ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΒΟΥΛΗ

Στυλιανίδης σε ΣΥΡΙΖΑ: «Όσοι ακολούθησαν την τακτική σας πήγαν στο 4%»

Για «λαϊκισμό» και «υποκρισία» κατηγόρησε ο Βουλευτής Ροδόπης την αξιωματική αντιπολίτευση κατά τη συζήτηση για τις προσλήψεις στις δημόσιες συγκοινωνίες

fonirodopis.gr

Επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τις προσλήψεις στις δημόσιες συγκοινωνίες εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι Νίκος Βούτσης, Γιώργος Κατρούγκαλος, Σπύρος Λάππας, Θεόφιλος Ξανθόπουλος και Παύλος Πολάκης ζήτησαν την ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, με την παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών και των διοικήσεων των εταιρειών ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ, ώστε να συζητηθούν και να ελεγχθούν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Επιτροπής:

– οι καταγγελίες περί αδιαφάνειας στους διαγωνισμούς προσλήψεων οδηγών και τεχνιτών στις αστικές συγκοινωνίες και

– τα αποτελέσματα του ελέγχου του ΑΣΕΠ, που οδήγησε σε αλλαγές των πινάκων προσληπτέων, κατάταξης και απορριπτέων κατά 37% για την ΟΣΥ Α.Ε. και κατά 45% για τη ΣΤΑΣΥ Α.Ε.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, παρενέβη ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «λαϊκισμό» και «υποκρισία».

«Όσοι ακολούθησαν τη δική σας τακτική πήγαν από το 48% στο 4%. Μην γίνεστε συνεχιστές ενός κόμματος που κατάπιατε γιατί σύντομα θα έχετε τη δική του μοίρα», είπε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής Ροδόπης.

Αναλυτικά, ο Βουλευτής Ροδόπης που γνωρίζει το αντικείμενο από τη θητεία του και ως Υπουργός Μεταφορών, δήλωσε:

«Με τη νηφαλιότητα και την ψυχραιμία της εμπειρίας, θα μου επιτρέψετε με λύπη μου να διαπιστώσω ότι επιστρέφουμε σε μία εποχή λαϊκισμού που εγώ ως παλαιότερος Υπουργός Μεταφορών εβίωσα μετά την πτώση της Κυβέρνησης του 2009 και τότε, η επόμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ «μπήκε στον πειρασμό» να «εργαλειοποιήσει» τις προσλήψεις που έγιναν στο Μετρό, στον Ηλεκτρικό, στο Τραμ και τα λοιπά. 

Εγώ ήμουν ο Υπουργός που τις διεκπεραίωσε, όχι που τις διενήργησε. Αυτός, δηλαδή, που ολοκλήρωσε τις τυπικές διαδικασίες, όχι αυτός που έκανε τις επιλογές, για να είναι σαφές. Τότε, λοιπόν, αμέσως η Κυβέρνηση μετά τις εκλογές, κατήγγειλε αυτό που κάνουν και οι συνάδελφοι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., σήμερα, τον τρόπο. Κατηγορήθηκε δε η προηγούμενη Κυβέρνηση Καραμανλή, από μία ληγμένη Ανεξάρτητη Αρχή, όχι συνταγματική, τότε, τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, ότι παρανόμως προσέλαβε κάποιους.

Αποτέλεσμα ήταν, η πράξη του Επιθεωρητή να καταπέσει, διότι ήταν άκυρη, γιατί ό,τι ελέγχους έκανε κατ’ εντολήν ή από μόνος του, προφανώς δεν ήταν βάσιμοι και τυπικά και ουσιαστικά και βγήκαν άκυροι. Οι υποθέσεις δε των προσλήψεων, όταν πήγαν στη δικαιοσύνη, όλες δικαιώθηκαν. Οι απολυθέντες επαναπροσλήφθηκαν, αποζημιώθηκαν, γιατί κάλυπταν πραγματικές ανάγκες των Οργανισμών. Και βεβαίως, μετά την ταλαιπωρία αυτών των ανθρώπων, αποδείχθηκε ότι ήταν χρήσιμος ο αριθμός των προσληφθέντων, για να μπορέσουν να λειτουργήσουν και οι επεκτάσεις που έγιναν στο δίκτυο και η αναγκαιότητα να λειτουργεί το δίκτυο 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, προς όφελος της κοινωνίας.

Ουσιαστικά, δηλαδή, τότε, προκλήθηκε μια νέα πλατεία Κλαυθμώνος, η οποία πιστεύω ότι πάει να χτιστεί και σήμερα ξανά από τη σημερινή Αντιπολίτευση, με σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομία, στη ζωή των ανθρώπων και στην αποτελεσματική λειτουργία των Οργανισμών, τους οποίους, κύριοι Υπουργοί, διοικείτε σήμερα.

Εγώ επανέρχομαι, για να αναδείξω την αντίφαση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., σε μία συζήτηση που κατά κόρον κάναμε και στην Αναθεώρηση του Συντάγματος. Είχα πει εγώ τότε – προσωπική άποψη και συμφώνησαν οι περισσότεροι και ο κ. Κατρούγκαλος, που ήταν Εισηγητής από την πλευρά της Αντιπολίτευσης – ότι σε πολλές περιπτώσεις οι Ανεξάρτητες Αρχές αποτελούν τη θεσμική ομολογία της ανεπάρκειας ή της χρεοκοπίας του πολιτικού συστήματος. Την αδυναμία, δηλαδή, του πολιτικού συστήματος να αναλάβει την ευθύνη.

Όταν χρειάζονται προσλήψεις, να κάνει προσλήψεις. Όταν χρειάζεται να αγοράσει λεωφορεία, να αγοράσει λεωφορεία. Όταν χρειάζεται να κάνει υποδομές, να κάνει υποδομές. Ότι δεν μπορούσε να κάνει το πολιτικό σύστημα, γιατί βούλιαζε σ’ αυτόν τον λαϊκισμό που περιέγραψα, προσπάθησε να το δώσει σε δήθεν Ανεξάρτητες Αρχές.

Έρχομαι τώρα στην ουσία. Αναμφισβήτητα το ΑΣΕΠ, κύριοι της Αντιπολίτευσης, ήταν για  την εποχή του, κάτι καινοτόμο, διότι διασφάλιζε την αντικειμενικότητα της αξιολόγησης. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει και αξιοκρατική επιλογή. Δηλαδή, ο κατάλληλος άνθρωπος, στην κατάλληλη θέση.

Διότι, εάν ανήκεις σε μια μειονεκτική ομάδα και αν, παραδείγματος χάρη, έχεις και κάποια άλλα κοινωνικά ή άλλα κριτήρια, κρίνεσαι αντικειμενικά κατάλληλος. Όταν, όμως, πας να οδηγήσεις τον συρμό, κρίνεσαι ακατάλληλος, γιατί τα ουσιαστικά προσόντα, πολλές φορές, αξιολογούνται με άλλους τρόπους. Εσείς θα παίρνατε στη δουλειά σας κάποιον,  χωρίς να τον δείτε, επειδή είδατε ένα βιογραφικό στα χαρτιά ή επειδή σας είπε ότι έχει μόρια; Δεν θα θέλατε να τον δείτε και να διαπιστώσετε την ικανότητά του να οδηγήσει έναν συρμό, να διενεργήσει ελέγχους, να διοικήσει μια μονάδα, να έχει την ευθύνη να φέρει αποτελέσματα;

Το ότι κάποιοι, κατά τη γνώμη μου, κακοί πολιτικοί του παρελθόντος, μερικά εργαλεία αξιολόγησης, τα χρησιμοποίησαν στρεβλά, δεν φταίνε τα εργαλεία. Φταίνε αυτοί που τα χρησιμοποίησαν στρεβλά. Και αυτό πρέπει να το ξαναδούμε.

Εδώ, λοιπόν, έρχεται τώρα, σε αυτή την κατάσταση, η Κυβέρνηση, η οποία ενώ από το Σύνταγμα έχει το δικαίωμα, μόνη της, λόγω της εκτάκτου καταστάσεως – όπως είπε ο Υπουργός σωστά, προηγουμένως – να διενεργήσει άμεσα προσλήψεις και να καλύψει τις ανάγκες με ό,τι κριτήρια πρέπει, ζητά για τους λόγους αυτούς που έχουν κυριαρχήσει στο δημόσιο διάλογο, τη συμβολή της Ανεξάρτητης Αρχής. Και η Ανεξάρτητη Αρχή ανταποκρίνεται και βάζει τους κανόνες. Οι κανόνες τηρούνται στην πρώτη φάση και πάμε μετά στις επιλογές. Οι επιλογές γίνονται και με βάση αυτές τις επιλογές, προχωράει στις προσλήψεις.

Έχουμε, λοιπόν, ένα ποσοστό αστοχίας στις προσλήψεις, το οποίο είναι πολύ πιο κάτω από το μέσο όρο, που εσείς δημιουργήσατε. Άρα και στατιστικά ακόμα, είμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Ακόμα και αν δεχθούμε όσα ισχύουν σε αυτό το σύστημα ως σωστά, είμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Έχουν αποδειχθεί ήδη τα στοιχεία αυτά και από τους Υπουργούς και από τους προλαλήσαντες συναδέλφους.

Θεωρώ, λοιπόν, ότι κάποια στιγμή, πρέπει να σταματήσει η υποκρισία σε αυτή την αίθουσα.  Να δούμε τα πράγματα όπως είναι. Εδώ πάμε να δώσουμε πρακτικές λύσεις σε πρακτικά καθημερινά προβλήματα. Και άκουσα προηγουμένως κάποιοι να μέμφονται  την Κυβέρνηση, γιατί έκανε τη συνέργεια με τα ΚΤΕΛ. Δεν το περίμενα από Αριστερούς αυτό. Την πρότυπη εταιρεία λαϊκής βάσης, όπου οι ίδιοι οι μέτοχοι είναι και εργαζόμενοι, οι ίδιοι οι μέτοχοι είναι και καθαρίστριες και οδηγοί και εισπράκτορες, που θα έπρεπε να την έχουν κορυφή και οι άνθρωποι της Αριστεράς που πιστεύουν, υποτίθεται, μια τέτοια αντίληψη.

Αυτήν την εταιρεία λαϊκής συμμετοχής, εσείς την μέμφεστε, όταν έχει αποδείξει, διαχρονικά, ότι είναι το κοινωνικό μέσο μεταφοράς που στάθηκε στο πλευρό της φτωχής κοινωνίας, του απομακρυσμένου χωριού, του απομακρυσμένου φτωχού και υποβαθμισμένου οικισμού;

Εγώ θα ζητούσα από εσάς, σε αυτούς να δείχνετε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και σεβασμό από τη παλαιού τύπου δημοσιοϋπαλληλία, η οποία πολλές φορές ξεχνιέται στο γραφείο ή μπαίνει σε ένα τέτοιο  διαγωνισμό, για να ζητήσει την άλλη ώρα να φύγει και να πάει κάπου αλλού να περνά καλύτερα.

Ας δούμε, λοιπόν, κύριοι συνάδελφοι, τα πράγματα, όπως  είναι. Θεωρώ ότι η κυβέρνηση έπραξε αυτό που έπρεπε να πράξει. Σαφώς είναι καλύτερη η πολιτική που ακολουθεί και πιο αποτελεσματική από αυτή που προϋπήρχε και θα ήταν χρήσιμο και για σας τους ίδιους, αν θέλετε  να προσφέρετε υπηρεσία στον εαυτό σας, στο κόμμα σας και στην κοινωνία, όταν βλέπετε θετικές πρακτικές να τις επικροτείτε. Ακούστε λίγο και τους παλιότερους. Όσοι ακολούθησαν τη δική σας τακτική πήγαν από το 48% στο 4%. Μην γίνεστε συνεχιστές ενός κόμματος που κατάπιατε γιατί σύντομα θα έχετε τη δική του μοίρα».

ΒΟΥΛΗ

Δημ. Χαρίτου: «Αναγκαία η συγκρότηση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας»

«Οι πρόσφατες προκλητικές κινήσεις της γείτονος στο Αιγαίο δυστυχώς επιβεβαιώνουν πόσο δίκαιο είχαμε όταν ζητούσαμε να αλλάξει η πυξίδα της στρατηγικής μας, ώστε να είχε εξασφαλιστεί ένα ουσιαστικό πλαίσιο κυρώσεων, πριν την έναρξη των διερευνητικών συνομιλιών», δήλωσε ο Βουλευτής Ροδόπης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του ΥΠΕΞ

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου μίλησε το βράδυ της Παρασκευής 26 Φεβρουαρίου στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο για το νέο Οργανισμό του Υπουργείου Εξωτερικών και τον απόδημο Ελληνισμό.

Αφού άσκησε κριτική στο νομοσχέδιο ότι δεν ανταποκρίνεται στις αναγκαιότητες του σήμερα, σημείωσε ότι υποβαθμίζει τη Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού σε μία διεύθυνση όπου θα υπάγεται μαζί με άλλες, αποδυναμώνει τις διπλωματικές διευθύνσεις για χώρες με βαρύνοντα διεθνή ρόλο όπως Κίνα και ΗΠΑ, μειώνει τους πόρους του 2021 επιδρώντας αρνητικά στην εξωστρέφεια της διπλωματίας, περιορίζει δραστικά τις οργανικές θέσεις των διπλωματών από 920 που είναι σήμερα στους 800, ενώ το ΥΠΕΞ είναι ήδη υποστελεχωμένο.

Ειδική αναφορά έκανε στην ανάγκη συγκρότησης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, που αποτελεί θεσμικό έλλειμμα της εξωτερικής πολιτικής.

Αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις και στην επιθετικότητα που εκδηλώνει η γείτονα τόνισε ότι «η συμβολή μας στη συζήτηση αυτού του νομοσχεδίου είναι στην ίδια κατεύθυνση με τη συμβολή μας για να διαμορφωθεί μία εθνική στρατηγική στα μείζονα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής. Στην αντιμετώπιση πρωτίστως της τουρκικής επιθετικότητας που αμφισβητεί ανοιχτά τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.

Όμως οι πρόσφατες προκλητικές κινήσεις της γείτονος στο Αιγαίο που είναι σε εξέλιξη δυστυχώς επιβεβαιώνουν πόσο δίκαιο είχαμε όταν ζητούσαμε να αλλάξει η πυξίδα της στρατηγικής μας, ώστε να είχε εξασφαλιστεί ένα ουσιαστικό πλαίσιο κυρώσεων, πριν την έναρξη των διερευνητικών συνομιλιών. Τώρα γίνεται αντιληπτό ότι είναι το μόνο που θα μπορούσε να κρατήσει την Τουρκία στο τραπέζι του διαλόγου με σοβαρότητα χωρίς τις απειλές και τους εκβιασμούς. Σας είναι γνωστό  ότι επανειλημμένα έχουμε  ταχθεί υπέρ του διαλόγου με τη γείτονα ως το μοναδικό τρόπο επίλυσης -με βάση το διεθνές δίκαιο- της διαφοράς που έχουμε για την οριοθέτηση των θαλάσσιων οικονομικών ζωνών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΒΟΥΛΗ

Αναφορά Χαρίτου στη Βουλή για την οικονομική στήριξη των δικηγόρων

Την επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης κατέθεσε προς τον Υπ. Δικαιοσύνης ο Βουλευτής Ροδόπης

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου κατέθεσε προς τον κ. Υπουργό  Δικαιοσύνης ως αναφορά την επιστολή του  Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης με την οποία ζητούν την οικονομική ενίσχυση των δικηγόρων, που ενώ έχουν πληγεί καίρια κατά την διάρκεια της πανδημίας δεν στηρίχθηκαν από την Πολιτεία όσο οι άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι.

«Στην επιστολή τους οι δικηγόροι ζητούν ακόμη την διασφάλιση της ακώλυτης λειτουργίας της δικαιοσύνης ζητώντας από τον Υπουργό να φροντίσει για την απρόσκοπτη διεξαγωγή εκείνων τουλάχιστον των δικών που σχετίζονται με την προστασία των ευαίσθητων κατηγοριών της κοινωνίας (π.χ. προσωρινή δικαστική προστασία, διατροφές ανηλίκων, εργατικές αξιώσεις κλπ)», αναφέρεται στην αναφορά του Δημήτρη Χαρίτου.

Παρακάτω, η επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΒΟΥΛΗ

Αλέξης Τσίπρας: «Πολιτικά εκτεθειμένος ο Μητσοτάκης για το σκάνδαλο Λιγνάδη – Μενδώνη»

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι μια υπουργός εκβιάζει τον πρωθυπουργό», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που μίλησε για χοντροκομμένη προσπάθεια συγκάλυψης

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

Καταιγιστικός ήταν στη δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος επιτέθηκε σφόδρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το γεγονός πως αντί να κάνει στοιχειώδη κριτική απλώς επαινεί τον εαυτό του για το ελληνικό κίνημα #metoo.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε για μια ακόμα φορά τον πρωθυπουργό να απαντήσει  ποιος διόρισε τον Δημήτρη Λιγνάδη στο Εθνικό Θέατρο και σε ποιους αναφερόταν η Λίνα Μενδώνη όταν είπε ότι εξαπατήθηκαν από τον ηθοποιό: «Σας ρωτάμε ευθέως. Ποιος τον τοποθέτησε; Δεν είχατε καμία σχέση; Εκτός εάν αυτό είναι το ένοχο μυστικό.  Ότι η Λίνα Μενδώνη γνωρίζει ποιος τον τοποθέτησε».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεσκέπασε την υποκρισία της κυβέρνησης που προκάλεσε τη συζήτηση στη Βουλή θέτοντας θέμα ποιότητας του δημοσίου διαλόγου στο διαδίκτυο, επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα της κυβέρνησης είναι ο θετικός ρόλος που έχει παίξει το διαδίκτυο σε κρίσιμες καταγγελίες και αποκαλύψεις όπως με την κομπίνα του υπουργείου Εργασίας με τα σκόιλ ελικίκου, τα μαϊμού πτυχία στελεχών της κυβέρνησης, τις μάσκες αλεξίπτωτα στους μαθητές και τις φωτογραφίες με τις του ίδιου του πρωθυπουργού στην Πάρνηθα και στο γλέντι στην Ικαρία.

Με στοιχεία που κατέθεσε στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας αποδόμησε και τις καταγγελίες Μητσοτάκη περί τρολ λέγοντάς του πως βρίσκονται δίπλα του και αναφερόμενος στα έργα και τις ημέρες της Ειρήνης Αγαπηδάκη που σήμερα είναι Εθνική Συντονίστρια για το σχέδιο για τα προσφυγόπουλα.

Δείτε τη δευτερολογία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην πρωτολογία του υπέδειξε προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη  ως υπεύθυνο για το πολιτικό σκάνδαλο Μενδώνη – Λιγνάδη με στόχο την συγκάλυψη της υπόθεσης σεξουαλικής κακοποίησης, αποδομώντας έναν προς έναν τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ευθέως κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι είναι πολιτικά και ηθικά σοβαρότατα εκτεθειμένος «γιατί οργανώσατε ή ανεχτήκατε, μια αλληλουχία πράξεων και παραλείψεων που αφορούν τον κύριο Λιγνάδη, και την κυρία Μενδώνη, με τελευταίο και χειρότερο επεισόδιο την απόπειρα συγκάλυψης».

Μάλιστα επεσήμανε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης όχι μόνο δεν ανέλαβε πολιτική ευθύνη αλλά δεν ζήτησε ούτε μια συγγνώμη για τις παραλείψεις.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε  τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει ευθέως ποιος διόρισε τον Δημήτρη Λιγνάδη στο Εθνικό Θέατρο λέγοντας δηκτικά: «εκτός εάν περνώντας έξω από το Εθνικό είδε φως και μπήκε».

Παράλληλα περιέγραψε αναλυτικά τις ευθύνες του πρωθυπουργού καλώντας τον να απαντήσει εάν η Λίνα Μενδώνη κινήθηκε μόνη της και συγκεκριμένα:
-Από μόνη της αποφάσισε να επικαλεστεί στη Βουλή λόγους δημοσίου συμφέροντος για τον διορισμό του Δημήτρη Λιγνάδη;

-Από μόνη της κατήργησε τον διαγωνισμό και να διορίσει τον Λιγνάδη που δεν τον γνώριζε;

-Από μόνη της αποφάσισε να επιχειρήσει με διάφορα προσχήματα τη συγκάλυψη επί σειρά ημερών, δίνοντας τη δυνατότητα στον κύριο Λιγνάδη να λάβει όλα τα μέτρα ούτως ώστε να εξαφανιστούν πιθανές αποδείξεις της δράσης του;

-Από μόνη της αποφάσισε να μην προσφύγει στη Δικαιοσύνη από τη πρώτη στιγμή της πρώτης δημόσιας καταγγελίας στις 6 του Φλεβάρη;

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι με τους χειρισμούς της κυβέρνησής του εξευτελίζει τους ανθρώπους που τόλμησαν να καταγγείλουν τους δυνάστες τους.

Αναφέρθηκε στην υπερασπιστική γραμμή της Μενδώνη δια χειρός Άδωνι Γεωργιάδη και στους ισχυρισμούς ότι δέχεται επίθεση γιατί ξεμπλόκαρε την επένδυση στο Ελληνικό αλλά και στις δηλώσεις του Γιώργου Γεραπετρίτη ότι είπαν συνειδητά ψέματα περί παραίτησης Λιγνάδη για προσωπικούς λόγους για να μην τον εκθέσουν.

«Αλήθεια σκεφτήκατε πολύ για να βρείτε αυτή τη γραμμή ; 

Και δε σκεφτήκατε καν ότι έτσι εξευτελίζετε τους ανθρώπους που τόλμησαν να καταγγείλουν τους δυνάστες τους;

Ο Νίκος Σ. Και τα άλλα παιδιά  δηλαδή κατήγγειλε τον κ. Λιγνάδη γιατί δεν θέλει να γίνει το Ελληνικό; 

Πόση χυδαιότητα, αλήθεια, μπορεί να χωρέσει στην πολιτική σας σκοπιμότητα;  

Εύκαμπτη ηθική αναφερθήκατε σε προσωπικό τόνο στα παιδιά σας και στα παιδιά μου

Και εν τέλει κύριε Μητσοτάκη, μια ειλικρινής απορία: 

Με ποιους είναι η έγνοια σας τούτη την ώρα ;

Με τα θύματα ή με τους θύτες ;

Με το να ενθαρρύνετε τα θύματα να μιλήσουν ή με το να προφυλάξετε τους θύτες από «τα σκυλιά»;».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με μια σκληρή ομιλία έκανε λόγο για πολιτικό σκάνδαλο, άκομψη, χοντροκομμένη, και προκλητική προσπάθεια συγκάλυψης και απευθυνόμενος προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη του επεσήμανε ότι  «αμφισβητείται το τεκμήριο της πολιτικής σας αθωότητας».

Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ακούει ή κάνει πως δεν ακούει την πάνδημη απαίτηση για αποπομπή της υπουργού Πολιτισμού και επιλέγει να την ξεπλύνει πολιτικά. 

Είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: «Αναρωτιέμαι λοιπόν μαζί με όλη την κοινή γνώμη: Γιατί τη στηρίζετε με τόσο πάθος; Υπάρχει κάποιο ένοχο μυστικό που δεν ξέρουμε; Εγώ πάντως δε μπορώ να πιστέψω ότι μια υπουργός μπορεί να εκβιάζει τον πρωθυπουργό».

Αναφέρθηκε δε εκτενώς σε περιπτώσεις που ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναπαρήγαγε ψεύδη και αθλιότητες. «Από το δικό σας στόμα, που τώρα αγορεύει για την ποιότητα του δημοσίου διαλόγου, δεν ξεπήδησε η μεταφορά των δημοσιευμάτων του Μακελειού μέσα στο κοινοβούλιο, και η απόπειρα ηθικού διασυρμού του νεκρού πατέρα μου- ως δήθεν συνεργάτη της χούντας;» είπε μεταξύ άλλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ5 ώρες πριν

Χαρίτου σε Χαρδαλιά: «Να σταματήσει ο εμπαιγμός για το δήθεν έξυπνο lockdown»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ5 ώρες πριν

Δυσαρέσκεια τοπικών φορέων για την ένταξη της Ροδόπης στο «κόκκινο»

YΓΕΙΑ6 ώρες πριν

Κορωνοϊός: Τέσσερα νέα κρούσματα στη Ροδόπη

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ2 ημέρες πριν

Αντίθετο στον νέο εκλογικό νόμο το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 ημέρες πριν

Πρωτοβουλία Ιλχάν Αχμέτ για κοινό αγώνα στα αγροτικά ζητήματα της Ροδόπης

ΠΑΙΔΕΙΑ2 ημέρες πριν

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κομοτηνής: «Τα Πανεπιστήμια δεν αποτελούν πλέον καταφύγιο εκβιασμού και ανομίας»

TΟΥΡΚΙΑ2 ημέρες πριν

Επίτιμος πρόεδρος HDP: «Αν ο Ερντογάν χάσει τις εκλογές θα πάει στη φυλακή»

ΠΑΙΔΕΙΑ2 ημέρες πριν

Κάλεσμα συστράτευσης στους τοπικούς φορείς απευθύνουν φοιτητές της Κομοτηνής

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

Τραγωδία στο Κερατσίνι: Αυτοκτόνησε 15χρονος μαθητής

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ2 ημέρες πριν

Δικαίωση της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης Α.Ε. εναντίον του ολλανδικού ομίλου Heineken

TΟΥΡΚΙΑ2 ημέρες πριν

Επίτιμος πρόεδρος HDP: «Αν ο Ερντογάν χάσει τις εκλογές θα πάει στη φυλακή»

ΡΟΔΟΠΗ3 ημέρες πριν

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εξωτερικοί φρουροί Φυλακών Κομοτηνής

ΠΑΙΔΕΙΑ3 ημέρες πριν

Υπό κατάληψη και πάλι η Πρυτανεία του Δ.Π.Θ.

TΟΥΡΚΙΑ3 ημέρες πριν

Τούρκος αναλυτής: «Με τις πλάτες Γερμανών υπουργών ο Ερντογάν δημιουργεί εντάσεις στο Αιγαίο»

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ4 ημέρες πριν

Κομοτηνή: Γυναίκα απειλούσε να πέσει από ταράτσα πολυκατοικίας

ΕΒΡΟΣ5 ημέρες πριν

Ανατροπή με τον θάνατο στρατιώτη στον Έβρο – Ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ5 ημέρες πριν

Στυλιανίδης: «Επιθέσεις εναντίον της Ελλάδας από τουρκικά σωματεία με έδρα τη Γερμανία»

ΡΟΔΟΠΗ6 ημέρες πριν

Κομοτηνή: Εμπρησμοί σε ΑΤΜ τραπεζών στην πλατεία Αρχιεπισκόπου Χρυσάνθου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 εβδομάδα πριν

Αρωγός στις πρωτοβουλίες του Δήμου Κομοτηνής ο Δημήτρης Χαρίτου

ΠΑΙΔΕΙΑ1 εβδομάδα πριν

Φοιτητές και Σύλλογοι στην Κομοτηνή καταδικάζουν την άγρια καταστολή στο ΑΠΘ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x