ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Σεξουαλική παρενόχληση στην ΕΥΠ: «Την πίεζε να συνάψουν ερωτική σχέση»

«Μου έκανε δώρο εσώρουχα και μια καλτσοδέτα κι όταν αρνήθηκα μου έκανε ΕΔΕ», λέει επωνύμως στον εισαγγελέα η υπάλληλος της ΕΥΠ επισυνάπτοντας μαρτυρίες δύο συναδέλφων της

fonirodopis.gr

Με συνταρακτικές λεπτομέρειες γυναίκα – υπάλληλος της ΕΥΠ περιγράφει τη χυδαία, επί μακρόν, πολιορκία και ψυχολογική βία που της ασκούσε πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Υπηρεσίας Πληροφοριών προκειμένου να υποκύψει στις σεξουαλικές ορέξεις του.

Όπως αναφέρει το dikastiko.gr, με μηνυτήρια αναφορά της που κατατέθηκε ήδη στις εισαγγελικές αρχές η υπάλληλος της ΕΥΠ που είχε υπηρετήσει σε κομβική μονάδα της χώρας ζητάει από τις δικαστικές αρχές να διαπιστώσουν αν διαπράχθηκαν σειρά αδικημάτων για τα οποία επισυνάπτει και τρεις μαρτυρίες, δυο υπαλλήλων της ΕΥΠ της και ενός ακόμα προσώπου της περιοχής που υπηρετούσε όταν –φέρονται να –έγιναν όσα καταγγέλλει.

Αστυνομικός, αποσπασμένος στην ΕΥΠ, περιέγραψε:

«Το Σεπτέμβριο του 2017 η… (σ.σ. αναφέρεται το όνομα της 40χρονης) με ενημέρωσε πως θα μετέβαινε στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συναντηθεί με τον… και να συζητήσουν υπηρεσιακά ζητήματα.

Την επομένη το πρωί η… γύριζε στη Μονάδα καταβεβλημένη, άβαφη και κλαμένη. Με φώναξε στο γραφείο της και μου εκμυστηρεύτηκε πως αντιμετώπιζε σοβαρό προσωπικό πρόβλημα και πλέον ήταν σε απόγνωση.

Μου είπε πως ο … (σ.σ. όνομα υψηλόβαθμου στελέχους που καταγγέλλεται) δεν ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη για υπηρεσιακό ζήτημα αλλά για να την πιέσει να αποκτήσουν ερωτική σχέση και ότι η πίεση αυτή είχε γίνεται πλέον τόσο ανυπόφορη αφού εκείνος είχε φτάσει στο σημείο να λέει ότι την ονειρευόταν γυμνή.

Εκείνη την ημέρα η… μου έδειξε μηνύματα στο κινητό της.

Αναφορικά με τη συνάντηση στη Θεσσαλονίκη μου είπε ότι ο… της είπε ότι δεν υπήρχε πρόγραμμα και ήταν μία καλή ευκαιρία να χαλαρώσουν οι δυο τους. Η ίδια έκπληκτη και φοβισμένη προσποιήθηκε αδιαθεσία και πήγε στο νοσοκομείο για να περάσει ο χρόνος και να μη βρεθεί μόνη της μαζί του.

Επίσης, όταν γύρισαν στο ξενοδοχείο ο… της είπε ευθέως πως επιθυμούσε να συνάψουν ερωτική σχέση αλλά εκείνη του έδωσε να καταλάβει με τρόπο ευγενικό πως η σχέση τους ήταν υπηρεσιακή, για να εισπράξει την απογοήτευση και την αποδοκιμασία του.

Τις επόμενες ημέρες σε κάποια επικοινωνία μου με τον… (σ.σ. αναφέρεται το ίδιο υψηλόβαθμο στέλεχος που καταγγέλλεται) αναφέρθηκα στο υπηρεσιακό ταξίδι της Θεσσαλονίκης και τότε εκείνος με ύφος αυστηρό και απότομο μου απάντησε πως ‘κανείς δεν πρέπει ποτέ να μάθει ότι ήμουν στη Θεσσαλονίκη, διότι είχαν υψηλές επαφές ανωτάτου επιπέδου’.

Για διάστημα κάποιων μηνών μετά το περιστατικό στη Θεσσαλονίκη και έως αρχές του 2018 περίπου , τα μηνύματα στο κινητό της… από τον… συνεχίστηκαν και πάντοτε η αντίδραση ήταν ίδια: οργή, θλίψη, μονολογούσε και συχνά έλεγε πως θα πετάξει το κινητό από το παράθυρο του γραφείου».

Ταξίδι στα Αραβικά Εμιράτα

Προς επίρρωση των λεγομένων της 40χρονης πράκτορα, που καταγγέλλει τη σεξουαλική της παρενόχληση, κατέθεσε και δεύτερη συνάδελφός της που υπηρετεί στην ΕΥΠ:

«Με αφορμή την υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου θα ήθελα να καταθέσω τα παρακάτω που έχουν υποπέσει στην αντίληψή μου και αφορούν στη σεξουαλική παρενόχληση που υπέστη η… (σ.σ. όνομα πράκτορα).

Άρχισα να παρατηρώ πως απογευματινές και βραδινές ώρες, ακόμη και μεταμεσονύκτια, ενώ βρισκόμαστε οι δυο μας εκτός υπηρεσίας ότι η …. δεχόταν συχνά πυκνά μηνύματα και κλήσεις από τον… (σ.σ. υψηλόβαθμο στέλεχος ΕΥΠ) και απ’ ότι καταλάβαινα από τις αντιδράσεις της, δεν ήταν πάντοτε υπηρεσιακού ενδιαφέροντος, καθώς στο πρόσωπό της ήταν εμφανής η αγανάκτηση και η δυσαρέσκεια.

Με την πάροδο του χρόνου παρατήρησα πως η κατάσταση γινόταν ολοένα και πιο πιεστική και έτσι το Μάιο του 2017 η … μου εκμυστηρεύτηκε όσα βίωνε, με αφορμή ένα επαγγελματικό ταξίδι που επρόκειτο να κάνει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου θα συναντούσε τον… Μου εμπιστεύτηκε λοιπόν ότι δεχόταν συνεχώς πιέσεις από τον…, ο οποίος επιθυμούσε να συνάψει ερωτική σχέση μαζί της και της έκανε συνεχώς προτάσεις για ταξίδια στο εξωτερικό, με πρόφαση υπηρεσιακές επαφές αλλά στην πραγματικότητα για αναψυχή.

Τότε μου έδειξε και κάποια μηνύματά του στο κινητό της, που μόνο υπηρεσιακά δε μπορούσαν να χαρακτηριστούν. Καλημέρες συνοδευόμενες από διάφορες εικόνες, όπως δύο περιστεράκια που ερωτοτροπούσαν, καρδούλες κλπ. Μηνύματα με ερωτικά υπονοούμενα, μέχρι και πρόταση για από κοινού μετάβασή τους για να ζήσουν στο Ιράν, όπου θα απασχολούνταν εκεί σε ιδιωτική επιχείρηση που δήθεν θα έστηνε εκεί ο … αλλά ο σύντροφός της αποτελούσε πρόβλημα και δε θα μπορούσαν να τον πάρουν μαζί.

Επίσης, κάποια Κυριακή το καλοκαίρι του 2017 και ενώ βρισκόμασταν στην παραλία για μπάνιο, ο …. της έστειλε μία φωτογραφία καλλίγραμμης γυμνής γυναίκας που εμφανισιακά προσομοίαζε με την ίδια.

Έτυχε να βρεθώ αυτήκοη μάρτυρας σε πολλές τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τον… κατά τις οποίες η συμπεριφορά του ήταν επιεικώς απαράδεκτη και εξευτελιστική. Τα ερωτικά υπονοούμενα και οι προσκλήσεις για ρομαντικά ταξίδια και δείπνα ήταν τόσο φορτικά που πολλές φορές έφερναν σε δυσάρεστη κατάσταση μη ξέροντας τι να κάνει για να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Η πίεση που δεχόταν ήταν τόσο μεγάλη που άρχισε να εφευρίσκει αφορμές για να μη συμμετέχει σε υπηρεσιακά ταξίδια, όταν σε αυτά συμμετείχε ο … Αυτή η άρνησή της να υποκύψει στις προτάσεις του , κάποια στιγμή τον εξόργισε και έφτασε στο άλλο άκρο, δηλαδή διέκοψε εντελώς τη συνεργασία και επικοινωνία με την… (περίπου Μάρτιο-Απρίλιο του 2018 αν θυμάμαι καλά) και τη Μονάδα και τελικά το Μάιο του 2018 με έναν πρωτοφανή και απαράδεκτο τρόπο έκλεισε τη Μονάδα για 48 ώρες και ακολούθως οργάνωσε το δημόσιο εξευτελισμό της, στο πλαίσιο ενός δήθεν ελέγχου που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφαλείας της ΕΥΠ, που έστειλε από την Αθήνα. Έφτασαν στο σημείο να ελέγχουν δημοσίως και παρουσία υπαλλήλων της Μονάδας της ΕΥΠ μέχρι και τα εσώρουχά της.

Η… μου είχε εκμυστηρευτεί ότι δεν σκόπευε να προβεί σε δημόσια αποκάλυψη των γεγονότων σεβόμενη αφενός την Υπηρεσία και αφετέρου φοβούμενη τι θα επακολουθούσε αφού ο … είχε όλη την εξουσία στα χέρια του. Η… βρήκε τη δύναμη να αντισταθεί στις ορέξεις του… και το πλήρωσε ακριβά».

Η μηνυτήρια αναφορά:

«Καθίσταται σαφές από τα περιστατικά, που ιστορούνται, ότι ήδη τα Χριστούγεννα του 2016, κατά την μετάβασή μου Υπηρεσία και τη συνάντηση στο γραφείο του, με παρακίνησε να πάω σε ένα μικρό δωμάτιο που διατίθεται για την ξεκούραση του και εκεί ανακάλυψα πως μου είχε αγοράσει ένα δώρο. Ανοίγοντάς το, ήρθα σε εξαιρετικά αμήχανη θέση διότι επρόκειτο για ένα σετ ακριβών και μάλλον αποκαλυπτικών εσωρούχων και μία καλτσοδέτα! … Από πλευράς μου, κατακόκκινη και ταραγμένη, του είπα ότι δεν γινόταν να το δεχθώ και τότε εκείνος, κατά την προσφιλή του τακτική, επιχείρησε να αναστρέψει το κλίμα, προτρέποντάς με να τα αξιοποιήσω με τον σύντροφό μου! … Πάντως, κάποιες μέρες αργότερα και ενώ είχα επιστρέψει, με πίεζε φορτικά μέσω αλλεπάλληλων μηνυμάτων και τηλεφωνημάτων «τουλάχιστον να φορούσα το επάνω μέρος και να του έστελνα μία φωτογραφία για να δει αν μου πηγαίνουν»!!! … Η πίεσή του ήταν τόσο έντονη και συνεχής φτάνοντας μάλιστα και στα όρια της απειλής με διάφορα υπονοούμενα ακόμα και για την επαγγελματική μου εξέλιξη … Η απειλή ήταν πάντοτε η ίδια ότι δηλαδή θα με έπαιρνε από την …. και θα με έκλεινε σε κάποιο γραφείο στην Αθήνα, αν και όπως σχολίαζε ο ίδιος, κάτι τέτοιο θα ήταν ανυπόφορο «για ένα ελεύθερο άλογο σαν εμένα» …. Το γεγονός αυτό με αναστάτωσε πολύ … Αφού απενεργοποίησα το τηλέφωνο ταραγμένη και φοβισμένη ξέσπασα σε κλάματα. Θυμάμαι πως εκείνο το βράδυ, είχα κλάψει τόσο πολύ και δεν είχα κατορθώσει να κοιμηθώ, ούσα σε άθλια ψυχολογική κατάσταση.

Καθίσταται φανερό, ότι δεχόμουν απειλή βίας, η οποία αφορούσε ευθέως στην βίαιη – τελούσα σε σχέση υπηρεσιακής εξάρτησης – συμμόρφωσή μου σε πράξεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειάς μου και μάλιστα πειθαναγκαζόμενη να υποβληθώ σε πράξεις που ανάγονταν στα υπηρεσιακά μου καθήκοντα, ώστε να δύναται ο μηνυόμενος να με πλησιάζει όλο και πιο πολύ. Όπως αναφέρω στη μηνυτήρια αναφορά μου, οι επισκέψεις του μηνυομένου….., δήθεν για υπηρεσιακούς σκοπούς, πάντοτε όμως στο τέλος, για αναψυχή και εκ του σύνεγγυς επαφή μαζί μου, είχαν πυκνώσει. Η τακτική του ήταν να με πείσει να κάνω κράτηση σε ξενοδοχεία της (σ.σ. γύρω περιοχής) , να προπληρώνω ώστε να παίρνω τα κλειδιά προτού ο ίδιος αφιχθεί, υποτίθεται για λόγους ασφαλείας, αιτιολογία παντελώς ανυπόστατη αφού σε τόσο μικρές επαρχιακές πόλεις ήταν σχεδόν αδύνατον να περάσει ο ίδιος απαρατήρητος, πέραν του ότι αρέσκετο συχνά να δηλώνει δημοσίως και αυτάρεσκα την ιδιότητά του!. Συνήθως πρότεινε δύο δωμάτια, αν όχι διπλανά οπωσδήποτε στον ίδιο όροφο, έως την έσχατη προσπάθειά του, οπότε και μου είχε προτείνει να νοικιάσουμε μία σουίτα που ο χώρος της θα ήταν σίγουρα επαρκής για να διανυκτερεύσουμε και οι δύο μαζί στον ίδιο χώρο.

Με ξεκάθαρη ψυχολογική βία ή και απειλή άλλης βίας περιέγραψα στη μηνυτήρια αναφορά μου τρεις περιπτώσεις που ο μηνυόμενος, ερχόμενος, επέμενε να με συναντήσει σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου της….. , ήτοι εκτός ζώνης ευθύνης της Μονάδας  και μάλιστα, με το πέρας των συνομιλιών, να διανυκτερεύσοuμε εκεί, παρά το γεγονός ότι εγώ πάντα το απέφευγα τονίζοντας ότι το σπίτι μου απείχε μόλις 30 λεπτά και πως υπήρχε πάντα ο κίνδυνος να το αντιληφθεί η γειτονική Μονάδα».

«Χειρονομίες»

«Ανέφερα επίσης, ότι η ψυχολογική βία που ήσκησε ο μηνυόμενος σε βάρος μου εκτείνεται σε χειρονομίες και λεκτικές παρενοχλητικές προσεγγίσεις, και χαϊδέματα: Τον Σεπτέμβριο του 2017 μου ζήτησε να μεταβώ στη Θεσσαλονίκη δήθεν για υπηρεσιακή συνάντηση στην οποία θα συμμετείχε και η …. alter ego του . Αφικνούμενη στο αεροδρόμιο για να τους παραλάβω, συνειδητοποίησα ότι είχε έλθει μόνος. Ξεκίνησε αμέσως τα συνήθη υπονοούμενα και υπαινιγμούς. Έχοντας ο μηνυόμενος ως δεδομένο ότι θα διανυκτερεύαμε μαζί σε σουίτα ακριβού ξενοδοχείου της περιοχής άρχισε και τις χειρονομίες πιάνοντας και χαϊδεύοντας τον ώμο μου, το χέρι μου και τα μαλλιά μου, ενόσω μάλιστα οδηγούσα, φέρνοντας με σε πολύ δύσκολη θέση, με αποτέλεσμα στα επόμενα 20-30 λεπτά, προσποιήθηκα ότι είχα επανεμφάνιση συμπτωμάτων του έλκους μου, τον ανάγκασα να με πάει στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και έκανα κανονικά εισαγωγή, προτιμώντας να υποστώ ορούς και ιατρικές διαδικασίες παρά να ξεμοναχιαστώ μαζί του. Μάλιστα, στο βιβλίο συμβάντων του 424 Γ.Ν.Σ, εκτός από το όνομά μου, ανεγράφη και η τότε ιδιότητά μου…..»

«Όνειρο»

Η γυναίκα αναφέρει πως ουσιαστικά εκεί πρώτη φορά της είπε ευθέως ότι «ονειρευόταν να κάνει έρωτα μαζί μου» και «με προέτρεψε να σκοτώσω τον πατέρα μου στο μυαλό μου(!!!) διότι από εκεί πήγαζε το τόσο έντονο αίσθημα καθήκοντος που με κρατάει μακριά από τις χαρές της ζωής».

Συμπληρώνει δε :   

«…Η σεξουαλική παράνομη βία που μου ασκούσε ήταν πρόδηλη και η πίεση που ένιωθα λόγω της εργασιακής εξάρτησης και ιεραρχίας, στην οποία οφείλω, εκ της θέσεώς μου, να υποτάσσομαι, αποδεικνύεται (και) από τα μηνύματα που μου έστελνε, όπως επί παραδείγματι το μήνυμα στο οποίο ο μηνυόμενος μου μου πρότεινε «να πάμε μαζί να ζήσουμε στο Ιράν αλλά δυστυχώς δεν θα μπορούσε να έπαιρνε μαζί μας και τον εραστή μου». . .

«Πειθαρχικό»

Η πολιορκία σε βάρος μου δεν επετεύχθη και αυτός ήταν ο λόγος για την ψευδή καταμήνυσή μου από το μηνυόμενο για την τέλεση πληθώρας ποινικών και πειθαρχικών αδικημάτων, όπως λεπτομερώς αναφέρω στην μηνυτήρια αναφορά μου. Τον Ιούνιο του 2018 έλαβα από κλήση σε απολογία που αφορούσε τον μισό Πειθαρχικό και Ποινικό Κώδικα για πειθαρχικά αλλά και για βαριά ποινικά αδικήματα από παράβαση καθήκοντος μέχρι και την Παραβίαση Μυστικών της Πολιτείας, οπότε και αντιλήφθηκα πως οι σοβαροί υπηρεσιακοί λόγοι που είχε επικαλεσθεί προκειμένου να με απομακρύνει από την ….. , αφορούσαν στην μη θετική εξέλιξη μίας υπηρεσιακής υπόθεσης, στην οποία ο ίδιος με είχε εμπλέξει, έχοντας αναλάβει τον σχεδιασμό ο ίδιος και η ως άνω ……

Με άλλα λόγια, το δίδυμο ……. εμφανιζόταν να μου αποδίδει την πλήρη ευθύνη για μία επιχείρηση που οι ίδιοι είχαν σχεδιάσει και όπως γινόταν παραδεκτό, στο έγγραφο της κλήσης σε απολογία, είχε υλοποιηθεί βάσει προφορικών εντολών τους. Από πλευράς μου, συνειδητοποιώντας ότι είχε ενορχηστρώσει μία πλεκτάνη προκειμένου να με καταρρακώσει, όχι μόνον επαγγελματικά αλλά κυρίως ηθικά και ψυχολογικά και να με διαπομπεύσει δημοσίως, κατέθεσα άμεσα τις έγγραφες εξηγήσεις μου στην πειθαρχική διαδικασία και ταυτόχρονα προέβην σε Αναφορά στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών (απεστάλη με δικαστικό επιμελητή στις 26.6.2018… ). Στο συγκεκριμένο έγγραφο, έχω περιγράψει αναλυτικά τον εξευτελιστικό έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκα εγώ και οι συνάδελφοί μου στην Μονάδα.

Δηλώνω παράσταση για την υποστήριξη της κατηγορίας …».

Πληροφορίες: dikastiko.gr, newsbomb.gr

YΓΕΙΑ

Κορωνοϊός: Τέσσερα νέα κρούσματα στη Ροδόπη

Συνολικά, 18 νέα κρούσματα στην ΑΜΘ και 2.219 σε όλη τη χώρα – 449 διασωληνωμένοι και 35 νέοι θάνατοι

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

Τέσσερα νέα κρούσματα στη Ροδόπη ανακοίνωσε σήμερα 4 Μαρτίου ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

Συνολικά, εντοπίστηκαν 18 νέα κρούσματα στην ΑΜΘ και 2.219 σε όλη τη χώρα, με τους διασωληνωμένους ασθενείς να ανέρχονται σε 449 και να σημειώνονται επίσης 35 νέοι θάνατοι.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 199.496 (ημερήσια μεταβολή +1.1%), εκ των οποίων 51.7% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 70 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.695 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 35, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.632 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 449 (69.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 85.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.389 ασθενείς. Οι εισαγωγές2 νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 365 (ημερήσια μεταβολή -7.36%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 316 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 15 έως 103 έτη).

Δείτε ΕΔΩ την ημερήσια (4/3) επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στο Κερατσίνι: Αυτοκτόνησε 15χρονος μαθητής

Βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα στο σπίτι του

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

Απαγχονισμένος μέσα στο σπίτι του βρέθηκε ένας 15χρονος μαθητής στο Κερατσίνι, το απόγευμα της Δευτέρας 1/3.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Koinoniki η ώρα έδειχνε 6 το απόγευμα της Δευτέρας όταν ειδοποιήθηκε η αστυνομία για να σπεύσει σε σπίτι στο Κερατσίνι που φώναζαν «βοήθεια».

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς που μετέβησαν στο σημείο, το παιδί βρέθηκε κρεμασμένο από πόμολο ντουλάπας και παρά τις πρώτες βοήθειες, ήταν ήδη αργά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

YΓΕΙΑ

Κορωνοϊός: Δύο νέα κρούσματα στη Ροδόπη

Συνολικά, 33 κρούσματα στην ΑΜΘ και 2.353 σε όλη τη χώρα – 422 διασωληνωμένοι και 23 νέοι θάνατοι

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

Δύο νέα κρούσματα στη Ροδόπη ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη 2 Φεβρουαρίου ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

Συνολικά, εντοπίστηκαν 33 νέα κρούσματα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και 2.353 σε όλη τη χώρα, με τους διασωληνωμένους ασθενείς να ανέρχονται σε 422 και να καταγράφονται 23 νέοι θάνατοι.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 194.582 (ημερήσια μεταβολή +1.2%), εκ των οποίων 51.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 60 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.368 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 23, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.557 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 422 (69.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 84.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.364 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές2 ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 289 (ημερήσια μεταβολή +11.58%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 291 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 15 έως 103 έτη).

Δείτε ΕΔΩ την ημερήσια (2/3) επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ4 ώρες πριν

Χαρίτου σε Χαρδαλιά: «Να σταματήσει ο εμπαιγμός για το δήθεν έξυπνο lockdown»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ5 ώρες πριν

Δυσαρέσκεια τοπικών φορέων για την ένταξη της Ροδόπης στο «κόκκινο»

YΓΕΙΑ5 ώρες πριν

Κορωνοϊός: Τέσσερα νέα κρούσματα στη Ροδόπη

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ2 ημέρες πριν

Αντίθετο στον νέο εκλογικό νόμο το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 ημέρες πριν

Πρωτοβουλία Ιλχάν Αχμέτ για κοινό αγώνα στα αγροτικά ζητήματα της Ροδόπης

ΠΑΙΔΕΙΑ2 ημέρες πριν

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κομοτηνής: «Τα Πανεπιστήμια δεν αποτελούν πλέον καταφύγιο εκβιασμού και ανομίας»

TΟΥΡΚΙΑ2 ημέρες πριν

Επίτιμος πρόεδρος HDP: «Αν ο Ερντογάν χάσει τις εκλογές θα πάει στη φυλακή»

ΠΑΙΔΕΙΑ2 ημέρες πριν

Κάλεσμα συστράτευσης στους τοπικούς φορείς απευθύνουν φοιτητές της Κομοτηνής

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

Τραγωδία στο Κερατσίνι: Αυτοκτόνησε 15χρονος μαθητής

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ2 ημέρες πριν

Δικαίωση της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης Α.Ε. εναντίον του ολλανδικού ομίλου Heineken

TΟΥΡΚΙΑ2 ημέρες πριν

Επίτιμος πρόεδρος HDP: «Αν ο Ερντογάν χάσει τις εκλογές θα πάει στη φυλακή»

ΡΟΔΟΠΗ2 ημέρες πριν

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εξωτερικοί φρουροί Φυλακών Κομοτηνής

ΠΑΙΔΕΙΑ3 ημέρες πριν

Υπό κατάληψη και πάλι η Πρυτανεία του Δ.Π.Θ.

TΟΥΡΚΙΑ3 ημέρες πριν

Τούρκος αναλυτής: «Με τις πλάτες Γερμανών υπουργών ο Ερντογάν δημιουργεί εντάσεις στο Αιγαίο»

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ4 ημέρες πριν

Κομοτηνή: Γυναίκα απειλούσε να πέσει από ταράτσα πολυκατοικίας

ΕΒΡΟΣ5 ημέρες πριν

Ανατροπή με τον θάνατο στρατιώτη στον Έβρο – Ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ5 ημέρες πριν

Στυλιανίδης: «Επιθέσεις εναντίον της Ελλάδας από τουρκικά σωματεία με έδρα τη Γερμανία»

ΡΟΔΟΠΗ6 ημέρες πριν

Κομοτηνή: Εμπρησμοί σε ΑΤΜ τραπεζών στην πλατεία Αρχιεπισκόπου Χρυσάνθου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 εβδομάδα πριν

Αρωγός στις πρωτοβουλίες του Δήμου Κομοτηνής ο Δημήτρης Χαρίτου

ΠΑΙΔΕΙΑ1 εβδομάδα πριν

Φοιτητές και Σύλλογοι στην Κομοτηνή καταδικάζουν την άγρια καταστολή στο ΑΠΘ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x