ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΑΙΔΕΙΑ

Φοιτητικό κάλεσμα για μαζική συμμετοχή ενάντια στην κυβερνητική καταστολή

Την Τετάρτη 10 Μαρτίου στις 13:00 στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής – «Σύσσωμοι φοιτητές και κοινωνία να εναντιωθούν στα υπονομευτικά μέτρα»

Κάλεσμα σε πολίτες και φορείς για μαζική συμμετοχή στη φοιτητική πορεία, που είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 10 Μαρτίου στις 13:00 στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής, απευθύνει ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητικών Εστιών Κομοτηνής.

Η συγκέντρωση πραγματοποιείται ενάντια στον αντιεκπαιδευτικό νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη αλλά και ενάντια στην εκτεταμένη χρήση της καταστολής τόσο μέσα όσο και έξω από τα πανεπιστήμια.

Στο κάλεσμα του φοιτητικού συλλόγου έχουν ήδη ανταποκριθεί η ΑΔΕΔΥ Ροδόπης, η οποία προκήρυξε δίωρη στάση εργασίας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ροδόπης «Οι Τρεις Ιεράρχες» καθώς και η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής.

Στο κάλεσμα αναφέρεται:

«Η Ελληνική κυβέρνηση το περασμένο έτος, ακολουθώντας το παράδειγμα των γειτονικών της χωρών και με βαθιά πεποίθηση ότι η ‘’πρόληψη’’ είναι η καλύτερη θεραπεία έλαβε την πολιτική απόφαση να κηρύξει οριζόντιο lockdown ώστε να αποφευχθεί η διασπορά του ιού αφήνοντάς τον να «πεθάνει μέσα στο σπίτι» όπως ισχυρίστηκε.

Το εν λόγω lockdown παρόλα αυτά υπέκρυψε και συνεχίζει να υποκρύπτει κινδύνους για τους πολίτες τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Στην περίοδο αυτή οι πολίτες βρίσκονται ενάντια σε έναν αόρατο εχθρό τον οποίο ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης που προτείνεται από μεριάς της κυβέρνησης είναι η κοινωνική απομόνωση, σε συνδυασμό με την καλλιέργεια της ατομικής ευθύνης και των προσωπικών ορίων. Ο εχθρός όμως στην πραγματικότητα διόλου αόρατος δεν είναι. Έχει όνομα και πλειοψηφία στη βουλή.

Τα ΜΜΕ και τα διαγγέλματα του πρωθυπουργού παρουσιάζουν την δύναμη και την σημασία της προσωπικής μέριμνας σπάνια όμως-αν όχι ποτέ- παρουσιάζουν τις ενέργειες της κυβερνήσεως για την καταπολέμηση αυτής της πλέον τραγικής κατάστασης. Το παραπάνω δεν είναι άξιο απορίας αν κάποιος κοιτάξει το προϋπολογισμό του Ε.Σ.Υ ο οποίος όχι μόνο δεν αυξήθηκε αλλά μειώθηκε κατά 30% με την κυβέρνηση να διορίζει υγειονομικούς και ιατρούς με εξάμηνες συμβάσεις ενώ ταυτοχρόνως αρνείται την όποια επίταξη των ιδιωτικών κλινικών η την αποσυμφόρηση των ΜΜΜ. Ενώ συμβαίνουν τα παραπάνω, η απόφαση που ελήφθη ήταν η δαπάνη 30 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ για την δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Πολλές από τις παραπάνω ελλείψεις έχουν δικαιολογηθεί κάτω από την πρόφαση της αδυναμίας του κρατικού προϋπολογισμού να ανταπεξέλθει στις αυξανόμενες ανάγκες, γεγονός που έρχεται σε κάθετη αντιδιαστολή με τις μαζικές προσλήψεις αστυνομικών. Αστυνομικοί και ειδικοί φρουροί προσλαμβάνονται και εκπαιδεύονται με συνοπτικές διαδικασίες και σε υπέρογκους αριθμούς  (μόνο στους πρώτους δύο μήνες από την ανάληψη της εξουσίας η κυβέρνηση διόρισε 1500 νέους ειδικούς φρουρούς). Οι εν λόγω προσλήψεις δεν στοχεύουν στην αποκλιμάκωση των κρίσεων και τον εφησυχασμό όσων έχουν δεχθεί τα πλήγματα των καιρών αλλά μάλλον στην διασφάλιση ότι οι τελευταίοι δεν θα αντιδράσουν στα αλλεπάλληλα χτυπήματα κατά των δικαιωμάτων τους.

Η κυβέρνηση ΝΔ μέσα στη περίοδο της πανδημίας βρίσκει μια χρυσή ευκαιρία να αναδιαμορφώσει όλα τα κακώς για αυτήν κείμενα συνεχίζοντας τον στρατηγικό της σχεδιασμό και πατώντας επάνω σε μονοπάτια που λειάνθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ. Τα εργασιακά δικαιώματα βρίσκονται κάτω από σφοδρή επίθεση. Η τηλεργασία έχει αποδειχθεί ανάξια διάδοχος της δια ζώσης. Υπάλληλοι δουλεύουν από το σπίτι τους  με ευέλικτα ωράρια και με δικά τους μέσα χωρίς να έρχονται σε απευθείας επαφή με το χώρο εργασίας τους και τους συναδέλφους τους, δημιουργώντας έτσι μια προοπτική πλήρους αποξένωσης.

Συνθήκες σαν αυτές, εύλογα, βοηθούν εργοδότες οι οποίοι αποκομίζουν κέρδη χωρίς τις συνήθεις δαπάνες (καθαρισμός χώρου εργασίας κλπ) ενώ όπως προαναφέρθηκε καθιστά τις σχέσεις μεταξύ εργαζομένων απρόσωπες κάνοντας δύσκολη έως αδύνατη την συσπείρωση ενάντια σε τυχόν αυθαιρεσίες. Τα ευέλικτα ωράρια και οι υπερωρίες δυστυχώς όμως δεν είναι κάτι που ο εργαζόμενος θα σταματήσει να βρίσκει μπροστά του καθώς το εργασιακό νομοσχέδιο Βρούτση νομιμοποιεί τα 10ωρα εργασίας χωρίς πρόσθετη αμοιβή. Σε ενίσχυση των παραπάνω το ίδιο νομοσχέδιο επιτρέπει την πρόσληψη υπαλλήλων μόνο σε πλαίσιο τηλεργασίας ενώ ο συνδικαλιστικός νόμος μετατρέπεται ώστε απεργίες να καταστούν δυνητικά αδύνατες και σε μερικές περιπτώσεις να τις ακολουθεί η παρουσία προσωπικού ασφαλείας.

Τα πανεπιστήμια και οι σχολές ήταν πάντοτε ένας από τους μεγαλύτερους πυρήνες αντιστάσεως έναντι στις νεοφιλελεύθερες πρακτικές του αστικού κράτους, γεγονός που τα έκανε ένα στόχο υψίστης σημασίας. Η επίθεση  στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ξεκίνησε με την κατάργηση του ασύλου, συνεχίστηκε με την αναγκαστική διακοπή των δια ζώσης μαθημάτων και την αντικατάσταση τους με την «τηλεκπαίδευση» και σήμερα φτάνει στο αποκορύφωμα του με την ψήφιση του νομοσχεδίου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη το οποίο σε μία πρωτοφανή συμμαχία του υπουργείου παιδείας με το υπουργείο προστασίας του πολίτη προσπαθεί να αυστηροποιήσει την διαδικασία φοίτησης στα δημόσια πανεπιστήμια ενώ ουδείς λόγος έχει γίνει για τα ιδιωτικά.

Στα πλαίσια του νέου νομοσχεδίου τα πανεπιστήμια θα φυλάσσονται από αστυνομικούς τις ΕΛ.ΑΣ οι οποίοι θα φέρουν γκλοπ και χειροπέδες ενώ θα δέχονται όλες τις εντολές τους από το κράτος χωρίς παρέμβαση της διοικήσεως της σχολής γεγονός που συνεπάγεται ευθύ πλήγμα στο αυτοδιοίκητο των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Τα χρόνια φοίτησης θα περιοριστούν σε ν+1/2,  τίθενται βάσεις του 10 για την εισαγωγή στα δημόσια ιδρύματα και όλα αυτά σε συνδυασμό με την εξίσωση των πτυχίων τους με αυτά των ιδιωτικών.

Τα παραπάνω όχι μόνο παραβιάζουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του αυτοδιοίκητου αλλά παρέχουν την δυνατότητα στην κυβέρνηση να καταστέλλει κατά το δοκούν διαδικασίες και δράσεις φοιτητικών συλλόγων εφόσον το κρίνει σκόπιμο, ενώ σε παράλληλο χρόνο δημιουργεί ένα κλίμα καταπίεσης στους ήδη υπάρχοντες φοιτητές απαξιώνοντάς το  στα μάτια των επίδοξων.

Η αυστηροποιήση των σπουδών σε συνδυασμό με την παρατεταμένη και εκτεταμένη χρήση της καταστολής τόσο μέσα όσο και έξω από τα πανεπιστήμια είναι δύο από τα μεγάλα όπλα της κυβέρνησης σε μια προσπάθεια να αλλάξει την ζωή όπως την γνωρίζουμε, να την απογυμνώσει από όλα τα κεκτημένα των προηγούμενων δεκαετιών παραδίδοντας πληθώρα νέων σπουδαστών σε ιδιωτικά ιδρύματα και πειθήνιους και δουλοπρεπείς εργαζόμενους στη αγορά εργασίας. Μία ολόκληρη γενιά φοιτητών κινδυνεύει να αποχωρήσει από την τριτοβάθμια εκπαίδευση δίχως να διαθέτει πραγματική επαφή με το γνωστικό αντικείμενο το οποίο σπουδάζει. Ενδεικτικά, η πλειονότητα των πρακτικών ασκήσεων των τμημάτων έχει ακυρωθεί ενώ δεν πραγματοποιούνται εργαστηριακά μαθήματα σε καμία πολυτεχνική, ιατρική/παραϊατρική ή επιστημών φυσικής αγωγής και αθλητισμού.

Προς το σκοπό του συλλογικού αγώνα της ανατροπής των παραπάνω συνθηκών, και στα πλαίσια της επανάκτησης της ζωής μας, ο σύλλογος μας επικοινώνησε και συγκάλεσε σε συντονισμό τοπικούς φορείς ώστε σύσσωμοι φοιτητές και κοινωνία να εναντιωθούν στα υπονομευτικά αυτά μέτρα.

Σε επικοινωνία που είχαμε εξ αποστάσεως την Κυριακή 7/3 με τον εκπρόσωπο του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ, πρόεδρο εκπαιδευτικών Π.Ε. Ροδόπης, τον πρόεδρο του τμήματος κοινωνικής διοίκησης και τον πρόεδρο της ΕΝΙΔΥΚ, οι οποίοι εξέφρασαν την επιδοκιμασία τους, συμφωνώντας με τα αιτήματα μας. Το πόρισμα του συντονισμού υπήρξε η συμφωνία σε διεξαγωγή πορείας σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του συλλόγου μας στα πλαίσια πανελλαδικών κινητοποιήσεων καθώς και συντονισμός για περαιτέρω δράσεις και συμπόρευση το επόμενο διάστημα. Εντός αυτών των πλαισίων η ΑΔΕΔΥ, κήρυξε στάση εργασίας ενόψει της πανεκπαιδευτικής κινητοποίησης στις 10/3.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ ΣΤΗ 13:00 ΜΕ ΣΗΜΕΙΟ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ».

ΠΑΙΔΕΙΑ

Πανελλήνιες 2021: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των εξετάσεων

Το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων Γενικών Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων 2021

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων Γενικών Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων 2021, όπως αυτό καθορίστηκε με σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις της Υπουργού Νίκης Κεραμέως.

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.

Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους από τα ημερήσια και εσπερινά ΓΕΛ.

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες, εκτός από το μάθημα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις (4) ώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Υπ. Εργασίας: Δεν ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στις 10 Μαΐου

Η επαναλειτουργία των σταθμών αυτών θα εξεταστεί αργότερα ανάλογα με τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Ειδικών

Δημοσιεύθηκε

στις

Δεν υφίσταται θέμα ανοίγματος των βρεφονηπιακών σταθμών τη Δευτέρα, 10 Μαΐου, όπως ανέφερε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Με βάση διευκρινίσεις του υπουργείου, οι βρεφονηπιακοί παραμένουν κλειστοί, επειδή, εκτός των επιδημιολογικών δεδομένων, σύμφωνα με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, τα μέτρα πρόληψης (χρήση μάσκας και διενέργεια self test), που εφαρμόζονται στις άλλες δομές που ανοίγουν (δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια), δεν μπορούν να εφαρμοστούν σε ηλικίες 0-4 ετών.

Η επιτροπή θα εκτιμήσει τις επιπτώσεις από το άνοιγμα των σχολείων και θα επανεξετάσει την πιθανότητα ανοίγματος των βρεφονηπιακών σε περίπου 10 ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

Διευκρινίσεις για τον δήθεν αποκλεισμό μειονοτικών εκπαιδευτικών από τον εμβολιασμό

Για ακόμη μια φορά μειονοτικά ΜΜΕ και φορείς διαστρέβλωσαν την πραγματικότητα – Τι απαντά ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Μπαντίκος

Δημοσιεύθηκε

στις

Διευκρινίσεις για τον δήθεν αποκλεισμό μειονοτικών εκπαιδευτικών στα μειονοτικά Γυμνάσια – Λύκεια Ξάνθης και Κομοτηνής δίνει ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης ΑΜΘ Κωνσταντίνος Μπαντίκος, με αφορμή δημοσιεύματα μειονοτικού Τύπου.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση του αναφέρει:

«Σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα μειονοτικών ΜΜΕ περί δήθεν αποκλεισμού από τον εμβολιασμό μειονοτικών εκπαιδευτικών στα μειονοτικά Γυμνάσια – Λύκεια Ξάνθης και Κομοτηνής αναφέρουμε τα ακόλουθα:

  1. Οι διευθύνσεις των δύο μειονοτικών Γυμνασίων-Λυκείων ανέφεραν την αδυναμία κάποιων μειονοτικών ιδιωτικών εκπαιδευτικών να δηλώσουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εμβολιασμών την επιθυμία τους να εμβολιαστούν, με την ιδιότητά τους ως εκπαιδευτικοί.
  2. Η υπηρεσία μας επικοινώνησε άμεσα με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και ενημερώθηκε ότι ο αρμόδιος φορέας που διεξάγει την εθνική εκστρατεία εμβολιασμού ανέσυρε μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΥΠΑΙΘ τα στοιχεία όλων των εκπαιδευτικών χωρίς καμία παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας και τα ενέταξε στην δική του ηλεκτρονική πλατφόρμα. Όπως ήταν φυσικό για μια τέτοια πολύπλοκη διαδικασία που αφορά χιλιάδες εκπαιδευτικούς,υπήρξαν και περιπτώσεις ιδιωτικών ή δημόσιων εκπαιδευτικών σε όλη την επικράτεια που δεν μπορούσαν να υποβάλουν αίτηση εμβολιασμού λόγω ελλείψεων ή σφαλμάτων που υπήρχαν στα στοιχεία τους όπως αυτά ήταν δηλωμένα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΥΠΑΙΘ. Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις υπήρχε η δυνατότητα υποβολής ένστασης ώστε να διορθωθούν οι ελλείψεις ή τα λάθη στα στοιχεία και να επιτραπείη υποβολή αίτησης εμβολιασμού.
  3. Για όλα τα ανωτέρω ενημερώθηκαν άμεσα οι Διευθύνσεις των δύο Μειονοτικών Γυμνασίων – Λυκείωνοι οποίες ενημέρωσαν τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς (πλειονοτικούς και μειονοτικούς).
  4. Σημειώνουμε ότι ένα ανάλογο ζήτημα που είχε δημιουργηθεί πρόσφατα με την παραλαβή των εξετάσεων αυτοδιάγνωσης (selftest) είχε επιλυθεί άμεσα. Ενημερωθήκαμε και τότε ότι το πρόβλημα αδυναμίας πρόσβασης μέσω ΑΜΚΑ, οφειλόταν στο γεγονός ότι ορισμένοι μειονοτικοί ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί είχαν δηλώσει τα στοιχεία τους με λατινικούς χαρακτήρες, γεγονός που δημιούργησε πρόβλημα συμβατότητας στο σύστημα.Η Περιφερειακή Διεύθυνση φρόντισεαμέσως για την προμήθεια των δύο Μειονοτικών Γυμνασίων-Λυκείων με ικανό αριθμό και εφεδρικών εξετάσεων αυτοδιάγνωσης.
  5. Υπενθυμίζουμε, επίσης, ότι οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτημα εμβολιασμού και βάσει των ηλικιακών τους ομάδων, άρα σε κάθε περίπτωση δεν υφίσταται πρόβλημα.
  6. Σημειώνουμε, επιπλέον, προς διασκέδαση ενδεχόμενων εντυπώσεων  ότι τα ανωτέρω δεν αφορούν στους 16 μετακλητούς δασκάλους από την Τουρκία, για τους οποίους λόγω έλλειψης ΑΜΚΑ οι συνεννοήσεις για τον εμβολιασμό τους έγιναν μέσω της εδώ διπλωματικής τους Αρχής.
  7. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση που υπηρετεί συντριπτικά μεγαλύτερος αριθμός μειονοτικών εκπαιδευτικών δεν διατυπώθηκε κανένα παράπονο. Μάλιστα, μειονοτικοί εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που εκδήλωσαν ανάλογο ενδιαφέρον, εμβολιάστηκαν νωρίτερα κάνοντας χρήση αδιάθετων εμβολίων.

Όπως προκύπτει από τα γεγονότα η διαδικασία εμβολιασμού ήταν και είναι ακριβώς η ίδια για όλους τους εκπαιδευτικούς. Τυχόν τεχνικά προβλήματα που είναι φυσικό να υπάρξουν σε μια τέτοια διαδικασία, αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς σε όλη την επικράτεια χάρη στις άοκνες προσπάθειες των εμπλεκόμενων Υπουργείων. Κανένας εκπαιδευτικός δεν έτυχε ούτε ευνοϊκής ούτε διακριτικής μεταχείρισης. Για όλους ίσχυσαν ακριβώς οι ίδιοι κανόνες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

Σ.Φ. Κοινωνικής Διοίκησης ΔΠΘ: «Να δυναμώσει ο αγώνας για το άνοιγμα των Πανεπιστημίων»

Ο φοιτητικός σύλλογος καλεί την κυβέρνηση να προγραμματίσει την έναρξη δια ζώσης όλων των μαθημάτων με άμεσο εμβολιασμό όλων των φοιτητών

Δημοσιεύθηκε

στις

Να ανοίξουν τώρα οι σχολές για δια ζώσης διδασκαλία στο σύνολο των μαθημάτων, ζητάει ο Σύλλογος Φοιτητών Κοινωνικής Διοίκησης ΔΠΘ καλώντας την κυβέρνηση να προγραμματίσει τον άμεσο εμβολιασμό όλων των φοιτητών.

Στο ψήφισμα του, ο φοιτητικός σύλλογος αναφέρει:

«Τώρα να δυναμώσει ο αγώνας για το ασφαλές άνοιγμα των Πανεπιστημίων!!

Κάτω από την πίεση του δίκαιου αγώνα μας, το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τη διενέργεια με φυσική παρουσία για τους φοιτητές του τελευταίου έτους και τους επί πτυχίω των πρακτικές ασκήσεων από 10 Μάη και των εργαστηριακών ασκήσεων. Από 15 Μάη θα ξεκινήσουν δια ζώσης και οι κλινικές ασκήσεις για τους φοιτητές του 5ου και 6ου έτους και των επί πτυχίω στις ιατρικές σχολές. 

Από την ανακοίνωση του Υπουργείου όμως, απουσιάζει η οποιαδήποτε αναφορά στους φοιτητές των υπόλοιπων ετών και των υπόλοιπων σχολών !  Για άλλη μία φορά το Υπουργείο κάνει λες και οι υπόλοιποι φοιτητές δεν υπάρχουν, λες και δεν έχουν δικαίωμα και ανάγκη για δια ζώσης εργαστήρια, κλινικές και πρακτικές. Η κοροϊδία δεν έχει όρια!

​Άφαντη είναι η παραμικρή αναφορά σε συγκεκριμένα μέτρα για να εξασφαλιστεί η τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων που επικαλείται το Υπουργείο! Για άλλη μία φορά η ευθύνη μετακινείται στις πλάτες των φοιτητών και των Ιδρυμάτων, με κίνδυνο μάλιστα ακόμα και το περιορισμένο άνοιγμα που ανακοινώθηκε να σκοντάψει σε εμπόδια λόγω έλλειψης καθηγητών, υποδομών και χρηματοδότησης.

Εδώ και τώρα το Υπουργείο να πάρει όλα τα μέτρα για:

● Άμεσο προγραμματισμό του εμβολιασμού όλων των φοιτητών

● Έναρξη δια ζώσης των πρακτικών μας

● Δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας που θα δίνονται στους χώρους των πρακτικών, με ευθύνη του πανεπιστημίου.

● Να ανοίξουν τώρα οι σχολές μας για δια ζώσης διδασκαλία στο σύνολο των μαθημάτων

● Τακτικά διαγνωστικά τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ

● Να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες υποδομές αξιοποιώντας όλη την περιουσία του ΔΠΘ.

● Αύξηση των δρομολογίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς από και προς τις σχολές και τις εστίες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 ώρες πριν

«Ελλάδα+»: Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 ώρες πριν

Γεννηματά για Νυμφαία: «Κυβέρνηση με πελατειακού τύπου παρεμβάσεις»

ΡΟΔΟΠΗ3 ώρες πριν

Στον Μεθοριακό Σταθμό Νυμφαίας αύριο ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Π. Αρκουμανέας

ΕΛΛΑΔΑ3 ώρες πριν

Η κυβέρνηση έκοψε το επίδομα ενοικίου σε ανασφάλιστους υπερήλικες

ΔΗΜΟΣ ΑΡΡΙΑΝΩΝ4 ώρες πριν

Ξεκινά τη λειτουργία του το εμβολιαστικό κέντρο στον Δήμο Αρριανών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ4 ώρες πριν

Δ. Χαρίτου: «Έκθετη η κυβέρνηση για το κλείσιμο της Νυμφαίας»

ΡΟΔΟΠΗ5 ώρες πριν

Εξοπλισμό για το σημείο ελέγχου της Νυμφαίας παρέδωσαν τα Επιμελητήρια

ΡΟΔΟΠΗ1 ημέρα πριν

Κομοτηνή: Συνεχίζονται τα rapid tests και την ερχόμενη εβδομάδα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 ημέρα πριν

Πληρωμένα και συκοφαντικά δημοσιεύματα εις βάρος του, καταγγέλλει ο Στυλιανίδης

ΡΟΔΟΠΗ1 ημέρα πριν

Νυμφαία: Ξεκίνησαν οι εργασίες για τη λειτουργία του isobox ως σημείο ελέγχου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 ώρες πριν

«Ελλάδα+»: Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης

ΡΟΔΟΠΗ5 ώρες πριν

Εξοπλισμό για το σημείο ελέγχου της Νυμφαίας παρέδωσαν τα Επιμελητήρια

ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 ημέρα πριν

Πληρωμένα και συκοφαντικά δημοσιεύματα εις βάρος του, καταγγέλλει ο Στυλιανίδης

ΕΒΡΟΣ2 ημέρες πριν

Σακελλαροπούλου: «Η Ελλάδα δεν δέχεται απαράδεκτες διεκδικήσεις και απειλές από κανέναν»

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ3 ημέρες πριν

Παραδοσιακή «πινελιά» στα Ελευθέρια Θράκης από τους Φιλοτέχνες Κομοτηνής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ3 ημέρες πριν

Χαρίτου: «Η χώρα μας πέτυχε όποτε άσκησε ενεργητική εξωτερική πολιτική»

ΡΟΔΟΠΗ3 ημέρες πριν

Παρουσία Στεφανή ο εορτασμός για τα 101 χρόνια από την απελευθέρωση της Κομοτηνής

ΡΟΔΟΠΗ4 ημέρες πριν

Ελευθέρια: Τη σεπτή εικόνα Θεομήτορος υποδέχθηκε η πόλη της Κομοτηνής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ4 ημέρες πριν

Δημοσιογράφος του BBC αποδόμησε το κυβερνητικό αφήγημα για τα εμβόλια και τον τουρισμό

ΡΟΔΟΠΗ4 ημέρες πριν

Η πόλη της Κομοτηνής γιορτάζει τα 101 χρόνια απελευθέρωσης της

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x