ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΒΟΥΛΗ

Παρέμβαση Χαρίτου στη Βουλή για τους παραγωγούς λαϊκών αγορών Ροδόπης

Ο Βουλευτής Ροδόπης ζητά να αποζημιωθούν για την οικονομική ζημιά που υπέστησαν από το lockdown και η οποία ξεπερνά τα 30.000 ευρώ για κάθε παραγωγό

fonirodopis.gr

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου ζητά με παρέμβασή του στη Βουλή να αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος των παραγωγών λαϊκών αγορών του Ν. Ροδόπης, γιατί πέραν των οριζόντιων μέτρων για όλους τους επιτηδευματίες, δεν έχουν αποζημιωθεί για την τεράστια οικονομική ζημιά που υπέστησαν στη διάρκεια του πρώτου lockdown όταν ανεστάλη η λειτουργία των λαϊκών αγορών, αλλά και καθόλη τη διάρκεια εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας.

Στην ερώτησή του προς τους υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης ο βουλευτής σημειώνει ότι δόθηκε οικονομική στήριξη σε παραγωγούς παρόμοιων δραστηριοτήτων σε άλλες Περιφερειακές Ενότητες, ενώ επισήμανε τον κίνδυνο για παραγωγούς και καταναλωτές από την αλλαγή του κοινωνικού χαρακτήρα των λαϊκών αγορών που σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

«Δραματική είναι η μείωση στα εισοδήματα των παραγωγών λαϊκών αγορών της ΠΕ Ροδόπης, λόγω των περιοριστικών μέτρων που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.  Συγκεκριμένα στη διάρκεια του πρώτου lockdown, μεταξύ άλλων μέτρων, για τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας COVID-19, οι δήμαρχοι στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης ανέστειλαν τη λειτουργία των λαϊκών αγορών από τις 12 Μαρτίου 2020 έως 3 Μαΐου 2020 στους Δήμους Ιάσμου και Κομοτηνής.

Απόφαση που είχε ως αποτέλεσμα οι παραγωγοί να υποστούν μεγάλη οικονομική ζημιά από τη μη διάθεση στην αγορά των εποχιακών ευπαθών προϊόντων τους. Σύμφωνα με γραπτή αναφορά τους η ζημιά που υπέστη κάθε παραγωγός ξεπερνά τις 30.000 ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή οι παραγωγοί έχουν επωμισθεί το κόστος παραγωγής για την συνέχιση της καλλιεργητικής δραστηριότητάς τους και την τρέχουσα χρονιά.

Τα αναγκαία μέτρα που ελήφθησαν για την προστασία της δημόσιας υγείας και την αποτροπή καταστάσεων συνωστισμού στις λαϊκές αγορές, όπως η συμμετοχή παραγωγών και πωλητών σε ποσοστό 50% ανά κατηγορία, η απόσταση των πάγκων στα 5 μέτρα κα, είχαν σοβαρότατες οικονομικές συνέπειες για τους παραγωγούς του κλάδου, καθώς μειώθηκαν δραματικά οι τζίροι τους, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε αδυναμία να κρατήσουν βιώσιμες τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις τους, καθώς και να καλύψουν τις βασικές ανάγκες επιβίωσης των οικογενειών τους.

Οι παραγωγοί θερμοκηπιακών και υπαίθριων καλλιεργειών της ΠΕ Ροδόπης αισθάνονται αδικημένοι γιατί, πέραν των οριζόντων μέτρων για όλους τους επιτηδευματίες, δεν έχουν λάβει ενίσχυση – αποζημίωση, παρότι υποχρεώθηκαν να βρεθούν εκτός των λαϊκών αγορών όταν ανεστάλη η λειτουργία τους στο πρώτο lockdown. Ενώ σε ανάλογες περιπτώσεις δόθηκαν ενισχύσεις-αποζημιώσεις σε παραγωγούς  παρόμοιων γεωργικών δραστηριοτήτων σε άλλες Περιφερειακές Ενότητες και Περιφέρειες της χώρας ως μέτρο στήριξης από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, με απόφαση του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Έντονη είναι η ανησυχία των παραγωγών, όπως ανέφεραν σε συνάντηση που είχαμε με εκπροσώπους του τοπικού Συλλόγου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Νομού Ροδόπης, για το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις λαϊκές αγορές, το οποίο, όπως υποστηρίζουν, δεν εκσυγχρονίζει τις λαϊκές αγορές ούτε διορθώνει τα κακώς κείμενα, αλλά αντίθετα πλήττει το θεσμό των λαϊκών αγορών και οδηγεί τους παραγωγούς στην έξοδο από τις λαϊκές αγορές σε όφελος των εταιρειών.

Επειδή οι αποφάσεις για τα περιοριστικά μέτρα στις λαϊκές αγορές λόγω πανδημίας δεν συνοδεύτηκαν  με τα αναγκαία μέτρα οικονομικής στήριξης των παραγωγών.

Επειδή οι παραγωγοί λαϊκών αγορών της Ροδόπης αισθάνονται αδικημένοι, γιατί  δεν στηρίχτηκαν οικονομικά από την κυβέρνηση, όπως συνέβη με ανάλογες καλλιεργητικές δραστηριότητες σε άλλες  περιοχές της χώρας.

Επειδή οι λαϊκές αγορές είναι ένας ιστορικός θεσμός, που επιτελεί σημαντικό ρόλο στη συγκράτηση των τιμών των προϊόντων που πωλούνται από τα σούπερ μάρκετ και στα καταστήματα.

Ερωτώνται οι κ.κ. υπουργοί:

-Προτίθεστε να αποκαταστήσετε την αδικία αποζημιώνοντας τους παραγωγούς του νομού Ροδόπης για την τεράστια οικονομική ζημιά που υπέστησαν στη διάρκεια του πρώτου lockdown όταν ανεστάλη η λειτουργία των λαϊκών αγορών, αλλά και για την συρρίκνωση του εισοδήματός τους καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας;».

ΒΟΥΛΗ

Δημ. Χαρίτου: «Αναγκαία η συγκρότηση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας»

«Οι πρόσφατες προκλητικές κινήσεις της γείτονος στο Αιγαίο δυστυχώς επιβεβαιώνουν πόσο δίκαιο είχαμε όταν ζητούσαμε να αλλάξει η πυξίδα της στρατηγικής μας, ώστε να είχε εξασφαλιστεί ένα ουσιαστικό πλαίσιο κυρώσεων, πριν την έναρξη των διερευνητικών συνομιλιών», δήλωσε ο Βουλευτής Ροδόπης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του ΥΠΕΞ

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου μίλησε το βράδυ της Παρασκευής 26 Φεβρουαρίου στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο για το νέο Οργανισμό του Υπουργείου Εξωτερικών και τον απόδημο Ελληνισμό.

Αφού άσκησε κριτική στο νομοσχέδιο ότι δεν ανταποκρίνεται στις αναγκαιότητες του σήμερα, σημείωσε ότι υποβαθμίζει τη Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού σε μία διεύθυνση όπου θα υπάγεται μαζί με άλλες, αποδυναμώνει τις διπλωματικές διευθύνσεις για χώρες με βαρύνοντα διεθνή ρόλο όπως Κίνα και ΗΠΑ, μειώνει τους πόρους του 2021 επιδρώντας αρνητικά στην εξωστρέφεια της διπλωματίας, περιορίζει δραστικά τις οργανικές θέσεις των διπλωματών από 920 που είναι σήμερα στους 800, ενώ το ΥΠΕΞ είναι ήδη υποστελεχωμένο.

Ειδική αναφορά έκανε στην ανάγκη συγκρότησης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, που αποτελεί θεσμικό έλλειμμα της εξωτερικής πολιτικής.

Αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις και στην επιθετικότητα που εκδηλώνει η γείτονα τόνισε ότι «η συμβολή μας στη συζήτηση αυτού του νομοσχεδίου είναι στην ίδια κατεύθυνση με τη συμβολή μας για να διαμορφωθεί μία εθνική στρατηγική στα μείζονα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής. Στην αντιμετώπιση πρωτίστως της τουρκικής επιθετικότητας που αμφισβητεί ανοιχτά τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.

Όμως οι πρόσφατες προκλητικές κινήσεις της γείτονος στο Αιγαίο που είναι σε εξέλιξη δυστυχώς επιβεβαιώνουν πόσο δίκαιο είχαμε όταν ζητούσαμε να αλλάξει η πυξίδα της στρατηγικής μας, ώστε να είχε εξασφαλιστεί ένα ουσιαστικό πλαίσιο κυρώσεων, πριν την έναρξη των διερευνητικών συνομιλιών. Τώρα γίνεται αντιληπτό ότι είναι το μόνο που θα μπορούσε να κρατήσει την Τουρκία στο τραπέζι του διαλόγου με σοβαρότητα χωρίς τις απειλές και τους εκβιασμούς. Σας είναι γνωστό  ότι επανειλημμένα έχουμε  ταχθεί υπέρ του διαλόγου με τη γείτονα ως το μοναδικό τρόπο επίλυσης -με βάση το διεθνές δίκαιο- της διαφοράς που έχουμε για την οριοθέτηση των θαλάσσιων οικονομικών ζωνών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΒΟΥΛΗ

Αναφορά Χαρίτου στη Βουλή για την οικονομική στήριξη των δικηγόρων

Την επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης κατέθεσε προς τον Υπ. Δικαιοσύνης ο Βουλευτής Ροδόπης

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου κατέθεσε προς τον κ. Υπουργό  Δικαιοσύνης ως αναφορά την επιστολή του  Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης με την οποία ζητούν την οικονομική ενίσχυση των δικηγόρων, που ενώ έχουν πληγεί καίρια κατά την διάρκεια της πανδημίας δεν στηρίχθηκαν από την Πολιτεία όσο οι άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι.

«Στην επιστολή τους οι δικηγόροι ζητούν ακόμη την διασφάλιση της ακώλυτης λειτουργίας της δικαιοσύνης ζητώντας από τον Υπουργό να φροντίσει για την απρόσκοπτη διεξαγωγή εκείνων τουλάχιστον των δικών που σχετίζονται με την προστασία των ευαίσθητων κατηγοριών της κοινωνίας (π.χ. προσωρινή δικαστική προστασία, διατροφές ανηλίκων, εργατικές αξιώσεις κλπ)», αναφέρεται στην αναφορά του Δημήτρη Χαρίτου.

Παρακάτω, η επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΒΟΥΛΗ

Αλέξης Τσίπρας: «Πολιτικά εκτεθειμένος ο Μητσοτάκης για το σκάνδαλο Λιγνάδη – Μενδώνη»

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι μια υπουργός εκβιάζει τον πρωθυπουργό», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που μίλησε για χοντροκομμένη προσπάθεια συγκάλυψης

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

Καταιγιστικός ήταν στη δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος επιτέθηκε σφόδρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το γεγονός πως αντί να κάνει στοιχειώδη κριτική απλώς επαινεί τον εαυτό του για το ελληνικό κίνημα #metoo.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε για μια ακόμα φορά τον πρωθυπουργό να απαντήσει  ποιος διόρισε τον Δημήτρη Λιγνάδη στο Εθνικό Θέατρο και σε ποιους αναφερόταν η Λίνα Μενδώνη όταν είπε ότι εξαπατήθηκαν από τον ηθοποιό: «Σας ρωτάμε ευθέως. Ποιος τον τοποθέτησε; Δεν είχατε καμία σχέση; Εκτός εάν αυτό είναι το ένοχο μυστικό.  Ότι η Λίνα Μενδώνη γνωρίζει ποιος τον τοποθέτησε».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεσκέπασε την υποκρισία της κυβέρνησης που προκάλεσε τη συζήτηση στη Βουλή θέτοντας θέμα ποιότητας του δημοσίου διαλόγου στο διαδίκτυο, επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα της κυβέρνησης είναι ο θετικός ρόλος που έχει παίξει το διαδίκτυο σε κρίσιμες καταγγελίες και αποκαλύψεις όπως με την κομπίνα του υπουργείου Εργασίας με τα σκόιλ ελικίκου, τα μαϊμού πτυχία στελεχών της κυβέρνησης, τις μάσκες αλεξίπτωτα στους μαθητές και τις φωτογραφίες με τις του ίδιου του πρωθυπουργού στην Πάρνηθα και στο γλέντι στην Ικαρία.

Με στοιχεία που κατέθεσε στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας αποδόμησε και τις καταγγελίες Μητσοτάκη περί τρολ λέγοντάς του πως βρίσκονται δίπλα του και αναφερόμενος στα έργα και τις ημέρες της Ειρήνης Αγαπηδάκη που σήμερα είναι Εθνική Συντονίστρια για το σχέδιο για τα προσφυγόπουλα.

Δείτε τη δευτερολογία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην πρωτολογία του υπέδειξε προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη  ως υπεύθυνο για το πολιτικό σκάνδαλο Μενδώνη – Λιγνάδη με στόχο την συγκάλυψη της υπόθεσης σεξουαλικής κακοποίησης, αποδομώντας έναν προς έναν τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ευθέως κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι είναι πολιτικά και ηθικά σοβαρότατα εκτεθειμένος «γιατί οργανώσατε ή ανεχτήκατε, μια αλληλουχία πράξεων και παραλείψεων που αφορούν τον κύριο Λιγνάδη, και την κυρία Μενδώνη, με τελευταίο και χειρότερο επεισόδιο την απόπειρα συγκάλυψης».

Μάλιστα επεσήμανε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης όχι μόνο δεν ανέλαβε πολιτική ευθύνη αλλά δεν ζήτησε ούτε μια συγγνώμη για τις παραλείψεις.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε  τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει ευθέως ποιος διόρισε τον Δημήτρη Λιγνάδη στο Εθνικό Θέατρο λέγοντας δηκτικά: «εκτός εάν περνώντας έξω από το Εθνικό είδε φως και μπήκε».

Παράλληλα περιέγραψε αναλυτικά τις ευθύνες του πρωθυπουργού καλώντας τον να απαντήσει εάν η Λίνα Μενδώνη κινήθηκε μόνη της και συγκεκριμένα:
-Από μόνη της αποφάσισε να επικαλεστεί στη Βουλή λόγους δημοσίου συμφέροντος για τον διορισμό του Δημήτρη Λιγνάδη;

-Από μόνη της κατήργησε τον διαγωνισμό και να διορίσει τον Λιγνάδη που δεν τον γνώριζε;

-Από μόνη της αποφάσισε να επιχειρήσει με διάφορα προσχήματα τη συγκάλυψη επί σειρά ημερών, δίνοντας τη δυνατότητα στον κύριο Λιγνάδη να λάβει όλα τα μέτρα ούτως ώστε να εξαφανιστούν πιθανές αποδείξεις της δράσης του;

-Από μόνη της αποφάσισε να μην προσφύγει στη Δικαιοσύνη από τη πρώτη στιγμή της πρώτης δημόσιας καταγγελίας στις 6 του Φλεβάρη;

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι με τους χειρισμούς της κυβέρνησής του εξευτελίζει τους ανθρώπους που τόλμησαν να καταγγείλουν τους δυνάστες τους.

Αναφέρθηκε στην υπερασπιστική γραμμή της Μενδώνη δια χειρός Άδωνι Γεωργιάδη και στους ισχυρισμούς ότι δέχεται επίθεση γιατί ξεμπλόκαρε την επένδυση στο Ελληνικό αλλά και στις δηλώσεις του Γιώργου Γεραπετρίτη ότι είπαν συνειδητά ψέματα περί παραίτησης Λιγνάδη για προσωπικούς λόγους για να μην τον εκθέσουν.

«Αλήθεια σκεφτήκατε πολύ για να βρείτε αυτή τη γραμμή ; 

Και δε σκεφτήκατε καν ότι έτσι εξευτελίζετε τους ανθρώπους που τόλμησαν να καταγγείλουν τους δυνάστες τους;

Ο Νίκος Σ. Και τα άλλα παιδιά  δηλαδή κατήγγειλε τον κ. Λιγνάδη γιατί δεν θέλει να γίνει το Ελληνικό; 

Πόση χυδαιότητα, αλήθεια, μπορεί να χωρέσει στην πολιτική σας σκοπιμότητα;  

Εύκαμπτη ηθική αναφερθήκατε σε προσωπικό τόνο στα παιδιά σας και στα παιδιά μου

Και εν τέλει κύριε Μητσοτάκη, μια ειλικρινής απορία: 

Με ποιους είναι η έγνοια σας τούτη την ώρα ;

Με τα θύματα ή με τους θύτες ;

Με το να ενθαρρύνετε τα θύματα να μιλήσουν ή με το να προφυλάξετε τους θύτες από «τα σκυλιά»;».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με μια σκληρή ομιλία έκανε λόγο για πολιτικό σκάνδαλο, άκομψη, χοντροκομμένη, και προκλητική προσπάθεια συγκάλυψης και απευθυνόμενος προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη του επεσήμανε ότι  «αμφισβητείται το τεκμήριο της πολιτικής σας αθωότητας».

Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ακούει ή κάνει πως δεν ακούει την πάνδημη απαίτηση για αποπομπή της υπουργού Πολιτισμού και επιλέγει να την ξεπλύνει πολιτικά. 

Είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: «Αναρωτιέμαι λοιπόν μαζί με όλη την κοινή γνώμη: Γιατί τη στηρίζετε με τόσο πάθος; Υπάρχει κάποιο ένοχο μυστικό που δεν ξέρουμε; Εγώ πάντως δε μπορώ να πιστέψω ότι μια υπουργός μπορεί να εκβιάζει τον πρωθυπουργό».

Αναφέρθηκε δε εκτενώς σε περιπτώσεις που ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναπαρήγαγε ψεύδη και αθλιότητες. «Από το δικό σας στόμα, που τώρα αγορεύει για την ποιότητα του δημοσίου διαλόγου, δεν ξεπήδησε η μεταφορά των δημοσιευμάτων του Μακελειού μέσα στο κοινοβούλιο, και η απόπειρα ηθικού διασυρμού του νεκρού πατέρα μου- ως δήθεν συνεργάτη της χούντας;» είπε μεταξύ άλλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΒΟΥΛΗ

Παρέμβαση Χαρίτου για τα εργασιακά δικαιώματα των εξωτερικών φρουρών

Ο Βουλευτής Ροδόπης ζητά να πληρωθούν τα χιλιάδες δεδουλευμένα και να καλυφθούν τα κενά στο Κατάστημα Κράτησης Κομοτηνής

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου με παρέμβασή του στη Βουλή ζητά από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να αποκατασταθούν τα εργασιακά δικαιώματα των εξωτερικών φρουρών του Καταστήματος Κράτησης Κομοτηνής, στους οποίους οφείλονται χιλιάδες δεδουλευμένα, καθώς και να προχωρήσει η πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων προσωπικού, ώστε οι εξωτερικοί φρουροί να επιτελέσουν το δύσκολο έργο της φύλαξης κρατουμένων και της ομαλής λειτουργίας του Καταστήματος Κράτησης στην Κομοτηνή.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης: 

«Οι εργαζόμενοι εξωτερικοί φρουροί του Καταστήματος Κράτησης Κομοτηνής, του μοναδικού στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, βρίσκονται αντιμέτωποι με την καταστρατήγηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων εκ μέρους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Συγκεκριμένα τους οφείλονται χιλιάδες δεδουλευμένα ημερησίων αναπαύσεων (ρεπό) καθώς και όλων των νυχτερινών ωρών, εξαιρέσιμων και αργιών των παρελθόντων ετών και υπάρχει το απαράδεκτο φαινόμενο της απλήρωτης παρεχόμενης πέραν του πενθημέρου εργασίας.

Η Πολιτεία ενώ τους έχει επιφορτίσει με το δύσκολο έργο της φύλαξης των κρατουμένων και της ομαλής λειτουργίας του Καταστήματος Κράτησης και με αρμοδιότητες όπως,  μεταγωγές κρατουμένων στα δικαστήρια και στα νοσηλευτικά ιδρύματα, επισκεπτήρια συγγενών στο Κατάστημα Κράτησης και στα νοσηλευτικά ιδρύματα κ.α., δεν έχει μεριμνήσει ώστε να αντιμετωπιστούν οι σοβαρές ελλείψεις στο σωφρονιστικό κατάστημα στη Κομοτηνή σε προσωπικό εξωτερικών φρουρών, αφού από τις 60 οργανικές θέσεις σήμερα είναι καλυμμένες μόλις οι 46. Ενώ η κυβέρνηση και το Υπουργείο καθυστερούν αναιτιολόγητα να προχωρήσουν στην ολοκλήρωση της προκήρυξης 6Κ/2018, με τμηματική οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων και σταδιακή πλήρωση των κενών θέσεων με τους επιτυχόντες εξωτερικούς φρουρούς της συγκεκριμένης προκήρυξης. 

Το πιο σοβαρό όμως είναι ότι οι εξωτερικοί φρουροί εκτελούν τα καθήκοντα τους με απαρχαιωμένα υπηρεσιακά οχήματα λόγω της 20ετούς επιβαρημένης λειτουργίας τους, μεριμνούν με δικά τους έξοδα για την αγορά στολής ακόμη και εξοπλισμού, παρότι η χορήγησή τους προβλέπεται από Προεδρικό Διάταγμα.  Προβλήματα που συνδέονται άμεσα με την ασφάλεια τους.

Επειδή οι εξωτερικοί φρουροί στο Κατάστημα Κράτησης Κομοτηνής βρίσκονται ως εργαζόμενοι αντιμέτωποι με καταπάτηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Επειδή οι εξωτερικοί φρουροί ασκούν το δύσκολο έργο της ασφάλειας κρατουμένων και της ομαλής λειτουργίας του Καταστήματος Κράτησης.

Επειδή η Πολιτεία οφείλει να ανταποκριθεί στα αιτήματα των εξωτερικών φρουρών και όχι να επιδεικνύει αδιαφορία και αδιαλλαξία.

Ερωτάται ο κος υπουργός:

1)Θα αποκαταστήσετε την εργασιακή νομιμότητα για τους εξωτερικούς φρουρούς του Καταστήματος Κράτησης Κομοτηνής αποδίδοντας όσα εκ του Νόμου δικαιούνται;

2)Θα προχωρήσετε στην ολοκλήρωση της προκήρυξης 6Κ/2018 για την κάλυψη των κενών θέσεων εξωτερικών φρουρών, ώστε να καλύπτονται επαρκώς οι ανάγκες της Υπηρεσίας;

3)Θα προχωρήσετε στον εκσυγχρονισμό του υλικοτεχνικού εξοπλισμού των εξωτερικών φρουρών (υπηρεσιακά οχήματα, οπλισμός, ρουχισμός κα);».

Την ερώτηση συνυπογράφουν επίσης οι βουλευτές:

Αβραμάκης Ελευθέριος

Αλεξιάδης Τρύφων

Αμανατίδης Γιάννης

Βαρδάκης Σωκράτης

Γκαρά Αναστασία

Δρίτσας Θεόδωρος

Ελευθεριάδου Τάνια

Καφαντάρη Χαρά

Μάλαμα Κυριακή

Μάρκου Κώστας

Ξανθόπουλος Θεόφιλος

Σκουρολιάκος Παναγιώτης (Πάνος)

Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ3 ώρες πριν

Γιάνης Βαρουφάκης: «Να προστατεύσουμε τους πολίτες από την κυβέρνηση Μητσοτάκη»

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ4 ώρες πριν

Το σποτάκι – αφιέρωμα του Δήμου Κομοτηνής στην Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ4 ώρες πριν

Τσίπρας: «Το μόνο σχέδιο της κυβέρνησης είναι να βαράει στο ψαχνό»

ΕΛΛΑΔΑ6 ώρες πριν

Βίντεο – ντοκουμέντο από τα επεισόδια στην πλατεία της Νέας Σμύρνης

ΡΟΔΟΠΗ7 ώρες πριν

Καταγγελία φαντάρου στην Κομοτηνή: «Μας βάζουν στα ορύγματα λόγω Κουφοντίνα»

ΕΛΛΑΔΑ8 ώρες πριν

Ξύλο και προσαγωγές από την Αστυνομία στην πλατεία Νέας Σμύρνης

YΓΕΙΑ8 ώρες πριν

Κορωνοϊός: Μόλις ένα κρούσμα στη Ροδόπη

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ10 ώρες πριν

Κραυγή αγωνίας από τους επαγγελματίες σχολικών κυλικείων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ12 ώρες πριν

Πρώην Υπουργοί ΝΔ κατά κυβέρνησης: «Αποτύχατε παταγωδώς στην πανδημία»

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ12 ώρες πριν

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διακίνησης παράτυπων μεταναστών

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ4 ώρες πριν

Το σποτάκι – αφιέρωμα του Δήμου Κομοτηνής στην Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

ΕΛΛΑΔΑ6 ώρες πριν

Βίντεο – ντοκουμέντο από τα επεισόδια στην πλατεία της Νέας Σμύρνης

ΕΛΛΑΔΑ8 ώρες πριν

Ξύλο και προσαγωγές από την Αστυνομία στην πλατεία Νέας Σμύρνης

TΟΥΡΚΙΑ1 ημέρα πριν

Χαφζά Τζιρντάμπ: «Το καθεστώς Ερντογάν φυλακίζει και βασανίζει χιλιάδες ανθρώπους»

ΡΟΔΟΠΗ1 ημέρα πριν

Μνημόσυνο στη μνήμη των πεσόντων αστυνομικών στην Α.Δ. Ροδόπης

ΠΑΙΔΕΙΑ1 ημέρα πριν

Κομοτηνή: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις ενάντια στο νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη

TΟΥΡΚΙΑ5 ημέρες πριν

Επίτιμος πρόεδρος HDP: «Αν ο Ερντογάν χάσει τις εκλογές θα πάει στη φυλακή»

ΡΟΔΟΠΗ6 ημέρες πριν

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εξωτερικοί φρουροί Φυλακών Κομοτηνής

ΠΑΙΔΕΙΑ6 ημέρες πριν

Υπό κατάληψη και πάλι η Πρυτανεία του Δ.Π.Θ.

TΟΥΡΚΙΑ6 ημέρες πριν

Τούρκος αναλυτής: «Με τις πλάτες Γερμανών υπουργών ο Ερντογάν δημιουργεί εντάσεις στο Αιγαίο»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x