ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Τσαλικίδης για πλημμύρες: «Παραμένουμε σε εγρήγορση όλες οι μονάδες»

Την κατάσταση στην ανατολική Ροδόπη από την έντονη βροχόπτωση αποτυπώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης

fonirodopis.gr

Σε εγρήγορση παραμένουν οι Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα που προκάλεσαν στην περιοχή τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ωρών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, ο οποίος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στην περιοχή, αποτυπώνει την κατάσταση που επικρατεί αυτή την ώρα στους οικισμούς και στο οδικό δίκτυο του νομού.

«Από νωρίς το πρωί εκτεταμένα πλημμυρικά φαινόμενα σε οικισμούς κυρίως στην ανατολική Ροδόπη, προκαλούν τα εξαιρετικά έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την περιοχή μας μέχρι και αυτή τη στιγμή.

Με την συμμετοχή της διεύθυνσης τεχνικών έργων της ΠΕ Ροδόπης συνεχίζουμε τις αυτοψίες κατά τόπους. Με την συνδρομή της ΕΜΑΚ, απομακρύνθηκαν κάτοικοι και ζώα από δύο πλημμυρισμένες κατοικίες που βρίσκονται κοντά στην κοίτη ποταμού στο Λοφάριο. Για την προσωρινή φιλοξενία κατοίκων που βρίσκονται σε ανάγκη, άνοιξε και θα παραμείνει ανοικτός ο χώρος του σχολείου.

Λόγω των πλημμυρών, διεκόπη η οδική πρόσβαση προς την είσοδο του οικισμού της Αρίσβης από τον επαρχιακό δρόμο της Κομοτηνής. Στον ίδιο οικισμό έλαβε χώρα επιχείρηση της ΕΜΑΚ με την συνδρομή ερπιστριοφόρου και βάρκας για τον απεγκλωβισμό ζώων.

Μεγάλοι όγκοι νερού που προέρχονται από τα ορεινά της Ροδόπης, κατακλύζουν τα Αμάραντα, τον Βάκο, το Βελκιο, και χωριά στην ευρύτερη περιοχή, προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες. Κλειστή παραμένει κι η γέφυρα του Λίσσου, λόγω της υπερχείλισης του ποταμού. Η κατάσταση παραμένει σταθερή και ευτυχώς το φαινόμενο υποχωρεί. Παραμένουμε σε εγρήγορση όλες οι μονάδες», δήλωσε ο Νίκος Τσαλικίδης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x