ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Η οικονομική κρίση αύξησε τον αριθμό των φυλακισμένων

Παρ’ ότι αποφυλακίστηκαν 100.000 άτομα με την αμνηστία που εκδόθηκε τον Απρίλιο, ο αριθμός των φυλακισμένων και των καταδικασμένων αυξήθηκε πέρσι κατά 10,1% και υπερέβη τους 291.000

Ελένη Σταματοπούλου

Τον Απρίλιο του προηγούμενου χρόνου, με την αμνηστία που εκδόθηκε αποφυλακίσθηκαν 100.000 κρατούμενοι και καταδικασμένοι αλλά σε λιγότερο από ένα χρόνο οι φυλακές ήταν και πάλι γεμάτες.

Ο αριθμός των κρατουμένων και των καταδικασμένων αυξήθηκε κατά 10,1% το 2020 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος φθάνοντας τα 291.546 άτομα.

Εκείνοι που δεν μπορούσαν να πληρώσουν τα χρέη, τα δάνεια, τις επιταγές καθώς και τους ετήσιους λογαριασμούς τους εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και όσοι καταδικάστηκαν σε φυλάκιση για παραβίαση του νόμου περί πτώχευσης, ανήλθαν στην 4η θέση.

Στις φυλακές  συμπεριλαμβάνονται στην πρώτη θέση κρατούμενοι και καταδικασμένοι για κλοπές με 15,2%, τραυματισμούς με 12,4%, εμπόριο ναρκωτικών με 7% καθώς και οικονομικά εγκλήματα με ποσοστό 5,4%. Η έκθεση, η οποία εκπονήθηκε από τον Γενικό Πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος και τον Βουλευτή Erdoğan Toprak της Κωνσταντινούπολης και παρουσιάστηκε στο Ινστιτούτο Επαγγελματικών Προσόντων (MYK), περιλάμβανε τις ακόλουθες πληροφορίες:

«Είμαστε πρώτοι στον κόσμο»

«Είμαστε από τους πρώτους στον κόσμο στον αριθμό των κρατουμένων και καταδικασμένων στις φυλακές σε σύγκριση με τον πληθυσμό. Το 2019, 430 στα 100.000 άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω βρίσκονταν στη φυλακή. Πριν από 10 χρόνια, αυτός ο αριθμός ήταν 163 ανά 100.000 άτομα. Από το 2010, ο αριθμός των φυλακισμένων και των καταδικασμένων έχει αυξηθεί κατά 260% ανά 100.000 άτομα. Ενώ στις Η.Π.Α. με 300.000.000 πληθυσμό, δηλαδή με 4 φορές τον πληθυσμό της Τουρκίας, 754 άτομα ανά 100.000 είναι στη φυλακή».

«Κλέβουν ηλιέλαιο από τα σπίτια»

Σύμφωνα με την αναφορά που ετοίμασε ο Erdogan Toprak, οι φυλακές περιλαμβάνουν στην πλειονότητα κλέφτες. Πλέον οι άνθρωποι κάνουν κλοπές ακόμα και για ψεύτικα βραχιόλια στις βιτρίνες των καταστημάτων.

Οι κλέφτες που μπαίνουν στα σπίτια κλέβουν ηλιέλαιο. Επίσης, και το εμπόριο ναρκωτικών είναι μεταξύ των διαδεδομένων εγκλημάτων, καθώς η αναλογία της ανεργίας των νέων είναι πολύ υψηλή. Ο αριθμός των εμπόρων, των αγροτών και των επιχειρηματιών που φυλακίστηκαν για εκτέλεση δεν είναι επίσης μικρός. Οι ειδοποιήσεις εκτέλεσης στοιβάζονται σαν βουνά στις έδρες των κοινοτήτων.

Πηγή: Εφημερίδα Sözcü

Επιμέλεια – Μετάφραση:
Ελένη Σταματοπούλου

TΟΥΡΚΙΑ

Επίτιμος πρόεδρος HDP: «Αν ο Ερντογάν χάσει τις εκλογές θα πάει στη φυλακή»

«Ο Ερντογάν έχει διαπράξει πάρα πολλά εγκλήματα κατά τη διάρκεια της προεδρίας του», δήλωσε ο Eρτουγκρούλ Κιουρκτσού

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

«Στην περίπτωση που ο Ερντογάν χάσει τις εκλογές, θα πάει στη φυλακή, γιατί έχει διαπράξει πάρα πολλά εγκλήματα κατά τη διάρκεια της προεδρίας του» εκτιμά σε συνέντευξή του στο ΟPEN, o Eρτουγκρούλ Κιουρκτσού, εμβληματική προσωπικότητα της Αριστεράς στην Τουρκία και επίτιμος πρόεδρος του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών, HDP.

Εξηγεί τους λόγους που ο Τούρκος πρόεδρος προσπαθεί να θέσει εκτός νόμου το ΗDP, ενώ μεταξύ άλλων δηλώνει ότι σε περίπτωση εκλογικής ήττας «ο Ταγίπ Ερντογάν χάνει τα πάντα. Θα ηττηθεί το χαλιφάτο του Ισλάμ, θα ηττηθεί ο τρόπος που παρουσίασε την Τουρκία σαν Ισλαμιστική Δημοκρατία. Θα ηττηθεί η δυναστεία που έστησε. Όλα θα καταρρεύσουν. Γι’ αυτό τον λόγο μάχεται και παίζει αυτό το θανάσιμο παιχνίδι και δεν μένει μόνο στο εκλογικό παιχνίδι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

TΟΥΡΚΙΑ

Τούρκος αναλυτής στο CNN Turk: «Μπορούμε να μπούμε στην Αθήνα σε 12 μέρες»

«Aν μας εκνευρίζουν και αυτό το λέω μόνο συγκριτικά, θα μπούμε σε 4 μέρες στην Θεσσαλονίκη και σε 12 μέρες στην Αθήνα. Κάνοντας την Ελλάδα άνω-κάτω»

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

«Σε τέσσερις ημέρες θα μπούμε στην Θεσσαλονίκη και σε 12 στην Αθήνα», σχολίασε γεμάτος αυτοπεποίθηση ο Τούρκος αναλυτής Χακάν Μπαϊρακτσί, μιλώντας στο CNN TURK για τις στρατιωτικές δυνατότητες των δύο χωρών.

«Να πούμε πως σε περίπτωση που οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις από οποιοδήποτε μέρος χερσαίο ή θαλάσσιο και για οποιοδήποτε λόγο κάνουν επίθεση στην τουρκική Δημοκρατία δεν θα μπορέσουν να ξεπεράσουν τα 6χλμ σε προέλαση αλλά θα καταστραφούν και θα εξαφανιστούν» δήλωσε, συνεχίζοντας προκλητικά: «Αλλά αν μας εκνευρίζουν και αυτό το λέω μόνο συγκριτικά, θα μπούμε σε 4 μέρες στην Θεσσαλονίκη και σε 12 μέρες στην Αθήνα. Κάνοντας την Ελλάδα άνω-κάτω».

Πηγή: Παναγιώτης Σαββίδης – protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

TΟΥΡΚΙΑ

Τουρκικά ΜΜΕ: «Η Ελλάδα καταπάτησε το 20ο νησί μας»

Κάνουν λόγο για «κατάληψη» από την Ελλάδα του νησιού Αλιμιά που βρίσκεται στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Ρόδου και Χάλκης

Ελένη Σταματοπούλου

Δημοσιεύθηκε

στις

«Παραβλέποντας το διεθνές δίκαιο στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, η Ελλάδα ξεκίνησε μια νέα παραβίαση», γράφει η εφημερίδα Sozcu, η οποία κάνει λόγο για «κατάληψη από την Ελλάδα νησιού που βρίσκεται στα σύνορα της Τουρκίας».  

«Σύμφωνα με τις Συνθήκες, της Λωζάννης το 1923 και του Παρισιού το 1947, ενώ 23 νησιά έπρεπε να είναι αποστρατικοποιημένα η Ελλάδα έφερε σε αυτά στρατεύματα ενώ καταπάτησε επίσης το 20ο νησί μας κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

«Η Ελλάδα έχτισε δύο εκκλησίες στο νησί Αλιμιά, οι οποίες ευνόησαν την περιοχή και τον τουρισμό. Κυματίζουν ελληνικές και βυζαντινές σημαίες»

Έχοντας την «κατοχή των νησιών» στην ημερήσια διάταξη, ο συνταξιούχος Συνταγματάρχης Umit Yalım, πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αναφερόμενος στην τελευταία «εισβολή» δήλωσε:

«Τόσο η ελληνική όσο και η βυζαντινή σημαία κυματίζουν σε διάφορα μέρη του νησιού Limoniye. Η Ελλάδα μεταφέρει  τουρίστες από το νησί της Ρόδου στο νησί Limoniye, διοργανώνοντας ημερήσιες εκδρομές με πλοίο. Η Ελλάδα  αποκαλεί το νησί ‘’Αλιμιά’’. Οι ελληνικές και οι βυζαντινές σημαίες κυματίζουν στο νησί Αλιμιά εδώ και πέντε μήνες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ5 ώρες πριν

Χαρίτου σε Χαρδαλιά: «Να σταματήσει ο εμπαιγμός για το δήθεν έξυπνο lockdown»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ5 ώρες πριν

Δυσαρέσκεια τοπικών φορέων για την ένταξη της Ροδόπης στο «κόκκινο»

YΓΕΙΑ6 ώρες πριν

Κορωνοϊός: Τέσσερα νέα κρούσματα στη Ροδόπη

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ2 ημέρες πριν

Αντίθετο στον νέο εκλογικό νόμο το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 ημέρες πριν

Πρωτοβουλία Ιλχάν Αχμέτ για κοινό αγώνα στα αγροτικά ζητήματα της Ροδόπης

ΠΑΙΔΕΙΑ2 ημέρες πριν

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κομοτηνής: «Τα Πανεπιστήμια δεν αποτελούν πλέον καταφύγιο εκβιασμού και ανομίας»

TΟΥΡΚΙΑ2 ημέρες πριν

Επίτιμος πρόεδρος HDP: «Αν ο Ερντογάν χάσει τις εκλογές θα πάει στη φυλακή»

ΠΑΙΔΕΙΑ2 ημέρες πριν

Κάλεσμα συστράτευσης στους τοπικούς φορείς απευθύνουν φοιτητές της Κομοτηνής

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

Τραγωδία στο Κερατσίνι: Αυτοκτόνησε 15χρονος μαθητής

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ2 ημέρες πριν

Δικαίωση της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης Α.Ε. εναντίον του ολλανδικού ομίλου Heineken

TΟΥΡΚΙΑ2 ημέρες πριν

Επίτιμος πρόεδρος HDP: «Αν ο Ερντογάν χάσει τις εκλογές θα πάει στη φυλακή»

ΡΟΔΟΠΗ3 ημέρες πριν

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εξωτερικοί φρουροί Φυλακών Κομοτηνής

ΠΑΙΔΕΙΑ3 ημέρες πριν

Υπό κατάληψη και πάλι η Πρυτανεία του Δ.Π.Θ.

TΟΥΡΚΙΑ3 ημέρες πριν

Τούρκος αναλυτής: «Με τις πλάτες Γερμανών υπουργών ο Ερντογάν δημιουργεί εντάσεις στο Αιγαίο»

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ4 ημέρες πριν

Κομοτηνή: Γυναίκα απειλούσε να πέσει από ταράτσα πολυκατοικίας

ΕΒΡΟΣ5 ημέρες πριν

Ανατροπή με τον θάνατο στρατιώτη στον Έβρο – Ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ5 ημέρες πριν

Στυλιανίδης: «Επιθέσεις εναντίον της Ελλάδας από τουρκικά σωματεία με έδρα τη Γερμανία»

ΡΟΔΟΠΗ6 ημέρες πριν

Κομοτηνή: Εμπρησμοί σε ΑΤΜ τραπεζών στην πλατεία Αρχιεπισκόπου Χρυσάνθου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 εβδομάδα πριν

Αρωγός στις πρωτοβουλίες του Δήμου Κομοτηνής ο Δημήτρης Χαρίτου

ΠΑΙΔΕΙΑ1 εβδομάδα πριν

Φοιτητές και Σύλλογοι στην Κομοτηνή καταδικάζουν την άγρια καταστολή στο ΑΠΘ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x