ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοτζιάς σε Τσαβούσογλου: «Τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια»

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε νωρίτερα ότι οι διερευνητικές επαφές σταμάτησαν το 2016 όταν «ήρθε στην εξουσία η κυβέρνηση Τσίπρα και δεν ήθελε να συνεχίσει τις συναντήσεις»

fonirodopis.gr

Με τη ρήση «τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια και δεν πάνε μακριά» σχολιάζει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς την αναφορά του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι οι «διερευνητικές συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών πως σταμάτησαν με την κυβέρνηση Τσίπρα».

Ο Νίκος Κοτζιάς τον διαψεύδει ωστόσο, λέγοντας πως αυτές σταμάτησαν το 2016 όχι -προφανώς- με υπαιτιότητα της Ελλάδας αλλά γιατί απλά είχε μεσολαβήσει το πραξικόπημα κατά του Ερντογάν και ο Τούρκος Πρόεδρος δεν είχε εμπιστοσύνη σε στρατιωτικούς και διπλωμάτες.

Διαβάστε την ανάρτηση του Νίκου Κοτζιά: 

«Σε σύγχυση Τούρκος ΥΠΕΞ διατείνεται ότι διερευνητικές σταμάτησαν το “2016 όταν ανέλαβε” Τσίπρας, που, όμως ορκίστηκε ΠΘ τον Γενάρη του 2015. Συνομιλίες διακόπηκαν πράγματι το 2016, μετά πραξικόπημα στην Τουρκία, καθότι Ερντογάν ΔΕΝ εμπιστευόταν στρατιωτικούς και διπλωματικούς διαπραγματευτές του και απέφυγε να ορίσει καινούργιους. Δίδαγμα: τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια και δεν σε πάνε μακριά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x