ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

ΔΕΜΠ Κομοτηνής: Τα έργα της πενταετίας 2015-2020 και το όραμα για το μέλλον

Ανακαινίσεις σε Ιερά Τεμένη και μειονοτικά σχολεία, φιλανθρωπικές δράσεις και ρύθμιση οφειλών – Ίδρυση και λειτουργία Γηροκομείου αλλά και Μουσείου Ισλαμικής Τέχνης και Παράδοσης, στα σχέδια της διοίκησης για τα επόμενα χρόνια

fonirodopis.gr

Τα εκτελεσθέντα έργα της πενταετίας 2015-2020 αλλά και το όραμα της για το μέλλον παρουσιάζει η διοίκηση της Διαχειριστικής Επιτροπής Μουσουλμανικής Περιουσίας Κομοτηνής σε μια πολυσέλιδη τρίγλωσση (ελληνικά, τουρκικά, αγγλικά) έκδοση που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Στην πολυτελή έκδοση παρουσιάζονται μεταξύ άλλων οι ανακαινίσεις που πραγματοποιήθηκαν την τελευταία πενταετία σε συνολικά έντεκα Ιερά Τεμένη, οι ανακαινίσεις σε πέντε μειονοτικά σχολεία,  ο καθαρισμός ταφικών μνημείων στα Μουσουλμανικά Νεκροταφεία Κομοτηνής καθώς και οι ανακαινίσεις σε βακουφικά κτίρια.

Άξιας αναφοράς είναι η ρύθμιση οφειλών που επετεύχθη από τη σημερινή διοίκηση, δείγμα της χρηστής διαχείρισης της βακουφικής περιουσίας. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην έκδοση, η συνολική οφειλή των 341.958,46 ευρώ κατήλθε τα τελευταία πέντε έτη στο ποσό των 110.000 ευρώ.

Από την έκδοση δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν φυσικά οι πολυάριθμες φιλανθρωπικές δράσεις της ΔΕΜΠ Κομοτηνής, η οποία μεταξύ άλλων έχει προσφέρει φάρμακα στο Κοινωνικό Ιατρείο, δωρεές στο «Σισμανόγλειο» Νοσοκομείο, σχολικά είδη και αμαξίδια στο Ειδικό Σχολείο Κομοτηνής, είδη διατροφής και καυσόλυξα σε άπορους αλλά και επισιτιστική βοήθεια στους πρόσφυγες στην Ειδομένη και στους πυρόπληκτους στο Μάτι Αττικής.

Η αποστολή της ΔΕΜΠ Κομοτηνής ωστόσο δεν σταματά στις παραπάνω δράσεις, καθώς η διοίκηση της αποκαλύπτει στην έκδοση και το όραμα της για τα επόμενα χρόνια.

Ένα όραμα στο οποίο περιλαμβάνονται μεγαλεπήβολα σχέδια όπως η ίδρυση και λειτουργία Γηροκομείου, η ίδρυση Μουσείου Ισλαμικής Τέχνης και Παράδοσης, η λειτουργία κτιρίου για θρησκευτικές εκδηλώσεις καθώς και η ανέγερση ενός τετραώροφου κτιρίου με γκαρσονιέρες και καταστήματα επί τη συμβολή των οδών Στ. Κυριακίδη και Ν. Ζωίδη στην Κομοτηνή.

Την πολυσέλιδη έκδοση μπορείτε να τη δείτε ολόκληρη στην καινούρια ιστοσελίδα της Διαχειριστικής Επιτροπής Μουσουλμανικής Περιουσίας Κομοτηνής.

Ευχαριστούμε θερμά τη διοίκηση της ΔΕΜΠ Κομοτηνής και ιδιαίτερα τον πρόεδρο της κ. Σελήμ Ισά για την προσφορά της έντυπης έκδοσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x