ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Γραβάνης: Φωτογραφικές προκηρύξεις για την τακτοποίηση «ημέτερων» στον Δήμο Κομοτηνής

«Ο Δήμαρχος και η παράταξή του όχι μόνο δεν μπορούν να απαγκιστρωθούν από αναχρονιστικές πρακτικές, αλλά τις υποστηρίζουν και με ζέση» – Τι απαντά η Δημοτική Αρχή

Φωτογραφικές προκηρύξεις για την τακτοποίηση «ημέτερων» στον Δήμο Κομοτηνής, καταγγέλλει ο Αντώνης Γραβάνης με αφορμή τη δημιουργία Αναπτυξιακού Οργανισμού.

Αναλυτικά, αναφέρει:

«Η Δημοτική Αρχή Κομοτηνής βγάζει «φωτογραφικές προκηρύξεις» για να τακτοποιήσει «ημετέρους».

Τελικά, ήταν “πολύ καλό για να είναι αληθινό” το γεγονός ότι δημιουργείται Αναπτυξιακός Οργανισμός στη Ροδόπη. Δυστυχώς στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 24ης Φεβρουαρίου δοκιμάσαμε μεγάλη απογοήτευση καθώς διαπιστώσαμε ότι ο Δήμαρχος και η παράταξή του όχι μόνο δεν μπορούν να απαγκιστρωθούν από αναχρονιστικές πρακτικές, αλλά τις υποστηρίζουν και με ζέση!

Πιο συγκεκριμένα, η παράταξή μας είχε συμφωνήσει στην δημιουργία του Αναπτυξιακού Οργανισμού υπό την προϋπόθεση όμως ότι αυτός θα έλυνε προβλήματα και κυρίως προβλήματα που αφορούν στην υποστελέχωση του Δήμου. Με βάση αυτό θα περιμέναμε οι πρώτες προσλήψεις στον Οργανισμό να αφορούσαν σε μηχανικούς – που είναι είδος προς εξαφάνιση στον Δήμο μας – όμως διαψευσθήκαμε. Ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του προτίμησαν την πρόσληψη μόνο ενός μηχανικού (τοπογράφου) και ενός οικονομολόγου!

Ακόμη και αν δεχτούμε τις δικαιολογίες του κου Γκαράνη που υποστηρίζει ότι οι συγκεκριμένες προσλήψεις έγιναν προκειμένου οι ειδικότητες αυτές θα κάνουν καλύτερη την έναρξη του Οργανισμού, δεν μπορούμε να δεχτούμε το ότι έγιναν με φωτογραφικές προκηρύξεις! Διότι, πώς αλλιώς χαρακτηρίζεται μία προκήρυξη που βγαίνει στον αέρα Παρασκευή και η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών λήγει την Τετάρτη και άρα οι ενδιαφερόμενοι έχουν στη διάθεσή τους μόλις τρεις εργάσιμες ημέρες;

Επίσης το ενδιαφέρον μας προκάλεσε το διαφορετικό επίπεδο ξένων γλωσσών που ζητούταν από την προκήρυξη, όπου για την μία θέση ήταν η πολύ καλή γνώση Αγγλικών ενώ για την άλλη η άριστη. Με αυτό τον τρόπο δείχνουν ότι σχεδιάστηκε η προκήρυξη πάνω σε συγκεκριμένα βιογραφικά.

Και φυσικά τα βιογραφικά που κατατέθηκαν, ήταν ένα για κάθε θέση. Αυτό και μόνο αποδεικνύει τους ισχυρισμούς μας.

Αυτή, για εμάς, είναι μια αναχρονιστική πρακτική τακτοποίησης “ημέτερων” την οποία καταδικάζουμε και όποτε η δημοτική αρχή επιχειρεί να την εφαρμόσει θα μας βρίσκει απέναντι!

Ο κος Γκαράνης μπορεί να ταξιδεύει όσο πίσω στον χρόνο θέλει. Η “Σύμπραξη Προοπτικής” όμως δεν θα τον ακολουθήσει σε αυτούς τους αναχρονισμούς και θα είναι πάντα εκεί για να “βάζει φρένο” σε όποια σχέδια του δεν υπηρετούν το κοινό συμφέρον.

Τέλος, να θυμίσουμε στην κυρία Στογιαννίδου ότι η ζωντανή μετάδοση των Δημοτικών Συμβουλίων ήταν ένα πάγιο αίτημα τόσο της δικής μας, όσο και των άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης, το οποίο η δημοτική αρχή συστηματικά δεν δεχόταν».

Τι απαντά η Δημοτική Αρχή:

«Η παράταξη ‘’Σύμπραξη Προοπτικής’’ διαστρεβλώνει την πραγματικότητα προκειμένου να εξυπηρετήσει τους ταπεινούς αντιπολιτευτικούς της στόχους», απαντά η Δημοτική Αρχή Γκαράνη.

Στην ανακοίνωση της αναφέρει:

«Ο Δήμος Κομοτηνής είναι από τους πρώτους που έχει καταφέρει να ενεργοποιήσει το καθ’ όλα σημαντικό νέο θεσμικό εργαλείο του Αναπτυξιακού Οργανισμού. Έτσι, ενώ άλλοι Δήμοι τρέχουν να προλάβουν τις ασφυκτικές προθεσμίες που θέτει η νομοθεσία, ο Δήμος Κομοτηνής προχώρησε ήδη, έγκαιρα, συντονισμένα και επιτυχημένα, στη σύσταση και λειτουργία του Αναπτυξιακού του Οργανισμού. Στον οποίο – να σημειωθεί – ότι συμμετέχουν ως εταίροι και οι άλλοι 3 Δήμοι του Νομού Ροδόπης.

Κι αντί η παράταξη του κ. Γραβάνη να συγχαρεί πολιτικά τη Δημοτική Αρχή για αυτό, μας εγκαλεί με τοποθετήσεις της και με δημόσιες ανακοινώσεις της ότι ακολουθούμε αναχρονιστικές, πελατειακές πρακτικές «τακτοποίησης ημετέρων»!

Κρίνοντας ως συνήθως, εξ ιδίων τ΄ αλλότρια!

Πρώτ’ απ’ όλα, η Δημοτική Αρχή της Κομοτηνής, ενώ θα μπορούσε να προχωρήσει σε δεκάδες, αθρόες προσλήψεις, όπως γινόταν την περίοδο που ο κ. Γραβάνης ήταν μέλος της Διοίκησης του Δήμου, επέλεξε να προσλάβει μόνο δύο άτομα, αυτά που κρίνονταν ως απολύτως απαραίτητα για τη λειτουργία του Οργανισμού, και να καλύψει τις υπόλοιπες ανάγκες – όταν αυτές θα προκύπτουν – με εξωτερικούς συνεργάτες οι οποίοι θα συνεπάγονται πολύ χαμηλότερο κόστος! Δύο άτομα, με προαπαιτούμενα υψηλά προσόντα και με ειδικότητες που θεωρούνται ως κομβικής και πρωταρχικής σημασίας, για να μπορέσει ο Οργανισμός ν’ ανταπεξέλθει με επάρκεια στις αυξημένες ανάγκες της πρώτης, κρίσιμης για την ύπαρξή του, περιόδου λειτουργίας του. Αγνοεί, για παράδειγμα, προφανώς εσκεμμένα, η παράταξη του κ. Γραβάνη, ότι η πρώτη ειδικότητα που απαιτείται όταν συντάσσεται μια μελέτη, είναι αυτή του τοπογράφου!

Οι διαδικασίες προκήρυξης, όπως εξηγήσαμε στον κ. Γραβάνη πολλές φορές τις τελευταίες μέρες, υπήρξαν καθ’ όλα διαφανείς! Διαύγεια, δημοσίευση, και πενθήμερη προθεσμία. Ποιος άνθρωπος που θα είχε τα απαιτούμενα προσόντα και θα έψαχνε για εργασία, δεν θα προλάβαινε να καταθέσει τα χαρτιά του;

Κι επιπλέον, ας ξαναθυμίσουμε στην παράταξη του κ. Γραβάνη, ότι ο Οργανισμός είναι πολυμετοχικός κι ότι αν κάποια από τις ακολουθούμενες διαδικασίες ήταν επιλήψιμη νομικά, οι υπόλοιποι εκπρόσωποι των Δήμων του Νομού σε καμία περίπτωση δε θα συναινούσαν!

«Το ταξίδι στον χρόνο», αγαπητά μέλη της παράταξης του κ. Γραβάνη, δεν είναι γραφικός αναχρονισμός, ούτε προσπάθεια ν’ ανακόψουμε την αντιπολιτευτική σας κριτική, όπως μας κατηγορείτε στην ανακοίνωσή σας. Είναι μια διαρκής υπενθύμιση ότι η Διοίκηση έχει συνέχεια κι ότι τα λάθη του πολιτικού σας παρελθόντος τα πλήρωσε ο Δήμος μας με «αιματηρό» οικονομικά τρόπο! Η μόνη περίπτωση να πάψουμε να σας υπενθυμίζουμε αυτό το παρελθόν, είναι να το αποκηρύξετε δημόσια και να ζητήσετε συγνώμη από όλους όσους σας διαδέχτηκαν στη Διοίκηση και πάλεψαν επί χρόνια να τακτοποιήσουν τα δυσθεώρητα χρέη που αφήσατε πίσω σας!

Τέλος, ως προς την αναφορά προς την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, να υπογραμμίσουμε δημόσια πόσο μικρόψυχοι πολιτικά αποδεικνύεστε για πολλοστή φορά! Η δημόσια μετάδοση των συνεδριάσεων δεν είναι θεσμική υποχρέωση της Δημοτικής αρχής! Καμία νομοθετική πράξη, καμία Υπουργική εγκύκλιος, δε μας υποχρεώνει να μεταδίδουμε δημόσια τις συνεδριάσεις! Μπορεί να ήταν αίτημα των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης, αλλά η απόφαση είναι της Δημοτικής αρχής, υπαγορευμένη από την πολιτική της βούληση και δεν είναι αποτέλεσμα καμίας πίεσης ή υποχρέωσης!».

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Κομοτηνή: Σε 15 σημεία τα χάρτινα φαρασάκια για τις ακαθαρσίες κατοικίδιων

Τα φαρασάκια από ανακυκλωμένο χαρτί προορίζονται για την εύκολη κι ανέπαφη περισυλλογή ακαθαρσιών κατοικίδιων και διανέμονται δωρεάν στους πολίτες με στόχο να διατηρηθούν η φύση, οι δρόμοι και τα χέρια καθαρά

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Κομοτηνής παρέλαβε την Πέμπτη (29/7) την οικολογική ελληνική πατέντα με χάρτινα φαρασάκια μιας χρήσης «ΝΟ ΚΑΚΑ» από  την εφευρέτρια της πατέντας Μαρία Αρκούδη και τη συνιδιοκτήτρια Σωτηρία Μπαχούρου. Τα φαρασάκια από ανακυκλωμένο χαρτί προορίζονται για την εύκολη κι ανέπαφη περισυλλογή ακαθαρσιών κατοικίδιων και διανέμονται δωρεάν στους πολίτες με στόχο να διατηρηθούν η φύση, οι δρόμοι και τα χέρια καθαρά.

 Το ίδιο βράδυ παρουσιάστηκε η συγκεκριμένη δράση του Δήμου Κομοτηνής στην πλατεία Ειρήνης, σε δημότες που έχουν σκυλιά και προσφέρθηκαν φαρασάκια και λιχουδιές για τα σκυλάκια.

 Σήμερα, τοποθετούνται κουτιά με φαρασάκια σε 15 σημεία της πόλης:

 • Φιλικής Εταιρίας (αρχή Βενιζέλου)
 • Αρχή Λ. Ηρώων (Ταξιαρχία)
 • Γ. Παπανδρέου με Φιλίππου γωνία
 • Οδός Φιλίππου (3ο ΓΕΛ)
 • Οδός Υψηλάντου (ΕΟΔΥ)
 •  Οδός Υψηλάντου (Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας)
 • Παρασίου – Ν. Ζωίδη -Αίνου
 • Άλσος Πάρκου – Λ. Δημοκρατίας
 • Άλσος Πάρκου- Αγία Παρασκευή
 • Π. Τσαλδάρη – Σιδηροδρομικός Σταθμός
 • Γ. Κακουλίδου με Αγίας Σοφίας
 • Οδός Βύρωνος
 • ΚΕΠ- Πλατεία Ειρήνης
 • Ελ. Βενιζέλου με Θ. Σοφούλη
 • Ν. Πλαστήρα με Οδό Ξάνθης

Μέσα από τη χρήση της συγκεκριμένης ελληνικής πατέντας ο Δήμος Κομοτηνής συμβάλλει στην κατάργηση της χρήσης της πλαστικής σακούλας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Νέο ωράριο λειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής

Το νέο ωράριο θα ισχύει από τις 2 έως τις 13 Αυγούστου

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής ενημερώνει το κοινό της ότι από τις 2 έως τις 13 Αυγούστου 2021 θα λειτουργεί με το εξής ωράριο:

Δευτέρα – Παρασκευή : 08:00 – 14:30
Απόγευμα  Πέμπτης : 18:00 – 20:00

Ο δανεισμός και οι επιστροφές των βιβλίων θα πραγματοποιούνται εντός του κτιρίου κατά το ωράριο λειτουργίας της Βιβλιοθήκης, με πρόσβαση στους χώρους των βιβλιοστασίων και του αναγνωστηρίου.

Το κοινό μπορεί να επισκεφθεί επίσης τον ηλεκτρονικό κατάλογο της Βιβλιοθήκης στον σύνδεσμο komotinilib.openabekt.gr και στη συνέχεια να επιλέξει από τα βιβλία που διατίθενται, όπως ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας, παιδικά, ιστορικά, δοκίμια, παιδαγωγικά, και άλλα.

Η διακίνηση των βιβλίων γίνεται τηρώντας πάντα  τα μέτρα προστασίας της δημοσίας υγείας.

Για δανεισμό βιβλίων, εγγραφή νέων μελών, υποστήριξη και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, επικοινωνήστε με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής στο τηλέφωνο 2531022589 ή μέσω email στο vivkomot@otenet.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Κλιματιζόμενη αίθουσα για τον καύσωνα στο Α΄ΚΑΠΗ Κομοτηνής

Από σήμερα 29 Ιουλίου μέχρι και την Τρίτη 3 Αυγούστου θα λειτουργεί κλιματιζόμενη αίθουσα στο Α΄ΚΑΠΗ Κομοτηνής

Δημοσιεύθηκε

στις

Ενόψει της έντονης ανόδου της θερμοκρασίας που όπως προβλέπει η ΕΜΥ θα φτάσει τους 38-41 βαθμούς Κελσίου από σήμερα Τετάρτη 29 Ιουλίου έως και την Τρίτη 3 Αυγούστου, χωρίς μάλιστα να αποκλείεται σε ορισμένες περιοχές λόγω τοπικών συνθηκών ο υδράργυρος να ανέβει και περισσότερο, ο Δήμος Κομοτηνής:

 • Από σήμερα 29 Ιουλίου μέχρι και την Τρίτη 3 Αυγούστου θα λειτουργεί κλιματιζόμενη αίθουσα στο Α΄ΚΑΠΗ Κομοτηνής (οδός Φιλίππου 2-4, περιοχή Δημοτικής Αγοράς), ακολουθώντας τις ισχύουσες οδηγίες του ΕΟΔΥ για την πρόληψη και αντιμετώπιση της πανδημίας SARS-CoV-2, για όσους συμπολίτες μας έχουν ανάγκη από έναν δροσερό χώρο. Υπεύθυνες για τον συντονισμό και τις απαιτούμενες δράσεις ορίζονται:

Α) Η προϊσταμένη του Α΄ ΚΑΠΗ Αναστασία Παπανικολάου  και η Ελεάνθη Κεμεντζετζίδου, υπάλληλος 1ου ΚΑΠΗ ΝΠΔΔ ΚΕ.ΜΕ.Α (τηλέφωνο επικοινωνίας 25310 27702).

Β) Η προϊσταμένη του Τμήματος Προγραμμάτων ΝΠΔΔ ΚΕ.ΜΕ.Α Αρχοντούλα Τσάτσικου (τηλέφωνο επικοινωνίας 6949494774).

 • Εφιστά την προσοχή των πολιτών απέναντι στις υψηλές θερμοκρασίες και ιδιαίτερα όσων ανήκουν στις εμπαθείς ομάδες (με αναπνευστικές, καρδιαγγειακές παθήσεις, κ.λπ.), προς αποφυγή δυσάρεστων για την υγεία τους επιπτώσεων, και τους καλεί να προσέρχονται στο Α’ ΚΑΠΗ, όπου θα βρουν ένα δροσερό και ευχάριστο περιβάλλον.
 • Καλεί όλους τους πολίτες να λάβουν υπόψη τα Έκτακτα Δελτία Επιδείνωσης Καιρού για να προφυλαχθούν από τις υψηλές θερμοκρασίες, ειδικά τους ηλικιωμένους, τους ασθενείς και τα βρέφη.

Περισσότερες λεπτομέρειες: στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού, την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και τον λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Χάρτινα φαρασάκια μιας χρήσης για τις ακαθαρσίες κατοικίδιων θα παραλάβει ο Δήμος Κομοτηνής

Θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία της πόλης ώστε οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων να μαζεύουν τις ακαθαρσίες τους

Δημοσιεύθηκε

στις

Χάρτινα φαρασάκια μιας χρήσης από ανακυκλωμένο χαρτί που προορίζονται για την περισυλλογή ακαθαρσιών κατοικίδιων με εύκολο κι ανέπαφο τρόπο, θα παραλάβει αύριο Πέμπτη ο Δήμος Κομοτηνής στις εγκαταστάσεις Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης.

Η ελληνική πατέντα «ΝΟ ΚΑΚΑ» θα συμβάλλει ουσιαστικά στη δημιουργία ενός πολιτισμένου περιβάλλοντος μέσα από την αγαστή συνεργασία με τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων.

Τα κουτιά με τα φαρασάκια θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία ώστε με απλές κινήσεις να μην μένουν ακαθαρσίες σε δημόσιους χώρους.

Σε ανάλογη δράση έχουν εδώ και καιρό προβεί αρκετοί Δήμοι ανά την Ελλάδα μεταξύ των οποίων η Καλαμάτα, η Ηλιούπολη, η Αλεξανδρούπολη κλπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΛΛΑΔΑ13 ώρες πριν

Θεμιστοκλέους: «Τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου η τρίτη δόση εμβολίου»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ13 ώρες πριν

Λύση για τα στεγαστικά δάνεια των Παλιννοστούντων διεκδικεί ο Στυλιανίδης

ΠΑΙΔΕΙΑ14 ώρες πριν

Έναρξη έργου Erasmus+ για την Πολιτιστική Κληρονομιά στο ΓΕΛ Ιάσμου

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ14 ώρες πριν

Συνελήφθη διακινητής μεταναστών στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ15 ώρες πριν

Οδική σύνδεση Καβάλας – Δράμας: «Ακόμη ένας εμπαιγμός στους πολίτες της ΑΜΘ»

TΟΥΡΚΙΑ15 ώρες πριν

Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Η Ελλάδα αρνήθηκε να μας βοηθήσει με τις πυρκαγιές»

TΟΥΡΚΙΑ16 ώρες πριν

Νέα πρόκληση Άγκυρας: «Η Ελλάδα κλείνει σχολεία της τουρκικής μειονότητας»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ19 ώρες πριν

ΣΥΡΙΖΑ: «Κλειστά φώτα και μπάνιο με κρύο νερό το σχέδιο Μητσοτάκη για την ηλεκτροδότηση»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ20 ώρες πριν

Μητσοτάκης: «Ο χειρότερος καύσωνας από το 1987, ζητάμε τη βοήθεια των πολιτών»

ΕΛΛΑΔΑ20 ώρες πριν

Αστυνομία: 30 καταγγελίες και 14 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία το τελευταίο 24ωρο

ΒΟΥΛΗ2 ημέρες πριν

Στους Έλληνες Βουλευτές ξένων Κοινοβουλίων μίλησε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης

TΟΥΡΚΙΑ2 ημέρες πριν

Η Τουρκία καίγεται γιατί δεν διαθέτει ούτε ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος – Μπουγέλωσαν τον Τσαβούσογλου

ΚΑΒΑΛΑ3 ημέρες πριν

Εγκαταλείπουν άρον – άρον τη Θάσο οι Ρουμάνοι τουρίστες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ4 ημέρες πριν

Στυλιανίδης σε Λιβανό: «Επείγον θέμα για τη Ροδόπη η ένταξη του Φράγματος Ιάσμου»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ5 ημέρες πριν

Σπήλιος Λιβανός: «Αυτές είναι οι επτά μεγάλες μεταρρυθμίσεις της ΚΑΠ»

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ6 ημέρες πριν

Γλυκερία και Ντιλέκ Κοτς στο 1ο Φεστιβάλ Ειρήνης του Δήμου Ιάσμου

ΚΑΒΑΛΑ7 ημέρες πριν

Βίντεο: Σοκαριστικό τροχαίο με τρεις νεκρούς στην Καβάλα

ΡΟΔΟΠΗ1 εβδομάδα πριν

Η πόλη της Κομοτηνής γιορτάζει την πολιούχο της Αγία Παρασκευή

ΡΟΔΟΠΗ1 εβδομάδα πριν

Νεκρός άντρας ύστερα από έκρηξη σε λυόμενη οικία στις Σάπες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 εβδομάδα πριν

Μήνυμα Σακελλαροπούλου σε Τουρκία: «Η συμπαράστασή μας στην Κύπρο είναι απόλυτη»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x