ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Στο κτίριο της Τσανακλείου θα μεταφερθεί το Μουσείο Καραθεοδωρή

«Ο Δήμος Κομοτηνής με συνέπεια και προγραμματισμό παρακολουθεί κάθε ευκαιρία χρηματοδότησης που υπάρχει και προχωρεί στον σχεδιασμό και υποβολή προτάσεων», απαντά ο Γιάννης Γκαράνης στην πρόταση Γραβάνη για ψηφιοποίηση του Μουσείου Καραθεοδωρή

«Είναι σε γνώση μας από το καλοκαίρι του 2020 ότι επίκειται να δημοσιευτεί εξειδικευμένη πρόσκληση», αναφέρει ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης σχετικά με την πρόταση του Αντώνη Γραβάνη για ψηφιοποίηση του Μουσείου Καραθεοδωρή.

«Ο Δήμος Κομοτηνής με συνέπεια και προγραμματισμό παρακολουθεί κάθε ευκαιρία χρηματοδότησης που υπάρχει και προχωρεί στον σχεδιασμό και υποβολή προτάσεων», προσθέτει ο Δήμαρχος ο οποίος αποκαλύπτει ταυτόχρονα ότι έχει δρομολογηθεί η μεταφορά του Μουσείου Καραθεοδωρή στο κτίριο της Τσανακλείου Σχολής.

Στην απάντηση του αναφέρει:

«Αξιότιμε κ. Γραβάνη.

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την πρόταση που υποβάλατε και κοινοποιήσατε στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής, αναφορικά με τη δυνατότητα αξιοποίησης προγράμματος για την αναβάθμιση και ενίσχυση του Μουσείου Καραθεοδωρή.

Ο Δήμος Κομοτηνής αναγνωρίζει τη σημασία της προσωπικότητας και του έργου του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή και της συνεισφοράς του στην Ελλάδα, αλλά και στη διεθνή επιστημονική κοινότητα. Πρόκειται για μία από τις πιο λαμπρές προσωπικότητες της σύγχρονης ιστορίας της χώρας και ο Δήμος Κομοτηνής διαχρονικά στέκεται αρωγός στην προώθηση του έργου του στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Για αυτόν τον λόγο ο Δήμος Κομοτηνής και η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού Κομοτηνής στηρίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία του Μουσείου, ενώ βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φίλων Καραθεοδωρή, υποστηρίζοντας έμπρακτα και με συνέπεια τις δράσεις τους. Εξάλλου, μόλις πρόσφατα -ως έμπρακτη απόδειξη της σημασίας του Μουσείου για τον Δήμο Κομοτηνής- δρομολογήθηκε η μεταφορά του στο προσφάτως ανακαινισμένο ιστορικό κτίριο της Τσανακλείου, που αποτελεί ορόσημο και σημείο αναφοράς για την πόλη.

Αναφορικά τώρα με την πρόταση χρηματοδότησης, που υποβάλατε στα πλαίσια της πρόσκλησης ΑΤ 14ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» ΣΤΟN ΑΞΟΝA ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ: «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός» ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «Ελλάδα 1821 – Ελλάδα 2021», θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Δήμος Κομοτηνής ήδη -εδώ και πολλούς μήνες- έχει δρομολογήσει τον προγραμματισμό του για την ένταξη έργων, όπως παρουσιάστηκε αναλυτικά και στο Δημοτικό Συμβούλιο στο πλαίσιο ψήφισης του τεχνικού του προγράμματος.

Πιο συγκεκριμένα, είναι σε γνώση μας από το καλοκαίρι του 2020 ότι επίκειται να δημοσιευτεί εξειδικευμένη πρόσκληση από το ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑΝΕΚ) στον Άξονα Προτεραιότητας 3, με τίτλο  «Δημιουργία, ανάδειξη και αξιοποίηση Ψηφιακού Πολιτιστικού Αποθέματος». Πρόκειται, ουσιαστικά, για μια πρόσκληση που αναφέρεται στην ψηφιακή αξιοποίηση σημαντικού πολιτιστικού αποθέματος των περιοχών της χώρας.

Η πρόσκληση αυτή δημοσιεύτηκε πρόσφατα, στις 21.01.2021 και ενδεικτικά, αναφέρει «Αντικείμενο της δράσης είναι η ανάπτυξη, οργάνωση, τεκμηρίωση, διαχείριση και προβολή ψηφιακού περιεχομένου που αφορά σε πολιτιστικά αγαθά όπως, ακίνητα και κινητά μνημεία, συλλογές, τεκμήρια, αρχεία και χώρους πολιτισμού, που χρονολογούνται από το έτος 1830 και μετά, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Ν. 3028/2002 (ΦΕΚ Α 153/28-06-2002), καθώς και η ανάπτυξη και διάθεση σχετικών ηλεκτρονικών υπηρεσιών στο κοινό».

Ο Δήμος Κομοτηνής, λοιπόν, στο πλαίσιο του προγραμματισμού του είχε ήδη συζητήσει και συμφωνήσει με τον Σύνδεσμο Φίλων Καραθεοδωρή την προετοιμασία πρότασης στο πλαίσιο της προαναφερόμενης πρότασης από το καλοκαίρι, ενώ έχει ξεκινήσει την προεργασία της. Αντικείμενο την πρότασής μας αποτελεί η ψηφιοποίηση των εκθεμάτων, η δημιουργία ψηφιακών εφαρμογών και αναπαραστάσεων, η δημιουργία «παιχνιδιών» και εφαρμογών για τα παιδιά, καθώς και άλλες δράσεις, παρόμοιες με αυτές που αναφέρετε στην πρότασή σας, όπως επιβάλει η σημερινή πρακτική ψηφιακής προσέγγισης του πολιτιστικού αποθέματος.

Ταυτόχρονα, προετοιμάζει υποέργο και για άλλα μουσεία και συλλογές του Δήμου Κομοτηνής -με έμφαση στο Μουσείο Σκουτέρη – Δίντσογλου- με παρόμοια προσέγγιση, προσπαθώντας να αξιοποιήσει όλον το διαθέσιμο προϋπολογισμό της πρόσκλησης.

Επίσης, ο Δήμος Κομοτηνής έχει ήδη προετοιμάσει το αντικείμενο της πρότασής του – στο πλαίσιο της πρόσκλησης ΑΤ 14 του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης»-συνδυάζοντας υποέργα με αναφορά στην ιστορία της πόλης με αφορμή τα 100 χρόνια από την ενσωμάτωση της Θράκης, αλλά και παρεμβάσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα. Η ολοκληρωμένη πρόταση σύντομα θα τεθεί σε γνώση του Δημοτικού Συμβουλίου προς συζήτηση και έγκριση, προκειμένου να υποβληθεί, μόλις ολοκληρωθεί η διοικητική προετοιμασία της.

Ο Δήμος Κομοτηνής με συνέπεια και προγραμματισμό παρακολουθεί κάθε ευκαιρία χρηματοδότησης που υπάρχει και σύμφωνα με τις ανάγκες του και τις προτεραιότητές του προχωρεί στον σχεδιασμό και υποβολή προτάσεων. Χάρη σε αυτήν τη συνέπειά του και τη σημαντική προσπάθεια του ολιγάριθμου για το μέγεθός του ανθρωπίνου δυναμικού του Δήμου Κομοτηνής, έχουμε καταφέρει να είμαστε από τους Δήμους με τις σημαντικότερες εντάξεις και απορροφήσεις στην περιφέρειά μας τα τελευταία χρόνια. Ενώ, προγραμματίζουμε το μέλλον με ακόμη μεγαλύτερο δυναμισμό και όραμα.

Θεωρούμε ότι οποιαδήποτε πρόταση υποβάλλεται καλόπιστα προς τη διοίκηση του Δήμου συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής και στην αποτελεσματικότητα του έργου του Δήμου Κομοτηνής προς όφελος των δημοτών του».

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Κομοτηνή: Σε 15 σημεία τα χάρτινα φαρασάκια για τις ακαθαρσίες κατοικίδιων

Τα φαρασάκια από ανακυκλωμένο χαρτί προορίζονται για την εύκολη κι ανέπαφη περισυλλογή ακαθαρσιών κατοικίδιων και διανέμονται δωρεάν στους πολίτες με στόχο να διατηρηθούν η φύση, οι δρόμοι και τα χέρια καθαρά

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Κομοτηνής παρέλαβε την Πέμπτη (29/7) την οικολογική ελληνική πατέντα με χάρτινα φαρασάκια μιας χρήσης «ΝΟ ΚΑΚΑ» από  την εφευρέτρια της πατέντας Μαρία Αρκούδη και τη συνιδιοκτήτρια Σωτηρία Μπαχούρου. Τα φαρασάκια από ανακυκλωμένο χαρτί προορίζονται για την εύκολη κι ανέπαφη περισυλλογή ακαθαρσιών κατοικίδιων και διανέμονται δωρεάν στους πολίτες με στόχο να διατηρηθούν η φύση, οι δρόμοι και τα χέρια καθαρά.

 Το ίδιο βράδυ παρουσιάστηκε η συγκεκριμένη δράση του Δήμου Κομοτηνής στην πλατεία Ειρήνης, σε δημότες που έχουν σκυλιά και προσφέρθηκαν φαρασάκια και λιχουδιές για τα σκυλάκια.

 Σήμερα, τοποθετούνται κουτιά με φαρασάκια σε 15 σημεία της πόλης:

 • Φιλικής Εταιρίας (αρχή Βενιζέλου)
 • Αρχή Λ. Ηρώων (Ταξιαρχία)
 • Γ. Παπανδρέου με Φιλίππου γωνία
 • Οδός Φιλίππου (3ο ΓΕΛ)
 • Οδός Υψηλάντου (ΕΟΔΥ)
 •  Οδός Υψηλάντου (Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας)
 • Παρασίου – Ν. Ζωίδη -Αίνου
 • Άλσος Πάρκου – Λ. Δημοκρατίας
 • Άλσος Πάρκου- Αγία Παρασκευή
 • Π. Τσαλδάρη – Σιδηροδρομικός Σταθμός
 • Γ. Κακουλίδου με Αγίας Σοφίας
 • Οδός Βύρωνος
 • ΚΕΠ- Πλατεία Ειρήνης
 • Ελ. Βενιζέλου με Θ. Σοφούλη
 • Ν. Πλαστήρα με Οδό Ξάνθης

Μέσα από τη χρήση της συγκεκριμένης ελληνικής πατέντας ο Δήμος Κομοτηνής συμβάλλει στην κατάργηση της χρήσης της πλαστικής σακούλας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Νέο ωράριο λειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής

Το νέο ωράριο θα ισχύει από τις 2 έως τις 13 Αυγούστου

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής ενημερώνει το κοινό της ότι από τις 2 έως τις 13 Αυγούστου 2021 θα λειτουργεί με το εξής ωράριο:

Δευτέρα – Παρασκευή : 08:00 – 14:30
Απόγευμα  Πέμπτης : 18:00 – 20:00

Ο δανεισμός και οι επιστροφές των βιβλίων θα πραγματοποιούνται εντός του κτιρίου κατά το ωράριο λειτουργίας της Βιβλιοθήκης, με πρόσβαση στους χώρους των βιβλιοστασίων και του αναγνωστηρίου.

Το κοινό μπορεί να επισκεφθεί επίσης τον ηλεκτρονικό κατάλογο της Βιβλιοθήκης στον σύνδεσμο komotinilib.openabekt.gr και στη συνέχεια να επιλέξει από τα βιβλία που διατίθενται, όπως ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας, παιδικά, ιστορικά, δοκίμια, παιδαγωγικά, και άλλα.

Η διακίνηση των βιβλίων γίνεται τηρώντας πάντα  τα μέτρα προστασίας της δημοσίας υγείας.

Για δανεισμό βιβλίων, εγγραφή νέων μελών, υποστήριξη και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, επικοινωνήστε με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής στο τηλέφωνο 2531022589 ή μέσω email στο vivkomot@otenet.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Κλιματιζόμενη αίθουσα για τον καύσωνα στο Α΄ΚΑΠΗ Κομοτηνής

Από σήμερα 29 Ιουλίου μέχρι και την Τρίτη 3 Αυγούστου θα λειτουργεί κλιματιζόμενη αίθουσα στο Α΄ΚΑΠΗ Κομοτηνής

Δημοσιεύθηκε

στις

Ενόψει της έντονης ανόδου της θερμοκρασίας που όπως προβλέπει η ΕΜΥ θα φτάσει τους 38-41 βαθμούς Κελσίου από σήμερα Τετάρτη 29 Ιουλίου έως και την Τρίτη 3 Αυγούστου, χωρίς μάλιστα να αποκλείεται σε ορισμένες περιοχές λόγω τοπικών συνθηκών ο υδράργυρος να ανέβει και περισσότερο, ο Δήμος Κομοτηνής:

 • Από σήμερα 29 Ιουλίου μέχρι και την Τρίτη 3 Αυγούστου θα λειτουργεί κλιματιζόμενη αίθουσα στο Α΄ΚΑΠΗ Κομοτηνής (οδός Φιλίππου 2-4, περιοχή Δημοτικής Αγοράς), ακολουθώντας τις ισχύουσες οδηγίες του ΕΟΔΥ για την πρόληψη και αντιμετώπιση της πανδημίας SARS-CoV-2, για όσους συμπολίτες μας έχουν ανάγκη από έναν δροσερό χώρο. Υπεύθυνες για τον συντονισμό και τις απαιτούμενες δράσεις ορίζονται:

Α) Η προϊσταμένη του Α΄ ΚΑΠΗ Αναστασία Παπανικολάου  και η Ελεάνθη Κεμεντζετζίδου, υπάλληλος 1ου ΚΑΠΗ ΝΠΔΔ ΚΕ.ΜΕ.Α (τηλέφωνο επικοινωνίας 25310 27702).

Β) Η προϊσταμένη του Τμήματος Προγραμμάτων ΝΠΔΔ ΚΕ.ΜΕ.Α Αρχοντούλα Τσάτσικου (τηλέφωνο επικοινωνίας 6949494774).

 • Εφιστά την προσοχή των πολιτών απέναντι στις υψηλές θερμοκρασίες και ιδιαίτερα όσων ανήκουν στις εμπαθείς ομάδες (με αναπνευστικές, καρδιαγγειακές παθήσεις, κ.λπ.), προς αποφυγή δυσάρεστων για την υγεία τους επιπτώσεων, και τους καλεί να προσέρχονται στο Α’ ΚΑΠΗ, όπου θα βρουν ένα δροσερό και ευχάριστο περιβάλλον.
 • Καλεί όλους τους πολίτες να λάβουν υπόψη τα Έκτακτα Δελτία Επιδείνωσης Καιρού για να προφυλαχθούν από τις υψηλές θερμοκρασίες, ειδικά τους ηλικιωμένους, τους ασθενείς και τα βρέφη.

Περισσότερες λεπτομέρειες: στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού, την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και τον λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Χάρτινα φαρασάκια μιας χρήσης για τις ακαθαρσίες κατοικίδιων θα παραλάβει ο Δήμος Κομοτηνής

Θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία της πόλης ώστε οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων να μαζεύουν τις ακαθαρσίες τους

Δημοσιεύθηκε

στις

Χάρτινα φαρασάκια μιας χρήσης από ανακυκλωμένο χαρτί που προορίζονται για την περισυλλογή ακαθαρσιών κατοικίδιων με εύκολο κι ανέπαφο τρόπο, θα παραλάβει αύριο Πέμπτη ο Δήμος Κομοτηνής στις εγκαταστάσεις Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης.

Η ελληνική πατέντα «ΝΟ ΚΑΚΑ» θα συμβάλλει ουσιαστικά στη δημιουργία ενός πολιτισμένου περιβάλλοντος μέσα από την αγαστή συνεργασία με τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων.

Τα κουτιά με τα φαρασάκια θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία ώστε με απλές κινήσεις να μην μένουν ακαθαρσίες σε δημόσιους χώρους.

Σε ανάλογη δράση έχουν εδώ και καιρό προβεί αρκετοί Δήμοι ανά την Ελλάδα μεταξύ των οποίων η Καλαμάτα, η Ηλιούπολη, η Αλεξανδρούπολη κλπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΛΛΑΔΑ15 ώρες πριν

Θεμιστοκλέους: «Τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου η τρίτη δόση εμβολίου»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ15 ώρες πριν

Λύση για τα στεγαστικά δάνεια των Παλιννοστούντων διεκδικεί ο Στυλιανίδης

ΠΑΙΔΕΙΑ16 ώρες πριν

Έναρξη έργου Erasmus+ για την Πολιτιστική Κληρονομιά στο ΓΕΛ Ιάσμου

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ17 ώρες πριν

Συνελήφθη διακινητής μεταναστών στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ17 ώρες πριν

Οδική σύνδεση Καβάλας – Δράμας: «Ακόμη ένας εμπαιγμός στους πολίτες της ΑΜΘ»

TΟΥΡΚΙΑ18 ώρες πριν

Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Η Ελλάδα αρνήθηκε να μας βοηθήσει με τις πυρκαγιές»

TΟΥΡΚΙΑ19 ώρες πριν

Νέα πρόκληση Άγκυρας: «Η Ελλάδα κλείνει σχολεία της τουρκικής μειονότητας»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ21 ώρες πριν

ΣΥΡΙΖΑ: «Κλειστά φώτα και μπάνιο με κρύο νερό το σχέδιο Μητσοτάκη για την ηλεκτροδότηση»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ22 ώρες πριν

Μητσοτάκης: «Ο χειρότερος καύσωνας από το 1987, ζητάμε τη βοήθεια των πολιτών»

ΕΛΛΑΔΑ22 ώρες πριν

Αστυνομία: 30 καταγγελίες και 14 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία το τελευταίο 24ωρο

ΒΟΥΛΗ2 ημέρες πριν

Στους Έλληνες Βουλευτές ξένων Κοινοβουλίων μίλησε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης

TΟΥΡΚΙΑ3 ημέρες πριν

Η Τουρκία καίγεται γιατί δεν διαθέτει ούτε ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος – Μπουγέλωσαν τον Τσαβούσογλου

ΚΑΒΑΛΑ3 ημέρες πριν

Εγκαταλείπουν άρον – άρον τη Θάσο οι Ρουμάνοι τουρίστες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ5 ημέρες πριν

Στυλιανίδης σε Λιβανό: «Επείγον θέμα για τη Ροδόπη η ένταξη του Φράγματος Ιάσμου»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ5 ημέρες πριν

Σπήλιος Λιβανός: «Αυτές είναι οι επτά μεγάλες μεταρρυθμίσεις της ΚΑΠ»

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ6 ημέρες πριν

Γλυκερία και Ντιλέκ Κοτς στο 1ο Φεστιβάλ Ειρήνης του Δήμου Ιάσμου

ΚΑΒΑΛΑ7 ημέρες πριν

Βίντεο: Σοκαριστικό τροχαίο με τρεις νεκρούς στην Καβάλα

ΡΟΔΟΠΗ1 εβδομάδα πριν

Η πόλη της Κομοτηνής γιορτάζει την πολιούχο της Αγία Παρασκευή

ΡΟΔΟΠΗ1 εβδομάδα πριν

Νεκρός άντρας ύστερα από έκρηξη σε λυόμενη οικία στις Σάπες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 εβδομάδα πριν

Μήνυμα Σακελλαροπούλου σε Τουρκία: «Η συμπαράστασή μας στην Κύπρο είναι απόλυτη»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x