ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατσιμίγας: «Με λάθη και ανακρίβειες το τουριστικό φυλλάδιο της ΠΑΜΘ για τη Ροδόπη»

Με επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη ζητά την παρέμβαση του για την αποτροπή ανατύπωσης του φυλλαδίου

fonirodopis.gr

Με επιστολή προς τον Περιφερειάρχη η Περιφερειακή Παράταξη Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία ζητά την παρέμβασή του για την αποτροπή της ανατύπωσης τουριστικού φυλλαδίου για την Π.Ε. Ροδόπης, που τυπώθηκε πρώτη φορά το 2016 και τώρα αποφασίστηκε η ανατύπωση του από την Οικονομική Επιτροπή, με κόστος 7.000 €.

Το φυλλάδιο όπως αναλυτικά επισημαίνεται στην επιστολή «βρίθει λαθών, και ανακριβειών ενώ υπάρχουν μεταφραστικά λάθη και ελλείψεις. Έχει παλαιές φωτογραφίες κτηρίων που έχουν αλλάξει και υποδομών που δεν υπάρχουν, ενώ δεν αναφέροντα σημαντικά πράγματα.

Τραγική είναι η περίπτωση του επισυναπτόμενου χάρτη όπου δεν απεικονίζονται σημαντικοί δρόμοι όπως ο κάθετος άξονας προς Βουλγαρία και η Εγνατία Οδός προς την Αλεξανδρούπολη ενώ παρατίθεται μια άλλη πλειάδα εσφαλμένων πληροφοριών όπως η μη απεικόνιση νέων δρόμων που ολοκληρώθηκαν τα τελευταία 10 έως 50 χρόνια. Τραγικότερη είναι η περίπτωση σχεδιασμού δρόμων που δεν υφίστανται και που καθιστούν επικίνδυνη τη χρήση του σε επισκέπτες της περιοχής που θα τον ακολουθήσουν για περιηγήσεις και θα βρεθούν εγκλωβισμένοι ή χαμένοι στα βουνά».

Ακολουθεί η επιστολή:

 «Κύριε Περιφερειάρχη,

Πρόσφατα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Οικονομική Επιτροπή της ΠΑμΘ (825/2020) η ανατύπωση ενός φυλλαδίου σε 4.000 τεύχη με τουριστικές πληροφορίες και χάρτη για την ΠΕ Ροδόπης, έναντι του ποσού των 2.500€. Ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης μας και μέλος της Επιτροπής Χρήστος Χατζηπέμου, εκφράζοντας τις αντιρρήσεις του, ζήτησε να λάβει γνώση του υπόψη φυλλαδίου το οποίο και  πρωτοτυπώθηκε το έτος 2016 με ευθύνη της τότε διοίκησης της Περιφέρειας και με τον νέο λογότυπο. Από την ανάγνωση του φυλλαδίου που του εστάλη, έστω καθυστερημένα, προκύπτουν σημαντικά ζητήματα τα οποία επιβάλλουν την άμεση απόσυρση του και την αποτροπή της ανατύπωσης του.

 Για τον λόγο αυτό ζητούμε την δική σας άμεση παρέμβαση για την προστασία του κύρους της Περιφέρειας μας αλλά και των χρηστών του φυλλαδίου. Συγκεκριμένα το περιεχόμενο του φυλλαδίου ελέγχεται ως προς την παλαιότητα πολλών φωτογραφιών  που δεν ανταποκρίνονται στην σημερινή πραγματικότητα, σε πολλά λάθη αλλά και σε έναν χάρτη με πληροφορίες που παραπέμπουν σε προηγούμενες δεκαετίες και τραγικά λάθη με δρόμους που υπάρχουν αλλά δεν απεικονίζονται και με άλλους που απεικονίζονται αλλά δεν υπάρχουν.

Η περίπτωση του χάρτη ξεφεύγει από τα όριο του φαιδρού και καθίσταται έως και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ, οδηγώντας τουρίστες σε δρόμους που υπάρχουν  μόνο στη φαντασία του κατασκευαστή του. 

Συγκεκριμένα:

Παρατίθενται παλαιές φωτογραφίες και υπάρχουν λάθη και σημαντικές ελλείψεις:

 1. Στην  εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στο κεντρικό Πάρκο της Κομοτηνής
 2. Στην  Παπαδριέλλειο Πινακοθήκη (Αρχοντικό Στάλιου)στην Κομοτηνή
 3. Στην ακτή Φαναρίου όπου εμφανίζεται παραθαλάσσιο αναψυκτήριο (BARAKUDDA) το οποίο έχει καταστραφεί από πυρκαγιά προ δεκαετίας τουλάχιστον.
 4. Ο οικισμός των Σαπών εμφανίζεται σε πανηγύρι στην Ξυλαγανή.
 5. Δεν υπάρχει καμία αναφορά στο Λαογραφικό Μουσείο Ξυλαγανής, κορυφαίο στον Βορειοελλαδικό χώρο  και στο Μουσείο Σκουτέρη
 6. Οι περισσότερες φωτογραφίες που μπορεί να θεωρηθούν διαχρονικές κυκλοφορούν εδώ και 20 χρόνια.
 7. Εμφανίζονται δραστηριότητες της Λέσχης 4χ4 η οποία βρίσκεται σε αδράνεια εδώ και πάμπολλα χρόνια λόγω οικονομικής κρίσεως.
 8. Δεν μνημονεύεται πως θα έρθει κανείς από το εξωτερικό (πχ μέσω Νυμφαίας)
 9. Λάθη επίσης υπάρχουν και στην μετάφραση των κειμένων στα αγγλικά.

Η κατάσταση με τον χάρτη έχει ξεφύγει πέρα από κάθε όριο ανοχής και αστοχίας.

Συγκεκριμένα:

 1. Ως κάθετος άξονας προς την Βουλγαρία εμφανίζεται ο παλιός δρόμος μέσω Οχυρού Νυμφαίας προς το Παλαιό Τελωνείο, που ξεκινάει από την Πόλη και όχι από τον κόμβο της Εγνατίας, διευκρινίζοντας μάλιστα ότι είναι κλειστός (!)
 2. Δεν εμφανίζεται ενώ υπάρχει ο νέος κάθετος άξονας προς Βουλγαρία που ξεκινά από τον ανατολικό κόμβο Κομοτηνής της Εγνατίας οδού.
 3. Δεν εμφανίζεται αποπερατωμένη η Εγνατία Οδός στο Τμήμα Μέστη-Μάκρη
 4. Δεν εμφανίζεται ενώ υπάρχει ο δρόμος  Νέας Σάντα –Κέχρος-Χλόη (ασφ),εδώ και 25 χρόνια.
 5. Δεν εμφανίζεται ενώ υπάρχει ο δρόμος  ‘Ιασμος –Πολύαρνο-Εύθυμο (χωμ)
 6. Δεν εμφανίζεται ενώ υπάρχει ο δρόμος  Αμβροσία -Σάλπη (ασφ)
 7. Δεν εμφανίζεται ενώ υπάρχει ο δρόμος  Μωσαικό-Παλλάδιο (ασφ)
 8. Δεν εμφανίζεται ενώ υπάρχει ο δρόμος  Κόσμιο-Ιτέα (ασφ)
 9. Εμφανίζεται ως χωματόδρομος ενώ έχει ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος Κόσμιο  – Ίσαλος (ασφ)
 10. Δεν εμφανίζεται ενώ υπάρχει ο δρόμος  Λαμπρό-Ανθοχώρι (ασφ)
 11. Δεν εμφανίζεται ενώ υπάρχει ο δρόμος  Ήφαιστος -Μίσχος (ασφ)
 12. Δεν εμφανίζεται ενώ υπάρχει ο δρόμος  Νέο Σιδηροχώρι –Ίμερος (ασφ. στο μεγαλύτερο μέρος)
 13. Δεν εμφανίζεται ενώ υπάρχει ο δρόμος  Μυρτίσκη-Χλόη (χωμ. Από το 1943)
 14. Εμφανίζεται ως χωματόδρομος ενώ έχει ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος Οργάνη-Σμιγάδα-Μυρτίσκη-Άνω Βυρσίνη (προ δεκαετίας)
 15. Εμφανίζεται ως χωματόδρομος ενώ έχει ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος Δρανιά –Κάρδαμος – Κύμη
 16. Εμφανίζεται ως χωματόδρομος ενώ έχει ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος Αίγειρος- Πόρπη (προ τριακονταετίας)
 17. Εμφανίζεται ως χωματόδρομος ενώ έχει ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος Διαλαμπή-Μωσαικό (προ πεντηκοντακονταετίας)
 18. Εμφανίζεται ως χωματόδρομος ενώ έχει ασφαλτοστρωθεί στο μεγαλύτερο μέρος ο δρόμος Παγούρια – Μολυβωτή ( την δεκαετία του 1990)
 19. Εμφανίζεται ως χωματόδρομος ενώ έχει ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος Κομοτηνή-Σύμβολα (προ πεντηκοντακονταετίας)
 20. Εμφανίζεται ως χωματόδρομος ενώ έχει ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος Καρυδιάς- Νυμφαίας ( προ δεκαετίας)
 21. Εμφανίζεται ως χωματόδρομος ενώ έχει ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος Κάλχας-Τυχηρό
 22. Εμφανίζεται ως χωματόδρομος ενώ έχει ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος προς Άνω Δροσινή
 23. Εμφανίζεται ως χωματόδρομος ενώ έχει ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος Πετρωτά-Παραλία Πετρωτών
 24. Εμφανίζεται ως χωματόδρομος ενώ έχει ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος Χαμηλό-Συκοράχη
 25. Ο δρόμος Αετοκορυφή-Βέλκιο είναι σε λάθος θέση
 26. Ο Δρόμος Σιδεράδες-Ιάμπολη-Πάτερμα που έχει ασφαλτοστρωθεί εδώ και 12 χρόνια είναι σε λάθος θέση και εμφανίζεται χωματόδρομος
 27. Δεν απεικονίζονται ορθά οι δρόμοι προσπέλασης προς τα περισσότερα χωριά του Κέχρου.
 28. Ο δρόμος από Τρίκορφο προς Μελίταινα δεν διέρχεται από τον οικισμό Σήμα
 29. Εμφανίζεται δρόμος από τον Πολύανθο προς Κάβο-Διχάλα που δεν υπάρχει. Ακόμη και το προϋφιστάμενο μονοπάτι έχει απορροφηθεί από την βλάστηση

Με λίγα λόγια ο χάρτης που παρουσιάζεται είναι όνειδος για αυτόν που τον παρουσιάζει και απλά πρέπει άμεσα να πάει στα σκουπίδια και να επανασχεδιαστεί.

Κύριε  Περιφερειάρχη

Παρακαλούμε όπως άμεσα επιληφθείτε του ζητήματος και να ζητήσετε τον επανασχεδιασμό του φυλλαδίου στο σύνολό του, για τον απλό λόγο του σεβασμού προς τους πολίτες, επισκέπτες και ντόπιους καθώς και την πραγματικότητα».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ: «Να απαλλαγούν οι επιχειρήσεις από το έξοδο των self test»

«Η κυβέρνηση θα έπρεπε να στηρίζει τους επαγγελματίες με κάθε πρόσφορο μέσο και όχι να τους επιβαρύνει με επιπλέον έξοδα», σημειώνουν στην αναφορά τους προς τον Υπουργό Εργασίας

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατέθεσαν αναφορά προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων την επιστολή των Ομοσπονδιών Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ροδόπης, Ξάνθης, Έβρου, Καβάλας και Δράμας με θέμα: «Ανάκληση υποχρέωσης εργοδοτών χορήγησης self-test», στην οποία τονίζουν ότι οι επαγγελματίες δεν πρέπει να επιβαρυνθούν με την επιπλέον δαπάνη των self test για τους εργαζόμενους τους, αλλά αυτά θα πρέπει να δίνονται δωρεάν από το κράτος με στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

«Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και με δεδομένο το πλήγμα που δέχτηκαν οι επαγγελματίες από την υγειονομική και οικονομική κρίση, η κυβέρνηση θα έπρεπε να στηρίζει τους επαγγελματίες με κάθε πρόσφορο μέσο ώστε να επανέλθει η αγορά στην κανονικότητα και όχι να τους επιβαρύνει με επιπλέον έξοδα. Και μάλιστα σε μία περίοδο που οι επιχειρήσεις έτσι κι αλλιώς δε μπορούν να ανταποκριθούν στις ήδη υπάρχουσες υποχρεώσεις τους.

Οι ΟΕΒΕΣ ΑΜΘ ζητούν να απαλλαγούν οι επιχειρήσεις από το έξοδο των self test σε μια δύσκολη συγκυρία για το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου», σημειώνουν στην αναφορά τους οι Βουλευτές.

Την αναφορά κατέθεσαν οι βουλευτές Γκαρά Αναστασία, Ελευθεριάδου Σουλτάνα, Ζεϊμπέκ Χουσείν, Ξανθόπουλος Θεόφιλος και Χαρίτου Δημήτρης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: «Να υπάρξει πλήρης εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών»

Η αλλαγή στάσης της ΝΔ στη Συμφωνία των Πρεσπών επιβεβαιώθηκε στη συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη και Ζόραν Ζάεφ

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι προεκλογικές κραυγές της Νέας Δημοκρατίας κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών ανήκουν στο μακρινό παρελθόν, όπως φάνηκε από τη συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ζόραν Ζάεφ στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε την «πλήρη, συνεπή και καλή τη πίστει εφαρμογή της Συμφωνίας Πρεσπών» από τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας.

«Ασφαλώς θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να μιλήσουμε για τις εξελίξεις στην ενταξιακή διαδικασία της Βόρειας Μακεδονίας, την οποία η Ελλάδα υποστηρίζει, όπως είναι γνωστό, πάντα με βάση τους ισχύοντες κανόνες και προϋποθέσεις, στο πλαίσιο της σταθερής και ενεργού στήριξής μας στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων. Και, βεβαίως, ζωτικής σημασίας παραμένουν ο σεβασμός των σχέσεων καλής γειτονίας και η πλήρης, συνεπής και καλή τη πίστει εφαρμογή της Συμφωνίας Πρεσπών -όπως έχουμε συζητήσει. Αυτοί είναι οι βασικοί δείκτες στις διμερείς μας σχέσεις αλλά και για την προοπτική ένταξης της χώρας σας στην ΕΕ», ανέφερε ειδικότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Ζόραν Ζάεφ αναφερόμενος στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις επισήμανε πως «δεν υπάρχει καμία εναλλακτική για τη Βόρεια Μακεδονία, αλλά και για τις υπόλοιπες χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, πέρα από ένα μέλλον στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως γνωρίζετε, είναι μεγάλη μας χαρά που πλέον είμαστε σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ. Χαιρόμαστε που η Ελληνική Αεροπορία περιπολεί στους αιθέρες μας. Πριν από ένα μήνα γιορτάσαμε τη συμπλήρωση ενός έτους από την ένταξή μας στο NATO. Τα ελληνικά αεροσκάφη πετούσαν στον ουρανό μας κατά τη διάρκεια της τελετής και αυτό προκάλεσε πολύ θετικές αντιδράσεις από τους πολίτες μας».

Νωρίτερα, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο Ζόραν Ζάεφ αποκάλυψε μεταξύ άλλων ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ο πρώτος που βοήθησε τη Βόρεια Μακεδονία κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

ΣΥΡΙΖΑ: «Να σταματήσει το κρυφτό και να φέρει προς κύρωση τα μνημόνια συνεργασίας»

«Τώρα που ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζει ζωτικής σημασίας την τήρηση της προεκλογικά “προδοτικής” Συμφωνίας των Πρεσπών, να σταματήσει το κρυφτό με τους βουλευτές του και να φέρει προς κύρωση τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία για να μη ρεζιλεύεται άλλο η χώρα», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Εκτός εάν είναι τόσο αδύναμος πρωθυπουργός που φοβάται ότι θα τον ρίξει το ίδιο του το κόμμα μετά τη κραυγαλέα προεκλογική εξαπάτηση» προσθέτει με νόημα η αξιωματική αντιπολίτευση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την αξία της οικογένειας στην Ελλάδα ανέδειξε σε διεθνές νομικό συνέδριο ο Ευριπίδης Στυλιανίδης

Ο Βουλευτής Ροδόπης, που εκπροσώπησε την Ελλάδα, μίλησε για την «Αξία της οικογένειας στην Ελλάδα: Συνταγματική προστασία και πρόσφατες νομοθετικές εξελίξεις»

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε διεθνές Νομικό Συνέδριο στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας μίλησε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Το Συνέδριο διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο TITUMAIORESCU στο Βουκουρέστι με τη συμμετοχή Καθηγητών και Ακαδημαϊκών από πολλές χώρες της Ευρώπης (Ρουμανία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Πολωνία, Ελλάδα) καθώς και του κόσμου (ΗΠΑ, Ινδία κλπ).

Το θέμα του Συνεδρίου αφορούσε στο «Ρόλο του θεσμού της οικογένειας και στη σημασία της οικογενειακής κληρονομιάς και παράδοσης, υπό την οπτική του εθνικού Συντάγματος, του Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Δικαίου».

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης που εκπροσώπησε την Ελλάδα, παρουσίασε την: «Αξία της οικογένειας στην Ελλάδα: Συνταγματική προστασία και πρόσφατες νομοθετικές εξελίξεις».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην τελευταία Συνταγματική Αναθεώρηση στην Ελλάδα κατά την οποία αναγνωρίστηκε ο σημαντικός ρόλος που διαδραμάτισε η ελληνική οικογένεια κατά τη διάρκεια τόσο της τελευταίας οικονομικής κρίσης όσο και κατά την πανδημία.

Γι’ αυτό, και όπως τόνισε, «ο συνταγματικός νομοθέτης του 2019 θέσπισε το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα ως μίνιμουμ αναγνώριση της συμβολής του θεσμού ως θεμέλιο της κοινωνίας και του έθνους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσιογράφος του BBC αποδόμησε το κυβερνητικό αφήγημα για τα εμβόλια και τον τουρισμό

«Κάνατε υπερβολικά πολλές υποσχέσεις χωρίς να τις τηρήσετε», σχολίασε ο δημοσιογράφος προκαλώντας την αμηχανία τον Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

Για καιρό θα θυμάται ο Χάρης Θεοχάρης τη συνέντευξη που έδωσε στο BBC καθώς ο δημοσιογράφος αποδόμησε πλήρως το κυβερνητικό αφήγημα για τον τουρισμό και για τους εμβολιασμούς.

Ο δημοσιογράφος Στίβεν Σακούρ κατά τη διάρκεια της εκπομπής HardTalk δεν μάσησε τα λόγια του και στρίμωξε για τα καλά τον υπουργό Τουρισμού. Ο δημοσιογράφος κατά την εισαγωγή του παρατήρησε ότι ο Χάρης Θεοχάρης βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση ενώ διερωτήθηκε αν είναι πολύ νωρίς για να επιστρέψουν οι τουρίστες στην Ελλάδα.

Μικρό απόσπασμα από τη συνέντευξη

Μάλιστα σχολίασε τους αργούς ρυθμούς με τους οποίους γίνονται οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα, προκαλώντας την αμηχανία του Χάρη Θεοχάρη. «Με τους πιο αργούς ρυθμούς της Ευρώπης εμβολιάζετε τους πολίτες. Όλοι στον κόσμο θα το δουν και θα αναρωτηθούν» σημείωσε και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

 • Χάρης Θεοχάρης: Δεν είμαστε…
 • Στίβεν Σακούρ: Είστε στις 5 χειρότερες χώρες
 • Χάρης Θεοχάρης: Όχι δεν είμαστε
 • Στίβεν Σακούρ: Φοβάμαι ότι αυτό λένε τα νούμερα

Στη συνέχεια ο Χάρης Θεοχάρης παραδέχτηκε εμμέσως τους αργούς ρυθμούς λέγοντας πως το σύστημα είναι περίπλοκο και πως δεν προχωρούν οι εμβολιασμοί αν δεν υπάρχουν εμβόλια, καθώς διαφυλάττουν και τη δεύτερη δόση.

Ο δημοσιογράφος υπενθύμισε επίσης το άνοιγμα του τουρισμού το 2020 και το υψηλό δεύτερο κύμα κορωνοϊού που αντιμετώπισε η Ελλάδα.

«Ο ελληνικός λαός –σύμφωνα με τις έρευνες- συνδέει την έξαρση με την απόφαση να ανοίξουν τα σύνορα για τους τουρίστες. Δε φοβάστε μήπως γίνει το ίδιο;».

Από την πλευρά του ο Χάρης Θεοχάρης αρνήθηκε πως ο τουρισμός είχε κάποια σχέση.

«Κάνατε υπερβολικά πολλές υποσχέσεις χωρίς να τις τηρήσετε» συνέχισε ο Στίβεν Σακούρ και αναφέρθηκε στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για εμβολιασμούς έως το τέλος του Απριλίου. «Βρισκόμαστε στον Μάϊο και ούτε καν ο σχεδιασμός πλησιάζει τους στόχους» λέει ο δημοσιογράφος. Ο Χάρης Θεοχάρης από την πλευρά του αρνήθηκε πως τα νησιά θα εμβολιάζονταν έως το τέλος Απριλίου.

Ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε και στην υπόθεση της Καλύμνου που πέρασε ξαφνικά σε σκληρό lockdown. «Διαβάζουμε όλοι τις εφημερίδες, υπουργέ. Ο κόσμος τα διαβάζει και θα νομίζει πως η Ελλάδα δεν είναι καλή ιδέα για ταξίδι» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Χάρης Θεοχάρης ισχυρίστηκε πως η κυβέρνηση δε φοβάται να πάρει δύσκολες αποφάσεις. «Αυτό δείχνει πως είμαστε έτοιμοι να πάρουμε κάθε τοπικό μέτρο χωρίς να κρύψουμε κάτι».

Ο δημοσιογράφος συνεχίζει την σκληρή κριτική λέγοντας πως η 14η Μαΐου ίσως είναι ίσως μια ατυχής ημερομηνία αφού και από τις ΗΠΑ καθώς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τοποθέτησε την Ελλάδα στο επίπεδο 4 που σημαίνει «μην ταξιδέψετε».

Ο  δημοσιογράφος αναφέρει επίσης πως η Ελλάδα δεν είναι ούτε στην πράσινη λίστα της Βρετανίας. Στην ερώτηση του δημοσιογράφου, αν ήταν λάθος η απόφαση της Βρετανίας ο Χάρης Θεοχάρης πρότεινε για το Λονδίνο ένα διαχωρισμό των περιοχών της Ελλάδας, προτείνοντας τα νησιά που είναι σε καλύτερη κατάσταση να μπουν στην πράσινη λίστα.

Ο ίδιος παραδέχτηκε πως με την καραντίνα που επιβάλλεται στους τουρίστες από την Βρετανία που θα ήθελαν να επισκεφθούν την Ελλάδα, δεν είναι ρεαλιστικό να έρθουν και πρόσθεσε ότι γι’ αυτό το λόγο βρίσκεται στο Λονδίνο μήπως αναθεωρήσουν στη Βρετανία την απόφασή τους.

«Βάζετε την οικονομία μπροστά από τη δημόσια υγεία;», ρώτησε τότε χωρίς περιστροφές ο δημοσιογράφος:

«Όχι» απαντά ο αρχικά ο Χάρης Θεοχάρης και στη συνέχεια σημειώνει ότι η κυβέρνηση βρίσκει μια ισορροπία μεταξύ της οικονομίας και της δημόσιας υγείας.

Από την πλευρά του ο δημοσιογράφος επισήμανε πως δεν μπορεί να υπάρχει ισορροπία όταν η οικονομία εξαρτάται τόσο πολύ από τον τουρισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ12 ώρες πριν

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ: «Να απαλλαγούν οι επιχειρήσεις από το έξοδο των self test»

ΡΟΔΟΠΗ14 ώρες πριν

Ελευθέρια: Τη σεπτή εικόνα Θεομήτορος υποδέχθηκε η πόλη της Κομοτηνής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ14 ώρες πριν

Μητσοτάκης: «Να υπάρξει πλήρης εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών»

YΓΕΙΑ14 ώρες πριν

Κορωνοϊός: 7 νέα κρούσματα στη Ροδόπη

ΡΟΔΟΠΗ18 ώρες πριν

Είδη ρουχισμού σε ορφανά παιδιά παρέδωσε η ΔΕΜΠ Κομοτηνής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ18 ώρες πριν

Την αξία της οικογένειας στην Ελλάδα ανέδειξε σε διεθνές νομικό συνέδριο ο Ευριπίδης Στυλιανίδης

TΟΥΡΚΙΑ19 ώρες πριν

Νέα πρόκληση Ακάρ: «Η Ελλάδα έχει επεκτατικές βλέψεις, δείτε τον χάρτη του 1821»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ19 ώρες πριν

Δημοσιογράφος του BBC αποδόμησε το κυβερνητικό αφήγημα για τα εμβόλια και τον τουρισμό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ20 ώρες πριν

Εκλογές για τις σχολικές εφορείες των μειονοτικών σχολείων, προανήγγειλε ο Ιλχάν Αχμέτ

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ21 ώρες πριν

Ευχές από τον Δήμαρχο Ιάσμου Οντέρ Μουμίν για το Ραμαζάν Μπαϊράμ

ΡΟΔΟΠΗ14 ώρες πριν

Ελευθέρια: Τη σεπτή εικόνα Θεομήτορος υποδέχθηκε η πόλη της Κομοτηνής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ19 ώρες πριν

Δημοσιογράφος του BBC αποδόμησε το κυβερνητικό αφήγημα για τα εμβόλια και τον τουρισμό

ΡΟΔΟΠΗ21 ώρες πριν

Η πόλη της Κομοτηνής γιορτάζει τα 101 χρόνια απελευθέρωσης της

ΕΚΚΛΗΣΙΑ2 ημέρες πριν

Παντελεήμων: «Τα φετινά Ελευθέρια να γίνουν αφετηρία εθνικής και πνευματικής ανάτασης»

ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πριν

Θρόμβωση στο πόδι 11 μέρες μετά το AstraZeneca – «Πώς γλίτωσα τον ακρωτηριασμό»

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ3 ημέρες πριν

Επικήρυξαν με 300.000 ευρώ τους δολοφόνους 20χρονης στα Γλυκά Νερά

ΡΟΔΟΠΗ5 ημέρες πριν

Ημέρα μνήμης για τους αγώνες εθνικής αντίστασης κατά του ναζισμού

ΠΟΛΙΤΙΚΗ6 ημέρες πριν

Ροδόπη: Αγανάκτησε μέχρι και ο Τούρκος Πρόξενος με σκισμένη ελληνική σημαία σε σχολείο!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ6 ημέρες πριν

Άνοιγμα γυμναστηρίων μόνο για τους εμβολιασμένους, ανακοίνωσε ο Γεωργιάδης

ΡΟΔΟΠΗ6 ημέρες πριν

Κομοτηνή – Φωτιά σε ταβέρνα: Προσπαθούσαν να ξηλώσουν το βυθιζόμενο κολωνάκι!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x