ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Τη δια ζώσης συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ζητάει ο «Σπάρτακος»

Η δημοτική παράταξη Κομοτηνής ζητά επιπλέον το άνοιγμα του πανεπιστημίου και την απελευθέρωση της κυκλοφορίας των πολιτών με την απαλλαγή από την «ταπεινωτική απαίτηση για …SMS»

Τη δια ζώσης συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής, με τα στοιχειώδη υγειονομικά μέτρα, ζητάει η δημοτική παράταξη «Σπάρτακος».

Η δημοτική παράταξη ζητά επιπλέον το άνοιγμα του πανεπιστημίου και την απελευθέρωση της κυκλοφορίας των πολιτών με την απαλλαγή από την «ταπεινωτική απαίτηση για …SMS».

Αναλυτικά, αναφέρει:

«Ζώντας επί τρεισήμιση μήνες σε ένα μοναδικό στην Ευρώπη καθεστώς περιορισμού της ελεύθερης διακίνησης των πολιτών και ταυτόχρονα τον περιορισμό αρκετών ελευθεριών μας, ως ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ προτείνουμε στο Δημοτικό συμβούλιο της Κομοτηνής ορισμένα μέτρα ώστε να ξαναγυρίσουμε οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι στα καθήκοντά μας για το συμφέρον της πόλης, αλλά και να δώσουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας και άρσης των φοβικών συνδρόμων προς τους συμπολίτες μας.

Εδώ και δύο εβδομάδες η πολιτεία έχει αποφασίσει το άνοιγμα των δύο πρώτων βαθμίδων της εκπαίδευσης με μόνο έκτακτο μέτρο αποτροπής της διάδοσης (!;) του ιού τα ανοικτά παράθυρα. Έδωσε έτσι ένα μήνυμα πως η εκπαίδευση, δυστυχώς μόνο οι δύο πρώτες βαθμίδες και όχι η τρίτη, έχουν προτεραιότητα και αξίζει τον κόπο ένα ελάχιστο ρίσκο. Επίσης είναι ανοικτή η Βουλή και όλα τα όργανα και οι επιτροπές της διακυβέρνησης συνεδριάζουν κανονικά.

Επίσης όλοι σχεδόν οι δημόσιοι οργανισμοί, οι υπηρεσίες του Δημοσίου και της Περιφέρειας, οι τεχνικές υπηρεσίες, οι ΟΤΑ, το ΚΤΕΛ, οι αστικές συγκοινωνίες λειτουργούν με υπαλλήλους που αλληλεπιδρούν στον ίδιο χώρο, με περισσότερο ή λιγότερο συνωστισμό, θεωρούμε πως ήρθε η ώρα να ζητήσουμε το αυτονόητο, την δια ζώσης λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και την ομαλοποίηση όσο μπορούμε της ζωής στην πόλη.

Θεωρούμε πως τα δημοτικά συμβούλια δεν μπορούν να παραμείνουν στο καθεστώς των εικονικών συνεδριάσεων για πολλούς λόγους. Καταρχάς αποδεχόμενοι την αναστολή της δια ζώσης συνεδρίασης αποδεχόμαστε πως ο ρόλος τους δεν είναι σημαντικός ή εξ ίσου σημαντικός με την εκπαίδευση ή με το κυβερνητικό έργο ή με την λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών γενικά.

Μπορούμε λοιπόν να ζητήσουμε την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου με ανοιχτά τα παράθυρα και το δικαίωμα συμμετοχής είτε με δια ζώσης παρακολούθηση είτε εξ αποστάσεως κάθε δημοτικού συμβούλου. Κατ΄ επέκταση θεωρούμε απαραίτητο πως πρέπει να καλέσουμε σε άνοιγμα του Πανεπιστημίου καθώς τα μαθήματα μπορούν να γίνουν με ανοιχτά παράθυρα – ή ακόμα και υπαίθρια στην περίπτωση του ΤΕΦΑΑ.

Κύριε Δήμαρχε και αξιότιμοι δημοτικοί σύμβουλοι, αν βγείτε στην πόλη θα παρατηρήσετε πως οι συμπολίτες μας συνωστίζονται σε όλους σχεδόν τους δημόσιους χώρους. Ο κόσμος δεν κυριαρχείται πλέον από την παράλογη φοβία του νέου ιού και δεν ανταποκρίνεται με αυτοπεριορισμό στις εντολές της κυβέρνησης.

Ο λόγος που ακόμα φοράμε οι περισσότεροι τις μάσκες μας είναι ο φόβος του προστίμου και όχι ο φόβος της πανδημίας. Αυτό είναι φανερό από τον τρόπο που κινούμαστε και αλληλεπιδρούμε στον δημόσιο χώρο.

Μετά από έναν χρόνο πανδημίας και τη βεντάλια των μέτρων να ανοιγοκλείνει όπως το αποφασίζει ανεξέλεγκτα η Κυβέρνηση συμβουλευόμενη την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, θεωρούμε πως ήρθε η ώρα να ζητήσουμε θεσμικά στο δημοτικό συμβούλιο την σταδιακή επιστροφή μας στην κανονικότητα με την επίκληση της κοινής λογικής. Την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου με τα στοιχειώδη υγειονομικά μέτρα, το άνοιγμα του πανεπιστημίου με τα αντίστοιχα μέτρα, την απελευθέρωση της κυκλοφορίας των συμπολιτών μας και την απαλλαγή μας από την ταπεινωτική απαίτηση για …SMS προκειμένου να βγούμε από το σπίτι μας.

Επειδή τα υγειονομικά μέτρα που επιβάλλονται δεν τηρούνται ούτε από υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, αλλά ούτε και από τα ΜΜΕ που μας τα πλασάρουν ως απαραίτητα, πρέπει να μιλήσουν και οι εκπροσώποι του λαού. Έχουμε ευθύνες απέναντι στους Κομοτηναίους συμπολίτες μας, στα παιδιά μας αλλά και στην χώρα».

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Κομοτηνή: Σε 15 σημεία τα χάρτινα φαρασάκια για τις ακαθαρσίες κατοικίδιων

Τα φαρασάκια από ανακυκλωμένο χαρτί προορίζονται για την εύκολη κι ανέπαφη περισυλλογή ακαθαρσιών κατοικίδιων και διανέμονται δωρεάν στους πολίτες με στόχο να διατηρηθούν η φύση, οι δρόμοι και τα χέρια καθαρά

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Κομοτηνής παρέλαβε την Πέμπτη (29/7) την οικολογική ελληνική πατέντα με χάρτινα φαρασάκια μιας χρήσης «ΝΟ ΚΑΚΑ» από  την εφευρέτρια της πατέντας Μαρία Αρκούδη και τη συνιδιοκτήτρια Σωτηρία Μπαχούρου. Τα φαρασάκια από ανακυκλωμένο χαρτί προορίζονται για την εύκολη κι ανέπαφη περισυλλογή ακαθαρσιών κατοικίδιων και διανέμονται δωρεάν στους πολίτες με στόχο να διατηρηθούν η φύση, οι δρόμοι και τα χέρια καθαρά.

 Το ίδιο βράδυ παρουσιάστηκε η συγκεκριμένη δράση του Δήμου Κομοτηνής στην πλατεία Ειρήνης, σε δημότες που έχουν σκυλιά και προσφέρθηκαν φαρασάκια και λιχουδιές για τα σκυλάκια.

 Σήμερα, τοποθετούνται κουτιά με φαρασάκια σε 15 σημεία της πόλης:

 • Φιλικής Εταιρίας (αρχή Βενιζέλου)
 • Αρχή Λ. Ηρώων (Ταξιαρχία)
 • Γ. Παπανδρέου με Φιλίππου γωνία
 • Οδός Φιλίππου (3ο ΓΕΛ)
 • Οδός Υψηλάντου (ΕΟΔΥ)
 •  Οδός Υψηλάντου (Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας)
 • Παρασίου – Ν. Ζωίδη -Αίνου
 • Άλσος Πάρκου – Λ. Δημοκρατίας
 • Άλσος Πάρκου- Αγία Παρασκευή
 • Π. Τσαλδάρη – Σιδηροδρομικός Σταθμός
 • Γ. Κακουλίδου με Αγίας Σοφίας
 • Οδός Βύρωνος
 • ΚΕΠ- Πλατεία Ειρήνης
 • Ελ. Βενιζέλου με Θ. Σοφούλη
 • Ν. Πλαστήρα με Οδό Ξάνθης

Μέσα από τη χρήση της συγκεκριμένης ελληνικής πατέντας ο Δήμος Κομοτηνής συμβάλλει στην κατάργηση της χρήσης της πλαστικής σακούλας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Νέο ωράριο λειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής

Το νέο ωράριο θα ισχύει από τις 2 έως τις 13 Αυγούστου

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής ενημερώνει το κοινό της ότι από τις 2 έως τις 13 Αυγούστου 2021 θα λειτουργεί με το εξής ωράριο:

Δευτέρα – Παρασκευή : 08:00 – 14:30
Απόγευμα  Πέμπτης : 18:00 – 20:00

Ο δανεισμός και οι επιστροφές των βιβλίων θα πραγματοποιούνται εντός του κτιρίου κατά το ωράριο λειτουργίας της Βιβλιοθήκης, με πρόσβαση στους χώρους των βιβλιοστασίων και του αναγνωστηρίου.

Το κοινό μπορεί να επισκεφθεί επίσης τον ηλεκτρονικό κατάλογο της Βιβλιοθήκης στον σύνδεσμο komotinilib.openabekt.gr και στη συνέχεια να επιλέξει από τα βιβλία που διατίθενται, όπως ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας, παιδικά, ιστορικά, δοκίμια, παιδαγωγικά, και άλλα.

Η διακίνηση των βιβλίων γίνεται τηρώντας πάντα  τα μέτρα προστασίας της δημοσίας υγείας.

Για δανεισμό βιβλίων, εγγραφή νέων μελών, υποστήριξη και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, επικοινωνήστε με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής στο τηλέφωνο 2531022589 ή μέσω email στο vivkomot@otenet.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Κλιματιζόμενη αίθουσα για τον καύσωνα στο Α΄ΚΑΠΗ Κομοτηνής

Από σήμερα 29 Ιουλίου μέχρι και την Τρίτη 3 Αυγούστου θα λειτουργεί κλιματιζόμενη αίθουσα στο Α΄ΚΑΠΗ Κομοτηνής

Δημοσιεύθηκε

στις

Ενόψει της έντονης ανόδου της θερμοκρασίας που όπως προβλέπει η ΕΜΥ θα φτάσει τους 38-41 βαθμούς Κελσίου από σήμερα Τετάρτη 29 Ιουλίου έως και την Τρίτη 3 Αυγούστου, χωρίς μάλιστα να αποκλείεται σε ορισμένες περιοχές λόγω τοπικών συνθηκών ο υδράργυρος να ανέβει και περισσότερο, ο Δήμος Κομοτηνής:

 • Από σήμερα 29 Ιουλίου μέχρι και την Τρίτη 3 Αυγούστου θα λειτουργεί κλιματιζόμενη αίθουσα στο Α΄ΚΑΠΗ Κομοτηνής (οδός Φιλίππου 2-4, περιοχή Δημοτικής Αγοράς), ακολουθώντας τις ισχύουσες οδηγίες του ΕΟΔΥ για την πρόληψη και αντιμετώπιση της πανδημίας SARS-CoV-2, για όσους συμπολίτες μας έχουν ανάγκη από έναν δροσερό χώρο. Υπεύθυνες για τον συντονισμό και τις απαιτούμενες δράσεις ορίζονται:

Α) Η προϊσταμένη του Α΄ ΚΑΠΗ Αναστασία Παπανικολάου  και η Ελεάνθη Κεμεντζετζίδου, υπάλληλος 1ου ΚΑΠΗ ΝΠΔΔ ΚΕ.ΜΕ.Α (τηλέφωνο επικοινωνίας 25310 27702).

Β) Η προϊσταμένη του Τμήματος Προγραμμάτων ΝΠΔΔ ΚΕ.ΜΕ.Α Αρχοντούλα Τσάτσικου (τηλέφωνο επικοινωνίας 6949494774).

 • Εφιστά την προσοχή των πολιτών απέναντι στις υψηλές θερμοκρασίες και ιδιαίτερα όσων ανήκουν στις εμπαθείς ομάδες (με αναπνευστικές, καρδιαγγειακές παθήσεις, κ.λπ.), προς αποφυγή δυσάρεστων για την υγεία τους επιπτώσεων, και τους καλεί να προσέρχονται στο Α’ ΚΑΠΗ, όπου θα βρουν ένα δροσερό και ευχάριστο περιβάλλον.
 • Καλεί όλους τους πολίτες να λάβουν υπόψη τα Έκτακτα Δελτία Επιδείνωσης Καιρού για να προφυλαχθούν από τις υψηλές θερμοκρασίες, ειδικά τους ηλικιωμένους, τους ασθενείς και τα βρέφη.

Περισσότερες λεπτομέρειες: στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού, την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και τον λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Χάρτινα φαρασάκια μιας χρήσης για τις ακαθαρσίες κατοικίδιων θα παραλάβει ο Δήμος Κομοτηνής

Θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία της πόλης ώστε οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων να μαζεύουν τις ακαθαρσίες τους

Δημοσιεύθηκε

στις

Χάρτινα φαρασάκια μιας χρήσης από ανακυκλωμένο χαρτί που προορίζονται για την περισυλλογή ακαθαρσιών κατοικίδιων με εύκολο κι ανέπαφο τρόπο, θα παραλάβει αύριο Πέμπτη ο Δήμος Κομοτηνής στις εγκαταστάσεις Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης.

Η ελληνική πατέντα «ΝΟ ΚΑΚΑ» θα συμβάλλει ουσιαστικά στη δημιουργία ενός πολιτισμένου περιβάλλοντος μέσα από την αγαστή συνεργασία με τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων.

Τα κουτιά με τα φαρασάκια θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία ώστε με απλές κινήσεις να μην μένουν ακαθαρσίες σε δημόσιους χώρους.

Σε ανάλογη δράση έχουν εδώ και καιρό προβεί αρκετοί Δήμοι ανά την Ελλάδα μεταξύ των οποίων η Καλαμάτα, η Ηλιούπολη, η Αλεξανδρούπολη κλπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΛΛΑΔΑ13 ώρες πριν

Θεμιστοκλέους: «Τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου η τρίτη δόση εμβολίου»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ14 ώρες πριν

Λύση για τα στεγαστικά δάνεια των Παλιννοστούντων διεκδικεί ο Στυλιανίδης

ΠΑΙΔΕΙΑ15 ώρες πριν

Έναρξη έργου Erasmus+ για την Πολιτιστική Κληρονομιά στο ΓΕΛ Ιάσμου

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ15 ώρες πριν

Συνελήφθη διακινητής μεταναστών στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ15 ώρες πριν

Οδική σύνδεση Καβάλας – Δράμας: «Ακόμη ένας εμπαιγμός στους πολίτες της ΑΜΘ»

TΟΥΡΚΙΑ16 ώρες πριν

Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Η Ελλάδα αρνήθηκε να μας βοηθήσει με τις πυρκαγιές»

TΟΥΡΚΙΑ17 ώρες πριν

Νέα πρόκληση Άγκυρας: «Η Ελλάδα κλείνει σχολεία της τουρκικής μειονότητας»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ20 ώρες πριν

ΣΥΡΙΖΑ: «Κλειστά φώτα και μπάνιο με κρύο νερό το σχέδιο Μητσοτάκη για την ηλεκτροδότηση»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ20 ώρες πριν

Μητσοτάκης: «Ο χειρότερος καύσωνας από το 1987, ζητάμε τη βοήθεια των πολιτών»

ΕΛΛΑΔΑ21 ώρες πριν

Αστυνομία: 30 καταγγελίες και 14 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία το τελευταίο 24ωρο

ΒΟΥΛΗ2 ημέρες πριν

Στους Έλληνες Βουλευτές ξένων Κοινοβουλίων μίλησε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης

TΟΥΡΚΙΑ2 ημέρες πριν

Η Τουρκία καίγεται γιατί δεν διαθέτει ούτε ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος – Μπουγέλωσαν τον Τσαβούσογλου

ΚΑΒΑΛΑ3 ημέρες πριν

Εγκαταλείπουν άρον – άρον τη Θάσο οι Ρουμάνοι τουρίστες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ5 ημέρες πριν

Στυλιανίδης σε Λιβανό: «Επείγον θέμα για τη Ροδόπη η ένταξη του Φράγματος Ιάσμου»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ5 ημέρες πριν

Σπήλιος Λιβανός: «Αυτές είναι οι επτά μεγάλες μεταρρυθμίσεις της ΚΑΠ»

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ6 ημέρες πριν

Γλυκερία και Ντιλέκ Κοτς στο 1ο Φεστιβάλ Ειρήνης του Δήμου Ιάσμου

ΚΑΒΑΛΑ7 ημέρες πριν

Βίντεο: Σοκαριστικό τροχαίο με τρεις νεκρούς στην Καβάλα

ΡΟΔΟΠΗ1 εβδομάδα πριν

Η πόλη της Κομοτηνής γιορτάζει την πολιούχο της Αγία Παρασκευή

ΡΟΔΟΠΗ1 εβδομάδα πριν

Νεκρός άντρας ύστερα από έκρηξη σε λυόμενη οικία στις Σάπες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 εβδομάδα πριν

Μήνυμα Σακελλαροπούλου σε Τουρκία: «Η συμπαράστασή μας στην Κύπρο είναι απόλυτη»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x