ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία: «Ποια αντιπλημμυρικά έργα έγιναν στη Θάσο;»

«Οι πλημμύρες του Νοεμβρίου 2019 αποκάλυψαν την αναποτελεσματικότητα της διοίκησης στο σύνολό της, την άγνοια και την αδιαφορία της για τα μεγάλα προβλήματα των κατοίκων του νησιού»

fonirodopis.gr

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η αντιπλημμυρική θωράκιση της νήσου Θάσου κατέθεσε σχετική επερώτηση η παράταξη της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας προς τον κ. Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. Χρήστο Μέτιο, τον κ. Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, Υποδομών και Μεταφορών Δημήτριο Γαλανόπουλο και τον κ. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καβάλας Κώστα Αντωνιάδη.

Την επερώτηση, η οποία θα αναπτυχθεί σε επερχόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Π.Ε. Καβάλας Δημήτρη Λυμπεράκη, συνυπογράφουν όλοι οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της παράταξης.

Στο κείμενο αναφέρεται αναλυτικά:

«Από το Δεκέμβρη του 2016  εγκρίθηκαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ΑΜ-Θ τρεις μελέτες που αφορούσαν σε αντιδιαβρωτικά έργα στα δάση και δασικές εκτάσεις των λεκανών απορροής στις περιοχές Κάστρου Λιμεναρίων, Μαριών, Πρίνου, Σωτήρος, Καλλιράχης και Θεολόγου, που κάηκαν στις πυρκαγιές του 2016. Το συνολικό ποσό ανερχόταν σε 9.364.791 ευρώ.

Τον Ιανουάριο του 2017 και μετά από ευρεία σύσκεψη στην Καβάλα εξετάσθηκε η δρομολόγηση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας για τη Θάσο και εγκρίθηκαν ποσά που άγγιζαν τα 6.000.000 ευρώ. Οι παρεμβάσεις περιλάμβαναν αντιδιαβρωτικά έργα σε περιοχές του Θεολόγου, του Πρίνου και των Λιμεναρίων, αντιπλημμυρικά έργα σε περιοχές του Πρίνου και του Θεολόγου, ενώ περιλαμβανόταν και η κατασκευή αντιπυρικών ζωνών, η συντήρηση δασικών δρόμων, η δημιουργία υδατοδεξαμενών, μικρού μεγέθους φραγμάτων και τοπικές αναδασώσεις.

Οι πλημμύρες του Νοεμβρίου 2019 αποκάλυψαν την αναποτελεσματικότητα της διοίκησης στο σύνολό της, την άγνοια και την αδιαφορία της για τα μεγάλα προβλήματα των κατοίκων του νησιού.

Από τότε η Περιφέρεια και ειδικότερα ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας έχει αποδυθεί σε έναν αγώνα καθαρισμού ρεμάτων και κάποιες φορές σε καθαρισμό τμήματος χειμάρρου για τη διευθέτηση της ροής του. Μόνο που, εξαιτίας και της απουσίας σοβαρής μελέτης, τα φερτά υλικά των χειμάρρων τοποθετούνται στις όχθες τους σαν αναχώματα της δύναμης του νερού, υλικά ακατάλληλα για κατασκευή αναχωμάτων, με αποτέλεσμα να παρασύρονται ξανά και να μπαζώνεται η κοίτη τους λίγα μέτρα παρακάτω, αυξάνοντας τους κινδύνους από ένα σχεδόν βέβαιο «σπάσιμό» τους.

Κι επειδή η μόνιμη επωδός του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας είναι: ‘’Βούληση της Περιφέρειας είναι η αντιπλημμυρική θωράκιση της Θάσου για να μην κινδυνέψει κανένας πολίτης και καμία περιουσία ιδιαίτερα στις περιοχές εκείνες που έχουν πληγεί από ακραία καιρικά φαινόμενα και από τις πυρκαγιές τα τελευταία χρόνια. Σε συνεργασία με τις υπηρεσίες μας προχωράμε σε έργα ουσίας, επενδύοντας στην πρόληψη, προστατεύοντας πολίτες, περιουσίες και υποδομές’’.

Ερωτώνται ο κ. Περιφερειάρχης, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Περιβάλλοντος και ο κ. Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας:

  1. Από τα παραπάνω ποσά, πόσα εκλήθη να απορροφήσει η Περιφέρεια ΑΜΘ, πόσα απορρόφησε και ποιά έργα πραγματοποίησε και ολοκλήρωσε;
  2. Γνωρίζετε αντίστοιχα ποσά που απορροφήθηκαν και έργα που εκτέλεσαν το Δασαρχείο και ο Δήμος Θάσου; Υπήρξε συνεργασία, συνεννόηση και συντονισμός με τους παραπάνω φορείς και ποια τα αποτελέσματα αυτού του συντονισμού και της συνεργασίας:
  3. Υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο υδραυλικών έργων για την Θάσο σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους αρμόδιους φορείς (Περιφέρεια, δήμος, Δασαρχείο);
  4. Έχουν ανατεθεί και έχουν προχωρήσει οι μελέτες οριοθέτησης των χειμάρρων;
  5. Ποιός σχεδιασμός υπάρχει για τις ιδιαίτερα επιβαρυμένες, κακώς σχεδιασμένες και κατασκευασμένες αλλά και ιδιαίτερα  καταπονημένες γέφυρες στον Ποτό και τα Λιμενάρια; Ποιες από τις γέφυρες αυτές ανήκουν στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας; Έγινε κάποιος προγραμματισμός για τη ενίσχυση ή την ανακατασκευή τους; Δεν πρέπει να προχωρήσουν άμεσα οι μελέτες για τον έλεγχο όλων των γεφυρών του νησιού που ανήκουν στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας, που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τους  όγκους του νερού, διότι οι χείμαρροι μεταφέρουν μεγαλύτερες ποσότητες από ότι είχε προβλεφθεί αρχικά λόγω της βιαιότητας των καιρικών φαινομένων που έπαψαν πλέον να είναι αιφνίδια;
  6. Υπάρχει πρόβλεψη για κατασκευή μικρών φραγμάτων ή αναβαθμών για τον έλεγχο της ροής του νερού στους χειμάρρους, την συγκράτηση της στερεοπαροχής και για τη δημιουργία/κατασκευή ταμιευτήρων νερού (λιμνοδεξαμενές) για αντιπλημμυρική προστασία αλλά και για τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα, για άρδευση και για αντιπυρική προστασία; Έχει ληφθεί υπ όψη το αίτημα των κατοίκων του Πρίνου, Ποτού και Λιμεναρίων για τη δημιουργία τριών λιμνοδεξαμενών, διότι στην περιοχή υπάρχουν και πολλά ελαιόδεντρα;
  7. Σκοπεύει η Περιφέρεια να συνδράμει υλικά  με χρηματοδότηση και τεχνογνωσία τον Δήμο Θάσου για την κατασκευή γέφυρας στο λάκκο των Μαριών στη θέση της «ιρλανδικής» διάβασης (δρόμος Λιμεναρίων- Μαριών) καθώς αποτελεί μόνιμη απειλή για τα διερχόμενα αυτοκίνητα που κινδυνεύουν να παρασυρθούν από τα ορμητικά νερά;
  8. Δεν πρέπει επιτέλους να αποκατασταθεί πλήρως το πρόφραγμα και το κυρίως φράγμα της λιμνοδεξαμενής στην περιοχή των Μαριών;
  9. Εφόσον, σύμφωνα με τη κοινή λογική, πρέπει να τηρούνται προτεραιότητες στις επεμβάσεις και να ξεκινούν αυτές από τους πυκνοδομημένους παραλιακούς συνοικισμούς, προκειμένου να προστατευθούν οι κάτοικοι, οι οικιστικές και τουριστικές υποδομές πώς μπορεί κάποιος να ερμηνεύσει το έργο: «Αποκατάσταση του επαρχιακού οδικού δικτύου στην περιοχή Αστρίς της Θάσου με τη δημιουργία τοιχίων αντιστήριξης με Σαρζανετ και επιδιορθώσεις στο οδόστρωμα;» Το ερώτημα απευθύνεται ιδιαιτέρως στον Αντιπεριφερειάρχη  Καβάλας διότι, παρά την καλή θέληση, κανείς δε μπορεί να διακρίνει έργα στα ερείσματα, ή κατασκευές για την άρση κατολισθήσεων στο επαρχιακό δίκτυο όπως και  επιδιορθώσεις στο οδόστρωμα στη συγκεκριμένη τοποθεσία. Αντίθετα διακρίνει την αντικατάσταση μιας ιδιωτικής περίφραξης, κατάντη του δρόμου, που προφανώς καταστράφηκε (η περίφραξη) από την περσινή πλημύρα σε μία εντελώς αδόμητη περιοχή και σε απόσταση 50 μέτρων από τη θάλασσα. Η Περιφέρεια δηλαδή φαίνεται ότι δαπάνησε ποσό άνω των 100.000 ευρώ για ένα έργο που προστατεύει αποκλειστικά και μόνο ένα παρακείμενο ελαιόκτημα, δηλαδή μία ιδιοκτησία ιδιώτη. Αβίαστο λοιπόν προκύπτει το ερώτημα προς τον κ. Αντιπεριφεριάρχη Καβάλας σχετικά με το ποιος πολίτης κινδύνευσε και ποιες άλλες περιουσίες απειλήθηκαν στην άδεια από κόσμο αυτή τοποθεσία, ώστε το συγκεκριμένο έργο να θεωρηθεί έργο προτεραιότητας για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής».

Οι επερωτώντες  Περιφερειακοί Σύμβουλοι:
Δημήτρης Λυμπεράκης
Κώστας Κατσιμίγας
Νίκος Αργυρίου
Ριτβάν Κουράκ
Σερκάν Μαχμούτ
Χρήστος Χατζηπέμου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιάνης Βαρουφάκης: «Να προστατεύσουμε τους πολίτες από την κυβέρνηση Μητσοτάκη»

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 απευθύνει έκκληση κοινής δράσης σε ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το σημερινό όργιο καταστολής στην πλατεία της Νέας Σμύρνης

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

Έκκληση για κοινή δράση στο ΚΚΕ και στον ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης με αφορμή το σημερινό όργιο καταστολής στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Στην ανακοίνωση του αναφέρει:

«Να προστατεύσουμε την Δημοκρατία και τους πολίτες από την κυβέρνηση Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη.

Μπροστά στην κλιμάκωση της κρατικής καταστολής που πλέον απειλεί την Δημοκρατία και αφήνει απροστάτευτους τους πολίτες από τους πραιτοριανούς των κκ. Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη, το ΜέΡΑ25 καλεί το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ σε κοινή δράση προστασίας της Δημοκρατίας και των πολιτών.

Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι, σε μια τόσο κρίσιμη καμπή, αδυνατούμε να συντονίσουμε τις δράσεις μας υπέρ της δημοκρατικής νομιμότητας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: «Το μόνο σχέδιο της κυβέρνησης είναι να βαράει στο ψαχνό»

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο ενορχηστρωτής της μεγαλύτερης εκστρατείας αυταρχισμού και εξαπάτησης που έχει γνωρίσει η χώρα εδώ και δεκαετίες», σχολιάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

Την απρόκλητη αστυνομική βία εναντίον πολιτών το μεσημέρι της Κυριακής στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, καταγγέλλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Στην ανάρτηση του δηλώνει:

«Είμαστε στον πέμπτο μήνα ενός απολύτως αποτυχημένου και ατελείωτου lockdown. Τα νοσοκομεία αφημένα εδώ και μήνες δίχως ενισχύσεις, ασφυκτιούν και πάλι. Οι νεκροί σκαρφάλωσαν ξανά στους πενήντα ημερησίως. Η οικονομία έχει διαλυθεί. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις εδώ και μήνες σε απόγνωση, μόνο χρέη ξεπληρώνουν και δάνεια. Και οι εργαζόμενοι επιβιώνουν με ελάχιστα και αγωνιούν για το αύριο.

Την ίδια στιγμή οι πολίτες, που επιβάλλεται να στοιβάζονται καθημερινά στα λεωφορεία, στο Μετρό και στους χώρους δουλειάς, απαγορεύεται αυστηρά να έχουν έστω και μια μικρή ανάσα.

Έναν περίπατο το απόγευμα της Κυριακής.

Μια βόλτα μέχρι τη θάλασσα.

Ακόμη και μέχρι την πλατεία της γειτονιάς.

Η απρόκλητη επίθεση αστυνομικών σε οικογένειες και νέα παιδιά στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης σήμερα το απόγευμα, είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι.

Η χώρα έχει μια κυβέρνηση που έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο της πανδημίας και το μόνο που ξέρει να κάνει με σχέδιο είναι να βαράει στο ψαχνό.

Χτυπημένοι νέοι και νέες, τρομοκρατημένοι γονείς και παιδιά μέρα μεσημέρι στις γειτονιές της Αθήνας. Και το βράδυ ψέματα, για όσα συνέβησαν, στα δελτία ειδήσεων.

Το μεσημέρι ξύλο και αυταρχισμός και το βράδυ προπαγάνδα.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο ενορχηστρωτής της μεγαλύτερης εκστρατείας αυταρχισμού και εξαπάτησης που έχει γνωρίσει η χώρα εδώ και δεκαετίες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρώην Υπουργοί ΝΔ κατά κυβέρνησης: «Αποτύχατε παταγωδώς στην πανδημία»

«Η χώρα βρίσκεται σε υγειονομικό, οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο. Βασικά ατομικά δικαιώματα περιορίζονται και θεμελιώδεις ελευθερίες περιστέλλονται», αναφέρουν στην κοινή τους δήλωση

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

Με κοινή τους δήλωση ο Χρήστος Ζώης, η Κρινιώ Κανελλοπούλου, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο Σάββας Τσιτουρίδης και ο Ευάγγελος Αντώναρος, εξαπολύουν πυρά κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τη διαχείριση της πανδημίας.

Σημειώνουν πως «η ανακοίνωση της νέας δέσμης μέτρων  και η παράταση — για πέμπτο μήνα — ενός παράδοξου λοκνταουν αποδεικνύουν, πέρα από οποιαδήποτε αμφιβολία, ότι η διαχείριση της πανδημίας στη χώρα μας έχει αποτύχει δραματικά».

Η δήλωση των πέντε στελεχών έχει ως εξής:

«Η ανακοίνωση της νέας δέσμης μέτρων και η παράταση — για πέμπτο μήνα — ενός παράδοξου λοκνταουν αποδεικνύουν, πέρα από οποιαδήποτε αμφιβολία, ότι η διαχείριση της πανδημίας στη χώρα μας έχει αποτύχει δραματικά. Τα αποσπασματικά, αλληλοσυγκρουόμενα, αλλοπρόσαλλα και συνεπώς αναποτελεσματικά μέτρα δοκιμάζουν τις αντοχές των Ελλήνων πολιτών και τροφοδοτούν τη δικαιολογημένη οργή της κουρασμένης κοινωνίας. Μιας κοινωνίας που βράζει κι οδηγείται στην οργή.

Οι Έλληνες είναι, στην ουσία, οι μοναδικοί Ευρωπαίοι που

-εξακολουθούν να βγαίνουν από το σπίτι τους με άχρηστα sms,

-στοιβάζονται σε ουρές στα καταστήματα τροφίμων

-παρακολουθούν αποσβολωμένοι τη διαρκή ενοχοποίησή τους από ΜΜΕ και πολιτικούς για τη δήθεν “ανεμελιά” τους στην εξάπλωση του ιού

– Αναρωτιούνται γιατί η πολιτεία — αντίθετα με όσα συμβαίνουν σε όλο και περισσότερες χώρες της Ευρώπης — δεν φροντίζει να προμηθευτεί εμβόλια στην ελεύθερη αγορά αλλά και φάρμακα αντισωμάτων.

Την ίδια στιγμή βασικά ατομικά δικαιώματα περιορίζονται. Θεμελιώδεις ελευθερίες περιστέλλονται. Το Σύνταγμα και το Κοινοβούλιο εργαλειοποιούνται για τη ψήφιση αδιαφανών διατάξεων. Οι απαγορεύσεις διαδέχονται η μία την άλλη. Ο περίπατος στις πόλεις και στο ύπαιθρο εξισώνεται με αδίκημα και μετατρέπεται σε εισπρακτικό μέσο για το δημόσιο.

Το εμπόριο έχει κατεβάσει αναγκαστικά ρολά. Η εστίαση παραμένει κλειστή. Τα σχολεία το ίδιο. Η τουριστική οικονομία, η ατμομηχανή της χώρας, δοκιμάζεται σκληρά και μαζί εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι εκεί.

Οι Έλληνες πολίτες αδυνατούν να κατανοήσουν:

-Γιατί τα πολυδιαφημιζόμενα δάνεια δεν δίνονται από τις τράπεζες ποτέ

– Γιατί οι επιδοτήσεις γίνονται με το σταγονόμετρο και, φυσικά, δεν επαρκούν για επιβίωση επιχειρήσεων κι εργαζόμενων

– Γιατί οι εξαγγελίες για στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των επαγγελματιών παραμένουν κενές περιεχομένου.

– Γιατί δεν οργανώνεται αποτελεσματικά η τηλεργασία στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα.

Η χώρα βρίσκεται σε υγειονομικό, οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο. Και σε συνθήκες «πολέμου» — τον οποίο συχνά επικαλείται ως όρο ο κ. Μητσοτάκης — οι αποφάσεις πρέπει να είναι τουλάχιστον «πολεμικές». Αντί γι’ αυτό κυβερνητικοί παράγοντες λένε όλο και πιο συχνά στην κοινωνία και στον επιχειρηματικό κόσμο ότι τα διαθέσιμα “σε λίγο στερεύουν”. Μας προετοιμάζουν άραγε ότι πρόκειται να κλείσουν τις στρόφιγγες — τη στιγμή μάλιστα που η κατάσταση επιδεινώνεται;

Είναι ανάγκη να συμβεί ακριβώς το αντίθετο. Πρέπει να γίνουν τα αδύνατα δυνατά για να εξασφαλισθούν επιπλέον πόροι. Εν ανάγκη και με εξωτερικό δανεισμό — όπως άλλωστε συστήνει εδώ και μήνες “λόγω των ειδικών συνθηκών” ακόμη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που έχει εγκαταλείψει εδώ και μήνες τη συνταγή της λιτότητας. Γιατί δεν συμμορφώνεται η κυβέρνηση;

Κυρίως όμως πρέπει να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες που μας παρέχει η συμμετοχή της χώρας στην Ευρωπαική ‘Ενωση που είναι κατά κύριο λόγο νομισματική ενότητα. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) εκδίδει ευρώ. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να δανείζεται σε ευρώ, με μηδενικά επιτόκια χάρη στην εγγύηση της ΕΚΤ. Έτσι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να στηρίξει τα Κράτη-Μέλη που πλήττονται από την πανδημία και έχουν άμεση ανάγκη στήριξης. Αν η Ένωση δεν αναλάβει αυτό το κόστος τώρα, με εκατόμβες νεκρών ημερησίως στα εδάφη της, θα δείξει ότι έχει ξεχάσει τα ουμανιστικά ιδεώδη στα οποία στηρίχθηκε η εδραίωσή της.

Αντί λοιπόν να επικαλείται συνεχώς έλλειψη πόρων ώστε να αποφεύγει συνειδητά και εμμονικά τη γενναία αλλά και απαραίτητη στήριξη επιχειρήσεων κι ανέργων, ο Πρωθυπουργός έχει την υποχρέωση να αναλάβει πρωτοβουλίες. Στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής, στις 25 Μαρτίου, να απαιτήσει και να κάνει τις απαραίτητες συμμαχίες ώστε να εγκριθούν αυξημένοι πόροι “ζεστού χρήματος”. Κυρίως προς τις πιο αδύναμες χώρες στις οποίες ανήκει κι η δική μας.

Η ζωή, η κοινωνία, η οικονομία απαιτούν δράσεις και λύσεις ΤΩΡΑ. Σήμερα. Όχι αύριο. Αν αυτό — παρ’ ελπίδα— δεν συμβεί, τότε η υπεύθυνη πολιτική ηγεσία θα έχει αποκοπεί οριστικά από την πραγματικότητα. Κάτι που είναι επικίνδυνο. Πάνω από όλα για τη Δημοκρατία». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Το μήνυμα της Κλεοπάτρας Στογιαννίδου για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

Συμβολική κίνηση των αιρετών γυναικών του Δήμου Κομοτηνής την Τρίτη στην Τσανάκλειο Σχολή

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

«Δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού, αλλά απαιτείται διαρκής αγώνας για την επίτευξη της ίσης εκπροσώπησης των δύο φύλων», αναφέρει η Κλεοπάτρα Στογιαννίδου ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Γυναίκας που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου.

Στο μήνυμα της, η πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής αναφέρει:

«Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας η 8η Μάρτη μας δίνει την αφορμή να αναλογιστούμε τη θέση της σύγχρονης γυναίκας, τους πολυετείς αγώνες που απαιτήθηκαν για να κατοχυρωθούν θεμελιώδη δικαιώματα των γυναικών, αλλά και όσα ακόμη πρέπει να γίνουν για μια πραγματικά δίκαιη και ίση συμμετοχή των δύο φύλων στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

(περισσότερα…)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 ώρες πριν

Γιάνης Βαρουφάκης: «Να προστατεύσουμε τους πολίτες από την κυβέρνηση Μητσοτάκη»

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ3 ώρες πριν

Το σποτάκι – αφιέρωμα του Δήμου Κομοτηνής στην Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ4 ώρες πριν

Τσίπρας: «Το μόνο σχέδιο της κυβέρνησης είναι να βαράει στο ψαχνό»

ΕΛΛΑΔΑ5 ώρες πριν

Βίντεο – ντοκουμέντο από τα επεισόδια στην πλατεία της Νέας Σμύρνης

ΡΟΔΟΠΗ6 ώρες πριν

Καταγγελία φαντάρου στην Κομοτηνή: «Μας βάζουν στα ορύγματα λόγω Κουφοντίνα»

ΕΛΛΑΔΑ7 ώρες πριν

Ξύλο και προσαγωγές από την Αστυνομία στην πλατεία Νέας Σμύρνης

YΓΕΙΑ8 ώρες πριν

Κορωνοϊός: Μόλις ένα κρούσμα στη Ροδόπη

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ10 ώρες πριν

Κραυγή αγωνίας από τους επαγγελματίες σχολικών κυλικείων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ11 ώρες πριν

Πρώην Υπουργοί ΝΔ κατά κυβέρνησης: «Αποτύχατε παταγωδώς στην πανδημία»

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ12 ώρες πριν

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διακίνησης παράτυπων μεταναστών

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ3 ώρες πριν

Το σποτάκι – αφιέρωμα του Δήμου Κομοτηνής στην Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

ΕΛΛΑΔΑ5 ώρες πριν

Βίντεο – ντοκουμέντο από τα επεισόδια στην πλατεία της Νέας Σμύρνης

ΕΛΛΑΔΑ7 ώρες πριν

Ξύλο και προσαγωγές από την Αστυνομία στην πλατεία Νέας Σμύρνης

TΟΥΡΚΙΑ1 ημέρα πριν

Χαφζά Τζιρντάμπ: «Το καθεστώς Ερντογάν φυλακίζει και βασανίζει χιλιάδες ανθρώπους»

ΡΟΔΟΠΗ1 ημέρα πριν

Μνημόσυνο στη μνήμη των πεσόντων αστυνομικών στην Α.Δ. Ροδόπης

ΠΑΙΔΕΙΑ1 ημέρα πριν

Κομοτηνή: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις ενάντια στο νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη

TΟΥΡΚΙΑ5 ημέρες πριν

Επίτιμος πρόεδρος HDP: «Αν ο Ερντογάν χάσει τις εκλογές θα πάει στη φυλακή»

ΡΟΔΟΠΗ6 ημέρες πριν

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εξωτερικοί φρουροί Φυλακών Κομοτηνής

ΠΑΙΔΕΙΑ6 ημέρες πριν

Υπό κατάληψη και πάλι η Πρυτανεία του Δ.Π.Θ.

TΟΥΡΚΙΑ6 ημέρες πριν

Τούρκος αναλυτής: «Με τις πλάτες Γερμανών υπουργών ο Ερντογάν δημιουργεί εντάσεις στο Αιγαίο»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x