαρακτηρίζει τα ερωτήματα που τίθενται μέσω των ΜΜΕ ως «παράκαμψη κάθε νόμιμης διαδικασίας» προσθέτοντας ότι «εφεξής, οι ερωτήσεις και οι απορίες των Δημοτικών παρατάξεων θα απαντώνται από τον Δήμαρχο κατά τις συνεδριάσεις του Δημοτικού συμβουλίου και από τις αρμόδιες υπηρεσίες».

Πρόκειται για μια καταφανέστατη απαξίωση του ρόλου του Τύπου και του δημοσίου διαλόγου, για την οποία ίσως θα έπρεπε να ενημερωθούν και να πάρουν θέση οι δημοσιογραφικές ενώσεις.

Αλήθεια, βάσει ποιου νόμου απαγορεύεται η αντιπολίτευση να θέτει τα ερωτήματα της απευθείας μέσω των ΜΜΕ;

Ακολουθεί, ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η παράταξη  Σύμπραξη Προοπτικής-Αντώνης Γραβάνης επιχειρεί να εισάγει νέα ήθη και καινοφανείς πρακτικές στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου μέσω της αντιπολιτευτικής πολιτικής που συστηματικά ακολουθεί το τελευταίο διάστημα!

Έτσι, αντί πρώτα ο επικεφαλής της παράταξης να θέτει τα ερωτήματα και τις πολιτικές του απορίες στη θεσπισμένη κορυφαία δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου ή να απευθύνεται – ως έχει δικαίωμα- στις υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής, προκειμένου να λάβει στοιχειοθετημένες απαντήσεις, επιλέγει μια πρωτόγνωρη στρατηγική! Παρακάμπτει κάθε νόμιμη διαδικασία, στέλνει τα ερωτήματά του με δελτία τύπου, χωρίς προηγουμένως να απευθυνθεί είτε στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου είτε στη Δημοτική Αρχή μέσω των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου!

Εμείς, λοιπόν, ως δημοκρατικά εκλεγμένη Δημοτική Αρχή της Κομοτηνής δηλώνουμε δημόσια στην Παράταξη «Σύμπραξη Προοπτικής» και στον επικεφαλής της, Αντώνη Γραβάνη, ότι αυτή είναι η τελευταία φορά που απαντάμε σε ερωτήματά τους που τίθενται διά των ΜΜΕ, ενώ έχουν αγνοηθεί και περιφρονηθεί κατάφορα τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο όσο και οι υπηρεσίες του Δήμου! Εφεξής, οι ερωτήσεις και οι απορίες των Δημοτικών παρατάξεων θα απαντώνται από τον Δήμαρχο κατά τις συνεδριάσεις του Δημοτικού συμβουλίου και από τις αρμόδιες υπηρεσίες! Αφήνουμε μόνο του τον κ. Γραβάνη στο παιχνίδι των εύκολων εντυπώσεων!

Απαντάμε, λοιπόν, στα δημόσια ερωτήματά σας. Κατ’ αρχάς, όσον αφορά την αντισεισμική προστασία των σχολικών μας κτιρίων:

Να σημειώσουμε ότι η εκτίμηση της σεισμικής επάρκειας ενός κτιρίου αποτελεί ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα. Ενώ θα έπρεπε να μεριμνά το κράτος- ως οφείλει- για την αντισεισμική θωράκιση των σχολικών υποδομών μέσω της εταιρίας «Κτιριακές Υποδομές», η οποία αντικατέστησε τον παλιό Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, η ευθύνη «μεταφέρθηκε» στους δήμους. Η εταιρία επικαλείται έλλειψη επαρκούς εξειδικευμένου τεχνικού προσωπικού για την υλοποίηση προσεισμικών πρωτοβάθμιων ελέγχων για τα 16.000 συνολικά σχολικά κτίρια της χώρας. Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Αχιλλέας Καραμανλής σε απάντησή του, στη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, Ιωάννη Δελή, ανέφερε ότι ο αντισεισμικός έλεγχος πάει «στους δήμους και στις περιφέρειες που έχουν και αυτοί μηχανικούς και μπορούν μετά από αίτηση να ζητήσουν τη συνδρομή της ΚΤΥΠ». Ως προς τον αριθμό των μηχανικών που διαθέτει ο Δήμος Κομοτηνής κατέστη σαφές ότι δεν επαρκεί. Παρόλα αυτά, από την πλευρά του  Δήμου διενεργούνται πρωτοβάθμιοι μακροσκοπικοί έλεγχοι από πολιτικό μηχανικό της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, στα κτίρια ευθύνης του Δήμου, καθώς και στα σχολικά κτίρια.

O Δήμος Κομοτηνής έχει 490 ακίνητα και διαθέτει μόλις 7 μηχανικούς στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών. Ανάμεσα στα κτίρια τα 62 είναι σχολικά, ήτοι νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, καθώς, επίσης, 13 παιδικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί. Το ανθρώπινο δυναμικό της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών είναι σαφές ότι έχει πληθώρα αρμοδιοτήτων που σταδιακά αυξάνονται και μάλιστα, σ’ αυτές προστίθενται και έκτακτες, ενώ το προσωπικό βαίνει μειούμενο λόγω συνταξιοδοτήσεων. Επομένως, δεν είναι υπερβολή να δηλώσουμε ότι οι εργαζόμενοι υπερβάλλουν εαυτόν.

Ως προς τις συντηρήσεις των διδακτηρίων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης αναφέρουμε τους προϋπολογισμούς από το 2015 κι έπειτα.

2015: 300.000 ευρώ. 2016: 600.000 ευρώ. 2017: 640.000 ευρώ.2018: 1.000.000 ευρώ. 2019: 1.300.000 ευρώ και 2020: 1.000.000 ευρώ.

Παράλληλα, ο Δήμος Κομοτηνής σχεδιάζει να υλοποιήσει έργο σχετικό με τις υποδομές ευθύνης του με χρηματοδότηση από την πρόσκληση  ΑΤ11 του προγράμματος ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ, με τίτλο  «Δράσεις για υποδομές που χρήζουν αντισεισμικής προστασίας (προσεισμικός έλεγχος)», επιδιώκοντας την ολοκληρωμένη διαχείριση της αντισεισμικής θωράκισης των κτιρίων ευθύνη του. Hπρόταση θα περιλαμβάνει Εκπόνηση Προγράμματος Πρωτοβάθμιου και Δευτεροβάθμιου Προσεισμικού Ελέγχου Κρίσιμων Υποδομών (σχολεία, αθλητικές εγκαταστάσεις, εγκαταστάσεις επεξεργασίας νερού και λυμάτων, δημαρχεία, μνημεία και άλλες σημαντικές υποδομές) καθώς και σε επόμενη φάση υλοποίηση του φυσικού αντικειμένου των μελετών Αποτίμησης – Ανασχεδιασμού (Στατικής Επάρκειας) κρίσιμων υποδομών που θα προκύψουν από τους ελέγχους της προηγούμενης φάσης.

 Όσον αφορά στην έκδοση πιστοποιητικών πυρασφάλειας των κτιρίων ευθύνης του Δήμου Κομοτηνής, σημειώνουμε ότι όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου έχουν πλήρη πυροσβεστική κάλυψη, με βάση πυροσβεστικές μελέτες. Είναι εφοδιασμένες με πυροσβεστήρες που συντηρούνται και αναγομώνονται κάθε χρόνο.Επιπλέον, έχει ενταχθεί πράξη «εκπόνησης μελετών και υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες του Δήμου Κομοτηνής», συνολικού προϋπολογισμού 256.060 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Κομοτηνής Ν. Ροδόπης (Υπ’αριθ  18371/12.03.2020 απόφαση) στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, έπειτα από σχετική πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών (Πρόσκληση VIII). Σκοπός της ένταξης στο συγκεκριμένο έργο είναι η πρόληψη των όποιων κενών εντοπιστούν με βάση τις μελέτες ενεργητικής πυροπροστασίας.

Ως προς την ύπαρξη σχεδίου αντιμετώπισης και διαχείρισης ενός ενδεχόμενου σεισμού να υπενθυμίσουμε στον κ. Γραβάνη ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής στις 27 Μαΐου 2020 με την απόφαση 70/2020 ενέκρινε το ειδικό σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεσης/βραχείας διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση σεισμών (υπ’ αριθ. 3/2020 Α.Ε.Ε.), έκτασης 170 σελίδων, το οποίο ψήφισε και η Παράταξη του κ. Γραβάνη και ο ίδιος προσωπικά.

Για την εφαρμογή του ανωτέρω σχεδίου, αλλά και για την εφαρμογή όλων των σχεδίων για φυσικές καταστροφές που έχουν εκπονηθεί και εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμος μας είναι έτοιμος και προτίθεται να υποβάλει αίτηση χρηματοδότησης σε οποιοδήποτε χρηματοδοτικό πρόγραμμα παρουσιαστεί για την αγορά υλικοτεχνικού εξοπλισμού, αλλά και την εκπόνηση μελετών αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών.

Ως προς τις ασκήσεις αντιμετώπισης ενός σεισμού να επισημάνουμε ότι ο Νόμος περί αυτοτελούς Πολιτικής Προστασίας 4662/2020 ήρθε στη μέση της πανδημίας πριν την έλευση του δευτέρου κύματος κι ενώ ίσχυαν και στα διοικητικά όρια του Δήμου Κομοτηνής συγκεκριμένοι περιορισμοί που δεν επέτρεψαν την υλοποίηση ασκήσεων. Σε κάθε περίπτωση, η δημοτική αρχή προτίθεται με την επαναφορά στην κανονικότητα να τις υλοποιήσει.

Επίσης, στον Δήμο μας, με την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, δημιουργήθηκε αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας στο πλαίσιο του Ν4662/2020, το οποίο θα στελεχωθεί με προσωπικό που θα απασχολείται αποκλειστικά σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, όπως είναι η εκπόνηση σχεδίων, η εφαρμογή αυτών, η πραγματοποίηση ασκήσεων μεταξύ οργανωτικών δομών του δήμου, αλλά και μεταξύ άλλων εμπλεκόμενων φορέων (ΠΥ, ΕΛΑΣ, ΕΚΑΒ, Εθελοντές κλπ) και πολιτών. Επίσης, ο Δήμος Κομοτηνής απέδειξε πρόσφατα με τις πλημμύρες στον οικισμό Μαυρομμάτι ότι μπορεί να διαχειριστεί έκτακτα συμβάντα, με σχέδια που περιελάμβαναν μεταξύ άλλων εκκένωση οικισμού και φιλοξενία ατόμων, κάτι που θα μπορούσε να εφαρμοστεί και σε περίπτωση σεισμών.

Όσον αφορά στις δράσεις ενημέρωσης πολιτών να σημειώσουμε ότι στον σχεδιασμό του Δήμου περιλαμβάνεται η υλοποίηση ενημερωτικών δράσεων, ειδικά στα σχολεία, όταν οι συνθήκες της πανδημίας το επιτρέψουν.

Επιπλέον, ο Δήμος Κομοτηνής από το 2013 αποτελεί ιδρυτικό μέλος της ΑΜΚΕ «Δίκτυο για την Υποστήριξη της λειτουργίας και την Εκπαίδευση των εθελοντικών ομάδων Πολιτικής Προστασίας «ΔΥΟΠΠ»» μαζί με τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Θέρμης, Πυλαίας-Χορτιάτη, Νεάπολης – Συκεών, Ωραιοκάστρου. Με την αρωγή της ΔΥΟΠΠ ο Δήμος Κομοτηνής και με χρηματοδοτήσεις από το διασυνοριακό πρόγραμμα  INTERREG «ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ» κατά τις δύο προηγούμενες περιόδους ενίσχυσε τη λειτουργία των εθελοντικών ομάδων πολιτικής προστασίας του Δήμου για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, τόσο σε εξοπλισμό (ατομικό εξοπλισμό, εξοπλισμό επιτήρησης, επικοινωνίας, διάσωσης, πρώτων βοηθειών,  όχημα 4χ4 κλπ) όσο  και σε εκπαιδεύσεις (πεδίου και θεωρητικές)».

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Γκαράνης: «Δεν μπορούμε να κάνουμε ασφαλτόστρωση επειδή δεν μας αφήνουν οι κάτοικοι»

Στο «λασπόδρομο» της οδού Χαλκοκονδύλη αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Κομοτηνής ύστερα από ερώτηση της Ελένης Λαφτσή

Δημοσιεύθηκε

στις

Μέσα από λάσπες και λακκούβες είναι αναγκασμένοι να περπατούν περίοικοι και περαστικοί από την οδό Χαλκοκονδύλη, που βρίσκεται πίσω από το Δικαστικό Μέγαρο στην Κομοτηνή, κάθε φορά που σημειώνεται έντονη βροχόπτωση.

Η εικόνα παραπέμπει σε τριτοκοσμικές περιοχές, όμως για την κατάσταση αυτή σύμφωνα με τον Δήμαρχο Κομοτηνής ευθύνονται οι ιδιοκτήτες, οι οποίοι δεν αφήνουν τα συνεργεία του Δήμου να επέμβουν καθώς ζητάνε να ολοκληρωθεί η διάνοιξη της οδού.

Φωτογραφία: Maron News

Το θέμα έφερε στο δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής η επικεφαλής της παράταξης «ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή» Ελένη Λαφτσή, στην οποία ο Γιάννης Γκαράνης απάντησε επί λέξει:

«Στην οδό Χαλκοκονδύλη είναι ένα χρόνιο πρόβλημα το οποίο αφορά τις διανοίξεις που πρέπει να γίνουν. Εγώ δεν θα μείνω όμως στις διανοίξεις γιατί είναι μια κατάσταση που κάποια στιγμή πρέπει να γίνει, όμως θα μείνω στο εξής. Από την πρώτη μέρα που παρέλαβα, έστειλα την Τεχνική Υπηρεσία προκειμένου να ασφαλτοστρώσουν το κομμάτι εκείνο μπροστά στο μάρκετ όπου δημιουργούνται οι λακκούβες. Εκεί όμως δεν υπάρχει συμφωνία των πολιτών. Τόσο ο κύριος που έχει το μάρκετ όσο και κάποιοι άλλοι κύριοι που έχουν κατοικία στις πολυκατοικίες δεν άφησαν τα συνεργεία να κάνουν την ασφαλτόστρωση. Αυτό έγινε την πρώτη χρονιά. Την επόμενη χρονιά στείλαμε την Τεχνική Υπηρεσία να ρίξουν χαλίκι. Για ακόμη μια φορά όμως, οι ίδιοι άνθρωποι τους έδιωξαν. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι η διοίκηση για να κάνει κάτι θα πρέπει να έχει τη σύμφωνη γνώμη των ανθρώπων στους οποίους ανήκει το μέρος. Θα πρέπει και αυτοί να συμβιβαστούν με αυτό που τους προτείνουμε. Ότι προς το παρόν θα έχουμε την τσιμεντόπτωση και αργότερα όταν θα γίνει η διάνοιξη, θα ασφαλτοστρωθεί κανονικά ο δρόμος. Εμείς είμαστε εδώ, τα συνεργεία μας είναι εδώ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Ζωντανά η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής

Συνεδριάζει αυτή την ώρα με εννέα θέματα ημερήσιας διάταξης

Δημοσιεύθηκε

στις

Με εννέα θέματα ημερήσιας διάταξης συνεδριάζει αυτή την ώρα το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής.

Η συνεδρίαση πραγματοποιείται με τηλεδιάσκεψη μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας και μεταδίδεται ζωντανά από το κανάλι του Δήμου Κομοτηνής στο Youtube.

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι:

  1. Έγκριση ή μη παράτασης σύμβασης ειδικού δεσμευμένου λογαριασμού στο πλαίσιο του άξονα  προτεραιότητας 4 “Αστική βιώσιμη κινητικότητα” του χρηματοδοτικού προγράμματος του Πράσινου Ταμείου “Λοιπές Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2016”.
  2. ΄Εγκριση ή μη δωρεάν παραχώρησης της χρήσης τριών (3) δημοτικών γηπέδων στην Οργανωτική Επιτροπή του 36ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.
  3. Τροποποίηση ή μη της αριθ. 39/2019 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής αναφορικά με την παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου.
  4. Έγκριση  ή μη τροποποίησης της αριθμ. 2229/20-06-2018 απόφασης του Ν.Π.Δ.Δ ΚΕΜΕΑ προς  στην Διαχειριστική Αρχή περί τροποποίησης με ίδια μέσα του υποέργου (1), με τίτλο: «Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Δήμου Κομοτηνής» της πράξης «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κομοτηνής» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5002774 λόγω αλλαγής φορέα υλοποίησης του προγράμματος.
  5. ΄Εγκριση ή μη του αριθμ. 1/2021 πρακτικού της “Επιτροπής Αξιολόγησης χορήγησης υποτροφιών” του Δήμου Κομοτηνής που αφορά την εκμίσθωση μίας κατοικίας επί της οδού Κουντουριώτου 3 στην Κομοτηνή του κληροδοτήματος “Ν.Πίσσα” καθώς και ορισμός επιτροπής διεξαγωγής της δημοπρασίας.
  6. ΄Εγκριση ή μη του αριθμ. 2/2021 πρακτικού της “Επιτροπής Αξιολόγησης χορήγησης υποτροφιών” του Δήμου Κομοτηνής που αφορά την κατάρτιση και έγκριση των όρων διακήρυξης κλειστής πλειοδοτικής δημοπρασίας εκμίσθωσης μίας κατοικίας επί της οδού Κουντουριώτου 3 στην Κομοτηνή του κληροδοτήματος “Ν.Πίσσα”.
  7. ΄Εγκριση ή μη διενέργειας ηλεκτρονικού ανοικτού διαγωνισμού για τη σύναψη της δημόσιας σύμβασης με τίτλο: Προμήθεια γραφικής ύλης & λοιπών ειδών γραφείου, εντύπων-υλικών μηχ/σης & πολλαπλών εκτυπώσεων για τα έτη 2022 & 2023.
  8. Έγκριση ή μη μερικής αναμόρφωσης του εν χρήσει προϋπολογισμού του Δήμου, έτους 2021 για 5η φορά (υπ. αριθμ. 185/2021 ΑΟΕ).
  9. Ηλεκτροδοτήσεις ακινήτων σε περιοχές ευθύνης Δήμου Κομοτηνής.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Διευρυμένο ωράριο λειτουργίας από τη Δευτέρα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής

Η βιβλιοθήκη θα λειτουργεί καθημερινά κατά τις ώρες 08:00-20:00 και το Σάββατο 09:00-14:00

Δημοσιεύθηκε

στις

Από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου η  Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής, που πλέον στεγάζεται στο ανακαινισμένο διώροφο ιστορικό κτίριο «Νέστορος Τσανακλή»,  με την υποστήριξη της ΚΟΙΝ.ΣΕΠ. «ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΕΝ ΔΡΑΣΗ», θα λειτουργεί με διευρυμένο ωράριο, προκειμένου να  ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες του ευρύτερου αναγνωστικού κοινού της.

Αναλυτικά, το ωράριο λειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής διαμορφώνεται ως εξής:

Δευτέρα έως Παρασκευή: 08:00 έως 20:00
Σάββατο: 09:00 έως 14:00

Το κοινό μπορεί να επισκεφθεί τον ηλεκτρονικό κατάλογο της Βιβλιοθήκης στον σύνδεσμο που ακολουθεί: komotinilib.openabekt.gr και  στη συνέχεια να επιλέξει  από τα  βιβλία που διατίθενται στη συλλογή, όπως ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας, παιδικά, ιστορικά, δοκίμια, παιδαγωγικά, και άλλα.

Για παραγγελίες τηλεφωνείτε  ή εναλλακτικά στέλνετε email. Η διακίνηση των βιβλίων γίνεται τηρώντας πάντα  τα μέτρα προστασίας της δημοσίας υγείας.

Για δανεισμό βιβλίων, εγγραφή νέων μελών, υποστήριξη και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής στο τηλέφωνο 2531022589 ή στο e-mail vivkomot@otenet.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Δήμος Κομοτηνής: Ανακατασκευή πλατειών σε Ροδίτη, Θρυλόριο και οδό Γοργοποτάμου

Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ

Δημοσιεύθηκε

στις

Ολοκληρώθηκε η ολική ανακατασκευή των πλατειών Θρυλορίου και οδό Γοργοποτάμου ενώ αναμένεται, σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή, να ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι η ανακατασκευή της πλατείας στον οικισμό Ροδίτη.

Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, το οποίο χρηματοδοτήθηκε με ιδίους πόρους του Δήμου Κομοτηνής.

«Στόχος του έργου ήταν η παράδοση στους χρήστες σύγχρονων πλατειών που πληρούν τις προϋποθέσεις ασφάλειας και αισθητικής. Ταυτόχρονα, η δημιουργία λειτουργικότερων υπαίθριων χώρων που θα επιτρέπουν στους κατοίκους ν’ απολαμβάνουν τον ελεύθερο χρόνο σε ελεύθερο χώρο.

Οι παρεμβάσεις στις τρεις πλατείες αφορούν στην ολική ανακατασκευή τους  με νέα υλικά υψηλής ποιότητας και αισθητικής.  Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκαν στοιχεία αστικού εξοπλισμού όπως πέργκολες, παγκάκια, καθιστικοί πάγκοι, κάδοι, βρύσες. Επίσης, ενισχύθηκε το πράσινο στις πλατείες με τη δημιουργία  παρτεριών και τη φύτευση δέντρων και λουλουδιών. Παράλληλα, βελτιώθηκε ο φωτισμός με νέο φωτισμό LED. Επιπλέον, δημιουργήθηκαν  κεκλιμένα επίπεδα για την εξυπηρέτηση πρόσβασης ΑΜΕΑ, γονιών με καροτσάκια, ποδηλάτων κλπ. Επίσης, στην πλατεία Γοργοποτάμου δημιουργήθηκε νέα παιδική χαρά με σύγχρονες προδιαγραφές.

Στην περίπτωση των πλατειών Θρυλορίου και Ροδίτη οι παρεμβάσεις σεβάστηκαν τα Ηρώα των οικισμών», σημειώνει η Δημοτική Αρχή.

Η πλατεία Θρυλορίου:

Η πλατεία στην οδό Γοργοποτάμου:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΒΟΥΛΗ2 ώρες πριν

Υπερψηφίστηκε με τις 158 ψήφους της ΝΔ το εργασιακό νομοσχέδιο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ5 ώρες πριν

ΣΥΡΙΖΑ: «Σφαγείο των εργασιακών δικαιωμάτων το νομοσχέδιο Χατζηδάκη»

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ7 ώρες πριν

Γκαράνης: «Δεν μπορούμε να κάνουμε ασφαλτόστρωση επειδή δεν μας αφήνουν οι κάτοικοι»

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ8 ώρες πριν

Ζωντανά η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής

ΒΟΥΛΗ8 ώρες πριν

Σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα στη Βουλή: «Δεν είστε ο Παπανδρέου» – «Είσαι μπαταχτσής»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ8 ώρες πριν

Κλειστά τα καταστήματα στην Κομοτηνή τη Δευτέρα 21 Ιουνίου

ΡΟΔΟΠΗ9 ώρες πριν

Κομοτηνή: Στους δρόμους οι εργαζόμενοι ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο

ΡΟΔΟΠΗ10 ώρες πριν

Ασθενής τα έκανε γυαλιά – καρφιά στο Νοσοκομείο Κομοτηνής

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Θεσσαλονίκη: Νεκρός ένας άνδρας από την κακοκαιρία – Παρασύρθηκε από χείμαρρο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ4 ημέρες πριν

Αναπτυξιακή Ροδόπης: Συνεργασία με τον Δήμο Ρακόβσκι της Βουλγαρίας για το πρόγραμμα LEADER

ΠΟΛΙΤΙΚΗ5 ώρες πριν

ΣΥΡΙΖΑ: «Σφαγείο των εργασιακών δικαιωμάτων το νομοσχέδιο Χατζηδάκη»

ΒΟΥΛΗ8 ώρες πριν

Σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα στη Βουλή: «Δεν είστε ο Παπανδρέου» – «Είσαι μπαταχτσής»

ΡΟΔΟΠΗ9 ώρες πριν

Κομοτηνή: Στους δρόμους οι εργαζόμενοι ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Θεσσαλονίκη: Νεκρός ένας άνδρας από την κακοκαιρία – Παρασύρθηκε από χείμαρρο

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ4 ημέρες πριν

Ο Δήμος Ιάσμου δίνει αίμα και σώζει ζωές

TΟΥΡΚΙΑ4 ημέρες πριν

Απίστευτες εικόνες στην Τουρκία: Άνδρας δέρνει την έγκυο σύζυγο του στη μέση του δρόμου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ4 ημέρες πριν

Άκης Σκέρτσος: «Μέτρα θα υπάρχουν μόνο για τους ανεμβολίαστους»

ΡΟΔΟΠΗ4 ημέρες πριν

Ευχές για καλή επιτυχία από τον Μητροπολίτη στους υποψήφιους των Πανελληνίων

TΟΥΡΚΙΑ5 ημέρες πριν

Ερντογάν σε αντιπολίτευση: «Αν λέτε ότι ο λαός πεινάει, να τους ταΐσετε εσείς»

ΒΟΥΛΗ5 ημέρες πριν

Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα – Ο πρόεδρος της Βουλής φίμωσε τον Τσίπρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x