ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Τη δια ζώσης συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ζητάει ο «Σπάρτακος»

Η δημοτική παράταξη Κομοτηνής ζητά επιπλέον το άνοιγμα του πανεπιστημίου και την απελευθέρωση της κυκλοφορίας των πολιτών με την απαλλαγή από την «ταπεινωτική απαίτηση για …SMS»

fonirodopis.gr

Τη δια ζώσης συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής, με τα στοιχειώδη υγειονομικά μέτρα, ζητάει η δημοτική παράταξη «Σπάρτακος».

Η δημοτική παράταξη ζητά επιπλέον το άνοιγμα του πανεπιστημίου και την απελευθέρωση της κυκλοφορίας των πολιτών με την απαλλαγή από την «ταπεινωτική απαίτηση για …SMS».

Αναλυτικά, αναφέρει:

«Ζώντας επί τρεισήμιση μήνες σε ένα μοναδικό στην Ευρώπη καθεστώς περιορισμού της ελεύθερης διακίνησης των πολιτών και ταυτόχρονα τον περιορισμό αρκετών ελευθεριών μας, ως ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ προτείνουμε στο Δημοτικό συμβούλιο της Κομοτηνής ορισμένα μέτρα ώστε να ξαναγυρίσουμε οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι στα καθήκοντά μας για το συμφέρον της πόλης, αλλά και να δώσουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας και άρσης των φοβικών συνδρόμων προς τους συμπολίτες μας.

Εδώ και δύο εβδομάδες η πολιτεία έχει αποφασίσει το άνοιγμα των δύο πρώτων βαθμίδων της εκπαίδευσης με μόνο έκτακτο μέτρο αποτροπής της διάδοσης (!;) του ιού τα ανοικτά παράθυρα. Έδωσε έτσι ένα μήνυμα πως η εκπαίδευση, δυστυχώς μόνο οι δύο πρώτες βαθμίδες και όχι η τρίτη, έχουν προτεραιότητα και αξίζει τον κόπο ένα ελάχιστο ρίσκο. Επίσης είναι ανοικτή η Βουλή και όλα τα όργανα και οι επιτροπές της διακυβέρνησης συνεδριάζουν κανονικά.

Επίσης όλοι σχεδόν οι δημόσιοι οργανισμοί, οι υπηρεσίες του Δημοσίου και της Περιφέρειας, οι τεχνικές υπηρεσίες, οι ΟΤΑ, το ΚΤΕΛ, οι αστικές συγκοινωνίες λειτουργούν με υπαλλήλους που αλληλεπιδρούν στον ίδιο χώρο, με περισσότερο ή λιγότερο συνωστισμό, θεωρούμε πως ήρθε η ώρα να ζητήσουμε το αυτονόητο, την δια ζώσης λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και την ομαλοποίηση όσο μπορούμε της ζωής στην πόλη.

Θεωρούμε πως τα δημοτικά συμβούλια δεν μπορούν να παραμείνουν στο καθεστώς των εικονικών συνεδριάσεων για πολλούς λόγους. Καταρχάς αποδεχόμενοι την αναστολή της δια ζώσης συνεδρίασης αποδεχόμαστε πως ο ρόλος τους δεν είναι σημαντικός ή εξ ίσου σημαντικός με την εκπαίδευση ή με το κυβερνητικό έργο ή με την λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών γενικά.

Μπορούμε λοιπόν να ζητήσουμε την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου με ανοιχτά τα παράθυρα και το δικαίωμα συμμετοχής είτε με δια ζώσης παρακολούθηση είτε εξ αποστάσεως κάθε δημοτικού συμβούλου. Κατ΄ επέκταση θεωρούμε απαραίτητο πως πρέπει να καλέσουμε σε άνοιγμα του Πανεπιστημίου καθώς τα μαθήματα μπορούν να γίνουν με ανοιχτά παράθυρα – ή ακόμα και υπαίθρια στην περίπτωση του ΤΕΦΑΑ.

Κύριε Δήμαρχε και αξιότιμοι δημοτικοί σύμβουλοι, αν βγείτε στην πόλη θα παρατηρήσετε πως οι συμπολίτες μας συνωστίζονται σε όλους σχεδόν τους δημόσιους χώρους. Ο κόσμος δεν κυριαρχείται πλέον από την παράλογη φοβία του νέου ιού και δεν ανταποκρίνεται με αυτοπεριορισμό στις εντολές της κυβέρνησης.

Ο λόγος που ακόμα φοράμε οι περισσότεροι τις μάσκες μας είναι ο φόβος του προστίμου και όχι ο φόβος της πανδημίας. Αυτό είναι φανερό από τον τρόπο που κινούμαστε και αλληλεπιδρούμε στον δημόσιο χώρο.

Μετά από έναν χρόνο πανδημίας και τη βεντάλια των μέτρων να ανοιγοκλείνει όπως το αποφασίζει ανεξέλεγκτα η Κυβέρνηση συμβουλευόμενη την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, θεωρούμε πως ήρθε η ώρα να ζητήσουμε θεσμικά στο δημοτικό συμβούλιο την σταδιακή επιστροφή μας στην κανονικότητα με την επίκληση της κοινής λογικής. Την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου με τα στοιχειώδη υγειονομικά μέτρα, το άνοιγμα του πανεπιστημίου με τα αντίστοιχα μέτρα, την απελευθέρωση της κυκλοφορίας των συμπολιτών μας και την απαλλαγή μας από την ταπεινωτική απαίτηση για …SMS προκειμένου να βγούμε από το σπίτι μας.

Επειδή τα υγειονομικά μέτρα που επιβάλλονται δεν τηρούνται ούτε από υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, αλλά ούτε και από τα ΜΜΕ που μας τα πλασάρουν ως απαραίτητα, πρέπει να μιλήσουν και οι εκπροσώποι του λαού. Έχουμε ευθύνες απέναντι στους Κομοτηναίους συμπολίτες μας, στα παιδιά μας αλλά και στην χώρα».

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Το σποτάκι – αφιέρωμα του Δήμου Κομοτηνής στην Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

«Γιορτάζουμε τη θέλησή μας ν’ αλλάξουμε τη ζωή μας. Είμαστε μαζί»

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

Με σύνθημα «Γιορτάζουμε τη θέλησή μας ν’ αλλάξουμε τη ζωή μας. Είμαστε μαζί», η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Δήμου Κομοτηνής δημιούργησε ένα σποτάκι αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Στο σποτάκι, παραγωγής Γιώργου Δάφνη, συμμετέχουν κατά σειρά η Έλλη Τσομπανίδου, η Ειρήνη Τσακίρη, η Ελπινίκη Μπλεκάτση και η Νατάσα Βαφειάδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Υπηρεσία «Book Delivery» από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής

Από τη Δευτέρα 8 Μαρτίου δωρεάν παράδοση βιβλίων στο σπίτι

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

Λόγω των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνoϊού και με δεδομένη την ανάγκη του κόσμου για διάβασμα, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής ανακοινώνει ότι προκειμένου να ικανοποιήσει τις ανάγκες του αναγνωστικού κοινού,  αναλαμβάνει από τη Δευτέρα 8 Μαρτίου τη Δωρεάν Παράδοση Βιβλίων στο σπίτι – Book Delivery – για να «Μένουμε Ασφαλείς».

Επισκεφθείτε τον ηλεκτρονικό κατάλογο της Βιβλιοθήκης στον σύνδεσμο komotinilib.openabekt.gr ή μέσα από την ιστοσελίδα του Δήμου Κομοτηνής komotini.gr.

Επιλέγετε από την αρχική σελίδα το σχετικό εικονίδιο του Καταλόγου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης  και  στη συνέχεια επιλέγετε ό,τι σας ενδιαφέρει από τα  βιβλία που υπάρχουν στη συλλογή, όπως ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας, παιδικά, ιστορικά, δοκίμια, παιδαγωγικά, και άλλα.

tip: στην αναζήτηση μπορείτε να εισάγετε γενικούς όρους όπως π.χ. «Ελληνική λογοτεχνία», «Ξένη Λογοτεχνία»,  «Παιδικά» κλπ.

tip: εάν σας ενδιαφέρουν νεότερα βιβλία χρησιμοποιείται την ταξινόμηση «από το νεότερο» που βρίσκεται πάνω από το σύνολο των αποτελεσμάτων.

Για παραγγελίες τηλεφωνείτε  ή εναλλακτικά στέλνετε email.

Τα βιβλία θα παραδίδονται στην πόρτα σας σε  διάστημα 1-3 εργάσιμων ημερών.

Για τον δανεισμό βιβλίου οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να διαθέτουν κάρτα μέλους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής. Όσοι δεν διαθέτουν μπορούν να ζητήσουν την έκδοσή της.

 Η διακίνηση των βιβλίων γίνεται τηρώντας πάντα  τα μέτρα προστασίας της δημοσίας υγείας.

Για δανεισμό βιβλίων, εγγραφή νέων μελών, υποστήριξη και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, επικοινωνήστε με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής:

Τηλέφωνο: 2531022589
e-mail: vivkomot@otenet.gr

Ωράριο Λειτουργίας:
Δευτέρα – Παρασκευή: 08:00-14:30
Απογεύματα: Δευτέρα & Πέμπτη: 18:00-20:00

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Το μήνυμα της Κλεοπάτρας Στογιαννίδου για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

Συμβολική κίνηση των αιρετών γυναικών του Δήμου Κομοτηνής την Τρίτη στην Τσανάκλειο Σχολή

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

«Δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού, αλλά απαιτείται διαρκής αγώνας για την επίτευξη της ίσης εκπροσώπησης των δύο φύλων», αναφέρει η Κλεοπάτρα Στογιαννίδου ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Γυναίκας που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου.

Στο μήνυμα της, η πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής αναφέρει:

«Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας η 8η Μάρτη μας δίνει την αφορμή να αναλογιστούμε τη θέση της σύγχρονης γυναίκας, τους πολυετείς αγώνες που απαιτήθηκαν για να κατοχυρωθούν θεμελιώδη δικαιώματα των γυναικών, αλλά και όσα ακόμη πρέπει να γίνουν για μια πραγματικά δίκαιη και ίση συμμετοχή των δύο φύλων στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

(περισσότερα…)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Αντίθετο στον νέο εκλογικό νόμο το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής

Μεταξύ άλλων, το δημοτικό συμβούλιο εκφράζει μέσω ψηφίσματος την αντίθεση του στην προτεινόμενη εκλογή Δημάρχου με ποσοστό 43% και με μπόνους το 60% των εδρών

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

 Την αντίθεση του στο νέο νομοσχέδιο για την αυτοδιοίκηση εκφράζει το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής, μέσω ψηφίσματος που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του.

Το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής καλεί το Υπουργείο Εσωτερικών και την Κυβέρνηση «να αφουγκραστούν τη φωνή των αιρετών εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης και να υιοθετήσουν τις προτεινόμενες με το παρόν ψήφισμα αλλαγές».

Να σημειωθεί ότι το παρόν ψήφισμα υπερψήφισαν όλες οι παρατάξεις πλην του Γιάννη Λεβέντη και της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου:

«Στην Κομοτηνή σήμερα, 1 Μαρτίου 2021, ημέρα Δευτέρα, το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, που συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση δια τηλεδιασκέψεως, έπειτα από νόμιμη πρόσκληση και εισήγηση της Προέδρου του, Κλεοπάτρας Στογιαννίδου, και αφού μελέτησε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που αφορά στην «Εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών αρχών» εξέδωσε το παρόν ψήφισμα για να εκφράσει την αντίθεσή του σε προτεινόμενες με το νομοσχέδιο ρυθμίσεις. Ειδικότερα, ως μέλη του κορυφαίου συλλογικού οργάνου του Δήμου Κομοτηνής και παρά το γεγονός ότι ανήκουμε σε διαφορετικές πολιτικές παρατάξεις, υιοθετούμε το παρόν κοινό Ψήφισμα για να εκφράσουμε την εναντίωσή μας σε διατάξεις του νομοσχεδίου.

Είμαστε αντίθετοι:

 1. Στην προτεινόμενη εκλογή Δημάρχου με ποσοστό 43% και με μπόνους το 60% των εδρών, χωρίς τη λαϊκή νομιμοποίηση του 50%+1, γεγονός που αποτελεί στρέβλωση της λαϊκής ετυμηγορίας. Ζητούμε Δήμαρχος να εκλέγεται ο υποψήφιος που θα συγκεντρώσει το 50%+1 των ψήφων, ο οποίος να έχει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών του δημοτικού συμβουλίου.
 2. Στην κατάργηση των ξεχωριστών συνδυασμών των τοπικών κοινοτήτων και στην επαναφορά τους στο συνολικό ψηφοδέλτιο κορμού, διότι αυτό καταργεί την αυτονομία τους και στερεί τις τοπικές κοινωνίες από την έκφραση της βούλησής τους πέρα από κομματικές εξαρτήσεις. Ζητούμε ανεξάρτητη κάλπη για την ανάδειξη των Συμβουλίων Κοινότητας και ξεκάθαρο νομικό πλαίσιο για τις αρμοδιότητες και τους πόρους των Δημοτικών Κοινοτήτων.
 3. Στην μείωση κατά 20% των εδρών του δημοτικού συμβουλίου. Με δεδομένο ότι ο αριθμός των μελών του Δημοτικού συμβουλίου δεν επιβαρύνει δημοσιονομικά τον προϋπολογισμό του Δήμου, η δε μείωση του αριθμού των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου συρρικνώνει την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη και αντιπροσωπευτικότερη εκπροσώπηση των πολιτών στο Συμβούλιο και δεν ευνοεί την πολυφωνία και τον πλουραλισμό, ζητούμε να παραμείνει ως έχει σήμερα.
 4. Στην προτεινόμενη μείωση του ποσοστού του αριθμού των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων από κάθε φύλοσε 33% από 40%, που ισχύει σήμερα. Ζητούμε να παραμείνει η ποσόστωση για τη συμμετοχή των δύο φύλων στα ψηφοδέλτια, στο 40%.
 5. Στο προτεινόμενο όριο του 3% επί του συνολικού αριθμού των εγκύρων ψηφοδελτίων, που τίθεται για την κατοχύρωση δικαιώματος εκλογής δημοτικού συμβούλου για κάθε συνδυασμό. Προτείνουμε το όριο αυτό να είναι ανάλογο του εκλογικού μέτρου.
 6. Στην θέσπιση ως καταληκτικής ημερομηνίας για την κατάθεση των συνδυασμών της 31ης Ιουλίου, διότι έτσι επιμηκύνεται υπερβολικά η προεκλογική περίοδος και μάλιστα, εν μέσω των καλοκαιρινών διακοπών. Προτείνουμε ως καταληκτική ημερομηνία την 31η Αυγούστου.
 7. Στην αύξηση των παραβόλων συμμετοχής στις εκλογές, καθώς αυτό αποτελεί αντικίνητρο για τη συμμετοχή των πολιτών στα ψηφοδέλτια και την ενασχόλησή τους με τα κοινά. Προτείνουμε την πλήρη κατάργηση των παραβόλων για τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και δημάρχους και στην διατήρηση ενός παραβόλου για κάθε συνδυασμό.
 8. Στον διαχωρισμό των ψηφοδελτίων σε δημοτικές ενότητες. Ζητούμε την ενιαία σταυροδοσία για όλους τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους.
 9. Στην προσαύξηση κατά 120% των υποψηφίων συμβούλων κατά την κατάρτιση του συνδυασμού. Προτείνουμε την προσαύξηση έως 100% όσον αφορά στους συμβούλους του κορμού και έως 50% για τους υποψηφίους των Κοινοτήτων.
 10. Στην αύξηση του πληθυσμιακού ορίου για την εκλογή οργάνων διοίκησης στις τοπικές κοινότητες από τους 300 κατοίκους που ισχύει σήμερα στους 500 που προτείνεται με το νομοσχέδιο. Προτείνουμε το όριο εκλογής να παραμείνει στους 300 κατοίκους, ώστε τοπικές κοινότητες με μόνιμο πληθυσμό μέχρι τριακοσίους (300) κατοίκους να εκλέγουν εκπρόσωπο.
 11. Τέλος και με δεδομένο ότι με πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις το Δημοτικό Συμβούλιο αποψιλώθηκε από τις περισσότερες και σπουδαιότερες αποφασιστικές αρμοδιότητές του, καθώς αυτές μεταβιβάστηκαν σε άλλα όργανα, όπως στον Δήμαρχο, την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, ζητούμε οι αρμοδιότητες αυτές να επανέλθουν στο Δημοτικό Συμβούλιο, που αποτελεί το κορυφαίο συλλογικό όργανο κάθε Δήμου, καθώς έτσι διασφαλίζεται η συμμετοχή όλων των παρατάξεων κατά τη συζήτηση των θεμάτων μείζονος σημασίας, η διατύπωση περισσότερων απόψεων και η λήψη των αποφάσεων με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση και πλειοψηφία.

Με βάση τα παραπάνω, καλούμε το Υπουργείο Εσωτερικών και την Κυβέρνηση να αφουγκραστούν τη φωνή των αιρετών εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης και να υιοθετήσουν τις προτεινόμενες με το παρόν ψήφισμα αλλαγές, οι οποίες εξασφαλίζουν τόσο την δημοκρατικότερη εκλογή των οργάνων διοίκησης των ΟΤΑ όσο και την εν συνεχεία δημοκρατικότερη διοίκηση των Δήμων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 ώρες πριν

Γιάνης Βαρουφάκης: «Να προστατεύσουμε τους πολίτες από την κυβέρνηση Μητσοτάκη»

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ3 ώρες πριν

Το σποτάκι – αφιέρωμα του Δήμου Κομοτηνής στην Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ4 ώρες πριν

Τσίπρας: «Το μόνο σχέδιο της κυβέρνησης είναι να βαράει στο ψαχνό»

ΕΛΛΑΔΑ5 ώρες πριν

Βίντεο – ντοκουμέντο από τα επεισόδια στην πλατεία της Νέας Σμύρνης

ΡΟΔΟΠΗ6 ώρες πριν

Καταγγελία φαντάρου στην Κομοτηνή: «Μας βάζουν στα ορύγματα λόγω Κουφοντίνα»

ΕΛΛΑΔΑ7 ώρες πριν

Ξύλο και προσαγωγές από την Αστυνομία στην πλατεία Νέας Σμύρνης

YΓΕΙΑ7 ώρες πριν

Κορωνοϊός: Μόλις ένα κρούσμα στη Ροδόπη

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ10 ώρες πριν

Κραυγή αγωνίας από τους επαγγελματίες σχολικών κυλικείων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ11 ώρες πριν

Πρώην Υπουργοί ΝΔ κατά κυβέρνησης: «Αποτύχατε παταγωδώς στην πανδημία»

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ11 ώρες πριν

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διακίνησης παράτυπων μεταναστών

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ3 ώρες πριν

Το σποτάκι – αφιέρωμα του Δήμου Κομοτηνής στην Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

ΕΛΛΑΔΑ5 ώρες πριν

Βίντεο – ντοκουμέντο από τα επεισόδια στην πλατεία της Νέας Σμύρνης

ΕΛΛΑΔΑ7 ώρες πριν

Ξύλο και προσαγωγές από την Αστυνομία στην πλατεία Νέας Σμύρνης

TΟΥΡΚΙΑ1 ημέρα πριν

Χαφζά Τζιρντάμπ: «Το καθεστώς Ερντογάν φυλακίζει και βασανίζει χιλιάδες ανθρώπους»

ΡΟΔΟΠΗ1 ημέρα πριν

Μνημόσυνο στη μνήμη των πεσόντων αστυνομικών στην Α.Δ. Ροδόπης

ΠΑΙΔΕΙΑ1 ημέρα πριν

Κομοτηνή: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις ενάντια στο νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη

TΟΥΡΚΙΑ5 ημέρες πριν

Επίτιμος πρόεδρος HDP: «Αν ο Ερντογάν χάσει τις εκλογές θα πάει στη φυλακή»

ΡΟΔΟΠΗ6 ημέρες πριν

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εξωτερικοί φρουροί Φυλακών Κομοτηνής

ΠΑΙΔΕΙΑ6 ημέρες πριν

Υπό κατάληψη και πάλι η Πρυτανεία του Δ.Π.Θ.

TΟΥΡΚΙΑ6 ημέρες πριν

Τούρκος αναλυτής: «Με τις πλάτες Γερμανών υπουργών ο Ερντογάν δημιουργεί εντάσεις στο Αιγαίο»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x